Dodaj do ulubionych

PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną

25.06.13, 09:14
Forumowe Platfonsy jeszcze niedawno wyśmiewali pomysł przekopu a teraz:
trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,14161759,Przekop_Mierzei_jednak_oplacalny__A_premier_Tusk_o.html#MT

"Premier Donald Tusk propozycję przekopu Mierzei Wiślanej nazwał kilka dni temu politycznym trikiem PiS-u. Tymczasem jego rząd wydał już ok. 5 mln zł na sporządzenie dokumentacji dotyczącej przekopu i za chwilę pełny raport trafi na jego biurko. Stwierdza on, że kanał warto budować."

Mariner z Dolnego Śląska pisał cos o PISowskim przekopie .. i co ośla łąko jakoś PO wydaje na to kasę. Pływałeś na barkach po Odrze i udajesz znawce mórz i oceanów.... mitomanie

Jak potrafisz czytać to przeczytaj sobie co kandydatka PO napisała na tej tablicy.... Kompromitujesz sie jak w sprawie podniesienia wieku emerytalnego w Kanadzie.
Obserwuj wątek
    • pit_444 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 09:33
      Spokojnie. Zaczekajmy na ten raport.
      Tylko zwracam uwagę, że w ciągu kilku dni koszt kanału zwiększył się o 54% z 420 mln (PIS) do 646 mln (UM). A moim skromnym zdaniem to dopiero 1/3 realnych kosztów.
      • platf_ormo To zależy kto będzie prowadził budowę. 25.06.13, 11:28
        Jeżeli PO to będzie to najdroższa budowa kanału na świecie.
        Koszty budowy kanału panamskiego to zero.
        • crotalus1 Re: To zależy kto będzie prowadził budowę. 25.06.13, 12:42
          A jak PiS będzie to budował to koszt tego będzie wynosił zero. Bo jak wiadomo oni nigdy niczego nie zbudowali :) No przepraszam 6 km autostrady...
      • platf_ormo Jak premier stwierdza, że się opłaca to się opłaca 25.06.13, 12:31
        Nie ma na co już czekać.
    • volupte Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 09:45
      Jakie sa argumenty za ta opłacalnością? Ktoś wie?
      • tlss Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 09:48
        No pytanie jak to jest że jak rząd Tuska wydał już na planowanie 5 milionów to słuszne i nie ma śmichów ? A jak Kaczor napomknął to śmichu warte jaki on gupi ?
        • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 09:49
          Bo platfonsy nie dostały jeszcze wytycznych z komitetu centralnego PO
        • obraza.uczuc.religijnych Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 09:53
          Na jakie planowanie wydał 5 milionów? Czytasz dziewczyno linki które wkleił funkcyjny pakules?
          • tlss Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:36
            Jak twoja wyrocznia GW pisze że 5 milionów już wydano to uwierzysz ?
            trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,14161759,Przekop_Mierzei_jednak_oplacalny__A_premier_Tusk_o.html#MT
            • obraza.uczuc.religijnych Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:48
              1. Czyli jednak twoi rodzice byli beneficjentami poprzedniego systemu, jak pisał sverir.
              2. Co w tym linku jest na temat planowania tego przekopu?
              • tlss Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:10
                Pisałem o wydanych 5 milionach. Trudne to takie wiem.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:11
                  Nie, pisałaś o 5 mln na "planowanie". Czyli kłamałaś.
                  • tlss Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:31
                    Pisałem o planowaniu - sporządzenie dokumentacji jest częścią planowania. Przykro mi to pisać ale to świadczy o twoich brakach intelektualnych.

"Polski rząd zlecił sporządzenie dokumentacji dotyczącej przekopu Urzędowi Morskiemu w Gdyni, a ten od sześciu lat sumiennie to zlecenie realizuje. Wydano na to w tym czasie ok. 5 mln zł z budżetu państwa."

Cały tekst: trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,14161759,Przekop_Mierzei_jednak_oplacalny__A_premier_Tusk_o.html#MT#ixzz2XDck6T2q
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:38
                      Nie, sporządzenie dokumentacji nie jest częścią planowania. Skłamałaś.
                      • tlss Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:40
                        a czego ?
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:47
                          Jest częścią zbadania opłacalności pomysłu.
                        • gate.of.delirium TLSS, odpuść sobie-to nie ma sensu 25.06.13, 12:04
                          Chyba sama widzisz, że dyskutujesz z nieukiem.

Projekt przekopu jest ciekawy, ale jedno mnie interesuje, dlaczego koszt wykonania jest taki olbrzymi (450-600 mln PLN)? Przecież w Skowronkach najpierw jest kilka metrów piachu a poniżej iły - prosta i lekka robota dla pogłębiarek...
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: TLSS, odpuść sobie-to nie ma sensu 25.06.13, 12:11
                            Gdzie jest ten projekt?
                            • gate.of.delirium Re: TLSS, odpuść sobie-to nie ma sensu 25.06.13, 12:29
                              Projekt jest w Urzędzie Morskim w Gdyni, cyt: "Polski rząd zlecił sporządzenie dokumentacji dotyczącej przekopu Urzędowi Morskiemu w Gdyni, a ten od sześciu lat sumiennie to zlecenie realizuje".
                              Za miesiąc (czyli w lipcu br - g.o.d.) -> "Za miesiąc premier Tusk będzie miał twardy orzech do zgryzienia, bo na jego biurko trafią trzy finalne dokumenty dotyczące przekopu - prognoza oddziaływania na środowisko, studium wykonalności oraz tzw. badanie nadrzędności interesu publicznego"

Cały tekst: trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,14161759,Przekop_Mierzei_jednak_oplacalny__A_premier_Tusk_o.html#MT#ixzz2XDqDh9lN

Definicja dokumentacji budowlanej:
                              "Co zawiera dokumentacja projektowa?
                              Dokumentacja budowlana projektu zawiera:
                              1. Projekt architektoniczny (w czterech egzemplarzach).

Projekt architektoniczny musi być przystosowany i podpisany przez Autora Adaptacji do odpowiednich stref klimatycznych, właściwych dla lokalizacji budynku oraz rozwiązań instalacyjnych.

2. Projekt zagospodarowania działki, który wykonuje Autor Adaptacji.

3. Opinii i uzgodnień. (podkr. - g.o.d.)

Każdy z tych projektów składa się z opisu technicznego oraz części rysunkowej.

Projekt służy do jednokrotnej realizacji budynku.

Zawartość dokumentacji budowlanej:

Zawartość dokumentacji projektów gotowych składa się z czterech egzemplarzy projektu. Przy czym każdy egzemplarz zawiera:

I. Projekt architektoniczny,
                              II. Projekt konstrukcyjny,
                              III. Projekty instalacji gazowej oraz sanitarnych: wodociągowej, kanalizacyjnej, grzewczej,
                              IV. Projekt instalacji elektrycznej.

Ad I. Projekt architektoniczny

I.A. Opis techniczny.

- przeznaczenie i program użytkowy obiektu budowlanego, jego charakterystyczne parametry techniczne w szczególności (kubatura, zestawienie powierzchni oraz wysokość i długość),
                              - formę architektoniczną i funkcję obiektu budowlanego, sposób jego dostosowania do krajobrazu i otaczającej zabudowy [...], więcej:
                              www.e-projekty.pl/co-zawiera-projekt
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: TLSS, odpuść sobie-to nie ma sensu 25.06.13, 12:33
                                Łał, umiesz kopiować treści z linków i samego linka. Tylko co to wnosi poza twoją pustką?
                                • gate.of.delirium Re: TLSS, odpuść sobie-to nie ma sensu 25.06.13, 12:48
                                  Zajrzyj jeszcze tutaj:

pl.wikipedia.org/wiki/Dokumentacja_techniczna
                                  Porozmawiaj z jakimś architektem i projektantem budownictwa (koniecznie z jednym i drugim) i dopiero wówczas zabieraj głos na forum odnośnie "budowlanki". Na razie obrażasz inteligencję wielu forumowiczów swoim nieuctwem...
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: TLSS, odpuść sobie-to nie ma sensu 25.06.13, 12:50
                                    Super, kolejny link, no to mądry jesteś.
                      • gate.of.delirium [...] 25.06.13, 11:54
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • volupte Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 09:56
          Te 5mln. to fakt czy fikcja? Badania kosztują . Nadal jednak ta opłacalność jest mocno watpliwa. W jaki sposób ten kanał zwiekszy aktywnosć regionu. Portów mamy dość. Nie słychać aby były przeciążone pracą.
        • erte2 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:26
          tlss
          Dobra kobieto - wydanie kasy na zbadanie możliwości technicznych, ekonomicznych oraz wpływu na środowisko ew. kanału świadczy tylko o tym że podchodzi się do sprawy poważnie. Każdy projekt inżynierski (nieważne - czy to ma być Kanał Sueski, zapora na Sole czy taki drobiazg jak przyrząd obróbkowy trzeba rozwazyć - czy jest wykonalny, opłacalny i czy nie przyniesie nieprzewidywalnych strat.
          "Wielkie budowy komunizmu" typu zmiana biegu rzek przyniosły niepowetowane straty w środowisku i uprawach, czyniąc z żyznych ziem pustynie.
          I dlatego warto wydać jakąś tam kasę na zbadanie tych wszystkich aspektów i uwarunkowań - choćby po to aby przy ew. realizacji po prostu nie dać dupy.
          • tlss Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 12:51
            Czy są plany budowy, pytanie czy będą zrealizowane.
            Chodzi o semantykę. Gdyby nie było planów budowy (pytanie czy będą zrealizowane) nie byłoby badań i ekspertyz.
            Proste to i niesmaczne jak toruński piernik.
    • zapijaczony_ryj [...] 25.06.13, 09:53
    • humbak Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 09:54
      Albo mnie pamięć zawodzi, albo Mariner jest ze Szczcina.
      Wiesz co jest w tym raporcie, że uważasz go za wiarygodny?
      • szwampuch58 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 09:59
        typowa rozpaczliwa proba wyjscia z "szamba " Wielki guru "cus" wymlaskal a teraz wazeliniarze PiS-u sOm w heroicznej walce uwiarygodnienia tego prezesowego belkotu,hehe
      • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:13
        Skąd jest marynarzyk to nie wiem... mieszka na Dolnym Śląsku( bez problemu można to sprawdzić po IP ). Nie wiem nic o tym raporcie, fakt jest jeden wydano 5 baniek w temacie przekopu i raczej nie zrobił tego PIS... Elżbieta Gelert też kandydatką PISu w Elblągu nie jest.
        • godz-0800 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:14
          Skąd jest marynarzyk to nie wiem... mieszka na Dolnym Śląsku( bez problemu można to sprawdzić po IP ).

Sprawdzasz forumowiczów po adresie IP?
          • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:17
            czasami jak kłamią to tak, podobnie jak i sprawdzam wielonikowców.Zapytaj wiosnyludzików jak był kiedyś wachmistrzem i sajgonem, haena itp itd
            • godz-0800 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:20
              pakules napisał(a):

> czasami jak kłamią to tak, podobnie jak i sprawdzam wielonikowców.Zapytaj wiosn
              > yludzików jak był kiedyś wachmistrzem i sajgonem, haena itp itd

Nie przyszłoby mi do głowy by kogokolwiek z uczestników FK sprawdzać.
              • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:27
                Dlaczego, czasami fajnie widać jak sie podszywają pod kogoś innego i jak kłamią... ubaw mam. Sinego kinola nie muszę sprawdzać jego głupota jest nie do podrobienia.
              • erte2 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:35
                godz-0800 napisał:
                ...Nie przyszłoby mi do głowy by kogokolwiek z uczestników FK sprawdzać.

Tobie nie, ale pisowska publiczność ma to w genach. Inwigilacja, kontrola, ubecko-esbeckie metody to jest ich żywioł. Nie na darmo panprezes zapytany dlaczego, pomimo tak krytycznej opinii o Lepperze, uczynił go wicepremierem odpowiedział: "Od razu puściłem za nim CBA". Czyli swoją policję polityczną.
                "Radosna twórczość" tej organizacji pod wodzą kamińskiego i z udziałem różnych Tomków i Atomków była tego najlepszym przykładem.
                • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:37
                  co dziadek a ty pod jakim nickiem jeszcze pare lat tu pisałeś? prawieemeryt? Nie napinaj sie tak bo znowu za moja kasę beda Cie leczyć w szpitalu.
                  • pit_444 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:45
                    Z czystej ciekawości: gdzie można znaleźć IP dyskutantów na forum?
                    • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:52
                      www.download.net.pl/c52/2/Narzedzia-IP/
                      • pit_444 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:03
                        Dzięki, umiem sprawdzić do kogo należy dany numer IP. Ale jak wydobyć ten numer z forum?
                        • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:09
                          Mi się wyświetla obok nicków.
                          • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:14
                            niestety nie wszystkich, ale nie chce mi sie sprawdzać dlaczego.
                            • giwi Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 12:09
                              IP Marinera nie widzisz, nie fantazjuj. Widzisz tylko częściowe IP osób niezalogowanych (w postaci np. *.ip.netia.com.pl) , a Mariner zawsze pisze zalogowany. Zreszta innej możliwości na Kraju nie ma.
                              • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 13:39
                                A Mariner pisze tylko na FK czy na prywatnych i zamkniętych forach też.... co pani Giwi?
                                • giwi Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 14:30
                                  Gdzie Mariner pisuje nie wiem, bo go nie śledzę.
                                  Na forach prywatnych i zamkniętych można pisać wyłącznie po zalogowaniu, więc tam jego IP też nie widać.

ps. Nie lepiej sie wycofać i nie brnąć dalej?
                                  • mariner4 Za pozwoleniem Giwi 25.06.13, 14:38
                                    Możesz z łaski swojej zaprzestać wymiany poglądów na mój temat z tym troglodytą?
                                    M.
                                    • pakules Re: Za pozwoleniem Giwi 25.06.13, 17:23
                                      I pojawił sie marynarzyk z Dolnego Śląska, znawca przekopów i akwenów wodnych, kapitan pchacza na Odrze....
                                      • mariner4 Spadaj idioto. 25.06.13, 20:01

I nie wcinaj się tam, gdzie nie z tobą rozmawiają, menelu.
                                        M.
                          • kosel_maruwi Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 13:06
                            pakules napisał(a):

> Mi się wyświetla obok nicków.

Typowy Pisiak :-)))
                            Wyswietla mu sie :-))
        • humbak Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:36
          Czyli de facto nadal nic nie wiemy o opłacalności. Popraw mnie, jeśli się mylę, ale nie mówimy o porcie towarowym, a pasażerskim. Wpływ takiego na gospodarkę regionu będzie raczej marny. Zwracam jednocześnie uwagę że wielu PiSowców narzekało na poluzowanie regulacji dotyczących ruchu na granicy z Obwodem Kaliningradzkim, co akurat sprawdziło się jako skuteczne zwiększenie obrotów w handlu w powiązaniu z małymi kosztami.
          • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:39
            Nie wypowiadam sie w temacie opłacalności tego przekopu bo sie na tym nie znam, zainteresowała mnie inna sprawa... obrzucanie pomysłu Kaczora błotem przez forumowych platfonsów i platfonsich polityków a o wydatkach rządu i tablicy pani Gelert cicho sza.....
            • humbak Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:50
              Masz pretensje że ktoś sprawdza, czy ma to sens, a nie na ślepo żąda wydawania pieniędzy?
              • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:56
                Mam pretensje że ktoś uważa to za głupotę i szkodliwość a sam wydaje na to kasę. Pomysł w 2007 był PISu i jak Tusk uważał że to niepotrzebne i złe mógł zablokować a nie wydawać kasę na raporty i robić cyrki w TV. Nie wiem czy przekop jest potrzebny czy nie nie znam się na tym dla mnie w tej sprawie ciekawe jest postępowanie Tuska i paltfonsji obywatelskiej.
                • humbak Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:00
                  Wydaje kasę na studium opłacalności, nie na samą inwestycję. Czujesz różnicę?
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:02
                    Nie czuje. GW napisała że budują to ten leming bezkrytycznie wierzy GW.
                  • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:07
                    Czuje ale dalej nie rozumiem po co płacic za ekspertyzy a w TV mówić cos zupełnie innego, chyba że Tusk nie wie na co rząd wydaje pieniądze, sądzisz że jak Kaczor dojdzie do władzy to na drugi dzień zaczną sie roboty przy przekopie ? Więźniowie będą pracować jak kiedyś przy melioracji Żuław.
                    • humbak Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:10
                      Skąd wiesz, że mówi coś zupełnie innego? Znasz zawartość raportu?
                      • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:17
                        Nie znam zawartości raportu , Tusk tez go nie zna a powiedział "Bardzo kosztowny projekt przekopania Mierzei Wiślanej, o wątpliwym sensie ekonomicznym, jest dziś wyłącznie politycznym trikiem - powiedział premier Donald Tusk"
                        • humbak Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:19
                          Skąd wiesz że nie zna?
                          • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:23
                            "Tymczasem jego rząd wydał już ok. 5 mln zł na sporządzenie dokumentacji dotyczącej przekopu i za chwilę pełny raport trafi na jego biurko.
                            a Tusk mówił o nieopłacalności ze trzy tygodnie temu...... objawienie miał?
                            • humbak Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:26
                              Sądzisz że nie mogli się kontaktować z wykonawcą raportu w trakcie?
                              • pakules Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:38
                                Mogli, tylko Tusk robi wrażenia jakby nie wiedział że taki raport powstaje, ale to pewnie tylko moje wrażenie.
    • m.c.hrabia Re: Łżesz pakules. 25.06.13, 09:58
      • zapijaczony_ryj [...] 25.06.13, 10:00
      • pakules Re: Łżesz pakules. 25.06.13, 10:18
        wpis na tablicy którą ufundowała Gelert to też pewnie kłamstwo?
        • m.c.hrabia Re: Łżesz pakules. 25.06.13, 10:20
          dostarczasz dowodów na swe łgarstwa.
          • pakules Re: Łżesz pakules. 25.06.13, 10:32
            www.tvn24.pl/chciala-przekopac-mierzeje-wislana-kandydatka-po-modyfikuje-zdanie,333925,s.html
            • m.c.hrabia Re: Łżesz pakules. 25.06.13, 10:34
              nie odwracaj kota.................
              nadal twierdzę ,że tytuł twego wątku jest po bolszewicku łgarski.
              • pakules Re: Łżesz pakules. 25.06.13, 10:43
                twoje twierdzenia mam w głębokim poważaniu, podoba mi sie platfonsia reakcja na ujawnianie niewygodnych faktów, pomysły Gelert i wydanie 5 baniek to nie fikcja to fakt..... napinaj sie dalej platfons.
            • ave.duce Ciceron > 25.06.13, 10:38
              Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego w błędzie trwać.
              • m.c.hrabia [...] 25.06.13, 10:48
    • adams96 [...] 25.06.13, 10:20
    • nicki.santoro Wycena PiS vs PO 25.06.13, 10:39
      PiS 0,4 mld
      PO 1 mld

Rozumiem, że soczyste prowizje dla Mira, Rycha i Zbycha w drugiej wycenie zostały już uwzględnione.
      • pakules Re: Wycena PiS vs PO 25.06.13, 10:45
        Będzie jak z budową EJ, najpierw utworzy sie komitet złożony z platfonsów z pensjami po 100tysi miesięcznie.
        • humbak Re: Wycena PiS vs PO 25.06.13, 10:52
          Przygotowania do budowy EJ trwają dłużej niż istnieje spółka celowa.
          • pakules Re: Wycena PiS vs PO 25.06.13, 10:59
            no tak już w czasach komuny chciano wybudować w Żarnowcu Ej z reaktorami WWER 1000
            • humbak Re: Wycena PiS vs PO 25.06.13, 11:02
              Udajesz, czy faktycznie nie wiesz?
              • pakules Re: Wycena PiS vs PO 25.06.13, 11:12
                udaje...tylko jakie ma to znaczenie?
                • humbak Re: Wycena PiS vs PO 25.06.13, 11:15
                  Takie, że warto poważać wypowiadane (wypisywane) słowa.
                  • pakules Re: Wycena PiS vs PO 25.06.13, 11:19
                    Pewnie tylko że ja jestem małym żuczkiem od którego decyzji i wypowiedzianych słów mało zależy ...co innego Premier.
                    • humbak Re: Wycena PiS vs PO 25.06.13, 11:24
                      Uważasz że nie musi się liczyć z tym, co piszesz, bo nie jesteś premierem? Poza tym kto ma szanować twoje słowa, jeśli sam nie zamierzasz?
                      • pakules Re: Wycena PiS vs PO 25.06.13, 11:41
                        ale teraz to już nie wiem o co ci chodzi?
    • ave.duce PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną? 25.06.13, 10:39
      Może i chce, ale z zalinkowanego artykułu to nie wynika.
    • zgred-zisko Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:41
      "Tam na razie jest ściernisko
      ale będzie San Francisco"
    • wojciech.2345 komedia 25.06.13, 10:42
      pakules napisał(a):
      > "Premier Donald Tusk propozycję przekopu Mierzei Wiślanej nazwał kilka dni temu
      > politycznym trikiem PiS-u. Tymczasem jego rząd wydał już ok. 5 mln zł na sporządzenie dokumentacji dotyczącej przekopu i za chwilę pełny raport trafi na jego
      > biurko. Stwierdza on, że kanał warto budować."
      -------------------
      Tusk nie wie nad czym pracuje jego rząd.

Pamiętam jak kiedyś twierdził, że trzeba zwolnić z pracy Karskiego.
      Nie wiedział, że podpisał jego zwolnienie kilka dni wcześniej.
      • rzewuski1 Re: komedia 25.06.13, 10:44
        Myślisz ze premier czyta wszystko co podpisuje?
        • wojciech.2345 Re: komedia 25.06.13, 10:49
          rzewuski1 napisał:
          > Myślisz ze premier czyta wszystko co podpisuje?
          -------------------------
          Powinien zwolnić z roboty szefa kancelarii za takie lapsusy.
          • alistair-p Re: komedia 25.06.13, 11:19
            Na razie nie wiadomo co mówi raport(zlecony przez rząd PiS).Jesli bedzie pozytywny ,nie oznacza że przekop powstanie,jeszcze są opinie ekologów.
          • rzewuski1 Re: komedia 25.06.13, 11:27
            Pamiętasz jak Kaczyński podpisał order dla Jaruzelskiego.
            A potem zrobił z tego wielka aferę chociaż tak naprawdę order z mocy ustawy Jaruzelskiemu się należał.
    • adam111115 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:44
      a nie przyszło ci do głowy że Tusk znowu robi z siebie głupa i idzie pod publiczkę?? ja się nie muszę zgadzać i ostatni nie zgadzam się z większością decyzji PDT.

W przeciwieństwie do was umiem krytycznie ocenić DT, wy świrosława na ołtarzyku macie
      • rzewuski1 Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 10:45
        Raczej bada sprawę która odziedziczył po PISie.
        Jak na prawice przystało da się na tym zarobić.
    • alistair-p A gdzie to wyczytałeś? n/t 25.06.13, 10:55

• zayka Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:08
      pakules napisał(a):

> "Premier Donald Tusk propozycję przekopu Mierzei Wiślanej nazwał kilka dni temu
      > politycznym trikiem PiS-u. Tymczasem jego rząd wydał już ok. 5 mln zł na sporz
      > ądzenie dokumentacji dotyczącej przekopu i za chwilę pełny raport trafi na jego
      > biurko. Stwierdza on, że kanał warto budować."
      >

o tak , Tusk potrafi szastać kasą

ale czy jego zastępy kopaczy dadzą radę, czy tylko chodzi o zablokowanie "boiska" ?
    • polska_tuska_na_sprzedaz [...] 25.06.13, 11:22
      • alistair-p Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:28
        To co piszesz to skutek psychozy maniakalnej.Podobno da sie wyleczyć.
    • nazimno Przekopanie Mierzeji Wiślanej to pikus jest. 25.06.13, 11:29
      Ciny zbuduja "drugi Kanal Panamski".

www.dw.de/china-to-build-panama-canal-rival/a-16880770
      • szwampuch58 Re: Przekopanie Mierzeji Wiślanej to pikus jest. 25.06.13, 11:33
        Fakt ,potrzeba tylko wiaderek i lopatek sporo,gorzej zrobic ze Slaska Bawarie
        www.dziennikzachodni.pl/artykul/266120,kaczynski-w-zabrzu-bawaria-to-wzor-dla-slaska,id,t.html?cookie=1
        • nazimno Przeciez juz jest...."Bawaria" 25.06.13, 11:45
          Byles na Slasku na Barburce w ogrodku piwnym ???
          • nazimno Wg dawnej pisowni, bo teraz jest Barborka. 25.06.13, 11:49

pl.wikipedia.org/wiki/Barb%C3%B3rka
            PS
            Do czego "z bulem" (wg nowej pisowni) przyznaje sie bez bicia.
    • zayka Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:49
      Tuskowi PO przekopaniu mierzei POwstanie wyspa do zazielenienia w/g jego programu do sprzedania ruskim
    • veglie Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 11:56
      Widocznie PO z składek członków zamierza kupić Donkowi luksusowy jacht pełnomorski.
    • spitek11 [...] 25.06.13, 12:47
      • palnick Re: Tusk ma ostatnio pecha 25.06.13, 14:44
        spitek11 napisał:

> Co skłamie, to prawda zaraz wychodzi na jaw.
        ----------
        Jego zastępczyni HGW ma to samo :-) Fatum?
      • samantha.1 Re: Tusk ma ostatnio pecha 25.06.13, 14:55
        spitek11 napisał:

> Co skłamie, to prawda zaraz wychodzi na jaw.

A gadał kiedyś prawdę? :-)
    • zdybex Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 14:55
      Zalew Wiślany ma 2 metry głębokości. Nadaje się do pływania kajakiem.
      Co do tego domniemanego portu będzie się wozić?
      Straż Graniczna motorówką bedzie wozila tych co to lubią. Obecny stan nabrzeży już na to pozwala. Zagłówki kilowe zaplączą się w sieci. Zalew Wiślany to akwen na mapie. Ładnie wyglada ale do niczego się nie nadaje. Nawet jako kapielisko. Ma skład biologiczny gnojowki.
      • volupte Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 14:59
        Dlatego taka duza opłacalnosć. Wykopać ponad 10m to dużo miejsc pracy , a jak łopatami to ho, ho..
        • zdybex Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 15:08
          Sympatycy PO przekopią łopatami aby u ruskich nie prosić o nic.
          W prawie morskim jest tzw, zasada, prawo do nieszkodliwego przepływu przez wody terytorialne. Niejaki Krasowski ( kiedyś IPN Gdańsk potem wypieprzony)zaglówka przepłynął bohatersko przez cieśnine Pilawską co kazdy i zawsze może zrobić w zgodzie z przepisami zeglugowymi.
          Cały ten nowy przekop to nie kanał Panamski. To zwykły kanał. Epicentrum kanalizacji.
          • zdybex Re: PiS chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 15:12
            Oczywiście chodzilo o PiS. Znam nawet nazwę przekopu. To kanał im J. M. J Kaczyńskich W zasadzie wszystkie kanały powinny sie tak nazywać.
            • volupte Re: PiS chce przkopać Mierzeję Wiślaną 25.06.13, 15:42
              Godna nazwa na ....bzdurę:-)
              • palnick Re: PO chce przkopać Mierzeję Wiślaną 27.06.13, 03:31
                Współczuję Królikowskiemu z UM w Gdyni. Ma przejebane, a tak zawsze starał się płynąć z gównym nurtem:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka