Dodaj do ulubionych

Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory?

03.09.12, 18:36
Tak sobie czytam te wasze posty, i przestaje mnie bawić Wasza głupota, w każdym poście PO to dla Was złodzieje, przestępcy, mafia, klika.
Podajcie mi choć jeden przypadek w którym pod zarzutami prokuratorskimi był/jest jakikolwiek członek rządu.
Jeszcze nigdy w czasie istnienia państwa Polskiego, nie było tylu członków rządu (a raczej nierządu), w, jak to powiedział Kaczyński, kręgu zainteresowania służb specjalnych, jak ci z PiS-u, może przypomnę kto to był, a więc, Lepper, Lipiec, Kaczmarek, Kornatowski, Netzel, ten akurat nie był w rządzie, ale prezes PZU, to nie w kij dmuchał, idąc tropem waszego rozumowania, za to wszystko odpowiada Kaczyński, i powinien zostać postawiony przed sądem powszechnym.
A Wy dalej chwalicie tych pospolitych złodziei i przestępców, głupota jest nieskończona, czego jesteście żywym przykładem.
Obserwuj wątek
    • etta2 Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 18:46
      Oj Czan-dra, brzydko się bawisz. Chcesz dowodów? Jeśli ich nie ma, to zostały zniszczone, hahaha. Przecież powszechnie wiadomo, że PiSdactwo za dzień stracony uważa dzień bez kłamstwa. Nawet w sprawach zupełnie błahych: wczoraj w meczu charytatywnym TVN-Politycy był jeden gol "problemowy", sędzia go nie uznal (strzelony przez Tuska w 2 min), a Hofman stwierdził, że nie uznano im 2 goli. Ta zakłamana banda oszołomów przekracza wszelkie granice przyzwoitości.
    • azogue Mistrzu Czan Dro 03.09.12, 19:03
      > Tak sobie czytam te wasze posty, i przestaje mnie bawić Wasza głupota,

Jak jesteś taki mądry, to może wyjaśnisz mi, co to znaczy "rola Polski na arenie międzynarodowej"? Młodzi, wykształceni z dużych miast nie wiedzą.
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,138627511,138627511,Co_to_znaczy_rola_Polski_na_arenie_miedzynarodowe.html
      • czan-dra Re: Mistrzu Czan Dro 03.09.12, 19:13
        Jestem mądry, bo czytam posty PiSowych, i zaczyna mnie drażnić głupota? Odważna teza.
        • azogue Re: Mistrzu Czan Dro 03.09.12, 19:32
          Teza o Twojej mądrości wydaje mi się rzeczywiście odwazna, by nie rzec ryzykowna he he :))
      • sclavus Wiesz?! 03.09.12, 20:15
        To jest mniej więcej to saamo, co kaczyńska polska racja stanu... :D
        Skrót myślowy...
        Wytrych...
        ... jakkolwiek, rola Polski na arenie międzynarodowej jest kluczem jednak a kaczyńska polska racja stanu, jest tylko nieudolnym wytrychem...
        Nie da się zaprzeczyć, że między Polską 1989 i Polską 2012, jest różnica kolosalna!!!
        Polska wchodzi w skład różnych gremiów międzynarodowych, jakiś wpływ na to co się dzieje w regionie ma (vide - skuteczne blokowanie Rosji wejścia do WTO (nie wiem czy to było mądre, ale na pewno był to interes partykularny))
        Pees - spróbuj mądrzejszego pytania... :>
        • azogue Re: Wiesz?! 03.09.12, 20:57
          Zamiast podać ogólne wyjaśnienie, przytaczasz dwa konkrety (a właściwie jeden konkret i jeden przypadek szczególny) i uważasz, że napisałeś bardzo mądry post. To jest myślenie na poziomie 10-latka, tzn. myślenie konkretami (myślenie abstrakcyjne w sensie umiejętnosci uogólniania i abstrahowania w pełni rozwija się po 12 r. życia).

Jest chyba oczywiste, że rola danego kraju na arenie międzynarodowej to nie to samo co uczestnictwo w organizacjach międzynarodowych. Gdyby tak było, to największą rolę odgrywałyby kraje, które należą do największej ilości organizacji, a to przecież bzdura. Poza tym, o ile mi wiadomo, Polska nie przystąpiła do żadnych znaczących organizacji pod rządami Tuska.

• azogue Re: Wiesz?! 03.09.12, 20:59
          Co do "racji stanu", to jest to sformułowanie XIX-wieczne albo jeszcze starsze. Już Fryderyk II powoływal się na rację stanu. W PRL nazywało się to "interes państwa".
    • don.kichote Można na to spojrzeć z innej strony 03.09.12, 19:11
      Wszystkich, których wymieniłeś, sam PiS wytropił i oddał pod sąd.

Rycho, Miro, Zbycho a także Pawlakowe "owieczki" - tylko tak sobie pogadali?!
      • czan-dra Re: Można na to spojrzeć z innej strony 03.09.12, 19:19
        Rycho, Miro, Zbycho, czy też Pawlakowe "owieczki" mają jakieś prokuratorskie zarzuty?
        Lipiński z Beger też sobie tak pogadali?
        • don.kichote Re: Można na to spojrzeć z innej strony 03.09.12, 20:03
          czan-dra napisał:

> Rycho, Miro, Zbycho, czy też Pawlakowe "owieczki" mają jakieś prokuratorskie za
          > rzuty?

I w tym cała różnica!
          PiS pod dywan nie zamiatał i oddał pod ocenę sądu.
          (I nie mów mi tu o "niezależności" prokuratury i sądów od polityki, bo się tylko ośmieszysz!)

> Lipiński z Beger też sobie tak pogadali?

Tak. W tym przypadku "tak sobie pogadali"
          Taśm "Beger" gatunkowo, ni jak nie da się podciągnąć pod taśmy Serafina!

Ale cóż?
          PO-wski beton takich subtelności nie jest w stanie dostrzec.
    • zbigniew_clapton Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 19:14
      Pomijasz nie mniej istotne skandale - szefem NBP zostaje specjalista od betonów sprężonych, który nie potrafi wymówić nazwiska szefa MFW. Szefem dyplomacji zostaje specjalistka od oprowadzania cudzoziemskich wycieczek po Stoczni Gdańskiej. Szefem MON zostaje kompletny debil z szemranym MBA z szemranej szkółki w Massachustets (o ile pamiętam w tej samej szkółce MBA zrobił specjalista od betonów sprężonych). Szefem z założenia apolitycznej CBA zostaje prawicowy radykał, zadymiarz specjalista od rzucania jajem w Kwacha. Szefem publicznej telewizji zostaje marny, oczadziały dziennikarz, który ma ten jedyny walor, że w CV może śmiało pisać "byłem przyjacielem Przemyka". Szefową KRRiT zostaje alkoholiczka z dyplomem KUL. Itd, itp, etc. W kategorii krótkiej ławki nikt nigdy nie dorówna trenerowi Kaczyńskiemu.
    • amen13 Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 19:28
      Ten post i wszystkie kolejne (zwłaszcza ostatni) są nawet POniżej wszelkiego POziomu. Szczególnie żałosny jest ostatni post, nic merytorycznego, nic prócz wycieczek personalnych.
      POkazuje, że naprawdę nie zasługujecie na nic POza tym, by całą POłajankę zignorować.
      • azogue Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 19:34
        > Szczególnie żałosny jest ostatni post, nic merytorycznego, nic prócz wyc
        > ieczek personalnych.

Jeżeli chcesz merytorycznie i bez wycieczek, to spróbuj np. tu. Czy też za trudne?
      • czan-dra Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 19:36
        PiSie dziecię, masz nerwicę natręctw.
        Wymienianie nazwisk umoczonych politykierów jest wycieczką personalną?
        Udajesz nierozumnego, czy też to Twój stan permanentny?
        • amen13 Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 19:45
          Udajesz nierozumnego, czy też to Twój stan permanentny?
          Statystycznie rzecz biorąc, udaje się lemingom czasem wpaść na jakiś niezły pomysł. Ale najczęściej nawet go nie zauważą i przejdą mimo.
      • zbigniew_clapton Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 19:36
        Ocenę kwalifikacji urzędnika państwowego nazywasz wycieczka personalną? Paradne, ale pasuje do wizerunku podeptanego komucha, którego Jarosław Wielki znowu wyniesie na piedestał, da mu talon na samochód i wczasy w Kołobrzegu. I jeszcze medal za 30 lat zapieprzania w państwowej hucie produkującej złom niepotrzebny nikomu.
        • amen13 Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 19:49
          Chcesz wymazać fakt, że za Gierka Polska mieściła się w gronie dziesięciu największych potęg przemysłowych świata i nie bez powodu Pan Prezes mówił o komunistach-patriotach. Dziś drogą do wielkości kroczą komunistyczne Chiny i tam jest największy wytop surówki na świecie. Chiny produkują najwięcej cementu i wielu innych wyrobów. Po powrocie do podstępnie odebranej władzy dobierzemy się wam do skóry.
          • zbigniew_clapton Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 19:55
            Gratuluję, o mało co dałbym się nabrać na ten niewinny żarcik ;)
    • zzarda32 Re: Czas sobie coś wyjaśnić, no nie Pisiory? 03.09.12, 19:35
      Ale to byli wtedy prawdziwi i nie winni !
    • qwakacz_zabanowany A ilu z nich było z Gdańska ? 03.09.12, 20:08
      A ilu z nich ochronił Sekuła ?
      • czan-dra Re: A ilu z nich było z Gdańska ? 03.09.12, 20:14
        Kaczmarek, Kornatowski, Netzel, wszyscy byli faworytami L.Kaczyńskiego.
        Żadnego, przykro mi, naprawdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka