dzapallo
26.03.13, 13:44
chamowa tego zlodzieja nie ma granic:
www.fronda.pl/a/tylko-na-frondapl-fundacja-kidprotect-przedstawia-zdjecie-jana-pawla-ii-jako-pedofila%2C27144.html
Zajumak kase ze swojej fundacji i udaje zatroskanego o dzieci
Na stronie fundacji zwalczającej pedofilię pojawił się na koniec kontrowersyjnego spotu wizerunek Jana Pawła II.
„Celem programu Stop Pedofilom jest uwrażliwianie opinii publicznej na problem krzywdzenia seksualnego dzieci, pomoc ofiarom, wspieranie organów ścigania w zwalczaniu i przeciwdziałaniu tego rodzaju przestępczości, zmienianie prawa, tak, by umożliwiało jak najskuteczniejszą walkę z krzywdzeniem dzieci” - czytamy na stronie fundacji KidProtect.pl. Poniżej przedstawione zostały trzy spoty, a 2 i 3 pokazują na końcu wizerunek Papieża: kidprotect.pl/dzialania/przeciw-przemocy-wobec-dzieci/stop-pedofilom
Na koniec dwóch spotów przestrzegających rzekomo przed pedofilią, pokazujących młodziutką łyżwiarkę czy dziewczynkę na huśtawce widzimy Ojca Świętego Jana Pawła II, który siedzi przed laptopem. Towarzyszy dialog:
<Ania> Hej! Jestem Ania. Mam 12 lat. Szukam przyjaciół.
<Karol> Cześć Aniu, tu Karol też mam 12 lat. Chętni Cię poznam.
Nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie. www.dzieckowsieci.pl
Oburzenia nie kryje jeden z profilaktyków: - To jest wręcz nieprawdopodobne, aby coś takiego mogło się pojawić. Myślałem, że to jakiś haker zrobił Śpiewakowi numer, ale nie – to jest przemyślane działanie. Sam spot, który nazywa się bodajże „Lodowisko” jest sam w sobie skandaliczny. Ma niby uwrażliwić na pedofilię, ale sam jest pedofilski w swoim przekazie. To jest skandaliczne wykorzystanie dziecka, z pokazaniem jego twarzy. Skandalem jest również, że ktoś, kto zajmuje się profilaktyką dopuszcza do takich rzeczy. Jak można mówić, że występujemy przeciwko wykorzystywaniu dzieci - pokazując takie sceny?
Upowszechniania wizerunku Papieża w tym kontekście jest skrajną nieodpowiedzialnością. Słów mi brakuje – mówi Wojciech Słonina z zarządu Stowarzyszenia Chrześcijańskich Dzieł Wychowania.