v.t.s 01.08.13, 10:49 Glińskiego, Waszczykowskiego, Oleksego ? Trwa licytacja na bardziej obrażonych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obraza.uczuc.religijnych Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 11:10 Wszyscy trzej buczą na cmentarzach, że się obrazili? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 11:16 Nikogo nie obraża.Bydło i tak nie zrozumie i będzie dalej paskudzic gdzie popadnie.Oni wiedza lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 11:48 alistair-p napisał: > Nikogo nie obraża.Bydło i tak nie zrozumie i będzie dalej paskudzic gdzie popad > nie.Oni wiedza lepiej. > Bydło(motłoch) i tak nie zrozumie.A JA nie rozumiem takich słów o rodakach(Polakach) profesora Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Widać tu totalne zakłamanie 01.08.13, 11:33 Każdy normalnie myślący człowiek, przypuszczam, że Waszczykowski też, musi potepić tego typu ekscesy, ale nie chce się narazić motłochowi jako elektoratowi. Jednym słowem Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. Stąd takie pokrętne tłumaczenie tego buczącego bydła. M. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Widać tu totalne zakłamanie 01.08.13, 12:03 Red Stankiewicz:Zrozumial bym gdyby buczeli cmentarnie na lewicowych polityków(?!) Rzucanie jajkami w prezydenta Kwaśniewskiego all right,w prezydenta Komorowskiego too bad! Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: W samym nazwisku 01.08.13, 12:28 Stankiewicz już jest coś mocno niepokojącego. Podobnie jest z Kamińskimi. Nie mówiąc już o Kaczyńskich - w Stanach to jeden taki dostał wyrok coś koło 100 lat. Gdyby u nas tak przezornie zrobili to dziś byłby spokój, a jeżeli nawet zdarzał by się od czasu do czasu jakiś rejwach to byłoby to naturalne a tak jest permanentne. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 11:42 Bydło,motłoch,dyplomatołki.....,profesorskie słownictwo! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 11:50 zoil44elwer napisał: > Bydło,motłoch,dyplomatołki.....,profesorskie słownictwo! Właściwe słowa, pasujące do sytuacji. S. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 12:05 snajper55 napisał: > zoil44elwer napisał: > > > Bydło,motłoch,dyplomatołki.....,profesorskie słownictwo! > > Właściwe słowa, pasujące do sytuacji. > Jaki profesor-takie słownictwo! > S. Odpowiedz Link Zgłoś
bing_bang1 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 14:49 snajper55 napisał: > zoil44elwer napisał: > > > Bydło,motłoch,dyplomatołki.....,profesorskie słownictwo! > > Właściwe słowa, pasujące do sytuacji. > > S. Jeżeli taki "profesor" nie potrafi użyć innych słów, to może nie jest profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 01.08.13, 13:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 13:31 zoil44elwer napisał: Bydło,motłoch,dyplomatołki.....,profesorskie słownictwo! Dokładnie tak. Bo choć Władysław Bartoszewski jest zasadniczo profesorem tytularnym, to posiada umiejętność profesorskiego ujęcia tematu: lapidarnie, krótko ale wyczerpująco i jakże adekwatnie. I nawet neologizm "dyplomatołki" znakomicie oddaje istotę rzeczy, szczególnie jeśli przypomnimy sobie niejaką Fotygę, której kwalifikacje pozwalają co najwyżej na objęcie stanowiska pomocy kuchennej w ambasadzie w Mongolii. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 13:35 zoil44elwer napisał: > Bydło,motłoch,dyplomatołki.....,profesorskie słownictwo! Trzeba jednak błyskotliwości i obycia aby dać właściwe określenia, nazwać rzecz po imieniu - krótko i dosadnie. Jestem pełna podziwu - natychmiast zawsze znajdował właściwe określenia na chamów. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 02.08.13, 11:57 A ja jestem pełen podziwu jak "profesor", człowiek szanowany i obyty może się zachowywać i wyrażać, jak margines społeczny. Albo to jest starcza demencja, albo całkowite lekceważenie i pogarda dla inaczej, niż on, myślących Polaków. I jedno i drugie dyskwalifikuje go i wyklucza z życia społecznego. Lepiej więc , żeby dał sobie spokój z publicznymi wystąpieniami, skoro nie potrafi wyrazić swych poglądów bez obrażania i upokarzania innych ludzi. porannakawa01 napisała: > zoil44elwer napisał: > > > Bydło,motłoch,dyplomatołki.....,profesorskie słownictwo! > Trzeba jednak błyskotliwości i obycia aby dać właściwe określenia, nazwać rzecz > po imieniu - krótko i dosadnie. > Jestem pełna podziwu - natychmiast zawsze znajdował właściwe określenia na cham > ów. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Kogo obraża Bartoszewski ? Nikogo !!! 01.08.13, 11:52 On ma absolutną rację! A PiS_dzielski pan "profesor" nie jest Gliński tylko Goov_niany, "pana" Waszczykowskiego w ogóle nie widzę w studio - widzę tylko powietrze, i to zepsute a Buła_Oleksy rację Bartoszewskiego wykorzystał by go obsobaczyć i tym samym przypodobać się motłochowi - jak to zawsze przy każdej okazji robi lewizna. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 12:29 Inaczej. Kto się czuje obrażony przez Bartoszewskiego? Ja nie :) Ciekawe, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 12:37 mietowe_loczki napisała: > Inaczej. Kto się czuje obrażony przez Bartoszewskiego? Ja nie :) Ciekawe, dlacz > ego. ja też nie, tez się zastanawiam dlaczego a ci, co najgłośniej wrzeszczą o obrazie to działają na zasadzie: uderz w stół Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 12:42 Ja też nie, ale wcale się nie zastanawiam dlaczego, bo doskonale wiem. I Wy też zresztą wiecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 12:40 Kogo może obrazić 90-letni starzyk?/ Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Też będziesz stary 01.08.13, 12:50 A co? Tak daleko wyobraźnie już nie sięga? Podziwiam Bartoszewskiego. W takim wieku tyle energii! To bydło nie jest godne butów mu czyścić. M. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 01.08.13, 13:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bing_bang1 Re: Też będziesz stary 01.08.13, 14:51 mariner4 napisał: > A co? Tak daleko wyobraźnie już nie sięga? > Podziwiam Bartoszewskiego. W takim wieku tyle energii! > To bydło nie jest godne butów mu czyścić. > M. Może nie tyle energii ile starczego uporu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jest taka sprawiedliwość na tym świecie 01.08.13, 15:20 Przekonasz się o tym za jakiś czas, jak będziesz zdychał, na przykład na raka w jakimś hospicjum. Jak wychowasz swoje dzieci w taki sam sposób, jak Ty jesteś wychowany, w pogardzie dla starości. I to Ci się należy..... Tyle, że nie masz wyobraźni. M. Odpowiedz Link Zgłoś
bing_bang1 [...] 01.08.13, 18:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 13:36 zoil44elwer napisał: Kogo może obrazić 90-letni starzyk? Na pewno nie ciebie, bo po prostu nie ma takiego słowa w języku polskim - ani na "ch", ani na "k", ani na "d", ani na żadną inną literę alfabetu. Po prostu wszystko to będzie opisywać istniejący stan rzeczy - krótko, zwięźle, ale jakże adekwatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bing_bang1 [...] 01.08.13, 14:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Pan Bartoszewski trafił w sedno! Ale ? 01.08.13, 12:43 Ale to mi uświadamia rzecz tragiczną - jak dużo tego motłochu wkoło jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
v.t.s Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 13:20 Rybicki i Warzecha też obrażeni. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 13:32 Widać: motłoch! ... z motłochem się zbratali.... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 13:33 Motłoch nie jedno ma imię. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 13:56 Gmin,czerń,pospólstwo,plebs..... Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 14:00 Motłochem się nie jest, motłochem się bywa. Na własne życzenie. Motłoch nie występuje inaczej niż grupowo. Wystarczy się nie przyłączyć do grupy, zachowującej się w sposób motłochowi przypisany - i juz się motłochem nie jest. Proste i nietrudne. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 14:12 gat45 napisała: > Motłochem się nie jest, motłochem się bywa. Na własne życzenie. Motłoch nie wys > tępuje inaczej niż grupowo. Wystarczy się nie przyłączyć do grupy, zachowującej > się w sposób motłochowi przypisany - i juz się motłochem nie jest. Proste i nietrudne. Nie jest się również grupą, tłumem, zbiegowiskiem. Po prostu należy znać swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bing_bang1 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 14:47 gat45 napisała: > Motłochem się nie jest, motłochem się bywa. Na własne życzenie. Motłoch nie wys > tępuje inaczej niż grupowo. Wystarczy się nie przyłączyć do grupy, zachowującej > się w sposób motłochowi przypisany - i juz się motłochem nie jest. Proste i ni > etrudne. Bartoszewski też należy do motłochu? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 15:19 bing_bang1 napisał: > > Bartoszewski też należy do motłochu? > To będzie Twoje zadanie domowe. Przemyśl sobie sprawę i przedstaw na forum (z uzasadnieniem). Ocena jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
bing_bang1 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 18:50 gat45 napisała: > bing_bang1 napisał: > > > > > Bartoszewski też należy do motłochu? > > > > To będzie Twoje zadanie domowe. Przemyśl sobie sprawę i przedstaw na forum (z u > zasadnieniem). Ocena jutro. Dla mnie Bartoszewski jest jednym z motłochu...odrobiłem zadanie domowe? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 19:48 bing_bang1 napisał: > Dla mnie Bartoszewski jest jednym z motłochu...odrobiłem zadanie domowe? > > Brak uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bing_bang1 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 19:49 gat45 napisała: > bing_bang1 napisał: > > > > > Dla mnie Bartoszewski jest jednym z motłochu...odrobiłem zadanie domowe? > > > > > > Brak uzasadnienia. Uzasasdniem są jego słowa o motłochu. Dla mnie jest tylko jednym z motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 03.08.13, 01:29 gat45 napisała: To będzie Twoje zadanie domowe. Przemyśl sobie sprawę... To nie jest możliwe. To jest czynność całkowicie mu obca. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 14:04 motłoch - to motłoch... PeeS - to miłość nie jedno ma imię :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 14:11 sclavus napisał: > motłoch - to motłoch... > PeeS - to miłość nie jedno ma imię :) Ma też swoje burze, zatopione okręty i skrzynie pełne złota i pereł Ale perły leżą głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 14:23 Nu, patrzaj, Mania, bredzący po pijaku Oleksy na czołowego moralizatora wali! Nie może być, koniec świata... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Pan Bartoszewski ... 01.08.13, 14:33 -To ten , ktory zostal zwolniony z Oswiecimia ze "wzgledow zdrowotnych" ? -Ciekawa referencja w zyciorysie , a jakze niezauwazalna. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Pan Bartoszewski ... 01.08.13, 14:45 WB:"W czasie okupacji bardziej bałem się sąsiada Polaka niż Niemca"!? Słusznie,Niemcy wypuścili go z kacetu ze względów zdrowotnych a Polacy po wojnie.....wsadzili go na 6 lat do ZK Wronki. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer [...] 01.08.13, 14:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 14:49 Nikogo. Motłochu nie mozna obrazić .Trzeba go olać albo potraktować żartem... wiemy,ze dyrektywy,jak się zachować przy pomniku Gloria Victis szły od pisowskich mediow i polityków.Dziś proponują odwrócenie sie tyłem,kiedy wieniec będzie składać p.Bartoszewski. Motłoch,to motłoch - najlepiej czuje się w kupie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bing_bang1 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 14:54 Nikogo. Motłochu nie mozna obrazić .Trzeba go olać albo potraktować żartem... Również starców, którzy nie potrafią korzystać z właściwego słownictwa. Pan "profesor" i wszystko wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 15:12 A i matura profesora jest zdobyta na "tajnych kompletach"/w konspirze. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 15:21 Instrukcje na temat,jak zachować się dziś pod pomnikiem Gloria Victis już są:-) Motłoch nie buczy tylko odwraca się tyłem czyli pupą:-) Na Twitterze: SamuelPereira @Samueljrp Zamiast buczyć dając pretekst do miesięcznego jęczenia w TV, odwrócić się tyłem do Bartoszewskiego. Niegłupie @MonikaSteczkow Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 15:17 ,,W Polsce takie są zwyczaje, kto wypina ten dostaje" Kopa im w tą wypiętą dupę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 15:54 Generalnie obrażeni poczuli ci, co postanowili przypomnieć o swoim istnieniu przy okazji rocznicy PW. To ostatnio taka moda w polskiej polityce- wykorzystywanie tragedii do promowania swojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
bing_bang1 Re: Kogo obraża Bartoszewski ? 01.08.13, 18:52 aniechto.only napisała: > Generalnie obrażeni poczuli ci, co postanowili przypomnieć o swoim istnieniu pr > zy okazji rocznicy PW. To ostatnio taka moda w polskiej polityce- wykorzystywan > ie tragedii do promowania swojej osoby. Najbardziej przypomniał się "profesor" Bartoszewski. Pytanie? - mógł zareagować inaczej? Jeżeli nie potrafił- to kim jest jak nie jednym z motłochu? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky obraża? 01.08.13, 21:49 raczej nadto komplementuje. v.t.s napisał: > Glińskiego, Waszczykowskiego, Oleksego ? Trwa licytacja na bardziej obrażonych. Odpowiedz Link Zgłoś