Dodaj do ulubionych

FOZZ the second

14.10.12, 13:02
Jeśli dobrze zrozumiałem, to z expose p. Tuska wynika powstanie FOZZ II obracającego sumą blisko biliona złotych.
Skąd wziąć na to pieniądze?
Akcje KGHM zostały sprzedane. Podajże SP posiada pakiet mniejszościowy (zasługa rządów PO)
Trudno oczekiwać, że prywatny inwestor zainwestuje swoje środki w FOZZ II, co z tego będzie miał?
Jednocześnie ten inwestor karany jest podatkiem od miedzi do potęgi 4 i podatkiem od srebra do potęgi 12 (spełnienie obietnicy liniowości podatków PO). Nie ma jak wiarygodność PO.

Premier się nagadał, nagadał, ale z tego nic nie wynika poza słowami.
Obserwuj wątek
    • taziuta Re: FOZZ the second 14.10.12, 13:03
      hummer napisał:

> Jeśli dobrze zrozumiałem, to z expose p. Tuska wynika powstanie FOZZ II obracaj
      > ącego sumą blisko biliona złotych./.../

> Premier się nagadał, nagadał, ale z tego nic nie wynika poza słowami.

Jak to nic?! A posady dla krewnych i znajomych królika? :>
    • platfusy.do.paki Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 14.10.12, 13:27
      Darek Rosati, ex-członek Rady Nadzorczej FOZZ I.

Ma doświadczenie w pilnowaniu kaski.
      • 99venus Re: Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 14.10.12, 13:33
        ja bym postawił na Rydzyka.on ma wyjatkowy talent,umiejętności i dar pomnażania pieniędzy.
        • platfusy.do.paki Re: Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 14.10.12, 13:36
          Tu nie chodzi o to, żeby pomnożyć tylko rozpirzyć.

Dlatego tylko Darek Rosati. Do pomocy niech mu dadzą jeszcze Stefana Kawalca, Krzysia Bieleckiego i Janusza Lewandowskiego. No i może być Jacek Merkel.

To zgrana drużyna.
          • 99venus Re: Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 14.10.12, 13:41
            czyli sobie pomnożyc.to specjalność Rydzyka.moherowe emerytki niecierpliwie czekają.konto pewnie będzie to samo.
        • hummer Re: Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 14.10.12, 21:32
          99venus napisał:

> ja bym postawił na Rydzyka.on ma wyjatkowy talent,umiejętności i dar pomnażania
          > pieniędzy.

Ale nie o to chodzi, by pomnażać kapitał.
          • veglie Re: Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 14.10.12, 21:34
            hummer napisał:

> 99venus napisał:
            >
            > > ja bym postawił na Rydzyka.on ma wyjatkowy talent,umiejętności i dar pomn
            > ażania
            > > pieniędzy.
            >
            > Ale nie o to chodzi, by pomnażać kapitał.
            >
            Aby go zwinąć?
            • hummer Re: Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 15.10.12, 14:44
              veglie napisał:

> hummer napisał:
              >
              > > 99venus napisał:
              > >
              > > > ja bym postawił na Rydzyka.on ma wyjatkowy talent,umiejętności i da
              > r pomn
              > > ażania
              > > > pieniędzy.
              > >
              > > Ale nie o to chodzi, by pomnażać kapitał.
              > >
              > Aby go zwinąć?

Bezpiecznie ulokować :)
        • wiosnaludzikow Re: Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 15.10.12, 15:10
          Owszem. Jest skuteczny.
      • hummer Re: Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 14.10.12, 19:35
        platfusy.do.paki napisał:

> Darek Rosati, ex-członek Rady Nadzorczej FOZZ I.
        >
        > Ma doświadczenie w pilnowaniu kaski.

Dobry kandydat :)
      • wiosnaludzikow Re: Wiem nawet kto może POciąnać ten projekt 15.10.12, 15:12
        platfusy.do.paki napisał:

> Darek Rosati, ex-członek Rady Nadzorczej FOZZ I.
        >
        > Ma doświadczenie w pilnowaniu kaski.
        Nie! Jest tylko jeden taki fachowiec. Doradca Premiera Bielecki.
    • humbak Re: FOZZ the second 14.10.12, 13:27
      Skarb państwa jest nadal największym akcjonariuszem KGHM. Jak duży ma wpływ na działanie spółki widzi chyba każdy.
      • hummer 31,79% :) 14.10.12, 14:49
        humbak napisał:

> Skarb państwa jest nadal największym akcjonariuszem KGHM. Jak duży ma wpływ na
        > działanie spółki widzi chyba każdy.

Ciekawe czy właściciele 68.21% akcji podzielają zdanie prezesa rady ministrów. :)

Następną spółkę proszę.
        • humbak Re: 31,79% :) 14.10.12, 22:26
          Czyżbyś nie rozumiał różnicy pomiędzy największym, a większościowym udziałem?
          • hummer Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 22:39
            humbak napisał:

> Czyżbyś nie rozumiał różnicy pomiędzy największym, a większościowym udziałem?

Już widzę akcjonariuszy zasilających FOZZ II. :)
            • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 22:47
              Pośledź posunięcia rady nadzorczej KGHM.
              • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 22:51
                humbak napisał:

> Pośledź posunięcia rady nadzorczej KGHM.

Ostatnio SP miał pomysł przesunięcia zarządu do Warszawy. Pomysł upadł.
                • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 22:56
                  1?
                  • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:06
                    humbak napisał:

> 1?

32% akcji można sobie wsadzić. Solidarność ostrzegała.
                    • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:08
                      Powtórzę się nieco, ale... 1? Szukaj dalej.
                      • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:15
                        humbak napisał:

> Powtórzę się nieco, ale... 1? Szukaj dalej.

Gdy chodzi o pieniądze 1 choćby miał 49.(9)% akcji nie ma nic do gadania.
                        Ergo gadania p. Tuska o FOZZ II nie ma żadnego sensu poza tym, że gada.

KGHM to już prywatna spółka. Jak ją SP będzie nękał, to przeniesie siedzibę choćby do Görlitz. Amen.
                        • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:17
                          Źle mnie zrozumiałeś. Próbujesz za pomocą 1 punktu aproksymować przebieg krzywej. To niedorzeczne. Przyjrzyj się ostatnim donisieniom a zorientujesz się że SP ma w KGHM bardzo wiele do powiedzenia.
                          • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:18
                            humbak napisał:

> Źle mnie zrozumiałeś. Próbujesz za pomocą 1 punktu aproksymować przebieg krzywe
                            > j. To niedorzeczne. Przyjrzyj się ostatnim donisieniom a zorientujesz się że SP
                            > ma w KGHM bardzo wiele do powiedzenia.

Miało a ma to jest różnica. Gdyby ma to KGHM teraz byłby w Warszawie.
                            • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:20
                              Powtarzam, zdobądź więcej danych. Zapomniał na czym polega statystyka?
                              • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:25
                                humbak napisał:

> Powtarzam, zdobądź więcej danych. Zapomniał na czym polega statystyka?

Zapomniał co znaczą polskie drogi. Właściciel 32% akcji może nie dojechać na zebranie zarządu. I tyle z jego zarządzania. Praktycznie na większości trasu Warszawa-Lubin prędkość ograniczona jest do 50km/h.
                                • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:28
                                  Nie ma to jak argument od czapy:)
                                  • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:36
                                    humbak napisał:

> Nie ma to jak argument od czapy:)

A co, to ja buduję drogi w tym kraju? :)

Dalej jednak unikasz odpowiedzi, gdzie jeszcze SP ma większość.
                                    Oczywiście istnieje rozwiązanie. To co sprzedano za bezcen, można odkupić na wolnym rynku.
                                    Tylko się wtedy dziura Rostowskiego nie domknie.
                                    • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:40
                                      Owszem. Państwo buduje drogi za twoje m.in. pieniądze.

Co do dalszej części:
                                      Nie odpowiadam, bo informacje na ten temat są powszechnie dostępne.
                                      Co do sprzedawania za bezcen, to daruj sobie w tym kontekście.
                                      • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:45
                                        humbak napisał:

> Owszem. Państwo buduje drogi za twoje m.in. pieniądze.
                                        >
                                        > Co do dalszej części:
                                        > Nie odpowiadam, bo informacje na ten temat są powszechnie dostępne.
                                        > Co do sprzedawania za bezcen, to daruj sobie w tym kontekście.

10% akcji KGHM sprzedano za połowę ich wartości rynkowej. (Akcje poszybowały w górę)
                                        Mając koło 50% Skarb Państwa by coś znaczył.
                                        Procent akcji to też procent prawa do podziału dywidendy.

Mnie to cieszy, że KGHM jest prywatną firmą, a nie Spółką Skarbu Państwa.
                                        • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 14.10.12, 23:50
                                          Primo- 50% to nie bezcen.
                                          Secundo- kiedy poszybowały w górę i dlaczego?
                                          Tertio- nadal wypowiadasz sądy nie znając posunięć rady nadzorczej.
                                          Skoro Cię cieszy, co się pienisz?
                                          • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 15.10.12, 00:02
                                            humbak napisał:

> Primo- 50% to nie bezcen.

10% - ostatnio PO odsprzedało, za połowę wartości.

> Secundo- kiedy poszybowały w górę i dlaczego?

Firma uniknęła w ten sposób II EXPOSE i II FOZZ?

> Tertio- nadal wypowiadasz sądy nie znając posunięć rady nadzorczej.

Co za problem zmienić radę nadzorczą mając 68%?
                                            To autor II EXPOSE się wygłupił. Mając mniejszość ten p. sądzi, że rządzi światem.

> Skoro Cię cieszy, co się pienisz?

Raczej mnie bawi.
                                            • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 15.10.12, 00:07
                                              > > Primo- 50% to nie bezcen.
                                              >
                                              > 10% - ostatnio PO odsprzedało, za połowę wartości.

?

>
                                              > > Secundo- kiedy poszybowały w górę i dlaczego?
                                              >
                                              > Firma uniknęła w ten sposób II EXPOSE i II FOZZ?

?

>
                                              > > Tertio- nadal wypowiadasz sądy nie znając posunięć rady nadzorczej.
                                              >
                                              > Co za problem zmienić radę nadzorczą mając 68%?
                                              > To autor II EXPOSE się wygłupił. Mając mniejszość ten p. sądzi, że rządzi świat

A kto niby ma 68%?

> > Skoro Cię cieszy, co się pienisz?
                                              >
                                              > Raczej mnie bawi.

Bawi Cię kilka razy ten sam żart? Wątpię.
                                              • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 15.10.12, 00:08
                                                ???
                                                • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 15.10.12, 00:12
                                                  zzzzzzzzzzzzzzzzz....
                                                  • taziuta Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 15.10.12, 00:14
                                                    humbak napisał:

> zzzzzzzzzzzzzzzzz....

:) :) :)
                                                  • humbak Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 15.10.12, 00:15
                                                    Podsłuchowywać?
                                                  • hummer Re: Co z tego, że największy jak ma mniejszość? 15.10.12, 00:22
                                                    humbak napisał:

> Podsłuchowywać?

Chrapanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka