damakier1 08.04.13, 19:03 Bo na trzeźwo to się tego wszystkiego obejrzeć i wysłuchać nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:09 :D Powoli dochodze do wniosku, ze w Polsce na trzeźwo już sie calkiem zyc nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:10 Nie godzi sie przy poniedzialku, ale tak profilaktycznie sprawdzilem co mam, i gdyby co, to jest czym ugoscic, i to nie jedna osobe. PeeS. Nie czytam i nie slucham zadnych wiadomosci, slucham i ucze sie tekstu kabaretu "Pod Wydrwigroszem", polecam, bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:21 No właśnie, jak już tak TVP poszła na całość, to nie rozumiem czemu pominęła najlepszy kawałek? Kabaret pod wyrwigroszem - Oddział Zamknięty Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:33 tak,oczywiście tak! najlepiej głupotę zwalcza się drwiną. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:35 Mi chodzi o jakość tej drwiny. W tym przecież nie ma nic. Ani humoru obserwacyjnego, ani ciekawych porównań... żart sytuacyjny na poziomie Głupi i Głupszy... Proszę Was. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:11 humbak napisał: > Mi chodzi o jakość tej drwiny. W tym przecież nie ma nic. Ani humoru obserwacyjnego, > ani ciekawych porównań... żart sytuacyjny na poziomie Głupi i Głupszy... > Proszę Was. Mi też się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:14 Cóż... może to ze mną jest coś nie tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:29 humbak napisał: > Cóż... może to ze mną jest coś nie tak:) Może po prostu jesteś INNY. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:30 No ja się szprycuję Craigem Fergusonem w formie monologowej. Zdecydowanie jestem inny;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:12 damakier1 napisała: > Bo na trzeźwo to się tego wszystkiego obejrzeć i wysłuchać nie uda. > co popadnie aby z % Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:22 Co tam antybiotyk, kiedy ojczyzna w potrzebie! Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:27 Poza tym uważam, że ten program łacniej wytłucze Ci, Wando, mikroby, niż najnowszej generacji antybiotyk ! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:37 Nawet jeśli nie ma szkodliwych interakcji, zarówno antybiotyki jak i alkohol źle wpyłwają na wątrobę. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:14 A ja nie oglądam nigdy telewizji, tra la la ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:20 gat45 napisała: > A ja nie oglądam nigdy telewizji, tra la la ! czyli, nieszczęśliwa, trzeźwa całe życie :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:25 Ci powiem coś w sekrecie wielkim : ja-nie-lu-bię-al-ko-ho-lu-pod-żad-ną-pos-ta-cią Tylko nikomu nie mów, bo się ludzie będą ze mnie śmiać :( Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:34 ja się nie śmieję.ja się bardzo dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:23 gat45 napisała: > A ja nie oglądam nigdy telewizji, tra la la ! Dobrze Ci radzę, zrób dziś wyjątek, bo lepszej okazji do napicia się nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:28 Ale kiedy - powiem w sekrecie i tylko Tobie, Damo : ja-nie-lu-bię-al-ko-ho-lu-pod-żad-ną-pos-ta-cią Tylko nie rozpowiadaj, bo wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:34 Się nie rozchodzi o smak, tylko o skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:29 No nie wiem, czy pilot nie odmówi posłuszeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:29 Jak ciśniesz go w ekran nie będzie miał wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:36 A wiecie, ze jeszcze stosunkowo nie tak dawno JA bylem pilotem do telewizora, jak ten czas leci, ale mna nikt nie ciskal. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:38 Cóż... tamte telewizory można było uszkodzić co najwyżej takim pilotem jak Ty. Tymi obecnymi zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Olewam ciepłym moczem 08.04.13, 19:27 Dla mnie raport Anodiny z lekko podpitym Błasikiem w kabinie jest jedynie rzetelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: musiałeś 08.04.13, 19:33 se rzygnąć i za.... sympatyczny wątek . masz dość nie pij już. Odpowiedz Link Zgłoś
szop-papracz Re: musiałeś 08.04.13, 19:35 On paskudzi. Nie mylić ze szlachetnym papraniem. Papralnictwo to cne rzemiosło. /-/ Szop-papracz Mistrz cechowy Odpowiedz Link Zgłoś
szop-papracz Szop jest bardzo dumny ze swego dzieła 08.04.13, 19:34 Sami Państwo zobaczycie - czegoś tak zapapranego jeszcze telewizja nie widziała. Zawsze do usług /-/ Szop-papracz Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:39 ja powiem tak: nie będę oglądał i nie będę słuchał. natomiast co do picia mam poważny problem.dereniówka,orzechówka,pigwówka,wisniówka czy Baczewski co serce me najbardziej raduje. Baczewski-jak mi powiedziano,że ws klepach się pojawił natychmiast pchnąłem umyślnego co by mnie zaopatrzył.piękna butelka o kwadratowych kształtach stoi i czeka na swoją chwilę. co za piękny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:43 Chivas Regal 12l. (małolata...), ale nie psuję sobie tej przyjemności oglądaniem bełkotu. Coleman Hawkins + Brian Greene "Ukryta Rzeczywistość" Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:50 Najwyraźniej Ty i Venus nie jesteście prawdziwymi patryjotami. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Co kto pije? 08.04.13, 19:55 uważam,że lista preferowanych trunków,z odwołaniem się do świetej tradycji(Baczewski) wystawia mi świadectwo nieskazitelnego patrioty. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Co kto pije? 08.04.13, 23:02 Zdrówko, Venus! (i kropla dla Neptuna...) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Co kto pije? 08.04.13, 23:05 Mój sp przyjaciel Baczewski kiedy się przedstawiał zawsze zaznaczał ze on nie z tych którzy Polaków rozpijali. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:19 humbak napisał: > Bleeeendy są bleeeee... :) Ja sobie nie komplikuję picia whisky rozróżnianiem jej rodzajów. Do każdej dolewam coca colę i dodaję cytrynę plus lód. I każda smakuje tak samo, tym samym. No tak, Bourbon whisky smakuje ciut inaczej, ale też tak samo w swojej grupie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:19 damakier1 napisała: > Bo na trzeźwo to się tego wszystkiego obejrzeć i wysłuchać nie uda. I dlatego nie mam zamiaru ani oglądać, ani słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:20 ave.duce napisała: > damakier1 napisała: > > > Bo na trzeźwo to się tego wszystkiego obejrzeć i wysłuchać nie uda. > > I dlatego nie mam zamiaru ani oglądać, ani słuchać. Abstynentka? :> Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:28 uważaj!to może być przesadne oskarżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:31 99venus napisał: > uważaj!to może być przesadne oskarżenie. Pewnie tak, choć byłaby w doborowym towarzystwie (co najmniej 2 osoby w tym wątku też nie popijają). :) Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:34 przy całym szacunku dla abstynentów-to może być bardzo dobre towarzystwo ale widocznie trochę chorowite.na wiele chorób idealna jest orzechówka.należy pić również w celach leczniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Co kto pije? 08.04.13, 20:48 Z tymi celami leczniczymi trzeba uważać. Ongiś na wrzody żołądka polecano "spirytus z tłustościami" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Co kto pije? 08.04.13, 21:00 wszystko zależy od miejsca,czasu,uczestników,choroby i fachowości nalewającego.jak do tej pory nikogo nie usmierciłem.wszystkim pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Co kto pije? 08.04.13, 21:07 A dlaczego nie Château Lafite-Rothschild? :) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Co kto pije? 08.04.13, 21:21 Otóż :-) Bordeaux Les Ormeaux do nabycia w Tesco za niecałe 17 PLN brutto. Proszę się nie sugerować ceną tylko kupić, spróbować i napisać ile to warte. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Co kto pije? 08.04.13, 21:46 Też Chateau ;) ps. od pewnego czasu mam nastrój na białe. Zdr00Fko. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki A nie lepiej nie oglądać 08.04.13, 21:35 i napić się dla przyjemności? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe no, to ja już pooglądałem 08.04.13, 21:38 dla mnie w zupełności wystarczy. Nie wiem jaki to ma mieć sens? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ale po co oglądać i wysłuchiwać.... 08.04.13, 22:26 Szkoda czasu. Słucham Marka Knopflera (Privateering) i popijam Tanią Whisky. Czego i wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Ale po co oglądać i wysłuchiwać.... 08.04.13, 22:53 Zadajesz się z TW? Ładne kwiatki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Towarzystwo TW przedkładam nad oglądanie jakiś... 08.04.13, 23:08 .. dewiantów w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 22:34 Nic, ale podoba mi się film, serio serio. Troszkę gorzej/ ba, dużo gorzej/ zrobiony, niż "Gra o tron", ale klimaty podobne. Oglądam, wszak czekam na drugi odcinek :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co kto pije? 08.04.13, 22:38 jola.iza1 napisała: > Nic, ale podoba mi się film, serio serio. > Troszkę gorzej/ ba, dużo gorzej/ zrobiony, niż "Gra o tron", ale klimaty podobn > e. > Oglądam, wszak czekam na drugi odcinek :) Ależ oglądasz drugi odcinek. Pierwszy był o 20.25. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 22:41 Ja na HBO2 czekam, bardziej mi się koreluje z tvp :) Bardzo proszę, nie zdradzaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 22:47 Obejrzałam anatomię :) Ubrałam się w Barwy Ochronne, i troszkę mi żal :) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Co kto pije? 08.04.13, 23:04 Film "Barwy ochronne" brzmi znajomie, moj polski boyfriend gral w nich :-) A co pijemy ? well, Margie Thatcher pila Whisky & soda , osobiscie wole G&T , krolowa Matka cieszyla sie dlugim zyciem, byl to jej ulubiony drink :-D Ale trudno uwierzyc ze sie tak odzegnujecie , ze chlacie przy klawiaturze :-D :-D Polak NIE pijacy :-D :-D Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Co kto pije? 08.04.13, 23:17 a74-7 napisał: > Film "Barwy ochronne" brzmi ... ..> Polak NIE pijacy :-D Można, trzeba, wystarczy się oprzeć o szanowną Ochronę Zdrowia. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte właściwie to mam trochę jak Gat45 08.04.13, 22:44 ale poszedłem do nocnego i kupiłem sobie jakieś wino różowe, przez co umknęła mi większa część Gargas. Chcę zobzczyć dyskusję :) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: właściwie to mam trochę jak Gat45 08.04.13, 23:12 Znalazłem fajne strony z fotografiami z 2 wojny światowej.Niezliczona ilość kapitalnych nieznanych fotografi.Polecam. www.ww2incolor.com/poland/306+zbiorowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Co kto pije? 09.04.13, 00:13 Skoro juz założyłam ten wątek to poczułam się zobowiązana i od początku do końca obejrzałam obydwa filmy i całą dyskusję. Znieczulałam się Soplicą z orzechów laskowych i na koniec programu wyszedł do mnie z telewizora jeden człowiek, którego nazwiska nie mogę zdradzić i kupiłam od niego tak, jak kupuje się samochód tajną informację, że przyczyną całej tej katastrofy nie był żaden zamach, tylko ruski bałagan i polskie "jakoś to będzie". I teraz mam kłopot, bo mi ten tajny informator z powrotem do telewizora wleźć nie chce, a już nawet nie powiem do kogo jest z twarzy podobny... Odpowiedz Link Zgłoś