Dodaj do ulubionych

Miło słuchać Prezydenta

17.12.12, 22:35
który mówi ładną polszyzną, do tego spójnie, swobodnie i z sensem.
Obserwuj wątek
    • man_sapiens Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 22:41
      Polszczyznę ma ładną, mówi swobodnie, ale z tym sensem to przesadzasz. Pieprzy jak jakiś wiejski proboszcz.
    • ex.mila Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 22:50
      titerlitury napisała:

> który mówi ładną polszyzną, do tego spójnie, swobodnie i z sensem.

Zgadzam się. Pomyślałam sobie, że jak na dzisiejsze polskie warunki do prezydent idealny. Rozwaga z jaką mówił sprawiła, że mu uwierzyłam, że żadnej wojny polsko-polskiej nie ma, i nie warto się zajmować tym marginesem awanturników. No i jakoś tak świątecznie mi się zrobiło, chociaż nie przepadam za takim stanem, tym razem mi się podobało.
      • off_nick Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 22:58
        A krawacik mam zielony, bo myśliwski. Ho ho, ho!!!
        • camille_pissarro Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 13:01
          Nie przypiął ni wypiął :) Brak gustu ewidentnie widać, poza tym jeśli ten słowotok miałby przelać na papier mógłby mieć spore problemy :) pozdrawiam Off świątecznie Camille
    • damakier1 Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:06
      Tak, też z wielką przyjemnością wysłuchałam rozmowy z prezydentem. Bardzo się wpisał pan prezydent swym spokojnym wystąpieniem w przedświąteczny nastrój. W ogóle, trzeba przyznać, że wszelkie publiczne wystąpienia i postawa prezydenta Komorowskiego nadają sens określeniu prezydent wszystkich Polaków.
      • don.kichote Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:13
        damakier1 napisała:

> nadają sens określeniu prezydent wszystkich Polaków.

Mnie w to nie mieszaj
        • damakier1 Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:43
          Czuj się niewmieszany.
      • bmw1-953 Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 12:24
        Znów przytoczę słowa Żbigniewa Kuźmiuka: "(...) prezydent Komorowski mówi, „że nie powinniśmy obchodzić rocznic stanu wojennego bo to hańba narodowa” ale ten fakt nie przeszkodził mu jakiś czas temu autora tej hańby – gen. Jaruzelskiego, zaprosić na posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego i głęboko się przed nim skłonić (...)
        Jednocześnie jakby od niechcenia wypowiada słowa, które jednoznacznie mają wskazać, że lider PiS-u wcale nie był walczącym opozycjonistą w latach 80-tych poprzedniego stulecia (zgodnie z instrukcją z szafy Lesiaka z 1993 roku, że J. Kaczyński nie był internowany bo był mało znaczącym działaczem). Mówi tak o demonstracji organizowanej przez PiS w dniu 13 grudnia „rozumiem, że ktoś się spóźnił o kilkadziesiąt lat. Demonstracje antyrządowe w imię walki o wolność miały sens w okresie stanu wojennego. Warto pamiętać, że wtedy nie wszyscy wychodzili na ulicę, nie wszyscy ryzykowali, więc zapewne muszą dzisiaj nadrabiać zaległości z tamtych lat”.Mówi to choć doskonale wie, że internecie od jakiegoś czasu funkcjonuje choćby oświadczenie Marka Nowickiego szefa Komitetu Helsińskiego (w 1989 roku przekształconego w Helsińską Fundację Praw Człowieka), że Jarosław Kaczyński był jednym z jego założycieli w 1982 roku i jedną z najaktywniejszych postaci (między innymi jednym za autorów słynnego raportu o łamaniu praw człowieka w Polsce, który był prezentowany na madryckiej konferencji ."OBWE w 1983 r)."damakier1 napisała:

> Tak, też z wielką przyjemnością wysłuchałam rozmowy z prezydentem. Bardzo się w
        > pisał pan prezydent swym spokojnym wystąpieniem w przedświąteczny nastrój. W og
        > óle, trzeba przyznać, że wszelkie publiczne wystąpienia i postawa prezydenta Ko
        > morowskiego nadają sens określeniu prezydent wszystkich Polaków.
    • remez2 Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:06
      titerlitury napisała:

Np. "jeżeli R. Szeremietiew okaże się niewinny, odejdę z polityki".

• don.kichote Oj tam, o tam... 17.12.12, 23:12
        czepiasz się!

remez2 napisał:

> > który mówi ładną polszyzną, do tego spójnie, swobodnie i z sensem.
        > Np. "jeżeli R. Szeremietiew okaże się niewinny, odejdę z polityki".
        • remez2 Re: Oj tam, o tam... 17.12.12, 23:23
          Masz rację. To po prostu drobiazg.
        • boblebowsky Re: Oj tam, o tam... 18.12.12, 10:55
          don.kichote napisał:

> czepiasz się!

Wszystkich prezydentów się zawsze czepiano. Zobacz tego, weź tego Kwaśniewskiego na ten przykład. Golnął chłopina czasem, a jaką wielką aferę się z tego robiło.

> remez2 napisał:
          >
          >
          > > > który mówi ładną polszyzną, do tego spójnie, swobodnie i z sensem.
          > > Np. "jeżeli R. Szeremietiew okaże się niewinny, odejdę z polityki".
          >
          >
          >
          • szall Oj tam, toż to zaledwie mierna replika sołtysa 18.12.12, 11:12
            Kierdziołaka lub Dyzmy inaczej - bulbulllll......................
            • obraza.uczuc.religijnych Cóż za przemysł pogardy. 18.12.12, 13:40

• titerlitury Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:14
        Czy to równie precyzyjny cytat jak ten, że prezydent gdzieś poleci i o drzwiach stodoły?
        • remez2 Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:22
          titerlitury napisała:

> Czy to równie precyzyjny cytat jak ten, że prezydent gdzieś poleci i o drzwiach
          > stodoły?
          Od początku wiedziałem jakie są fakty, że zarzut jest niesłuszny - mówił Szeremietiew po wyroku.
          Dodał, że dziwi się, iż Komorowski jeszcze jest prezydentem. Dziwię się, bo sam mówił, że odejdzie z życia politycznego, jeśli okażę się niewinny, bo to dla niego sprawa honorowa - wyjaśnił."

• ave.duce Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 11:11
            Ale to cytat "z Szeremietiewa", nie "z Komorowskiego".
        • don.kichote Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:37
          titerlitury napisała:

> Czy to równie precyzyjny cytat jak ten, że prezydent gdzieś poleci i o drzwiach
          > stodoły?

Nie do końca.
          To nie prezydent miał "gdzieś" lecieć, zresztą sam zobacz:

"Jest takie powiedzenie, że polski lotnik to jest taki, że jak trzeba będzie, to nawet poleci na drzwiach od stodoły. Więc proszę Państwa, chciałem z wielką satysfakcją stwierdzić, że to już nie grozi. Piloci polscy będą latali na F-16."
          • cookies9 Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 12:19
            don.kichote napisał:

> titerlitury napisała:
            >
            > > Czy to równie precyzyjny cytat jak ten, że prezydent gdzieś poleci i o dr
            > zwiach
            > > stodoły?
            >
            > Nie do końca.
            > To nie prezydent miał "gdzieś" lecieć, zresztą sam zobacz:
            >
            > "Jest takie powiedzenie, że polski lotnik to jest taki, że jak trzeba będ
            > zie, to nawet poleci na drzwiach od stodoły
            . Więc proszę Państwa, chciałem
            > z wielką satysfakcją stwierdzić, że to już nie grozi. Piloci polscy będą latali
            > na F-16."

Prezydent Komorowski jedynie zacytował powiedzenie Stefana Pawllikowskiego...

"Dowódca polskiego lotnictwa myśliwskiego w Wielkiej Brytanii płk Stefan Pawlikowski, u którego interweniowano w tej sprawie, miał oświadczyć, że 'dobry pilot to i na drzwiach od stodoły poleci'"

mrc.tychy.pl/blog/?id=256
      • behemot17-13 Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:20
        ze swojego podwórka, mógłbyś. no bo jeśli wytykamy, nie zaszkodzi wspomnieć o krawacie w barwach Samoobrony.
        • remez2 Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:27
          behemot17-13 napisał:

> ze swojego podwórka, mógłbyś. no bo jeśli wytykamy, nie zaszkodzi wspomnieć o k
          > rawacie w barwach Samoobrony.
          Po pierwsze - to jest wątek o prezydencie.
          Po drugie - metoda na Murzyna jest passe.
          Po trzecie - gdybyś się uparł, znalazłbyś moją negatywną ocenę.

• behemot17-13 Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:41
            zgoda, ale czy musisz się wyrywać do przodu, nie lepiej patrzeć z boku.
            metoda by przywalić, jest więcej niż passe.
            masz rację, pisałeś o Millerze negatywnie, nawet nie tak dawno, sorry.
            • remez2 Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:50
              behemot17-13 napisał:

> zgoda, ale czy musisz się wyrywać do przodu, nie lepiej patrzeć z boku.
              Zareagowałem jedynie na czołobitny wątek.
              > metoda by przywalić, jest więcej niż passe.
              I znowu - nie znajdziesz moich negatywnych wpisów na temat prezydenta. Ale co boskie Bogu .....
    • behemot17-13 Re: Miło słuchać Prezydenta 17.12.12, 23:12
      nie zaprzeczam, aczkolwiek mam drobną uwagę, za dużo z ministranta. sprawowanie najwyższego urzędu w państwie, to nie służenie do mszy.
    • 10x10 Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 10:50
      Miło. Dobrze wykonuje polecenia i składa sprawozdania. Zdolny myśliwy - największe trofea - Aneks do Raportu WSI oraz Korona Himalajów.
      ... i te nieprzerwane 70% poparcia.
      Chyba dlatego, że pisanie krytycznie o Komorowskim, to tak, jakby się naśmiewać z upośledzonych umysłowo.
    • damakier1 Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 11:04
      A właściwie to czemu masz taką potrzebę zaczepiania mnie? Jakieś kompleksy, czy cóś?
    • ave.duce Bez przesady z tym sensem. No i chwilami ten ton 18.12.12, 11:14
      - tylko na tle poprzedniego - prezydent Komorowski wypada tak korzystnie.

titerlitury napisała:

• m.c.hrabia Re: Bez przesady z tym sensem. No i chwilami ten 18.12.12, 11:16
        fakt on wiejskiego kaznodziei.
      • don.kichote Re: Bez przesady z tym sensem. No i chwilami ten 18.12.12, 11:17
        ave.duce napisała:

> - tylko na tle poprzedniego - prezydent Komorowski wypada tak korzystnie.

I pod tym się podpiszę.
      • boblebowsky Re: Bez przesady z tym sensem. No i chwilami ten 18.12.12, 11:36
        ave.duce napisała:

>
        > titerlitury napisała:
        >
        > > który mówi ładną polszyzną, do tego spójnie, swobodnie i z sensem.

Rozumiem ave, że publiczne najepki Olusia ci nie przeszkadzały?
        • ave.duce A z którego mojego postu wysnułeś ten wiekopomny 18.12.12, 11:44
          wniosek?
          • boblebowsky Re: A z którego mojego postu wysnułeś ten wiekopo 18.12.12, 11:48
            ave.duce napisała:

> wniosek?

- tylko na tle poprzedniego - prezydent Komorowski wypada tak korzystnie.

No mogłem chyba wywnioskować, że na tle Olka już tak korzystnie nie wypada:)
          • don.kichote Re: A z którego mojego postu wysnułeś ten wiekopo 18.12.12, 11:49
            ave.duce napisała:

> wniosek?

Jedyny z możliwych:
            Komorowski najlepszym prezydentem ubiegłego 1000-lecia jest!
            No i oczywiście - "wszystkich Polaków"...
      • erte2 Re: Bez przesady z tym sensem. No i chwilami ten 18.12.12, 11:56
        ave.duce napisała:
        .. - tylko na tle poprzedniego - prezydent Komorowski wypada tak korzystnie.
        Nie tylko. Bronisław Komorowski wypada korzystnie na tle wszystkich dotychczasowych Prezydentów, co zauwazyło 70% Polaków obdarzając Go swoim zaufaniem.
        • ave.duce Do trzech panów razem ;) 18.12.12, 12:20
          ave.duce napisała:

Mogłam dodać jeszcze ...
          • boblebowsky Czyli 18.12.12, 12:30
            na tle Olka już tak korzystnie nie wygląda?

ave.duce napisała:

> ave.duce napisała:
            > > - tylko na tle poprzedniego - prezydent Komorowski wypada tak korz
            > ystnie.
            >
            > Mogłam dodać jeszcze ...
            • ave.duce Re: Czyli 18.12.12, 12:41
              Właśnie - a to nie znaczy, że Kwaśniewski był lepszym prezydentem od Komorowskiego. Znaczy, że "dystans" między nimi nie jest duży.

ps. ponadto nie lubię chwalić dnia przed zachodem słońca. Kwaśniewski to karta zamknięta, Komorowski - otwarta.
      • damakier1 Re: Bez przesady z tym sensem. No i chwilami ten 18.12.12, 17:24
        ave.duce napisała:

A co w tym wystąpieniu było bez sensu?
        Przeczytałam wątek do końca i widzę, że to "tylko na tle poprzedniego" oznacza, że na tle Kwaśniewskiego prezydent Komorowski wypada gorzej. Moim zdaniem wypada lepiej również od Kwaśniewskiego. Ale to rzecz gustu, nie będę się spierała.
        • ave.duce Re: Bez przesady z tym sensem. No i chwilami ten 19.12.12, 08:30
          W którym wystąpieniu?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,141211047,141220699,Re_Czyli.html
    • zapijaczony_ryj Fakt i nie wyzywa od małp w czerwonym i naćpanych 18.12.12, 11:27
      titerlitury napisała:

• bmw1-953 Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 12:18
      Świetnie charakteryzuje pana prezydenta Zbigniew Kuźmiuk w Artykule "Kogo mamy za prezydenta?" zamieszczonym w "Bibule":" Prezydent Komorowski, nie dostrzega ani ograniczeń wolności w Polsce i wyśmiewa protesty obywatelskie w tej sprawie, bez żadnych zahamowań, uczestniczy również od ponad 30 miesięcy w zamiataniu pod dywan największej tragedii dotyczącej fundamentów naszego państwa, po II wojnie światowej."

titerlitury napisała:

• obraza.uczuc.religijnych Oczywiście kłamiesz 18.12.12, 12:22
        Bowiem Zbigniew Kuźmiuk wcale świetnie nie charakteryzuje pana prezydenta. poza tym pan Kuźmiuk niech się wytłumaczy jakież to ekspertyzy wykonuje dla swego kolegi europosła Wojciechowskiego że ten placi mu na unijnych (a więc naszych) pieniędzy. Skończył się mandacik europoselski dla pana Kuźmiuka to trzeba na inny sposób doić polskiego podatnika.
      • ave.duce No, jeżeli Kuźmiuk tak pisze, to... 18.12.12, 12:23
        no comment.

Wybitny polityk, nie ma co.
        • obraza.uczuc.religijnych Pan Kuźmiuk jest Ekspertem 18.12.12, 12:29
          Za jego wybitne Ekspertyzy pan Wojciechowski Janusz płaci mu z unijnych pieniędzy.
          • ave.duce Re: Pan Kuźmiuk jest Ekspertem 18.12.12, 12:42
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Za jego wybitne Ekspertyzy pan Wojciechowski Janusz płaci mu z unijnych pienięd
            > zy.

Wojciechowski ma o Kuźmiuku jak najlepsze zdanie:

Świetny fachowiec w sprawach gospodarczych.

Można paść ze śmiechu ;)
            • bmw1-953 Re: Pan Kuźmiuk jest Ekspertem 18.12.12, 15:17
              Gdy czytam, jak to obecny pan prezydent przyjemnie i spójnie mówi i jak miło go posłuchać, to też boki zrywam ze śmiechu. Gdybym nie wiedziała na jakim forum się znajduję, myślałabym, że to złośliwy żart.

ave.duce napisała:

> obraza.uczuc.religijnych napisał:
              >
              > > Za jego wybitne Ekspertyzy pan Wojciechowski Janusz płaci mu z unijnych p
              > ienięd
              > > zy.
              >
              > Wojciechowski ma o Kuźmiuku jak najlepsze zdanie:
              >
              > Świetny fachowiec w sprawach gospodarczych.
              >
              > Można paść ze śmiechu ;)
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Pan Kuźmiuk jest Ekspertem 18.12.12, 15:19
                Uprawiasz przemysł pogardy
        • bmw1-953 Re: No, jeżeli Kuźmiuk tak pisze, to... 18.12.12, 15:14
          No myślę, że nie mniej wybitny, niż obecny nasz pan prezydent nieboże.

ave.duce napisała:

> no comment.
          >
          > Wybitny polityk, nie ma co.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: No, jeżeli Kuźmiuk tak pisze, to... 18.12.12, 15:19
            To jest przemysł pogardy.
    • nazimno Dobre dla cierpiacych na bezsennosc. Polecam. 18.12.12, 12:25
      .
    • grande.toscano Prawie dorównał, jeszcze muzyczka by się przydała 18.12.12, 13:29
      www.youtube.com/watch?v=g4LZwEn1VHQ
      • nazimno A potem: 18.12.12, 13:43
        siusiu, umycie raczek, umycie zabkow, buzi i spac.
    • veglie Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 13:52
      Nie słucham.Zbyt mocno cenię swój czas.
    • rccc no to sobie jeszcze na takiego prezydenta poczekas 18.12.12, 15:18
      poczekasz

Komoruski powinien pokazac papiery od psychiatry, ze jest zdrowy
    • masqara Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 17:40
      On ma ciepły głos
      • masqara Re: Miło słuchać Prezydenta 18.12.12, 17:40
        i taki przyjemny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka