Dodaj do ulubionych

ktoś się zna ?

09.07.13, 19:22
ile głodujących polskich dzieci można nakarmić za 7500000 zł w ciągu roku ?
Obserwuj wątek
    • boblebowsky Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 19:27
      m.c.hrabia napisał:

> ile głodujących polskich dzieci można nakarmić za 7500000 zł w ciągu roku ?

Głodne dzieci to domena Lewicy. Oni najchętniej z nich "korzystają":)
    • sclavus Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 19:28
      ... to zależy, ile wziąłby kucharz, pomoce kuchenne i nurkowie (na zmywaku)...
      • sclavus PeeS - 09.07.13, 19:29
        a czemu pytasz???
        ;)
        Masz na zbyciu te głupie siedem i pół???
        • m.c.hrabia Re: PeeS - 09.07.13, 19:36
          pytam od tak sobie, mając w zamieci troskę Hofmana po raporcie "maciusia"
    • zayka Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 19:38
      pewnie chodzi ci o przeliczenie tego wysokogatunkowego alkoholu co idzie dziennie min. 10 butelek u Tuska w tej tańcbudzie URM ....

no to oczywiste że za ten alkohol przyjmując cene obiadu w szkole na 10 zł to można wykarmić pare tysięcy dzieci przez rok................................................................................................
      • sclavus Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 19:53
        ... a ile dzieci byłoby szczęśliwszych, gdybyś przestał penderolić tak głupio????
        • zayka Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 22:03
          sclavus napisał:

> ... a ile dzieci byłoby szczęśliwszych, gdybyś przestał penderolić tak głupio??
          > ??

ha! odpowiedź jest prosta chodzi ci zapewne o Kasie i Michałka co im krzywda przez takie mówienie o ich tatusiu
    • x2468 Re: na 100% zna się prof. Gliński. Jak na wszystk 09.07.13, 20:13
      Na ochronę małego tchórza w 2012 roku pis wydal 1,1 miliona Złotych.Czyli około 92 tysiące miesięcznie.Fundacja "Nowy Kierunek" dostała od pis 800000 za niewiadomoco a spółka MTML 1,2 miliona podobno za organizacje kabaretu z Glińskim,czyli tylko na to pis wydal ponad 3 miliony.Ile na dozywianie 1 dziecka wydaje fundacja "Pajacyk"?
    • aniechto.only Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 20:15
      Obiad w szkolnej stołówce cirka about 7zl... czyli jakiś milion z haczykiem obiadków.
    • piq zależy kto jest dostawcą jedzenia... 09.07.13, 20:19
      ...i kto wygrywa przetarg. Jeśli ten co trzeba, to ta suma wystarcza na nakarmienie jednego dziecka rocznie zupą mleczną z lanym ciastem.
    • lionold Re: Ty hrabio wiesz? Bo ja wiem! Arystokrata ze 09.07.13, 20:20
      mnie żaden. Ale ci co je powołują na świat powinni to zrobić nie licząc innym milionów.
      *Jestem najstarszy z rodzeństwa - było nas 5.
      *Moje dzieciństwo to lata bezpośrednio powojenne - piszcząca bieda;
      *Dożyłem mimo to słusznego wieku i trzymam się nieźle;
      *Wszyscy żyjemy do dziś - żadne z nas nie umarło z jakiegokolwiek powodu nawet z głodu,
      choć przejedzony nigdy nie byłem;
      *Moi rodzice - PROŚCI LUDZIE - uważali, że skoro zdecydowali się mieć dzieci to mają
      obowiązki - jak uważali tak żyli - chylę przed nimi czoła.

*I nie nauczyli mnie jednego: żeby za moje decyzje i moje prywatne osobiste
      kłopoty odpowiedzialność brało Państwo CZYLI WY MILI WSPÓŁOBYWATELE. - Jakiej
      proweniencji by to Państwo nie było - Państwo to zawsze MY!
    • rico-retrito [...] 09.07.13, 21:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • alistair-p Nie wiem ile 09.07.13, 22:06
      Wiem że na wyżywienie uczestnika warsztatów terapi zajęciowej dla dzieci niepełnosprawnych jest przeznaczone ok 2.00 (dwóch) zł.
    • cookies9 Re: ktoś się zna ? 10.07.13, 09:07
      m.c.hrabia napisał:

> ile głodujących polskich dzieci można nakarmić za 7500000 zł w ciągu roku ?

Biegła w liczeniu jest fundacja Maciuś - swego czasu nieżle policzyła,a nadwyżki ulokowała w szwajcarskim banku...

'Fundacja "Maciuś": 200 tys. zł dla dzieci, 5 mln do Szwajcarii

www.wprost.pl/ar/392273/Fundacja-Macius-200-tys-zl-dla-dzieci-5-mln-do-Szwajcarii/
    • zoil44elwer Re: ktoś się zna ? 10.07.13, 09:22
      W/G diety UE czy RO? Bo w UE-350 a w RP 3499.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka