Dodaj do ulubionych

KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze

20.07.04, 16:01
Czy kto jeszcze pamięta Bruneta Wieczorową Porą czytającego niusy stanu wojen-
nego z centrali propagandowej Jaruzela => Dziennik Telewizyjny ?
W razie potrzeby sentymentalnych wspomnień wystarczy zajrzeć do telegazety TVP
- już nie czyta ale dalej redaguje, zza wizji.
Bez PZDR :|
Obserwuj wątek
    • rolotomasi Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 20.07.04, 16:23
      Jak udało mu się przejść do dzisiaj suchą nóżką i nie zostać, jak red.Barański i
      inni- nie pamiętam nazwisk- symbolem Wojny Polsko-Jaruzelskiej w przekaziorach ?
    • Gość: fela Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.07.04, 16:33
      Ja pamietam go bardzo dobrze.
    • Gość: P-77 Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 16:37
      O ile się orientuję to Krzysztof Bartnicki owszem był prezenterem Dzeinnika
      Telewizyjnego, ale w stanie wojennym jeszcze go nie było - pojawil się w
      drugiej połowie lat 80 razem z m. in. Ireną Jagielską i Aleksandrą JAkubowską.
      Kiedy w listopadzie 1989 roku Dziennik przekształcuł się w "Wiadomości" ci
      najbardziej znienawidzeni (Tumanowicz, Woźniak) odeszli lub zostali zmuszeni do
      odejscia ale on został.
      Na swój sposób był nawet sympatyczny.
      • rolotomasi Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 20.07.04, 16:47
        Bartnicki jest z Wybrzeża, konkretnie z Gdańskiego Ośrodka TV, gdzie występował
        w lokalnym dzienniku. Stąd został szybko przeniesiony do Centrali: ~sympatyczny~
        i Paniom się podobał, wię został, a nawet -jak czytam- zostało mu zapomniane??
        To działo się jeszcze PRZED GRUDNIEM '81 .
        • leszek.sopot Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 20.07.04, 17:40
          rolotomasi napisał:

> Bartnicki jest z Wybrzeża, konkretnie z Gdańskiego Ośrodka TV, gdzie
          występował w lokalnym dzienniku. Stąd został szybko przeniesiony do Centrali:
          ~sympatyczny~ i Paniom się podobał, wię został, a nawet -jak czytam- zostało mu
          zapomniane??
          > To działo się jeszcze PRZED GRUDNIEM '81 .

Z tego jak ja pamiętam, to w stanie wojennym pracował jeszcze w Gdańsku i tu go
          można było oglądać w mudurze. Natomiast w Warszawie występował już bez munduru.
          Moim zdaniem pozytywnie wyróżniał się na tle pozostałych prezenterów i o ile
          wiem nie on redagował czytane przez siebie informacje. Za Drawicza został
          usunięty z wizji a później zwolniony. Jako prezenter był dobry, ale z pewnością
          zbyt wielu ludziom źle się kojarzył. Później był chyba do 1997 roku rzecznikiem
          Telekomunikacji.
          • rolotomasi Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 20.07.04, 18:30
            SOPOT, Ty mógłbyś robić za bank informacji - rzeczywiście tak było, przypominam
            sobie nawet epizod w TP SA.

~Podobają~ misie te zmiękczające sformuowania: był czytaczem - ale po grudniu,
            sympatyczny - z tych Barańskich, Woźniaków, to Bartnicki był naj-
            czytał, ale nie redagował tekstów o Stanie Wojennym, itp.
            miodzio
            • Gość: ian Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze IP: 81.219.98.* 20.07.04, 18:54
              Bartnicki ,bodajże w 80 czy tez w 81 roku był spikierem w
              gdańskiej "Panoramie" i jednocześnie jeżdził do Warszawy czytać
              telewizyjny "Dziennik" .
              Trochę ploteczek.
              Na Woronicza poznał spikierkę z "Dziennika" panią....zapomniałem nazwiska , mam
              ją przed oczami , taka sztywna trochę ,jakiś taki drewniany głos. Dosyć ładna.
              No i musiał sie rozwieść z pierwszą żoną i takie tam. Te ploteczki znam od moję
              znajomej dziennikarki gazetowej , która była przy tym zawirowaniu romansowym
              dosyc blisko. Znajoma była oburzona i mówiła że jako on mógł, itp.

Dzięki rollo za przypomnienie postaci tego dosyć sympatycznego gościa , który
              wg mnie przypadkowo dosyc wpadł w tryby wojennej machiny propagandowej. To nie
              byl telewizyjny , bezmyślny laluś , czytacz taki, ale raczej facet na poziomie.
              • rolotomasi Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 20.07.04, 19:10
                Dla mnie i -jak sądzę- jeszcze paru milionów Polaków ów ~sympatyczny~ Bartnicki
                kojarzy się jednak z Wojną Polsko-Jaruzelską, skoro po tylu latach jeszcze go
                pamietamy .
                --
                już- Dajemy radę
                • leszek.sopot Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 20.07.04, 19:33
                  rolotomasi napisał:

> Dla mnie i -jak sądzę- jeszcze paru milionów Polaków ów ~sympatyczny~
                  Bartnicki kojarzy się jednak z Wojną Polsko-Jaruzelską, skoro po tylu latach
                  jeszcze go pamietamy .
                  > --
                  > już- Dajemy radę

ale ja go nie kojarzę z Jaruzelem, czy muszę? Z Jaruzelem to mi się
                  jednoznacznie kojarzy Urban:((
                  • rolotomasi Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 20.07.04, 20:27
                    Urban na pewno jest mniej sympatico, ale z inteligencją wicek wersek.
                    Zaś Bartnicki przypomina mi szkolnego ~kolegę~ też taki milusi. Jak bardzo,
                    przekonałem się w armi, gdzie dano mi do poczytania opinię o mnie własnoręcznie
                    pisaną przez tego gnoja << był starostą mojej grupy studenckiej (z odgórnego
                    przydziału). Później dowiedziałem się, że wysyłał do mojego mieszkania studenta
                    celem rozpytania sąsiadów o różne takie. A teraz jest znanym i szanowanym
                    donosicielem ABW, gdyż posiadając lokal handlowy w SOPOT ma wgląd w sprawy
                    wielu ludzi. Czerwona waadza go obdarowała i jedzie tak jak i inni do dzisiaj.
                    Kółeczko się zamyka, prawda ?
                    • leszek.sopot Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 21.07.04, 16:53
                      Coż mi to mówi... jest to trochę analogiczne do mojej sytuacji. Ale gdybym ją
                      opisał dokładnie to bym się ujawnił... a nie chcę. Pewna rodzina w Sopocie za
                      komuny urządzała sobie balangi z szefostwem milicji i partii a teraz na takie
                      partyjki z sopockimi szychami z magistratu chodzi młodszy syn z tamtej
                      rodzinki. Kółko się zamyka i nic nie załatwisz:((
                      A propo - były i są to głównie imprezki rozrywkowe a nie ideologiczne.
    • camille_pissarro Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 20.07.04, 20:11
      Był jeszcz pan Tumanowicz, Racławicki , Falska oraz Barbara Grad.Wszak ta
      ostatnia funkcjonuje w dziale informacji do dzis ??>Czy to nie jest
      kuriozum ??????????????
      • rolotomasi Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 21.07.04, 16:46
        Wnioski końcowe ?
        Moje są proste>> przez takich ~sympatycznych~ jesteśmy tu, gdzie grzęźniemy.
        Tylko co pewien czas, jakiś antypatyczny brzydal poruszy stojącą wodę, ale
        szybko zostaje zakrzyczany i sytuacja wraca do wyjściowej.
        • Gość: P-77 Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 16:49
          Kto pamięta jak już pod sam koniec DTV robili latem poranne wydania na balkonie
          budynku na Woronicza. Prezenter siedział na barierce i czytał wiadomości - to
          miał być taki rodzaj luzu.
          • camille_pissarro Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 21.07.04, 19:36
            Tego akurat nie pamietam , gdyz rano nigdy DTV nie oglądałem , za to pamietam
            wieczorne Wiadomosci z widokiem na Świetokrzyską.Pamietam także za czasów
            pełnej w krasie komuny MONITOR prowadzony przez Karola Małcuzynskiego, nawet
            kiepska treść była sprzedana w świetnej formie.Szkoda , że takich
            charyzmatycznych postaci dziś już nie ma
    • Gość: Kaz I co z tego? IP: *.man.czest.pl 21.07.04, 21:54
      No i co? Dziadek, której nie smakuje zupa, bo 50.latach ktoś mu przypomniał, że
      babka nie była cnotliwa?
      Daj se człeku spokój.
      Czy wszystko OK? Tak pytam swoje dzieci, kidy podejrzewam, że coś nie jest tak,
      że się pokłocili.
    • Gość: Kaz A jak mają pamiętać? IP: *.man.czest.pl 21.07.04, 22:26
      Ktoby pamiętał samca Bartnickiego, który coś tam czyta. Pamiętam dziewczyny,
      które sie niestety zestarzały, tak jak my...
      Były piękne. Czy ktoś pamięta taką. B. Walter?
      Albo B. Wander?
      Albo nie pamitam nazwiski, ale w pamięci mam twarz, buźkę.
      Jeśli ktoś pamięta coś innego to współczuję.
      • rolotomasi Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 21.07.04, 22:37
        To nie miał być sprawdzian z pamięci dla stetryczałych cokolwiek części ciała -
        to przypomnienie, że My tu gadu gadu, prutu prutu, a Ono ma się nieźle, bo takie
        ~sympatyczne i milusie~ .
        • Gość: Kaz Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze IP: *.man.czest.pl 21.07.04, 23:08
          :-))))
          No tak.
          Mój śwagier, którego nie cierpię, ma się coraz lepiej. Znawca damskiej
          anatomii. I nie jest zależne "mieć się dobrze" od ustroju, kurna.
          Ten wałęsowy mu sprzyja. Płaci się ostro za ryzykowne i zakazane.

• mcmc82 Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 27.07.04, 18:36
      Cześć, znam tego jegomościa i nie kojarzy mi się z niczym przyjemnym. Ale jeśli
      on jest pracownikiem "służb" to już kompletnie wymiękam. Ale faktycznie to by
      mi pasowało. Odpisz jeśli możesz.
      • Gość: Aram Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:06
        Nigdy go w mundurze nie widzialem. A jakby nawet, to co? To co, kurka wodna?
        Przecież to były polskie mundury, prawda? A gdyby w 1926 była w Polsce TV to w
        jakim mundurze występowałby rzecznik Piłsudskiego? W chińskim? I może by się
        tłomaczył, że Marszałek wykosił ponad 400 Bogu winnych Polaków? Przy okazji -
        tylu to przez cały ten okropny PRL władza ludowa nie posłała do nieba. I jaka
        tu sprawiedliwość?
    • venus99 Re: KRZYSZTOF BARTNICKI - redaktor w mundurze 27.07.04, 22:21
      zbrodnia to niesłychana - w mundurze (jak się okazuje jednak nie) a nie w
      sutannie.
      co za błąd!
    • Gość: AndyM TUMANOWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:35
      Nigdy u nikogo, w takim stopniu jak u redaktora Tumanowicza, wygląd nie był
      adekwatny do noszonego nazwiska.
      • Gość: Alew Re: TUMANOWICZ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:49
        A Wildstein????
        • Gość: AndyM Re: TUMANOWICZ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:54
          Chodziło mi wyłącznie o aparycję, poziom intelektualny i podsumowujące całość
          nazwisko, i tyle...
          a Ty od razu...
          • Gość: Alew Re: TUMANOWICZ?????? WILDSTEIN!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 12:24
            Gość portalu: AndyM napisał(a):

> Chodziło mi wyłącznie o aparycję, poziom intelektualny i podsumowujące całość
            > nazwisko, i tyle...
            > a Ty od razu...

Co od razu? Bardziej mi pasował Tumanowicz do stanu wojennego jak Wildstein do
            telewizji Puls. Nawet bez sutanny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka