Dodaj do ulubionych

"jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami,

08.06.13, 19:37
nie obywatelami świata, ale Polakami" - Winnicki

A ja wręcz odwrotnie.

... Lewactwo w Polsce spod znaku "Krytyki Politycznej", spod znaku Palikota, spod znaku SLD to są poglądy, organizacje i ideologie, które z Polską i polskością nie mają nic wspólnego - przekonywał. Zdaniem działacza Ruchu jest to "ideologiczna opresja", którą trzeba odeprzeć. - Trzeba sobie powiedzieć jasno. Albo my albo oni. To jest wojna - podkreślił dodając, że Ruch narodowy zepchnie "to lewactwo" na "kulturowy, społeczny i polityczny margines". ...

Miała być demokracja, a tu każdy wygaduje co chce! - Lech Wałęsa.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Widocznie czuje się Azjatą /nt 08.06.13, 19:43
      S.
      • ave.duce Re: Widocznie czuje się Azjatą /nt 08.06.13, 19:46
        Azja to wielki kontynent ;)
      • ukos To całkiem zwyczajne dla mentalnego Kacapa 08.06.13, 22:50
        snajper55 napisał:

> Widocznie czuje się Azjatą
    • humbak Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 20:01
      Nie widzę szczególnego powodu by utożsamiać się z Europą jako ojczyzną. Jeśli mam zaś na siłę wybierać, wolę być Polakiem. Wolę już cierpiętniczy mesjanizm, niż wspólnotę białego cżłowieka z niewolnictwem, wyzyskiem i ludbójstwem w tle przykryte kołderką cukierkowego i zbiurokratyzowanego do bólu humanizmu.
      • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:06
        A nie wystarczy być Człowiekiem?
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Salonowych Gadających Głów, bycie Człowiekiem... 08.06.13, 22:08
          ave.duce napisała: A nie wystarczy być Człowiekiem?

---> ... nie satysfakcjonuje - one wolą być Europejsykami!
          • ave.duce Wiesz to zapewne z autopsji i stąd ta frustracja. 08.06.13, 22:12
            Współczuję.

1normalnyczlo.w.i.e.k napisał:

> ave.duce napisała: A nie wystarczy być Człowiekiem?
            >
            > ---> Salonowych Gadających Głów, bycie Człowiekiem... nie satysfakcjonuje - one wolą być Europejsykami!
            • 1normalnyczlo.w.i.e.k Niektore czerwone GG,jak np Paweł Olszewski, 08.06.13, 22:20
              ave.duce napisała: Wiesz to zapewne z autopsji i stąd ta frustracja. Współczuję.

---> ... łatwo poznać po udawanym współczuciu i po wmawianiu innym, że są zdenerwowani, bądź sfrustrowani. Choć taki Adam Michnik w ogóle się nie krył i gdy tylko go niemoc intelektualna dopadała, to natychmiast odwoływał się do sfrustrowanych nieudaczników czy zoologicznych antykomunistów ...
        • humbak Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 07:12
          To Ty zgodziłaś się na podział zaproponowany przez jakiegoś polityka.
          • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 09:55
            Komentuję ten podział. Czy to oznacza zgodę?
            • humbak Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 22:24
              W ujęciu z twojego pierwszego postu? Sądzę że tak.
              • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 10.06.13, 08:58
                Masz rację, refleksja przyszła później.
      • taziuta Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 06:48
        humbak napisał:

> Nie widzę szczególnego powodu by utożsamiać się z Europą jako ojczyzną. Jeśli mam zaś na
        > siłę wybierać, wolę być Polakiem. Wolę już cierpiętniczy mesjanizm, niż wspólnotę białego
        > cżłowieka z niewolnictwem, wyzyskiem i ludobójstwem w tle przykryte kołderką
        > cukierkowego i zbiurokratyzowanego do bólu humanizmu.

Tak ustawiając alternatywę, to może i rzeczywiście nasz cierpiętniczy mesjanizm lepszy. :/
        Ale przeciwstawiając mu organizację, sprawność funkcjonowania, społeczeństwo obywatelskie (faktycznie działające samorządy), brak szariatu, wolność słowa, tolerancję, to jednak wolę być Europejczykiem.
        • humbak Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 07:12
          Samorządność to sprawa lokalna. Już nawet nie narodowa, a co dopiero sięgająca wyżej. Sprawność funkcjonowania eurokracji? Dyskusyjne.
          Brak szariatu? U nas religia ma za dużo powiedzenia w praktyce, nie w prawie. Zresztą istotniejszy jest moim zdaniem zakres regulacji życia przez prawo a w tym względzie UE wcale nie wygląda lepiej od nas.
          Wolność słowa i tolerancją są wględne. Poza tym tolerowanie ro nic szlachetnego. Natomiast z wolnością słowa tam jest niewiele lepiej niż u nas. Tylko inne rzeczy są zakazane.
          • taziuta Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 09:07
            humbak napisał:

> Samorządność to sprawa lokalna. Już nawet nie narodowa, a co dopiero sięgająca
            > wyżej. Sprawność funkcjonowania eurokracji? Dyskusyjne.
            /.../

Samorządność to kwestia mentalności. U nas działa w oparciu o aktywistów, ludzi którym się chce (często/zbyt często głównie we własnym interesie), podczas gdy przeciętny Kowalski ma ją w tym samym miejscu co i władze centralne...

A co do sprawności, to nie miałem na myśli biurokracji europejskiej, lecz kraje/gospodarki Europy Zachodniej, a szczególnie skandynawskie.
            • humbak Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 22:23
              > Samorządność to kwestia mentalności. U nas działa w oparciu o aktywistów, ludzi
              > którym się chce (często/zbyt często głównie we własnym interesie), podczas gdy
              > przeciętny Kowalski ma ją w tym samym miejscu co i władze centralne...

Tym bardziej tożsamość wielkoskalowa ma tu marginalne znaczenie.

> A co do sprawności, to nie miałem na myśli biurokracji europejskiej, lecz kraje
              > /gospodarki Europy Zachodniej, a szczególnie skandynawskie.

Pardon, przez przyjęcie niestniejącej paneuropejskiej tożsamości mamy dążyć do sprawności krajów skandynawskich? Czy Ty przeczytałeś co napisałeś?
              • taziuta Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 22:51
                humbak napisał:

> Pardon, przez przyjęcie niestniejącej paneuropejskiej tożsamości mamy dążyć do
                > sprawności krajów skandynawskich? Czy Ty przeczytałeś co napisałeś?

Ja tak, ale nie odpowiadam za to jak Ty rozumiesz to co ja napisałem... ;)
                • humbak Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 22:56
                  Ehe... z jednej strony masz... no niech będzie że Skandynawów, z drugiej dajmy Włochów. Faktycznie... tożsamość europejska.
                  • remez2 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 23:02
                    humbak napisał:

> Ehe... z jednej strony masz... no niech będzie że Skandynawów, z drugiej dajmy
                    > Włochów. Faktycznie... tożsamość europejska.
                    Z jednej strony mieszkańcy Siedlec i okolic, z drugiej Górny Śląsk.
                    • humbak Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 23:10
                      No to powiedz coś o tych fundamentalnych różnicach między tymi dwoma przypadkami. Jak się mają do wspomanego przeze mnie zestawienia?
                      • remez2 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 23:12
                        humbak napisał:

> No to powiedz coś o tych fundamentalnych różnicach między tymi dwoma przypadkam
                        > i. Jak się mają do wspomanego przeze mnie zestawienia?
                        Wprost.
                  • taziuta Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 10.06.13, 09:17
                    humbak napisał:

> Ehe... z jednej strony masz... no niech będzie że Skandynawów, z drugiej dajmy
                    > Włochów. Faktycznie... tożsamość europejska.

Nie rozumiem o co Ci chodzi z tą tożsamością. UE to przede wszystkim wspólnota interesów. Daleko jeszcze (jeśli w ogóle to nastąpi) do narzucania wszystkim członkom jakiejś jednej/jedynej drogi, jak żyć. I jeśli nawet miałoby to kiedyś nastąpić to na zasadzie wyboru większości (zapewne drogą referendów krajowych). Kraj, którego wyborcom będzie nie po drodze z innymi, zawsze będzie mógł z UE wystąpić. Jeśli uzna, że jego 'tożsamość' (na przykład szariat) jest ważniejsza od dobrobytu...
    • etta2 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 20:12
      Nie dajmy się wpędzić w amok narodowców i pseudopatriotów, głoszących, że jesteśmy "narodem wbitnym, wybranym i wyjątkowym". NIE JESTEŚMY! Jesteśmy normalną nacją z niewielką domieszką "poYebów" traktujących swoją "polskość" jako coś wyjątkowego i nadzwyczajnego w świecie. A więc JESTEŚMY EUROPEJCZYKAMI, jesteśmy obywatelami Świata i...obywatelami Polski. Tylko tyle i az tyle......
      • 1normalnyczlo.w.i.e.k To ty usiłujesz wpędzić ... w kompleksy! 08.06.13, 20:23
        etta2 napisała: Nie dajmy się wpędzić w amok narodowców i pseudopatriotów, głoszących, że jesteśmy "narodem wbitnym, wybranym i wyjątkowym"

---> Jesteśmy Polakami i mamy pełne prawo by być z tego dumni ... a twoje i wszelkiej maści lewactwa ujadanie, tego nie zmieni!
        • etta2 Re: To ty usiłujesz wpędzić ... w kompleksy! 08.06.13, 20:30
          Ciapku, ja nie mam zupełnie NIC wspólnego z lewctwem, lewakami i.t.p poyebami. Po prostu: czuje się Polką i tylko tyle, nic więcej. Nie jestem kimś wyjątkowym, wybitnym, wyróżnionym....ty się tak czujesz? To mi cię szkoda i żal, bo to oznaka kompleksów.
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k Wiem! Dlatego byłaś osobno wymieniona :) 08.06.13, 21:02
            etta2 napisała: ja nie mam zupełnie NIC wspólnego z lewctwem, lewakami i.t.p poyebami.
            Po prostu: czuje się Polką i tylko tyle, nic więcej. Nie jestem kimś wyjątkowym, wybitnym, wyróżnionym....ty się tak czujesz? To mi cię szkoda i żal, bo to oznaka kompleksów.

---> Nie uważam się za kogoś wyjątkowego, ale i nie uważam się za kogoś gorszego, za jakiego chcą zdecydowaną większość Polaków, uważać wszelkiej maści salonowe autorytety z Adamem Michnikiem na czele i pomniejsze w rodzaju Marcina Mellera, Tomasza Wołka, Waldemara Kuczyńskiego, Radosława Markowskiego, Jacka Kucharczyka, Adama Szostkiewicza, Jana Hartmana ... albo Agaty Bielik - Robson

PS. Na wypowiedzi medialne tzw. Gadających Głów, najszybciej reagowałem, gdy któryś z nich usiłował opluwać Polaków, wtrącając niby mimochodem o "typowo polskim ..."
            Celują w tym szczególnie szczekaczki występujące w programach "Pierwszego Radia i Pierwszej Telewizji Dezinformacyjnej", m.in. w "Śniadaniu Mistrzów" TVN24 i w Porankach RadiaTOK FM.
        • sclavus Re: To ty usiłujesz wpędzić ... w kompleksy! 08.06.13, 20:33
          ... jak ty (ciągle) nic nie rozumiesz, jak ty nie wiesz...
          Nic a nic nie zrozumiałeś z tego co napisała etta (a jeśli przeczytałeś wątek założycielski - to też nie zrozumiałeś)
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k Widać Winnicki miał dobre stopnie też z geografii 08.06.13, 20:21
      ave.duce napisała: A ja wręcz odwrotnie.
      > "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, nie obywatelami świata, ale Polakami" - Winnicki

---> On nie musi nikogo myślącego przekonywać, że : "... Lewactwo w Polsce spod znaku "Krytyki Politycznej", spod znaku Palikota, spod znaku SLD to są poglądy, organizacje i ideologie, które z Polską i polskością nie mają nic wspólnego"!
      Komuchy z "Krytyki Politycznej" potrafili bandy neofaszystowskie sprowadzając do Polski i szczuć na polskich patriotów, czym dobitnie potwierdzili, że nie byli i nie są Polakami.
      Z kolei jeden z bardziej znanych działaczy PZPR i MO, Jerzy Dziewulski, osobiście kierował atakami bandytów na Polaków uczestniczących w Marszu Niepodległości, pokazując tym samym kim sam jest i kim są jego mocodawcy z PO i SLD!
      SLD-owscy bandyci próbowali podpalić Polskę. Na szczęście Większy Bandyta jest już znany!

Jacy z tych komuchów "Europejczycy"!!! Toż to pieski Rosji i Niemiec!

Wiadomo, co chcą osiągnąć ci, którzy podają się nie za Polaków, ale za Europejczyków, jakie są ich intencje. Tylko że to są ludzie, którzy nie tylko są słabi z geografii, ale głównie z historii. Tylko ktoś zakompleksiony może mówić, że jest Europejczykiem, wypierając jednocześnie "polskość", bo nie tylko nie wie, że Polska leży na kontynencie europejskim, ale nie wie, że także w okresie międzywojennym, Polacy doskonale czuli się Europejczykami, ale przede wszystkim czuli się Polakami!
      • sclavus Re: Widać Winnicki miał dobre stopnie też z geogr 08.06.13, 20:38
        ... biedactwoo... :>:>:>
    • life.form A ja faszolom serdecznie dziękuję :) 08.06.13, 20:30
      Bardzo mnie cieszy, że rozpoczynają swoje obrzędy od klepania różańca. Byłoby jeszcze piękniej, gdyby zastęp klechów błogosławił każdy ich akt strzelisty, jak np. ten polegający na podpaleniu mieszkania z ludźmi w środku.
    • remez2 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 20:35
      Jedyne co mogę temu panu odpowiedzieć:
      Chętnie bym ci wyjaśnił tę metodę wspaniałą
      póki o niej pamiętam....Niestety
      ja mam czasu za mało, ty masz mózgu za mało
      a poza tym są inne sekrety...
      • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:15
        Czy min. Sienkiewicz wybierze się również po członków Ruchu Narodowego?
        • remez2 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:31
          ave.duce napisała:

> Czy min. Sienkiewicz wybierze się również po członków Ruchu Narodowego?
          Stawiam $$ przeciwko orzechom, że nie.
          • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:34
            Nie mam ani $$, ani orzechów, więc nie mogę się założyć ;)
            • remez2 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:37
              ave.duce napisała:

> Nie mam ani $$, ani orzechów, więc nie mogę się założyć ;)
              Ponieważ Cię lubię, nie proponowałbym zakładu.
              Ruch Narodowy tworzy społeczno-polityczną nieumundurowaną armię, która ma w Polsce przywrócić porządek - zaznaczył, wywołując brawa.
              No comment.
              • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:41
                Pacz Pan, Panie Remezie, jakie to chitrusy! Nie dość, że nie wydadzą ani złotego (polskiego!) na mundury, to jeszcze będą udawać ludzi.
                • ave.duce ps. 08.06.13, 21:43
                  A ja się zakładam tylko z tymi, których lubię, ale muszę mieć na ewentualną przegraną, a w tej chwili cienko... ;)
                  • ave.duce pps. 08.06.13, 22:13
                    3mka! :)
      • damakier1 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 10.06.13, 10:02
        remez2 napisał:

> Jedyne co mogę temu panu odpowiedzieć:
        > Chętnie bym ci wyjaśnił tę metodę wspaniałą
        > póki o niej pamiętam....Niestety
        > ja mam czasu za mało, ty masz mózgu za mało
        > a poza tym są inne sekrety...

Witaj, miłośniku Żmirłacza! :)
    • alistair-p Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 20:39
      Zawsze myslałem że Polska lezy w Europie.Raz tylko telefonistka w Turkmenistanie spytala mnie czy Polska to Azja czy Europa. Teraz wspomnienie odzyło :-) Na pytanie czy jestem ziemianinem co mam odpowiedziec?
      • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:16
    • inna57 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 20:56
      Zamiast komentarza upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Goya_-_Caprichos_%2843%29_-_Sleep_of_Reason.jpg/250px-Goya_-_Caprichos_%2843%29_-_Sleep_of_Reason.jpg

Ja osobiście jestem człowiekiem. Ale sądząc po wypowiedziach panów W. i Z. oraz innych z niekompletnym owłosieniem nie wszyscy prawidłowo przeszli proces ewolucyjny. Tacy jak oni nadal dyndają na ogonie, wydając z siebie odgłosy wyjców.
      • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:18
        Najchętniej "olałabym" takich jak oni, ale - nie dodając im ważności - jednak przydałoby się trzymać rękę na pulsie.
    • mariner4 Jacy tam Polacvy. Raczej 08.06.13, 21:01
      parszywe Polaczki.
      M.
    • aniechto.only Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:22
      A ja jestem i jednym i drugim. Wszystko jedno w jakiej kolejności.
      Winnickopodobni potrzebują wojny ,żeby zaistnieć? Niech spadają.
      • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 21:30
        Po prostu trzeba Ruch narodowy zepchnąć ostatecznie na "kulturowy, społeczny i polityczny margines".
    • fiu-bzdziu2010 Re: odbijanie kamienic 08.06.13, 21:26
      któryś gadał coś o odbijaniu kamienic, to ja się pytam jak oni będą odbijać te kamienice po kamienicy
      • alistair-p Re: odbijanie kamienic 08.06.13, 21:32
        PiSiory jakos zapominaja o ksiegach wieczystych :-)Ale prawo jest dla nich jak widac calkiem abstrakcyjnym pojeciem.
        • ave.duce Re: odbijanie kamienic 08.06.13, 21:36
          Będą odbijać w pierwszej kolejności te kamienice, na których zauważą wiszące flagi UE ;)

Boszsz, strzeż FzD!
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k A może:..w których drzwi pomazane krwią baranka :) 08.06.13, 21:45
            ave.duce napisała: na których zauważą wiszące flagi UE ;)

---> Flagę łatwiej zdjąć ...
            • ave.duce Normalny baran mażący po drzwiach krwią baranka? 08.06.13, 21:52
              Wyrazy współczucia.
            • fiu-bzdziu2010 Re: A może:..w których drzwi pomazane krwią baran 08.06.13, 21:54
              a jak kamienica komunalna, albo wspólnoty- to też

i co z tą krwią baranka?????
              • 1normalnyczlo.w.i.e.k Komu "... komunalną" chcesz odbierać??? 08.06.13, 22:01
                fiu-bzdziu2010 napisała: a jak kamienica komunalna, albo wspólnoty- to też

---> i co z tą krwią baranka?????

---> A to taka zabawa słowna, polegająca na sprawdzaniu, czy ci tzw. euroentuzjaści, nie są "przypadkiem" w znacznej części entuzjastami 65 mld, w ramach których chętnie przejmą "parę" kamienic ...
                • fiu-bzdziu2010 Re: Komu "... komunalną" chcesz odbierać??? 08.06.13, 22:27
                  to które kamienice będą odbijać dumni Polacy????
                • wtopek zacznij pisać czytelnie pacynko 08.06.13, 22:36
                  w odpowiedziach jest opcja cytowania

stosuj to zamiast kretyńskich strzałek
                  • 1normalnyczlo.w.i.e.k Nie sądź innych według siebie! To straszne! 08.06.13, 22:54
                    wtopek napisał: zacznij pisać czytelnie pacynko

---> ... Gdzie oni ci tą rękę włożyli!!! Współczuję!

> w odpowiedziach jest opcja cytowania

---> Czym innym jest komentarz do wypowiedzi a czym innym cytat w komentarzu!

> stosuj to zamiast kretyńskich strzałek

---> Za bardzo kłują? :)))
                    • wtopek Re: Nie sądź innych według siebie! To straszne! 08.06.13, 23:26
                      Ewelina jest bardzo wysoka pacynko :)))
                      • ave.duce Re: Nie sądź innych według siebie! To straszne! 09.06.13, 20:53
                        Kim jest Ewelina?
                • sclavus Czy ty jesteś 08.06.13, 22:46
                  z tych małp, które jeszcze długo używały ogona do myślenia zamiast mózgu, jak te, z których homo sapiens?
                  O! Pardon - ciebie bóg z prochu stworzył...
                  ... to i mózg masz w proszku :D:D:D
                  • 1normalnyczlo.w.i.e.k O tych mówisz??? 08.06.13, 23:06
                    sclavus napisał: Czy ty jesteś z tych małp ...

---> Ten środek umożliwia samonaprawę mózgu ... Ta...

Nie pytałbyś, gdybyś potrafił myśleć z sensem.
                    • wtopek Re: O tych mówisz??? 08.06.13, 23:27
                      jak to wpłynęło na twoją życiową porażkę?

nieudacznik z wartburgiem w m2 w wielkiej płycie :)))
                    • sclavus Re: O tych mówisz??? 09.06.13, 00:18
                      zgadłem!!
                      ... ciągle ogonem myślisz...
                      PeeS - co miał znaczyć twój link, z komentarzem: o tych myślisz???
              • alistair-p Re: A może:..w których drzwi pomazane krwią baran 08.06.13, 22:39
                fiu-bzdziu2010 napisała: ,

> a jak kamienica komunalna, albo wspólnoty- to też
                >
                > i co z tą krwią baranka?????
                =======================
                Jak to co? Własną pomaze,tylko dlaczego zdrabnia?Dziecinnieje? W koncu to baran,
          • alistair-p Re: odbijanie kamienic 08.06.13, 22:37
            Nerki sobie odbiją :-)
      • ave.duce Re: odbijanie kamienic 08.06.13, 21:33
        "zmian wymagają też resorty siłowe, by policja i służby specjalne nie były być wykorzystywane do walki z grupami narodowymi, kibicami".
        I z tymi, którym odbiło przy odbijaniu kamienic ;)
    • behemot17-13 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 22:20
      jak na razie, to to coś, jest marginesem marginesu. z drugiej strony, faszystowskie wierzenia i pomysły nie mogą przejść bez echa. na szczęście, husaria Zawiszy, Winnickiego może liczyć co najwyżej na siarczystego kopa w szorty.
      • remez2 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 22:24
        behemot17-13 napisał:

> jak na razie, to to coś, jest marginesem marginesu. z drugiej strony, faszystow
        > skie wierzenia i pomysły nie mogą przejść bez echa. na szczęście, husaria Zawis
        > zy, Winnickiego może liczyć co najwyżej na siarczystego kopa w szorty.
        Trzeba mieć pewność, że są w tych szortach.
      • fiu-bzdziu2010 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 22:24
        zwłaszcza jak ma takich wodzów - gdzie im do hetmanów....
      • kotek.filemon Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 10.06.13, 09:22
        behemot17-13 napisał:

>na szczęście, husaria Zawiszy, Winnickiego może liczyć co najwyżej na siarczystego kopa w szorty.

Pewien jesteś? Bo ja sam widziałem na zdjęciach g*wno w brunatnych koszulach łażące w biały dzień ulicami Krakowa i Białegostoku. W tym pierwszym przypadku czcili rocznicę powstania marionetkowej Słowacji Tiso, w tym drugim już nie wiem co. I zamiast zwinąć, spałować, zapakować na dołek, jeszcze raz spałować i wywieźć do lasu, to władze takie łażące g*wno tolerują. Wniosek: władzom też jeszcze lata świetlne brakuje do miana Europejczyków.
    • man_sapiens Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 08.06.13, 23:36
      Jeżeli ktoś jest Polakiem a przy tym nie jest Europejczykiem to jest to poważna ułomność.
      A swoją drogą - skoro narodowcy mieszkając w Polsce nie są Europejczykami to warto sprawdzić, czy w ogóle należą do gatunku Homo Sapiens. Jedynym innym wytłumaczeniem takiego zjawiska byłoby stwierdzenie, że Polska leży w Azji.
      • zapijaczony_ryj alternatywnie, ze mają kuku na muniu 09.06.13, 09:48
        man_sapiens napisał:

> Jeżeli ktoś jest Polakiem a przy tym nie jest Europejczykiem to jest to poważna
        > ułomność.
        > A swoją drogą - skoro narodowcy mieszkając w Polsce nie są Europejczykami to wa
        > rto sprawdzić, czy w ogóle należą do gatunku Homo Sapiens. Jedynym innym wytłum
        > aczeniem takiego zjawiska byłoby stwierdzenie, że Polska leży w Azji.
    • haen2010 Kadzidło i dziegieć. 09.06.13, 07:57
      Czyli polska bolszewia. Próbował już tego Giertych i Wszechpolacy. Jak tylko dorwali się do synekur i publicznej forsy - cała ideologia z nich wyparowała.
    • ave.duce RAZ - odjazd 09.06.13, 09:54
      ... Proszę was: budźcie ludzi, zmieniajcie Polskę, zmieniajcie Europę. Razem, młodzi przyjaciele ...

Science fiction?
    • porannakawa01 Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 09.06.13, 22:43
      ave.duce napisała:

> nie obywatelami świata, ale Polakami" - Winnicki

Ten Winnicki to dureń jakiś czy niedorozwijek siłą i idiotyzmami rekompensujący sobie braki umysłu?
      Polska leży na pograniczu Europy, Azji.
      Jeśli nie Europa to Azja?
      Azjatyckie hordy bolszewickie - do tego chce nas ten Winnicki dureń niedorozwinięty umysłowo zepchnąć?
      Już za późno durniu!
      Większość młodych, także i starzy mają w szufladach dokument dający iom dostęp do świata,będący otwarciem na świat.
      Oni na świat, świat na nas.
      Biznesowo i kulturowo.
      W walonki nas chcesz durniu zepchnąć gdy młdzi a adidasach chodzą?
      Za późno.
      Jesteście jak margines.
      Jak margines tych co z psem wychodząc pozwalają im sr... po chodnikach i trawnikach po nich nie sprzątając.
      • ave.duce Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 10.06.13, 09:05
        "Ja krzyczę, ja ciągle krzyczę
        tak jak moi koledzy, tak jak moi rodzice
        Ja pluję, ja pluję na ulice
        tu jest taka tradycja, ja to wszystko dziedziczę"

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=167QCVE4j2o
    • scoutek Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 10.06.13, 09:54
      ave.duce napisała:

to zupełnie inaczej niż ja
      • magdolot Re: "jesteśmy Polakami. Nie Europejczykami, 10.06.13, 12:18
        ave.duce napisała:

Trochę mi żal tych matołków, ale nie za bardzo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka