Dodaj do ulubionych

"Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajca"

IP: *.mega.tmns.net.au 04.08.04, 05:14
Rzad Fachowcow, ale z odpowiednij partii.
Nie wazne na czym sie znasz,wazne kogo znasz...
Obserwuj wątek
    • Gość: Mania Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.zagan.visnet.pl / 62.87.177.* 04.08.04, 06:17
      Ale fajnie, ale dobrze, po 5 etatów mają - wystarczy
    • Gość: Towarzysz SLD zaczęło kąsać ... IP: 64.167.164.* 04.08.04, 06:24
      bo chorobliwie przyspawane jest do koryta.
      Pozbawienie tych stołków-synekur równoznaczne jest z odrąbaniem ryjów. A kto da
      sobie ten ryj dobrowolnie odrąbać, nawet gdy znajdą sie autentycznie lepsi
      kandydaci na stołki, tyle że nie "po kądzieli" ? Kolesie z SLD ? Wolne żarty.

Odsyłam do sławetnego “Ch... precz” autorstwa niejakiego Adama Halbera.
      I to jest prawdziwe "modus operendi" niereformowalnej i zblazowanej SLD-eckiej
      sitwy.

Pamietajcie o tym przy najbliższych wyborach.

Precz z SLD millerowych gruszek i dyduchowych sandałów.

Precz z SLD. Kropka.
    • Gość: Olek51 Biedny Zychowicz IP: *.teleton.pl 04.08.04, 06:53
      Miałem łzy w oczach czytając wypowiedź Pana Senatora Zychowicza. Chłopak w
      poprzedniej kadencji załapał się na marszałka województwa, ale mu nie szło,
      więc na otarcie łez został senatorem. Teraz ma przed oczami wizję radzenia
      sobie na wolnym rynku pracy, który w zachodniopomorskiem jest niełatwy, więc
      płacze, bo boi się, że wróci do marnie płatnej pracy na Akademii Rolniczej, a
      to już nie to...PS. Iza, bądź jedyną mężczyzną w SdPL i nie płacz, czasy są
      ciężkie, więc trzeba być twardym. Ważne są idee, nie stanowiska.
    • tani.net.pl tak jak w kinie 04.08.04, 07:07
      czarna komedia niemy film walka o stołki
      za moje pieniądze :(

pozdrawiam as
      • Gość: jack Re: tak jak w kinie IP: *.proxy.aol.com 04.08.04, 21:41
        Przeciez sld jak dawno stwierdzono, to organizacja przestepcza rzadzona prawami
        mafii. Problem? Wyciac mafiosow z korzeniami przy wyborach.
        I potem zrobic RZEZ towarzyszy z urzedow WSZEDZIE do 3 generacji.
    • Gość: Bolek_agent Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 04.08.04, 07:27
      Wszędzie pełno sk....ów. Ci upartyjnieni dodatkowo są: głupsi, bardziej
      pazerni, obstawiają się innymi palantami i jeżeli firma jest silna to jakoś to
      przetrzyma. Gorzej jak nie da sie już nic uratować po takich pożal się
      menadżerach.....A najgorsze jest jeszcze jedno taki partyjny menadżer krąży ze
      stołka na stołek (zamiast do pierdla) boc to przecież dobry towarzysz. Reszta
      jest nieważna...........
    • utopiec Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc 04.08.04, 07:53
      Teraz płaczą, a nie pamietają, co robili nie tak dawno właśnie oni z ludźmi
      innych opcji. Nie wspomnę już o PRL-u, bo zwymiotuję.
      • Gość: jak Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 15:03
        Tak ,tak, ta straszliwa dyskryminacja - czy towarzysze szykują już pismo
        (donosik) do Strasburga niech nie zapomną o 50-ciu latach przepędzania z pracy
        wszystkich cokolwiek samodzielnie myślących - Hipokryci TFU!!!!!
    • Gość: Mussashi Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.eranet.pl 04.08.04, 08:09
      Już niedługo wybory i SLD pójdzie w odstawkę. Co mądrzejsi, już się od nich
      wynieśli; teraz została sama "śmietanka" komuchów-imbecyli-blondynek. Przykre
      jest tylko to, że jeszcze przez pewien czas będą się panoszyć, bazując na swoich
      znajomościach i wyrobionych przez lata układach. Pociesza fakt, że coraz mniej,
      słabiej, ciszej....aż zgasną...
    • Gość: pek Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: 211.150.157.* 04.08.04, 08:51
      widać, że lewica popełnia samobójstwo, pętla założona teraz który z nich
      pierwszy kopnie stołek na którym stoi. "Towarzysze druzja" pospieszcie się to
      może wcześniej zrobi się normalnie.
      • chilum Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc 04.08.04, 11:27
        Gość portalu: pek napisał(a):

> widać, że lewica popełnia samobójstwo, pętla założona teraz który z nich
        > pierwszy kopnie stołek na którym stoi. "

Oni wzyscy mają już "pętle " pozakładane.
        I ci z SLD i SDPL.
        Nawzajem sobie stołki wykopują.
        Na wyścigi,kto pierwszy komu.

Wybor,jak najszybciej.

--

?Pycha chodzi przed upadkiem, a wyniosłość ducha przed ruiną.?
        • Gość: znachor Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 11:43
          Konia już nie ma to się osły kopią.
    • Gość: jas Dydych co ty gadasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 08:56
      To przeciez kompromitacja! Mentalnosc sekciarska. Nie liczy sie dobro kraju,
      wazne koryto partyjne. To obled! Martens to juz zupelny paranoik...
      • Gość: jeden z członków Towarzysze zjednoczmy się! Stwórzmy PZPR!!! IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 04.08.04, 09:35
    • Gość: baby Lepszy wakat, bo nic nie kosztuje. Jak by tak IP: 194.146.248.* 04.08.04, 09:36
      przeprowadzić eksperyment i wywalić z połowę działaczy ze stanowisk i zobaczyć
      czy byli niezbędni, to okazałoby się, że bez straty można zlikwidować te etaty.
    • Gość: yan Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.ifd.uni.wroc.pl 04.08.04, 10:00
      Trzeba wprowadzic przepis, ktory jasno mowi, ze nie mozna zmieniac barw
      politycznych w trakcie kadencji. Przy obowiazujacej ordynacji wyborczej wielu
      miernych ale wiernych wchodzi do Sejmu z listy partyjnej a nie dlatego, ze na
      nich glosowano. Niestety, u nas zadna lojalnosc nie jest modna. Ile partii ma
      za soba Tusk, Rokita, Kaczynski..czemu nowej nie zalozyc. Zmiencie ordynacje,
      ale na to za malo odwagi, wielu musialoby skonczyc "blyskotliwa" kariere.
      • Gość: jeden z członków Nie zgodzę się z towarzyszem! IP: *.czajen.pl / 212.244.182.* 04.08.04, 10:08
        Byliśmy w PZPR, SdRP, SLD, UP, SDPl, nie wiadomo czy nie wylądujemy czasem w
        Ordynackiej. Należy czynić wszystko, by utrzymać się w pobliżu koryta.

Gość portalu: yan napisał(a):

> Trzeba wprowadzic przepis, ktory jasno mowi, ze nie mozna zmieniac barw
        > politycznych w trakcie kadencji. Przy obowiazujacej ordynacji wyborczej wielu
        > miernych ale wiernych wchodzi do Sejmu z listy partyjnej a nie dlatego, ze na
        > nich glosowano. Niestety, u nas zadna lojalnosc nie jest modna. Ile partii ma
        > za soba Tusk, Rokita, Kaczynski..czemu nowej nie zalozyc. Zmiencie ordynacje,
        > ale na to za malo odwagi, wielu musialoby skonczyc "blyskotliwa" kariere.
    • Gość: tewe Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.icpnet.pl 04.08.04, 10:31
      Byłem socjalistą i wielkim sympatykiem socjaldemokracji. Obecnie uważam, że
      większych patafianów, nieudaczników, przygłupich kościelnych liżydupów od władz
      SLD i SDPL nie ma w żadnej polskiej parti politycznej czy stronnictwie.

Wy jesteście nieprzemakalni i niereformowalni, a w dodatku poprostu
      beznadziejnie głupi. Nie ma sprawy, której byście nie spieprzyli.
      Uprawiacie "politykę" na poziomie nawet nie wójta tylko sołtysa (przepraszam
      sołtysów za porównanie). Nie wiadomo jaka jest wasza ideologia, jakie plany
      gospodarcze i priorytety, gardzicie i lekceważcie własny elektorat. Liżecie
      dupę czarnym (bez wzajemności) i chociaż nazywacie się lewicą największe
      restrykcje ekonomiczne społeczeńtwo odczuwa w wyniku waszych poronionych
      pomysłów.
      Chociaż w tym kraiku inni nie są wiele lepsi od was, to właśnie wy zasługujecie
      na polityczny i faktyczny niebyt, bo zdradziliście swoje ideały i swoich ludzi.
      Na pohybel wam!
    • Gość: Vincenty I bardzo dobrze że ich wyp...ją !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 10:48
      Sami dostali się na stołki z klucza partyjnego wyrzucając z siodła innych. A
      teraz są wielce oburzeni! Kto mieczem wojuje od miecza ginie, panowie.
    • Gość: Rosomak Re: Ot faszyści!!!! IP: 157.25.139.* 04.08.04, 11:05
      Nie za długo będą się cieszyć Ci niby Baronowie. Wylecą na zbity pysk po
      wyborach. Obecnie tylko trzeba im patrzeć dobrze na ręce, aby złodzieje
      przynajmniej mniej nakradli.
      • Gość: znachor Re: Ot faszyści!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 11:39
        Przecież po to ten rząd zmontowali aby drugi garnitur zdążył się też obsłużyć z
        państwowej kasy, a teraz wszyscy walczą o dostęp do koryta.

• Gość: as31 To idzie w ciekawym kierunku... IP: 194.181.190.* 04.08.04, 12:04
    • Gość: Łapu-Capu A NIECH SIĘ TŁUKĄ.. BĘDZIE SPOKÓJ JAK WYGINĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 12:09
      "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajca"

Ludzi, którzy z SLD przeszli do partii Marka Borowskiego, wyrzuca się z posad

Gdy Marek Borowski tworzył w marcu SdPl, mówiło się o separacji lewicy. Dziś to
      już rozwód. - Koledzy z SLD dają nam odczuć, że są obrażeni. Na początku witali
      się serdecznie, teraz są chłodni i naburmuszeni - mówi Mirosława Kątna,
      wiceszefowa klubu parlamentarnego SdPl.

Partia Borowskiego prowadzi własną politykę z rządem Belki, bez pośrednictwa
      SLD. To doprowadza Sojusz do szewskiej pasji. Posłanka SdPl Izabella
      Sierakowska przyznaje, że nasila się dyskryminacja. - Zgłosił się do mnie młody
      człowiek, po prawie i studiach rolniczych, mówiąc, że musi zrezygnować z
      członkostwa w SdPl, bo nie dostanie pracy w Agencji Restrukturyzacji i
      Modernizacji Rolnictwa. Taki warunek postawiły mu lokalne władze SLD.

Sierakowska czeka na rozmowę z ministrem rolnictwa Wojciechem Olejniczakiem: -
      Premier Belka zapowiedział: koniec z obsadzaniem stołków swoimi, ale poza
      Warszawą wciąż pokutuje zasada: utrzymać to, co udało się nachapać na początku.

Po zmianie partii prestiżową funkcję stracił senator Zbigniew Zychowicz. -
      Byłem przedstawicielem Szczecina w Stowarzyszeniu Europejskich Regionów
      Granicznych, do którego należy 140 regionów Europy. Wybrano mnie
      wiceprezydentem organizacji, jedynym z Europy Środkowo-Wschodniej. Kilkanaście
      dni po odejściu z SLD pozbawiono mnie funkcji. Nie pomogły argumenty, że Polska
      straci stanowisko wiceprezydenta, bo mój SLD-owski następca już nim nie jest.
      Prawica w Szczecinie stanęła za mną murem, ale karząca ręka SLD zrobiła swoje -
      mówi senator Zychowicz.

Inny członek SdPl zapłacił tę samą cenę. 32-letni Norbert Mastalerz był
      wicemarszałkiem na Podkarpaciu.

- Odpowiadałem za unijne fundusze i służbę zdrowia. Gdy tylko pojawiły się
      spekulacje, że przejdę do partii Borowskiego, SLD zaczęło kąsać. Podkarpacki
      baron SLD Krzysztof Martens groził, że stracę stanowisko wicemarszałka i
      możliwość powrotu do poprzedniej pracy - mówi Mastalerz. - Na sesji sejmiku
      Martens oświadczył: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajca". Następcę z
      SLD udało się przepchnąć jednym głosem. Czułem się szykanowany. SLD próbowało
      mi udowodnić, że dało wszystko, a ja jestem niewdzięcznym bachorem.

Działacze SdPl z Podkarpacia opowiadają, że innych też szykanowano: - Jeden
      usłyszał, że prowadzony przez niego dom kultury nie dostanie pieniędzy. Drugi,
      że będzie musiał zwalniać ludzi. Innemu zagrożono, że kontrola przyciśnie
      współmałżonka prowadzącego własny biznes i pójdą z torbami.

- Polityka to nie zabawa w kotka i myszkę. Jak stanowisko przypada jednej
      partii, to trudno, by nie walczyła o jego utrzymanie. Ale my nie idziemy na
      otwartą wojnę z SdPl - zapewnia sekretarz generalny SLD Marek Dyduch.

Jego dawna partyjna koleżanka, Mirosława Kątna, z SdPl, twierdzi jednak, że
      właśnie z obawy o utratę pracy, wielu członków SLD zostało tylko sympatykami
      partii Borowskiego, ale nie doszło z Sojuszu.
    • Gość: maciola Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: 194.25.159.* 04.08.04, 12:12
      tak to juz jest z komuchami, cale zycie oddasz a oni na koniec i tak kopna z
      calej sily w dupe i nasraja w zyciorysie a zbieraj sie potem lata cale....
    • Gość: Fachowiec Nieważne towarzysze czyja jest racja, ważne jest IP: 193.24.220.* 04.08.04, 12:26
      to, kto rację ma! Nie miałem dotychczas pojęcia o tym, że najwięcej miejsc
      pracy w Polsce tworzą partie polityczne. To są chyba najwięksi inwestorzy!?
      Paranoja osiągnęła zenit i takie news'y tylko podnoszą intensywność bulgotu
      wrzątku niezadowolenia.
    • Gość: abc "Ludzi, którzy z SLD przeszli do partii IP: *.ne.client2.attbi.com 04.08.04, 13:45
      Marka Borowskiego, wyrzuca się z posad." Jak oni wyrzucali to bylo cacy. Teraz
      jest Be! Pazernosc dranstwa, ktore w Polsce samo siebie bazywa "politykami"
      jest niewirygodna! Ci ludzie nie sa zdolni do myslenia kategoriami kraju.
    • Gość: miś Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: 62.29.137.* 04.08.04, 13:54
      Ale za nim stracili stołki, to jakoś sie musieli na nie dostać. Jakoś mi sie
      nie chce wierzyć, że wygrali konkursy a ich legitymacje partyjne nie mają
      znaczenia. Jak partia daje przywileje, to cacy, jak zabiera to be. Czy tom nie
      jest mentalnośc Kalego.
    • Gość: hRaBiA to sa wlasnie komuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:20
    • Gość: znik Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.wbc.lublin.pl 04.08.04, 14:50
      A mowilem ze po upadku AWS, wybor SLD to bedzie kompromitacja.
      Niestety bardzo wielu nie posluchalo. Zdziwilo mnie tez, ze SdPl
      poparlo rzad Belki. Pozostaje miec nadzieje, ze Belka dotrzyma
      obietnic, na razie dotrzymuje obsadzajac niektore stanowiska
      ludzmi spoza SLD. Dziwi mnie, ze zaden matol z SLD nie odwazyl
      sie by pociagnac sprawe sluzby zdrowia. Bardzo popieram dzialania
      obecnego ministra zdrowia. Zdaje sobie sprawe ze obecne zmiany to
      kosmetyka, ale lepiej uchwalic cos co ma szanse na realizacje,
      niz znowu robic dziki wschod jak proponuje wiekszosc opozycji.
      Dziwi mnie postawa centrali SLD, ze pozwala w terenie na to
      o czym traktuje artykul. takie dzialania psuja obraz partii,
      mam nadzieje ze skutecznie i do konca zraza do siebie wyborcow.
    • Gość: normalny Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.katowice.pik-net.pl 04.08.04, 14:52
      Właśnie na tym polega polityka SLD, nie ma się co dziwić, że tak się dzieje.
      Przecież jest to tak oczywiste...
    • Gość: ANTY Re: "Lepszy towarzysz wakat, niż towarzysz zdrajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 15:24
      To ta sama banda komunistycznych szmaciarzy, złodzieji , mających w genach amnezje, mogę zrozumoeć towarzysza PROFESORA BOROWSKIEGO KTÓRY WYWODZI SIĘ Z RODZINY KTÓRZY ZAWSZE MIELI ZA NIC POLSKĘ , ALE NIE ROZUMIĘ TOW. CELIŃSKIEGO TEGO CWANIACZKA , ZAPSZAŃCA , GNOJA , KTÓRY TO W CZASIE ZJAZDU SLD KIEDY NAJWIĘKSZY BANDZIOR ZOSTAŁ ZAPROSZONY NA TEN SPĘD MAFIJNY, TOW. WOJCIECH , TOW. CELINSKI BYŁ TAK URADOWANY , I TAK W RYTM BIŁ BRAWO ŻE TOW. BANDIOR PODAŁ JEMU RĘKE.
      • Gość: Michał Re: Dobrze że jest SDPL IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 15:42
        Jestem w SDPL i po raz kolejny wydaje mi się, że dobrze się stało, że pewna
        grupa osób odeszła od SLD. My chcemy budować silną europejską lewicę - lewicę
        bez korupcji i partyjniactwa. Chcemy budować uczciwe państwo socjalne. Z kolei
        SLD, co ujawnia ten artykuł wciąż przekłada cwaniactwo, interes partii i
        kolesiostwo nad interes państwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka