Dodaj do ulubionych

Leming zwykły a leming prawicowy

01.05.13, 17:58
Czym się różni zwykły leming od leminga prawicowego? Na pewno stopniem przyzwoitości. Ale pod względem stopnia naiwności niewiele różni się jeden od drugiego.

Świadczy o tym ogromna podatność na manipulacje, nieumiejętność analizy. Ostatnim przykładem jest sprawa Gowina. Konserwatysty i dla leminga zwykłego i dla leminga prawicowego. A wystarczyłoby trochę pomyśleć, by zorientować się, że Gowin jest hipokrytą, dla którego wartości nie mają znaczenia. Czy uczciwy człowiek głosowałoby za zamiecieniem afery hazardowej pod dywan? Za oddaniem śledztwa smoleńskiego Rosji? O decyzjach w sprawach światopoglądowych nie wspominając.

Kiedy Polacy dojrzeją? Mam na myśli i zwykłe lemingi, i prawicowe.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 18:07
      Za oddaniem śledztwa smoleńskiego Rosji?

to było głosowanie ?
      widać że przegłosowali też co by ci rozum odebrać.
      • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 22:21
        Głosował na przykład przeciwko wezwaniu prezesa Rady Ministrów do wystąpienia do władz Federacji Rosyjskiej o stronie polskiej prowadzenia postępowania w sprawie katastrofy samolotu TU-154.

Tu lista posłów, którzy głosowali przeciwko, w tym Jarosław Gowin: fotoszop.salon24.pl/346436,sejm-smolenski
    • indeed4 "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne 01.05.13, 18:14
      to nigdy niczego byśmy nie mieli" - (J. Kaczyński)

Miłego weekendu, nasza ty wielce "wartościowa, 300-złotowa" Anwadziu ;-)
      • anwad Re: "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne 01.05.13, 18:19
        Ty wsławiłeś się byciem lemingiem smoleńskim. W pancerną brzozę wierzysz do dzisiaj.
        • indeed4 Noo...! 01.05.13, 18:27
          Tak jak 40% wyborców i posłów PiS - straszne. Jak z tym żyć, panie Ścios, no jak? Pyta swojego duchowego guru, Mariusza Maraska (b. członka komisji weryfikacyjnej WSI, który w 2011 nie dostał się do Sejmu z list PiS) zrozpaczona, kompletnie zdruzgotana Anwadzia...
          • anwad Re: Noo...! 01.05.13, 19:11
            Dla nie-leminga to nie są kwestie wiary, tylko wiedzy
        • 1zzarda Re: "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne 01.05.13, 18:33
          Czy pan generał już trzeźwy?
    • dystans4 Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 18:31
      Powiem coś serio. Widzę znowu kłmastwa o zamachu, opowiadania kolejny raz o aferze hazardowej, kiedy prawdziwa afera hazardowa to była afera PiS, tak jak wiele innych. Także spraw z morderstwami w tle, jak FOZZ. Albo ułaskawianie gangsterów (chyba i morderców) przez Dubieniecką z mężem (wynajętym).

Jak gdyby nie było już spraw rzeczywistych i ważnych. Inna rzecz, że PiS stracił już twarz tak bardzo, że widzi, że normalni nie reagują na jakie bądź zapowiedzi normalności (ostatnia, która mogła się powieść, to normalność po katastrofie, szybko odwołana z wiecznie tego samego powodu - pychy i złości Kaczyńskiego) sam już w możliwość powrotu do normalności nie wierzy.

Żeby nie było już nic.
      --
      buldog.
      • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 18:34
        Z takimi tekstami zwracaj się do lemingów. Będziesz miał satysfakcję jak podchwycą.
        • dystans4 Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 19:23
          Myślałem, że wystarczająco prostym językiem napisałem.
          Zawsze to nowe doświadczenie i nauka na przyszłość.

Napiszę prościej:

PiS łamie o aferze hazardowej PO, żeby ukryć własną na 1 mld złotych.
          Prezydent Kaczyński hurtowo ułaskawiał gangsterów i innych przestępców.
          Itd.
          Zrozumiałaś, co normalni myślą o takich tekstach?
          Piszę ot tak, bo bez względu na to, napiszę czy nie, nikt, ale to DOSŁOWNIE NIKT, nie będzie brał serio tego co tu nam głosisz.
          --
          buldog.
          P.S. Ustariewszaja metodiczka u Was.
          • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 19:35
            Przyślijcie mi kogoś inteligentniejszego. Ty mnie nudzisz. Klasyka: odwracanie kota ogonem, próba skierowania dyskusji na manowce. Pa.
            • dystans4 Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 19:50
              Z czym przychodzisz? Z tekstami, które już ani grzeją, ani ziębią? Wszystkich.
              Póki była atrakcja, jakoś to ruszało i był sens choćby wykpienia tych nonsensów. Ale to się ma ku końcowi. Co widać po popularności czytadła "przekaz codzienny".
              I mnie też odpowiadać chce się coraz mniej. Nawet słuchacze Ojca Dyrektora nie chcą płacić za bełkot Macierewicza. nowa tv za chwilę padnie, i bez wielkiego huku, bo to też trzeba umieć zrobić.
              --
              buldog.
              • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 19:56
                Przekaz dnia? To ciekawe dlaczego w samym PiS-ie lemingów nie brakuje.
                Kłamstwo jest nudne, pamiętaj.
      • sclavus aleSZ... 01.05.13, 20:58
        to Kononowicz...
        Żeby nie było już nic
        ... nikt inny!!! (bo nawet nie anwad)
    • zapijaczony_ryj Leming to człowiek zadowolony z zycia i z tego co 01.05.13, 18:36
      ma!
      Kocha swój Kraj Polskę i UE, a PiS_Dogłowy wielbiciel Naczelnego idioty to czarnowidz co nienawidzi Polski , Polaków i Unii Europejskiej!!
      Ot co!
      To taki Naczelny Idiota na zywo:

tiny.pl/htd75
    • etta2 Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 18:50
      Wandziu, napisz jakąś pracę naukową na temat lemingów, bo jesteś świetnie zorientowana: który prawicowy, który zwykły, który niezwykły, a który oszukany. To akurat twój krąg zainteresowań, może jaki doCHtorat zrobisz? Może niczym Binienda wypłyniesz na szerokie wody, zamiast marnować swoje talenty na FK?
    • indeed4 Prostytutki, geje, romanse - tak się bawi prawica 01.05.13, 18:57
      "37-letnia Caroline Nokes dała się sfilmować ukrytą kamerą w pokoju hotelowym z młodszym o dziesięć lat partyjnym kolegą (który, jak wyszło na jaw, miał jeszcze romans z biseksualną zwolenniczką torysów)"

www.rp.pl/artykul/533265.html
      Dajże już sobie wreszcie spokój z tymi odrealnionymi, infantylnymi homiliami o "wartościowej, jedynie słusznej pisowskiej prawicy", bo robisz się coraz bardziej męcząca i groteskowa ;-)
      • zielonabudka14 Re: Prostytutki, geje, romanse - tak się bawi pra 01.05.13, 19:01
        Wolny dzień, więc pisowskie hieny, jak zwykle, wyszły na żer. A nuż upolują jakiegoś leminga swoją uporczywą indoktrynacją. I zgrzytają zębami ze złości, że tyle się na tym znienawidzonym forum produkują i nic. Nikt nie chce podzielić ich chorej wizji. Żal...
      • anwad Re: Prostytutki, geje, romanse - tak się bawi pra 01.05.13, 19:08
        Ale co Ty nagle z takimi sprawami wyskoczyłeś? Czy ja o tym?
        • dystans4 Re: Prostytutki, geje, romanse - tak się bawi pra 01.05.13, 20:34
          Trzeba kolejny raz tłumaczyć? Tym razem padło na mnie.
          To jest tak, Żabko.
          Kiedy kto wychodzi z fałszywych przesłanek, może udowodnić wszystko, ale na ogół wychodzą mu bzdury. Żeby to zilustrować, można odwołać się do innego nonsensu, to ułatwia spojrzenie na wszystko z właściwej perspektywy. Zrozumienie. Już nie chce mi się wchodzić w szczegóły - syntaktyka, semantyka itd. itp.

Choć inna interpretacja omawianego wpisu też możliwa, wnioski, jakie z niej płyną, są identyczne.
          --
          buldog.
          • anwad Re: Prostytutki, geje, romanse - tak się bawi pra 01.05.13, 20:57
            A do rzeczy, potrafisz?
            • dystans4 Re: Prostytutki, geje, romanse - tak się bawi pra 01.05.13, 21:33
              Póki co jakoś nikt tego nie kwestionował. Masz kłopot ze zrozumieniem?
              --
              buldog.
            • kotek.filemon Re: Prostytutki, geje, romanse - tak się bawi pra 02.05.13, 13:32
              anwad napisała:

> A do rzeczy, potrafisz?

Do rzeczy to u Lisickiego.
    • sclavus Szanse na wyleczenie, 01.05.13, 20:52
      sont quasi inexistantes - to smutne dla ciebie!
    • erte2 Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 21:21
      anwad
      Żabciu, zaniechaj ! Ile razy i jak długo można robić z siebie aż taką kretynkę ? Czy to jest taki masochizm czy też ci tak dobrze płacą ?
      Na początku to było nawet śmieszne, potem - przyznam - irytujące, ale po przekroczeniu przez ciebie kolejnej, wydawałoby się nieprzekraczalnej już granicy absurdu stało się po prostu nudne. Jedyne co może ew. zaitrygować to to jak daleko można się posunąć w idiotyzmach i czy to już jest przypadek kliniczny czy zwykły zanik szarych komórek, z tym że mocno przyśpieszony.
      A tak między nami - ty NAPRAWDĘ wierzysz w te wszyskie wybuchy, sztuczne mgły, hele, dobijanie rannych, opancerzone samoloty, bomby termobaryczne, w tego Putina z pancerfaustem i Tuska z koktailem Mołotowa ? Czy rzeczywiście ta twoja paranoja jest aż tak daleko posunięta ?
      • dystans4 Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 21:40
        Jak możesz tak pytać serio?
        Jasne, że nie wierzy! W ani jedno słowo, jakie mówi.

I tylko można się zastanawiać nad wielkością wynagrodzenia, jakie za swoją działalność pobiera. Niedawno napisała, że właśnie się pobudowała. To wiele z entuzjazmu Anwad tłumaczy.
        Skuteczność w przekonywaniu nas ma zerową. Jeśli nie ujemną... : )
        Chyba że prezes płaci za to, żeby nam czasu trochę zajęła i żeby się o nim mówiło (obojętne jak, byle dużo). I ten efekt ma się ku końcowi.
        --
        buldog.
        • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 23:20
          "Niedawno napisała, że właśnie się pobudowała".

Naprawdę? Widzę, że wiesz o mnie więcej ode mnie...:)
        • erte2 Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 23:48
          dystans4
          Przychodzi baba do architekta.
          - Przyszła się pani budować ?
          - Nie, walić !!
          (Taki żart na poziomie Krzysztofa Skowrońskiego)
      • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 22:24
        To WY WIERZYCIE w raport MAK i Millera. A JA WIEM, że te raporty te są fałszywe i że samolot rozpadł się nad Smoleńskiem z powodu eksplozji.
        • wariant_b Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 22:32
          anwad napisała:
          > A JA WIEM, że te raporty te są fałszywe i że samolot rozpadł się nad Smoleńskiem
          > z powodu eksplozji.

I WIESZ również, że miał obowiązek znaleźć się w tym miejscu?
          • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 22:50
            Już napisałam, co wiem. KOMISJA LASKA TEŻ WIE. I dlatego nie chcą, by ewentualne spotkanie z ekspertami Zespołu Parlamentarnego było rejestrowane.

Prof. Nowaczyk: "W tak niezwykle niejasnej, zagmatwanej i bulwersującej sprawie jaką jest katastrofa smoleńska, nieuczciwy raport KBWL LP i śledztwo prowadzone nieudolnie przez prokuraturę wojskową, nie może być mowy o żadnych rozmowach za zamkniętymi drzwiami. Od dawna proponujemy (eksperci ZP) jawną i monitorowaną przez media dyskusję. W styczniu pan Lasek proponował ciche spotkanie, bez udziału publiczności i mediów, ale jak widać w mojej odpowiedzi na pierwsze pytanie, został już przywołany do porządku przez premiera Tuska. Przyznam, że propozycja zakulisowych, tajnych rozmów pomiędzy ekspertami, teraz już wiemy że nie będą w tym uczestniczyli przedstawiciele strony rządowej, ma wyraźnie cechy zabiegu wyłącznie propagandowego. W takich działaniach nie zamierzam uczestniczyć. Natomiast prof. Kleibera zapraszam na II Konferencję Smoleńską, która odbędzie się w październiku tego roku w Warszawie".
            • anwad Zapomniałam podać żródło 01.05.13, 23:02
              Wywiad z prof. Kazimierzem Nowaczykiem: wpolityce.pl/wydarzenia/52658-nasz-wywiad-prof-nowaczyk-stan-szczatkow-rzadowego-polskiego-samolotu-rdzewiejacych-i-znikajacych-z-rosyjskiego-lotniska-jest-alegoria-stanu-polskiej-panstwowosci
            • wariant_b Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 23:27
              anwad napisała:
              > Już napisałam, co wiem. KOMISJA LASKA TEŻ WIE.

WSZYSCY wiedzą, że w tych warunkach pogodowych samolot nie miał prawa
              znaleźć się nad Smoleńskiem, a jeśli się tam z jakichś niewyjaśnionych
              powodów znalazł, nie miał prawa zejść poniżej wysokości decyzyjnej
              a już tym bardziej próbować lądowania we mgle bez zgody wieży.
              • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 23:32
                Ileż kłamstw (lub błędów) w jednym zdaniu. Ale zamiast je prostować... Może wiesz coś o tym?
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,144235855,144235855,Dlaczego_B_Komorowski_i_D_Tusk_nie_lataja_Tu_154.html
                • wariant_b Re: Leming zwykły a leming prawicowy 01.05.13, 23:38
                  anwad napisała:
                  > Ileż kłamstw (lub błędów) w jednym zdaniu. Ale zamiast je prostować...

To może jednak wyprostuj i podaj prawdziwe warunki pogodowe w Smoleńsku,
                  prawidłową kategorię lotniska i jego rzeczywiste wyposażenie.
              • anwad Wykaz kłamstw/przeinaczeń warianta_b 01.05.13, 23:46
                > WSZYSCY wiedzą, że w tych warunkach pogodowych samolot nie miał prawa
                > znaleźć się nad Smoleńskiem,

Samolot może próbować lądować w każdych warunkach pogodowych schodząc na przepisową wysokość decyzyjną 100 m.

a jeśli się tam z jakichś niewyjaśnionych
                > powodów znalazł, nie miał prawa zejść poniżej wysokości decyzyjnej

Samolot nie zszedł poniżej wysokości decyzyjnej. Na odpowiedniej wysokości dowódca zdecydował o odejściu na drugi krąg. To dlaczego samolot nie odszedł, a obniżał się w dół, jest obecnie przedmiotem badań ekspertów.

> a już tym bardziej próbować lądowania we mgle bez zgody wieży.

Wieża nie tylko nie zakazała lądowania, ale nie wyznaczyła lotniska zapasowego i co więcej - co zeznał nieżyjący już pilot JAK-a, Remigiusz Muś, który nagrał te komendy - kontrolerzy zalecili pilotom Tu-154 m zejście poniżej przepisowej wysokości - 50 m (czego nie odnotowano w stenogramach z czarnych skrzynek, które prawdopodobnie zostały sfałszowane).
                • wariant_b Re: Wykaz kłamstw/przeinaczeń warianta_b 02.05.13, 00:08
                  anwad napisała:
                  > Samolot może próbować lądować w każdych warunkach pogodowych schodząc
                  > na przepisową wysokość decyzyjną 100 m

Wybacz anwad, nie chcę obrażać twojej inteligencji, ale lotnisko nie znajduje
                  się na wysokości decyzyjnej, a na lądowanie potrzebna jest zgoda wieży.

> Samolot nie zszedł poniżej wysokości decyzyjnej. Na odpowiedniej
                  > wysokości dowódca zdecydował o odejściu na drugi krąg.

Wskaż mi w Raporcie Macierewicza miejsce w którym powiedziano,
                  że wybuch nastąpił powyżej wysokości decyzyjnej. Wytłumacz nam również,
                  które systemy pokładowe pozwalają sterować samolotem przy pomocy głosu.

> Wieża nie tylko nie zakazała lądowania, ale nie wyznaczyła lotniska zapasowego

Wieża miała przygotowane lotnisko zapasowe w Moskwie, my w Mińsku oraz
                  (podobno nieczynny w weekendy) Witebsk. Natomiast nie podjęto decyzji
                  o wyborze lotniska zapasowego, choć nagrania jednoznacznie dowodzą,
                  że dyspozytor, czyli w tym przypadku prezydent Kaczyński został poinformowany
                  o panujących warunkach zarówno przez stewardesę jak i dyrektora Kazanę z MSZ.

Technik pokładowy Remigiusz Muś niestety nic już nie może powiedzieć,
                  a już zwłaszcza po rosyjsku - a szkoda, bo być może udałoby się go wraz
                  z resztą załogi Jaka postawić przed sądem, a nie tylko ukarać dyscyplinarnie.
          • erte2 Re: Leming zwykły a leming prawicowy 02.05.13, 00:14
            wariant_b
            Chłopie, odpuść ! Przecież jakakolwiek próba merytorycznej dyskusji z tą kretynką nie ma najmniejszego sensu ! Na jakikolwiek rzeczowy argumet z twojej strony dostaniesz odpowiedź tak bezsensowną i po prostu idiotyczną że żaden normalny człowiek aż takiej durnoty nie jest w stanie wymyśleć. To jest mniej więcej tak:
            - Był zamach !
            - Ale dlaczego nie ma zapisu wybuchów ?
            - Bo zapisy były sfałszowane !
            - Ale dlaczego samolot zszedł poniżej 100. metrów ?
            - Bo mu kazali !
            - A skąd wiesz ?
            - Bo są zapisy !
            ..................................................
            Itd., itp.
            Nie dasz rady wymyślić takiej bzdury, takiego idiotyzmu i takich "argumentów" chocbyś się nie wiem jak starał. Coś takiego może powstać jedynie w chorym łbie pokręconej wądzi.
            • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 02.05.13, 00:24
              On MUSI.
        • magdolot Re: Leming zwykły a leming prawicowy 02.05.13, 23:12
          anwad napisała:

> To WY WIERZYCIE w raport MAK i Millera. A JA WIEM, że te raporty te są fałszywe
          > i że samolot rozpadł się nad Smoleńskiem z powodu eksplozji.

Ona to WIE, bo w nim siedziała.
          • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 02.05.13, 23:32
            Wiem, bo analizuję fakty. Wy tylko wierzycie.
    • humbak Re: Leming zwykły a leming prawicowy 02.05.13, 00:12
      Nie dość że trolujemy to jeszcze spamujemy? Ach Andzia Andzia:)
    • trevik Re: Leming zwykły a leming prawicowy 02.05.13, 22:49
      > Kiedy Polacy dojrzeją? Mam na myśli i zwykłe lemingi, i prawicowe.

Przełom widzę....
      Od kiedy lemingi nazywane są przez Ciebie Polakami?

T.
      • anwad Re: Leming zwykły a leming prawicowy 02.05.13, 23:31
        Z moich ostatnich refleksji... Kiedyś myślałam, że mówienie o "Gazecie Wyborczej", że to żydowska, antypolska gazeta, to wielkie nadużycie. Obserwując poczynania tej gazety przez kilka lat muszę powiedzieć, że faktycznie coś w tym jest. Faktycznie jest to silnie antypolska gazeta, wrogo nastawiona wobec Polaków, i faktycznie duża część ważniejszych redaktorów jest pochodzenia żydowskiego, ma wśród członków swoich rodzin / przodków KPP-owców, ubeków... Całe życie się człowiek uczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka