Dodaj do ulubionych

Palikociarnia się sypie pęka i drze

31.08.12, 09:56
www.polskatimes.pl/artykul/647693,biedron-i-grodzka-chca-odejsc-od-palikota-ludzie-rp-sie,id,t.html
-Palikot to gwiadza jednego sezonu. Jest na dobrej drodze by skończyć jak Lepper. Palikot to wielkomiejskie wcielenie Leppera tylko jeszcze bardziej zdemoralizowane
Obserwuj wątek
    • superspec To na razie tylko plotki. 31.08.12, 10:04
      To partia wodzowska i moim zdaniem odejścia z niej nie osłabią jej.Ale chciałbym się mylić.
    • life.form Re: Palikociarnia się sypie pęka i drze 31.08.12, 10:18
      Jak to w pospolitym ruszeniu ludzi z niewielkim obyciem politycznym. Jasne, że SLD stara się podkupić rozmaite osoby, być może właśnie Biedronia i Grodzką. Jeśli wyżej wymienieni z RP wyjdą, to na długo zahamują możliwości oddziaływania ruchu LGTB na politykę. Mogą sobie narzekać, że RP zajmuje się nie tylko ich sprawami, ale innej partii nie będą mieli przez najbliższe stulecie, a ich wyjście oznaczałoby najprawdopobniej konec ich karier poselskich. A SLD? Już przećwiczyli SLD. Nie tylko w sprawie układania list do parlamentu, także światopoglądowo. Deputowani SLD głosowali przeciw słynnej uchwale europarlamentu wzywającej Polskę do przestrzegania praw mniejszości (to było w czasach, gdy rządził PiS).
      • kzet69 Re: Palikociarnia się sypie pęka i drze 31.08.12, 10:36
        Daj spokój stek bzdur rodem z SE i Faktu... Najfajniejsze, że dziennikarz wie że na spotkaniu była awantura i "wulgaryzmy" a uczestniczący w tym spotkaniu posłowie o tym nie wiedzą, widocznie spali, rozmawiałem z Bramorą 2 dni po tym posiedzeniu (a było ono w lipcu, czego dziennikarz zapomniał wspomnieć) i był szczerze zdumiony jakąś "awanturą". Anka o swoim "odejściu" też sie dowiedziała z prasy....
        • anmanika Re: Palikociarnia się sypie pęka i drze 31.08.12, 10:40
          O tych pęknięciach słyszałam, a co do przejścia do innych klubów to jedno jest pewne, ci co teraz stoją murem za JP, jak tylko poparcie zejdzie poniżej progu wyborczego pierwsi będą uciekać z tonącej łajby.
          • volupte Re: Palikociarnia się sypie pęka i drze 31.08.12, 16:33
            Tylko kase ma RP a nie poszczególni posłowie , a jak ja wykorzystać decyduje Janusz .
        • life.form Re: Palikociarnia się sypie pęka i drze 31.08.12, 10:52
          Acha, czyli to ogórki i wraże marzycielstwo. No cóż...

kzet69 napisał:

> Daj spokój stek bzdur rodem z SE i Faktu... Najfajniejsze, że dziennikarz wie ż
          > e na spotkaniu była awantura i "wulgaryzmy" a uczestniczący w tym spotkaniu pos
          > łowie o tym nie wiedzą, widocznie spali, rozmawiałem z Bramorą 2 dni po tym pos
          > iedzeniu (a było ono w lipcu, czego dziennikarz zapomniał wspomnieć) i był szcz
          > erze zdumiony jakąś "awanturą". Anka o swoim "odejściu" też sie dowiedziała z p
          > rasy....
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Palikociarnia się sypie pęka i drze 31.08.12, 12:55
            to nie marzycielstwo, to sa fakty
    • haen2010 Zaczynają się bać RP 31.08.12, 11:02
      I ten artykulik tylko to potwierdza. Ale jest coś na rzeczy - Biedroń i Grodzka to słabi politycy. Jak się myśli wyłącznie swoim przyrodzeniem, to głowa przestaje mieć znaczenie. Ich występy publiczne są monotematyczne i dziennikarskie hieny kościelne bezlitośnie to wykorzystują. Partia nabrała wody od przeciążenia seksualnymi mniejszościami. To się powoli wypompowuje, ale wymaga wielu miesięcy.

Ja nie sądzę żeby odeszli, bo to ich osobiście skompromituje i wytnie z polityki. LGBT nigdy nie stworzą partii politycznej, choćby wszyscy się skrzyknęli. To jednak margines społeczny z wielością poglądów.

Może kzet powie, czy dostali ultimatum - albo zajmą się polityką prawdziwą, albo własnymi genitaliami? Bo jeżeli chcą przyprawiać RP nadal gębę mniejszości, to warto się ich rzeczywiście pozbyć.

• kzet69 Re: Zaczynają się bać RP 31.08.12, 11:19
        Może sam osobiście powiesz Ance że "myśli genitaliami" ? Zdaje sie że nawet jest w tej chwili na fb...
        www.facebook.com/ania.aina.grodzka
        • haen2010 Re: Zaczynają się bać RP 31.08.12, 11:40
          Nie jestem wieloforowy. Lepiej niech ona sobie poczyta nasze opinie i przemyśli sprawy.

Ja oczywiście mam ogląd taki jak wszyscy - sieć i media. Np Grodzka z tym swoim wyskokiem o ekspansji LGBT na adopcję i dzieci jak lalki kompletnie się skompromitowała.

Nie chcę dożyć czasów, gdzie dzieci są zabawkami dorosłych i wszyscy to sankcjonują. Z rodziną może być różnie, ale to ojciec i matka od zawsze są kwokami i kogutami dla swoich piskląt i przekazują im geny razem z właściwościami. Przynajmniej genus humanum powinien dbać o naturalną kolej pokoleń. Nie inkubatory dla zwierząt, gdzie rodzic jest NN.

Nie mam nic przeciwko in vitro - to jest leczenie bezpłodności przynajmniej u jednego rodzica.
          • woda_woda Zgadzam się z haenem. 31.08.12, 11:51
            haen2010 napisał:

> Nie chcę dożyć czasów, gdzie dzieci są zabawkami dorosłych i wszyscy to sankcjo
            > nują.

Też nie chcę dożyć czasów, gdy dzieci kupuje się w sklepie jak zabawki.
      • life.form Re: Zaczynają się bać RP 31.08.12, 11:33
        Nie przeginaj. Z twojego postu wynika, że to Ty myślisz głównie o genitaliach. Pani Ania jako posłanka napisała parę niezłych tekstów, bynajmniej nie o genitaliach. A że LGTB mają swoje interesy polityczne? A co w tym dziwnego. Ustawa o związkach partnerskich to takie "skandalicznie genitalne" halo? W wielu państwach podobne rozwiązania istnieją i jakoś się od tego nie zawaliły. Nawiasem mówiąc, z tych rozwiązań będą korzystać także osoby hetero.
        • haen2010 Re: Zaczynają się bać RP 31.08.12, 12:06
          Nic nie przeginam. Piszę tylko i wyłącznie o ich występach publicznych. Wybacz, ale nie stać mnie na zgłębianie filozoficznych tekstów posłanki Grodzkiej.

Byłoby o wiele lepiej, gdyby je propagowała via media. Ustawę o związkach partnerskich traktuję jako półśrodek dla ludzi głównie hetero, którzy nie mają ochoty albo możliwości na te bzdurne przysięgi kościelno-państwowe.
    • bkn5 Re: Palikociarnia się sypie pęka i drze 31.08.12, 16:16
      chodzą słuchy że długpwłosy poseł Piotr Bauć obwąchuje się z PO ,najprawdopodobniej jako pierwszy tam przejdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka