m.c.hrabia 09.07.13, 19:22 ile głodujących polskich dzieci można nakarmić za 7500000 zł w ciągu roku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boblebowsky Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 19:27 m.c.hrabia napisał: > ile głodujących polskich dzieci można nakarmić za 7500000 zł w ciągu roku ? Głodne dzieci to domena Lewicy. Oni najchętniej z nich "korzystają":) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 19:28 ... to zależy, ile wziąłby kucharz, pomoce kuchenne i nurkowie (na zmywaku)... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus PeeS - 09.07.13, 19:29 a czemu pytasz??? ;) Masz na zbyciu te głupie siedem i pół??? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: PeeS - 09.07.13, 19:36 pytam od tak sobie, mając w zamieci troskę Hofmana po raporcie "maciusia" Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 19:38 pewnie chodzi ci o przeliczenie tego wysokogatunkowego alkoholu co idzie dziennie min. 10 butelek u Tuska w tej tańcbudzie URM .... no to oczywiste że za ten alkohol przyjmując cene obiadu w szkole na 10 zł to można wykarmić pare tysięcy dzieci przez rok................................................................................................ Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 19:53 ... a ile dzieci byłoby szczęśliwszych, gdybyś przestał penderolić tak głupio???? Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 22:03 sclavus napisał: > ... a ile dzieci byłoby szczęśliwszych, gdybyś przestał penderolić tak głupio?? > ?? ha! odpowiedź jest prosta chodzi ci zapewne o Kasie i Michałka co im krzywda przez takie mówienie o ich tatusiu Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: na 100% zna się prof. Gliński. Jak na wszystk 09.07.13, 20:13 Na ochronę małego tchórza w 2012 roku pis wydal 1,1 miliona Złotych.Czyli około 92 tysiące miesięcznie.Fundacja "Nowy Kierunek" dostała od pis 800000 za niewiadomoco a spółka MTML 1,2 miliona podobno za organizacje kabaretu z Glińskim,czyli tylko na to pis wydal ponad 3 miliony.Ile na dozywianie 1 dziecka wydaje fundacja "Pajacyk"? Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: ktoś się zna ? 09.07.13, 20:15 Obiad w szkolnej stołówce cirka about 7zl... czyli jakiś milion z haczykiem obiadków. Odpowiedz Link Zgłoś
piq zależy kto jest dostawcą jedzenia... 09.07.13, 20:19 ...i kto wygrywa przetarg. Jeśli ten co trzeba, to ta suma wystarcza na nakarmienie jednego dziecka rocznie zupą mleczną z lanym ciastem. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Ty hrabio wiesz? Bo ja wiem! Arystokrata ze 09.07.13, 20:20 mnie żaden. Ale ci co je powołują na świat powinni to zrobić nie licząc innym milionów. *Jestem najstarszy z rodzeństwa - było nas 5. *Moje dzieciństwo to lata bezpośrednio powojenne - piszcząca bieda; *Dożyłem mimo to słusznego wieku i trzymam się nieźle; *Wszyscy żyjemy do dziś - żadne z nas nie umarło z jakiegokolwiek powodu nawet z głodu, choć przejedzony nigdy nie byłem; *Moi rodzice - PROŚCI LUDZIE - uważali, że skoro zdecydowali się mieć dzieci to mają obowiązki - jak uważali tak żyli - chylę przed nimi czoła. *I nie nauczyli mnie jednego: żeby za moje decyzje i moje prywatne osobiste kłopoty odpowiedzialność brało Państwo CZYLI WY MILI WSPÓŁOBYWATELE. - Jakiej proweniencji by to Państwo nie było - Państwo to zawsze MY! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-retrito [...] 09.07.13, 21:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Nie wiem ile 09.07.13, 22:06 Wiem że na wyżywienie uczestnika warsztatów terapi zajęciowej dla dzieci niepełnosprawnych jest przeznaczone ok 2.00 (dwóch) zł. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: ktoś się zna ? 10.07.13, 09:07 m.c.hrabia napisał: > ile głodujących polskich dzieci można nakarmić za 7500000 zł w ciągu roku ? Biegła w liczeniu jest fundacja Maciuś - swego czasu nieżle policzyła,a nadwyżki ulokowała w szwajcarskim banku... 'Fundacja "Maciuś": 200 tys. zł dla dzieci, 5 mln do Szwajcarii www.wprost.pl/ar/392273/Fundacja-Macius-200-tys-zl-dla-dzieci-5-mln-do-Szwajcarii/ Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: ktoś się zna ? 10.07.13, 09:22 W/G diety UE czy RO? Bo w UE-350 a w RP 3499. Odpowiedz Link Zgłoś