feelek 16.01.12, 11:59 o 11.53 czasu EMT (EastMichalinTime)... 16.1.2012 nap... zaj... [wielk. 2-3 cm] płatki śniegu... geograficzna? klimatyczna? [bo nie astronomiczna ani kalendarzowa] wreszcie nastała Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozefow512 Re: !!! ZIMA !!! 16.01.12, 16:37 I spadło 1,6 mm śniegu www.meteo.waw.pl/index.shtml.po www.meteo.waw.pl/history/bin/m-img.cgi?RFCO+w+16+1+2012 Odpowiedz Link
feelek a łyżka na to: niemożliwe! 18.01.12, 15:50 jozefow512 napisał: > I spadło 1,6 mm śniegu -------------------------- przerwa na reklamę .....a łyżka na to: niemożliwe!........ koniec przerwy na reklamę ------------------------- no i faktycznie: z odl. 2 m widzę daszek mojego ganku i jest tam... z 50 mm śniegu pomylić się o 3000 punktów procentowych? to się nazywa się fakt internetowy Odpowiedz Link
surmia Re: a łyżka na to: niemożliwe! 18.01.12, 17:38 Phhhhiiiii....i z czego tu się cieszyć? U mnie tyle tego białego, że aż pług musiał spłużyć to z ulicy. Jak chcecie to sobie weźcie to spłużone. Płakać nie będę. Mam białą depresję z powodu tego śniegu i jakbyście zabrali, to byłoby mi lżej. Odpowiedz Link
feelek Re: a łyżka na to: niemożliwe! 18.01.12, 20:09 ciesz się więc Surmio!*) biała depresja to jednak lepiej niż czarna rozpacz, choć cieszyć się z np. białej rozpaczy też nie za bardzo jakoś *) wołacz od Surmia, pzdr. f. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: a łyżka na to: niemożliwe! 18.01.12, 22:25 feelek napisał: > no i faktycznie: > z odl. 2 m widzę daszek mojego ganku i jest tam... > z 50 mm śniegu To trzeba było podejść i stopić. W pomiarach opadów śniegu zwykle mierzy się ilość wody powstałej ze stopienia śniegu. Odpowiedz Link
feelek Re: a łyżka na to: niemożliwe! 18.01.12, 23:33 ilość? stopić? stopić??? człowieku skąd ja ci tu wezmę ilość albo stopę? stop? znak stopu? PS. stopić - czasownik od stop czy stopa? bo nie jestem pewien (w feelkipedii nie znalazłem) - to na wszelki wypadek, [ za wszelką cenę chciałbym zwalczyć białą depresję jednej z Adminek] Odpowiedz Link
surmia stopniowo topniejące stopy 19.01.12, 10:10 feelek napisał: [ za wszelką cenę chciałbym zwalczyć białą depresję jednej z Adminek] Dobrze idzie... Topi się. Jak się stopi, zastopuje depresję. Trzeba często i długo otwierać okna - ociepli się wówczas. Ja dodatkowo chucham. Stopi się jak nic. Stopniowo. Ja chcę wiosnyyyyyy!!!!!!! Odpowiedz Link
feelek Re: stopniowo topniejące stopy 19.01.12, 11:13 oj Surmia, to było choćby w Chorwacji Ci się rodzić ---------------------------------------- ....czas przywyknąć przecież.... Babcia Kargulowa po wybuchu 4 wojny w jej życiu, w tym 2 światowych, PS. też tak mam póki nie zobaczę pewnego morenowego kawałka Suwalszczyzny, tego samego co w inwokacji filmu "Pan Tadeusz" - i pomyśl - jak ten pagórkowaty, zalesiony kawałek Ziemi wygląda teraz: ... otulony pierzyną śniegową, zapomniany przez służbę drogową, gdzie bursztynowy świeżop, gdzie wysiać się biedzi, a grusza w białym kożuszku - cicho sobie siedzi.... pzdr. f. Odpowiedz Link
beretbaby Re: !!! ZIMA !!! 19.01.12, 15:08 Zima zimą, a ja zastanawiam się gdzie podziali się ci wszyscy strażnicy Caps locków, wersalików? Wątek wisi 2 dzień a tu nie ma żadnego. Dlatego też zacytuję "finezyjną " reprymendę jednego z nich. Autor jozefow512 "Widoczne jest buractwo wątkującego. Jak wszyscy tak pomyślą, to wszystkie wątki będą wersalkami. A tak na marginesie wersaliki są mniej czytelne a mnie osobiście odstręcza od czytania wątków, które są oznaczone wersalikami, bo sugeruje to, że to jakiś urażony pieniacz chce sobie pokrzyczeć...." Odpowiedz Link
surmia Re: !!! ZIMA !!! 19.01.12, 15:21 No właśnie ?!?!? Gdzie oni są?!?!?!?! Niech przyjdą, to sobie pogadamy o wiośnie i capslokowaniu na forum! Od gadania śnieg topnieje szybciej. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: !!! ZIMA !!! 19.01.12, 16:18 surmia napisała: > No właśnie ?!?!? Gdzie oni są?!?!?!?! ... ci wszyscy moi przyjaciele ..... Biała Flaga, czy co? A jednak ja widzę różnicę pomiędzy tytułem !!! ZIMA !!! a "SKANDAL Z JÓZEFOWEM, JEGO COŚ I CZYMŚ TAM" albo "ZNOWU WSZYSTKICH OKRADLI". Wątek !!! ZIMA !!! jest z definicji trollowatą zapchajdziurą zimową. Odpowiedz Link
surmia Skandal ! 19.01.12, 16:47 Osobiście uważam, że ten tytuł to skandal. Feelek celowo prowokuje. To że zima, widać od jakiegoś czasu i bez capsloków, niestety. Bo gdyby tam !!! WIOSNA !!! wykrzyczał, to byłoby łatwiej przyswoić. Nawet scapslokowane. Milej dla oka i duszy, która łka zimową porą. Bo po co gadać o zimie, jeśli jest tak blisko do wiosny? Nie patrzmy wstecz, patrzmy w przyszłość... że tak patetycznie sobie wystukam. Czy nie czekacie z utęsknieniem na śpiew ptactwa radosny i słońca promienie gorące? Naprawdę wolicie te ciemności zamrażające? Niemożliwe... Odpowiedz Link
feelek Re: !!! ZIMA !!! 19.01.12, 19:54 jozefow512 napisał: Wątek !!! ZIMA !!! jest z definicji trollowatą zapchajdziurą zimową. wypraszam sobie gdzie tu trollowanie jest? : obrażanie wszystkich tylko po to aby podkręcić emocje? nikt nikomu nie każe czytać ani pisać już 2 osoby dały wpisy odstręczające - dzięki wam - zabijacze dyskusji ale może znowu się wam nie uda? w końcu to już pięćdziesiątczterytysięceosiemsetosiemdziesiątydziewiąty wpis tutaj Odpowiedz Link
feelek Re: !!! ZIMA !!! 19.01.12, 19:47 rozumiem, że używając świadomie capsów, w celu aby użyć je zgodnie z ich przeznaczeniem, tzn. aby użyć trybu "krzyczącego" bo tak sobie ten wątek wymyśliłem, popełniłem jakieś Beretbaby'owe przestępstwo a ja sobie dotąd myślałem , że capsów zgodnie z ich przeznaczeniem używać można a nie można ich używać niezgodnie z przeznaczeniem -------------------------------- myślałem, liczyłem na jakieś pojedynki na rymy, rytmy heksametry... a tu tylko typowe pranie kompleksów a co tam, w końcu chodziło mi o poprawę nastroju Jednej Adminki Odpowiedz Link
surmia Re: !!! ZIMA !!! 19.01.12, 20:47 Jakby co, to nastrój się poprawił. Lekko, ale jednak (może także z powodu zasłoniętych żaluzji?). Jakby co, to moje wpisy są tworzone z bardzo przymrużonym okiem (mam wrażenie, że wszyscy z tym przymrużonym okiem tu piszemy). Jakby co, to ja tu nie widzę prania kompleksów, tylko lekko zimowo-błądząco-myślową dyskusję. Przeróżne są drogi myśli wszak. Zwłaszcza zimowych. A beretbaby tak po prostu ma. I za to ją lubimy przecież. Odpowiedz Link
feelek Re: !!! ZIMA !!! 20.01.12, 14:16 "...pamiętasz wieczór? zamieć zła, na mętnym niebie unosiła się mgła, Księżyca łuny bladej piętno przez mroczne chmury się przeżółcało, i ty smutna siedziałaś... a dzisiaj? - tylko w okno spójrz: pod błękitnymi niebiosami, przewspaniałymi kobiercami, błyszczący w słońcu leży śnieg, przejrzysty las jeden się czerni, i jodła igłami się zieleni, i rzeczka*) co pod lodem gubi bieg..." *) wypisz, wymaluj - nasz Świder Surmia! jak ten wiersz Puszkina [fragm . Eugeniusza Oniegina, tłum. nieznane] Ci nie pomoże w afirmacji rzeczywistości takiej jaka ona jest to już nie wiem co by to mogło być może szósta seria serialu Ranczo? Odpowiedz Link
surmia Re: !!! ZIMA !!! 20.01.12, 14:32 Feelek, piękny cytat. Rozmarzyłam się. Chyba sięgnę po ciąg dalszy. Ale... (...) błyszczący w słońcu leży śnieg (...) - gdzie - pytam - gdzie ten śnieg błyszczący co leży i lśni? Owszem, wczoraj nocą późną przez okno wyjrzawszy (wzięło mnie ) zimę cudną ujrzałam. Po czym poszłam spać. A rano? Rano deszcz i gawrony Właściwie jakoś mi pomaga Enya i jej ostatnia zimowa płyta - "And winter came...". Słucham namiętnie. Polecam na te ciemności zimowe. Choć niektórzy mówią, że Enya ich dołuje. A Ranczo lubię. Nie oglądam/oglądałam systematycznie, ale czasem trafiam na jakieś powtórki to korzystam. To tego już było aż 5 serii???? Matko, jaka ja jestem nie na bieżąco. Odpowiedz Link
feelek Re: !!! ZIMA !!! 21.01.12, 17:52 no to jeszcze jeden cytat: "... Ciemno już było jak dotarliśmy na miejsce, ludzik "duzy pompon" (to od pompona przy zielonej czapce, większego od jego głowy) miał wtedy tak ze 2 lata. Coś w niego nagle wstąpiło bo jak tylko wysiadł z samochodu na białą od śniegu polanę zaczął biegać od sosny do sosny i z trudem je obejmując i przytulając, wołał: tu jest cudownie! Tu jest cudownie! Czy to wtedy podjęliśmy decyzję o zamieszkaniu tu na stałe? Nie pamiętam" Odpowiedz Link
obywatel25 ZIMA, co felek szczawik wie o zimach.... 20.01.12, 23:45 najpamiętniejsza w jozku to chyba ta z 1978/9 poprzedniego wieku.Do otwocka chodziliśmy po mleko,pieczywo i inne takie art. na pieszo z michalina.Ja dziecko niosłem na ręku, tego się nie zapomina. Moja gosp. po sylwestrze mówi mi ten tego ,,obywatelu" wiesz dziewczyny poszły na sylwestra w kieckach że majtki było widac, przemroziły ci.... , a dzisiaj są w szpitalu w otwocku, fakt, może która pamięta.We wawrze wiadukt odśnieżaliśmy ręcznie w cynie sp.To byli czasy. Zara,zara, a gdzie te robole się podziały że nie ma kto tu pisać.Tu też bezrobocie czy strajk włoski ogłosił felek.Niedługo pójdzie na posadę jak surmia i kto będzie to lewarował.Ja już wypalony, muszę troszku porowerkować. Obiboki do roboty, bo będą robić nagonkę jak do noworocznych wystrzałów, aby zachować ciwarz józkową Odpowiedz Link
tujestfajnie Re: !!! ZIMA !!! 21.01.12, 03:28 3.15 w nocy a na ulicach zaczynają odśnieżać - szacun! Odpowiedz Link
jozee Re: !!! ZIMA !!! 23.01.12, 13:56 Ludzie tu szukają przechowalni dla półrocznych niemowlaków a ty ogłaszasz zimę z dużej litery?No to ty bracie musisz mieć sporo wolnego czasu.Ja powiem tak:tygodniowy pobyt rodzinny w polskich górach uczynił ze mnie jeszcze słabszego patriotę.Ale od początku:na józefowskim Orlenie zakupiłem u Gomuły 60 litrów vervy on za 5.96.Pod Bielskiem uległem namowie większości i na śmieciowe żarcie w mc donalds wydałem ponad 50 zł.Późnym popołudniem uiściłem daninę za kwaterę,gdzie stosunek jakości kibla do ceny był mierny.Tego samego dnia w barku na stoku wypiłem grzane piwo za 5zł,żona-grzane wino za 6zł a dzieci po soczku z rurką za 3 złote sztuka.Godzina nauki jazdy na nartach dla młodszego dziecka kosztowała mnie 60 złotych+40 złotych za dobową dzierżawę nartek i kasku.Codzienne biesiadowanie w regionalnej karczmie w porze obiadu uszczuplało nam portfel o jakieś 70 zł. Dziś rano patrząc w lustro dostrzegłem więcej siwych włosów na mojej głowie.W przyszłym roku chyba pojadę na Białki albo na górkę Rejwasera.A ty k.... ogłaszasz zimę? Odpowiedz Link
feelek Re: !!! ZIMA !!! 23.01.12, 14:45 Jozee napisał: ty ogłaszasz zimę > z dużej litery?No to ty bracie musisz mieć sporo wolnego czasu A ty k.... ogłasza > sz zimę? jeśli to do mnie to powiem tylko: b. mi miło, ze stać Cię było na taki wyjazd żałuje , że był g... wniany moja rada na przyszłość: zawsze gdy dokądś jadę , się staram aby się pozytywnie nastawić. wtedy i najmniej udany wyjazd, staje się fajny może ci pomoże takie podejście? PS. co cię kolego obchodzi jak kto spędza wolny jego czas? Odpowiedz Link