cezariusz13 26.08.12, 18:50 Ałtorytet, ZSM-powiec się odezwał (Aleksander Kwaśniewski). "Trzeba dzieciakom" zapewnić ochronę spec-służb. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etta2 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 19:38 Fakt, że on swojej latorośli zapewnił ochronę, nie było żadnych "wpadek" ani skandali. Może tak trzeba? Może służby Państwa powinny służyć ochronie dobrego imienia Władców Państwa i ich rodzin? Tylko Tusk o tym nie pomyślał.... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 19:45 cezariusz13 napisał(a): > Ałtorytet, ZSM-powiec się odezwał (Aleksander Kwaśniewski). "Trzeba dzieciakom" > zapewnić ochronę spec-służb. <> Watek twój jest że tak powiem "dwu problemowy"... No bo nie wiem co zarzucasz Kwaśniewskiemu; Przynależność do ZMS, czy bycie odpowiedzialnym rodzicem? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 19:53 A ja mam wątpliwości, czy odpowiedzialny rodzic ma prawo do wykorzystywania służb specjalnych Państwa do ochrony własnych dziatek? Tusk uznał, że NIE? I czy to źle????? W/g mnie - BARDZO DOBRZE, bo dziatki waaaadzy nie są waaaaadzą. Dzieci królów chodza do zwykłych szkół i nikt im pyłków sprzed nóżek nie zdmuchuje. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 20:05 etta2 napisała: > A ja mam wątpliwości, czy odpowiedzialny rodzic ma prawo do wykorzystywania słu > żb specjalnych Państwa do ochrony własnych dziatek? Tusk uznał, że NIE? I czy t > o źle????? W/g mnie - BARDZO DOBRZE, bo dziatki waaaadzy nie są waaaaadzą. Dzie > ci królów chodza do zwykłych szkół i nikt im pyłków sprzed nóżek nie zdmuchuje. > Raczysz żartować! Dzieci królów i normalne szkoły! A gdyby nawet, to widziałaś te "normalne" szkoły? Wystarczy popatrzeć na kryminał klasy "C", by wiedzieć jak kogokolwiek najlepiej szantażować. Nikt, ale to nikt odpowiedzialny głośno nie przyzna ci, że dzieci możnych tego świata posiadają dyskretną opiekę. A że w Polsce w służbach są jeszcze gostki po trzymiesięcznych macierewiczowskich kursach, to jest jak jest. ps Książę Harry żołnierz frontowy, a też z obstawą sie porusza. A że ta ciała dała, to już inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 20:16 A jednak..... te dzieci spod klosza w sytuacjach kryzysowych odnajduja się jako niemal "bohaterowie" - czynny udział w wojnach. Gdy się nachlają - sa zgarniani jak inni przez policję (jedna z córek prwzydenta USA). Uważam, że jeszcze KILKASET LAT dzieli nas od cywilizacji Zachodu, w której nie ma "co wolno wojewodzie...", niestety. Te 50 lat komuny trzeba nadrobić, a za bardzo słuszne uważam powiedzonko, że "chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa długo nie wyjdzie...". Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 20:26 etta2 napisała: > A jednak..... > te dzieci spod klosza w sytuacjach kryzysowych odnajduja się jako niemal "bohat > erowie" - czynny udział w wojnach. Gdy się nachlają - sa zgarniani jak inni prz > ez policję (jedna z córek prwzydenta USA). Uważam, że jeszcze KILKASET LAT dzie > li nas od cywilizacji Zachodu, w której nie ma "co wolno wojewodzie...", nieste > ty. Te 50 lat komuny trzeba nadrobić, a za bardzo słuszne uważam powiedzonko, ż > e "chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa długo nie wyjdzie...". > ettta... Popadasz w jakieś pompatyczne tony. Tutaj nie "zachód" i jego standardy, a siermiężna Europa Środkowa ze swa mentalnością. Ponadto odbiegasz od meritum sprawy. Nie róbmy z siebie "dziadów proszalnych" i nie rozrywaj szat dla kilku złotych wydawanych na ochronę rodziny osób z piedestału. Taki Kaczyński nie ma problemu, by czerpać pełną garścią z subwencji na partie by opłacać bodyguard'ów. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 20:34 No nieeeee.....skoro Kaczyński ma czelność kraść, to nie widzę powodu, by inni też to robili. Może to o tę drobna różnicę chodzi w sumie? Dla mnie nie drobną.....To kaczkę bym rozliczyła za wszystkie złodziejstwa, WSZYSTKIE, łącznie z tym "odszkodowaniem" za skórki w ramach ubaezpieczenia "za nasze". Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 20:39 etta2 napisała: > No nieeeee.....skoro Kaczyński ma czelność kraść, to nie widzę powodu, by inni > też to robili. Może to o tę drobna różnicę chodzi w sumie? Dla mnie nie drobną. > ....To kaczkę bym rozliczyła za wszystkie złodziejstwa, WSZYSTKIE, łącznie z ty > m "odszkodowaniem" za skórki w ramach ubaezpieczenia "za nasze". > Dałem taki przykład, ale nie wydaje mi się, by porównywanie Kaczyńskiego z kimkolwiek miało sens. Nie chodzi mi też o wszystkich, ale rodzina premiera i prezydenta, powinna (i na pewno ma!) mieć ochronę. A koszta? Bez przesady, budżetu nie zrujnują! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 16:34 W Białym Domu Obama za swój i rodziny wikt płaci z własnej kieszeni.Za friko to może pojeść i popić tylko w czasie oficjalnych przyjęć w towarzystwie zagranicznego gościa(prezydenta czy premiera) W RP3 nasi władcy alkohol,kawior,viagrę na swój i przyjaciół użytek kupują za państwowe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 16:47 zoil44elwer napisał: > W Białym Domu Obama za swój i rodziny wikt płaci z własnej kieszeni.Za friko to > może pojeść i popić tylko w czasie oficjalnych przyjęć w towarzystwie zagranic > znego gościa(prezydenta czy premiera) W RP3 nasi władcy alkohol,kawior,viagrę n > a swój i przyjaciół użytek kupują za państwowe pieniądze. > Co za dziwna maniera panuje na tym forum; W Ameryce, to, czy tamto... A goowno mnie Ameryka obchodzi! Może kraj nie splajtuje z powodu utrzymywania premiera i prezydenta? Gdzie indziej górnicy nie mają tak dobrze jak w Polsce... O tym nie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 17:22 Górnicy(polscy) mają tak dobrze jak nigdzie na świecie.Za PRLu i za RP3 jakoś Poloki nie cisneli sie i nie cisną do górniczej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 17:44 zoil44elwer napisał: > Górnicy(polscy) mają tak dobrze jak nigdzie na świecie.Za PRLu i za RP3 jakoś P > oloki nie cisneli sie i nie cisną do górniczej roboty. > Fanzolisz Ecik... Był czas, że na szychcie w grubie było więcej goroli, niż Hanysów... Ale wątek jakby nie o tym był. Odpowiedz Link Zgłoś
cezariusz13 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 20:50 Niczego Kwaśniewskiemu nie ?zarzucam? Poprostu był członkiem młodzierzówki PZPR i nigdy nie dojrzał, zawsze zachowywał się jakby był 20-latkiem. Wypowiadał się "na okrągło", był i został "obły" Być może dlatego wielu Polakom się podobał. Ale mówienie o 30-letnim męższyźnie, że jest "dzieciakiem", kóry powinien słuchać OJCA, to jest infantylne poprostu. A co miał zrobić Tusk, gdy syn Michał go nie posłuchał? Zdjąc mu spodnie i złoić, czy podać się do dymisji? Ja też bym nie chciał., aby moje dzieci wzrastały pod ochroną "służb". Co to wogóle za pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 21:01 cezariusz13 napisał(a): > Niczego Kwaśniewskiemu nie ?zarzucam? Poprostu był członkiem młodzierzówki PZPR > i nigdy nie dojrzał, zawsze zachowywał się jakby był 20-latkiem. Wypowiadał si > ę "na okrągło", był i został "obły" Być może dlatego wielu Polakom się podobał. > Ale mówienie o 30-letnim męższyźnie, że jest "dzieciakiem", kóry powinien słuc > hać OJCA, to jest infantylne poprostu. A co miał zrobić Tusk, gdy syn Michał go > nie posłuchał? Zdjąc mu spodnie i złoić, czy podać się do dymisji? > Ja też bym nie chciał., aby moje dzieci wzrastały pod ochroną "służb". Co to wo > góle za pomysł? > Nie jesteś, nie byłeś i zapewne nie będziesz ni premierem, ni prezydentem. Z przyczyn czysto pragmatycznych rodziny wymienionych osób powinny i mają "opiekę". Jak widać na przykładzie Tusków, lepiej gdyby posłuchał rad ojca. Na to nigdy nie jest za późno. ps Ten zachowujący się jak dwudziestolatek Kwaśniewski, ma większy prestiż wśród możnych tego świata, jak stetryczały bezzębny Kaczyński. A i jeszcze jedno; "modzieżówki", piszemy przez "Ż"... Odpowiedz Link Zgłoś
cezariusz13 Re: Ałtorytet się odezwa; 26.08.12, 21:13 Masz rację, pomyliłem się co do ż. Przepraszam. Natomiast przypominam sobie, że p. prezydentowa Kwaśniewska przyznawała się do jakiegoś powinowactwa z królową Elzbietą.A sam Kwaśniewski mówił o królowej jak gdyby był jej kumplem z colleg`u. Nadal nie odpowiedziałęś, co mieliby zrobić politycy (premierzy, prezydenci, ministrowie, prezesi Narodowego Banku Polskiego, ...., gdyby ich dorosłe dzieci nie podporządkowywały się poradom "sużb". Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 14:58 cezariusz13 napisał(a): > Masz rację, pomyliłem się co do ż. Przepraszam. > Natomiast przypominam sobie, że p. prezydentowa Kwaśniewska przyznawała się do > jakiegoś powinowactwa z królową Elzbietą.A sam Kwaśniewski mówił o królowej jak > gdyby był jej kumplem z colleg`u. > Nadal nie odpowiedziałęś, co mieliby zrobić politycy (premierzy, prezydenci, mi > nistrowie, prezesi Narodowego Banku Polskiego, ...., gdyby ich dorosłe dzieci n > ie podporządkowywały się poradom "sużb". > Sugerowałbym, byś postarał się przynajmniej rozumieć tekst czytany. Pisałem o premierze i prezydencie w kontekście przedmiotowej sprawy. Jakiej odpowiedzi oczekujesz. że co, że napiszę by po doopie ich zlali? Nie, tego nie napiszę, ale wydaje mi się, że skoro ktoś uprzedzony o meandrach rzeczy które czyni nie robi nic, by w goowno nie wdepnąć, to niech potem sam owe guano z butów czyści. Nb.; Intryguje mnie w kontekście twojego pytania, po jaką cholerę czepiać się Tuska, skoro rzecz tyczy się jego syna? PiSoidalna mentalność? Odpowiedz Link Zgłoś
cezariusz13 Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 15:31 To tak: książe Harry zaprosił dziewczynę do hotelu w Las Vegas i się przed nią rozgolasił. To znaczy: 1. albo "słuzby" Zjednoczonego Królestwa żle pracują, 2. albo dziewczyna była Zze "służb" 3.Rodzina źle wychowała księcia i powinna być zmieniona cała dynastia na nową. 4. Służby podlegają premierowi Cameronowi, zatem i premier powinien ustąpić. Tak uważasz ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 15:58 cezariusz13 napisał(a): > To tak: książe Harry zaprosił dziewczynę do hotelu w Las Vegas i się przed nią > rozgolasił. To znaczy: > 1. albo "słuzby" Zjednoczonego Królestwa żle pracują, > A to jest całkiem możliwe... Skuteczność służb UK, od dawna jest przereklamowana > > 2. albo dziewczyna była Zze "służb" > Nie koniecznie... Towarzystwo było większe, ponadto patrz odp. powyżej. > > 3.Rodzina źle wychowała księcia i powinna być zmieniona cała dynastia na nową. > Zahaczasz o absurd... > > 4. Służby podlegają premierowi Cameronowi, zatem i premier powinien ustąpić. > Tak uważasz ma być? > A dlaczego premier ma ustępować? Gdyby za kazde partactwo przełożonych ustępował szef, to kadencje szefów trwałyby 24h... Idiotyzmy wypisujesz, a chcesz to przypisać mnie. To nie erystyka, nawet nie sofizm...to piiiiiiiiiiii! Odpowiedz Link Zgłoś
cezariusz13 Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 20:27 Czy naprawdę nie widzisz, że ironizuję cały czas? Kto domaga się ustąpienia Tuska z powodu błędu popełnionego przez jego syna? Ja? Pisowcy, Ziobryci, Palikotowcy. Czy nie piszę dostatecznie jasno sprowadzając rzecz do absurdu? Gdyby miał honor powinien się podać do dymisji Seremet. A jeśli jest prawda, co przed chwilą powiedział Giertych, to powinien być odwołany, na wniosek premiera, na najbliższym posyedzeniu Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 16:25 Za prezydentury Kwaśniewskiego ochronę służb(BOR) miała nawet jego suka Saba wyprowadzana na spacery przez BORowików,córka wożona na studia,zakupy i dyskoteki.... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 16:28 zoil44elwer napisał: > Za prezydentury Kwaśniewskiego ochronę służb(BOR) miała nawet jego suka Saba wy > prowadzana na spacery przez BORowików,córka wożona na studia,zakupy i dyskoteki > .... > No i co w związku z tym Ecik? Żal ci? Było kandydować... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 16:36 Jako ateista nie miałbym szans na prezydenturę w Katolandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 16:49 zoil44elwer napisał: > Jako ateista nie miałbym szans na prezydenturę w Katolandzie. > A próbowałeś? Zagłosuję na ciebie, bo i ja w katolickie gusła nie wierzę (w inne również). Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 16:35 Oczywiście, w odróżnieniu od kota prezydenta Kaczyńskiego, który - jak wiadomo - był powszechnie poniewierany w pałacu. BOR-owcy fundowali mu specjalnego kopa za każdym razem, gdy go zobaczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 16:38 Kota Kaczyńskiego BORowiki nie musieli wyprowadzać na spacer tak jak Sabę Kwasa. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ałtorytet się odezwa; 27.08.12, 16:50 zoil44elwer napisał: > Kota Kaczyńskiego BORowiki nie musieli wyprowadzać na spacer tak jak Sabę Kwasa > . > Na spacer, to oni wyprowadzać musieli właściciela tego kota... Odpowiedz Link Zgłoś