pan.nikt 14.09.13, 16:24 żyda, pijaka.komunistę Bo fajne wiersze pisał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: tego sie spodziewalem 14.09.13, 16:36 wysoki standard wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: tego sie spodziewalem 14.09.13, 16:44 Lubię cię ty polaczku. Co nie jest prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Tuwim uważał się za Polaka 14.09.13, 17:00 I to jest ważne, a nie etykietka nadana przez idiotę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ja wiem o tym, ale nie wioedzą tego 14.09.13, 17:36 "Prawdziwi Polacy, katolicy" Al;e kto się motłochem przejmuje? M. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Tuwim uważał się za Polaka 14.09.13, 17:07 mariner4 napisał: > I to jest ważne, a nie etykietka nadana przez idiotę. > M. Otóż to. "Piorunem ruń, gdy w imię sławy Pyszałek chwyci broń do ręki, Nie dopuść, żeby miecz nieprawy Miał za rękojeść krzyż Twej męki. Niech się wypełni dobra wola Szlachetnych serc, co w klęsce wzrosły, Przywróć nam chleb z polskiego pola, Przywróć nam trumny z polskiej sosny. Lecz nade wszystko - słowom naszym, Zmienionym chytrze przez krętaczy, Jedyność przywróć i prawdziwość: Niech prawo zawsze prawo znaczy, A sprawiedliwość - sprawiedliwość". Najwyraźniej w jakimś proroczym uniesieniu przewidział zjawisko kaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
flins Re: Tuwim uważał się za Polaka 14.09.13, 21:47 "Uchodzcy ze swojej ziemi - to jeszcze nic. Gorsi są uchodzcy ze swoich czasów" To też Tuwim i jak bardzo na czasie wobec wielu dzisiaj ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: Tuwim uważał się za Polaka 14.09.13, 18:46 i dlatego porzucil wlasna, zydowska matke na pewna smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: tego sie spodziewalem 14.09.13, 17:10 Twoje istnienie!!! Nikt i nic nie może istnieć... a ty się starasz :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: tego sie spodziewalem 14.09.13, 22:18 Lubię mądrych, toleruję normalnych, tępię głupców - pięknym sloganem się przykrywasz... :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: lubię Tuwima 14.09.13, 17:02 niech żyją cymbały.... (proszę się nie obrażać, tylko znaleźć sobie początek - to cytat z toastu Tuwima) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro A ja Jana Lechonia, 14.09.13, 17:16 i jego piękny wiersz "Matka Boska Częstochowska". Kto dziś pisze takie strofy jak J.Tuwim, J.Lechoń, K.Wierzyński czy B.Leśmian ? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: A ja Jana Lechonia, 14.09.13, 17:40 camille_pissarro napisał: Kto dziś pisze takie strofy jak J.Tuwim, J.Lechoń, K.Wierzyński czy B.Leśmian ? Jak kto kto ?! Marcin Wolski, Jan Pietrzak, Jarosław Marek Rymkiewicz (primo voto Szulc)... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski.16 Re: A ja Jana Lechonia, 14.09.13, 21:59 czy Hemar?? Dzisiaj pisza i mowia takie "owoce" zydokomuny, jak Michnik, Blumsztajn, Morozowski, etc camille_pissarro napisał: > i jego piękny wiersz "Matka Boska Częstochowska". Kto dziś pisze takie strofy j > ak J.Tuwim, J.Lechoń, K.Wierzyński czy B.Leśmian ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski.16 Tuwim napisal - proroczo - madry wiersz o GW 14.09.13, 21:57 i Michniku lulak.blox.pl/2010/12/Bank-wiersz-Juliana-Tuwima-6.html pan.nikt napisał: > > żyda, pijaka.komunistę > > Bo fajne wiersze pisał Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Ciekawe o kim myślał 14.09.13, 21:57 pisząc fraszkę - "Na pewnego endeka co na mnie szczeka". Jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski.16 Re: Ciekawe o kim myślał 14.09.13, 22:04 na pewno o Qniu Giertychu remez2 napisał: > pisząc fraszkę - "Na pewnego endeka co na mnie szczeka". Jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: 14.09.13, 22:52 pan.nikt napisał: ..lubię Tuwima Ciekawe tylko czy Tuwim życzyby sobie twojego "lubienia". Tudzież Leśmian, Hemar, Wierzyński, Włast, Brzechwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: lubię Tuwima 15.09.13, 19:11 pan.nikt napisał: > > żyda, pijaka.komunistę > > Bo fajne wiersze pisał > A jak tam twoje lubienie ma się do Wyspiańskiego syfilityka? Odpowiedz Link Zgłoś