Dodaj do ulubionych

SLD nie dotrwa do wyborów

28.02.13, 11:05
Fragment listu:
"Przepraszam zatem Pana Prezydenta w imieniu wszystkich członków SLD. Tych którzy nie zgadzają się na to co mówi Leszek Miller. Partia to nie jedna czy dwie osoby. Ja i moi koledzy mamy nadzieję że moja partia jednak zacznie myśleć kategorią poprawy bytu zwykłych ludzi takich jak ja i przestanie zaklinać rzeczywistość ! Pomyśli na serio o tym aby zacząć rządzić a nie mieć 14 szabel w sejmie (oczywiście plus premie)
Przepraszam zatem Pana Prezydenta w imieniu wszystkich członków SLD. Tych którzy nie zgadzają się na to co mówi Leszek Miller. Partia to nie jedna czy dwie osoby. Ja i moi koledzy mamy nadzieję że moja partia jednak zacznie myśleć kategorią poprawy bytu zwykłych ludzi takich jak ja i przestanie zaklinać rzeczywistość ! Pomyśli na serio o tym aby zacząć rządzić a nie mieć 14 szabel w sejmie (oczywiście plus premie)
Przepraszam zatem Pana Prezydenta w imieniu wszystkich członków SLD. Tych którzy nie zgadzają się na to co mówi Leszek Miller. Partia to nie jedna czy dwie osoby. Ja i moi koledzy mamy nadzieję że moja partia jednak zacznie myśleć kategorią poprawy bytu zwykłych ludzi takich jak ja i przestanie zaklinać rzeczywistość ! Pomyśli na serio o tym aby zacząć rządzić a nie mieć 14 szabel w sejmie (oczywiście plus premie)"
Podpisał:
Andrzej z Mazowsza
(jeszcze członek SLD )

KW Platforma Obywatelska RP - 30.1% (16)
KW Prawo i Sprawiedliwość (PiS+PR) - 26.3% (14)
KKW Europa Plus (RP+SDPl+Racja PL+UL) - 21.5% (11)
KKW Centrum dla Polaków PSL-PJN (PSL+PJN) - 9.0% (5)
KW Sojusz Lewicy Demokratycznej - 5.4% (3)
KW Solidarna Polska Zbigniewa Ziobro - 5.3% (2)
KW Polska Partia Pracy - 1.7% (0)
KW Zieloni 2004 - 0.7% (0)

Sondaż uliczny został przeprowadzony przez Niezależną Grupę Sondażową (NGS) w dniach 22.02-24.02.2013 r. na reprezentatywnej próbie losowej 1069 mieszkańców Polski. Błąd oszacowania wynosi 2,4%.
januszpalikot.natemat.pl/52383,list-do-aleksandra-kwasniewskiego
Obserwuj wątek
    • remez2 Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 11:09
      Stanowczo za mało Ci płacą. Mom - napisałem <za mało>. Błąd - za dużo.
    • baltazar2013 Tu masz nowszy sondaż ... 28.02.13, 11:11
      Tekst linka
      • life.form Sondaż jajcarski 28.02.13, 11:16
        Przecież RP nie startuje pod swoim szyldem. Za to o Europe+ nie pytają. Co ty mi pokazujesz? Jajo jakieś...
        • godz-0800 Re: Sondaż jajcarski 28.02.13, 11:17
          life.form napisał(a):

> Przecież RP nie startuje pod swoim szyldem. Za to o Europe+ nie pytają. Co ty m
          > i pokazujesz? Jajo jakieś...
          >

Jak sondaż zły dla palikociarni,tym gorzej dla sondaży.

• life.form Re: Sondaż jajcarski 28.02.13, 11:20
            Panie kolego... Jak chcesz pan sondaży, to uwzględniaj te Komitety Wyborcze, które w wyborch startują....
    • adamusb Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 11:12
      I ty w to wierzysz?
      Dlaczego?
      Bo tak napisał Janusz P.?

• godz-0800 Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 11:16
        adamusb napisał:

> I ty w to wierzysz?
        > Dlaczego?
        > Bo tak napisał Janusz P.?
        >

Oni wszyscy tam jednakowi w tej partii.
        Co wódz powie,to wszystko znajduje przełożenie tu na FK.
        Wodzu prowadź....na Wilno.

• life.form Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 11:28
        adamusb napisał:

> I ty w to wierzysz?
        > Dlaczego?
        > Bo tak napisał Janusz P.?
        >

Palikot nie uprawia propagandy. Nie musi. Propagandą za to jest prezentowanie SLD jako monolitu posłusznego Millerowi obojętnie, co ów uczyni. Ta uwaga o dożywociu z 14 szablami jest całkiem rozsądna.
        • adamusb Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 13:20
          life.form napisał(a):

> Palikot nie uprawia propagandy. Nie musi.

Jak TO nie jest uprawianiem propagandy, to ja zostanę EP z listy Europa +.

"List do:
          Aleksandra Kwaśniewskiego
          Leszka Millera
          Janusza Palikota"

.........

A już zakończenie:
          "...Leszku , mój szefie - mniej ambicji dla dobra członków swojej partii!

Andrzej z Mazowsza
          (jeszcze członek SLD )"

to szczyt propagandy.

Palikot równie dobrze mógł go podpisać, Janusz z Podlasia, wiarygodność taka sama.
    • godz-0800 Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 11:14
      Dzisiaj jestem zażenowany . Szef mojej partii niczym kiedyś Marian Krzaklewski (kto jeszcze go pamięta) próbuje atakować Mojego prezydenta. Najlepszego prezydenta 20 lat III RP! I to ze względu na własne ambicje - nic więcej. Zawsze wierzyłem że ludzie lewicy darzą się szacunkiem . Jak się okazuje - myliłem się. Przepraszam zatem Pana Prezydenta w imieniu wszystkich członków SLD. Tych którzy nie zgadzają się na to co mówi Leszek Miller.

Kto tego pajaca i politycznego chuligana upoważnił do wypowiadania się w imieniu SLD.
      W główce mu się już całkiem przewróciło?
      Zapomniał już pajac Palikot jak atakował poprzedniego prezydenta?
      Jak zarzucał mu chorobę alkoholową?

Nie ważne,że to nie był prezydent z mojej bajki,ale był prezydentem mojego kraju.
      Przepraszaj pajacu za siebie,nie przepraszaj w imieniu SLD,bo jesteś ostatnim,który to może czynić.

• pis_da_deby Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 11:22
        godz-0800 napisał:

> Kto tego pajaca i politycznego chuligana upoważnił do wypowiadania się w imieni
        > u SLD.
        > W główce mu się już całkiem przewróciło?
        > Zapomniał już pajac Palikot jak atakował poprzedniego prezydenta?

"Andrzej z Mazowsza
        (jeszcze członek SLD )"
        • godz-0800 Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 11:35
          pis_da_deby napisał:

> godz-0800 napisał:
          >
          > > Kto tego pajaca i politycznego chuligana upoważnił do wypowiadania się w
          > imieni
          > > u SLD.
          > > W główce mu się już całkiem przewróciło?
          > > Zapomniał już pajac Palikot jak atakował poprzedniego prezydenta?
          >
          > "Andrzej z Mazowsza
          > (jeszcze członek SLD )"

Faktycznie, nie zwróciłem na to uwagi.
          Zwłaszcza,że łatwo sprawdzić wiarygodność pana Andrzeja z SLD.
          Gdyby się podpisał Konstanty byłbym pewny,że chodzi o Miodowicza.
          Ja zaś jestem Hans z SLD.....
    • haen2010 Bez nerwów 28.02.13, 11:37
      Ludzie muszą się oswoić z nowym bytem politycznym. Polubić lub nie. Przyjrzeć się. To potrwa z miesiąc. Początek jest zachęcający, bo wściekła nagonka na pewno wzbudziła duże zainteresowanie.
      • godz-0800 Re: Bez nerwów 28.02.13, 11:42
        haen2010 napisał:

> Ludzie muszą się oswoić z nowym bytem politycznym. Polubić lub nie. Przyjrzeć s
        > ię. To potrwa z miesiąc. Początek jest zachęcający, bo wściekła nagonka na pewn
        > o wzbudziła duże zainteresowanie.

Jaka wściekła nagonka haen?
        Miller odpowiadał wczoraj na pytania dziennikarzy podczas promocji swojej książki.
        Wściekłą nagonkę prowadzi tu na forum life.form i kzet.
        Ty zachowujesz się powściągliwie,bo dobrze wiesz,że Oluś pijaczyną był.
    • mastrangelo1122 Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 11:44
      SLD dotrwa do wyborów. Lewica mimo tego, że to nie jest dobra droga do po prawy naszej sytuacji w państwie, to jednak zawsze potrafiła się jednoczyć i walczyć, żeby dostać się do stołka.
    • ayran Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 11:44
      life.form napisał(a):

> Sondaż uliczny został przeprowadzony przez Niezależną Grupę Sondażową (NGS) w d
      > niach 22.02-24.02.2013 r. na reprezentatywnej próbie losowej 1069 mieszkańców P
      > olski. Błąd oszacowania wynosi 2,4%.

Wytumacz mnie, może nie tyle miłośnikowi ile praktykowi, co to takiego "reprezentatywna próba losowa". Od siebie dodam (tak tu sobie policzyłem na kalkulatorku), że żeby błąd oszacowania wyniósł 2,4%, to wielkość próby powinna wynosić ok. 1.750.
      • l_zaraza_l Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 12:59
        ayran napisał:

>
        > Wytumacz mnie, może nie tyle miłośnikowi ile praktykowi, co to takiego "repreze
        > ntatywna próba losowa". Od siebie dodam (tak tu sobie policzyłem na kalkulatork
        > u), że żeby błąd oszacowania wyniósł 2,4%, to wielkość próby powinna wynosić ok
        > . 1.750.
        >
        Homo Homini 20.02.2013 - Wielkość próby to przynajmniej 1067(ale nie wieadomo ile i czy 1 750).
        Ten sondaż Homo Homini z 22.02, którym manipulował Dziennik (podał, że Kwaśniewski nie pomógł Palikotowi a badanie dotyczyło czegoś innego) - próba 1071 osób.
        CEBOS 7.02 - 1111 osób
        TNS Polska 18.02 - 950 osób
        Ale w przypadku ww. sondażowni nikt nie kwestionuje wiarygodności ze względu na zbyt małą grupę badanych.
        Za to "niewiarygodne" są sondaże EWYBORY.EU, które zarówno krajowe jak i wojewódzkie badania robią na grupach po 2 000 osób.
        ewybory.eu/sondaz-ewybory-eu-08-02-2013/
        ewybory.eu/sondaz-ewybory-eu-22-02-2013/
        ewybory.eu/sondaze-wojewodzkie/
        • ayran Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 13:13
          To normalna praktyka, że badania się robi na próbach o wielkości blisko tysiąca, bo przy tysiącu respondentów błąd wynosi 3%. Żeby wyjść na dwuprocentowy błąd, trzeba próby o wielkości ok. 4.000, a 1% uzyskuje się dopiero przy próbie 10.000.
          Innymi słowy - żeby uzyskać tylko trochę dokłądniejszy wynik, trzeba ponieść kilkakronie niższe koszty.
          Jeśli chodzi o Homo Homini (tak jest ich nazwa), to akurat nie jest to pracowania szczególnie wiarygodna, gdyż nie poddaje się audytom stowarzyszenia branżowego i tak do końca nie wiadomo, co też oni sobie badają, ale przynajmniej potrafią obliczyć błąd statystyczny i w metryczkach nie robią tak przedszkolnych błędów terminologicznych, jak "pracownia" zatrudniana przez Palikota.
          • ayran Re: SLD nie dotrwa do wyborów 28.02.13, 13:14

> Innymi słowy - żeby uzyskać tylko trochę dokładniejszy wynik, trzeba ponieść ki
            > lkakrotnie niższe koszty.

Oczywiście - kilkakrotnie wyższe.
    • bard333 Kwaśniewski + Palikot razem do kupy 21 %...;) 28.02.13, 13:45
      raczej promili w wydychanym powietrzu... nikt normalny na pajaca i alkoholika głosował nie będzie
      • ayran Re: Kwaśniewski + Palikot razem do kupy 21 %...;) 28.02.13, 14:26
        bard333 napisał:

> .. nikt normalny na pajaca i alkoholika g
        > łosował nie będzie

Bez przesady. Bolesław Piecha dostał w ostatnich wyborach prawie 35.000 głósów - myślisz, że wszyscy byli nienormalni?
    • republika.republika a co to jest Europa+? 28.02.13, 14:23

socjaldemokraci czy liberalni demokraci?, w której frakcji PE będą posłowie wybierani z jej list?
      • ayran o ile pamiętam.... 28.02.13, 14:37
        ... Marek Siwiec deklarował, że on z łatwością doprowadzi do zjednoczenia socjalistów i liberałów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka