Dodaj do ulubionych

Uprzejmie donoszę do CBA!

09.01.13, 07:46
Po zapoznaniu się z wyjątkowym sukcesem CBA jakim bez wątpienia było, po około 6 latach intensywnego śledztwa, skazanie wyrokiem sądowym nieprawomocnym, łapówkarza dr Mengele - w poczuciu dokonanych przez siebie przestępstw, w trosce o to abyście nie musieli męczyć się po nocach w przesłuchaniach świadków - dobrowolnie przyznaję się do łapownictwa.
Nie to, żeby mi ktoś łapówki dawał (a szkoda) ale to ja bezczelnie owe łapówki wręczałem!
I tak - zarówno w Polsce jak i poza jej granicami bezczelnie wręczałem łapówki kelnerkom i kelnerom w różnych kwotach (najczęściej około 10% wartości rachunku).
Także samo obsłudze hotelowej zarówno za wnoszenie jak i znoszenie bagażu bezczelnie wręczałem łapówki (najczęściej 5 Euro a to już bezczelność była z mojej strony kompletna).
Również zmuszałem swego małoletniego wówczas syna do wręczenia łapówki pani ordynator chirurgii dziecięcej w postaci bukietu kwiatów i sprytnie zapakowanego koniaku marki "Słoneczny Brzeg" oraz czekolady marki "22 Lipca d. E.Wedel".
Na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to, że wyniosłem te łapówkarskie nawyki z domu rodzinnego gdy Matka moja (niestety przesłuchać nie można gdyż zmarła już kilka lat temu) bezczelnie i oficjalnie wręczała łapówki listonoszowi gdy ten był łaskaw dostarczyć emeryturę do rąk własnych - co prawda sumy łapówki nie były wielkie (proporcjonalnie małe jak mała była owa emerytura) niemniej fakt wręczania łapówki zaistniał!

Bardzo proszę o szybkie skierowanie mojej sprawy do sądu i żądanie wysokiego wyroku bezwzględnego pozbawienia wolności (po ostatnich podwyżkach nie stać mnie bowiem na komfort trzech posiłków dziennie i inne tego typu fanaberie!).

Tylko nie chcę sędziego Tuleyi bo on da mi wyrok "w zawiasach" a ja muszę swoje zbrodnie bezwzględnie odsiedzieć!

Pozdrawiam wszystkich agentów pod pokrywką i bez! Przepraszam, że sam na siebie tak bezczelnie donoszę i pozbawiam was tym samym premii za wybitne osiągnięcia w ściganiu mnie!
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Uprzejmie donoszę do CBA! 09.01.13, 07:51
      jot-es49 napisał:

> Po zapoznaniu się z wyjątkowym sukcesem CBA jakim bez wątpienia było, po około
      > 6 latach intensywnego śledztwa, skazanie wyrokiem sądowym nieprawomocnym, łapów
      > karza dr Mengele - w poczuciu dokonanych przez siebie przestępstw, w trosce o t
      > o abyście nie musieli męczyć się po nocach w przesłuchaniach świadków - dobrowo
      > lnie przyznaję się do łapownictwa.
      > Nie to, żeby mi ktoś łapówki dawał (a szkoda) ale to ja bezczelnie owe łapówki
      > wręczałem!
      > Także samo obsłudze hotelowej zarówno za wnoszenie jak i znoszenie bagażu bezcz
      > elnie wręczałem łapówki (najczęściej 5 Euro a to już bezczelność była z mojej s
      > trony kompletna).
      No to daj lekarzowi po operacji 5 Euro napiwku :)
      • jot-es49 A w czym gorszy jest hotelowy boy? 09.01.13, 08:49
        Całkiem ciebie nie rozumiem!
        To jakaś dyskryminacja jest z twojej strony!
        Dlaczego tylko lekarzom dawać?
        A listonosz, kelnerka w czym jest gorsza, przepraszam?
        • porannakawa01 Re: A w czym gorszy jest hotelowy boy? 09.01.13, 16:35
          ot-es49 napisał:

> Całkiem ciebie nie rozumiem!
          > To jakaś dyskryminacja jest z twojej strony!
          > Dlaczego tylko lekarzom dawać?
          > A listonosz, kelnerka w czym jest gorsza, przepraszam?

Dlaczego księży z tego wyłączyłeś?
          Śmierdzi mi tu zakłameniem i zamachem na podstawy polskiej religii RK.
          Po prostu zamach na wiarę, który tolerowany być nie może - a musi byćzwalczany z całą surowością prawa - nawet włączając tu prawo o znieważeniu uczuć religijnych wyznawców księży polskiego KRK!
          • jot-es49 No i dobra! 09.01.13, 17:31
            Niech mi jeszcze dołożą za zniewagę! A co?
            Tak z 5 latek!
            5 x 12 - daje 60 miesięcy jak obszył!
            Dr Mengele policzyli 200 zł dziennie a za odsiadkę x 2! 400 zł dziennie x 30 dni?
            Quźva!
            W marzeniach sennych tyle kasy nie miałem!

Tylko jak ich zmusić coby na odwyrtkę zrobili? Oddali co odsiedziałem? No jak?
      • 99venus Re: Uprzejmie donoszę do CBA! 09.01.13, 09:53
        uważasz,że ocena czynu zalezy od wysokości kwoty?
    • zzarda32 Re: Uprzejmie donoszę do CBA! 09.01.13, 07:59
      Zastanawiam się czy nie donieść na ciebie do IPN, wszak przyznałęś się do Słonecznego Brzegu ( SB )?
    • wanda43 Re: Uprzejmie donoszę do CBA! 09.01.13, 09:01
      a nie zapomniales czasem o kwiatkach i prezentach dla nauczycieli z okazji imienin pani, na rozpoczecie i zakonczenie roku szkolnego? A o drobnych dawanych na tace i koperty ksiedzu, gdy przyszedl po kolędzie? Przypomnij sobie, pewnie dawales. Zeby nie bylo potem, ze zatailes!
      • jot-es49 Dzięki! 09.01.13, 15:51
        Bez twojego przypomnienia mój donos mógłby zostać niepełnym.
        A szczególnie te łapówki, które nazywają potocznie "kolęda"! I to żadne koperty były! "Pokropiciel" stwierdził, że organy nowe tak ważne są - na bez moich przynajmniej 100 zł, będę zmuszony słuchać starych.
        Jednym słowem domagał się łapówki PRZED instalacją organów a nie po!

Nazwisko może być znane na żądanie CBA!
        • witek.bis Re: Dzięki! 09.01.13, 16:13
          A co z tym kościołem, z którego przeszczepiali te organy? Do rozbiórki poszedł? ;-)
          • jot-es49 To nie tak! 09.01.13, 17:35
            To właśnie ten zabytkowy, drewniany kościółek przeszczepili ze wsi do miasta! Razem ze starymi, bardzo zabytkowymi organami! Jeno one nie podchodziły proboszczu panu!
            A może i podchodziły?
            Zostały bowiem jakie były! Tylko kasa gdzieś się dziwnym trafem na te nowe zapodziała!
            No ale to ni jak do łapownictwa nie przystaje...
            • witek.bis Re: To nie tak! 09.01.13, 17:44
              Aaaaa... takie buty... To ja myślę, że ofiarę "na organy" można zapisać na tej samej liście, co tę "na stocznię"...
              • jot-es49 No i wszystko jasne! 09.01.13, 17:51
                To już nie łapówka a działalność charytatywna będzie!
                Dajesz na organy a jest mercedes albo inny instrument!
    • zgred-zisko Re: Uprzejmie donoszę do CBA! 09.01.13, 09:30
      A czy nie obiecywałeś przypadkiem korzyści majątkowych dziecku, jeśli przyniesie dobre świadectwo?
      • 99venus Re: Uprzejmie donoszę do CBA! 09.01.13, 09:55
        ja,jeszcze przed ślubem obiecywałem zonie ciekawe,bogate,pełne niespodzianek życie.
        dotrzymałem słowa.
        • jot-es49 No i masz! 09.01.13, 15:37
          Dożywocie!
          Jak chciałeś! Nawet sąd ci tego nie odbierze!
          • 99venus Re: No i masz! 09.01.13, 17:34
            znoszę to z wielką godnością osobistą.
            • jot-es49 Aaaaaa! Jeśli z godnością... 09.01.13, 17:47
              To możesz się liczyć z przedterminowym zwolnieniem!

Gorzej będzie jak cię wypuści koleżanka małżonka zimą na zbity mróz!
              • 99venus Re: Aaaaaa! Jeśli z godnością... 09.01.13, 17:57
                może w tym katolickim kraju jakaś miłosierna dusza płci żeńskiej mnie przygarnie,przytuli.....
                • jot-es49 Ty zboczeńcu małżeński jeden! 09.01.13, 18:04
                  To znowu chcesz kolejnej naobiecywać, dzieci napłodzić dobrem katolickiej Ojczyzny się zasłaniając a potem chodu... inną bałamucić?
                  Ot wyrachowanie współczesnej młodzieży!

Wcale nie jest prawdą, że z inną jest lepiej! Tylko na początku może być częściej...
    • witek.bis Re: Uprzejmie donoszę do CBA! 09.01.13, 10:09
      Mnie najbardziej dziwi to, że CBA Kamińskiego nie zaczęło od nauczycieli, bo przecież to było dziecinnie proste zadanie. Wystarczyło zapytać Giertycha, kiedy jest zakończenie roku szkolnego i więzienia pękałby w szwach. To chyba jedyna grupa zawodowa, która bierze tak masowo i dokładnie wiadomo kiedy i gdzie.
      • jot-es49 No przestań! 09.01.13, 16:01
        A gdzie w tym "nocne rodaków rozmowy"?
        Złapali, posadzili i fajerant!

A biznes gdzie?
        Żadnych nadgodzin? Nic?

Eeee! Do du.. z takim prawem i sprawiedliwością (nie chodzi absolutnie o stowarzyszenie religijne PiS - znane bardziej jako Katyń 2010!)...
        • witek.bis Re: No przestań! 09.01.13, 16:07
          :-))
          Oczywiście żartowałem, bo wiem, dlaczego nie padło na nauczycieli... Z polonistki czy matematyczki o wiele trudniej zrobić potwora mordującego dzieciaki, które nie zapłaciły haraczu... No, może z matematyczki byłoby trochę łatwiej... ;-)))
          • jot-es49 Czekaj, czekaj... 09.01.13, 17:53
            Czemuś się matematyczki czepił?
            Że niby zawsze na więcej liczyła???
            • witek.bis Re: Czekaj, czekaj... 09.01.13, 18:01
              Szczerze mówiąc, to dlatego, że mię zawsze bardziej matematyczki mordowały... ;-(
    • tomek62.0 Re: Uprzejmie donoszę do CBA! 09.01.13, 16:08

Ile zarabiaja europoslowie ziobro i kurski ???

www.dailymotion.com/video/xuytgx_pis-kieybasiany-patriotyzm_news
      • jot-es49 Tomciu! 09.01.13, 17:59
        A co ty zazdrościsz tak im tych zarobków? Co?
        Czy ty wiesz ile się trzeba nalatać i najeździć pomiędzy Warszawą a Brukselą?
        A ile wrednych docinków jest!
        A to samochód na trawniku zaparkował, a to mu ryczałtu za przejazd nie zapłacą bo za szybko samochodem dojechał...
        A taki biedny Jacuś musi to wszystko znosić dla Ojczyzny ukochanej!
        Że o Ziobrze nie wspomnę!
        Biedactwo - jeszcze z językiem polskim do końca się nie oswoił a już mu kazali angielskiego się uczyć! Znęcają się nad Zioberkim po prostu! Ot co!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka