Dodaj do ulubionych

Warto sobie uświadomić

30.03.13, 17:50
Że jedyną instytucją publiczną w Polsce prowadzącą całodobowy wyszynk alkoholi jest Sejm.

Każdy kto kwestionuje, że prawa nam stanowi jedna banda moczymordów, kwalifikuje się do Tworek. Bo to jest fakt taki, że trudno sobie inny real wyobrazić.

Mój standard, że rządzą Polską moczymordy i przekręty przed każdym sądem w Europie się obroni. Oprócz Polski.
Obserwuj wątek
    • gat45 Nie chciałabym cię urazić, ale 30.03.13, 17:56
      jest różnica między możliwością spożycia alkoholu i jego spożyciem rzeczywistym. Nie każdy, kto ma na dole sklep monopolowy 24-godzinny jest moczymordą.
    • adamusb Re: Warto sobie uświadomić 30.03.13, 20:32
      haen2010 napisał:
      >
      > Każdy kto kwestionuje, że prawa nam stanowi jedna banda moczymordów, kwalifikuj
      > e się do Tworek. Bo to jest fakt taki, że trudno sobie inny real wyobrazić.

Hieniek, a banda Palikota też należy do tego grona moczymordów?
      Czy jednak zostają tylko "naćpaną hołotą"?

• godz-0800 Re: Warto sobie uświadomić 30.03.13, 20:45
        Hieniek, a banda Palikota też należy do tego grona moczymordów?
        Czy jednak zostają tylko "naćpaną hołotą"?

Nie...oni tylko ćpają.....
        Palić,sadzic, zalegalizować.......
    • jakubp2 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 04:44
      alkohol to drugorzedny problem, pierwszorzedny to to kto w tym sejmie sieddzi
    • m.c.hrabia Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 07:03
      uświadom w końcu sobie żeś kretyn.
      • godz-0800 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 07:56
        m.c.hrabia napisał:

> uświadom w końcu sobie żeś kretyn.

Nie masz racji. Heniek jest człowiekiem wiary.
        Wierzy w Palikota.
        Ty wierzysz w Tuska.
        Czy ktoś nazywa cię kretynem z tego powodu?
        • m.c.hrabia Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 08:21
          to nie za wiarę .
          a za to co i jak opisuje , ( przeczytaj jego post)

ja w Tuska nie wierze , jak zresztą w żadnego polityka ,ja nawet w pana b nie wierzę :-)

• godz-0800 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 08:31

ja w Tuska nie wierze , jak zresztą w żadnego polityka ,ja nawet w pana b nie wierzę :-)

Wierzysz, wierzysz...ale to twoja sprawa.
            Tak jak i haena,który wierzy w moc sprawczą Biłgorajczyka.
            W coś trzeba wierzyć.....
          • wiosnaludzikow Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 09:14
            m.c.hrabia napisał:

> to nie za wiarę .
            > a za to co i jak opisuje , ( przeczytaj jego post)
            To jak Ciebie nazwać czyli kogoś kto wogóle nie wyraża własnych poglądówna jedynie sekuje obraźliwie innych , z którymi się nie zgadza.
            Heniek wyraża swoje idealistyczne może poglądy ale nie jest tchórzem jak Ty.
    • zgred-zisko Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 08:31
      I jak tu nie wierzyć, że czuwa nad nami jakaś siła wyższa. Najpierw spustoszył nas okupant i wojna. Potem wpadliśmy w łapy czerwonych i ich tępych sługusów. Teraz rządzi nami banda moczymordów i nieudaczników.
      I pomimo tych plag żyjemy sobie relatywnie dobrze, kraj nam się rozwija.
      Strach pomyśleć, co by to było, gdybyśmy byli rządzeni przez geniuszy?
      • godz-0800 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 08:34
        I pomimo tych plag żyjemy sobie relatywnie dobrze, kraj nam się rozwija.
        Strach pomyśleć, co by to było, gdybyśmy byli rządzeni przez geniuszy?

Za komuny kraj też się rozwijał a Polska rosła w siłę.
        Teraz podobnie....
        • szmul.bender Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 20:01
          godz-0800 napisał:
          >
          > Za komuny kraj też się rozwijał a Polska rosła w siłę.
          > Teraz podobnie....

Na pewno rozwijał się twój intelekt
    • ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 08:50
      Akurat sejmowa restauracja wcale nie jest całodobowa (godziny otwarcia 12-22).
      A gdyby nawet tak było, to i tak Sejm nie byłby jedyną instytucją publiczną z całodobowym wyszynkiem, bo jest nią na przykład Lotnisko im Chopina.
      • haen2010 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 09:12
        Lotnisko to instytucja stricte komercyjna i obowiązują tam standardy międzynarodowe. Sejm i senat są stricte publiczne, na dodatek stanowią prawa. Znamy ich jakość, na co alkoholizm ma niebagatelny wpływ. W połączeniu z obsługą religijną stanowi jednolity syndrom polskiego parlamentarzysty.
        • ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 09:20
          Nie zmienia to faktu, że lotnisko jest instytucją publiczną, a to warszawskie - również całodobową.
          W odróżnieniu od restauracji sejmowej, która wcale nie jest całodobowa.
          Nie jest więc prawdą, że Sejm to jedyna instytucja publiczna z całodobowym wyszynkiem alkoholu, zwłaszcza że w Sejmie nie ma całodobowego wyszynku alkoholu. Dwa minięcia się z prawdą w jednym krótkim zdaniu.

Nie ma to zresztą żadnego praktycznego znaczenia, bo w pobliżu Wiejskiej jest kilka sklepów całodobowych, gdzie każdy potrzebujący może się w alkohol zaopatrzyć, a spożywanie alkoholu w sejmowym hotelu nie jest zakazane.
          • haen2010 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 09:49
            Chyba jaja sobie robisz nazywając noclegownię poselską hotelem. Ma tyle wspólnego z hotelem, co noclegownia dla bezdomnych.

Hotel to komercja, na całym świecie.
            • ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 09:51
              Hotel poselski to nazwa własna.
              • haen2010 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 10:05
                To chyba oficjalnie Dom Poselski.
      • wiosnaludzikow Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 09:22
        ayran napisał:

> Akurat sejmowa restauracja wcale nie jest całodobowa (godziny otwarcia 12-22).
        > A gdyby nawet tak było, to i tak Sejm nie byłby jedyną instytucją publiczną z c
        > ałodobowym wyszynkiem, bo jest nią na przykład Lotnisko im Chopina.
        Tradycyjnie dajesz popis swojej wszechstronnej i dokładnej wiedzy :)
        Lotnisko Chpina - instytucja publiczna :))))
        Ty chyba musisz być jakimś posłem, senatorem, politykiem bo takich baranów poza tym środowiskiem ciężko spotkać.
        • ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 09:30
          Przeczytaj sobie kilka różnych definicji instytucji publicznych i wtedy opowiedz, czego się dowiedziałeś. Oczywiście szukaj w innych źródłach niż se.pl czy też fakt.pl. Dodatkowo, zanim odpiszesz, przeczyść sobie klawiaturę, bo najwyraźniej brudne klawisze ci się posklejały przez co nie potrafisz poprawnie napisać nawet nazwiska największego polskiego kompozytora.

Odpowiadając zaś na twoją głupawą sugestię - tak - jestem jednocześnie posłem i senatorem, oraz oczywiście zarówno zleceniodawcą jak i zleceniobiorcą Grasia. Regularnie też spotykam się z braćmi Sowa w sejmowej kaplicy i nie omieszkam pozdrowić ich od ciebie przy najbliższej nadarzającej się okazji.
          • wiosnaludzikow Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 09:54
            ayran napisał:

> Przeczytaj sobie kilka różnych definicji instytucji publicznych i wtedy opowied
            > z, czego się dowiedziałeś. Oczywiście szukaj w innych źródłach niż se.pl czy te
            Znowu unik i " pójście w zaparte".
            Po prostu przedstaw definicję INSTYTUCJI PUBLICZNEJ , w której mieści się lotnisko Chopina. No śmiało ! :)

• ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 11:50
              Ja tu nie jestem od spełniania twoich zachcianek.
              Ale mogę podsunąć ci kierunek poszukiwań (np. adresy stron rządowych zawierających zestawienia instytucji publicznych w związku z wymogami przepisów o zamówieniach publicznych), o ile obiecasz że postarasz się być w swoim polemicznym zacietrzewieniu trochę mniej powtarzalny i przewidywalny.
              • gat45 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 12:01
                A ja się pytam - PYTAM, bo nie wiem - co dokładnie oznacza przymiotnik "publiczny" w odniesieniu do instytucji, lokali, itp...
                Kalkując z języka kraju, w którym mieszkam od dawna, "publiczny" to także lokal typu kawiarnia, jak najbradziej prywatna. A w polskim mam wrażenie pomieszania "pubicznego" z "państwowym".Prosze więc o oświecenie mnie w tej kwestii
                • ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 12:09
                  Chętnie wyjaśnię, ale po południu, bo teraz zostałem wyciągnięty na miasto.
                  Mówiąc w skrócie, "publiczny" nie jest tożsamy z "państwowy", czego przykładem liczne instytucje podlegające samorządom, jak biblioteki publiczne.
                  • gat45 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 12:26
                    To świetnie, bo ja zaraz jagnię muszę wstawić do piekarnika :)
                    Trzymam za słowo i z góry dziękuję
                    • ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 19:46
                      Słowa dotrzymuje, choć jako (nieortodoksyjny, ale zawsze) wegetarianin, pochylam się z żalem nad losem jagnięcia.

O tym czy instytucja jest publiczna, czy nie, rozstrzyga rodzaj zadań, jakie realizuje (czy tez potrzeb, jakie zaspokaja). Jeśli instytucja realizuje nałożone na nią przez organ państwa lub samorządu zadania związane z zaspokajaniem potrzeb o charakterze powszechnym, to jest traktowana jako instytucja publiczna. Sposób finansowania ma znaczenie drugorzędne - NBP nie jest finansowany ani z podatków, ani ze składek, ale jego publiczny charakter nie budzi wątpliwości.
                      Port lotniczy wymieniony przeze mnie jest przypadkiem specyficznym o tyle, że wykonuje zadania o charakterze powszechnym w dość specyficznym zakresie - nie w zakresie obsługi pasażerów czy organizacji przylotów i odlotów, ale w odniesieniu do zapewnienia bezpieczeństwa jego kontroli. Z tego tez powodu jest traktowane jako instytucja podlegająca regulacjom Urzędu Zamówień Publicznych, mimo ze jest to przedsiębiorstwo (spółka 100% Skarbu Państwa).
                      Nawiasem mówiąc, sam zarząd Portów miał w tej sprawie wątpliwości po tym jak Urząd Zamówień Publicznych obłożył firmę karą za dokonanie zakupów w trybie omijającym ustawę o zamówienia publicznych, ale sąd administracyjny rozstrzygnął sprawę jednoznacznie przyznając rację UZP.
                      • wiosnaludzikow Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 20:14
                        Mylisz cel publiczny z INSTYTUCJĄ publiczną. Nie sil się . Daj cytat / definicję dowolną nawet z SE :) , który wskaże, że jest drugi taki ( uparty) idiota jak Ty, który uważa lotnisko za INSTYTUCJĘ. publiczną.
                        • ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 20:25
                          Twoja opinia w tej sprawie jest mało interesująca. Jeśli chciałeś za jej pomocą wyraz przekonaniu, że lotnisko jest celem publicznym, to trafiłeś kulą w płot.
                          Jeśli chodzi o wyszukiwanie informacji w Superekspesie, to gdzieżbym śmiał wchodzić w twoje kompetencje. Natomiast jeśli chodzi o wspomniany przeze mnie wyrok, to z pewnością sam znajdziesz uzasadnienie, bo przecież niedawno się chwaliłeś ekskluzywnym dostępem do uzasadnień w różnych, nawet całkiem starych, sprawach sądowych. Ja - jak już napisałem - nie jestem od spełniania twoich zachcianek, proponuję byś sam się postymulował własną twórczością.
                          • wiosnaludzikow Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 20:38
                            ayran napisał:

> Twoja opinia w tej sprawie jest mało interesująca. Jeśli chciałeś za jej pomocą
                            > wyraz przekonaniu, że lotnisko jest celem publicznym, to trafiłeś kulą w płot.
                            > Jeśli chodzi o wyszukiwanie informacji w Superekspesie, to gdzieżbym śmiał wcho
                            > dzić w twoje kompetencje. Natomiast jeśli chodzi o wspomniany przeze mnie wyrok
                            > , to z pewnością sam znajdziesz uzasadnienie, bo przecież niedawno się chwaliłe
                            > ś ekskluzywnym dostępem do uzasadnień w różnych, nawet całkiem starych, sprawac
                            > h sądowych. Ja - jak już napisałem - nie jestem od spełniania twoich zachcianek
                            > , proponuję byś sam się postymulował własną twórczością.
                            Masz świadomość jaki jesteś zabawny w tym swoim pustym uporze. Kto Ci tak wielką krzywdę w życiu zrobił, kto Cię tak gnębi na codzień, że aż tak musisz odreagowywać.
                            Tutaj masz materiał najbliższy jaki może być Twojej ( tylko Twojej) imaginacji nt lotniska jako instytucji publicznej :
                            www.univ.rzeszow.pl/pliki/Zeszyt19/06.pdf
                            deficje są od strony Nr 2 i nie znajdziesz tak czegoś podobnego do lotniska.
                            Poczytaj . Trochę wiedzy uparty trollu zawsze się przyda. Nie arogancją ale wiedzą zwalczaj kompleksy.
                            • ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 20:53
                              Litości - ty naprawdę myślisz, że praca jakiejś rzeszowskiej magister pod tytułem "pojęcie instytucji w teorii ekonomii przesądza co jest, a co nie jest instytucją publiczną w znaczeniu prawnym? Długo googlowałeś, zanim udało ci się to znaleźć?
                              A skorzystałeś już ze swojego nadzwyczajnego dostępu do uzasadnień orzeczeń sądowych?
                              Wiesz już, co orzekł WZA w sprawę Porty Lotnicze vs. UZP?

BTW - zabawne jest twoje wymyślanie od trolli w sytuacji, gdy nieproszony wcinasz się w moją rozmowę z zupełnie inna osobą. Ale taki już widać twój los. pozostaje ci życzyć, by znowu przyszły dla ciebie wielkie chwile - może jeszcze uda ci się założyć jakiś wątek pod wpływem którego Bardzo Ważne Osoby wpadną w panikę (jak swego czasu ekipa filmu Wajdy). I jeszcze raz poczujesz się kimś naprawdę ważnym.
                              • wiosnaludzikow Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 20:59
                                ayran napisał:

> Litości - ty naprawdę myślisz, że praca jakiejś rzeszowskiej magister pod tytuł
                                > em "pojęcie instytucji w teorii ekonomii przesądza co jest, a co nie jest insty
                                > tucją publiczną w znaczeniu prawnym?
                                Starałem się coś nieskomplikowanego abyś zrozumiał. Pozostaje Ci tylko ściąga . pl :) dla licealistów.
                                PS ta praca jest na dobrym poziomie ale niestety niezrozumiałym dla Ciebie.
                                • ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 21:04
                                  ja nie dyskutuje o poziomie tej pracy, zwracam ci jedynie (niestety bezskutecznie) uwagę, że jest ona z innej dziedziny niż adekwatna do tematu aktualnej dyskusji. To tak, jak byś do dyskusji na temat celu działania instytucji posłużył się definicjami z pracy absolwenta AFW na temat łucznictwa.
                                  • wiosnaludzikow Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 21:19
                                    ayran napisał:

> ja nie dyskutuje o poziomie tej pracy, zwracam ci jedynie (niestety bezskuteczn
                                    > ie) uwagę, że jest ona z innej dziedziny niż adekwatna do tematu aktualnej dysk
                                    > usji. To tak, jak byś do dyskusji na temat celu działania instytucji posłużył s
                                    > ię definicjami z pracy absolwenta AFW na temat łucznictwa.
                                    Co za bzdura :) To niemożliwe abyś tego nie rozumiał ! :)
                                    W tej pracy , w tym rozdziale jest definicja pojęcia " INSTYTUCJA" w aspekcie ekonomicznym.
                                    Łucznictwo ? ...czy garncarstwo nie ma tu zastosowania a tylko godnym pożałowania, żenującym Twoim uporem przy czymś czego nie potraficz wesprzeć jakimś cytatem ale przyczyna tej Twojej niemocy jest znana. Nie było takiego idioty, który tak jak Ty zdefiniowałby lotnisko jako INSTYTUCJĘ PUBLICZNĄ.
                                    Dlatego podejrzewałem Cie, że możesz być posłem lub senatorem bo Ci idioci też tworzą ustawy i ich definicje z Twoim" pozalsięboże" profesjonalizmem a raczej idiotyzmem a uważają, podobnie jak Ty, że robią to doskonale :)

• ayran Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 21:23
                                      wiosnaludzikow napisał:

> Co za bzdura :) To niemożliwe abyś tego nie rozumiał ! :)
                                      > W tej pracy , w tym rozdziale jest definicja pojęcia " INSTYTUCJA" w aspekcie e
                                      > konomicznym.

Ja natomiast uważam, że jest to całkowicie możliwe, że akurat ty nie rozumiesz, że przedmiotem "dyskusji" (że tak to dla ciebie wspaniałomyślnie nazwę) jest prawne, a nie ekonomiczne, znaczenie pojęcia instytucja.

Całą resztę litościwie pominę - brakuje ci argumentów i wiedzy, stąd to wymyślanie od idioty.
                      • gat45 Re: Warto sobie uświadomić 01.04.13, 10:54
                        Dziękuję, zaczyna mi się przejaśniać, ale jeszcze całkiem jasno nie jest :)
                        Jako fanatyczka zasady "przed każdą dyskusją ustalmy definicje terminów, jakimi się będziemy posługiwać" pogmerałam wczoraj w słownikach i zauważyłam ciekawostkę : w wikisłowniku termin "pubiczny" nie doczekał się definicji polskiej ;polska strona jest przekładem z artykułu angielskiego, a ten z kolei dość znacznie różni się w definicjach od francuskiego ujęcia problemu.
                        Bardzo się obawiam takich wieloznaczności, bo one każdą rozmowę potrafią zaplątać i zapętlić.

W tym wątku jednak założyciel zdawał się sugerować, że sam dostęp do alkoholu równa się jego spożyciu - co od początku wydało mi się tak pozbawione logiki, że aż śmieszne. Skoro ja mam w barku kilkanaście butelek - czy to oznacza, że jestem alkoholiczką, czy może właśnie, że wcale nie piję i ostatnio było u mnie niewielu gości ? No właśnie. Miałam i mam nadal : wczoraj ubyła jedna, ale goście przynieśli dwie :)
                • haen2010 Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 12:14
                  Definicja instytucja użyteczności publicznej jest prosta - utrzymywana z publicznych podatków lub skladek.

Polska mentownia władzy skutecznie zaciemnia sprawę dokladając do takiej instytucji pierwiastek komercyjny. Np szpitale. Wtedy jest łatwiej dobrać się również do stricte kasy podatnika.
                • wiosnaludzikow Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 12:28
                  To, że coś jest " publiczne" nie zaświadcza, że jest INSTYTUCJĄ Publiczną.
                  Cel publiczny ( ustawowy) to na przykład słupy wysokiego napięcia ale nie jest to instytucja. Publiczna jest usługa telefoniczna.
                  Ten dzieciak ma problem z elementarnymi pojęciami w tym przypadku pojęciem INSTYTUCJA.
                  Poszedł z dzieciakami do kawiarenki aby na 3 kompy zagooglować i szukać sefinicji pojęcia INSTYTUCJA publiczna. Uparty baran.
              • wiosnaludzikow Re: Warto sobie uświadomić 31.03.13, 12:22
                ayran napisał:

> Ja tu nie jestem od spełniania twoich zachcianek.
                To nie jest moja zachcianka. Daj tylko jakiś argument za Twoich twierdzeniem. Znowu masz problem z odnaleziem w realu rojeń swojego schorowanego umysłu.
          • wiosnaludzikow co mylisz chłopczyku ayran ? 31.03.13, 20:46
            Masz problem z elementarnymi pojęciami i definicjami. Oprócz problemu z samym sobą.
            Instytucja Publiczna, Podmiot realizujący cel publiczny, podmiot będący własnością państwa itd itp
            To się uparty chłopczyku bardzo do siebie różni i wszyscy powyżej podlegają pod UZP :)

• ayran Re: co mylisz chłopczyku ayran ? 31.03.13, 20:55
              Musisz się na coś zdecydować - albo jestem chłopczykiem, albo senatorem. Senator, z racji wieku, nie może być chłopczykiem. Masz w zanadrzu jakieś bardziej wyszukane wyzwiska?
              • wiosnaludzikow Re: co mylisz chłopczyku ayran ? 31.03.13, 21:12
                ayran napisał:

> Musisz się na coś zdecydować - albo jestem chłopczykiem, albo senatorem. Senato
                > r, z racji wieku, nie może być chłopczykiem. Masz w zanadrzu jakieś bardziej wy
                > szukane wyzwiska?
                O oooo te proste definicje typu pełnoletni / niepełnoletni są Ci znane :)
                • ayran Re: co mylisz chłopczyku ayran ? 31.03.13, 21:17
                  Odnoszę wrażenie, że nie jesteś zorientowany, ze pełnoletniość do za mało do wyboru na senatora.
                  Ale nie wykluczam, że w twoim bełkotliwym wpisie (że aż go zacytuję: O oooo te proste definicje typu pełnoletni / niepełnoletni są Ci znane :)) chodziło o cos zupełnie innego. Nie będę jednak niepotrzebnie zaprzątał tym swojej uwagi.
    • haen2010 Warto sobie również uświadomić 31.03.13, 08:54
      Że sejm i senat są oprócz całodobowej obsługi alkoholowej załatwili sobie również całodobową obsługę religijną. Też jedyną w państwie Kaplica miała być ekumeniczna, ale została w całości zawłaszczona przez katolickiego księdza na etecie. Jest i konfesjonał dla intymnych kontaktów informacyjno-poleceniowych. Klecha nie ukrywa nawet, że udziela instrukcji ws głosowań.

Te dwa fakty uświadamiają wszystkim Polakom, kto sprawuje w państwie realną władzę i ustanawia prawa. A jest nim polski standard: moczymorda katolicka. Przeważnie złodziejska.

natemat.pl/56261,pobozny-jak-sejm-politycy-przychodza-na-modlitwe-gdy-waza-sie-losy-najwazniejszych-ustaw
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k No widzisz!A jak ja mówię,że nie tylko moczymordy, 31.03.13, 13:09
      haen2010 napisał: Każdy kto kwestionuje, że prawa nam stanowi jedna banda moczymordów, kwalifikuje się do Tworek.

---> ale cała banda komuchów stanowi złe prawo a jednym z największych szkodników, układających to prawo, jest Andrzej Zoll ... to też mnie "kwalifikują" do Tworek!
    • polityk432 Re: Warto sobie uświadomić 02.04.13, 10:10
      haen2010 napisał:

> Że jedyną instytucją publiczną w Polsce prowadzącą całodobowy wyszynk alkoholi
      > jest Sejm.
      >
      > Każdy kto kwestionuje, że prawa nam stanowi jedna banda moczymordów, kwalifikuj
      > e się do Tworek. Bo to jest fakt taki, że trudno sobie inny real wyobrazić.
      >
      > Mój standard, że rządzą Polską moczymordy i przekręty przed każdym sądem w Euro
      > pie się obroni. Oprócz Polski.

No generalnie powinniśmy zmienić system wybierania posłów, może zamiast parlament ma być wybierany przez ogół społeczeństwa nie znający się na niczym, powinien być wybierany przez specjalistów, którzy wiedzą o co chodzi. Oczywiście problem w tym, że można byłoby takich łatwiej przekupić. Nasze społeczeństwo ma problem z dokonaniem wyboru i to widać od razu. Kobiety (przynajmniej część) glosują na przystojnych polityków, faceci, na tych co "dobrze gadają". Problemem nie jest alkohol w sejmie tylko nieodpowiedni ludzie u sterów władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka