Dodaj do ulubionych

Taki to był patryyota den Jaruzelski

20.09.13, 13:00
Namiestnik okupanta raczej !
www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/atomowe-zagrozenie,356033.html
Obserwuj wątek
    • remez2 Re: Taki to był patryyota den Jaruzelski 20.09.13, 13:09
      BrianGrifin 3 godziny temu
      Też trochę głupie gadanie. Nikt świadomie nie rozpocznie wojny nuklearnej. Bo w takiej wojnie wszyscy przegrywają. Hiroszima oberwała bombą, bo sama nie miała arsenału nuklearnego, więc nie mogła się obronić. Jeżeli u nas stacjonowały pociski, to nikt normalny nie wystrzeli żadnej rakiety w tym kierunku! Większe zagrożenie jest, gdy broni jądrowej nie masz, bo skończysz jak Hiroszima. Jedyne sytuacje podbramkowe jakie miały do tej pory miejsce, tzn zagrożenie konfliktem nuklearnym, polegały na błędzie ludzkim lub maszyny. Celowo nikt nie wywoła wojny nuklearnej, to samozagłada. Także spokojnie, taka broń to tylko straszak.
    • z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Znów PiS_dogłowy kłamiesz i insynuujesz, dlaczego? 20.09.13, 13:43
      wiosnaludzikow napisał:

> Namiestnik okupanta raczej !
      > www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/atomowe-zagrozenie,356033.html

najpierw obejrzyj i wysłuchaj do końca, a potem dopiero zakładaj wątek.
      Bomby atomowe rozmieszczono na terenie Polski na podstawie porozumienia ministrów obrony PRL i ZSRR w ....1967 roku!!!
      Jaki udział miał w tym Jaruzelski?
      • wiosnaludzikow Re: Znów PiS_dogłowy kłamiesz i insynuujesz, dlac 20.09.13, 14:09
        z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał:

> Jaki udział miał w tym Jaruzelski?
        Był w ścisłym kierownictwie resortu MON i Sztabu Wojska oraz w kierownictwie PZPR.
        Panie Pisdogłowy. O Spychalskim nie pisałem ponieważ już nie żyje i nikt nie nazywa go patriotą jak co niektórzy lewicowcy a taczej pogrobowcy PZPR nazywają Jaruzelskiego.
        Zaraz później Jaruzelski wykazał się dalszym patryyotyzmem jak okresie 1967–1968 jako członek ścisłego kierownictwa resortu obrony aktywnie włączył się w organizację czystek antysyjonistycznych w wojsku. Odpowiedzialny był za usuwanie z armii i degradację blisko 1300 oficerów pochodzenia żydowskiego lub Polaków ożenionych z kobietami pochodzenia żydowskiego. Ale wiem, że Tobie jako Pisoidalnemu antysemicie te działania imponują.
      • wiosnaludzikow odpowiadam konkretnie pisoidowi Ryjkowi :) 20.09.13, 14:46

Myślisz jak eksperci Maciarewicza :)
        Otóż Jaruzelski podpisał plan ewentualnego ataku z użyciem BRONI ATOMOWEJ.
        facet.interia.pl/obyczaje/militaria/news-polska-szykowala-zachodowi-atomowa-zaglade,nId,451600
        Co oczywiście miało swój plan odwrotny ze strony zachodu a więc Jaruzelski miał plan zamienić Polskę w wielką pustynię bez ludzi dla obrony komunizmu.
        Taki to ptryyota był.
      • bew-is Re: Znów PiS_dogłowy kłamiesz i insynuujesz, dlac 20.09.13, 17:23
        Cy Ty nigdy nie trzeźwiejesz ryju? Twoje posty robią takie wrażenie.

> wiosnaludzikow napisał:
        >
        > > Namiestnik okupanta raczej !
        > > www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/atomowe-zagrozenie,356033.html
        >
        > najpierw obejrzyj i wysłuchaj do końca, a potem dopiero zakładaj wątek.
        > Bomby atomowe rozmieszczono na terenie Polski na podstawie porozumienia ministr
        > ów obrony PRL i ZSRR w ....1967 roku!!!
    • jot-es49 Oj wiosno... 20.09.13, 13:51
      Naprawdę miałem cię za inteligentniejszego.
      Zastanów się spokojnie... Już?
      No to jeszcze raz pomyśl nad treścią artykułu i tytułem swojego wątku... Już?

A teraz napisz co wspólnego miał gen. Jaruzelski ze stacjonującymi w Polsce wojskami rosyjskimi i ich arsenałem?
      • remez2 Re: Oj wiosno... 20.09.13, 14:11
        jot-es49 napisał:

> Naprawdę miałem cię za inteligentniejszego.
        Serio?
        • wiosnaludzikow Re: Oj wiosno... 20.09.13, 14:30
          remez2 napisał:

> jot-es49 napisał:
          >
          > > Naprawdę miałem cię za inteligentniejszego.
          > Serio?
          Cóż za wnikliwa argumentacja :) Definiuje wątek " inteligencji ".
          • remez2 Re: Oj wiosno... 20.09.13, 14:45
            wiosnaludzikow napisał:

> > > Naprawdę miałem cię za inteligentniejszego.
            > > Serio?
            > Cóż za wnikliwa argumentacja :) Definiuje wątek " inteligencji ".
            O czym i do kogo piszesz?
            • wiosnaludzikow Re: Oj wiosno... 20.09.13, 14:47
              remez2 napisał:

>
              > > > > Naprawdę miałem cię za inteligentniejszego.
              > > > Serio?
              > > Cóż za wnikliwa argumentacja :) Definiuje wątek " inteligencji ".
              > O czym i do kogo piszesz?
              Nie wiesz ? :)
              • pies_na_czarnych Re: Oj wiosno... 20.09.13, 14:57
                Gwiazda rosyjska na bombę ci przeszkadza. Jesteś pewien, że teraz ta rosyjską nie zamieniono na gwiazdki amerykańskie?
                Tu gdzie mieszkam tajemnicą poliszynela jest, że Amerykanie skladujja broń nuklearną na wypadek godziny X. Nikt jednak nie krzyczy, że rząd, który wydał na to zgodę był niepatriotyczny. Należysz do danego paktu wojskowego to musisz śpiewać w chórku.
                Po drugie i najważniejsze wbij sobie w ten pisi łeb, że w tamtych czasach radziła w PL PZPR, a właściwie KC i Pierwszy Sekretarz.
                • wiosnaludzikow Re: Oj wiosno... 20.09.13, 15:53
                  pies_na_czarnych napisała:

> Gwiazda rosyjska na bombę ci przeszkadza. Jesteś pewien, że teraz ta rosyjską n
                  > ie zamieniono na gwiazdki amerykańskie?
                  A Ty tylko dwa kolory widzisz :)
                  Przeciwko amerykańskim tak samo bym protestował aczkolwiek dzisiaj to inna sytuacja bo są wolne media, jest demokracja i wolność. Wtedy to był namiestnik okupanta. Ten patryyota.
              • remez2 Re: Oj wiosno... 20.09.13, 15:05
                wiosnaludzikow napisał:
                > Nie wiesz ? :)
                Nie. Zadałem pytanie Jot-es49 a otrzymałem Twój ni go w PiS, ni go w PO tekst.
                • m.c.hrabia Re: jeszce jeden "bochatyr" kombatant.n/t 20.09.13, 15:59
                • wiosnaludzikow Re: Oj wiosno... 20.09.13, 16:12
                  remez2 napisał:

> > Nie wiesz ? :)
                  > Nie. Zadałem pytanie Jot-es49 a otrzymałem Twój ni go w PiS, ni go w PO tekst.
                  No to pogubiłeś się chłopie :)
      • l_zaraza_l Re: Oj wiosno... 20.09.13, 16:20
        jot-es49 napisał:

> A teraz napisz co wspólnego miał gen. Jaruzelski ze stacjonującymi w Polsce woj
        > skami rosyjskimi i ich arsenałem?
        >

Mógł im powiedzieć, żeby sobie poszli i zabrali ten arsenał. Oni z pewnością by posłuchali. Tak jak posłuchali Węgrów w '56.
        • wiosnaludzikow Re: Oj wiosno... 20.09.13, 16:45
          l_zaraza_l napisała:

> jot-es49 napisał:
          >
          > > A teraz napisz co wspólnego miał gen. Jaruzelski ze stacjonującymi w Pols
          > ce woj
          > > skami rosyjskimi i ich arsenałem?
          Gubernator Hitlera w PAryżu Dietrich von Choltitz odmówił wykonania rozkazu zniszczenia Paryża :)
          Co mógł Jaruzelski ? Mógł z nimi rozmawiać i przekonywać, że to jest niedobre dla Polski. Bał się ?
          • chateau Re: Oj wiosno... 20.09.13, 16:51
            Porównanie do dupy, bo von Choltitz się poddał i trafił do niewoli. Gdyby nie to zostałby na nim wykonany wyrok. Jak to się to ma do Jaruzelskiego pozostanie chyba twoją słodką tajemnicą.
          • pies_na_czarnych Re: Oj wiosno... 20.09.13, 16:59
            wiosnaludzikow napisał:

> l_zaraza_l napisała:
            >
            > > jot-es49 napisał:
            > >
            > > > A teraz napisz co wspólnego miał gen. Jaruzelski ze stacjonującymi
            > w Pols
            > > ce woj
            > > > skami rosyjskimi i ich arsenałem?
            > Gubernator Hitlera w PAryżu Dietrich von Choltitz odmówił wykonania rozkazu zn
            > iszczenia Paryża :)
            > Co mógł Jaruzelski ? Mógł z nimi rozmawiać i przekonywać, że to jest niedobre d
            > la Polski. Bał się ?

Nie, nie bał sie. On wierzył w to co robił. Teraz publicznie przyznał się do pomyłki za co przenosił.
      • bew-is Re: Oj wiosno... 20.09.13, 17:27
        Ależ skądże sowiecki janczar namaszczony przez Moskwę nie miał zupełnie nic wspólnego z wojskami rosyjskimi i ich arsenałem, stacjonującymi w Polsce.

jot-es49 napisał:
        > Naprawdę miałem cię za inteligentniejszego.
        > Zastanów się spokojnie... Już?
        > No to jeszcze raz pomyśl nad treścią artykułu i tytułem swojego wątku... Już?
        >
        > A teraz napisz co wspólnego miał gen. Jaruzelski ze stacjonującymi w Polsce woj
        > skami rosyjskimi i ich arsenałem?
        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka