Gość: Krzysztof Kałębasi Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:46 Ladnych pare lat temu slyszalem, ze polonia podarowala rodzinie dzialacza opozycji kilkadziesiat tysiecy dolarow, zeby mogli jakos przezyc. Kase do reki dostal Michnik i te pieniadze nigdy nie trafily do tej rodziny. Bylo tego ok.50 tys.$. Nawet dzisiaj duza kasa. Wie ktos cos o tym? Pisze o tym, bo "gazeta" zaglada do kieszeni o.Rydzyka, pana Kobylanskiego, a tu pod latarnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYBA Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:53 JAKIEGO O. RYDZYKA - OJCA??? BANDYTY RYDZYKA! TEGO FACETA POWINNI ZAMKNĄĆ I TO SZYBKO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aral ci ja Aral Slaski baran paliwowy IP: 152.75.124.* 15.07.04, 21:07 Moze Paulini chca otworzyc siec stacji benzynowych "Pauliwo" i dlatego pozyczyli kase Baranowi paliwowemu ze Slaska? Artur K, ksywa Ropniak na pewno sie odwdzieczy braciszkom (juz on da im popalic). Odpowiedz Link Zgłoś
buka7 Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję 16.07.04, 03:09 A ja slyszlam od sasiadki, ze jestes lajdak, wiec spadaj stad i to szybko. zawisc cie zzera? Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję 16.07.04, 12:08 Gość portalu: Krzysztof Kałębasi napisał(a): > Ladnych pare lat temu slyszalem, ze polonia podarowala rodzinie dzialacza > opozycji kilkadziesiat tysiecy dolarow, zeby mogli jakos przezyc. Kase do reki > dostal Michnik i te pieniadze nigdy nie trafily do tej rodziny. Źródło. Podaj źródło. Over&out Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV -- Stop War on Drugs & Start War on Siths Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnogórski Ciekawe, czy Paulini zapłacili podatek od pożyczki IP: *.chomiczowka.net.pl 15.07.04, 21:02 i czy częstochowski fiskus ruszy dupą by go wyegzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAPA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwj Re: LAPY PRECZ OD KOSCIOLA-LEWAKI!!!! IP: 69.163.67.* 15.07.04, 21:09 te..XXX ... dla czego ktos kto oczekuje UCZCIWOSCI od KK jest wg Ciebie lewakiem??? Odpowiedz prosze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Klusce(optimus) tez zarzucala, -LAPY PRECZ!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:15 Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Zdelegalizować KK 15.07.04, 21:22 No nie tak miało być jak w poscie wyżej. A z grubsza chodzi mi tylko o to, aby ta wspaniała instytucja, jaką jest kościół kat, zajęła się swoimi sprawami, nie gangsterką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys PRECZ Z LEWACTWEM!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:23 Wlasnie zajmuje sie swoimi sprawami=walka z LEWACTWEM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: PRECZ Z LEWACTWEM!!!!!!!!! 15.07.04, 21:35 Ależ drogi Borysie, ja walczyć z nikim nie zamierzam, tylko niech ta szanowna instytucja zajmie swoje miejsce, bo się duszno robi od klechów obecnych w każdej instytucji. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys MNIE JEST DUSZNO OD LEWACTWA!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:39 Bardzo dobrze!!!!!!! Kardynalowie powinni zasiadac w PARLAMENCIE tak jak w Anglii i Rosji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: MNIE JEST DUSZNO OD LEWACTWA!!!!!!!!! 15.07.04, 21:43 Pragnę zauważyc, że oprócz doktryny katolickiej, jest jeszcze kilka innych prądów filozoficznych, które w nowoczesnym państwie powinny być traktowane na równi. No chyba ze cofamy się do czasów Torquemedy... A jak chcą purpuraci być w parlamencie, to niech startują, NIKT IM TEGO NIE BRONI! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Pałuj się bucu 15.07.04, 21:20 Słuchaj Łachu, wierni z całego świata ślą datki na ratowanie murów i nie myślę, że ich zamiarem było wycąganie za ich pomocą jakiegoś dziada z pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: A Paulini są kaucjodajni 15.07.04, 21:32 Życzenia dla o.Osioła=HomoCośTamma =Maryjana z Wielkiej Wsi GDńskiej <<tak misie jakoś skojarzyły ~sam nie wiem czemu~z okazji zakupu MayBacha i wpłacenia kaucji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9720241&a=9867746 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: A Paulini są kaucjodajni n/t IP: *.stenaline.com 25.07.04, 07:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziewczynka Re: LAPY PRECZ OD KOSCIOLA-LEWAKI!!!! IP: *.prenet.pl 28.07.04, 17:06 NO TAK.....PEWNIE LEPIEJ W DZIECIECE MAJTKI CO XXX-SIE.....lewusie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Czy to już zbliża się koniec świata? IP: *.telkab.pl 15.07.04, 21:24 Artykuł nie wyjaśnia czyje to są pieniądze. Jeśli pożyczki udzielił generał Paulinów ze swoich prywatnych środków (bo np. dostał spadek) to by była wyłącznie jego prywatna sprawa, jego indywidualna ocena, czy ewentualnie przyjaźń. Jeśli jednak pieniądze są własnością Jasnogórskiego Klasztoru to jest to niebywały skandal. Skandal przewyższający wszystkie dotychczas przedstawiane złodziejstwa. Bowiem są to pieniądze nas wszystkich, wiernych dla których od pokoleń Jasna Góra to jest największa narodowa świętość. Celem tych środków jest wyłącznie utrzymanie w jak najlepszej kondycji naszej Jasniej Góry a nie wspieranie oszustów o wątpliwej reputacji. Choćby w przeszłości nie wiem jak się zasłużyli. Wobec ostatnio występujących bulwersujących faktów (tego i innych) pytam czy nadal kościół stoi na straży wiary? Czy pieniądz i życie doczesne nie przesłania spraw podstawowych - prowadzeniu do Boga? Czarno widzę przyszłość. Lepiej gdyby w Polsce było kilku prawdziwych - z duchowego powołania księży. Bo tych by słuchały miliony. Niż tysiące księży którzy ukończyli seminaria po to aby robić karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk I DLATEGO LEWACTWO OCZERNIA JASNA GORE!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:26 ...JAKIE BEDZIE NASTEPNE HASLO: 'ZBURZYC WAWEL' PRECZ Z LEWACTWEM!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: I DLATEGO LEWACTWO OCZERNIA JASNA GORE!!! 15.07.04, 21:39 A co tu oczerniać? Sami wystawiają sobie świadectwo. Jak ktoś wierzy w tą instytucje, jego rzecz. Ja się im jednak nie daje nabierac. Buziak dla europejczyka, taki znak pokoju, abyś nie złościł się tak. Bo jeszcze chwilka i nie pozostanie mi nic innego jak sprawić Ci łopatkę i posłac do piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VTR JA WIERZE BO WALCZY Z LEWACTWEM!!!!!!!!!!!1 IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:40 Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: JA WIERZE BO WALCZY Z LEWACTWEM!!!!!!!!!!!1 15.07.04, 21:44 Zatem gratuluję ideałów, każdy ma prawo do swoich, aby tylko nie krzywdził w ten sposób innych. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Czy to już zbliża się koniec świata? 15.07.04, 21:34 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Artykuł nie wyjaśnia czyje to są pieniądze. Jeśli pożyczki udzielił generał > Paulinów ze swoich prywatnych środków (bo np. dostał spadek) to by była > wyłącznie jego prywatna sprawa, jego indywidualna ocena, czy ewentualnie > przyjaźń. > Jeśli jednak pieniądze są własnością Jasnogórskiego Klasztoru to jest to > niebywały skandal. Skandal przewyższający wszystkie dotychczas przedstawiane > złodziejstwa. Bowiem są to pieniądze nas wszystkich, wiernych dla których od > pokoleń Jasna Góra to jest największa narodowa świętość. Celem tych środków > jest wyłącznie utrzymanie w jak najlepszej kondycji naszej Jasniej Góry a nie > wspieranie oszustów o wątpliwej reputacji. Choćby w przeszłości nie wiem jak > się zasłużyli. > Wobec ostatnio występujących bulwersujących faktów (tego i innych) pytam czy > nadal kościół stoi na straży wiary? Czy pieniądz i życie doczesne nie > przesłania spraw podstawowych - prowadzeniu do Boga? > Czarno widzę przyszłość. Lepiej gdyby w Polsce było kilku prawdziwych - z > duchowego powołania księży. Bo tych by słuchały miliony. Niż tysiące księży > którzy ukończyli seminaria po to aby robić karierę. Ze swoich by nie pożyczyl. Znasz taki kawal? Przychodzi do bacy sekretarz partii i pyta: - Baco oddalibyście wszystko partii? - Oddolbym. - Naprawdę? - Naprowde. - A owieczki też byście oddali? - Owieczek nie. - A czemu? - Bo mom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisarz UE LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:37 PRECZ!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! 15.07.04, 21:42 Gość portalu: komisarz UE napisał(a): > PRECZ!!!!!!!!! Kościół to wierni, a nie sami duchowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 22:07 Dokladnie. Ja nie jestem duchownym. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! 15.07.04, 22:19 Gość portalu: x napisał(a): > Dokladnie. Ja nie jestem duchownym. Co dokładnie chcą ci ukraść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nocti Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:39 Stawianie takiej ilosci wykrzyknikow swiadczy o maniakalnej osobowosci, a pisanie duzymi literami, o braku racjonalnych argumentow - rzeczywiscie - ciezko sie ich tu dopatrzec :)Zawsze prosciej porzucac kamieniami i naprac po gebie niz pomyslec - pozdrowienia dla mlodziezy wszechpolskiej - oby wasze dzieci byly gejami i lesbijkami ^^ Wierze, ze los ma poczucie humoru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! IP: *.pcz.pl 14.09.04, 15:04 miernoto. Nikt cie w życiu nie słucha więc krzyczysz tutaj. Ulżyj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HOWARD Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.daminet.pl 15.07.04, 21:31 CIEKAWE NIEWSZYSTKIE OPINIE UKAZUJĄ SIĘ CZYŻBY BYŁA TU CZARNA CENZURA ???????? JESZCZE RAZ TO POWTARZAM ŻE TO WSYSTKO GNOJE Z JEDNEJ PÓŁKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadia Jasna Góra-imperium zbrodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:49 Jest to coś ogromnie gorszącego. Nie umilkły jeszcze echa zbrodni zakonnika, paulina Damazego MACOCHA (zabójstwo męża kochanki zakonnika). Nie umikły jeszcze echa spektakularnego aresztowania funkcjonariusza Straży Klasztornej na Jasnej Górze, u którego policja częstochowska znalazła cały arsenał broni oraz materiałów wybuchowych i który ma powiązania powiązania ze zbrodniczą aferą tzw. mieszkaniową (tu też są trupy), aż tu człowiek dowiaduje się na co stać samego Generała Zakonu Paulinów. Chyba nieuchronnie zbliża się koniec świata. Być może niedługo światło dzienne ujrzą m.in. wydarzenia w Seminarium Paulinów na Skałce w Krakowie, a także w Nowicjacie Paulinów w Leśniowie koło Żarek czy też niektóre aspekty działalności o. Golonki - kustosza Jasnej Góry lub zagadkowe samobójstwa zakonników w ostatnich latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyklerykal trzeba sie rozprawic z czarna mafia IP: 205.240.194.* 15.07.04, 22:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nocti Re: trzeba sie rozprawic z czarna mafia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:43 Brzmi jak haslo do chwycenia za bron. :) A mnie sie wydaje ze wystarczy zaczac traktowac ich na rownych zasadach i juz. :) Dobrze, ze nasz czolobitny rzad ograniczyl chociaz pulap darowizn ktore sobie sukienkowi odliczaja. :) Co za wstyd swoja droga - podobno lewicowy rzad a takie przydupasy kleru ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.trustnet.pl 15.07.04, 21:57 Chciał, to poręczył - a wy ..... się odpieprzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p przyklad idzie z Gory IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 22:38 uprzejmie prosze falszywych_moralistow i niby_chrzescijan o odpitolenie sie od Paulinow. Pan Jezus dal nam przyklad ze nie tylko Cezarowi trzeba placic podatki, ale takze ze lepiej jesc posilki u grzesznikow, celnikow i zdziercow niz u obludnikow, hipokrytow i swietoszkow. Poza tym jego dzialalnosc majaca na celu zbawienie nie 99 sprawiedliwych ale 1 (jednego) zagubionego grzesznika byla powodem do zgorszenia wielu tym ktorzy mieli swoj wlasny poglad na kwestie Prawa, Sprawiedliwosci i Zbawienia Wiecznego. Przykazaniem Kosciola jest wiezniow pocieszac i ufam ze pomagajac biznesmenowi pomogli tez calej prowadzonej przez niego firmie, wlaczajac w to pracownikow i rodziny jakie utrzymuja ci pracownicy. na deser garsc faktow: 1. Judasz z Kariotu zajmowal sie datkami skladanymi Jezusowi i taki tez byl jego koniec, skonal gorzko zalujac pieniedzy ze swiatynnej kasy 2. Pierwszy ze zbawionych w kolejnosci chronologicznej to bandyta wiszacy obok Jezusa na krzyzu 3. zadziwiajaca jest bezczynnosc Stanislawa pasterza diecezji czestochowskiej i innych kaplanow wobec ponawiajacych sie nieporozumien (tak to nazwijmy) co nauki Jezusa i roli kosciola w swiecie wspolczesnym. Chcecie stac pod krzyzem - stancie pod nim tam gdzie Jezus jest dzisiaj wyszydzany i opluwany. Jestescie spadkobiercami Swiadkow Zmartwychwstalego. Wejdziciez w koncu na forum i przemowcie jak Apostal na Aeorpagu. Nie lekajcie sie. Kosciol zacheca w swoich dokumentach do tego uobecniac naszego Mistrza i Pana takze w cyberprzestrzeni. Podejmijcie jego nauke. et supplicatio mea pro vobis manet Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: przyklad idzie z Gory 15.07.04, 22:47 "Przykazaniem Kosciola jest wiezniow pocieszac i ufam ze pomagajac biznesmenowi pomogli tez calej prowadzonej przez niego firmie, wlaczajac w to pracownikow i rodziny jakie utrzymuja ci pracownicy." A niech go general pociesza ile wejdzie. Może mu np. powiedziec, że jesli jest niewinny, to na pewno już niedlugo wyjdzie na wolnośc i żadna kaucja jest nie potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: przyklad idzie z Gory IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 22:51 i ja tez nie mam nic przeciw takiemu pocieszaniu. Nie mniej jednak za slowem powinien zawsze isc czyn jak uczy Apostol Jakub w swym liscie. lepiej jednak by bylo zeby biznesmen nie mial klopotow, i zeby nikt wliczajac w to nas wierzacych nie musial mu pomagac. A czy mozna wiedziec co takiego konkretnie zrobil ten biedny czlowiek ze pozbawia sie go wolnosci i odsadza od czci i wiary?? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: przyklad idzie z Gory 15.07.04, 23:06 Gość portalu: expertum credere p napisał(a): > i ja tez nie mam nic przeciw takiemu pocieszaniu. Nie mniej jednak za slowem > powinien zawsze isc czyn jak uczy Apostol Jakub w swym liscie. > > lepiej jednak by bylo zeby biznesmen nie mial klopotow, i zeby nikt wliczajac w > > to nas wierzacych nie musial mu pomagac. Właśnie. Biznesmen nie mialby klopotów, gdyby nie wstąpl do zorganizowanej grupy przestęczej i od tego trzeba zacząć. > A czy mozna wiedziec co takiego konkretnie zrobil ten biedny czlowiek ze > pozbawia sie go wolnosci i odsadza od czci i wiary?? Afera paliwowa. Oszustwo na wielką skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p lenin jeszcze zywy IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:11 a moze bys przypomnial jak to tow. Lenin rozruszal za pomoca NEPu i NEPmanow rosyjska gospodarke, a potem wszystkich w kibitki i na sybir do lagrow. To tez byli dla niego szemrani biznesmeni. A upadle w miedzyczasie firmy - rozgrabic i upanstwowic. nie pitol o aferach tylko rzuc konkrety, czy kto co przemycal, jakie przepisy (czy aby spojne i jednoznaczne) lamal, kto stracil, kto zyskal. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: lenin jeszcze zywy 15.07.04, 23:21 Gość portalu: expertum credere p napisał(a): > a moze bys przypomnial jak to tow. Lenin rozruszal za pomoca NEPu i NEPmanow > rosyjska gospodarke, a potem wszystkich w kibitki i na sybir do lagrow. Po co? Przecież pamiętasz. > To tez > byli dla niego szemrani biznesmeni. A upadle w miedzyczasie firmy - rozgrabic > i upanstwowic. Przepraszam ale nie widzę związku ze sprawą. > nie pitol o aferach tylko rzuc konkrety, czy kto co przemycal, jakie przepisy > (czy aby spojne i jednoznaczne) lamal, kto stracil, kto zyskal. Afera paliwowa polegała glównie na wprowadzaniu w obieg oleju opałowego. Stracił skarb państwa i ludzie którzy nieświadomie to badziewie wlewali do baku. Zyskli członkowie grupy przestępczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: lenin jeszcze zywy IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:30 mimo wszystko warto abys upowszechnial malo zbadany i nie do konca wlasciwie zrozumiany memorial o wyczynach bolszewikow w czasie Nowej EkonomiczneJ Polityki i tuz po. Historia kolem sie toczy i oby nie wypadl na nas jej kolejny obrot (Jukos, Optimus, Adax) Co do przestepst paliwowych boli mnie jak cholera jesli wlewam baziewie do baku. Ale taki juz los chrzescijan - wybaczac i dawac szanse winowajcom na nowe godniejsze czlowieka zycie. 'Jesli kochacie tylko tych ktorzy Was kochaja..... Jesli pozyczacie tylko tym ktorzy Wam oddac moga.... coz za nagrode miec bedziecie w niebie' Jezus Chrystus (Kazanie na Gorze) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: lenin jeszcze zywy 15.07.04, 23:36 Gość portalu: expertum credere p napisał(a): > mimo wszystko warto abys upowszechnial malo zbadany i nie do konca wlasciwie > zrozumiany memorial o wyczynach bolszewikow w czasie Nowej EkonomiczneJ > Polityki i tuz po. Historia kolem sie toczy i oby nie wypadl na nas jej > kolejny obrot (Jukos, Optimus, Adax) Żebyś miał jasność. Jestem zwolennikiem komunizmu warstwowego. Warstwa komunistów, warstwa piachu, itd. > Co do przestepst paliwowych boli mnie jak cholera jesli wlewam baziewie do > baku. Ale taki juz los chrzescijan - wybaczac i dawac szanse winowajcom na > nowe godniejsze czlowieka zycie. Zgadzam się ale żeby od razu obdarowywac ich chojnie kaucją w wysokości 2,5 miliona zł. to chyba przesada. > 'Jesli kochacie tylko tych ktorzy Was kochaja..... > Jesli pozyczacie tylko tym ktorzy Wam oddac moga.... > coz za nagrode miec bedziecie w niebie' > > Jezus Chrystus (Kazanie na Gorze) Myślisz, że Artur K. może nie oddać? I co wtedy powiedzą wierni, którzy wysyłali datki na odnowę wałów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: lenin jeszcze zywy IP: *.czestochowa.cn.net.pl 16.07.04, 14:16 cto co trujesz na czym polegała afera paliwowa to tylko część całości , a może pamiętasz na początku lat 90-tych ;;zagupiony" przez paulinów pociąg z cysternami benzyny w szczecińskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: nie chrzan . lajdactwo w ramach NEP-u bylo IP: 200.56.224.* 16.07.04, 12:20 podobne do tego jakie jest obecnie w polsce a sluzylo do tego aby zlodzieje skuteczniej okradali ludzi niz moglo to robic oficjalnie panstwo stara zreszta metoda kazdej bandyckiej wladzy stosowana przez hitlerowskie niemcy w judenratach stosowana wobec kapo w obozach koncentracyjnych opisywana przez krasickiego LEW i ZWIERZĘTA Lew, ażeby dał dowód, jak wielce łaskawy, Przypuszczał konfidentów do swojej zabawy. Polowali z nim razem, a na znak miłości On jadł mięso, kompanom ustępował kości. Gdy się więc dobroć taka rozgłosiła wszędy, Chcąc im jawnie pokazać większe jeszcze względy, Ażeby się na jego łasce nie zawiedli, Pozwolił, by jednego spośród siebie zjedli. Po pierwszym poszedł drugi i trzeci, i czwarty. Widząc, że się podpaśli, lew, choć nieobżarty, Żeby ująć drapieży, a sobie zakału, Dla kary, dla przykładu, zjadł wszystkich pomału. pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: przyklad idzie z Gory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 08:33 Ja nie wiedziałm expertum,że Ty taki nawiedzony jesteś:o)Nie ganię faktu niesienia pomocy potrzebującym i nie osądzam tego biznesmena bo faktycznie dopiero sąd rozstrzygnie czy jest winny.Dziwi mnie jednak fakt (miejmy nadzieję bezinteresownej) pomocy wobec tego człowieka a brak zainteresowania biednymi dziećmi, bezrobotnymi i tymi ,którzy nie potrafią sobie w życiu radzić.To chyba im bardziej należy się pomoc, nie sądzisz?Pan Jezus jeździł na osiołku i miłował ludzi,księża(Paulini również)jeżdzą furami za grube miliony a swoich (ubogich) wiernych mają gdzieś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belzebub (od dziś) Kościół wspiera przestępczość zorganizowaną!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:21 Jeżeli Kościół Katolicki wspiera przestępczość zorganizowaną to ja nie dam już nigdy ani grosza na nich!!! Niech im da na utrzymanie klasztorów i kościołów Pruszków albo WOłomin, tudzież niech się ściepną na mniejsze kościoły kieszonkowcy z Dworca Centralnego w Warszawie. Ale moim zdaniem było tak : Rodizna bandziora miała kasę dobrze zamelinowaną. Nie mogli jej pokazać przed prokuratorem bo zrobił by zabezpieczenie majątkowe. Poszli do klechów i odpalili im, powiedzmy 25%, żeby wpłacili za nich, a poręczenie jest zwrotne, jeżeli bandzior nie ucieknie, więc forsa im nie zginie. Majstersztyk!!!!! I wyszło, że klechy to k..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p ... IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 22:42 lepiej bys domniemywal niewinnosci. Wyroki nie zapadly i samo oskarzenie to jeszcze nie dowod winy. Szatan (hebr.) znaczy tyle co oskarzyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.giertych Re: nie o wyroku mowa ale kasę świętojebliwych IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:54 Boże widzisz "czarnych baranów" i nie grzmisz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: nie o wyroku mowa ale kasę świętojebliwych IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:07 dla ciebie tez swieci Jego slonce i Tobie tez pozwala chodzic po swieconej ziemi. Taki juz jest nasz Pan Bog, milosierny i wszechmocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serek Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.icpnet.pl 15.07.04, 23:07 Nic dziwnego! Swój pomaga swemu. Dobrane, szemrane towarzstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:14 to co jak Ci pomoge to znaczy ze automatycznie jestem taki jak ty? oj cos z logika na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.visp.energis.pl 15.07.04, 23:18 wIADOMO, ŻE NJBIEDNIEJSI ZA zakich się uważają zakonni i Kościół w Polsce bedą chronili tych co dają im pieniadze. Napewno za biednym nigdy sie nie ujmoa, może jeśli by czuli jakiś zysk ,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:23 tez mozesz ujac sie za biednymi, a jesli jestes ochrzczona to robisz to w tym momencie oficjalnie jako czlonek Kosciola. zacznij od siebie: daj jalomuzne, odwiedz chorego, pociesz strapionego, watpiacemu dobrze poradz i NAWIEDZ WIEZIONEGO. moze cos zmienisz w tej materi w ktorej wedlug Ciebie jest tak wiele zaniedban. Moze odmienisz czyjes zycie. oby na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję 15.07.04, 23:26 Gość portalu: expertum credere p napisał(a): > tez mozesz ujac sie za biednymi, a jesli jestes ochrzczona to robisz to w tym > momencie oficjalnie jako czlonek Kosciola. > > zacznij od siebie: daj jalomuzne, odwiedz chorego, pociesz strapionego, > watpiacemu dobrze poradz i NAWIEDZ WIEZIONEGO. moze cos zmienisz w tej materi w > > ktorej wedlug Ciebie jest tak wiele zaniedban. Moze odmienisz czyjes zycie. > oby na lepsze. Nie zadziwia cię fakt, że atak milosierdzia przyszedł akurat teraz i zmaterializował się 2,5 milionową kaucją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:33 kiedys musial sie zmaterializowac. Absurdem bylo by pomagac temu ktoremu w danej chwili dobrze sie wiedzie. 'Nie potrzebuja lekarza zdrowi ale chorzy' Jezus Chrystus (komentujac zarzuty iz zadaje sie z pracownikami Rzymskiego Urzedu Skarbowego, prostytutkami i zlodziejami) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję 15.07.04, 23:39 Gość portalu: expertum credere p napisał(a): > kiedys musial sie zmaterializowac. Absurdem bylo by pomagac temu ktoremu w > danej chwili dobrze sie wiedzie. > 'Nie potrzebuja lekarza zdrowi ale chorzy' Skąd wiesz, że Artur K. nie znalazlby lekarza w areszcie i cudownie ozdrowial z choroby, która go toczy? > Jezus Chrystus (komentujac zarzuty iz zadaje sie z pracownikami Rzymskiego > Urzedu Skarbowego, prostytutkami i zlodziejami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:44 jesli choroba ma chrakter zwiazany dajmy na to z kodeksem karnym to jestes bliski prawdy bo jak uczy sw Pawel: wszelka wladza pochodzi od Boga i nie na darmo nosi miecz (dzisiaj moze napisal by Tonfe) u boku. a swoja droga to w koncu ozywilo sie nam forum: tu sedziowie przyszli i obecni, tam przestepcy, tu paulini, tam bolszewicy. Az szkoda spac isc. Ale co: z uporem powtarzam, zivot ne je bajka i jutro na szosta do roboty. bulba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p do Duglasamaklojda IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:46 ps. zapomnialem napisac: don#t get too exagerated. sa przyslowia ze co ma wisiec nie utonie, i ze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: do Duglasamaklojda cz.2 IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:47 i ze Pan Bog nierychliwy ale sprawiedliwy. a teraz pora spac, bo pojawiaja sie literowki z niemieckiej klawiaturki i samsie wciska enter gdzie go nie prosza buuuuuuuuuuulbaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:51 jestem za niech kazdy sam wspomaga potrzebujacych bez posrednictwa czarnych nie kupujcie swiec nie dawajcie no tace lepiej kupic jedzenie biednej sasiadce i jej dzieciom ja daje tylko tym organizacjom ktore rozliczaja sie publicznie tzn.WOSP Amerykanie po aferach pedofilskich odcieli czarnych od pieniedzy i prosze jaka skrucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: ZACZELA SIE NAGONKA NA JASNA GORE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 15.07.04, 23:50 ...to za ojca rydzyka...ale ta jasna gora ma kasy...pomysli glowa i szlak ja trafia chociaz nigdy nie dawala na tace...klasztor zrobil kase na szwedach...miliony turystow z kraju i zagranicy rocznie- to text dla was nie wierzacych w boga... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: ZACZELA SIE NAGONKA NA JASNA GORE... 16.07.04, 00:22 Gość portalu: vicary napisał(a): > ...to za ojca rydzyka...ale ta jasna gora ma kasy...pomysli glowa i szlak ja > trafia chociaz nigdy nie dawala na tace... Mów za siebie. > klasztor zrobil kase na > szwedach...miliony turystow z kraju i zagranicy rocznie- to text dla was nie > wierzacych w boga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Maybach, Maybach, Maybach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 23:52 To niesamowite, jak z tych odejmowanych od ust dewotek złociszów rodzą się fortuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Maybach, Maybach, Maybach IP: *.avenel01.nj.comcast.net 15.07.04, 23:54 ...pomyliles chybaz RM...koltunie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyLPR Maybach za 1 mln E jak sie okazuje !!! Przeczytaj IP: 195.172.38.* 16.07.04, 00:17 Czyim samochodem jeździ ojciec Rydzyk? Cała Polska huczy od plotek: czyj jest luksusowy samochód, którym jeździ ojciec Rydzyk? Maybach to najdroższe seryjnie produkowane auto na świecie - model podstawowy kosztuje 1,6 mln zł, wyposażony w pancerne szyby i kuloodporne blachy - 4,5 mln zł. W bogatych Niemczech samochodem tej marki jeździ około 50 osób, w Polsce - zaledwie kilku prezesów najbogatszych firm. Maybacha można kupić tylko na zamówienie - na jego wyprodukowanie i odebranie czeka się kilka miesięcy!"Gazeta Pomorska" ujawniła wczoraj, że od kilku dni maybachem jeździ także ojciec Rydzyk. Na ulicach Torunia widziano go kilkakrotnie, m.in. gdy wjeżdżał autem do siedziby Radia Maryja przy ul. Żwirki Wigury. Wiadomość powtórzyły komercyjne stacje radiowe. Czarny samochód, którym jechał redemptorysta, ma wrocławskie numery rejestracyjne. W tym mieście znajduje się należąca do redemptorystów Telewizja Trwam i kontrolowana przez Rydzyka fundacja Lux Veritatis. - Cały Wrocław huczy, że auto należy właśnie do fundacji Rydzyka - mówią wrocławscy dziennikarze motoryzacyjni znający właścicieli luksusowych aut w tym mieście. - Ale nie sposób tego zweryfikować, bo auto można wziąć w leasing za granicą albo kupić na podstawioną przypadkową osobę.Potwierdzają to wrocławscy policjanci i urzędnicy. - Urywają nam się telefony z całej Polski z pytaniem: skąd Rydzyk ma takie auto?Firma Daimler Chrysler, producent Maybacha, nabrała wody w usta. Pracownicy otrzymali wczoraj zakaz rozmów na temat samochodu i o. Rydzyka. Ba, niemożliwe było nawet zamówienie wartego 1,5 mln zł maybacha! Telefonów w sprawie kupna sprzedawcy nie odbierali przez kilka godzin, na zostawiony numer żaden nie oddzwonił. Mimo zmowy milczenia udało nam się ustalić, że auto, którym jechał o. Rydzyk, zostało sprowadzone z Niemiec. Mogło kosztować nawet milion euro! Co więc robił w nim przedstawiciel słynącego ze skromności zakonu? To wie chyba tylko on. W toruńskiej rozgłośni Radia Maryja na pytanie o maybacha rzucają słuchawkami. Za to do "Gazety Pomorskiej" zadzwoniło już kilkadziesiąt starszych kobiet wyzywających dziennikarzy "od świń". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary... Re: Maybach za 1 mln E jak sie okazuje !!! Przecz IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 00:25 ...wlasnie slucham...,ze jest to klamstwo...po co takie klamstwa sie pisze co takie klamstwa maja na celu...gazeta ,ktora to napisala nie nalezy do polskiego kapitalu...do tej pory nie zamiescila jescze sprostowania...tlumaczy sie ...,ze maja nato 7 dni...siedem dni sie wiec jeszcze bedziesz zlosciol...baranie nie bozy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyLPR to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje koryto IP: 221.224.33.* 16.07.04, 01:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:19 ...nienawisc ci oczy zaslonila...czy raczej propaganda nie-polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyLPR Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: *.i4f.net / *.i4f.net 16.07.04, 01:36 jestes w dodatku prymitywny,klecho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:38 po mowie cie poznalem...bracie zagubiony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: 63.148.113.* 16.07.04, 03:11 Uwazaj na tych azbestach. Wloz maske, pieprzy ci sie w bance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 13:15 ...wbito ci w glowe schematy...i tak klepiesz jak cie zaprogramowano...to nie ty bracie to oni...szerszego niezaleznego spojzenia ci zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana [...] 16.07.04, 14:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: Maybach za 1 mln E jak sie okazuje !!! Przecz 16.07.04, 14:14 Wiem że księża to lubią wypić ale trzeba było chociaż z ogórkiem a nie tak na pusty żołądek Teraz ci sie ręce trzęsą bzdury piszesz Po co ci to było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszcz WARTO PRZECZYTAC IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 00:54 To nie samochod lecz retoryka zrobila gwiazde z Ojca Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik NIEZBADANE SA WYROKI BOSKIE IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 00:51 Ojciec Rydzyk jezdzi limuzyna ktorej nazwy pan redaktor Michnik nie potrafi nawet wypowiedziec. Niezbadane sa wyroki boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: NIEZBADANE SA WYROKI BOSKIE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 00:56 www.radiomaryja.pl...dyskusja wlasnie na temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daimler-Chrysler Kto dal Maybacha o. Rydzykowi? IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 01:04 Plotka glosi ze firma Daimler Chrysler szukala odpowiedniej osoby do reklamy swojej limuzyny w Polsce. Ostatecznie zdecydowano sie na Pana Michnika i ojca Rydzyka. Poniewaz Pan Michnik nie potrafil wymowic nazwy Maybach, limuzyne przydzielono Rydzykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: skieruj swoj wzrok tam gdzie trzeba:kulczyk IP: 200.56.224.* 16.07.04, 11:21 lapinski dlugosz michnik urban samorzadowe kacyki adam gierek buzek od galarety nawiasem mowiac grzech i moralnosc religijna nie jest tozsama z kodeksem karnym tak wiec oskarzono niejakiego pana ze nie placil lichwy panstwu (akcyza nalozona na paliwo jest zwykla lichwa w rozumieniu nauki chrzescijanskiej a uprawianie lichwy jest grzechem nadto ten podatek godzi w równośc co godzi w podstawy demokracji) inna rzecza jest czy majatek pana ktory nie placil panstwu lichwy jest dostatecznie duzy aby pokryc zadania panstwa znajdujacego sie w rekach zlodziejskiej mafii o korzeniach w zydokomunie, gnidach z prl-u i przedwojennej polski jesli jest wiekszy to mozna powiedziec ze ten pan jest zbawieniem dla ogromnej rzeszy polakow gdyz lepiej potrafi pomnazac bogactwo tego kraju niz rzadzacy zlodzieje ochraniani przez bezkarnych zbrodniarzy w togach jesli zas majatek jest mniejszy to niestety zakonnicy beda mieli strate byc moze jednak na krotka mete dziwi jedno ze to sam sad nie zabezpieczyl majatku oskarzonego na poczet kaucji tak jak to się robi w normalnych demokratycznych panstwach bo jak przy gasiorowskim bagsiku mozna powiedziec za walesa: no dobra wyrok jest a gdzie forsa? pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.prenet.pl 16.07.04, 00:09 Kto wie, co obecnie dzieje się z dawnym generalnym konserwatorem zabytków Aleksandrem Bro..? Jestem bardzo ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Josze A może paliwo nie było koszerne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 00:18 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: A może paliwo nie było koszerne? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 00:30 ...na sto proc...byl to kapital czysto polski...dlatego wiezienie...dlatego tak olbrzymie kaucje...a gdzie sie podzial rywin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Co się dzieje z byłym generalnym konserwatorem A.B IP: *.prenet.pl 16.07.04, 00:40 Kto coś wie na temat byłego generalnego konserwatora zabytków Aleksandra Bro..? Co teraz robi, gdzie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszcz Reduta na agenta IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 00:48 Nam milczec nie kazano, na forum spojrzalem i znajomych agentow z miejsca rozpoznalem oni ukryci za roznymi pseudonimami straszliwie sie znecali nad Katolikami mocodawca z serwera dane im przekazal i dokladne intrukcje dzialania nakazal lecz kazdy z nas Rodakow kto nie bity w ciemie pozna ich niechrzesjanskie, niepolskie korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robby niby wieszcz, a idiota IP: 200.56.224.* 16.07.04, 01:21 wiec marna tego wieszcza jest robota klechow broni, bo z klechow zyje i tkwi w kleszym gownie az po sama szyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: niby wieszcz, a idiota IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:32 ...wytresowanego pieska czuc z daleka on tak pieknie tolerancyjnie szczeka tych co maja inne zdanie obrzuca blote- europejczyk jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszcz do Robby czyli rzucanie perel przed .... IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 05:17 Miejsce twego wiersza to drzwi ubikacji nie da sie wyleczyc takiej dewiacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszcz Re: Robby czyli rzucanie perel przed .... IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 05:35 kto slow prosto z rynsztoka publicznie uzywa swoj rynsztokowy rodowod niechcaco odkrywa Odpowiedz Link Zgłoś
e.marska Re: Reduta na agenta 16.07.04, 20:57 Wieszczu, zlituj sie sam nad sobą ...../. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec chrzestny Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.07.04, 01:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:34 ...tego kraju juz nie ma...ale osobiscie nie przyjmuje tego do wiadomosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobizon Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 01:43 Weselej , ale czy to dobrze dla nas. Śmiać się czy płkać --oto pytanie? A znajomy proboszcz cieszy się, że mu latoś nieboszczyki ładnie obrodziły, będzie kasa za pogrzeby i na inwestycje nie zabraknie. Ile miesięcy mozna jeździć tym samym samochodem??? A ja wciąż kocham mó kraj, czy ja jestem normalny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:51 ...jestes normalny...wiekszosc "katolikow" polskich tak mysli...a niepomyslales o zakladach pogrzebowych jaka beda mialy kase...a sluzba zdrowie , ktora do tego sie przyczynia tez w zazadzaniu kosciola....a ekonomia , ktora to wszystko powoduje ta cala biede , choroby i smierc...w czyich reka sa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobizon Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 01:59 Dzięki. Tylko jka długo my normalni będziemy na bezsilnie patrzeć, czy znowu potrzebna jest kolejna rewolucja, potężna danina krwi, aby Polska była normalnym krajem dla normalnych ludzi? Ja mam już dość swojej bezsilności, bezradnego patrzenia na opieszałość wszystkich tych, którzy tę normalnośc powinni cenić nade wszystko. Czas wyciągnąc kałasznikowa i zacząc robić za brudnego Harrego, tylko skąd wziąć tyle amunicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 02:10 ...jedyne co mozesz zrobic w wielkiej sprawie to isc na wybory...a na co dzien nie sluchaj tych wszystkich strzekaczek robiacych ci wode z mozgu...wycisz sie...poczuj sie czlowiekiem...jedynym takim egzemplarzem na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobizon Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 02:15 na wybory ciągle jeszcze chodzę, tylko dlaczego zazwyczaj głosuję przeciw. Chciałbym wreszcie za.... na właśnie, ale za kim, skoro moi faworyci ocierają się o granicę progu, a mnie jest szkoda...głosu. Pozdrawiam i chyba idę spać, a rano słoneczko pozytywnie nas zaskoczy.Miło porozmawiać jak normalny z normalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 02:18 ...nie ma sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idealista Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.teleton.pl 16.07.04, 10:44 > moi faworyci ocierają > się o granicę progu, a mnie jest szkoda...głosu. Zostaw w spokoju "arytmetykę wyborczą" i głosuj na przyzwoitych ludzi, a może okaże się, że tego progu nie trzeba się tak bardzo bać... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Paulini nie pożyczają tylko ofiarowują!!!!! 16.07.04, 02:14 Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za naszych kochanych kapłanów i katechetów, którzy są przygnębieni i bez pieniędzy wykonują swoją ciężką pracę, Cóż to jest: Te marne 100 ml z funduszu Kościelnego. Te 170 tyś ha ziemi ( przyszłe dopłaty z UE ) Te 560 ml dla katechetów ( rocznie ) Ten 1miliard na wypłaty kapelanom wszystkich branż zawodowych (również zatrudnionych księży i zakonnych na etatach państwowych ). Te zwolnienia podatkowe od działalności gospodarczej Kościoła Katolickiego ( od sumy około 7miliardów ) Te zwolnienia z opłat celnych. Cały bursztyn Bałtyku. Subwencje z kasy państwowej i samorządowej na różne cele. Te utrzymywane z kasy państwowej wydziały teologiczne na uniwersytetach. Głęboko wierzymy jak i oni, prawi i życzliwi, tkwiący w swej upartej nadziei, że kiedyś im się polepszy za tę ciężką posługę w imię miłości Bożej, a nagrodą będzie śpiew niebiański w domu Księdza Emeryta ( utrzymywanego z państwowej kasy). PS Dziękujemy za nowe różańce anonimowemu darczyńcy. Podejrzewamy o ten szlachetny czyn Generała w bieli, co swymi zastępami regularnych jeźdźców Apokalipsy Bogu ateistyczne ofiary składa. Żałujemy bardzo, że rodzicielka jego nie została dziewicą na wieki. Chociaż jesteśmy przekonani, że Generał pał u lin ów jest nam dany przez opaczność(tu nie ma błędu)Bożą. Wierzymy głęboko że Generał Paulinów wydał rozkaz powrotu do reguł życia pustelniczego i dlatego wszystkie pieniądze jakie posiadał on i jego jeźdźcy Apokalipsy oddał najbliższemu z biednych. Modlimy się o 50 lekcji religii tygodniowo w szkołach wszystkich. Aby uczący religii wytłumaczyli swym dzieciaczkom że, Paulini to zakon który ślubuje życie w ubóstwie i dlatego gromadzi wielki majątek na Jasnej Górze w celu rozdania go potrzebującym, co właśnie rozpoczął. Amen. Wszelkie prawa zastrzeżone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Paulini nie pożyczają tylko ofiarowują!!!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 02:23 ...spozniles sie kozaczek ten temat zaraz zginie...niestety nie pokozakujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! 16.07.04, 12:46 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...spozniles sie kozaczek ten temat zaraz zginie...niestety nie pokozakujesz... Niegodziwości Krk to temat wieczny. Nie można się na dysput na ten temat spóźnić. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Niegodziwości... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 13:30 ...zalezy od opcji sprawujacej wladze raczej...kosciol niszczono za komuny kosciol niszcza dzisiaj ci sami ludzie...nie zapomnij tylko ,ze kosciol przyniosl ci wolnosc...amen Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! 16.07.04, 14:40 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...zalezy od opcji sprawujacej wladze raczej...kosciol niszczono za komuny > kosciol niszcza dzisiaj ci sami ludzie...nie zapomnij tylko ,ze kosciol > przyniosl ci wolnosc...amen "...zależy, od opcji sprawującej władze raczej” To prawości lub niegodziwości występują w Krk zależnie od opcji sprawującej władzę. A ja myślałem, że wartości trwałe i niezmienne wynikające z dekalogu w Kościele rzymskokatolickim są naprawdę trwałe i niezmienne. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 17.07.04, 00:37 ...wlasnie i ten dekalog nalezy ukazywac... twoje milosierdzie kozaczek...jak przebaczales bolszewikom za ich zbrodnie...pozatym w dekalogu nie ma mowy ...nie pozyczaj...amen Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! 17.07.04, 01:53 ...wlasnie i ten dekalog nalezy ukazywac... twoje milosierdzie kozaczek...jak > przebaczales bolszewikom za ich zbrodnie...pozatym w dekalogu nie ma > mowy ...nie pozyczaj...amen "...wlasnie i ten dekalog nalezy ukazywac." Wielu prubuje, ty też Gość portalu: mee... napisał(a): > ...wlasnie i ten dekalog nalezy ukazywac... twoje milosierdzie kozaczek...jak > przebaczales bolszewikom za ich zbrodnie...pozatym w dekalogu nie ma > mowy ...nie pozyczaj...amen Wielu próbuje ty też, chwała ci za to. Multum Sumeryjskich religii głosiło podobne reguły Cały kościół hierarchiczny uzurpuje sobie wyłączność. Ale tak naprawdę to uciekłeś od odpowiedzi na pytanie o te opcje rządzące co uzależniają prawości i niegodziwości kościoła. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 17.07.04, 02:37 ...co masz na mysli niegodziwosc...to ta ktora przebaczyles...czy to ta,ktora potepiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! 17.07.04, 21:46 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...co masz na mysli niegodziwosc...to ta ktora przebaczyles...czy to ta,ktora > potepiasz... Obie, żeby była jasność. Nikomu niczego nie wybaczałem, bo nie musiałem. Jestem ateistą i szczęśliwym człowiekiem. Mogę tak powiedzieć, ponieważ jest to ocena mych sześćdziesięciu lat życia. Nawet gdyby reszta była gorsza, a będzie, to i tak ocena pozostanie pozytywna. Amen. PS Może odpowiesz, na chociaż jedno z moich pytań? Nie będę ich powtarzał. Umiesz przecież myszą się posługiwać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAŁA JEŚLI OJCIEC GENERAŁ ZAKONU PAULINÓW, IP: *.cg.shawcable.net 16.07.04, 02:27 TO SPRAWA JEST CZYSTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAŁA OJCIEC GENERAŁ WIE CO ROBI, JEST O.K. IP: *.cg.shawcable.net 16.07.04, 02:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bachled Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.07.04, 03:02 O.Izydor walczyl ze szwedami i z pewnoscia takie pieniazki szabelka wykroil.Widac ze to spryciarz nielada. Swoich pieniazkow na remonty muru nie bedzie wydawal. To tylko petty cash a nie jego rzeczywiste zasoby. A wy placzace baranki gdzie byliscie kiedy trzeba bylo szweda przegonic? Dajcie mu spokoj! To dobry chlop! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.07.04, 04:39 Kilka lat temu, gdy pozar strwił jakis obiekt (chyba wieżę) na Jasnej Górze, Paulini zwrócili się do wiernych o pomoc w odbudowie tego obiektu. Dzisiaj widać, że Paulini mogliby za swoje pieniądze odbudować kilka wież, wolą jednak wydawać swoje pieniądze na inne zbożne cele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa-durna-cipa Brat Giertycha tam "slurzy"? IP: *.sympatico.ca 16.07.04, 05:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.gdynia.mm.pl 16.07.04, 07:05 To sa goscie -dysponuja taka kasa. Ale wole aby Paulini przejeli te stacje niz skorumpowani poslowie. Pod warunkiem ze beda uzywac pieniadze dla dobra ludzi.Zadnego alkoholu narkotykow i nieprzyzwoitych dziewczat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 16.07.04, 07:14 Kościół w Polsce juz niema żadnych skrupułów, ręka rękę myje.Ale maja kasy a od biednych wyciągaja.Wstyd dla KK i hańba!!! Odpowiedz Link Zgłoś