Gość: apacz IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 27.03.02, 15:31 Czy ktoś jest mi w stanie logicznie wytłumaczyć, dlaczego lepiej słychać w Niemczech w/w radio niż program I Polskiego Radia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hania Re: Radio Maryja w Europie IP: 195.217.253.* 27.03.02, 15:39 Gość portalu: apacz napisał(a): > Czy ktoś jest mi w stanie logicznie wytłumaczyć, dlaczego lepiej słychać w > Niemczech w/w radio niż program I Polskiego Radia? Moze RM ma wiecej pieniedzy na nowoczesny sprzet nadawczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Radio Maryja w Europie IP: 157.25.121.* 27.03.02, 15:42 Pan Bóg kule nosi, a diabeł falę radyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Radio Maryja w Europie IP: 195.217.253.* 27.03.02, 15:43 Gość portalu: Crotalus napisał(a): > Pan Bóg kule nosi, a diabeł falę radyja. To tez moze byc przyczyna dobrej slyszalnosci tej rozglosni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Radio Maryja w Europie IP: *.pcz.czest.pl 27.03.02, 15:46 Gość portalu: Hania napisał(a): > To tez moze byc przyczyna dobrej slyszalnosci tej rozglosni ;) Jestescie oboje ignorantami, nie majacymi pojecia o propagacji fal radiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Radio Maryja w Europie IP: 195.217.253.* 27.03.02, 15:53 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > To tez moze byc przyczyna dobrej slyszalnosci tej rozglosni ;) > > Jestescie oboje ignorantami, nie majacymi pojecia o propagacji > fal radiowych. > Brzytwo, tylko spokojnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Radio Maryja w Europie IP: *.pcz.czest.pl 27.03.02, 15:56 Gość portalu: Hania napisał(a): > Brzytwo, tylko spokojnie! To bylo wlasnie powiedziane z chlodnym spokojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Radio Maryja w Europie IP: *.pcz.czest.pl 27.03.02, 15:41 Gość portalu: apacz napisał(a): > Czy ktoś jest mi w stanie logicznie wytłumaczyć, dlaczego lepiej słychać w > Niemczech w/w radio niż program I Polskiego Radia? To mozliwe o ile mieszkasz blisko granicy. RM nadaje na falach UKF, ktorych zasieg nie przekracza 100 km. Z tego powodu rozglosnia nadajaca w tym zakresie musi miec siec nadajnikow. Jesli mieszkasz blisko granicy, mozesz mieszkac blisko jednego z nich. Co do PR1, to jest tylko jeden nadajnik, polozony w Solcu Kujawskim na fale dlugie. On powinien wystarczyc na pokrycie zasiegiem prawie calej Europy, ale poza granicami odbior jest juz slabszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Radio Maryja w Europie IP: *.ipt.aol.com 27.03.02, 15:48 Slychac ich nawet nad Atlantykiem ale nikt ich nie slucha oczywiscie. Polskie radio ma natomiast bardzo slabiutkie nadajniki. Praktycznie wiec za granica mozna miec wiadomosci z Polski tylko dzieki internetowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Radio Maryja w Europie IP: *.pcz.czest.pl 27.03.02, 15:51 Gość portalu: Fan napisał(a): > Slychac ich nawet nad Atlantykiem ale nikt ich nie slucha oczywiscie. Polskie > radio ma natomiast bardzo slabiutkie nadajniki. Praktycznie wiec za granica > mozna miec wiadomosci z Polski tylko dzieki internetowi. Gdzie "Nad Atlantykiem", bo zdaje sie, ze piszesz ze Stanow? Jesli tak to mozna tam sluchac tego radia wylacznie via satelita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 27.03.02, 16:14 Gość portalu: Fan napisał(a): > Po stronie europejskiej. Do tej pory sadzilem, ze oni nadaja wylacznie na UKF. Jesli slychac ich nad Atlantykiem (przy uzyciu zwyklego odb a nie satelity lub kablowki), to znaczy, ze musza uzywac takze innych pasm czestotliwosci, np. S lub K. Poniewaz poziom sygnalu w danym miejscu zalezy od takich czynnikow jak: -odleglosci od nadajnika -mocy nadajnika -lokalnego uksztaltowania terenu -obecnosci zrodel zaklocen -pogody -pory dnia -rozmaitych okresowych zjawisk atmosferycznych po drodze sygnalu - i in. to nie da sie jednoznacznie powiedziec, ktora stacja ma lepsze nadajniki, tylko na podstawie krotkookresowych obserwacji z jakiegos niewielkiego terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Do Brzytwy IP: 213.134.143.* 27.03.02, 16:21 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > Gość portalu: Fan napisał(a): > > > Po stronie europejskiej. > > Do tej pory sadzilem, ze oni nadaja wylacznie na UKF. Jesli slychac ich nad > Atlantykiem (przy uzyciu zwyklego odb a nie satelity lub kablowki), to znaczy, > ze musza uzywac takze innych pasm czestotliwosci, np. S lub K. Poniewaz poziom > sygnalu w danym miejscu zalezy od takich czynnikow jak: > > -odleglosci od nadajnika > -mocy nadajnika > -lokalnego uksztaltowania terenu > -obecnosci zrodel zaklocen > -pogody > -pory dnia > -rozmaitych okresowych zjawisk > atmosferycznych po drodze sygnalu > - i in. > > to nie da sie jednoznacznie powiedziec, ktora stacja ma lepsze nadajniki, > tylko na podstawie krotkookresowych obserwacji z jakiegos niewielkiego terenu. Podobno w każdej ambasadzie Rosyjskiej jest sprzęt retransmitujący sygnał RM. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 27.03.02, 16:26 Gość portalu: snajper napisał(a): > Podobno w każdej ambasadzie Rosyjskiej jest sprzęt retransmitujący sygnał RM. ; > )) A to juz zmartwienie tych, ktorzy w to wierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Do Brzytwy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 18:43 Plotki.. Aleksiej nigdy by się na to nie zgodził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Do Brzytwy IP: *.acn.waw.pl 28.03.02, 00:01 Gość portalu: GMR napisał(a): > Plotki.. Aleksiej nigdy by się na to nie zgodził A na nadajnik na Uralu się zgodził ? A może nie miał nic do gadania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Do Brzytwy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 15:07 te nadajniki na uralu są montowane nielegalnie. Raz już ich Ruskie przepędziły ale widocznie udało się obejść przepisy. Np uzyskano zgodę na nadajnik lokalny dla potomków zesłańców z lat 30tych a zamontowano nadajnik znacznie silniejszy na Syberii jest bezludzie więc nikomu to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Do Brzytwy IP: *.waw.cdp.pl 28.03.02, 17:10 Gość portalu: GMR napisał(a): > te nadajniki na uralu są montowane nielegalnie. Raz już ich Ruskie przepędziły > ale widocznie udało się obejść przepisy. Np uzyskano zgodę na nadajnik lokalny > dla potomków zesłańców z lat 30tych a zamontowano nadajnik znacznie silniejszy > na Syberii jest bezludzie więc nikomu to nie przeszkadza GMR, nie udawaj naiwniaka. To może papież do Rosji też pojedzie nielegalnie ? Może jemu też się uda obejść przepisy ? Nielegalne ustawienie nadajnika w Rosji. Niezauważyli, twierdzisz ? To oni nasłuchu nie prowadzą ? Raj dla szpiegów. Nielegalne radio nadaje na pół Rosji, a władze >niezauwazają<. Nie żartuj sobie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Do Brzytwy IP: *.ipt.aol.com 27.03.02, 16:25 Nadaja na krotkich. Nie moge dokladnie podac dlugosci, bo mi wysiadlo radio z krotkimi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 27.03.02, 16:31 Gość portalu: Fan napisał(a): > Nadaja na krotkich. Nie moge dokladnie podac dlugosci, bo mi wysiadlo radio z > krotkimi. No to wszystko jasne. Krotkim wieczorem i w nocy, zaden zakres nie podskoczy. Nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Do IP: *.ppp.szeptel.net.pl 27.03.02, 19:35 Mam wrażenie, że rydz mocno wygina koncesję, może nie w częstotliwościach, ale w mocy nadajników. Radyjo formalnie zagłusza sąsiadujących na skali słabeuszy. I kto mu co zrobi. Jeden prokurator próbował kiedyś, dostał po łapach i drugi raz się nie 'zamachnie'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Do Jaceqa IP: *.ipt.aol.com 27.03.02, 20:36 Powinien sie za to zabrac rzad, ktory ponoc dba o szerzenie kontaktow z polonia, a polonia ma rydzykowa propagande w nosie. Brak rzetelnej, radiowej informacji z kraju dostarczanej przez normalnych ludzi to powazna sprawa. Ponoc senat ma spory szmal na kontakty z polonia, a wydaje na jakies cepeliowskie imprezy i festiwale piosenek religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OZMR_nr2 Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 21:57 Radio Maryja to jedyne prawdziwe Radio które rzetelnie przekazuje to co się dzieje w Polsce. Nie ma tam żadnego obcego kapitąlu ograniczającego swobodę dziennikarzy, nie trzeba obawiać się zwolnienia i ingerencji Geberta lub innego Rabinowicza. Tylko tam i tylko z tej rozgłośni Polacy mogą dowiedzieć się co się naprawdę dzieje w naszym biednym kraju. Nie na darmo publiczne środki jak np. TV ogłaszają konkursy aby jak najbardziej być lojalne wobec ekipy rządzącej. Pewnie już niedługo wszystkie programy zaczynać siędą od informacji co dzisiaj zrobił dla kraju jedyny wódz i uzdrowiciel ojciec narodu Lesiu Meller i jak się spału psu prezydenta. Nikt nie ma odwagi mówić o tym co się dzieje w dziesIątkach umęczonych i wyzyskiwanych polskich rodzin. O tym co będzie gdy Polską zaczną rządzić wysłannicy Brukseli. Dletgo modlitwa i dobre słowo płynące z głośników to niekiedy jedyne dobre co może się tym ludzim trafić w życiu. Z Bożą pomocą nie ma takich ograniczeń których nie mogłaby pokonać siła słowa i modlitwy. Dlatego Radio Maryja jest słyszalne wszędzie . Głosi ono przecież dobrą nowinę - posłanie od Boga dla wszystkich ludzi i na nic wasze knowania. Tego głosu płynącego z serca dla innych serc łaknących prawdy miłości i pociechy nic nie zagłuszy. I dlatego Radio Maryja pokana innych - siłą miłości do człowieka i siłą prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 22:39 Gość portalu: OZMR_nr2 napisał(a): > Pewnie już niedługo wszystkie programy zaczynać siędą od informacji co dzisiaj > zrobił dla kraju jedyny wódz i uzdrowiciel ojciec narodu Lesiu Meller i jak się > > spału psu prezydenta. Nikt nie ma odwagi mówić o tym co się dzieje w > dziesIątkach umęczonych i wyzyskiwanych polskich rodzin. O tym co będzie gdy > Polską zaczną rządzić wysłannicy Brukseli. Dletgo modlitwa i dobre słowo > płynące z głośników to niekiedy jedyne dobre co może się tym ludzim trafić w > życiu. Z Bożą pomocą nie ma takich ograniczeń których nie mogłaby pokonać siła > słowa i modlitwy. Dlatego Radio Maryja jest słyszalne wszędzie . Głosi ono > przecież dobrą nowinę - posłanie od Boga dla wszystkich ludzi i na nic wasze > knowania. Gdzie to dobre słowo w steku bzdur i fałszywych przepojonych faszystowskim jadem informacji??? Dlaczego RM nie przestrzega polskiego prawa dot.warunków emisji zakłócając pracę innych rozgłosni??? Jaką to dobrą nowinę niesie twoje radio??? Czy hitem dnia jest to że papcio zrobił kupkę inne bzdety z życia staryszka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OzRM_nr2 Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 23:14 A jakim hitem jest dla ciebie że profesor Iwiński wsadził rękę w majtki pani tłumacz. Tym karmi nas publiczna telewizja. Albo swiat w ukraińskich barwach na żółto i na niebiesko. Modlimy się za takich jak ty - abyś też kiedyś dojrzał do przeżyć wyższych niż twa jajadłość i ninawiść. My nie przekraczamy żadnych norm emisyjnych. Jeżeli nie stać cię na porządne radio to nie jest nasza wina. Radio stroi się potencjometrem a nie młotkiem. Nie zgłuszysz głosu serca i miłości. Jerycho też miało kiedyś mury i co.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 23:22 Gość portalu: OzRM_nr2 napisał(a): > A jakim hitem jest dla ciebie że profesor Iwiński wsadził rękę w majtki pani > tłumacz. Tym karmi nas publiczna telewizja. Albo swiat w ukraińskich barwach na > > żółto i na niebiesko. > Modlimy się za takich jak ty - abyś też kiedyś dojrzał do przeżyć wyższych niż > twa jajadłość i ninawiść. My nie przekraczamy żadnych norm emisyjnych. Jeżeli > nie stać cię na porządne radio to nie jest nasza wina. Radio stroi się > potencjometrem a nie młotkiem. Nie zgłuszysz głosu serca i miłości. > Jerycho też miało kiedyś mury i co.. A jakim hitem jest dla Ciebie ze abs. Paetz wkładał reke w majtki swoich klerykow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.ramserwis.com.pl 28.03.02, 14:43 Gość portalu: Balzer napisał(a): > > Gość portalu: OzRM_nr2 napisał(a): > > > A jakim hitem jest dla ciebie że profesor Iwiński wsadził rękę w majtki pa > ni > > tłumacz. Tym karmi nas publiczna telewizja. Albo swiat w ukraińskich barwa > ch na > > > > żółto i na niebiesko. > > Modlimy się za takich jak ty - abyś też kiedyś dojrzał do przeżyć wyższych > niż > > twa jajadłość i ninawiść. My nie przekraczamy żadnych norm emisyjnych. Jeż > eli > > nie stać cię na porządne radio to nie jest nasza wina. Radio stroi się > > potencjometrem a nie młotkiem. Nie zgłuszysz głosu serca i miłości. > > Jerycho też miało kiedyś mury i co.. > > A jakim hitem jest dla Ciebie ze abs. Paetz wkładał reke w majtki swoich kleryk > ow ? BRAWO !! Balzer...bo swoich brzydkich historyjek , to Oni nie pamiętają małe świńtuszki... każde gówienko w ładny papierek zawiną... i nawet nam "wybaczą " że poczuliśmy jak śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 15:11 świntuszy Peatz i Iwiński oto są już widoczne skutki paktu o nieagresji między lewicą a kościołem. Pewnie w umowie zawarli klauzule w myśl której wysoce układające się strony będą wzajemnie sobie świadczyć usługi wa w razie kłopotów będą się wspierać wzajemnie. Efekty już są..W najnowszym NIE Urban broni Paetza!!!!!!!! kurwa! świat się wali!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: 195.217.253.* 28.03.02, 16:17 Gość portalu: GMR napisał(a): > świntuszy Peatz i Iwiński oto są już widoczne skutki paktu o nieagresji między > lewicą a kościołem. Pewnie w umowie zawarli klauzule w myśl której wysoce > układające się strony będą wzajemnie sobie świadczyć usługi wa w razie kłopotów > > będą się wspierać wzajemnie. Efekty już są..W najnowszym NIE Urban broni > Paetza!!!!!!!! kurwa! świat się wali!!!! Wiesz, GMR, moze to kolejny zart primaaprilisowy. Taki akurat w guscie pana Jerzego U. Wiec nie zalamuj sie, tylko pomoz mamie w Swiatecznych przygotowaniach. Bedziesz miec dobry uczynek jak znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR A propo porządków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 17:32 U mnie właściwie już po robocie. Umyłem okna, lustra,kible, umywalki wypolerowałem meble i balustradę na schodach..na dzisiaj mam dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: A propo porządków IP: 195.217.253.* 28.03.02, 17:35 Gość portalu: GMR napisał(a): > U mnie właściwie już po robocie. Umyłem okna, lustra,kible, umywalki > wypolerowałem meble i balustradę na schodach..na dzisiaj mam dosyć. Brawo :) A ja od jutra biorę się za pieczenie ciast. Bardzo kojące zajęcie! Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: A propo porządków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 17:51 mniam mniam! aż mi ślinka cieknie na samo wspomnienie o twoim wypieku. Wesołych świąt i gogatego gwaiazdo...oj przepraszam zająca!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: A propo porządków IP: 195.217.253.* 28.03.02, 18:48 Gość portalu: GMR napisał(a): > mniam mniam! aż mi ślinka cieknie na samo wspomnienie o twoim wypieku. > Wesołych świąt i gogatego gwaiazdo...oj przepraszam zająca!!!!!!!!!!! Ale Ty nigdy moich wypieków nie jadłeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Radio Maryja - jedyna (nie)prawda o Polsce IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 23:38 Gość portalu: OzRM_nr2 napisał(a): > My nie przekraczamy żadnych norm emisyjnych. Jeżeli > nie stać cię na porządne radio to nie jest nasza wina. Radio stroi się > potencjometrem a nie młotkiem. > Jak trochę "posiądziesz" wiedzę na temat emisji,propagacji fal i nadajników to się odezwij.A teraz to nie zabieraj głosu na ten temat,bo nic o TYM nie wiesz.Robiłem pomiary niewytłumionych fal "harmoniczmych" z waszych nadajników to mogę Ci przytoczyć całą mapę Polski i powiedzieć gdzie (na jakim nadajniku) i o ile jest przekroczona norma.Zgłaszane było gdzie trzeba - ale cóż chyba jesteście "ponad prawem".Inny "śmiertelnik" nie wypłaciłby się od kar albo miałby cofniętą koncesję.A w waszym radyjku nic tylko "jad aż kapie" i gdzie tu wartości chrześcijańskie.Sam jestem wierzący, ale krew mnie zalewa jak czytam te posty o wartościach chrześcijańskich i nawracaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OzRM Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.vic.bigpond.net.au 24.07.02, 13:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Do Oszolka IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 23:09 Wy jestescie prymitywnymi terrorystami medialnymi. Oprocz cwiercinteligentow w podeszlym wieku nikt was nie slucha. A co ty robisz w GW, chyba sam wolisz te wiadomosci, niz wlasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OzRM_nr2 Re: Do Oszolka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 23:19 Pozory mylą drogi bracie. Przyjdź do naszej rodziny zobaczysz młodych pięknych chorych brzydkich zjednoczonych we wspólnej modlitwie. To ty chyba tylko czytasz te widomości i nie widzisz że poza nimi jest inny prawdziwy świat. świat milości mądrości wiary. Sprój choć raz my nie gryziemy nie bijemy nie przeklinamy - spróbuj poznać to o czym słyszałeś tylko i wydaje ci się że masz monopol na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1212 Re: Do OZMR 27.03.02, 23:28 Wszyscy doskonale wiemy, ze tak zwane "slowo boze" i "przeslanie milosci" w Radiu Maryja sa to bardzo klarowne chwyty psychologiczne ukierunkowane na zdezorientowanych i niejdnokrotnie zdesperowanych starszych ludzi w celu wyludzenia ich rent i emerytur. Nie bede sie tu rozwodzil nad moralnoscia Rydzyka jako czlowieka, bo to jego sprawa i to on za swoja moralnosc odsiedzi w piekle ladnych pare miliardow lat (a moze wiecej?). Zreszta, on przeciez w pieklo ani w Boga nie wierzy, bo inaczej balby sie robic to co robi. Czlowiek czlowiekiem ale Ksiadz otwarcie gardzacy wszystkimi przykazaniami, codziennie popelniajacy publicznie grzech pychy??? No cos takiego powinno otworzyc oczy nawet najbardziej otumanionym czlonkom sekty Radia Maryja. Jezeli ktos oburza na slowo sekta odsylam do definicji stworzonej przez kosciol katolicki - pieknie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: 192.168.5.* 28.03.02, 10:44 juz dawno nie czytałam tak po........nego tekstu. Czy w ogóle homo sapiens może wymyslać takie bzdety? Oskarżasz innych o monopol na prawdę a sam (-a) uzurpujesz do tego sobie prawo. Przejrzyj na te swoje kaprawe oczy, poczytaj cos innego niż "Gość Niedzielny", poza Twoimi klapkami jest normalny cywilizowany świat, świat wolny od nienawiści podsycanej przez Twoje radyjo i wielebnego ojczulka. Poczytaj sondaże oceniające działalność Rydzyka i tego Waszego RM. Tkwiąc w swoim sosie, nie wyściubiając nosa poza to co podaje RM, któregoś pieknego dnia obudzisz się z ręką po łokieć w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 13:04 > Przejrzyj na te swoje kaprawe oczy, poczytaj cos innego niż "Gość Niedzielny", > poza Twoimi klapkami jest normalny cywilizowany świat, świat wolny od > nienawiści podsycanej przez Twoje radyjo i wielebnego ojczulka. Poczytaj > sondaże oceniające działalność Rydzyka i tego Waszego RM. Ostatnio szaleńczo modnym słowem jest "manipulacja". Ulubionym zwłaszcza przez kręgi rydzyjkowe i rydzyjkopodobne. Manipulacją jest, a jakże, sprawa (już byłego) arcybiskupa z mojego miasta. Manipulacją są głosy tłumaczące korzyści wstapienia do Unii. Manipulacją są wszystkie sondaże n/t rydzyjka. Absolutnie natomiast NIE SĄ manipuacją wyniki sondażu przeprowadzonego przez BBOS (Biuro badania Opinii Społecznej) na temat sprzedaży polskiej ziemi cudzoziemcom, które można znaleźć na stronie www.radiomaryja.pl. Ja tych wyników nie skomentuję, niech każdy zobaczy i wyciągnie wnioski :-) Suma sumarum, przeciętny rydzyjkowiec prezentujący mentalność Kalego, może przez cały dzień czytać opinie n/t radia z twarzą, słuchać tych opinii i nawet przeprowadzić własną sondę uliczną na ten temat, a i tak uzna, że to manipulacja wrogich Polsce sił lewacko-liberalno-masońskich. To jest cytat. Ja i słucham niektórych audycji RM, i czytuję z lubością "Nasz Dziennik" - i właśnie dlatego moge sobie na ich temat podyskutować, bo znam temat. Pozdrawiam imienniczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.ramserwis.com.pl 28.03.02, 14:31 Jasne ... a może by tak się łaskawie RM zajęło działalnością charytatywną zamiast : 1- szukac pieniędzy gdzie się da i jak sie da 2- wtrącać się do polityki i wszelkich wyborów parlamentarnych 3-szerzenia nienawiści religijnej ( czyt. wypowiedzi antyżydowskie) 4-popierania ciemnoty i zakłamania w naszym kraiku Bo jak na razie nie słyszę o jakiś wielkich czynach dla bliźnich. Za to owszem , widuje się kwestujących na rzecz ww rozgłośni których zawsze mam ochote posłac do diabła... A może tak ufundują wreszcie jakiś dom dziecka , albo dla samotnej matki..bo modlitwą mili państwo to jeszcze nikt się nie nakarmił , ani się w niej nie schronił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 15:55 Ależ RM zajmuje się działalnością charytatywną! (Audycje mogę chcę pomóc) Sztab przeciwpowodziowy, staje w obronie bezrobotnych i bexzdomnych. Ks Rydzyk chciał wybudować hospicjum w Toruniu i szpital ale toruńskie UW i SLD ten pomysł pomysł storpedowali. Jak będziecie nam kłaść kłody pod nogi to nie dziwcie się że potem tych cennych inicjatyw nie ma. Chyba że o to wam chodzi. Owsiakowi nikt nie przeszkadza w dobroczynności więc i nam pozwólcie ją czynić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.waw.cdp.pl 28.03.02, 17:17 Gość portalu: Oszołom napisał(a): > Ależ RM zajmuje się działalnością charytatywną! (Audycje mogę chcę pomóc) Sztab > przeciwpowodziowy, staje w obronie bezrobotnych i bexzdomnych. Ks Rydzyk chciał > wybudować hospicjum w Toruniu i szpital ale toruńskie UW i SLD ten pomysł > pomysł storpedowali. Jak storpedowali ? Czy nie była to inicjatywa typu: ja to zrobię, jak wy mi zapłacicie. Co ? Nie chcecie płacić ? Torpedujecie moje inicjatywy !!!! Kto miał finansować budowę i utrzymanie tego szpitala i hospicjum ? Gdyby Rydzyk, to nikt by mu nie zabronił wybudować i prowadzić. Ale on chciał pewnie to jak zwykle robić za cudze pieniądze. > Jak będziecie nam kłaść kłody pod nogi to nie dziwcie się > że potem tych cennych inicjatyw nie ma. Chyba że o to wam chodzi. Owsiakowi > nikt nie przeszkadza w dobroczynności więc i nam pozwólcie ją czynić! A róbcie sobie, tylko za swoje pieniądze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.echostar.pl 28.03.02, 17:26 Gość portalu: snajper napisał(a): > A róbcie sobie, tylko za swoje pieniądze. To już kurna więcej na Owsiaka grosza nie dam i innym też będę odradzał ! Niech sobie robi za swoje pieniądze. Ciekawe jakie zrobi zakupy ze swojej pensyjki ...... > > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.waw.cdp.pl 28.03.02, 18:10 Gość portalu: XXL napisał(a): > Gość portalu: snajper napisał(a): > > > A róbcie sobie, tylko za swoje pieniądze. > > To już kurna więcej na Owsiaka grosza nie dam > i innym też będę odradzał ! > Niech sobie robi za swoje pieniądze. > > Ciekawe jakie zrobi zakupy ze swojej pensyjki ...... Co innego kwestować i zbierać pieniądze od tych, co chcą dać. A co innego żądać i wymuszać np darmowy grunt pod swoje inwestycje. Nikt KK nie zabrania kwestować, jednak niemoralne jest oczekiwanie takiego ojca Rydzyka, że jego pomysły będą realizowane kosztem nie mających nic do gadania ludzi. Dobrym przykładem jest żądanie przez Rydzyka oddania mu darmo wielohektarowej działki budowlanej w Toruniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.echostar.pl 28.03.02, 19:07 Gość portalu: snajper napisał(a): >Co innego kwestować i zbierać pieniądze od tych, co chcą dać.A co innego żądać i > wymuszać np darmowy grunt pod swoje inwestycje. Nikt KK nie zabrania kwestować, > jednak niemoralne jest oczekiwanie takiego ojca Rydzyka, że jego pomysły będą > realizowane kosztem nie mających nic do gadania ludzi. Dobrym przykładem jest > żądanie przez Rydzyka oddania mu darmo wielohektarowej działki budowlanej w > Toruniu. Oj to nie wie pan szanowny jak Owsiak "kwestuje" od instytucji i różnych firm. Myślę, że Rydzyk mógłby się od niego wiele nauczyć. Podobnie z panią Kwśniewską ..... też > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 17:35 Pieniądze były od polonii ale władze Torunia chciały od RM łąpówy a na to nas nie stać. Poza tym dla UW i SLD hospicja są takie nieeuropejskie. Lepiej poddać staruszki eutanazji. W ten sposób lewica zatka dziurę budżetową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: 195.217.253.* 28.03.02, 17:37 Gość portalu: Oszołom napisał(a): > Pieniądze były od polonii ale władze Torunia chciały od RM łąpówy a na to nas > nie stać. Poza tym dla UW i SLD hospicja są takie nieeuropejskie. Lepiej poddać > > staruszki eutanazji. W ten sposób lewica zatka dziurę budżetową Chłopie, zastanów się, co Ty za bzdury wypisujesz? A poza tym, UW już w zasadzie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 17:40 Ale Kwach chce ją reanimować a poza tym ona ma wpływy w dalszym ciągu w mediach (GW, Znak Więź TP)poza tym część UW siedzi w SLD (Piekarska, Celiński,Labuda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: 195.217.253.* 28.03.02, 17:42 Gość portalu: Oszołom napisał(a): > Ale Kwach chce ją reanimować a poza tym ona ma wpływy w dalszym ciągu w mediach > > (GW, Znak Więź TP)poza tym część UW siedzi w SLD (Piekarska, Celiński,Labuda) Jak jest w SLD, to nie w UW. Masz problem z kojarzeniem najprostszych faktow? Jak niby Kwach reanimuje UW? Odda na nia milion glosow w przyszlych wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedź Br Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: 2.2.STABLE* / 10.10.99.* 28.03.02, 18:03 Reanimuje UW m.in. tak, że odwiedza ich kongres i mówi im tam komplementy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.waw.cdp.pl 28.03.02, 18:15 Gość portalu: Miedź Br napisał(a): > Reanimuje UW m.in. tak, że odwiedza ich kongres i mówi im tam komplementy. I co się dzięki temu stanie ? Wygrają następne wybory ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedź Br Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: 2.2.STABLE* / 10.10.99.* 28.03.02, 19:40 Nie sądzę. Ale K. chciałby, żeby uzyskali jak najlepszy wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.waw.cdp.pl 28.03.02, 18:13 Gość portalu: Oszołom napisał(a): > Pieniądze były od polonii ale władze Torunia chciały od RM łąpówy a na to nas > nie stać. Pieniądze były obiecane, ale na budowę, a nie na kupno działki. > Poza tym dla UW i SLD hospicja są takie nieeuropejskie. Lepiej poddać > staruszki eutanazji. W ten sposób lewica zatka dziurę budżetową Eutanazja jest możliwa jedynie na życzenie zainteresowanego. Czy te staruszki chcą umrzeć ? BTW, to właśnie w Europie istnieją hospicja, u nas ich brak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Radio Maryja - jedyna prawda o Polsce IP: *.pcz.czest.pl 28.03.02, 16:14 Gość portalu: Lidka napisał(a): > Jasne ... a może by tak się łaskawie RM zajęło działalnością charytatywną > zamiast : > 1- szukac pieniędzy gdzie się da i jak sie da Na "dzialalnosc charytatywna" tez trzeba szukac pieniedzy "gdzie tylko sie da", i "jak sie da". > 2- wtrącać się do polityki i wszelkich wyborów parlamentarnych Czemu, niech sie "wtraca". Co to tylko Michnik z Urbanem moga sie "wtracac"? > 3-szerzenia nienawiści religijnej ( czyt. wypowiedzi antyżydowskie) Ma sie rozumiec, ze "szerzenie nienawisci religijnej", a zwlaszcza "wypowiedzi antyzydowskie" sa niedopuszczalne > 4-popierania ciemnoty i zakłamania w naszym kraiku Co do "ciemnoty" i "zaklamania" to nie jestem ultrasem postepu. > A może tak ufundują wreszcie jakiś dom dziecka , albo dla samotnej matki..bo > modlitwą mili państwo to jeszcze nikt się nie nakarmił , ani się w niej nie > schronił... Ma sie rozumiec, ze powinni ufundowac. Gdyby kazda grupa medialna w Polsce, z taka np. Agora na czele ufundowala jakis dom dziecka, proporcjonalnie do obrotow swojej grupy to ho ho, domow dziecka byloby pewnie wiecej niz za te 75% dochodow, ktore oddajemy panstwu w postaci podatkow. Panstwo ma jednak tak duzo innych wydatkow, ze na domy dziecka juz nie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Do Brzytwy IP: *.echostar.pl 28.03.02, 00:07 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > No to wszystko jasne. Krotkim wieczorem i w nocy, zaden zakres nie podskoczy. > Nie ma szans. Te, "fachowiec" to właśnie w nocy fale krótkie głuchną a otwierają się średnie. Szczególnie w zakresie wyższych częstotliwości. Nie wciskaj ciemnoty !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 28.03.02, 10:21 Gość portalu: XXL napisał(a): > Te, "fachowiec" to właśnie w nocy fale krótkie głuchną > a otwierają się średnie. > Szczególnie w zakresie wyższych częstotliwości. > Nie wciskaj ciemnoty !!!!!!!! Nieprawda, krotkie wcale nie "gluchna", co do srednich zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Do Brzytwy IP: *.echostar.pl 28.03.02, 11:01 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > Nieprawda, krotkie wcale nie "gluchna", co do srednich zgoda. No to weź odbiornik i posłuchaj !!! Poza pasmem 80m i 49m radiowe częstotliwości są słyszalne tylko na fali przyziemnej (tzn lokalnie) w promieniu 200-300 km od nadajnika. Nie ma odbicia od jonosfery ! Pomijam sporadyczne otwarcia na dalekie odległości bo te na odbiór stacji radiowych ( bez specjalnych anten ) nie mają żadnego znaczenia. A więc nie wciskaj ciemnoty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 28.03.02, 12:50 Gość portalu: XXL napisał(a): > No to weź odbiornik i posłuchaj !!! > Poza pasmem 80m i 49m radiowe częstotliwości są słyszalne No dobra, masz racje, nie bede sie sprzeczal o szczegoly. Chcialem tylko zauwazyc, ze 49m to tez krotkie (moje radio ma tylko to pasmo z krotkich). Wycofuje to "wieczorem i w nocy". Generalnie jednak zasieg, ktory uzyskuje sie na krotkich, jest wiekszy niz na dlugich, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Do Brzytwy IP: *.echostar.pl 28.03.02, 14:03 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > Wycofuje to "wieczorem i w nocy". Generalnie jednak zasieg, > ktory uzyskuje sie na krotkich, jest wiekszy niz na dlugich, nieprawdaz? To też nie jest takie oczywiste. Fale długie dają w miarę dobry, stabilny odbiór na odległość 2000 - 3000 km, zwłaszcza w nocy. Pomijam tu fale b. długie ( 10 -50 kHz ), które mają zasięg ogólnoświatowy i są wykorzystywane do łączności z łodziami podwodnymi. Fale krótkie są za to bardzo kapryśne. Ich zasięg zależy od pory dnia, roku, cyklu słonecznego (jonizacji atmosfery) itp. Tak więc stacje nadawcze muszą mieć po kilka, kilkanaście częstotliwości z całego zakresu fal krótkich ( 3 - 28 MHz ) i co chwila zmieniać częstotliwość. Także w zależności od jonizacji występują martwe pola w odbiorze, spowodowane również kolejnymi odbiciami fal ziemia - jonosfera. Nadajniki fal krótkich muszą posiadać złożone, kierunkowe anteny nadawcze, ponieważ audycje są kierowane zwykle do określonego rejonu ziemi a nie dookólnie. No ale to nie jest temat na to forum...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G'day Re: Radio Maryja w Europie IP: *.prem.tmns.net.au 28.03.02, 06:45 Jeszcze nie na calym swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Radio Maryja w Europie IP: *.waw.cdp.pl 28.03.02, 17:31 Gość portalu: G'day napisał(a): > Jeszcze nie na calym swiecie? Tamtym świecie ? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś