Dodaj do ulubionych

W Polsce nie opłaca się produkcja wódki

28.05.13, 19:45
Ja rozumiem, że fabryka keczupu, albo lokomotyw może paść, ale żeby wódki nie opłacało się w Polsce produkować, to już jest koniec świata.

pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,14000608,Polscy_przedsiebiorcy_doplacaja_do_produkcji_wodki_.html#BoxBizTxt
Obserwuj wątek
    • volupte Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 28.05.13, 21:03
      akcyza.
    • remez2 Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 28.05.13, 21:10
      douglasmclloyd napisał:

> Ja rozumiem, że fabryka keczupu, albo lokomotyw może paść, ale żeby wódki nie o
      > płacało się w Polsce produkować, to już jest koniec świata.
      Bimber grzeje, bimber chłodzi
      bimber nigdy nie zaszkodzi.
      • hummer Czyli podatki 28.05.13, 21:21
        remez2 napisał:

> douglasmclloyd napisał:
        >
        > > Ja rozumiem, że fabryka keczupu, albo lokomotyw może paść, ale żeby wódki
        > nie o
        > > płacało się w Polsce produkować, to już jest koniec świata.
        > Bimber grzeje, bimber chłodzi
        > bimber nigdy nie zaszkodzi.

Nie jest rzeczą nową, że po przekroczeniu pewnego pułapu opodatkowania wpływy z tytułu podatków gwałtownie spadają

www.podatki.biz/sn_autoryzacja/logowanie.php5/artykuly/dochody-budzetowe-gwaltownie-spadaja-rekordowo-wysoki-deficyt_16_20434.htm?idDzialu=16&idArtykulu=20434
        pl.wikipedia.org/wiki/Krzywa_Laffera
    • humbak Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 28.05.13, 21:27
      Może to i dobrze. Większość naszych wódek, nadaje się tylko do tego, by się nimi upić.
      • hummer Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 28.05.13, 21:30
        humbak napisał:

> Może to i dobrze. Większość naszych wódek, nadaje się tylko do tego, by się nim
        > i upić.

A polecasz jakąś do picia? Chciałbym wesprzeć rodzimy przemysł spirytusowy.
        • humbak Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 28.05.13, 21:32
          W tej chwili nic. Ja ostatnio jadę na winie i whiskey, jeśli chodzi o alkohole. Ewentualnie piwie. Swego czasu były Starki, ale ktoś spieprzył sprawę i szczeciński polmos się wysypał. No i do nabycia pozostały tylko nieliczne egzemplarze w wieku przynajmniej dwudziestu paru lat. Mogą być niezłą lokatą kapitału:)
        • losiu4 Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 28.05.13, 22:15
          hummer napisał:

> A polecasz jakąś do picia? Chciałbym wesprzeć rodzimy przemysł spirytusowy.

wesprzyj siebie. proponuję od bitwy pod Grunwaldem zacząć ;)

Pozdrawiam

Losiu
        • alistair-p Polecam.......... 28.05.13, 22:21
          Generalnie wódki ze spirytusu ziemniaczanego i tzw.neutralnego.Maja one smak łagodny w odróznieniu od zbozowych np.Wyborowej.A jesli chodzi o konkrety to Luksusowa i Stock czysty.Nie polecam uzdatnianego gliceryną czerwonego Smirnoffa,a o czymś takim jak Bols nawet nie wspomne.
          • hummer Re: Polecam.......... 28.05.13, 22:56
            alistair-p napisał:

> Generalnie wódki ze spirytusu ziemniaczanego i tzw.neutralnego.Maja one smak ła
            > godny w odróznieniu od zbozowych np.Wyborowej.A jesli chodzi o konkrety to Luks
            > usowa i Stock czysty.Nie polecam uzdatnianego gliceryną czerwonego Smirnoffa,a
            > o czymś takim jak Bols nawet nie wspomne.

Myślałem o jakiś wnioskach smakoszy. Problem taki, że muszę kupić większą ilość. Za tydzień wesele i z tego co widzę nabędę wódki ukraińskie. :)
            • nazimno ...dobrze, ze nie czeskie... 28.05.13, 23:03
              Chociaz..... nie bylbym taki pewien....
              • hummer Re: ...dobrze, ze nie czeskie... 28.05.13, 23:07
                nazimno napisał:

> Chociaz..... nie bylbym taki pewien....

Czesi mają doskonałe piwo i śliwowicę. Ale 70% to bym potruł na dłuższą metę.
            • humbak Re: Polecam.......... 29.05.13, 07:44
              No to przykro mi. Ostatnie co słyszałem żę dobre, a za rozsądne pieniądze... to był Krupnik, ale to było już ze 3 lata wstecz. Teraz to może niestety być syf.
          • erte2 Re: Polecam.......... 29.05.13, 09:36
            Znakomita jest wódka orkiszowa; problem w tym że cholerycznie droga. Ostatnio trafiłem na białą "Żubrówkę", tez niezła. A generalnie przestawiłem sie na whisky, ale w ogóle używam coraz mniej.
    • zbysio45 Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki A co 28.05.13, 21:53
      sie jeszcze moze opłacać ?jak rzadzą dyletanci i GŁĄBY ?
      • douglasmclloyd Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki A co 28.05.13, 23:16
        zbysio45 napisał:

> sie jeszcze moze opłacać ?jak rzadzą dyletanci i GŁĄBY ?

Najwidoczniej Polacy mniej piją, tzn. mniej wódki i wybierają inne trunki.
      • volupte Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki A co 29.05.13, 09:43
        Oni nie rzadzą fabrykami wódki.
    • losiu4 Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 28.05.13, 22:14
      łojtam, był czas ze nawet taki samograj jak hazard (totolotek znaczy) straty przynosił... Tak sie u nas czasem "biznesy" robi :)

pozdrawiam

Losiu
      • douglasmclloyd Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 28.05.13, 23:15
        losiu4 napisał:

> łojtam, był czas ze nawet taki samograj jak hazard (totolotek znaczy) straty pr
        > zynosił...

Państwo dbało o klienta, były wysokie wygrane, nie to co teraz ;)
    • takczynie3 Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 28.05.13, 23:40
      za malo widac pijakow, bo teraz wszyscy wsiedli do samochodow.
    • 0ficjalny Gospodarka rynkowa i się nie opłaca? 29.05.13, 08:18
      Trzeba podnieść cenę. A może Naród przestał lubić alkohol?
    • zapijaczony-ryj Pracowniy wypijaja? 29.05.13, 09:30
      badać trzeźwość przy wyjsciu z pracy.
      A tak naprawdę to uważam, że prywatyzacja monopolu spirytusowego do było debilne zagranie
      • anmanika Re: Pracowniy wypijaja? 29.05.13, 10:00
        Jak ktoś potrafi prowadzić biznes to się opłaca:
        www.kozuba.pl/kontakt.html
    • volupte Re: W Polsce nie opłaca się produkcja wódki 29.05.13, 10:06
      Bardzo sie opłaca , skoro na ,,metach" mozna kupić połówke za 6-8 zł. Wprawdzie chyba to samogon lub z ,,odzysku" ale opłacalnosc musi być skoro tak tanio.
    • takczynie3 im mniej wódy w Polsce tym lepiej 29.05.13, 10:08
      spadek popytu na wóde dobrze świdczy o Polakach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka