Dodaj do ulubionych

Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję

• Gość: Krzysztof Kałębasi Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:46
      Ladnych pare lat temu slyszalem, ze polonia podarowala rodzinie dzialacza
      opozycji kilkadziesiat tysiecy dolarow, zeby mogli jakos przezyc. Kase do reki
      dostal Michnik i te pieniadze nigdy nie trafily do tej rodziny.
      Bylo tego ok.50 tys.$. Nawet dzisiaj duza kasa.
      Wie ktos cos o tym?
      Pisze o tym, bo "gazeta" zaglada do kieszeni o.Rydzyka, pana Kobylanskiego, a tu
      pod latarnia....
      • Gość: RYBA Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:53
        JAKIEGO O. RYDZYKA - OJCA??? BANDYTY RYDZYKA!
        TEGO FACETA POWINNI ZAMKNĄĆ I TO SZYBKO!
        • Gość: Aral ci ja Aral Slaski baran paliwowy IP: 152.75.124.* 15.07.04, 21:07
          Moze Paulini chca otworzyc siec stacji benzynowych "Pauliwo" i dlatego
          pozyczyli kase Baranowi paliwowemu ze Slaska? Artur K, ksywa Ropniak na pewno
          sie odwdzieczy braciszkom (juz on da im popalic).
      • buka7 Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję 16.07.04, 03:09
        A ja slyszlam od sasiadki, ze jestes lajdak, wiec spadaj stad i to szybko.
        zawisc cie zzera?
      • chilum Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję 16.07.04, 12:08
        Gość portalu: Krzysztof Kałębasi napisał(a):

> Ladnych pare lat temu slyszalem, ze polonia podarowala rodzinie dzialacza
        > opozycji kilkadziesiat tysiecy dolarow, zeby mogli jakos przezyc. Kase do reki
        > dostal Michnik i te pieniadze nigdy nie trafily do tej rodziny.

Źródło.
        Podaj źródło.

Over&out

Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV

--

Stop War on Drugs & Start War on Siths

• Gość: jasnogórski Ciekawe, czy Paulini zapłacili podatek od pożyczki IP: *.chomiczowka.net.pl 15.07.04, 21:02
      i czy częstochowski fiskus ruszy dupą by go wyegzekwować.
    • Gość: XXX LAPY PRECZ OD KOSCIOLA-LEWAKI!!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:03
      • Gość: LAPA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jwj Re: LAPY PRECZ OD KOSCIOLA-LEWAKI!!!! IP: 69.163.67.* 15.07.04, 21:09
        te..XXX ... dla czego ktos kto oczekuje UCZCIWOSCI od KK jest wg Ciebie
        lewakiem??? Odpowiedz prosze!!!
        • Gość: XXX Klusce(optimus) tez zarzucala, -LAPY PRECZ!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:15
          • patrycja21 Zdelegalizować KK 15.07.04, 21:20
            • patrycja21 Re: Zdelegalizować KK 15.07.04, 21:22
              No nie tak miało być jak w poscie wyżej. A z grubsza chodzi mi tylko o to, aby
              ta wspaniała instytucja, jaką jest kościół kat, zajęła się swoimi sprawami, nie
              gangsterką
              • Gość: borys PRECZ Z LEWACTWEM!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:23
                Wlasnie zajmuje sie swoimi sprawami=walka z LEWACTWEM!!!!!!
                • patrycja21 Re: PRECZ Z LEWACTWEM!!!!!!!!! 15.07.04, 21:35
                  Ależ drogi Borysie, ja walczyć z nikim nie zamierzam, tylko niech ta szanowna
                  instytucja zajmie swoje miejsce, bo się duszno robi od klechów obecnych w
                  każdej instytucji. Pozdrawiam :)
                  • Gość: borys MNIE JEST DUSZNO OD LEWACTWA!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:39
                    Bardzo dobrze!!!!!!!
                    Kardynalowie powinni zasiadac w PARLAMENCIE tak jak w Anglii i Rosji!!!!
                    • patrycja21 Re: MNIE JEST DUSZNO OD LEWACTWA!!!!!!!!! 15.07.04, 21:43
                      Pragnę zauważyc, że oprócz doktryny katolickiej, jest jeszcze kilka innych
                      prądów filozoficznych, które w nowoczesnym państwie powinny być traktowane na
                      równi. No chyba ze cofamy się do czasów Torquemedy...

A jak chcą purpuraci być w parlamencie, to niech startują, NIKT IM TEGO NIE
                      BRONI!
      • douglasmclloyd Pałuj się bucu 15.07.04, 21:20
        Słuchaj Łachu, wierni z całego świata ślą datki na ratowanie murów i nie myślę,
        że ich zamiarem było wycąganie za ich pomocą jakiegoś dziada z pierdla.
        • rolotomasi Re: A Paulini są kaucjodajni 15.07.04, 21:32
          Życzenia dla o.Osioła=HomoCośTamma =Maryjana z Wielkiej Wsi GDńskiej <<tak misie
          jakoś skojarzyły ~sam nie wiem czemu~z okazji zakupu MayBacha i wpłacenia kaucji
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9720241&a=9867746
          • Gość: Palnick Re: A Paulini są kaucjodajni n/t IP: *.stenaline.com 25.07.04, 07:28
      • Gość: Dziewczynka Re: LAPY PRECZ OD KOSCIOLA-LEWAKI!!!! IP: *.prenet.pl 28.07.04, 17:06
        NO TAK.....PEWNIE LEPIEJ W DZIECIECE MAJTKI CO

XXX-SIE.....lewusie?????
    • Gość: Mirek Czy to już zbliża się koniec świata? IP: *.telkab.pl 15.07.04, 21:24
      Artykuł nie wyjaśnia czyje to są pieniądze. Jeśli pożyczki udzielił generał
      Paulinów ze swoich prywatnych środków (bo np. dostał spadek) to by była
      wyłącznie jego prywatna sprawa, jego indywidualna ocena, czy ewentualnie
      przyjaźń.
      Jeśli jednak pieniądze są własnością Jasnogórskiego Klasztoru to jest to
      niebywały skandal. Skandal przewyższający wszystkie dotychczas przedstawiane
      złodziejstwa. Bowiem są to pieniądze nas wszystkich, wiernych dla których od
      pokoleń Jasna Góra to jest największa narodowa świętość. Celem tych środków
      jest wyłącznie utrzymanie w jak najlepszej kondycji naszej Jasniej Góry a nie
      wspieranie oszustów o wątpliwej reputacji. Choćby w przeszłości nie wiem jak
      się zasłużyli.
      Wobec ostatnio występujących bulwersujących faktów (tego i innych) pytam czy
      nadal kościół stoi na straży wiary? Czy pieniądz i życie doczesne nie
      przesłania spraw podstawowych - prowadzeniu do Boga?
      Czarno widzę przyszłość. Lepiej gdyby w Polsce było kilku prawdziwych - z
      duchowego powołania księży. Bo tych by słuchały miliony. Niż tysiące księży
      którzy ukończyli seminaria po to aby robić karierę.
      • Gość: europejczyk I DLATEGO LEWACTWO OCZERNIA JASNA GORE!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:26
        ...JAKIE BEDZIE NASTEPNE HASLO:
        'ZBURZYC WAWEL'

PRECZ Z LEWACTWEM!!!!!!!!
        • patrycja21 Re: I DLATEGO LEWACTWO OCZERNIA JASNA GORE!!! 15.07.04, 21:39
          A co tu oczerniać? Sami wystawiają sobie świadectwo. Jak ktoś wierzy w tą
          instytucje, jego rzecz. Ja się im jednak nie daje nabierac. Buziak dla
          europejczyka, taki znak pokoju, abyś nie złościł się tak. Bo jeszcze chwilka i
          nie pozostanie mi nic innego jak sprawić Ci łopatkę i posłac do piaskownicy.
          • Gość: VTR JA WIERZE BO WALCZY Z LEWACTWEM!!!!!!!!!!!1 IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:40
            • patrycja21 Re: JA WIERZE BO WALCZY Z LEWACTWEM!!!!!!!!!!!1 15.07.04, 21:44
              Zatem gratuluję ideałów, każdy ma prawo do swoich, aby tylko nie krzywdził w
              ten sposób innych.
      • douglasmclloyd Re: Czy to już zbliża się koniec świata? 15.07.04, 21:34
        Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Artykuł nie wyjaśnia czyje to są pieniądze. Jeśli pożyczki udzielił generał
        > Paulinów ze swoich prywatnych środków (bo np. dostał spadek) to by była
        > wyłącznie jego prywatna sprawa, jego indywidualna ocena, czy ewentualnie
        > przyjaźń.
        > Jeśli jednak pieniądze są własnością Jasnogórskiego Klasztoru to jest to
        > niebywały skandal. Skandal przewyższający wszystkie dotychczas przedstawiane
        > złodziejstwa. Bowiem są to pieniądze nas wszystkich, wiernych dla których od
        > pokoleń Jasna Góra to jest największa narodowa świętość. Celem tych środków
        > jest wyłącznie utrzymanie w jak najlepszej kondycji naszej Jasniej Góry a nie
        > wspieranie oszustów o wątpliwej reputacji. Choćby w przeszłości nie wiem jak
        > się zasłużyli.
        > Wobec ostatnio występujących bulwersujących faktów (tego i innych) pytam czy
        > nadal kościół stoi na straży wiary? Czy pieniądz i życie doczesne nie
        > przesłania spraw podstawowych - prowadzeniu do Boga?
        > Czarno widzę przyszłość. Lepiej gdyby w Polsce było kilku prawdziwych - z
        > duchowego powołania księży. Bo tych by słuchały miliony. Niż tysiące księży
        > którzy ukończyli seminaria po to aby robić karierę.

Ze swoich by nie pożyczyl.
        Znasz taki kawal?

Przychodzi do bacy sekretarz partii i pyta:

- Baco oddalibyście wszystko partii?
        - Oddolbym.
        - Naprawdę?
        - Naprowde.
        - A owieczki też byście oddali?
        - Owieczek nie.
        - A czemu?
        - Bo mom.
        • Gość: komisarz UE LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 21:37
          PRECZ!!!!!!!!!
          • douglasmclloyd Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! 15.07.04, 21:42
            Gość portalu: komisarz UE napisał(a):

> PRECZ!!!!!!!!!

Kościół to wierni, a nie sami duchowni.
            • Gość: x Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 22:07
              Dokladnie. Ja nie jestem duchownym.
              • douglasmclloyd Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! 15.07.04, 22:19
                Gość portalu: x napisał(a):

> Dokladnie. Ja nie jestem duchownym.

Co dokładnie chcą ci ukraść?
          • Gość: Nocti Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:39
            Stawianie takiej ilosci wykrzyknikow swiadczy o maniakalnej osobowosci, a
            pisanie duzymi literami, o braku racjonalnych argumentow - rzeczywiscie -
            ciezko sie ich tu dopatrzec :)Zawsze prosciej porzucac kamieniami i naprac po
            gebie niz pomyslec - pozdrowienia dla mlodziezy wszechpolskiej - oby wasze
            dzieci byly gejami i lesbijkami ^^ Wierze, ze los ma poczucie humoru ;)
          • Gość: gość Re: LEWACTWO CHCE ROZKRASC DOBRA KOSCIOLA!!!!!! IP: *.pcz.pl 14.09.04, 15:04
            miernoto. Nikt cie w życiu nie słucha więc krzyczysz tutaj. Ulżyj sobie.
    • Gość: HOWARD Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.daminet.pl 15.07.04, 21:31
      CIEKAWE NIEWSZYSTKIE OPINIE UKAZUJĄ SIĘ CZYŻBY BYŁA TU CZARNA
      CENZURA ???????? JESZCZE RAZ TO POWTARZAM ŻE TO WSYSTKO GNOJE Z JEDNEJ PÓŁKI
    • Gość: Arkadia Jasna Góra-imperium zbrodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:49
      Jest to coś ogromnie gorszącego. Nie umilkły jeszcze echa zbrodni zakonnika,
      paulina Damazego MACOCHA (zabójstwo męża kochanki zakonnika). Nie umikły
      jeszcze echa spektakularnego aresztowania funkcjonariusza Straży Klasztornej na
      Jasnej Górze, u którego policja częstochowska znalazła cały arsenał broni oraz
      materiałów wybuchowych i który ma powiązania powiązania ze zbrodniczą aferą
      tzw. mieszkaniową (tu też są trupy), aż tu człowiek dowiaduje się na co stać
      samego Generała Zakonu Paulinów. Chyba nieuchronnie zbliża się koniec świata.
      Być może niedługo światło dzienne ujrzą m.in. wydarzenia w Seminarium Paulinów
      na Skałce w Krakowie, a także w Nowicjacie Paulinów w Leśniowie koło Żarek czy
      też niektóre aspekty działalności o. Golonki - kustosza Jasnej Góry lub
      zagadkowe samobójstwa zakonników w ostatnich latach.
    • Gość: F.Y.M mafje zawsze siewspierały IP: 217.96.48.* 15.07.04, 21:51
      • Gość: Antyklerykal trzeba sie rozprawic z czarna mafia IP: 205.240.194.* 15.07.04, 22:13
        • Gość: Nocti Re: trzeba sie rozprawic z czarna mafia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:43
          Brzmi jak haslo do chwycenia za bron. :) A mnie sie wydaje ze wystarczy zaczac
          traktowac ich na rownych zasadach i juz. :) Dobrze, ze nasz czolobitny rzad
          ograniczyl chociaz pulap darowizn ktore sobie sukienkowi odliczaja. :) Co za
          wstyd swoja droga - podobno lewicowy rzad a takie przydupasy kleru ;(
    • Gość: georg Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.trustnet.pl 15.07.04, 21:57
      Chciał, to poręczył - a wy ..... się odpieprzcie.
      • Gość: expertum credere p przyklad idzie z Gory IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 22:38
        uprzejmie prosze falszywych_moralistow i niby_chrzescijan o odpitolenie sie od
        Paulinow. Pan Jezus dal nam przyklad ze nie tylko Cezarowi trzeba placic
        podatki, ale takze ze lepiej jesc posilki u grzesznikow, celnikow i zdziercow
        niz u obludnikow, hipokrytow i swietoszkow. Poza tym jego dzialalnosc majaca
        na celu zbawienie nie 99 sprawiedliwych ale 1 (jednego) zagubionego grzesznika
        byla powodem do zgorszenia wielu tym ktorzy mieli swoj wlasny poglad na kwestie
        Prawa, Sprawiedliwosci i Zbawienia Wiecznego. Przykazaniem Kosciola jest
        wiezniow pocieszac i ufam ze pomagajac biznesmenowi pomogli tez calej
        prowadzonej przez niego firmie, wlaczajac w to pracownikow i rodziny jakie
        utrzymuja ci pracownicy.

na deser garsc faktow:

1. Judasz z Kariotu zajmowal sie datkami skladanymi Jezusowi i taki tez byl
        jego koniec, skonal gorzko zalujac pieniedzy ze swiatynnej kasy

2. Pierwszy ze zbawionych w kolejnosci chronologicznej to bandyta wiszacy obok
        Jezusa na krzyzu

3. zadziwiajaca jest bezczynnosc Stanislawa pasterza diecezji czestochowskiej i
        innych kaplanow wobec ponawiajacych sie nieporozumien (tak to nazwijmy) co
        nauki Jezusa i roli kosciola w swiecie wspolczesnym. Chcecie stac pod krzyzem -
        stancie pod nim tam gdzie Jezus jest dzisiaj wyszydzany i opluwany. Jestescie
        spadkobiercami Swiadkow Zmartwychwstalego. Wejdziciez w koncu na forum i
        przemowcie jak Apostal na Aeorpagu. Nie lekajcie sie. Kosciol zacheca w
        swoich dokumentach do tego uobecniac naszego Mistrza i Pana takze w
        cyberprzestrzeni. Podejmijcie jego nauke.

et supplicatio mea pro vobis manet
        • douglasmclloyd Re: przyklad idzie z Gory 15.07.04, 22:47
          "Przykazaniem Kosciola jest wiezniow pocieszac i ufam ze pomagajac biznesmenowi
          pomogli tez calej prowadzonej przez niego firmie, wlaczajac w to pracownikow i
          rodziny jakie utrzymuja ci pracownicy."

A niech go general pociesza ile wejdzie. Może mu np. powiedziec, że jesli jest
          niewinny, to na pewno już niedlugo wyjdzie na wolnośc i żadna kaucja jest nie
          potrzebna.
          • Gość: expertum credere p Re: przyklad idzie z Gory IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 22:51
            i ja tez nie mam nic przeciw takiemu pocieszaniu. Nie mniej jednak za slowem
            powinien zawsze isc czyn jak uczy Apostol Jakub w swym liscie.

lepiej jednak by bylo zeby biznesmen nie mial klopotow, i zeby nikt wliczajac w
            to nas wierzacych nie musial mu pomagac.

A czy mozna wiedziec co takiego konkretnie zrobil ten biedny czlowiek ze
            pozbawia sie go wolnosci i odsadza od czci i wiary??
            • douglasmclloyd Re: przyklad idzie z Gory 15.07.04, 23:06
              Gość portalu: expertum credere p napisał(a):

> i ja tez nie mam nic przeciw takiemu pocieszaniu. Nie mniej jednak za slowem
              > powinien zawsze isc czyn jak uczy Apostol Jakub w swym liscie.
              >
              > lepiej jednak by bylo zeby biznesmen nie mial klopotow, i zeby nikt wliczajac w
              >
              > to nas wierzacych nie musial mu pomagac.

Właśnie. Biznesmen nie mialby klopotów, gdyby nie wstąpl do zorganizowanej grupy
              przestęczej i od tego trzeba zacząć.

> A czy mozna wiedziec co takiego konkretnie zrobil ten biedny czlowiek ze
              > pozbawia sie go wolnosci i odsadza od czci i wiary??

Afera paliwowa. Oszustwo na wielką skalę.
              • Gość: expertum credere p lenin jeszcze zywy IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:11
                a moze bys przypomnial jak to tow. Lenin rozruszal za pomoca NEPu i NEPmanow
                rosyjska gospodarke, a potem wszystkich w kibitki i na sybir do lagrow. To tez
                byli dla niego szemrani biznesmeni. A upadle w miedzyczasie firmy - rozgrabic
                i upanstwowic.

nie pitol o aferach tylko rzuc konkrety, czy kto co przemycal, jakie przepisy
                (czy aby spojne i jednoznaczne) lamal, kto stracil, kto zyskal.
                • douglasmclloyd Re: lenin jeszcze zywy 15.07.04, 23:21

> a moze bys przypomnial jak to tow. Lenin rozruszal za pomoca NEPu i NEPmanow
                  > rosyjska gospodarke, a potem wszystkich w kibitki i na sybir do lagrow.

Po co? Przecież pamiętasz.

> To tez
                  > byli dla niego szemrani biznesmeni. A upadle w miedzyczasie firmy - rozgrabic
                  > i upanstwowic.

Przepraszam ale nie widzę związku ze sprawą.

> nie pitol o aferach tylko rzuc konkrety, czy kto co przemycal, jakie przepisy
                  > (czy aby spojne i jednoznaczne) lamal, kto stracil, kto zyskal.

Afera paliwowa polegała glównie na wprowadzaniu w obieg oleju opałowego. Stracił
                  skarb państwa i ludzie którzy nieświadomie to badziewie wlewali do baku. Zyskli
                  członkowie grupy przestępczej.
                  • Gość: expertum credere p Re: lenin jeszcze zywy IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:30
                    mimo wszystko warto abys upowszechnial malo zbadany i nie do konca wlasciwie
                    zrozumiany memorial o wyczynach bolszewikow w czasie Nowej EkonomiczneJ
                    Polityki i tuz po. Historia kolem sie toczy i oby nie wypadl na nas jej
                    kolejny obrot (Jukos, Optimus, Adax)

Co do przestepst paliwowych boli mnie jak cholera jesli wlewam baziewie do
                    baku. Ale taki juz los chrzescijan - wybaczac i dawac szanse winowajcom na
                    nowe godniejsze czlowieka zycie.
                    'Jesli kochacie tylko tych ktorzy Was kochaja.....
                    Jesli pozyczacie tylko tym ktorzy Wam oddac moga....
                    coz za nagrode miec bedziecie w niebie'

Jezus Chrystus (Kazanie na Gorze)
                    • douglasmclloyd Re: lenin jeszcze zywy 15.07.04, 23:36

> mimo wszystko warto abys upowszechnial malo zbadany i nie do konca wlasciwie
                      > zrozumiany memorial o wyczynach bolszewikow w czasie Nowej EkonomiczneJ
                      > Polityki i tuz po. Historia kolem sie toczy i oby nie wypadl na nas jej
                      > kolejny obrot (Jukos, Optimus, Adax)

Żebyś miał jasność. Jestem zwolennikiem komunizmu warstwowego. Warstwa
                      komunistów, warstwa piachu, itd.

> Co do przestepst paliwowych boli mnie jak cholera jesli wlewam baziewie do
                      > baku. Ale taki juz los chrzescijan - wybaczac i dawac szanse winowajcom na
                      > nowe godniejsze czlowieka zycie.

Zgadzam się ale żeby od razu obdarowywac ich chojnie kaucją w wysokości 2,5
                      miliona zł. to chyba przesada.

> 'Jesli kochacie tylko tych ktorzy Was kochaja.....
                      > Jesli pozyczacie tylko tym ktorzy Wam oddac moga....
                      > coz za nagrode miec bedziecie w niebie'
                      >
                      > Jezus Chrystus (Kazanie na Gorze)

Myślisz, że Artur K. może nie oddać? I co wtedy powiedzą wierni, którzy wysyłali
                      datki na odnowę wałów?
                  • Gość: kaka Re: lenin jeszcze zywy IP: *.czestochowa.cn.net.pl 16.07.04, 14:16
                    cto co trujesz na czym polegała afera paliwowa to tylko część całości , a może
                    pamiętasz na początku lat 90-tych ;;zagupiony" przez paulinów pociąg z
                    cysternami benzyny w szczecińskiem
                • Gość: http://pamietamy.t Re: nie chrzan . lajdactwo w ramach NEP-u bylo IP: 200.56.224.* 16.07.04, 12:20
                  podobne do tego jakie jest obecnie w polsce
                  a sluzylo do tego aby zlodzieje skuteczniej okradali ludzi
                  niz moglo to robic oficjalnie panstwo

stara zreszta metoda kazdej bandyckiej wladzy
                  stosowana przez hitlerowskie niemcy w judenratach
                  stosowana wobec kapo w obozach koncentracyjnych
                  opisywana przez krasickiego

LEW i ZWIERZĘTA

Lew, ażeby dał dowód, jak wielce łaskawy,

Przypuszczał konfidentów do swojej zabawy.

Polowali z nim razem, a na znak miłości

On jadł mięso, kompanom ustępował kości.

Gdy się więc dobroć taka rozgłosiła wszędy,

Chcąc im jawnie pokazać większe jeszcze względy,

Ażeby się na jego łasce nie zawiedli,

Pozwolił, by jednego spośród siebie zjedli.

Po pierwszym poszedł drugi i trzeci, i czwarty.

Widząc, że się podpaśli, lew, choć nieobżarty,

Żeby ująć drapieży, a sobie zakału,

Dla kary, dla przykładu, zjadł wszystkich pomału.

pamietamy.tripod.com
        • Gość: Iris Re: przyklad idzie z Gory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 08:33
          Ja nie wiedziałm expertum,że Ty taki nawiedzony jesteś:o)Nie ganię faktu
          niesienia pomocy potrzebującym i nie osądzam tego biznesmena bo faktycznie
          dopiero sąd rozstrzygnie czy jest winny.Dziwi mnie jednak fakt (miejmy nadzieję
          bezinteresownej) pomocy wobec tego człowieka a brak zainteresowania biednymi
          dziećmi, bezrobotnymi i tymi ,którzy nie potrafią sobie w życiu radzić.To chyba
          im bardziej należy się pomoc, nie sądzisz?Pan Jezus jeździł na osiołku i
          miłował ludzi,księża(Paulini również)jeżdzą furami za grube miliony a swoich
          (ubogich) wiernych mają gdzieś!
    • Gość: Belzebub (od dziś) Kościół wspiera przestępczość zorganizowaną!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:21
      Jeżeli Kościół Katolicki wspiera przestępczość zorganizowaną to ja nie dam już
      nigdy ani grosza na nich!!! Niech im da na utrzymanie klasztorów i kościołów
      Pruszków albo WOłomin, tudzież niech się ściepną na mniejsze kościoły
      kieszonkowcy z Dworca Centralnego w Warszawie.

Ale moim zdaniem było tak : Rodizna bandziora miała kasę dobrze zamelinowaną.
      Nie mogli jej pokazać przed prokuratorem bo zrobił by zabezpieczenie majątkowe.
      Poszli do klechów i odpalili im, powiedzmy 25%, żeby wpłacili za nich, a
      poręczenie jest zwrotne, jeżeli bandzior nie ucieknie, więc forsa im nie
      zginie. Majstersztyk!!!!! I wyszło, że klechy to k.....
      • Gość: expertum credere p ... IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 22:42
        lepiej bys domniemywal niewinnosci. Wyroki nie zapadly i samo oskarzenie to
        jeszcze nie dowod winy.

Szatan (hebr.) znaczy tyle co oskarzyciel.
        • Gość: o.giertych Re: nie o wyroku mowa ale kasę świętojebliwych IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:54
          Boże widzisz "czarnych baranów" i nie grzmisz!!
          • Gość: expertum credere p Re: nie o wyroku mowa ale kasę świętojebliwych IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:07
            dla ciebie tez swieci Jego slonce i Tobie tez pozwala chodzic po swieconej
            ziemi. Taki juz jest nasz Pan Bog, milosierny i wszechmocny.
    • Gość: serek Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.icpnet.pl 15.07.04, 23:07
      Nic dziwnego! Swój pomaga swemu. Dobrane, szemrane towarzstwo.
      • Gość: expertum credere p Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:14
        to co jak Ci pomoge to znaczy ze automatycznie jestem taki jak ty?
        oj cos z logika na bakier.
    • Gość: ANIA Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.visp.energis.pl 15.07.04, 23:18
      wIADOMO, ŻE NJBIEDNIEJSI ZA zakich się uważają zakonni i Kościół w Polsce bedą
      chronili tych co dają im pieniadze. Napewno za biednym nigdy sie nie ujmoa,
      może jeśli by czuli jakiś zysk
      ,,,
      • Gość: expertum credere p Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:23
        tez mozesz ujac sie za biednymi, a jesli jestes ochrzczona to robisz to w tym
        momencie oficjalnie jako czlonek Kosciola.

zacznij od siebie: daj jalomuzne, odwiedz chorego, pociesz strapionego,
        watpiacemu dobrze poradz i NAWIEDZ WIEZIONEGO. moze cos zmienisz w tej materi w
        ktorej wedlug Ciebie jest tak wiele zaniedban. Moze odmienisz czyjes zycie.
        oby na lepsze.
        • douglasmclloyd Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję 15.07.04, 23:26

> tez mozesz ujac sie za biednymi, a jesli jestes ochrzczona to robisz to w tym
          > momencie oficjalnie jako czlonek Kosciola.
          >
          > zacznij od siebie: daj jalomuzne, odwiedz chorego, pociesz strapionego,
          > watpiacemu dobrze poradz i NAWIEDZ WIEZIONEGO. moze cos zmienisz w tej materi w
          >
          > ktorej wedlug Ciebie jest tak wiele zaniedban. Moze odmienisz czyjes zycie.
          > oby na lepsze.

Nie zadziwia cię fakt, że atak milosierdzia przyszedł akurat teraz i
          zmaterializował się 2,5 milionową kaucją?
          • Gość: expertum credere p Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:33
            kiedys musial sie zmaterializowac. Absurdem bylo by pomagac temu ktoremu w
            danej chwili dobrze sie wiedzie.

'Nie potrzebuja lekarza zdrowi ale chorzy'

Jezus Chrystus (komentujac zarzuty iz zadaje sie z pracownikami Rzymskiego
            Urzedu Skarbowego, prostytutkami i zlodziejami)
            • douglasmclloyd Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję 15.07.04, 23:39

> kiedys musial sie zmaterializowac. Absurdem bylo by pomagac temu ktoremu w
              > danej chwili dobrze sie wiedzie.
              > 'Nie potrzebuja lekarza zdrowi ale chorzy'

Skąd wiesz, że Artur K. nie znalazlby lekarza w areszcie i cudownie ozdrowial z
              choroby, która go toczy?

> Jezus Chrystus (komentujac zarzuty iz zadaje sie z pracownikami Rzymskiego
              > Urzedu Skarbowego, prostytutkami i zlodziejami)
              • Gość: expertum credere p Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:44
                jesli choroba ma chrakter zwiazany dajmy na to z kodeksem karnym to jestes
                bliski prawdy bo jak uczy sw Pawel: wszelka wladza pochodzi od Boga i nie na
                darmo nosi miecz (dzisiaj moze napisal by Tonfe) u boku.

a swoja droga to w koncu ozywilo sie nam forum: tu sedziowie przyszli i obecni,
                tam przestepcy, tu paulini, tam bolszewicy. Az szkoda spac isc. Ale co: z
                uporem powtarzam, zivot ne je bajka i jutro na szosta do roboty.

bulba
                • Gość: expertum credere p do Duglasamaklojda IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:46
                  ps. zapomnialem napisac: don#t get too exagerated. sa przyslowia ze co ma
                  wisiec nie utonie, i ze
                  • Gość: expertum credere p Re: do Duglasamaklojda cz.2 IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 23:47
                    i ze Pan Bog nierychliwy ale sprawiedliwy. a teraz pora spac, bo pojawiaja sie
                    literowki z niemieckiej klawiaturki i samsie wciska enter gdzie go nie prosza

buuuuuuuuuuulbaaaaaaaaaaaaa
        • Gość: goska Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:51
          jestem za niech kazdy sam wspomaga potrzebujacych bez posrednictwa czarnych nie
          kupujcie swiec nie dawajcie no tace lepiej kupic jedzenie biednej sasiadce i
          jej dzieciom ja daje tylko tym organizacjom ktore rozliczaja sie publicznie
          tzn.WOSP Amerykanie po aferach pedofilskich odcieli czarnych od pieniedzy i
          prosze jaka skrucha
    • Gość: vicary Re: ZACZELA SIE NAGONKA NA JASNA GORE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 15.07.04, 23:50
      ...to za ojca rydzyka...ale ta jasna gora ma kasy...pomysli glowa i szlak ja
      trafia chociaz nigdy nie dawala na tace...klasztor zrobil kase na
      szwedach...miliony turystow z kraju i zagranicy rocznie- to text dla was nie
      wierzacych w boga...
      • douglasmclloyd Re: ZACZELA SIE NAGONKA NA JASNA GORE... 16.07.04, 00:22
        Gość portalu: vicary napisał(a):

> ...to za ojca rydzyka...ale ta jasna gora ma kasy...pomysli glowa i szlak ja
        > trafia chociaz nigdy nie dawala na tace...

Mów za siebie.

> klasztor zrobil kase na
        > szwedach...miliony turystow z kraju i zagranicy rocznie- to text dla was nie
        > wierzacych w boga...
    • Gość: jk Maybach, Maybach, Maybach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 23:52
      To niesamowite, jak z tych odejmowanych od ust dewotek złociszów rodzą się
      fortuny.
      • Gość: vicary Re: Maybach, Maybach, Maybach IP: *.avenel01.nj.comcast.net 15.07.04, 23:54
        ...pomyliles chybaz RM...koltunie
      • Gość: AntyLPR Maybach za 1 mln E jak sie okazuje !!! Przeczytaj IP: 195.172.38.* 16.07.04, 00:17
        Czyim samochodem jeździ ojciec Rydzyk?
        Cała Polska huczy od plotek: czyj jest luksusowy samochód, którym jeździ
        ojciec Rydzyk?
        Maybach to najdroższe seryjnie produkowane auto na świecie - model podstawowy
        kosztuje 1,6 mln zł, wyposażony w pancerne szyby i kuloodporne blachy - 4,5
        mln zł. W bogatych Niemczech samochodem tej marki jeździ około 50 osób, w
        Polsce - zaledwie kilku prezesów najbogatszych firm. Maybacha można kupić
        tylko na zamówienie - na jego wyprodukowanie i odebranie czeka się kilka
        miesięcy!"Gazeta Pomorska" ujawniła wczoraj, że od kilku dni maybachem jeździ
        także ojciec Rydzyk. Na ulicach Torunia widziano go kilkakrotnie, m.in. gdy
        wjeżdżał autem do siedziby Radia Maryja przy ul. Żwirki Wigury. Wiadomość
        powtórzyły komercyjne stacje radiowe.
        Czarny samochód, którym jechał redemptorysta, ma wrocławskie numery
        rejestracyjne. W tym mieście znajduje się należąca do redemptorystów
        Telewizja Trwam i kontrolowana przez Rydzyka fundacja Lux Veritatis.
        - Cały Wrocław huczy, że auto należy właśnie do fundacji Rydzyka - mówią
        wrocławscy dziennikarze motoryzacyjni znający właścicieli luksusowych aut w
        tym mieście. - Ale nie sposób tego zweryfikować, bo auto można wziąć w
        leasing za granicą albo kupić na podstawioną przypadkową osobę.Potwierdzają
        to wrocławscy policjanci i urzędnicy. - Urywają nam się telefony z całej
        Polski z pytaniem: skąd Rydzyk ma takie auto?Firma Daimler Chrysler,
        producent Maybacha, nabrała wody w usta. Pracownicy otrzymali wczoraj zakaz
        rozmów na temat samochodu i o. Rydzyka. Ba, niemożliwe było nawet zamówienie
        wartego 1,5 mln zł maybacha! Telefonów w sprawie kupna sprzedawcy nie
        odbierali przez kilka godzin, na zostawiony numer żaden nie oddzwonił.
        Mimo zmowy milczenia udało nam się ustalić, że auto, którym jechał o. Rydzyk,
        zostało sprowadzone z Niemiec. Mogło kosztować nawet milion euro! Co więc
        robił w nim przedstawiciel słynącego ze skromności zakonu? To wie chyba tylko
        on. W toruńskiej rozgłośni Radia Maryja na pytanie o maybacha rzucają
        słuchawkami. Za to do "Gazety Pomorskiej" zadzwoniło już kilkadziesiąt
        starszych kobiet wyzywających dziennikarzy "od świń".
        • Gość: vicary... Re: Maybach za 1 mln E jak sie okazuje !!! Przecz IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 00:25
          ...wlasnie slucham...,ze jest to klamstwo...po co takie klamstwa sie pisze co
          takie klamstwa maja na celu...gazeta ,ktora to napisala nie nalezy do polskiego
          kapitalu...do tej pory nie zamiescila jescze sprostowania...tlumaczy sie ...,ze
          maja nato 7 dni...siedem dni sie wiec jeszcze bedziesz zlosciol...baranie nie
          bozy...
          • Gość: AntyLPR to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje koryto IP: 221.224.33.* 16.07.04, 01:18
            • Gość: vicary Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:19
              ...nienawisc ci oczy zaslonila...czy raczej propaganda nie-polska...
              • Gość: AntyLPR Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: *.i4f.net / *.i4f.net 16.07.04, 01:36
                jestes w dodatku prymitywny,klecho
                • Gość: vicary Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:38
                  po mowie cie poznalem...bracie zagubiony...
                  • Gość: Ziutek Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: 63.148.113.* 16.07.04, 03:11
                    Uwazaj na tych azbestach. Wloz maske, pieprzy ci sie w bance.
                    • Gość: vicary Re: to ty klamiesz klecho,bo dbasz i o swoje kory IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 13:15
                      ...wbito ci w glowe schematy...i tak klepiesz jak cie zaprogramowano...to nie
                      ty bracie to oni...szerszego niezaleznego spojzenia ci zycze...
                      • dupa_pawiana [...] 16.07.04, 14:10
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • dupa_pawiana Re: Maybach za 1 mln E jak sie okazuje !!! Przecz 16.07.04, 14:14
            Wiem że księża to lubią wypić ale trzeba było chociaż z ogórkiem a nie tak na
            pusty żołądek Teraz ci sie ręce trzęsą bzdury piszesz Po co ci to było?
        • Gość: wieszcz WARTO PRZECZYTAC IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 00:54
          To nie samochod lecz retoryka
          zrobila gwiazde z Ojca Rydzyka
      • Gość: Katolik NIEZBADANE SA WYROKI BOSKIE IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 00:51
        Ojciec Rydzyk jezdzi limuzyna ktorej nazwy pan redaktor Michnik nie potrafi
        nawet wypowiedziec. Niezbadane sa wyroki boskie.
        • Gość: m Re: NIEZBADANE SA WYROKI BOSKIE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 00:56
          www.radiomaryja.pl...dyskusja wlasnie na temat...
      • Gość: Daimler-Chrysler Kto dal Maybacha o. Rydzykowi? IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 01:04
        Plotka glosi ze firma Daimler Chrysler szukala odpowiedniej osoby do reklamy
        swojej limuzyny w Polsce. Ostatecznie zdecydowano sie na Pana Michnika i ojca
        Rydzyka. Poniewaz Pan Michnik nie potrafil wymowic nazwy Maybach,
        limuzyne przydzielono Rydzykowi.
      • Gość: http://pamietamy.t Re: skieruj swoj wzrok tam gdzie trzeba:kulczyk IP: 200.56.224.* 16.07.04, 11:21
        lapinski dlugosz michnik urban
        samorzadowe kacyki
        adam gierek buzek od galarety

nawiasem mowiac grzech i moralnosc religijna nie jest tozsama
        z kodeksem karnym

tak wiec oskarzono niejakiego pana ze nie placil lichwy panstwu
        (akcyza nalozona na paliwo jest zwykla lichwa w rozumieniu nauki chrzescijanskiej a uprawianie lichwy jest grzechem
        nadto ten podatek godzi w równośc co godzi w podstawy demokracji)

inna rzecza jest czy majatek pana ktory nie placil panstwu lichwy
        jest dostatecznie duzy aby pokryc zadania panstwa znajdujacego sie w rekach
        zlodziejskiej mafii o korzeniach
        w zydokomunie, gnidach z prl-u i przedwojennej polski
        jesli jest wiekszy to mozna powiedziec ze ten pan jest zbawieniem dla
        ogromnej rzeszy polakow gdyz lepiej potrafi pomnazac bogactwo tego kraju niz
        rzadzacy zlodzieje ochraniani przez bezkarnych zbrodniarzy w togach

jesli zas majatek jest mniejszy to
        niestety zakonnicy beda mieli strate
        byc moze jednak na krotka mete

dziwi jedno ze to sam sad nie zabezpieczyl majatku oskarzonego
        na poczet kaucji tak jak to się robi w normalnych demokratycznych panstwach

bo jak przy gasiorowskim bagsiku
        mozna powiedziec za walesa:
        no dobra wyrok jest a gdzie forsa?

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Krzysztof Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.prenet.pl 16.07.04, 00:09
      Kto wie, co obecnie dzieje się z dawnym generalnym konserwatorem zabytków
      Aleksandrem Bro..? Jestem bardzo ciekawy.
    • Gość: Josze A może paliwo nie było koszerne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 00:18
      :/
      • Gość: mee... Re: A może paliwo nie było koszerne? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 00:30
        ...na sto proc...byl to kapital czysto polski...dlatego wiezienie...dlatego
        tak olbrzymie kaucje...a gdzie sie podzial rywin...
        • Gość: Krzysztof Co się dzieje z byłym generalnym konserwatorem A.B IP: *.prenet.pl 16.07.04, 00:40
          Kto coś wie na temat byłego generalnego konserwatora zabytków Aleksandra Bro..?
          Co teraz robi, gdzie jest?
    • Gość: wieszcz Reduta na agenta IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 00:48
      Nam milczec nie kazano, na forum spojrzalem
      i znajomych agentow z miejsca rozpoznalem
      oni ukryci za roznymi pseudonimami
      straszliwie sie znecali nad Katolikami
      mocodawca z serwera dane im przekazal
      i dokladne intrukcje dzialania nakazal
      lecz kazdy z nas Rodakow kto nie bity w ciemie
      pozna ich niechrzesjanskie, niepolskie korzenie.
      • Gość: Robby niby wieszcz, a idiota IP: 200.56.224.* 16.07.04, 01:21
        wiec marna tego wieszcza jest robota
        klechow broni, bo z klechow zyje
        i tkwi w kleszym gownie az po sama szyje
        • Gość: mee... Re: niby wieszcz, a idiota IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:32
          ...wytresowanego pieska czuc z daleka
          on tak pieknie tolerancyjnie szczeka
          tych co maja inne zdanie
          obrzuca blote- europejczyk jeden...
        • Gość: wieszcz do Robby czyli rzucanie perel przed .... IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 05:17
          Miejsce twego wiersza to drzwi ubikacji
          nie da sie wyleczyc takiej dewiacji
        • Gość: wieszcz Re: Robby czyli rzucanie perel przed .... IP: *.proxy.aol.com 16.07.04, 05:35
          kto slow prosto z rynsztoka publicznie uzywa
          swoj rynsztokowy rodowod niechcaco odkrywa
      • e.marska Re: Reduta na agenta 16.07.04, 20:57
        Wieszczu, zlituj sie sam nad sobą ...../.
    • Gość: Ojciec chrzestny Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.07.04, 01:20
      • Gość: mee... Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:34
        ...tego kraju juz nie ma...ale osobiscie nie przyjmuje tego do wiadomosci...
        • Gość: kobizon Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 01:43
          Weselej , ale czy to dobrze dla nas. Śmiać się czy płkać --oto pytanie? A
          znajomy proboszcz cieszy się, że mu latoś nieboszczyki ładnie obrodziły, będzie
          kasa za pogrzeby i na inwestycje nie zabraknie. Ile miesięcy mozna jeździć tym
          samym samochodem??? A ja wciąż kocham mó kraj, czy ja jestem normalny??
          • Gość: mee... Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 01:51
            ...jestes normalny...wiekszosc "katolikow" polskich tak mysli...a niepomyslales
            o zakladach pogrzebowych jaka beda mialy kase...a sluzba zdrowie , ktora do
            tego sie przyczynia tez w zazadzaniu kosciola....a ekonomia , ktora to wszystko
            powoduje ta cala biede , choroby i smierc...w czyich reka sa...
            • Gość: kobizon Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 01:59
              Dzięki. Tylko jka długo my normalni będziemy na bezsilnie patrzeć, czy znowu
              potrzebna jest kolejna rewolucja, potężna danina krwi, aby Polska była
              normalnym krajem dla normalnych ludzi? Ja mam już dość swojej bezsilności,
              bezradnego patrzenia na opieszałość wszystkich tych, którzy tę normalnośc
              powinni cenić nade wszystko. Czas wyciągnąc kałasznikowa i zacząc robić za
              brudnego Harrego, tylko skąd wziąć tyle amunicji.
              • Gość: mee... Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 02:10
                ...jedyne co mozesz zrobic w wielkiej sprawie to isc na wybory...a na co dzien
                nie sluchaj tych wszystkich strzekaczek robiacych ci wode z mozgu...wycisz
                sie...poczuj sie czlowiekiem...jedynym takim egzemplarzem na swiecie...
                • Gość: kobizon Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 02:15
                  na wybory ciągle jeszcze chodzę, tylko dlaczego zazwyczaj głosuję przeciw.
                  Chciałbym wreszcie za.... na właśnie, ale za kim, skoro moi faworyci ocierają
                  się o granicę progu, a mnie jest szkoda...głosu. Pozdrawiam i chyba idę spać, a
                  rano słoneczko pozytywnie nas zaskoczy.Miło porozmawiać jak normalny z
                  normalnym.
                  • Gość: mee... Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 02:18
                    ...nie ma sprawy...
                  • Gość: idealista Re: Coraz weselej w tym kraju!!! IP: *.teleton.pl 16.07.04, 10:44
                    > moi faworyci ocierają
                    > się o granicę progu, a mnie jest szkoda...głosu.

Zostaw w spokoju "arytmetykę wyborczą" i głosuj na przyzwoitych ludzi, a może
                    okaże się, że tego progu nie trzeba się tak bardzo bać...
    • kozaczek3 Paulini nie pożyczają tylko ofiarowują!!!!! 16.07.04, 02:14
      Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za naszych
      kochanych kapłanów i katechetów, którzy są przygnębieni i bez pieniędzy
      wykonują swoją
      ciężką pracę,
      Cóż to jest:
      Te marne 100 ml z funduszu Kościelnego.
      Te 170 tyś ha ziemi ( przyszłe dopłaty z UE )
      Te 560 ml dla katechetów ( rocznie )
      Ten 1miliard na wypłaty kapelanom wszystkich branż zawodowych
      (również zatrudnionych księży i zakonnych na etatach państwowych ).
      Te zwolnienia podatkowe od działalności gospodarczej Kościoła Katolickiego
      ( od sumy około 7miliardów )
      Te zwolnienia z opłat celnych.
      Cały bursztyn Bałtyku.
      Subwencje z kasy państwowej i samorządowej na różne cele.
      Te utrzymywane z kasy państwowej wydziały teologiczne na uniwersytetach.
      Głęboko wierzymy jak i oni, prawi i życzliwi, tkwiący w swej upartej nadziei,
      że kiedyś im się polepszy za tę ciężką posługę w imię miłości Bożej, a nagrodą
      będzie śpiew niebiański w domu Księdza Emeryta ( utrzymywanego z państwowej
      kasy).
      PS
      Dziękujemy za nowe różańce anonimowemu darczyńcy.
      Podejrzewamy o ten szlachetny czyn Generała w bieli, co swymi zastępami
      regularnych jeźdźców Apokalipsy Bogu ateistyczne ofiary składa.
      Żałujemy bardzo, że rodzicielka jego nie została dziewicą na wieki.
      Chociaż jesteśmy przekonani, że Generał pał u lin ów jest nam dany przez
      opaczność(tu nie ma błędu)Bożą.
      Wierzymy głęboko że Generał Paulinów wydał rozkaz powrotu do reguł życia
      pustelniczego i dlatego wszystkie pieniądze jakie posiadał on i jego jeźdźcy
      Apokalipsy oddał najbliższemu z biednych.
      Modlimy się o 50 lekcji religii tygodniowo w szkołach wszystkich.
      Aby uczący religii wytłumaczyli swym dzieciaczkom że, Paulini to zakon który
      ślubuje życie w ubóstwie i dlatego gromadzi wielki majątek na Jasnej Górze w
      celu rozdania go potrzebującym, co właśnie rozpoczął.
      Amen.
      Wszelkie prawa zastrzeżone.

• Gość: mee... Re: Paulini nie pożyczają tylko ofiarowują!!!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 02:23
        ...spozniles sie kozaczek ten temat zaraz zginie...niestety nie pokozakujesz...
        • kozaczek3 Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! 16.07.04, 12:46
          Gość portalu: mee... napisał(a):

> ...spozniles sie kozaczek ten temat zaraz zginie...niestety nie
          pokozakujesz...

Niegodziwości Krk to temat wieczny.
          Nie można się na dysput na ten temat spóźnić.
          Amen.
          • Gość: mee... Re: Niegodziwości... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 13:30
            ...zalezy od opcji sprawujacej wladze raczej...kosciol niszczono za komuny
            kosciol niszcza dzisiaj ci sami ludzie...nie zapomnij tylko ,ze kosciol
            przyniosl ci wolnosc...amen
            • kozaczek3 Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! 16.07.04, 14:40

> ...zalezy od opcji sprawujacej wladze raczej...kosciol niszczono za komuny
              > kosciol niszcza dzisiaj ci sami ludzie...nie zapomnij tylko ,ze kosciol
              > przyniosl ci wolnosc...amen

"...zależy, od opcji sprawującej władze raczej”
              To prawości lub niegodziwości występują w Krk zależnie od opcji sprawującej
              władzę.
              A ja myślałem, że wartości trwałe i niezmienne wynikające z dekalogu w Kościele
              rzymskokatolickim są naprawdę trwałe i niezmienne.
              Amen.
              • Gość: mee... Re: Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 17.07.04, 00:37
                ...wlasnie i ten dekalog nalezy ukazywac... twoje milosierdzie kozaczek...jak
                przebaczales bolszewikom za ich zbrodnie...pozatym w dekalogu nie ma
                mowy ...nie pozyczaj...amen
                • kozaczek3 Re: Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! 17.07.04, 01:53
                  ...wlasnie i ten dekalog nalezy ukazywac... twoje milosierdzie kozaczek...jak
                  > przebaczales bolszewikom za ich zbrodnie...pozatym w dekalogu nie ma
                  > mowy ...nie pozyczaj...amen
                  "...wlasnie i ten dekalog nalezy ukazywac."
                  Wielu prubuje, ty też

> ...wlasnie i ten dekalog nalezy ukazywac... twoje milosierdzie kozaczek...jak
                  > przebaczales bolszewikom za ich zbrodnie...pozatym w dekalogu nie ma
                  > mowy ...nie pozyczaj...amen

Wielu próbuje ty też, chwała ci za to.
                  Multum Sumeryjskich religii głosiło podobne reguły
                  Cały kościół hierarchiczny uzurpuje sobie wyłączność.
                  Ale tak naprawdę to uciekłeś od odpowiedzi na pytanie o te opcje rządzące co
                  uzależniają prawości i niegodziwości kościoła.
                  Amen.
                  • Gość: mee... Re: Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 17.07.04, 02:37
                    ...co masz na mysli niegodziwosc...to ta ktora przebaczyles...czy to ta,ktora
                    potepiasz...
                    • kozaczek3 Re: Niegodziwości Krk to temat wieczny!!!!! 17.07.04, 21:46

> ...co masz na mysli niegodziwosc...to ta ktora przebaczyles...czy to ta,ktora
                      > potepiasz...

Obie, żeby była jasność.
                      Nikomu niczego nie wybaczałem, bo nie musiałem.
                      Jestem ateistą i szczęśliwym człowiekiem.
                      Mogę tak powiedzieć, ponieważ jest to ocena mych sześćdziesięciu lat życia.
                      Nawet gdyby reszta była gorsza, a będzie, to i tak ocena pozostanie pozytywna.
                      Amen.

PS Może odpowiesz, na chociaż jedno z moich pytań?
                      Nie będę ich powtarzał. Umiesz przecież myszą się posługiwać.
                      Pozdrawiam.

• Gość: SABAŁA JEŚLI OJCIEC GENERAŁ ZAKONU PAULINÓW, IP: *.cg.shawcable.net 16.07.04, 02:27
      TO SPRAWA JEST CZYSTA.
      • Gość: SABAŁA OJCIEC GENERAŁ WIE CO ROBI, JEST O.K. IP: *.cg.shawcable.net 16.07.04, 02:29
    • Gość: bachled Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.07.04, 03:02
      O.Izydor walczyl ze szwedami i z pewnoscia takie pieniazki szabelka
      wykroil.Widac ze to spryciarz nielada. Swoich pieniazkow na remonty muru nie
      bedzie wydawal. To tylko petty cash a nie jego rzeczywiste zasoby. A wy placzace
      baranki gdzie byliscie kiedy trzeba bylo szweda przegonic? Dajcie mu spokoj! To
      dobry chlop!
    • Gość: Romeo Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.07.04, 04:39
      Kilka lat temu, gdy pozar strwił jakis obiekt (chyba wieżę) na Jasnej Górze,
      Paulini zwrócili się do wiernych o pomoc w odbudowie tego obiektu. Dzisiaj
      widać, że Paulini mogliby za swoje pieniądze odbudować kilka wież, wolą jednak
      wydawać swoje pieniądze na inne zbożne cele!
    • Gość: Ridzick A kim jest ten jeneral? IP: *.sympatico.ca 16.07.04, 04:44
    • Gość: Ewa-durna-cipa Brat Giertycha tam "slurzy"? IP: *.sympatico.ca 16.07.04, 05:49
    • Gość: kim Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.gdynia.mm.pl 16.07.04, 07:05
      To sa goscie -dysponuja taka kasa. Ale wole aby Paulini przejeli te stacje niz
      skorumpowani poslowie. Pod warunkiem ze beda uzywac pieniadze dla dobra
      ludzi.Zadnego alkoholu narkotykow i nieprzyzwoitych dziewczat !!!
    • Gość: xyz Re: Paulini pożyczyli podejrzanemu na kaucję IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 16.07.04, 07:14
      Kościół w Polsce juz niema żadnych skrupułów, ręka rękę myje.Ale maja kasy a od
      biednych wyciągaja.Wstyd dla KK i hańba!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka