Dodaj do ulubionych

Miecugow rozczarowany Platformą

22.09.12, 17:32
Pełna zgoda, panie Grzegorzu:

PO nie nadaje się kompletnie do rządzenia. Prostym przykładem jest ranking zezwoleń na budowę, gdzie plasujemy się na 169 miejscu. Wyprzedzają nas kraje, które są dla nas zupełnie egzotyczne, jak Botswana. Nie ma na to wytłumaczenia dla partii, która jest u władzy od 5 lat. Dlatego dziś, chociaż nie opuściłem żadnych wyborów po 1989 roku, jestem bliski podjęcia decyzji o niegłosowaniu. W polskim parlamencie nie ma żadnego ugrupowania, które nadaje się do rządzenia.

Przemawia przez pana frustracja.

- Nawet jeśli ona przeminie i uznam, że jako obywatel muszę głosować, to pójdę na wybory, ale skreślę wszystkich. Mam dosyć zarówno arogancji pana Tuska, jak i tworzenia sekty przez pana Kaczyńskiego. Mam dosyć kolesiostwa PSL-u, który uwłaszcza się na naszych pieniądzach. Mam wrażenie, że za kilka lat na tym świecie, nic nie będzie takie same, jak dziś. A jednocześnie widzę tych palantów, bo inaczej nie mogę ich nazwać, którzy zajmują się wszystkim tylko nie tym czym powinni.

Więcej... wyborcza.pl/1,75478,12534040,Miecugow__Tabloidyzacja_odbiorcow_niszczy_media__Najwieksza.html#ixzz27DH3c59g
Obserwuj wątek
    • bozon.higsa Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 17:39
      Nawet jeśli ona przeminie i uznam, że jako obywatel muszę głosować, to pójdę na wybory, ale skreślę wszystkich. Mam dosyć zarówno arogancji pana Tuska, jak i tworzenia sekty przez pana Kaczyńskiego. Mam dosyć kolesiostwa PSL-u, który uwłaszcza się na naszych pieniądzach. Mam wrażenie, że za kilka lat na tym świecie, nic nie będzie takie same, jak dziś. A jednocześnie widzę tych palantów, bo inaczej nie mogę ich nazwać, którzy zajmują się wszystkim tylko nie tym czym powinni.

Racja, pytanie tylko czy Miecugow ogląda się czasami w Szkle kontaktowym.
      Bo owe Szkiełko pod jego dyrektorowaniem, to ciągła afirmacja PO.
      • agnostic5 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 17:46
        Miecugow ostatnio jedzie po PO. Szkoda tylko, że komentarz prowadzącego inny niż ogólny przekaz programu.
        Jak to powiedział Miszczak - "lemingi nie lubią, żeby śmiać się z PO, a wyborcy PO to telwidzowie TVN".
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Miecugow rozczarowany Platformą 03.10.12, 08:11
        Udowodnij contadore że to afirmacja PO.
    • haen2010 Oczęta wielu się otwierają 22.09.12, 19:01
      Gdy widzą wreszcie prawdę o naszych picusiach. Pora na Paradowską.
      • agnostic5 Re: Oczęta wielu się otwierają 22.09.12, 19:29
        Paradowska jest "zaczadzona" Platfurmą.
        • pakules Re: Oczęta wielu się otwierają 22.09.12, 19:41
          Nie babcia paradowska nie jest zaczadzona PO, ona zawsze trzymala z wladza, kiedys lizala dupe Millera i SLD
          • agnostic5 Re: Oczęta wielu się otwierają 22.09.12, 19:42
            pakules napisał(a):

> Nie babcia paradowska nie jest zaczadzona PO, ona zawsze trzymala z wladza, kie
            > dys lizala dupe Millera i SLD

PiSowi nigdy nie lizała, nawet jak był u władzy.
            • pakules Re: Oczęta wielu się otwierają 22.09.12, 19:44
              bo krótko rzadzil i nie trzymal lapy na mediach.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Oczęta wielu się otwierają 03.10.12, 08:11
                Heheheh, dobry żart.
    • simera16 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 19:37
      agnostic5 napisał:

> Prostym przykładem jest ranking zezw
      > oleń na budowę, gdzie plasujemy się na 169 miejscu. Wyprzedzają nas kraje, któr
      > e są dla nas zupełnie egzotyczne, jak Botswana.

>
      Podoba mi się ten przykład! Taki adekwatny do europejskich reali!
      • agnostic5 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 19:41
        Przykład jak przykład. Ja bym podał inne - wolność gospodarczą, liczbę dzieci żyjących w ubóstwie, dostępność do publicznej służby zdrowia, liczbę emigrantów.

W UE - na szarym końcu we wszystkich tych dziedzinach.
        • simera16 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 19:46
          agnostic5 napisał:

> Przykład jak przykład. Ja bym podał inne - wolność gospodarczą, liczbę dzieci ż
          > yjących w ubóstwie, dostępność do publicznej służby zdrowia, liczbę emigrantów.
          >
          >
          > W UE - na szarym końcu we wszystkich tych dziedzinach.
          >
          To podeprzyj jeszcze swoje przykłady punktem z którego startowały państwa służące jako przykład. Pokuś się o wiwisekcję genezy ich statusu., wówczas pogadamy...
          • agnostic5 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 20:56
            Zapraszam do Czech. Razem z nami w bloku sowieckim byli.
            • simera16 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 23.09.12, 10:43
              agnostic5 napisał:

> Zapraszam do Czech. Razem z nami w bloku sowieckim byli.
              >
              No i tak o wiele lepiej tam jest? Byłem w Czechach i słyszałem tam takie sarkanie jak i u nas w Polsce.
    • etta2 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 19:39
      Aleś ty infantylny: " dobry Miecugow, bo jedzie na PO", hahahahaha. A kogo chwali? Ano....nikogo, nie ma zamiaru głosować, czyli....wspiera rydza i kaczkę i ty w to wierzysz????? Miecugow nie jest idiotą i dobrze wie, co oznacza: "nie mam zamiaru głosować", więc nie łudź się, że nie zagłosuje. To tylko jeszcze jedna twoja - prymitywna - agitka.
      • agnostic5 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 19:41
        Nikogo nie wspiera i o tym też mówi. Zabolało, bo pokazuje beznadzieję obecnej władzy?
        • etta2 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 20:00
          Nie pleć andronów. Jeśli nie wspiera nikogo, to MA DO TEGO PRAWO, ale z pewnością nie wspiera twoich, pisdackich idoli.
          • pakules Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 20:15
            Stara samotna kobieto, Miecug ma prawo nie popierac nikogo, ale stracila jego glos PO a nie PiS.
            • simera16 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 20:24
              pakules napisał(a):

> Stara samotna kobieto, Miecug ma prawo nie popierac nikogo, ale stracila jego g
              > los PO a nie PiS.
              >
              Młody społeczniku... Jesteś przekonany, ze słowa Miecugowa to prawda, a nie pragmatyzm?
              • pakules Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 20:46
                Emerytowany nieidentyfikujacy sie wolnomyslicielu, nie intersuje mnie czy przez Miecugowa przemawia pragmatyzm,prawda czy alkohol, wazne ze kolejny czlowiek ujrzal mialkosc PO.
                • simera16 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 23.09.12, 10:45
                  pakules napisał(a):

> Emerytowany nieidentyfikujacy sie wolnomyslicielu, nie intersuje mnie czy przez
                  > Miecugowa przemawia pragmatyzm,prawda czy alkohol, wazne ze kolejny czlowiek u
                  > jrzal mialkosc PO.
                  >
                  Mogę się z tobą zgodzić tylko w jednym przypadku; kiedy by mówił prawdę... A tego nie wiesz.
    • platfusy.do.paki Toż to szok. KLD zawiodło? 22.09.12, 19:55
      Bystrzy od początku wiedzieli, że te zdemoralizowane nieuki spieprzą wszystko jak tylko się da.
    • simera16 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 20:06
      Ja nie, bo nigdy nie utożsamiałem się z żadną partią... A swoja drogą kogo to obchodzi czym lub kim ta, czy inna persona publiczna jest rozczarowana, lub w kim zakochana? Własnego rozumku nie ma, by kierować się cudzymi upodobaniami?
      • etta2 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 20:10
        "...Własnego rozumku nie ma, by kierować się cudzymi upodobaniami? ..."

DOKŁADNIE!!!! To w stylu, patrzajta, a ON to.....ale co JA....to już cisza grobowa, bo brak konceptu.
      • agnostic5 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 21:37
        Do lemingów tylko "autorytety" mogą przemówić. Racjonalna krytyka i logika nie działają.
    • kiemlicz88 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 21:29
      To są dąsy usłużnych dziennikarzy. Tu trzeba rewolucji moralnej.
    • bryt.bryt no i? 22.09.12, 22:14
      Opinia Miecugowa obchodzi tylko pisowcow, ktorym sie wydaje, ze Miecugow to jakas wyrocznia dla wyborcow PO. Pisowcy lubia sobie stworzyc teorie, ktora potem dzielnie obalaja.
      • notozobaczymy Re: no i? 22.09.12, 22:39
        Niestety, ale Miecugow wniósł sporo do tabloidyzacji mediów. Zapewne to wina i odbiorców, i dziennikarzy, czyja bardziej, nie umiem odpowiedzieć.

Ale widząc taką jedynkę gazety.pl "Ola Kwaśniewska i Kuba Badach powiedzieli sobie sakramentalne "tak". Młoda para nie kryła radości" to żal d.upę ściska po prostu.
        • bryt.bryt Re: no i? 22.09.12, 22:43
          notozobaczymy napisał:

> Niestety, ale Miecugow wniósł sporo do tabloidyzacji mediów.(...)

Wiele osob ma "zaslugi".
          Obecnie ogladanie TVN24 bywa doswiadczeniem trudnym do zniesienia.
          • notozobaczymy Re: no i? 22.09.12, 22:59
            Publicystyki krajowej nie oglądam od dawna, a zagranicznej nie ma lub jest na słabym poziomie (może wyjątkiem Horyzont). Co gorsze powoli nie ma czego czytać... A Wyborcza promująca mierne kompetencje Siedleckiej jest coraz b. beznadziejna. O łRzepie z Wybranowskimi i Gmyzami nie wspominam.
      • behemot17-13 Re: no i? 22.09.12, 22:43
        niby nie szanują, nie mają najlepszego zdania ale kiedy może być użyteczny, jest autorytetem i ostatnim ze sprawiedliwych. te same gnojki produkowały się namiętnie na forach, by dołożyć Miecugowowi za "stan pod wpływem" łaska pańska nie na koniu jeździ, na kucyku raczej.
        • agnostic5 Re: no i? 22.09.12, 23:12
          Sorry kolego, ale o czym Ty piszesz?

Kto tu jest użyteczny? Nie widzisz, że lemingi zachowuja się tak jak mohery -im gorsze fakty, tym gorzej dla faktów. Choćby Tusk podpalił Gdańsk, to i tak jest ok, moheryzm tylko odwrócony. Żal patrzeć na te dwa plemiona.
          • behemot17-13 Re: no i? 23.09.12, 09:05
            piszę o zjawisku, nie strzelając personalnie do nikogo, ot, takie spostrzeżenie.
    • volupte Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 22:32
      I zapewne jest zwolennikiem Jarzbawa:-)
      • agnostic5 Re: Miecugow rozczarowany Platformą 22.09.12, 23:18
        volupte napisał:

> I zapewne jest zwolennikiem Jarzbawa:-)

Kto? Miecugow? Nie sądzę.
        • volupte Re: Miecugow rozczarowany Platformą 23.09.12, 10:00
          Kogoś chyba popiera? Polityczny komentator bez sympatii politycznych?
    • oczy_za_oko.3 No. Ale refleks to on ma zajebisty!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.12, 23:05
      Jak u szachisty korespondencyjnego.
      • dystans4 Re: No. Ale refleks to on ma zajebisty!!!!!!!!!!! 02.10.12, 18:03
        Na rząd PO-PiS może zdążyć. Już siódmy rok przymiarki trwają, kiedyś się to cudowne dziecko dwóch przywódców (Pana Prezesa i Pana Prezydenta) urodzi.
    • hummer Ten artykuł świadczy o jednym. 23.09.12, 00:53
      Abonament RTV jest zbyteczny. Bo na czym polega niby misja mediów?
      • kiemlicz88 Re: Ten artykuł świadczy o jednym. 23.09.12, 09:13
        Telewizja "publiczna" polega na popieraniu właściwych POglądów.
        • tornson Re: Ten artykuł świadczy o jednym. 23.09.12, 10:59
          kiemlicz88 napisał:

> Telewizja "publiczna" polega na popieraniu właściwych POglądów.
          Akurat telewizja publiczna jest znacznie bardziej obiektywna niż TVN. Wypowiedź jednego dziennikarza o niczym nie świadczy, kiedy ogólny przekaz TVN pokazuje PO głównie w pozytywnym świetle a resztę krytykuje. TVP jest tu dużo bardziej wyważona.
    • tornson Niegłosowanie w wyborach to jakby poprzeć 23.09.12, 10:53
      i PO i PiS, bo zarówno fanatycy PiSu, jak i tępe lemingi PO na wybory pójdą. A pieprzenie że niema na kogo głosować to durnota i niegodna dziennikarza postawa.
      • kiemlicz88 Re: Niegłosowanie w wyborach to jakby poprzeć 02.10.12, 17:33
        Jedyną alternatywą dla złodziei i kanalii z PO jest PiS.
        • dystans4 Re: Niegłosowanie w wyborach to jakby poprzeć 02.10.12, 18:19
          Czytałem tu, że jest remedium na wszelkie możliwe afery PO.
          Są nim rządy i pozostające pod kontrolą Pana Prezesa Kaczyńskiego złodziejstwa PiS. Tak jak w przypadku Bulteriera, złodziejstwa zbiorowego po 300 zł/posła, afery_Hazardowej_Świętej_Pamięci_Pana_Gosiewskiego złodziejstwa Pani Małgorzaty Raczyńskiej, oszustwa i złodziejstwa Pań i Panów Związkowców itd. itp. długo wyliczać (znaczy wiele jest argumentów na rzecz polityki Pana Prezesa). Wszystko to są działania solidarne, państwotwórcze.
          Pomyślnych wiatrów
          buldog.
        • tornson Re: Niegłosowanie w wyborach to jakby poprzeć 02.10.12, 19:01
          kiemlicz88 napisał:

> Jedyną alternatywą dla złodziei i kanalii z PO jest PiS.
          PiS to patologia, a nie partia polityczna, a zwalczanie jednej patologii drugą to durnota, tak właśnie było w 2007 roku i był to jak widać wielki błąd.
          • kiemlicz88 Re: Niegłosowanie w wyborach to jakby poprzeć 02.10.12, 21:16
            Nie rozumiesz chyba słowa patologia.
    • lionold Re: Miecugow rozczarowany Platformą. Ja jestem 02.10.12, 17:46
      rozczarowany Miecugowem. I jego koleżankami i kolegami z tiwien vierundzwanzig.
    • indeed4 Miecugow chrzani głupoty 02.10.12, 18:28
      nie sądziłem, że jest tak mało kumaty :-)

Lektura obowiązkowa dla Miecugowa:

m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,12561451,Tabloidyzacja_mediow__Grzegorzu_Miecugow__to_nie_widzowie_.html
      • dystans4 Re: Miecugow chrzani głupoty 02.10.12, 18:58
        Miecugow nie jest mało kumaty, a wskazana przez Ciebie rozmowa nie całkiem na temat. A i w niej mowa nie o tym, że TVN niekumata, ale że goni za oglądalnością za bardzo tabloidyzując się. Z tym zarzutem się zgadzam - nie sądzę, by w długiej perspektywie pozwoliło to utrzymać oglądalność na wysokim poziomie, bo taki styl też się znudzi. Może to tak, że na średnią metę może być, a później się zobaczy.

Ale ja nie o tym. Przypominacie sobie, że TVN lansowała kandydaturę Andrzeja Olechowskiego? Na przekór kandydatowi Platformy. Więc nie aż tak lemingowata ta TVN. Rzecz w tym, że jedną ze słabości PO jest to, że b. niewielu ma bezkrytycznych wyborców i sympatyków.
        Jeśli takich szukać, to prędzej pośród aktywistów takich jak Haen. Kiedy w 2009 napisałem coś krytycznego na temat PO, rzucił się z pytaniem, dla jakiej partii robię agitację.
        Dla żadnej.

Można mieć do TVN pretensje o nadmierną tabloidyzację.
        Zarzucać bezmyślności i głupoty nie sposób.
        --
        Pozdrowienia
        buldog.
        • indeed4 Nie zrozumiałeś czegoś? 02.10.12, 19:16
          Tak - odniosłem się do przedstawionej przez Miecugowa w artykule tezy o przyczynach tabloidyzacji i właśnie tak ma zostać.

Czytać, co mówią mądrzejsi od ciebie i się nie wymądrzać - genialny medioznawca z FK przyswoił komunikat, czy powtórzyć?

"Właśnie te bulwarowe treści chce dziś oglądać widz telewizji informacyjnej. Wynika to z badań.

- Bo telewizje ich do tego przyzwyczaiły. Przecież duże wydarzenia sportowe, czy filmy, zawsze będą miały większą oglądalność niż tzw. gadające głowy. Ale jeśli likwiduje się większość programów publicystycznych, które wymagały większego skupienia od widza, to odbiorca karmiony prostą rozrywką po prostu się do niej przyzwyczai. Dlatego gorsze wypiera lepsze. Efekt finalny jest taki, że gdy spytamy po 5 latach co chce oglądać, widz odpowie, że woli zamiast programu publicystycznego konferencję Rutkowskiego."

• dystans4 Re: Nie zrozumiałeś czegoś? 02.10.12, 21:11
            I brak sprzeczności z tym, co napisałem.
            I niezupełnie na temat wpisu początkowego.

buldog.
            • indeed4 Przykro mi - nie interesują mnie twoje wypociny 02.10.12, 21:25
              i dyletancki bełkot, w tym na temat TVN, o którym nie ma nawet słowa we "wpisie początkowym".
              • indeed4 Wszystko na temat - bez odbioru. 02.10.12, 21:25
                jw.
              • dystans4 Re: Przykro mi - nie interesują mnie twoje wypoci 03.10.12, 15:39
                Masz rację. Nie pierwszy ja, nie ostatni. Patrzę na siebie i widzę - szpony wyrastają.
                Nie to co prezesowi Kaczyńskiemu.

Żal rozrywki, na pociechę zostają Rozmowy Niedokończone i Przemówienia Ojca Dyrektora.
                Pozdrowienia
                buldog.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka