Dodaj do ulubionych

"Sąd pod 9-cioma rybkami". Panie PG.?!

01.07.13, 19:44
9 rybek rzecznych znaczy, czyli państwowych w wyniku powodzi znalazło się w stawie prywatnym pewnego obywatela III RP. Obywatel ów nie w ciemię bity złowił wszystkie dziewięć o wartości łącznej 9,05 PLN w sieć. Ponieważ przypłynęły z powodzią z rzeki prokurator oskarżył obywatela o kłusownictwo. I SKAZAŁ. Po trzech rozprawach któryś tam sąd z kolei, może nawet gowinowski, uniewinnił go w końcu. Teraz więc obywatel maksymalnie fqrviony odgraża się, że będzie walczył o odszkodowanie zahaczając jak będzie trzeba nawet o Strasburg. Skarb Państwa zapłaci - czyli MY. Mam pytanie w związku z tym krotochwilnym przypadkiem. Ku... mać panie Seremet - co za idiotów pan trzymasz na stanowiskach prokuratorów (ministrze obecnie Biernacki też - i sędziów), którzy nie nadają się nawet na cieciów. Kiedy tacy debile zaczną płacić z własnej kieszeni za swój debilizm.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Dawno pisałem, ze nasz wymiar sprawiedliwości 01.07.13, 19:46
      jest w stanie zapasci, a niektórzy sędziowie i ich pytania zmieściły by się w kazdym filmie Barei.
      • 1zzarda Re: Dawno pisałem, ze nasz wymiar sprawiedliwości 01.07.13, 19:51
        pl.wikipedia.org/wiki/Kapitan_z_K%C3%B6penick
        To zawsze jest i wszędzie!
      • douglasmclloyd Zaraz wpadnie tu zenek i ci wszystko wyjaśni 01.07.13, 21:07
        zenek udowodni ci paragrafami, że wszystko odbyło się w należytym porządku z poszanowaniem prawa.
        • lionold Re: Zenek jest dobry, ale 01.07.13, 21:10
          też niezły kauzyperda!
          • nazimno Zeby nie bylo watpliwosci: 01.07.13, 23:19
            kauzyperda - kiepski jurysta, lichy prawnik, marny adwokacina (dosł. przegrywający sprawy, franc. une cause perdue).
            • lionold Re: Zeby nie bylo watpliwosci: 01.07.13, 23:21
              ja nie mam
    • boblebowsky Re: "Sąd pod 9-cioma rybkami". Panie PG.?! 01.07.13, 20:25
      Widziałem i prawie oniemiałem ze zdziwienia. Głupota i znieczulica aż bije po oczach!
    • hordol " a to POlska właśnie" 01.07.13, 20:43

• lionold Re: Przestań hordolić w końcu! 01.07.13, 21:02
        Mafia prawnicza, medyczna, klesza są w Polsce od zawsze. Między innymi dzięki takim kretynom jak ty, którzy tego nie widzą że te bandy są ponadczasowe, ponadpartyjne, ponadsystemowe - i zawsze się tk urządzają żeby przede wszystkim im było dobrze. doszła jeszcze do tego banda działaczy związkowych i dudnią ostatnio okrutnie.
        • hordol AD 2013- szósty rok rządów partii małości 01.07.13, 21:20

to pewnie ciąg dalszy afery dorszowej odkrytej przez nieco już zapomnianą julię piterę
          • lionold Re: nie rozumiesz hooydomoku - od hordomok 01.07.13, 21:26
            określeń: ponadczasowy, ponadpartyjny, poza systemowy - idioci są wieczni - ty jesteś klinicznym, najjaskrawszym przypadkiem.
            • hordol take it easy platfusik 01.07.13, 23:08
              bo ci żyłka ze złości w móżdzku pęknie :D
              • lionold Re: jak to PiS_dzielec 01.07.13, 23:09
        • erte2 Re: Przestań hordolić w końcu! 03.07.13, 09:38
          lionold
          Różne patologie wymiaru sprawiedliwości nie są specyfiką wyłącznie polską i tylko z ostatnich lat. Polecam opis działania prawa w XVIII-wiecznej Anglli ("Podróże Guliwera", Jonathan Swift, pierwsze wydanie rok 1726.)
          Ale z systemem sądownctwa jest jak z demokracją. Jest to system pełen wad, ale jak dotąd nikt nie wymyśłił czegoś lepszego.
          • lionold Re: Dobrze tłumaczysz. Ale mnie nie musisz. 03.07.13, 15:43
            Wiem, że to co ludzkie jest zawsze ułomne. "Boskie" też - vide: człowiek. Chciałem tylko hordolcowi pokazać, że są tacy którzy się potrafią dobrze urządzić i tacy, którzy od urodzenia do grobowej deski będą ofermami i niedorajdami. I nie tworzy nich żaden rząd. Rodzą się sami.
      • sclavus Re: " a to POlska właśnie" 01.07.13, 21:08
        Głupiuśka z ciebie hordoleńka...
        ... Ziobrowe zero nie takie numery robiło i to numery o wiele większe swoim ciężarem gatunkowym...
        A to też była Polska... czwarta, hordoleńku - niesławnej pamięci :D:D:D
        • taziuta A, to tyś tym przysłowiowym Zenkiem?! :) n/t 02.07.13, 02:11
          sclavus napisał:

> Głupiuśka z ciebie hordoleńka...
          > ... Ziobrowe zero nie takie numery robiło i to numery o wiele większe swoim cię
          > żarem gatunkowym...
          > A to też była Polska... czwarta, hordoleńku - niesławnej pamięci
          > :D:D:D
    • 99venus Re: "Sąd pod 9-cioma rybkami". Panie PG.?! 01.07.13, 20:49
      nadrabiają zaległosci po dywagacjach na temat symboliki swastyki.
    • douglasmclloyd Najlepiej kłusuje się w własnym stawie 01.07.13, 21:00
      Muszę szwagrowi podsunąć pomysła, żeby skarżył państwo polskie o kłusownictwo, też chodzi o ryby, które mu helikopterem ze stawu wybrali, przy okazji gaszenia lasu. Nikt go o zgodę na pobranie wody, a tym bardziej ryb, nie pytał.
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k To nie idioci!To zwykłe esbeckie złogi na usługach 02.07.13, 00:34
      lionold napisał: panie Seremet - co za idiotów pan trzymasz na stanowiskach prokuratorów (ministrze obecnie Biernacki też - i sędziów)

---> gangsterów, bandytów, oszustów i złodziei!
      No, ażeby bilans się zgadzał, to muszą parę takich "9 rybek" skazać ...
      • taziuta Niektórym się wszystko z d... kojarzy, a tobie... 02.07.13, 02:14
        1normalnyczlo.w.i.e.k napisał:
        Re: To nie idioci!To zwykłe esbeckie złogi na usł

No tak, Normals tak przewidywalny jak wschód i zachód słońca. :)
      • lionold Re: Ty się nie odzywaj, bo ty jesteś pierwszy 02.07.13, 10:31
        najnormalniejszy złóg Tworecki!
    • zoil44elwer Re: "Sąd pod 9-cioma rybkami". Panie PG.?! 02.07.13, 02:04
      Wania złowił rybkę.Już chciał ją usmażyć i zjeść ale rybka mówi ludzkim głosem:
      Puść mnie a spełnię 3 twoje życzenia.
      Wania zdumiony że rybka mówi zażyczył sobie pół litra wódki.
      Butelka po sekundzie jest już w łódce,Wania upił ćwiartkę i...słyszy głos rybki:
      Masz jeszcze 2 życzenia.
      Więc zadysponował by jezioro było wódczane.I stało się.
      Złota rybka mówi,spełnię jeszcze trzecie życzenie.
      Wania:No to jeszcze pół litra!
      • taziuta Wania! 02.07.13, 02:16
        zoil44elwer napisał:

/.../
        > Złota rybka mówi,spełnię jeszcze trzecie życzenie.
        > Wania:No to jeszcze pół litra!

Ty masz chyba anty-ruską fobię! :)
        • 99venus Re: Wania! 02.07.13, 12:17
          albo alkoholik?
        • jot-es49 Wania ci niemiły? 03.07.13, 06:48
          Proszę bardzo - masz naszego Jasia!

Jasiu (lat 40) złowił złotą rybkę i ta jak na złotą przystało obiecała spełnić jego trzy życzenia w zamian za wolność!
          Jasiu, człowiek przedsiębiorczy, zażyczył sobie, zamiast mieszkania M3, luksusowej willi z przecudnej urody ogrodem i najnowszym bentleyem. Wraca do domu i nadziwić się nie może cudownościom wszelakim. Nagle spogląda w bok i widzi, że u sąsiada dwie takie cudownej urody wille z podwójnymi przyległościami są!
          Ciut się zdenerwował nasz Jasiu! Pędzi do złotej rybki i drugie życzenie wypowiada. Zachciało mu się przed willą przecudnej urody dziewczynę, zakochaną w nim po uszy zobaczyć. Wraca i jest. Cudowna nawet bez photoshopa!
          Nosz qźva! U sąsiada dwie takie są!
          To już naszego Jasia wkur...rzyło do imentu!
          Ostatnie życzenie mu zostało!
          - Złota rybko! Pozbaw mnie jednego jajka!
          I zadowolony wrócił do swojej przecudnej urody willi, takiegoż ogrodu z bentleyem i dziewczyną...

UWAGA! Uprzedzam wszystkie prokuratury, że Jasiu w końcu państwową rybkę wypuścił, choć złota była!
          • nazimno Nastepny przypadek .......yzmu: 03.07.13, 13:22

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14211552,Kataryniarz_winny__choc_bez_kary___Wyjezdzam_z_Warszawy_.html#LokKrajTxt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka