Dodaj do ulubionych

JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ?

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 08:16
Piwo to nie tylko najlepszy napój na świecie, ale także daje mnóstwo pieniędzy
państwu. Piwo reklamuje kraj.
Moja lista top 5 :
1.Pilsner Urquell ( mistrzostwo świata )
2.Paulaner (pyszne pszeniczne )
3.Żywiec ( tylko full)
4.Zlaty Bażant
5.Velkopopovicky kozel

A co wy myślicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Malek1 Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.pppool.de 16.03.02, 08:30
      Polecam Jever - najepszy pisner (gorzki jak nic)
      Wahrsteiner
      Krombacher
      Kto gustuje w slodszych polecam Andechs - mniamm....
    • rubin Lista całkiem udana, ... 16.03.02, 08:33
      ... ale pozycji 5 nie znam, a na pozycji 1 powinien być "Lech Pils".

A poza tym mój kumpel twierdzi, że są tylko dwa rodzaje piwa:
      dobre i bardzo dobre.

Pozdrawiam
      Rubin

• Gość: mia Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.telia.com 16.03.02, 08:49
      A ja uwazam ze najlepsze sa piwa z Polski:
      1. Zywiec model eksportowy
      2. Okocim
      3. Lech
      4. Bosman
      5. EB
    • Gość: wrot Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 09:06
      ! Tyskie
      2 Lech
      3 Warka
      • Gość: gomez Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.myDad.info 16.03.02, 09:18
        od lat jestem wierny zywcowi.inne piwa pije tylko dlatego ze akurat nie ma
        zywca pod reka.troszke podobny jest austriacki schwechater ale tylko podobny
        • lech.niedzielski Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? 16.03.02, 09:28
          1. Pilsner Urqell
          2. Tyskie Gronie
          3. Mocny Okocim
          4. Warka Strong (jak ktoś lubi niezbyt gorzkie)

EB nie nadaje się nawet do zmywania rynsztoków.
          • Gość: jacek2 Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.abo.wanadoo.fr 16.03.02, 09:49
            1/Czeski Budweiser Budvar
            potem dlugo nic
            ewentualnie Zywiec eksportowy w butelkach o,33 l.
          • Gość: Michał Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 10:22
            Zgadzam się co do EB- to trucizna na szczury !
            Podobnie beznadziejne są inne chemiczne piwa np. Brok lub tego typu dziadostwo !
            • Gość: AJ Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.chello.pl 16.03.02, 10:32
              Obecnie - Piw ci dobrych u nas dostatek.
              Moja klasyfikacja:
              1. Budweiser.
              2. Żywiec
              3. Warka
              Pozdrowienia
              • Gość: ania Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.upc.chello.be 16.03.02, 10:35
                kriek to jest to!
                • Gość: karel Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.mistral.cz 16.03.02, 13:44
                  Tylko takie po ktorym glowa nie boli,
                  czeski Pilsner!!!
                • indris Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? 16.03.02, 14:20
                  Dla mnie framboisee. Ale warto Czytelnikom z Polski wyjaśnić o co chodzi, bo
                  poza Belgią jest to mało znane. Otóż framboisee jest to piwo o smaku MALINOWYM
                  a kriek - wiśniowym (popraw mnie Aniu jeżeli sie mylę, bo nie znam
                  flamandzkiego a słowo jest chyba falmandzkie). W Warszawie można te piwa dostać
                  m. in w 24 godzinnych ex-Delikatesach na rogu Solidarności i Jana Pawła
                  (dawniej Świerczewskiego i Marchlewskiego). Niestety jest drogie: 8.50 za 0.33
      • Gość: Dr KrisK Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.eng.fsu.edu 16.03.02, 17:12
        No to zaczynamy:
        1.Guinness
        ************ długo nic ***********
        2.Kilkenny
        3.Murphy's
        4.Red EB (historyczne, bo przestali produkować)
        5.Warka Strong - opinie ma rózne, ale ja je po prostu lubię i już!
        6.Kriek - to raczej chyba typ piwa niz marka, ale bardzo pożywne i smaczne
        wiśniowe;
        7.Wszystkie lokalne piffa niemieckie z beczki!
        Więcej grzechów nie pamiętam...
        • malek1 Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? 16.03.02, 17:22
          Doktor,

Guinness to nie jest piwo - to napoj (powaznie) no i oczywiscie niebo i pieklo
          w gebie. Tez bardzo lubie - szczegolnie w Dublinie.
          • Gość: Dr.KrisK Co do Guinnessa.. IP: *.eng.fsu.edu 16.03.02, 17:59
            A jednak chyba piffo - z dolnej fermentacji. Ale się nie upieram: zresztą
            tajniki produkcji mozna zgłębic na: www.liveireland.com
            I posłuchać stosownych reeli i jigów.
            Trzeba niestety poczekac do jutra...
            • Gość: Jurek . IP: 212.162.228.* 16.03.02, 18:01
              Samuel Adams, Paulaner, Goose Island, Zywiec
              • Gość: Dr.KrisK Samuel Adams IP: *.eng.fsu.edu 16.03.02, 20:18
                Właśnie - zapomniałem o Samuel Adams! I Boston Ale!
                Także Black Tan: tani i zdrowy.
                Chyba pójdę się napić...
    • Gość: Rena Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: 2.4.STABLE* / 10.64.0.* 16.03.02, 18:08
      Najlepsze jest teraz WARKA -jasne pełne
      Za tych co na morzu i w powietrzu.
      • Gość: Jaceq Re: KAŻDE PIWO JEST NAJLEPSZE ! IP: *.ppp.szeptel.net.pl 16.03.02, 19:05
        Z różnych piw - po kolei najbardziej lubię:

1. stout - Beamish (z kulką) - czarne jak kawa, gorzkie jak piołun, i to przejście od koloru sutanny na
        dnie do śmietankowej piany na wierzchu, 'kremowa' konsystencja.
        Guiness - tak, ale z beki (butelkowe dostępne w Polsce trąci chemią). Z beki dobre podają(wali) w
        Royal Pub w Szczecinie (pod Zamkiem). Można zostawić kufel na barze, poderwać dziewczynę,
        potańczyć, odwieźć do domu, (...), wrócić i (o ile ktoś nie podpieprzył) na piwie dalej jest 1/2 cala
        pianki.
        2. ale' - Greydeen (w Polsce nie widziałem) Krisq powinien znać.
        3. alt (niemieckie, pośrednie między jasnym a ciemnym, tak ze środka fermentacji) - Hannen
        (śmieszne buteleczki jak dla niemowlaków), Eder-Alt, każde jest dobre.
        4. drożdżówy, pszeniczne - niewyjęte jest Eder Hefe-Weitzen, Paulaner jest specyficzny, kiedyś było
        polskie Grodziskie (niskoalcoholowe) - wyraźna nuta wędzenia.
        5. Jasne - w klasie pilsener - chyba 'oryginał' czyli Prazdroj/Urquell. Z niemieckich (każdy
        region/browar ma swoją dumę, z tych co mi smakowały szczeg. - Frankenthaler. Berliński Schultheiss
        Pils (z beki!). Z trochę mocniejszych i mniej gorzkich (export?) - belgijski deVries, niemiecki
        Schultheiss Export, czeski Budvar (amerykański Budveisser to nieporozumienie, gorszy od EB,
        powinien być klasyfikowany w kategorii kropli na spowodowanie wymiotów) no i cała gama piw
        polskich (patrz niżej). Velkopopovicky Kozel (podkategorie: 10 i 12) wcale nie jest złe. Bażanty
        raczej nie. Nie wiadomo gdzie sklasyfikować jasny Zakazany Owoc (de Verbodene Vrucht) - chyba
        najbardziej gorzkie piwo świata, holenderskie super jasne (uwaga: w polskich supermarketach jest
        belgijska podróba, ale to nie to).
        6. czerwone - znam tylko Killkeny, było kiedyś podobne EB Red, ale musiało pewnie ustąpić miejsca
        'Mocnym Fulom' i 'Atomom'.
        7. Portery - niewiele się różnią, zresztą to jedyne piwo, które niezbyt lubię. Latem mieszam fifty-fifty z
        jasnym + parę kostek lodu (uwaga - kac jak diabli!)

Polskie piwa to temat - rzeka. Poza EB, niektórymi seriami Lecha, Królewskim, 10,5 - oczywiście
        każde jest dobre. Najchętniej pijam lubelski Zwierzyniec (nie z puchy ale z tych śmiesznych but. 0.33 -
        jak przyprawa do zup, nie?), Warkajasnepełne, Tyskie, niektóre Bosmany, czasem Żywiec Full. Łomża
        się spieprzyła. Dojlidy są nierówne (lepsze i gorsze dni?)
        Nieporozumieniem dla mnie jest klasa: mocne (strong) - wzmacniane spirytusem piwo dla meneli
        (przepraszam fanów). Piwo-bełt.
        Kiedyś było EB niepasteryzowane w butelkach. Etykieta bez 'złoceń', trzeba było uważać na datę prod.
        - 5-dniowe jeszcze się dało pić, 6-dniowe należało wylać.
        Co sądzicie o nowej Tatrze? dla mnie - jakieś nierówne.

Najjjserrrdeczniej pozdrawiam wszystkich początkujących i zaawansowanych użytkowników.
        Przygotowania do Green Day zaawansowane.
        • Gość: elwer Re: KAŻDE PIWO JEST NAJLEPSZE ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 19:29
          Z polskich:
          1.TYSKIE
          2.ŻYWIEC
          3.WARKA

Z czeskich:
          1.Velkopopovicki Kozel
          2.Budwar
          3.Pilsner
          4.REGENT /browar Treboń/
          • Gość: Michał Re: KAŻDE PIWO JEST NAJLEPSZE ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 20:15
            Gość portalu: elwer napisał(a):

> Z polskich:
            > 1.TYSKIE - takie sobie !
            > 2.ŻYWIEC - full OK ! Tatra to sama woda !
            > 3.WARKA - Strong OK ! Reszta to sama woda !
            >
            > Z czeskich:
            > 1.Velkopopovicki Kozel - ekstra
            > 2.Budwar trochę gorszy, ale to kwestia smaku !
            > 3.Pilsner nummer 1
            > 4.REGENT /browar Treboń/ - dobre !!!
            Kiedyś kupiłem czeskie piwo "Vadśtejn" - pycha !!!

• Gość: Dr.KrisK Do czego można używac Budweisera.. IP: *.eng.fsu.edu 16.03.02, 20:27
          ... do niczego. Przyznałem mu tytuł Najgorszego Piffa Świata. Podobnie Schlitz!
          Matko jedyna, kiedyś poszedłem na piffo z Amerykasiami, patrzyli na mnie z
          przerażeniem jak raczyłem się Guinnessem z beczki, a sami żlopali te kwaśne
          siki!!
          Co do porterów, to dośc dobry (według mnie) jest EB. Natomiast w innych
          wyraźnie czuję karmelki.
          Oj, jakbym sie napił, a tu trzeba w pracy...
          Pozdrawiam!
          KrisK
          • Gość: elwer Re: Do czego można używac Budweisera.. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 21:46
            Amerykańskie piwa to pomyłka skąd oni wytrzasneli te receptury.?
            Piwo amer. służy jedynie do wytwarzania moczu.
            • Gość: Jacek Sz Re: Do czego można używac Budweisera.. IP: 62.93.65.* 18.03.02, 15:11
              tak. te mietowe, korzenne, imbirowe siki. ze tez oni wszystko musza "ulepszyc"
    • Gość: Balzer ZIMNE :-) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 20:31
      Rzeczywiscie, mi tez najbardziej odpowiada Pilsner.
      Z krajowego rynku Zywiec i Lech. A kazde oczywiscie odpowiednio schłodzone.
      • Gość: Michał Re: ZIMNE :-) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 21:38
        Pamiętam jeszcze czasy ciepłego piwa w knajpach ! Najfajniejsze było to,że piwo
        było tylko do obiadu i to kanjpa miała limit butelek na dany dzień !
        Nie jestem entuzjastą Lecha, za dużo w nim EB.
        Przypomniałem sobie rewelacyjne piwa francuskie np. Kronenbourg 1664 !
        • Gość: okraglak Re: ZIMNE :-) IP: *.telia.com 16.03.02, 21:51
          A pamietasz cieple piwo z sokiem(drozsze) albo z cukrem (tansze) sprzedawane w
          zime na dworcach kolejowych? Lub ala kogiel-mogiel w kawiarniach. Ja uwazam ze
          charakter piwa jest dostosowany do kraju producenta tzn. Zywiec w Polsce,
          Budwaiser na Florydzie, Efes w Turcjii, itd tzn. dostosowany do klimatu. Ale te
          nasze marki to takie sobie w porownaniu do browaru warszawskiego w tych
          pekatych buteleczkahc po 3,60zl. To byly czasy. Pzdr
          • lech.niedzielski Chłodne, ale nie zimne ! 16.03.02, 22:15
            Piwo powinno być dobrze schłodzone ! U nas wyjmują butelkę z zamrażarki i piwo
            zamrożone nie ma ani smaku ani aromatu.
            W zeszłym miesiącu piłem wspaniałe piwo w Stuttgarcie. Z małego miejscowego
            browaru - dunkles (co nie znaczy, że słodkie) i wybrałem hefe (co też nie
            znaczy drożdzowe - tylko z zawiesiną. Mogłem kazać sobie to samo piwo
            jako "kristal", ale hefe ma więcej uroku ... .)
            I to piwo było chłodne. Wspaniale chłodne. Nie ciepłe i nie wściekle zimne !
            (Przy tej okazji: Odrzucam całkowicie piwa amerykańskie i amerykański sposób
            picia tych zamrożonych sikaczy !)

PS
            Nareszcie jakiś normalny wątek dla normalnych ludz. Na zdrowie !
            • Gość: Michał Re: Chłodne, ale nie zimne ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 07:50
              Niemcy mają swoje hausbrauereien - browary domowe.
              U nas jest taki we Wrocławiu na rynku.
              Piwo z takich browarów to nie masówka.
    • Gość: rona Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 22:19
      Widać, nikt z was nie był-pił z Bawarii...
      • Gość: as Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.pppool.de 17.03.02, 01:45
        Najlepsze piwo pilem w 1974 roku w Ustrzykach Dolnych.Swiezy Okocim z beczki ,
        z pianka.Ach , gdzie te czasy.....
        • Gość: okraglak Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.telia.com 17.03.02, 07:13
          Ja tez pamietam ten rok szlismy z kumplem przy torach z Bochni do Okocimskiego
          browaru w nocy zeby sie napic wlasnie beczkowego zaraz po otwarciu budki z piwem
          (browarnej), wspaniale! Wydaje mie sie ze ta jakosc nigdy nie powroci!!!
    • enigma1 Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? 17.03.02, 08:12
      Z dostępnych w kraju: Pilsner Urquell.
      • Gość: Michał Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 12:25
        Czesi i Niemcy zachowali stare przepisy warzenia piwa, a Urquell oznacza, że to
        piwo jest wzorem dla wszystkich pilznerów !
        • Gość: Jaceq Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.ppp.szeptel.net.pl 17.03.02, 14:35
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> Czesi i Niemcy zachowali stare przepisy warzenia piwa,

Jeśli wierzysz w te bzdury o Reiheitsgebot na butelkach, to pogadaj z którymś z japiszonów browarnych
          na jakimś oktoberfeście. To tylko chwyt reklamowy (co ciekawe, w zgodzie z prawem). Wierność tradycji
          oznaczałaby plajtę, nie tylko dla gigantów ale i małych, lokalnych browarków. W Polsce przekonał się o
          tym Browar Drozdowo.

> a Urquell oznacza, że to piwo jest wzorem dla wszystkich pilznerów !

Ciekawa interpretacja - Pra Zdroj. :-)

Niedzielski! Muszę ze skruchą przyznać, że kiedyś sądziłem, że Waćpana pogięło wskutek zatrucia Warką
          Strąk. Ale wyszedłem właśnie spod stołu, gdzie ponad 90 minut odszczekiwałem w/w. Zmieniłem zdanie
          wskutek Pańskich zachwytów nad piwami 'niestandardowymi' (w Polsce - bardzo niestandardowymi).
          Hefe, Weitzen (albo jedno z drugim) - można dostać chyba tylko w paru specjalist. sklepach.

Millery, Budy, Lite'y i inne - do zlewu/kibla! (niepotrzebne skreślić). To hańba dla samej nazwy PIWO. Do
          tej bandy dodałbym jeszcze australijskie siki kangura imieniem Foster.
          • Gość: Michał Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 17:21
            Gość portalu: Jaceq napisał(a):

Ten wątek jest relaksowy, A TY SIĘ RZUCASZ JAK ŻABA NA SZNURKU !!!

> Gość portalu: Michał napisał(a):
            >
            > > Czesi i Niemcy zachowali stare przepisy warzenia piwa,
            >
            > Jeśli wierzysz w te bzdury o Reiheitsgebot na butelkach, to pogadaj z którymś z
            > japiszonów browarnych
            > na jakimś oktoberfeście. To tylko chwyt reklamowy (co ciekawe, w zgodzie z praw
            > em).
            sKORO W ZGODZIE Z PRAWEM, TO ZNACZY , ŻE REINHEITSGEBOT PRZESTRZEGAJĄ - TAKĄ MAJĄ
            NIEMCY MENTALNOŚĆ ! NIE KAŻDY NARĄBANY BAWARCZYK OPOWIADA FACETOWI Z POLSKI
            WIERYDGODNE RZECZY ! WIADOMO,ŻE ROBIĄ PASTERYZACJĘ ITD., ALE NIE DAJĄ DO PIWA
            TAKICH ŚWIŃSTW JAK AMERYKANIE !

Wierność tradycji
            > oznaczałaby plajtę, nie tylko dla gigantów ale i małych, lokalnych browarków. W
            > Polsce przekonał się o
            > tym Browar Drozdowo.
            W NIEMCZECH JEST MNÓSTWO BROWARÓW DOMOWYCH, KTÓRE ŻYJĄ ŚWIETNIE !

>
            > > a Urquell oznacza, że to piwo jest wzorem dla wszystkich pilznerów !
            >
            > Ciekawa interpretacja - Pra Zdroj. :-)
            JEST DOKŁĄDNIE TAK JAK NAPISAŁEM ! ZAJRZYJ NA STRONY INTERNETOWE BROWARU . OD
            PILSNERA POCHODZI SŁOWO PILS !

>
            >
            > Niedzielski! Muszę ze skruchą przyznać, że kiedyś sądziłem, że Waćpana pogięło
            > wskutek zatrucia Warką
            > Strąk. Ale wyszedłem właśnie spod stołu, gdzie ponad 90 minut odszczekiwałem w/
            > w. Zmieniłem zdanie
            > wskutek Pańskich zachwytów nad piwami 'niestandardowymi' (w Polsce - bardzo nie
            > standardowymi).
            > Hefe, Weitzen (albo jedno z drugim) - można dostać chyba tylko w paru specjalis
            > t. sklepach.
            >
            > Millery, Budy, Lite'y i inne - do zlewu/kibla! (niepotrzebne skreślić). To hańb
            > a dla samej nazwy PIWO. Do
            > tej bandy dodałbym jeszcze australijskie siki kangura imieniem Foster.
            A TERAZ PISZE PAN SENSOWNIE !

POZDROWIENIA !
            NAPISAŁEM UŻYWAJĄ CAPSLOCK, ŻEBY BYŁO CZYTELNIE, A NIE DLATEGO,ŻE WRZESZCZĘ NA
            PANA !

• Gość: Jaceq Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.ppp.szeptel.net.pl 17.03.02, 21:33
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> Ten wątek jest relaksowy, A TY SIĘ RZUCASZ JAK ŻABA NA SZNURKU !!!

Właśnie dlatego się rzucam.

> NIE KAŻDY NARĄBANY BAWARCZYK OPOWIADA FACETOWI Z POLSKI

Gość z browaru był chyba jedynym trzeżwym na imprezie. Ciekawe rzeczy plótł o reinheitsgebot. I nie był z
              Bawarii.

> W NIEMCZECH JEST MNÓSTWO BROWARÓW DOMOWYCH, KTÓRE ŻYJĄ ŚWIETNIE !

Wiem. Szkoda mi tylko tych polskich. Nie domowych, ale maleńkich. Drozdowski Dubelt to było piwo!
              Dawno przeszło do historii.

> JEST DOKŁĄDNIE TAK JAK NAPISAŁEM ! ZAJRZYJ NA STRONY INTERNETOWE BROWARU . OD
              > PILSNERA POCHODZI SŁOWO PILS !
              >
              Toć wiem. Nie od pilsenera, ale od miasta Plznen czy jakoś tak.

> NAPISAŁEM UŻYWAJĄ CAPSLOCK, ŻEBY BYŁO CZYTELNIE, A NIE DLATEGO,ŻE WRZESZCZĘ NA
              > PANA !

Też wiem. Ale czytelniej jest w lowercase. I odpozdrawiam!
    • Gość: okraglak Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.telia.com 17.03.02, 22:38
      Pilzner Urguell jest specjalne, lezakowane w beczkach debowych ale za duzo go
      nie mozna wypic a poza tym ma tylko 4,4%. Kto pamieta Radebergier rodem z DDR?
      Idealem piwa jest bardzo jasne, z goryczka i nieoszukana pianka. Mowiono ze na
      prawdziwej piance mozna bylo polozyc dawne aluminiowe 5 zl ktore nie utonie.
      Ta info dla juniorow smakoszy. Pozdrawiam...
      • mmikki2 Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? 18.03.02, 08:37
        1. Pilsner Urquell
        2. dłuuuuuuuuuugo nic.
        3. Warka Pełne
      • Gość: Jaceq Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: *.ppp.szeptel.net.pl 18.03.02, 22:35
        Gość portalu: okraglak napisał(a):

> Pilzner Urguell jest specjalne, lezakowane w beczkach debowych ale za duzo go
        > nie mozna wypic

Mam inne doświadczenia (a raczej masz Pan rację, nigdy nie jest za dużo)

> a poza tym ma tylko 4,4%.

to źle?

Kto pamieta Radebergier rodem z DDR?

Pewnie! Czasem by się go napić trzeba było wsiąść do pociągu (niebylejakiego) na Zachodnim. 20 zł
        łapówki dla warsowego i do Wschodniego można było wysuszyć po 5 radebergów.

• Gość: kiks Re: Najlepsze jest piwo postawione! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 11:20
    • hpx68120 Piwo ! 19.03.02, 00:37
      1) Pilsner Urquell / Heineken
      (w zaleznosci od nastroju ) -> pilsner/lager
      2-420) Cala reszta ( w jakiej kolejnosci nieistotne)

421) Budweiser (najgorsze piwo na swiecie)
      (wierzcie mi, wiem co mowie - pisze to z usa)
      Pa pa.

• chejski ZIMNE!!!! BT 19.03.02, 00:44
    • lolo11 Anty PIWO - Budwiser 19.03.02, 00:56
      Nawet do szczynow nie da sie porownac!!!!
    • Gość: Emigrant Re: JAKIE PIWO JEST NAJLEPSZE ? IP: 212.2.165.* 19.03.02, 21:09
      Przed przyjazdem do Irlandii:
      1.Tyski Porter
      2.Tyskie Gronie
      3.Gambrinus
      Po:
      1.Bulmers
      2.Cashel
      3.Guinness z sokiem z czarnej pozeczki
      4.Tyski Porter
      5.Tyskie Gronie
      6.Gambrinus
      • Gość: Dr.KrisK Cashels IP: *.eng.fsu.edu 19.03.02, 21:14
        ... czy to przypadkiem nie jest tzw. "cider"? Bo grzebię w pamięci i coś mi
        jabłka sie przypominają..
        Pozdrawiam i zazdroszczę podróży do Irlandii!

KrisK
    • kubaka72 jakie piwo 26.08.16, 16:40
      I piwo jest zdrowe
      1. amber Koźlak
      2. gniewosz koźlak
      a jak bida to i Specjal płynie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka