Dodaj do ulubionych

Pinior:szlachetność,naiwność,głupota...

10.02.13, 16:10
senator Pinior,człowiek zacny,z piękną przeszłością w sobotniej GW rozdziera szaty nad biednymi klientami rzekomych tajnych więzień w Polsce.nawet łza w oku mu sie kręci.
mam propozycję:może p.Pinior swoje racje moralne przedłozy rodzinie inżyniera z Krakowa zamordowanego przed kamerą?innym rodzinom ludzi,którym przestrzegający wszelkich konwencji,islamscy terroryści ucinali głowy i pokazywali to w tv?niech porozmawia o tym z bliskimi ludzi którzy padli ofiarą zamachów w Nowym Jorku,Madrycie,Londynie i wielu innych miejscach.
warto to poopowiadać też rodzicom afgańskich dzieci zamordowanych za chodzenie do szkoły.
walka z terroryzmem musi być skuteczna.w stosunku do terrorystów żadne zasady nie obowiązują.
gadanina niedzielnych moralistów o moralności,konstytucji,konwencjach i prawach jest przyjmowana przez następców bin Ladena z największą życzliwością i aprobatą.pożytycznych idiotów na świecie niestety nie brakuje.
Obserwuj wątek
    • life.form Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 16:13
      A co to za agitka? Co wspólnego z zamordowaniem inżyniera miał zamachowiec na USS Cole oraz całkowicie niewinny świr?
      • 99venus Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 17:55
        wspólny mianownik:fanatyzm islamski.
        • life.form Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 11.02.13, 13:30
          99venus napisał:

> wspólny mianownik:fanatyzm islamski.

Acha. Czyli jak w Niemczech ukradną samochód, toNiemcy mają prawo przyjechać do Polski, porwać cię i zamknąc w ichnim więzieniu, bo też jest wspólny mianownik: ty i zlodziej jesteście Polakami... Poza tym nie konfabuluj. Zadnego z więźniów nie porwano z powodu polskiego inżyniera, tylko z powodu amerykańskiej racji stanu, jak ją sobie wyobrażał Bush. USS Cole nie był polskim, lecz amerykańskim okrętem wojennym. Nie wnikam, co on w ogóle robił w Jemenie. Bardziej mnie interesuje, dlaczego Amerykanie bronią swoich interesów w tak szczególny sposób, dlaczego w Polsce i kto im na to pozwolił.
          • simera16 Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 11.02.13, 14:20
            Znaczy pojecie sojusz, zobowiązanie jest ci obcy... Też nie kocham Jankesów, ale istnieje coś takiego jak międzynarodowe umowy. Wyłożę ci to obrazowo; Jak sąsiad będzie potrzebował pomocy, to pokaż mu "fuck'a", jako że twoja chata z kraja...
            • zoil44elwer Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 12.02.13, 16:36
              simera16 napisał:

> Znaczy pojecie sojusz, zobowiązanie jest ci obcy... Też nie kocham Jankesów, al
              > e istnieje coś takiego jak międzynarodowe umowy. Wyłożę ci to obrazowo; Jak sąs
              > iad będzie potrzebował pomocy, to pokaż mu "fuck'a", jako że twoja chata z kraj
              > a...
              A później....prezydent RP3 AK może powiedzieć-Bush .....wprowadził mnie w błąd?
              • simera16 Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 12.02.13, 18:28
                zoil44elwer napisał:

> simera16 napisał:
                >
                > > Znaczy pojecie sojusz, zobowiązanie jest ci obcy... Też nie kocham Jankes
                > ów, al
                > > e istnieje coś takiego jak międzynarodowe umowy. Wyłożę ci to obrazowo; J
                > ak sąs
                > > iad będzie potrzebował pomocy, to pokaż mu "fuck'a", jako że twoja chata
                > z kraj
                > > a...
                > A później....prezydent RP3 AK może powiedzieć-Bush .....wprowadził mnie w błąd?
                >
                Mógł to powiedzieć premier UK, to i Kwaśniewski może....
    • lucky6666 Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 16:14
      Pionior siedziałby cicho ,gdyby to chodziło o polityków popis
    • qwww Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 16:19
      >.w stosunku do terrorystów żadne zasady n
      > ie obowiązują.
      >

o widzisz, oni uważają to samo
      tak więc, czym się od nich różnisz i w czym jest lepsze twoje zwycięstwo ?
      • adherent1 Złe rozpoznanie terrorystyczne! 10.02.13, 16:29
        qwww napisał:
        > czym się od nich różnisz i w czym jest lepsze twoje zwycięstwo ?
        Ja tam nie wiem czy Amerykanie przetrzymywali w Polsce terrorystów,
        niewinnych ludzi czy ofiary prześladowań.
        Dla obywatela naszego kraju niebezpieczne są tajne, półprywatne
        areszty w tym wydobywcze stosowane wobec obywateli Polski,
        stosowane bez zgody sądu (w nawiasie pisząc).
        Patrz: przypadek Bogusława Seredyńskiego.
        Co do Piniora, toż to zwykły łgarz, obecnie z wysokim uposażeniem
        senatora RP .
        • precz.zpis Re: Złe rozpoznanie terrorystyczne! 10.02.13, 16:35
          chodzi o uwalenie Milera i Kwaśniewskiego
        • qwww Re: Złe rozpoznanie terrorystyczne! 10.02.13, 16:36
          adherent1 napisał:

> qwww napisał:
          > > czym się od nich różnisz i w czym jest lepsze twoje zwycięstwo ?
          > Ja tam nie wiem czy Amerykanie przetrzymywali w Polsce terrorystów,
          > niewinnych ludzi czy ofiary prześladowań.

to raczej pewne , że kogoś przetrzymywali

> Dla obywatela naszego kraju niebezpieczne są tajne, półprywatne
          > areszty w tym wydobywcze stosowane wobec obywateli Polski,
          > stosowane bez zgody sądu (w nawiasie pisząc).
          > Patrz: przypadek Bogusława Seredyńskiego.

i to oczywiste

> Co do Piniora, toż to zwykły łgarz, obecnie z wysokim uposażeniem
          > senatora RP .

i to też oczywiste :) szczególnie ta jUDecko-komunistyczna proweniencja mierzi
        • godz-0800 Re: Złe rozpoznanie terrorystyczne! 10.02.13, 18:05
          adherent1 napisał:

> qwww napisał:
          > > czym się od nich różnisz i w czym jest lepsze twoje zwycięstwo ?
          > Ja tam nie wiem czy Amerykanie przetrzymywali w Polsce terrorystów,
          > niewinnych ludzi czy ofiary prześladowań.
          > Dla obywatela naszego kraju niebezpieczne są tajne, półprywatne
          > areszty w tym wydobywcze stosowane wobec obywateli Polski,
          > stosowane bez zgody sądu (w nawiasie pisząc).
          > Patrz: przypadek Bogusława Seredyńskiego.
          > Co do Piniora, toż to zwykły łgarz, obecnie z wysokim uposażeniem
          > senatora RP .

Ja również tak uważam.
          Ale jest zapotrzebowanie na wykończenie Millera przez żołnierzy Palikota.
          Nie wykończył Palikot,to inni aspirują do tej "misji".
      • 99venus Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 17:58
        różnica polega na tym,że my reagujmy na terrorystyczne ataki.i nasze działania są reakcją obronną a nie agresją.
        • qwww Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 22:30
          > różnica polega na tym,że my reagujmy na terrorystyczne ataki.i nasze działania
          > są reakcją obronną a nie agresją

tiaa
          a agresja na Jugosławię, Irak, Libię i Syrię ? te państwa nic wspólnego z terrorystycznymi atakami na USlandię nie miały... nawet wprost przeciwnie rządy Iraku-Libii-Syrii były wrogie al-Quaedzie...
        • kotek.filemon Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 11.02.13, 13:37
          99venus napisał:

> różnica polega na tym,że my reagujmy na terrorystyczne ataki.i nasze działania
          > są reakcją obronną a nie agresją.

Przypomnij mi, kiedy ostatnio był jakiś atak terrorystyczny w Polsce? Serio, emigrowałem już parę lat temu, mogłem coś przeoczyć...
          • 99venus Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 11.02.13, 13:55
            Polska nie jest wyspą.w 1939 r Francuzi nie chcieli umierać za Gdańsk więc potem umierali przez 5 lat.jesteśmy członkami dużej wspónoty atakowanej przez islamskich fanatyków.być może dzieki zeznaniom terrorystów nie doszło do ataku w Polsce.w tej wojnie liczy się skuteczność.
            egoizm ma bardzo krótkie nóżki.
          • simera16 Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 11.02.13, 14:26
            kotek.filemon napisał:

> 99venus napisał:
            >
            > > różnica polega na tym,że my reagujmy na terrorystyczne ataki.i nasze dzia
            > łania
            > > są reakcją obronną a nie agresją.
            >
            > Przypomnij mi, kiedy ostatnio był jakiś atak terrorystyczny w Polsce? Serio, em
            > igrowałem już parę lat temu, mogłem coś przeoczyć...
            >

Czyli mamy czekać kiedy zrobią nam 11.09, wysadzą metro jak w Londynie, czy Madrycie, porwą naszego obywatela i przed kamerami dokonają dekapitacji...tak?
    • qwww BTW 10.02.13, 16:22
      odkąd to, atak na WOJENNY USmański statek USS Cole, o który jest podejrzewany obywatel Arabii "Saudyjskiej" torturowany w Polsce, jest "terroryzmem" ????
      terroryzm to atak na CYWILÓW
      • life.form Obejrzyjcie ten film 10.02.13, 16:42
        qwww napisał:

> odkąd to, atak na WOJENNY USmański statek USS Cole, o który jest podejrzewany o
        > bywatel Arabii "Saudyjskiej" torturowany w Polsce, jest "terroryzmem" ????
        > terroryzm to atak na CYWILÓW

Na stronie z tym wywiadem Piniora jest film. Szczególnie zwolennicy Millera powinni go obejrzeć...

wyborcza.pl/magazyn/1,126715,13372556,Jestesmy_ubrudzeni.html
        • adherent1 Re: Obejrzyjcie ten film 10.02.13, 16:50
          life.form napisał(a):
          > Na stronie z tym wywiadem Piniora jest film.
          No i wszystko jasne autorzy wywiadu Agnieszka Kublik i Wojciech Czuchnowski :-).
          Agnieszka Kublik wróciła do szkodzenia SLD i Millerowi, na tym forum tą
          samą robotę wykonuje Life.form - przewidywany skutek:
          Dalszy wzrost notowań SLD :-). To cieszy.
          • life.form Re: Obejrzyjcie ten film 10.02.13, 17:10
            > Agnieszka Kublik wróciła do szkodzenia SLD i Millerowi, na tym forum tą
            > samą robotę wykonuje Life.form - przewidywany skutek:
            > Dalszy wzrost notowań SLD :-). To cieszy.

Oni zrobili wersję soft, jak przypuszczam, z ostrożności procesowej. Hardcore to można znaleźć np. w dokumentacji procesowej z Guantanamo. Ale ja nie o tym. Naprawdę, spodziewasz się, że film o krojeniu komuś napletka nożem przysporzy notowań SLD!!!!!!? Ja p...lę zatkało mnie.
            • simera16 Re: Obejrzyjcie ten film 10.02.13, 17:28
              life.form napisał(a):

> > Agnieszka Kublik wróciła do szkodzenia SLD i Millerowi, na tym forum tą
              > > samą robotę wykonuje Life.form - przewidywany skutek:
              > > Dalszy wzrost notowań SLD :-). To cieszy.
              >
              > Oni zrobili wersję soft, jak przypuszczam, z ostrożności procesowej. Hardcore t
              > o można znaleźć np. w dokumentacji procesowej z Guantanamo. Ale ja nie o tym. N
              > aprawdę, spodziewasz się, że film o krojeniu komuś napletka nożem przysporzy no
              > towań SLD!!!!!!? Ja p...lę zatkało mnie.
              >
              Przysporzy... twoje porównywanie oprawców z Guantanamo, do polityków SLD, to uczyni...
              ps
              Jak tam u ciebie dyletancie rozumienie pojęć prawnych?
              • life.form Re: Obejrzyjcie ten film 10.02.13, 17:33
                Jak się nazywa koleś, co na uwagę o państwie prawa odparł "dobry terrorysta to martwy terrorysta"? Acha. Miller. To ten, co stoi na czele partii której rosną sondaże po filmach o krojeniu nożem napletków, koniecznie na żywca.
                • simera16 Re: Obejrzyjcie ten film 10.02.13, 18:04
                  life.form napisał(a):

> Jak się nazywa koleś, co na uwagę o państwie prawa odparł "dobry terrorysta to
                  > martwy terrorysta"? Acha. Miller. To ten, co stoi na czele partii której rosną
                  > sondaże po filmach o krojeniu nożem napletków, koniecznie na żywca.
                  >
                  Podług ciebie humanisto, dobry terrorysta to ten, któremu zamach wyjdzie... Im krwawsze żniwo, tym lepszy terrorysta. Przybliż mi proszę korelację i może jeszcze związek przyczynowo skutkowy pomiędzy filmem będącym przedmiotem polemiki, a rosnącymi sondażami (malejącymi?) SLD, czy innej koterii politycznej.
                • 99venus Re: Obejrzyjcie ten film 10.02.13, 18:06
                  ja mówię to samo dobry jest dopiero wtedy jak jest martwy.
                  • qwww Re: Obejrzyjcie ten film 10.02.13, 22:33
                    > ja mówię to samo dobry jest dopiero wtedy jak jest martwy.

to samo mówię o parchach...
                    dobry parch-martwy parch... :)
                    tylko jacyś toleraści mi antysemityzm imputują
                    a to jedynie judeosceptycyzm
                    BTW nie byłoby małego g-ówna na Bliskim Wschodzie, nie byłoby "terrorystów", a WTC dalej by stały... chyba że CIA chciałaby kogoś innego wrobić...
                    • 99venus Re: Obejrzyjcie ten film 11.02.13, 10:21
                      tylko wieczorem ci się pogarsza czy masz to stale?
                      • qwww Re: Obejrzyjcie ten film 12.02.13, 00:29
                        99venus napisał:

> tylko wieczorem ci się pogarsza czy masz to stale?

alergia na parchów ?
                        stale,
                        co proponujesz, znaffco... pewnie psychuszkę ?
                        znam ja takich czerwonych bandytów
              • 99venus Re: Obejrzyjcie ten film 10.02.13, 18:06
                kogo masz na mysli pisząc o oprawcach Guantanamo?dla mnie to przetrzymywani tam terroryści.
      • simera16 Re: BTW 10.02.13, 17:23
        qwww napisał:

> odkąd to, atak na WOJENNY USmański statek USS Cole, o który jest podejrzewany o
        > bywatel Arabii "Saudyjskiej" torturowany w Polsce, jest "terroryzmem" ????
        > terroryzm to atak na CYWILÓW
        >
        "...Terroryzmużycie siły lub przemocy psychicznej przeciwko osobom lub własności z pogwałceniem prawa, mające na celu zastraszenie i wymuszenie na danej grupie ludności lub państwie ustępstw w drodze do realizacji określonych celów...."

Coś ci się chyba nie do końca w tym ataku na cywilów zgadza...
        • qwww Re: BTW 10.02.13, 17:53
          > "...Terroryzmużycie siły lub przemocy psychicznej przeci
          > wko osobom lub własności z pogwałceniem prawa, mające na celu zastraszenie i wy
          > muszenie na danej grupie ludności lub państwie ustępstw w drodze do realizac
          > ji określonych celów.
          ..."
          > Coś ci się chyba nie do końca w tym ataku na cywilów zgadza...

ach, więc wg twej definicji sprawa jest jeszcze prostsza
          to USmańskiego okrętu WOJENNEGO USS Cole "dzielna" załoga to terroryści... wszystko się zgadza... "użycie siły lub przemocy psychicznej przeci
          > wko osobom lub własności z pogwałceniem prawa, mające na celu zastraszenie i wy
          > muszenie na danej grupie ludności lub państwie ustępstw w drodze do realizac
          > ji określonych celów"
          w stosunku do Jemenu (państwo)i Jemeńczyków na pewno, w stosunku do islamistów jemeńskich (grupa ludnosci!) - jeszcze bardziej...

BTW załoga Westerplatte to chyba też terrorysci, skoro nie podobał się im Schleswig-Holstein... będący z "pokojową wizytą" w WM Gdańsk, nie Polsce przecież,a potem broniący niezależności WM Gdańsk przed polską agresją po ataku polskim w Gliwicach :) ...

dla mnie i każdego NORMALNEGO człowieka, sprawa jest prosta - atak partyzantki jemeńskiej na wrogi okręt wojenny USS Cole, żadnym "terroryzmem" nie był...
          • simera16 Re: BTW 10.02.13, 18:06
            Nie była to moja definicja, a cytat z wiki...
            ps
            miałeś w zerówce czytanie ze zrozumieniem, bo nie wygląda na to....
          • 99venus Re: BTW 10.02.13, 18:09
            głupota też powinna mieć swoje granice.
            dla ciebie przykład z Westerplatte jest może prawidłowy ale dla normalnych to dowód wyjątkowego debilizmu i w dodatku wyjątkowego nieuctwa.
            • simera16 Re: BTW 10.02.13, 18:13
              99venus napisał:

> głupota też powinna mieć swoje granice.
              > dla ciebie przykład z Westerplatte jest może prawidłowy ale dla [b]normalnych[/
              > b] to dowód wyjątkowego debilizmu i w dodatku wyjątkowego nieuctwa.
              >
              To dyletant kreujący się na humanistę... Przykleja się do każdego tematu i zawsze jest tym "dobrym"...Populista, czy lizus?
            • qwww Re: BTW 10.02.13, 22:36
              może i rzeczywiście mało trafny
              ale partyzantka polska, ...sorry "terroryści", robiła zamachy nawet w Berlinie, o nagminnym terrorystycznym rozkręcaniu torów nie wspominając... niewątpliwie było to "naruszenie prawa"...
              • simera16 Re: BTW 11.02.13, 12:46
                qwww napisał:

> może i rzeczywiście mało trafny
                > ale partyzantka polska, ...sorry "terroryści", robiła zamachy nawet w Berlinie,
                > o nagminnym terrorystycznym rozkręcaniu torów nie wspominając... niewątpliwie
                > było to "naruszenie prawa"...
                >
                Znaczy różnicy nie widzisz...hmmm...żal mi ciebie. :(
                • qwww Re: BTW 12.02.13, 00:32
                  simera16 napisał:

> Znaczy różnicy nie widzisz...hmmm...żal mi ciebie. :(
                  >

i vice versa
                  i różnicy między partyzantką jemeńską i polską nie widzę
                  obie walczą/yły z przeważającymi siłami wroga, więc stosują/wały metody jakie mogą/ły...
      • 99venus Re: BTW 10.02.13, 18:04
        jest to terroryzm odkąd atakuje się w przebraniu jednostkę pływającą nie biorącą udziału w działaniach wojennych.
        to zadziwiające ilu obrońców znajdują w Polsce fanatyczni mordercy.
        • simera16 Re: BTW 10.02.13, 18:08
          99venus napisał:

> jest to terroryzm odkąd atakuje się w przebraniu jednostkę pływającą nie biorąc
          > ą udziału w działaniach wojennych.
          > to zadziwiające ilu obrońców znajdują w Polsce fanatyczni mordercy.
          >
          Może to podopieczni Brunona K.?
          • qwww Re: BTW 10.02.13, 22:40
            >Może to podopieczni Brunona K.?

mity i legendy lewactwa - "Opowieści strasznej treści: O Brunonie K> co to sejm chciał wysadzić i Olejnisię cnoty pozbawić"
            • simera16 Re: BTW 11.02.13, 12:48
              qwww napisał:

> >Może to podopieczni Brunona K.?
              >
              > mity i legendy lewactwa - "Opowieści strasznej treści: O Brunonie K> co to
              > sejm chciał wysadzić i Olejnisię cnoty pozbawić"
              >
              Czujesz się niedowartościowany, ze mu nie wyszło?
              ps
              Masz jakieś projekcje chorobowe z tym "lewactwem", czy to inny rodzaj zaburzeń?
        • qwww Re: BTW 10.02.13, 22:39
          > jest to terroryzm odkąd atakuje się w przebraniu

a skąd ty to wiesz, koteczku ? partyzanci polscy i inni to pewnie cały czas w mundurach ? w mieście też... tiaa

>jednostkę pływającą nie biorąc
          > ą udziału w działaniach wojennych.

a cóż to ta "jednostka pływająca nie biorąca udziału w działaniach wojennych" robiła w Jemenie... pewnie z wizytą przyjaźni... czemu to nie stała sobie na redzie gdzieś w USlandii... Zatoka Adeńska to chyba nie w USA leży ?
    • man_sapiens Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 17:57

Czy wiesz może, kto decyduje o tym, kto jest terrorystą, kogo zamknąć bez wyroku, już 12 lat, torturować i traktować jak bydło?
      Cel uświęca środki? Tylko w bardzo wyjątkowych sytuacjach. Więźniowie CIA, także ci w Guantanamo, powinni być traktowani jak ludzie. Nie ma powodu żeby było inaczej. Niech wiedza, o co są oskarżeni, niech mogą się bronić przed zarzutami. Jeżeli są przeciw nim konkretne oskarżenia - niech zostaną skazani albo uniewinnieni w uczciwym procesie. W Guantanamo są uwięzieni - w nieludzkich warunkach - od 12 lat, niektórzy byli nieletni, gdy ich tam zamykano. Bez wyroku, bez dostępu Czerwonego Krzyża. Są traktowani jak bydło.
      Na początku wojny irackiej polski rząd nie był jedynym, który dał się nabrać Bushowi &co. Ale teraz jest najwyższy czas, żeby się od tego odciąć i ujawnić, jak nas wtedy Amerykanie oszukali. Nie można mieć pretensji do ówczesnego rządu, który uwierzył że pomaga sojusznikowi w słusznej wojnie godząc się na krótkotrwałe złamanie prawa. Tutaj zgadzam się, że Pinior wygłupia się odgrywając pierwszą naiwną. I gdyby więźniów w Guantanamo przetrzymywano pół roku - rok a potem [potraktowano ich zgodnie z prawem - jako oskarżonych albo jeńców wojennych - byłoby wszystko OK. Ale tak nie było i nie jest dlatego powinniśmy ujawnić wszystkie dokumenty kompromitujące w tej sprawie USA. Sprawa tajnych więzień jest do tego dobrą okazją.
      Od nieludzkiego i niezgodnego z prawem traktowania ludzi uznanych (przez kogo?) za terrorystów do zamykania w takich samych warunkach i torturowania ludzi niewygodnych temu czy innemu rządowi jest mniej niż krok.
      • 99venus Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 18:14
        żadnego ujawniania.starczy już naiwnosci i głupoty.
        ludzi należy traktować jak ludzi.terrorystów jak terrorystów.
        • qwww Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 22:43
          > ludzi należy traktować jak ludzi.terrorystów jak terrorystów

a któż będzie decydował ? może jakiś parszywy komuch jak ty ?
          terroryści to jedno, ale was, komunistyczną swołocz, to należałoby jednak powywieszać...
          • man_sapiens Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 11.02.13, 10:31
            qwww
            Nie potrafisz nic napisać bez wyzwisk? Tatuś spod budki z piwem nie nauczył jak się rozmawia z ludźmi, rozumiem.
            • qwww Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 12.02.13, 00:44
              man_sapiens napisał:

> qwww
              > Nie potrafisz nic napisać bez wyzwisk? Tatuś spod budki z piwem nie nauczył jak
              > się rozmawia z ludźmi, rozumiem.

nie dziwota, że nie rozumiesz, twoja mamełe pewnie piwsko żłopała cały czas, szkody w mózgu w życiu płodowym więc są nieodwracalne...
              BTW prymitywna erystyka ad personam i ad familiam na mnie nie działa, koteczku, no i dość łatwa jest do odbicia, j.w... i lepiej sprawdzaj, któż to zaczyna od wyzwisk...
              • man_sapiens Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 12.02.13, 16:23
                No faktycznie, "komunistyczna swołocz" do dla koś takiego, jak ty - komplement, nie wyzwisko.
          • simera16 Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 11.02.13, 12:57
            qwww napisał:

> ale was, komunistyczną swołocz, to należałoby jednak powyw
            > ieszać...

>
            Spróbuj szczęścia..., ale tak myślę, ze dopiero jak Tworki opuścisz, o ile lekarze na to pozwolą.
            ps
            Ciekawy jestem, czy zdajesz sobie sprawę z tego co napisałeś.
            • qwww Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 12.02.13, 00:34
              > Ciekawy jestem, czy zdajesz sobie sprawę z tego co napisałeś.
              >
              A co, nie dotarło do pustego łebka ? to iszczio raz na oborot'
              was, komunistyczną swołocz, to należałoby jednak powywieszać..
              • simera16 Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 12.02.13, 15:49
                qwww napisał:

> > Ciekawy jestem, czy zdajesz sobie sprawę z tego co napisałeś.
                > >
                > A co, nie dotarło do pustego łebka ? to iszczio raz na oborot'
                > was, komunistyczną swołocz, to należałoby jednak powywieszać..
                >
                No cóż, zawsze możesz spróbować... Zapraszam do siebie na Podkarpacie. Biletu powrotnego nie kupuj.
                ps
                Chyba poczułem sam do siebie niesmak, po tym jak zniżyłem się do twojego poziomu. O jedno co cię proszę, to wypierz swoją brunatną koszulę i glany odpicuj.
          • 99venus Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 11.02.13, 13:08
            bóg zapłać dobry człowieku.utwierdziłeś mnie w moich przekonaniach i jestem ci za to niezmiernie wdzięczny.
      • simera16 Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 18:21
        Powiedz to żyjącym ofiarom zamachów w N.Y., Londynie, Madrycie i rodzinom tych, co zginęli....
        • veglie Re: Pinior:szlachetność,naiwność,głupota... 10.02.13, 22:56
          Głupota....odpad chce zaistnieć.

• mariner4 Nie umiem zdobyć się na potępienie 11.02.13, 10:42
      Amerykanów za to co robią np w Guantanamo.
      Islamiści nie maja takich oporów i mordują wszystkich jak leci.
      Tak samo jak nie potępiam aliantów za zrąbanie Drezna. Zabytków tego miasta mi szkoda. Natomiast Niemców już nie. Oni sobie Hitlera wybrali w demokratycznych wyborach i za to zapłacić musieli cenę, jaka im wyznaczono. Tak samo jak Hiroshima. Jeżeli te dwie bomby uratowały życie choć kilku tysiącom amerykańskich żołnierzy, którzy by zginęli, gdyby przyszło zdobywać wyspy japońskie, to było warto. To jest brutalne, ale nie widzę innego wyjścia.
      Tam samo przypadek Islamistów. Nie ma nic za darmo. Naród który ich wydał na świat musi zapłacić. Pamiętam ich radość po rozwaleniu WTC. Ludzie, zdawałoby się kulturalni i wykształceni cieszyli się jak dzieci po tym zamachu.
      M.
      • 99venus Re: Nie umiem zdobyć się na potępienie 11.02.13, 12:53
        i to jest chyba kwintesencja rozważań na temat stosunku do terrorystów.
        • adherent1 Potępiać należy zło stworzone przez POPiS! 11.02.13, 13:34
          99venus napisał:
          > i to jest chyba kwintesencja rozważań na temat stosunku do terrorystów.
          Tak sądzi większość społeczeństwa. Karygodne i obrzydliwe jest to że piewcy
          POPiS-u usiłują domniemanymi więzieniami Amerykanów przykryć sprawę
          tajnych, półprywatnych aresztów wydobywczych stosowanych wobec
          obywateli naszego kraju.
          • mariner4 Re: Potępiać należy zło stworzone przez POPiS! 11.02.13, 14:29
            www.tworki.com.pl/
            M.
          • simera16 Re: Potępiać należy zło stworzone przez POPiS! 11.02.13, 14:33
            adherent1 napisał:

>
            > Tak sądzi większość społeczeństwa. Karygodne i obrzydliwe jest to że piewcy
            > POPiS-u usiłują domniemanymi więzieniami Amerykanów przykryć sprawę
            > tajnych, półprywatnych aresztów wydobywczych stosowanych wobec
            > obywateli naszego kraju.
            >
            Ano właśnie... w sempiternie mam, czy ktoś jakiemuś terroryście skopał dupę w tym czy innym kraju, bardziej ciekawią mnie poglądy "obrońców uciśnionych" na nasze polskie, ot choćby takie areszty wydobywcze...
            • qwww Re: Potępiać należy zło stworzone przez POPiS! 12.02.13, 00:48
              >bardziej ciekawią mnie poglądy "obrońców uciśnionych" na na
              > sze polskie, ot choćby takie areszty wydobywcze...

o proszę, pierwszy raz coś rozsądnego z twej strony
              tylko, że te areszty to taka metoda właśnie a la USA... a kto w Polsce rządzi to doskonale wiadomo... pachołki USA i Izraela -różne oszołomy POPiSowo-LSDowskie, świry smoleńskie i reszta tej żałosnej bandy...
              • simera16 Re: Potępiać należy zło stworzone przez POPiS! 12.02.13, 15:54
                qwww napisał:

> >bardziej ciekawią mnie poglądy "obrońców uciśnionych" na na
                > > sze polskie, ot choćby takie areszty wydobywcze...
                >
                > o proszę, pierwszy raz coś rozsądnego z twej strony
                > tylko, że te areszty to taka metoda właśnie a la USA... a kto w Polsce rządzi t
                > o doskonale wiadomo... pachołki USA i Izraela -różne oszołomy POPiSowo-LSDowski
                > e, świry smoleńskie i reszta tej żałosnej bandy...
                >
                Jak rozumiem, tobie marzy się coś na kształt Republiki Weimarskiej i jej kontynuacji...
        • zoil44elwer Re: Nie umiem zdobyć się na potępienie 12.02.13, 16:30
          99venus napisał:

> i to jest chyba kwintesencja rozważań na temat stosunku do terrorystów.

W historii ludzkości większym terroryzmem był i jest terroryzm państwowy!
          • simera16 Re: Nie umiem zdobyć się na potępienie 12.02.13, 18:31
            zoil44elwer napisał:

> 99venus napisał:
            >
            > > i to jest chyba kwintesencja rozważań na temat stosunku do terrorystów.
            >
            > W historii ludzkości większym terroryzmem był i jest terroryzm państwowy!
            >
            Zgoda, ale powiedz mi z czym polemizujesz?
      • qwww Re: Nie umiem zdobyć się na potępienie 12.02.13, 00:39
        mariner4 napisał:

> Amerykanów za to co robią np w Guantanamo.
        > Islamiści nie maja takich oporów i mordują wszystkich jak leci.

tiaa
        takiś cwany
        a któż to dopuścił do władzy islamistów, najpierw w Iraku, rozwalając świecki reżim partii Baas w Iraku, potem islamiści w Egipcie, Libii, teraz w Syrii... jakoś to wam nie przeszkadza...
        • mariner4 Mnie nawet nie chodzi o racje, ale 12.02.13, 16:40
          jeżeli dojdzie do totalnej wojny 2 cywilizacji, to ja wolę, żeby islam został wyrżnięty niż nasz świat. Ty może odwrotnie. Oni nie mają takich wątpliwości.
          M.
    • hummer Pinior to tchórz 12.02.13, 00:54
      Zasługą Piniora jest, że zagrożenie spędził w Obornikach.
      Bohater. Z dostawą żywości do jamy.
      • life.form Co ty peerdzielisz? 12.02.13, 15:55
        Zagrożenie to Pinior spędził w więzieniu. To, że się tym nie chwali i nie żąda odszkodowań, nie świadczy o tchórzostwie tylko zupełnie innej cesze charakteru. Polecam film "80 milionów"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka