Dodaj do ulubionych

TVP: Lizać d... prezesowi

18.07.04, 18:04
Kiedy Dworak został prezesem TVP Czajkowska zaprosiła do Linii Specjalnej
Wildsteina, Zarembę, Stasińskiego, Żakowskiego oraz Urbana, żeby pokazać jaka
to ona obiektywna jest. Turski ze strachu zaczął zapraszać chociaż jedną nową
twarz- Gabryela, Wróblewskiego lub Skórzyńskiego żeby tonowali trochę
Ostrowskiego i Mroziewicza "tańczących na grobie" Rokity.
Teraz gdy wydaje się, że Dworak mimo mniejszości w zarządzie potrafi postawić
na swoim Turski zaprasza do 7 dni Świat: Szostkiewicza... i Gabryela
i Skórzyńskiego razem.
Tacy są "dziennikarze" w TVP- motto:
Lizać d... prezesowi
Obserwuj wątek
    • Gość: P-77 Re: TVP: Lizać d... prezesowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 18:24
      > Kiedy Dworak został prezesem TVP Czajkowska zaprosiła do Linii Specjalnej
      > Wildsteina, Zarembę, Stasińskiego, Żakowskiego oraz Urbana, żeby pokazać jaka
      > to ona obiektywna jest. Turski ze strachu zaczął zapraszać chociaż jedną nową
      > twarz- Gabryela, Wróblewskiego lub Skórzyńskiego żeby tonowali trochę
      > Ostrowskiego i Mroziewicza "tańczących na grobie" Rokity.
      > Teraz gdy wydaje się, że Dworak mimo mniejszości w zarządzie potrafi postawić
      > na swoim Turski zaprasza do 7 dni Świat: Szostkiewicza... i Gabryela
      > i Skórzyńskiego razem.
      > Tacy są "dziennikarze" w TVP- motto:
      > Lizać d... prezesowi
      Turskeigo wziąłbym w obronę - zawsze dbał o plualizm w programie - kiedyś
      zaprszał np. Macieja Łętowskiego.
    • Gość: wartburg lament hipokryty IP: *.pool.mediaWays.net 18.07.04, 18:26
      O co Ci chodzi? Czemu ten lament? Że czasy lizania dupy Kwiatkowskiemu jakby
      dobiegają końca? Widać nieszczerze lizali. Ale wtedy Ci to nie przeszkadzało,
      hipokryto...
      • strajker Re: lament hipokryty 18.07.04, 18:50
        Gość portalu: wartburg napisał(a):

> O co Ci chodzi? Czemu ten lament? Że czasy lizania dupy Kwiatkowskiemu
        jakby
        > dobiegają końca? Widać nieszczerze lizali. Ale wtedy Ci to nie
        przeszkadzało,
        >
        > hipokryto...

Coś ci się pomyliło kolego; to dobrze, że teraz "tańczący na grobie" Rokity
        chociaż na chwilę zniknęli; i dobrze, że Kwiatkowski poleciał. Ale to jest inna
        sprawa. A inną sprawą jest rzetelność dziennikarzy. Ja bym wolał żeby w TVP
        byli dziennikarze, którzy w telewizji Kwiatkowskiego zapraszają Wildsteina,
        Zarembę, Stasińskiego, Żakowskiego i Urbana, a w telewizji Dworaka zapraszają...
        Wildsteina, Zarembę, Stasińskiego, Żakowskiego i Urbana.
        Tymczasem oni zapraszają Ostrowskiego, Mroziewicza i Jonasa za Kwiatkowskiego;
        Szostkiewicza, Gabryela i Skórzyńskiego za Dworaka.
        Dlatego takich ludzików jak:
        Kwiatkowski (Andrzej), Czyż, Durczok, Nawrocki, Turski, Gembarowski,
        Pieńkowska, Jeneralski, Czajkowska, Orcholski... to bym z telewizji wyp... raz
        na zawsze
        • Gość: wartburg Re: lament hipokryty IP: *.pool.mediaWays.net 18.07.04, 19:13
          strajker napisał:

>
          > Coś ci się pomyliło kolego; to dobrze, że teraz "tańczący na grobie" Rokity
          > chociaż na chwilę zniknęli; i dobrze, że Kwiatkowski poleciał. Ale to jest
          inna sprawa. A inną sprawą jest rzetelność dziennikarzy.

Tak uważasz? Moim zdaniem te sprawy są ze sobą związane. I to bardzo

Ja bym wolał żeby w TVP
          > byli dziennikarze, którzy w telewizji Kwiatkowskiego zapraszają Wildsteina,
          > Zarembę, Stasińskiego, Żakowskiego i Urbana, a w telewizji Dworaka
          zapraszają..
          > .
          > Wildsteina, Zarembę, Stasińskiego, Żakowskiego i Urbana.
          > Tymczasem oni zapraszają Ostrowskiego, Mroziewicza i Jonasa za Kwiatkowskiego;
          > Szostkiewicza, Gabryela i Skórzyńskiego za Dworaka.

Nie śledzę aż tak uważnie programu TV. Moim zdaniem od wejścia Dworaka prawie
          się nie zmienił. Widzę tam wciąż te same twarze co za czasów Kwiatkowskiego.

> Dlatego takich ludzików jak:
          > Kwiatkowski (Andrzej), Czyż, Durczok, Nawrocki, Turski, Gembarowski,
          > Pieńkowska, Jeneralski, Czajkowska, Orcholski... to bym z telewizji wyp...
          raz
          > na zawsze

Pod tym względem całkowita zgoda. Za nadgorliwość należy się kara. Bieganie
          za własnym interesem na wizji fatalnie odbija się na poziomie dziennikarstwa i
          powinno być tępione z całą stanowczością. Z Twojej listy tych, którzy telewizję
          publiczną psują, skreśliłbym jednak Czajkowską. Ona takich grzechów nie ma na
          swoim sumieniu. Cała reszta tak. To jest towarzycho, które przez parę
          ostatnich lat ośmieszało zawód dziennikarza jako taki.
      • Gość: kataryna Re: lament hipokryty IP: *.devs.futuro.pl 18.07.04, 19:04

> O co Ci chodzi? Czemu ten lament? Że czasy lizania dupy Kwiatkowskiemu jakby
        > dobiegają końca? Widać nieszczerze lizali. Ale wtedy Ci to nie przeszkadzało,
        >
        > hipokryto...

Strajker wielbicielem Brunatnego Roberta, niezłe :)))
        A może po prostu chodzi o to, żeby dziennikarze zajmowali się rzetelnym
        dziennikarstwem a nie spełnianiem życzeń aktualnie urzędującego prezesa, nawet
        jeśli tak się składa, że sami z tym prezesem sympatyzujemy. Ja się ze
        Strajkerem zgadzam, wcale by mi się nie podobało gdyby "Hiena Roku" Orcholski
        zaczęła w hienowym stylu żerować na SLD a ci dwaj od "Dramatu w trzech aktach"
        wypluli podobny paszkwil na przykład o Millerze. Ci dziennikarze, którzy się
        zeszmacili za Kwiatkowskiego muszą odejść, nawet jeśli są chętni i gotowi
        szmacić się teraz pod dyktando Dworaka.
        • strajker Re: lament hipokryty 18.07.04, 19:21
          Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Strajker wielbicielem Brunatnego Roberta, niezłe :)))

no nie?:-)

> A może po prostu chodzi o to, żeby dziennikarze zajmowali się rzetelnym
          > dziennikarstwem a nie spełnianiem życzeń aktualnie urzędującego prezesa,
          nawet
          > jeśli tak się składa, że sami z tym prezesem sympatyzujemy.

Ci dziennikarze, którzy się
          > zeszmacili za Kwiatkowskiego muszą odejść, nawet jeśli są chętni i gotowi
          > szmacić się teraz pod dyktando Dworaka.

Tak właśnie !!! O to mi chodziło
        • Gość: wartburg Re: lament hipokryty IP: *.pool.mediaWays.net 18.07.04, 19:23

> >
          > Strajker wielbicielem Brunatnego Roberta, niezłe :)))
          > A może po prostu chodzi o to, żeby dziennikarze zajmowali się rzetelnym
          > dziennikarstwem a nie spełnianiem życzeń aktualnie urzędującego prezesa,
          nawet
          > jeśli tak się składa, że sami z tym prezesem sympatyzujemy. Ja się ze
          > Strajkerem zgadzam, wcale by mi się nie podobało gdyby "Hiena Roku" Orcholski
          > zaczęła w hienowym stylu żerować na SLD a ci dwaj od "Dramatu w trzech
          aktach"
          > wypluli podobny paszkwil na przykład o Millerze.

Wcale nie jestem pewien, czy droga tędy prowadzi i czy jednego lizusa trzeba
          innym lizusem na wodzy trzymać. Wolałbym, żeby takich indywiduów w telewizji
          publicznej w ogóle nie było...

Ci dziennikarze, którzy się
          > zeszmacili za Kwiatkowskiego muszą odejść, nawet jeśli są chętni i gotowi
          > szmacić się teraz pod dyktando Dworaka.

Widzę, że wszyscy jesteśmy tego samego zdania. Wcale nie jestem przekonany, że
          nagłe podlizywanie się Pieńkowskiej, Durczoka i Jeneralskiego Dworakowi zamiast
          Kwiatkowskiemu w jakimkolwiek stopniu mogłoby poprawić program telewizji.
          • Gość: kataryna Re: lament hipokryty IP: *.devs.futuro.pl 18.07.04, 19:34

> Wcale nie jestem pewien, czy droga tędy prowadzi i czy jednego lizusa trzeba
            > innym lizusem na wodzy trzymać. Wolałbym, żeby takich indywiduów w telewizji
            > publicznej w ogóle nie było...

Ja też i dlatego uważam, że trzeba ich pognać, niech na ich przykładzie
            pozostali się uczą, że dziennikarza się rozlicza z rzetelności a nie liczby
            całusów złożonych na prezesowskim tyłku. Może jak jedna z drugą głowa poleci,
            pozostali się nauczą, że lizusostwo nie popłaca i że najlepszym pomysłem na
            karierę jest budowanie jej na wiarygodności.

> Ci dziennikarze, którzy się
            > > zeszmacili za Kwiatkowskiego muszą odejść, nawet jeśli są chętni i gotowi
            >
            > > szmacić się teraz pod dyktando Dworaka.
            >
            > Widzę, że wszyscy jesteśmy tego samego zdania. Wcale nie jestem przekonany, że
            >
            > nagłe podlizywanie się Pieńkowskiej, Durczoka i Jeneralskiego Dworakowi
            zamiast
            >
            > Kwiatkowskiemu w jakimkolwiek stopniu mogłoby poprawić program telewizji.

Nic się nie poprawi dopóki nie pozapominają z jaką opcją jest związany Dworak
            czy Pacławski.
            • Gość: wartburg Re: lament hipokryty IP: *.pool.mediaWays.net 18.07.04, 19:59

> >
              > Ja też i dlatego uważam, że trzeba ich pognać, niech na ich przykładzie
              > pozostali się uczą, że dziennikarza się rozlicza z rzetelności a nie liczby
              > całusów złożonych na prezesowskim tyłku. Może jak jedna z drugą głowa poleci,
              > pozostali się nauczą, że lizusostwo nie popłaca i że najlepszym pomysłem na
              > karierę jest budowanie jej na wiarygodności.

>
              >
              > > Ci dziennikarze, którzy się
              > > > zeszmacili za Kwiatkowskiego muszą odejść, nawet jeśli są chętni i
              > gotowi
              > >
              > > > szmacić się teraz pod dyktando Dworaka.
              > >
              > > Widzę, że wszyscy jesteśmy tego samego zdania. Wcale nie jestem przekonan
              > y, że
              > >
              > > nagłe podlizywanie się Pieńkowskiej, Durczoka i Jeneralskiego Dworakowi
              > zamiast
              > >
              > > Kwiatkowskiemu w jakimkolwiek stopniu mogłoby poprawić program telewizji.
              >
              >
              >
              > Nic się nie poprawi dopóki nie pozapominają z jaką opcją jest związany Dworak
              > czy Pacławski.

Co mnie osobiście najbardziej denerwuje, to całkowity brak profesjonalizmu
              obecnych kadr TVP. Nawet ten drugi, nieco mniej widoczny szereg początkujących
              dziennikarzy w tle, jest beznadziejny. Jestem może surowy, ale w porównaniu z
              telewizjami zachodnimi, ktore znam, TVP wypada wręcz fatalnie. Nie widzę tam
              żadnych osobowości, nikogo, kto wzbudzałby zaufanie samym pojawieniem się na
              ekranie. Na pewno ma to jakiś związek z postawami lizusowskimi.

Należałoby założyc zupełnie nową telewizję i angażować zupełnie nowe twarze.
    • Gość: antystrajker Re: TVP: Lizać d... prezesowi IP: 195.245.213.* 19.07.04, 10:42
      Oj Strajker, Strajker ! Nawet nie przyszło Ci do głowy, że jest lato i urlopy.
      Skądinąd wiadmomo, że Mroziewicz, Jonas i Jacewicz są poza Warszawą. Gdybyś
      śledził ten program uważniej, to wiedziałbyś, że Skórzyński, Gabryel,
      Wróblewski i Szostkiewicz pojawiają się w nim od lat. Ten ostatni jeszcze w
      czasach, kiedy pracował w Tygodniku Powszechnym. ale nic ci nie przeszkadza w
      upuszczeniu sobie odrobiny żółci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka