Dodaj do ulubionych

Wrzawa wokół pomocy strukturalnej i podatku CIT

18.07.04, 15:06
Niech ci co mają najwyższe zmniejszą i się nie mądrzą.
Obserwuj wątek
    • tani.net.pl A ja jestem za podwyżką podatku :) 18.07.04, 15:47
      pod jednym warunkiem niech obnizą u nas bezrobocie też do takiego unijnego :) i
      po krzyku....

pozdrawiam as
      • Gość: zib Re: A ja jestem za podwyżką podatku :) IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 16:28
        Jesteś cokolwiek ograniczony,ale dobrze Ci z tym,powodzenia.
        i krzyk dopiero będzie
    • Gość: RWerp Oj Wojciechowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 16:02
      Janusz Wojciechowski udowodnił, że nic nie wie o Unii. Przecież pozycja
      Komisji Europejskiej nijak się ma do rozkładu głosów w Radzie Europejskiej. Co
      więcej, Polska, upierając się, żeby więcej spraw pozostało w gestii rządów,
      nieco osłabiła pozycję Komisji.
      • Gość: Bartosz Wałęga Re: Oj Wojciechowski IP: 62.233.197.* 18.07.04, 17:25
        Oj, RWerp, nie w Radzie Europejskiej ale Radzie Unii Europejskiej. Rada
        Europejska to szczyt przywódców państw UE (prezydenci, premierzy). ;-)
        Pzdr
      • Gość: kibic Re: Oj Wojciechowski IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.04, 21:53
        Trzeba czytać dokładnie. Wojciechowski móiwł o naszej pozycji w UE w ogóle, a
        nie tylko o tej sprawie. Czekają nas nieustanne przetragi i dlatego spoósb
        głosowania jest b. wazny. Gdyby nie był wazny, to Nimecy nie zmienialiby go. A
        tak w ogole, to ciekaw dlaczego nikt nie pokazuje UE jako jednego z
        instrumentów narodowej polityki Niemiec i Francji. Wszyscy piszą o o jedności
        Europy. A tu chodzi także o inne cele. Dobrze byłoby przynajmniej je znać. I
        jasno mówić o nich
        • mogiliani nie narodowe ale gospodarcze 18.07.04, 22:57
          Gość portalu: kibic napisał(a):

> Trzeba czytać dokładnie. Wojciechowski móiwł o naszej pozycji w UE w ogóle, a
          > nie tylko o tej sprawie. Czekają nas nieustanne przetragi i dlatego spoósb
          > głosowania jest b. wazny. Gdyby nie był wazny, to Nimecy nie zmienialiby go.
          A tak w ogole, to ciekaw dlaczego nikt nie pokazuje UE jako jednego z
          > instrumentów narodowej polityki Niemiec i Francji. Wszyscy piszą o o jedności
          > Europy. A tu chodzi także o inne cele. Dobrze byłoby przynajmniej je znać. I
          > jasno mówić o nich

E tam, moim zdaniem i Niemcami i Francją trzęsą centra finansowe a nie jakieś
          cele narodowe. Natomiast pieniądze od dawna nie znają granic ani narodowości.
          Korzenie UE to korzenie gospodarcze z węgla i stali, a nie narodowych tęsknot
          do podboju Europy...
    • Gość: maruda Re: Wrzawa wokół pomocy strukturalnej i podatku C IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.04, 13:14
      "Nie można przyśpieszyć wzrostu nie tworząc warunków sprzyjających
      przedsiębiorczości i inwestorom. Doświadczyliśmy tego w trakcie 15 lat naszej
      transformacji. Dlatego też jakiekolwiek rozważania na temat harmonizacji stawek
      podatkowych w Europie są przedwczesne" - uważa Heubner.

Proszę mi tu nie strugać wariata. O harmonizacji podatków mówi też MF Raczko.
      A to oznacza zazwyczaj ich podwyżkę.

Wydaje się, ze polscy politycy skrupulatnie wychwycili jakąś opinię i
      przygotowują teren do podwyżek.

Co do harmonizacji polityki podatkowej, to jest wiele do zrobienia. Szczególnie
      w przypadku polskiego idiotycznego prawa: ustawy o rachunkowości, wszystkich
      innych ustaw i rozporządzeń regulujących zasady rozliczeń spinaczy i papieru
      toaletowego w firmach. Oraz uzależenienia płacenia podatków od faktycznej
      płatności przez kontrahenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka