hummer 09.07.13, 23:00 www.tvn24.pl/50-zawodow-uwolnionych-prezydent-podpisal-ustawe-deregulacyjna,338465,s.html Nie ma to jak leczyć się u felczera, albo kowala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
behemot17-13 Re: Kolej na lekarzy 09.07.13, 23:20 nie mąć. podpisał 50 z 91. lekarze nie byli uwzględnieni nawet na Twojej liście pobożnych życzeń. pracujesz na kolei ? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kolej na lekarzy 09.07.13, 23:32 Rząd przyjął już projekt ustawy zwanej drugą transzą deregulacyjną. Dotyczy ona 91 zawodów, m.in. takich profesji jak: usługowe prowadzenie ksiąg rachunkowych, doradców podatkowych, agentów i brokerów ubezpieczeniowych, aktuariuszy, biegłych rewidentów, architektów, urbanistów, inżynierów budowlanych, rzeczoznawców samochodowych, nurków, dróżników obchodowych, zawody związane z obsługą metra, czy zawody związane z żeglugą morską i śródlądową. Nie wygląda to mądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Kolej na lekarzy 09.07.13, 23:49 nie wiem czy mądrze, nie znam się i tak między nami, guzik mnie obchodzą deregulacje. gość poszedł za daleko w swoich domysłach. pokombinował i wyszło jak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kolej na lekarzy 09.07.13, 23:53 behemot17-13 napisał: > nie wiem czy mądrze, nie znam się i tak między nami, guzik mnie obchodzą deregulacje. Twój wybór. Ale sprawa wykracza daleko poza to, co Tobie lub mnie się podoba. Niedouczony fachowiec to katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kolej na lekarzy 09.07.13, 23:56 Dopisz jeszcze na czym polegają deregulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Kolej na lekarzy 09.07.13, 23:59 humbak napisał: > Dopisz jeszcze na czym polegają deregulacje. Z chęcią bym poczytał. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kolej na lekarzy 10.07.13, 00:05 humbak napisał: > Dopisz jeszcze na czym polegają deregulacje. Kandydaci do tych zawodów będą mieli do pokonania mniej formalnych szczebli związanych z elementami egzaminu, stażów i praktyk oraz potrzebnego wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Taksówkarz 10.07.13, 00:12 remez2 napisał: > humbak napisał: > > > Dopisz jeszcze na czym polegają deregulacje. > Kandydaci do tych zawodów będą mieli do pokonania mniej formalnych szczebli > związanych z elementami egzaminu, stażów i praktyk oraz potrzebnego wykszta > łcenia. Było Egazmin Konieczność zdania egzaminu z zakresu topografii miasta i przepisów porządkowych, prawa pracy. Jest Zniesione całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Taksówkarz 10.07.13, 00:17 Czy wytłuściłem ten zawód? Chociaż znajomość miasta raczej jest pożądana. O resztę pytaj tego, który słyszy krzyk zarodków. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kolej na lekarzy 10.07.13, 00:13 Dość ogólnikowo sformułowane, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kolej na lekarzy 10.07.13, 00:18 humbak napisał: > Dość ogólnikowo sformułowane, nie uważasz? Uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Kolej na lekarzy 10.07.13, 00:21 humbak napisał: > Dość ogólnikowo sformułowane, nie uważasz? To jest dobre deregulacjazawodow.pl/mechanik-wiertni-w-zakladach-gorniczych-wydobywajacych-kopaliny-otworami-wiertniczymi/ Wpuść takiego do wydobywania węglowodorów. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Kolej na lekarzy 10.07.13, 00:55 humbak napisał: > Mechanicy wydobywają węglowodory? Spawaczy dotyczy ta sama deregulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Kolej na lekarzy 10.07.13, 00:12 już nic nie rozumiem. tłuk z przydziału i po linii staje się wykwalifikowanym i pożądanym. certyfikat sprawności - kulawy, nie kulawy, najważniejsze pochodzenie. wiem, przesadziłem, sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Cóż za wspaniała wiadomość 10.07.13, 00:09 Przyczepiłeś się do lekarzy, ale lista jest długa. "w dostępie do profesji m.in.: notariusza, komornika, adwokata, radcy prawnego, trenera sportowego, przewodnika turystycznego, pilota wycieczek, pracownika ochrony, detektywa, rzeczoznawcy majątkowego, syndyka, zarządcy oraz pośrednika nieruchomości, geodety, bibliotekarza i taksówkarza" Mam nadzieję, że pierwsza padnie banda notariuszy krwiopijców. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kolej na lekarzy 10.07.13, 08:53 hummer napisał: > Nie ma to jak leczyć się u felczera, albo kowala. Albo "borsuczym sadłem" u wsiowego znachora. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Kolej na lekarzy 10.07.13, 11:17 ayran napisał: > hummer napisał: > > > Nie ma to jak leczyć się u felczera, albo kowala. > > > Albo "borsuczym sadłem" u wsiowego znachora. Nie ma to jak konował. Skoro TVN już teraz informuje, że polska służba zdrowia leży i kwiczy, to pewnie będzie więcej hiobowych wieści. U znachora leczysz się wiedząc, że to znachor. Lekarz do czegoś zobowiązuje, przynajmniej, do tego, że ma się ugruntowaną wiedzę teoretyczną. A drwić z medycyny ludowej to sobie możesz :) Mojej siostrze gdy się rodziła zwichnęli staw biodrowy. Szyna, po roku krótsza noga o 1.5 cm. Znachor wyrównał to w ciągu 5 minut. Siostra jest po AWF. Odpowiedz Link Zgłoś