Dodaj do ulubionych

Polsko - katolickie buractwo

01.11.13, 09:26
Jednym z największych dokonań Mazowieckiego jest rozgłośnienie zbrodni w Bośni i co najmniej przyśpieszenie końca tej wojny, za co Bośniacy są mu wyjątkowo wdzięczni.
Przedstawicielka Matek Srebrenicy chciała złożyć wieniec od nich w czasie pogrzebu.
Polski urzędnik odpowiedział: Szanowna Pani, Uprzejmie informuję, że niestety nie możemy zarejestrować Pani na liście Gości, bowiem nie dysponujemy identyfikatorami, które moglibyśmy udostępnić. Może Pani wziąć udział we Mszy Św., która będzie otwarta dla ludzi.
Skąd się biorą tacy ludzie, którzy muzułmance proponują udział w katolickiej mszy?
Obserwuj wątek
    • zuzkazuzka111 Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 09:34
      > Skąd się biorą tacy ludzie, którzy muzułmance proponują udział w katolickiej mszy?

Z Izraela?
      To Żydzi nienawidzą muzułmanów?
      • sclavus Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 17:30
        ... katolicy ich kochają! Tak, że nawet w łyżce wody...
        Ale katolicy tak kochają wszystkich "innych"
        • zuzkazuzka111 Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 18:06
          > ... katolicy ich kochają! Tak, że nawet w łyżce wody...
          > Ale katolicy tak kochają wszystkich "innych"

Ci POwscy z kancelarii Donalda zwłaszcza. :-) Bo to o nich, prawda :)
    • trydzyk Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 09:42
      Zenujace zachowanie. Po raz kolejny te darmozjady potwierdzaja, ze nadaja sie tylko do przezerania publicznej kasy.

F.
      • deoand Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 09:43
        A jak muzułmanka załozy pas z trotylem ?
        • 1tobi Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 09:53
          Nie ma nic złego w tym by muzułmanka wzięła udział w katolickiej uroczystości pogrzebowej. Oczywiście brak "wejściówki" na cmentarz dla tej akurat kobiety jest buractwem.
        • trydzyk Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 09:54

> A jak muzułmanka załozy pas z trotylem ?

A jak katolik sie schleje i bedzie awanturowal z policja?

F.
        • sclavus Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 17:33
          To wylecisz w kosmos ... co ci się należy, ja psu buda!
    • hasch1 Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 09:56
      > Skąd się biorą tacy ludzie, którzy muzułmance proponują udział w katolickiej ms
      > zy?

Jeśli pożegnanie zacnego człowieka odbywa się w Jemu właściwej oprawie, tu masza katolicka, to nie widzę zdziwienia kiedy wyznawcy innych wiar mieli czuć się obrażeni tym faktem.
      • man_sapiens Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 10:04
        To oczywiste, że pogrzeb Mazowieckiego jet połączony z mszą. Ale dlaczego muzułmanka ma brać w niej udział?
        • hasch1 Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 10:49
          Ponieważ szanowała osbę zmarłego.
          Masz z tym problem ?
          Przepraszam, ale przeczytaj sobie tytuł.
          • man_sapiens Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 17:06
            > Ponieważ szanowała osbę zmarłego.
            > Masz z tym problem ?

Ma się wyspowiadać, odmówić "Wierzę w Boga..." i pójść do komunii. Taki staropolski zwyczaj.
            • jureek Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 17:25
              man_sapiens napisał:

> Ma się wyspowiadać, odmówić "Wierzę w Boga..." i pójść do komunii. Taki staropo
              > lski zwyczaj.

Można być na mszy i nie odmawiać Credo, bez wcześniejszej spowiedzi. Nie trzeba też koniecznie iść do komunii.
              Jura
              • man_sapiens Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 18:00
                Szacunek dla uczuć religijnych - cudzych, nie swoich - nakazuje, żeby innowierców nie zmuszać do udziału w obrządkach obcej im religii.
                • jureek Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 09:07
                  man_sapiens napisał:

> Szacunek dla uczuć religijnych - cudzych, nie swoich - nakazuje, żeby innowierc
                  > ów nie zmuszać do udziału w obrządkach obcej im religii.

Kto tu kogoś do czegoś zmusza? Mazowiecki był katolikiem, więc chyba normalne, że pogrzeb będzie z księdzem. Chciałbyś tego zabronić?
                  Jura
            • 99venus Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 18:26
              jestem człowiekiem głęboko niewierzącym ale czasami jestem obecny (obecny to nie znaczy biorący udział) w czasie mszy kiedy mam do czynienia ze ślubem lub niestety pogrzebem.
              nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.
              papież był w synagodze.
              natomiast poczynania urzędasów można nazwać wyjątkową głupotą i chamstwem.kto pracuje w urzędach centralnych?-solidaruchy!
              • man_sapiens Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 22:28
                > jestem człowiekiem głęboko niewierzącym
                Gdybyś był głęboko wierzącym niechrześcijaninem to mógłbyś mieć problem. Bardzo upraszczając - dla ortodoksyjnych muzułmanów sama myśl o tym, że może istnieć bóg inny niż Allah jest grzechem, a w tej religii nie ma zmiłowania ani wybaczenia. Tak czy owak zachowanie urzędników jest - po raz kolejny - kompromitujące.
                --
                Wolę siebie lubiącą ludzi niż siebie kochającą ludzkość Wisława Szymborska
              • x2468 Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 00:33
                Skoro jesteś głęboko niewierzącym to ci wisi msza katolicka czy inna. Muzułmani są wierzący. Im bardziej tym bardziej nie chcą na msze.
                • 99venus Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 09:12
                  być może masz rację (man też).
                  nie jestem w stanie sprawdzić tego empirycznie.
                  faktem jest,że o muzułmanach mozna powiedzieć wiele rzeczy z wyjątkiem jednej:że są tolerancyjni.podobnie jak katolicy.
                  • jureek Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 09:19
                    99venus napisał:

> faktem jest,że o muzułmanach mozna powiedzieć wiele rzeczy z wyjątkiem jednej:ż
                    > e są tolerancyjni.podobnie jak katolicy.

No coś takiego. A u mnie w pracy jest dokładnie odwrotnie. Ani kolega muzułmanin, ani ja nie wyśmiewamy się z kolegów niewierzących, to oni (nie wszyscy, ale część z nich), podobno tacy tolerancyjni, wyśmiewają się z naszych religii i próbują nas aktywnie "nawracać" na ateizm.
                    Jura
                    • 99venus Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 09:25
                      nie mam bezpośredniego kontaktu z muzułmanami.relacje tv z podrzynania gardeł zakładnikom,mordowanie dzieci chodzących do szkół uzasadniają moim zdaniem mój pogląd
                • jureek Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 09:16
                  x2468 napisał:

> Skoro jesteś głęboko niewierzącym to ci wisi msza katolicka czy inna. Muzułmani
                  > są wierzący. Im bardziej tym bardziej nie chcą na msze.

Macie jakiś dziwny obraz muzułmanów wojujacych z chrześcijanami. W mojej niemieckiej parafii zapraszamy się wzajemnie z gminą muzułmańską do swoich świątyń przy okazji świąt i nie ma z tym problemu. Mam w pracy kolegę, który jest praktykującym muzułmaninem, pości w Ramadanie, na święta bierze zawsze urlop i szanujemy się wzajemnie, w przeciwieństwie do kolegów niewierzących, którzy mają radochę w tym, żeby drzeć z niego łacha.
                  Jura
    • lauriane Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 09:58
      man_sapiens napisał:

>
      >
      > Skąd się biorą tacy ludzie, którzy muzułmance proponują udział w katolickiej ms
      > zy?
      L. A skad sie wzieli Zydzi, protestanci, ateisci badz muzulmanie, ktorzy brali udzial w katolickiek mszy pogrzebowej po zmarlym papiezu ?
      P.S. Buractwo niejedno ma imie; Jakie jest Twoje ?
      J.C.
      • man_sapiens Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 10:05
        Tak, widziałem jak stali w kolejce do komunii i żegnali się, kiedy trzeba.
    • gate.of.delirium Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 10:21
      Rodzime, prosto z kancelarii Pana Premiera D. Tuska. Czytać nie umiesz?
      • gate.of.delirium Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 10:23
        Kancelaria Premiera odmówiła akredytacji na pogrzeb Tadeusza Mazowieckiego przedstawicielce Matek Srebrenicy, mieszkającej w Polsce Bośniaczce Eminie Ragipović. Urzędnicy tłumaczyli się wyczerpaniem identyfikatorów.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14879245,Przedstawicielka_Matek_Srebrenicy_bez_akredytacji.html#BoxWiadTxt
      • zuzkazuzka111 Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 10:44
        > Rodzime, prosto z kancelarii Pana Premiera D. Tuska. Czytać nie umiesz?

Umie czytać, ale bez rozumienia :-)

Kancelaria Tuska musi być z PiSu ;)
        • deoand Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 10:58
          Co tu sie q.. podniecacie jakas muzułmanka ze Srebenicy - chce byc na pogrzebie kogos tam a niby po co - co tam akurat Mazowiecki zrobil dla Srebrenicy - zobaczyl , ze niewygodnie i dał dyla do Brukseli i tyle . Jak chce byc oficjalnie to niech sobie załatwia akredytacje czy tam cos takiego a jak nie to jak kazdy obywatel idzie w tłumie .
          • hasch1 Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 11:11
            A Ja się nie dziwię, że chce tam być.
            Pan Mazowiecki zrezygnował z funkcji w misji ONZ-owskiej, po zamordowaniu 8000 męszczyzn w wieku od 15 lat w wzyż, na znak protestu przeciw bierności ONZ-owskiego kontyngentu, stacjonującwego na miejscu, bo dostali rozkaz "nie reagować".
            Jak więc jest na miejscu obecność osoby która straciła tam swoich blskich ?
            A gdyby nie ten Jego protest czy świat wiedział by o tym fakcie ?
            Czy następne, tym rzazem może 8000 kobiet, nie mogło stracić tam życia ?

To nie wesele, tu nie trzeba zaproszeń.
            To wyraz szacunku.
          • 99venus Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 18:30
            właśnie to robiła,wystąpiła o identyfikator umożliwiający bezpośredni udział w pogrzebie.
      • hasch1 Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 10:56
        Ja też tam bendę. Co nie znaczy że ubiegam się o akredytację.
        Kiedy wszyscy oficjele, z akredytacjami, pojadą na wódkę, lub inne sobie wiadome spotkanie, podejdę i złożę swoje uszanowanie nad Jego mogiłą.
        • wtopek Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 11:12
          a potem pojedziesz na wódkę...
          • 99venus Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 18:32
            jak Polska Polską a Polak Polakiem na stypie piło się zawsze i ja to rozumiem i popieram.
      • 99venus Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 01.11.13, 18:28
        ?
        stary,lubię cię i zazwyczaj popieram ale nie szalej.
      • x2468 Re: Przecież to wasze pełowskie buractwo 02.11.13, 00:36
        To pokolenie JP23. Zbyt dużo religii i "0" etyki i empatii. Jak KK przykazał.
    • pan.nikt Aleś Ty Głupi 01.11.13, 11:23
      aleś TY GŁUPI. ŻAL.

Tak temat jest haniebny.

Tylko to jest Sikorsko POkraczne buractwo?? Ja powiedział bym gorzej.

PO co mieszasz w to katolicyzm DURNIU
      • lauriane Re: Aleś Ty Głupi 01.11.13, 11:39
        pan.nikt napisał:

> aleś TY GŁUPI. ŻAL.
        >
        > Tak temat jest haniebny.
        >
        > Tylko to jest Sikorsko POkraczne buractwo?? Ja powiedział bym gorzej.
        >
        > PO co mieszasz w to katolicyzm DURNIU
        L. No jak to po co ? Zeby dowalic ! (przeciez za to mu placa!)
        J.C.
      • neouser Nie zrozumiałeś tego co on napisał. 01.11.13, 16:45
        -
    • neouser Jeśli to jest prawdą, to owy urzędnik jest 01.11.13, 16:44
      wyjątkowym kretynem!
    • chateau Re: Polsko - katolickie buractwo 01.11.13, 17:01
      To chyba więcej. To zwykła ignorancja.

Przypomina mi się scena z Hubala (tak, wiem, Poręba), jak to do polskiego wojska zgłosił się Stefan Żeromski.
      Zawód?
      - pisarz
      Pisarz, pisarz, ale jaki pisarz? Gminny?
    • rccc katolickie?! :)) na zarty sie zebralo? 01.11.13, 18:10
      dzieki takim jak Mzaowiecki i bartoszewski mamy takie najazdy:
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10572070,Wielki_zjazd_rabinow_w_Warszawie__Najwiekszy_od_wojny.html
      Rabinów przyjął prezydent Bronisław Komorowski. W poniedziałek wieczorem kolację zjedli z nimi prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz, były premier Tadeusz Mazowiecki i prof. Władysław Bartoszewski.

- Siedząc obok siebie, byli jak Mojżesz i Aaron, którzy przeprowadzili swój naród z niewoli do wolności - mówi rabin Schudrich.

• 99venus Re: katolickie?! :)) na zarty sie zebralo? 01.11.13, 18:34
        i ciebie nie wpuścili?
        w każdej sprawie,w każdej sytuacji zawsze się znajdzie jakiś tępy antysemita.
        • rccc Re: katolickie?! :)) na zarty sie zebralo? 01.11.13, 20:50
          udowodnij, ze mam cos przeciw Semitom :)

wrecz przeciwnie, niektore zydowki (a jest ich w polskojezycznych telewizjach calkiem sporo) nawet mi sie z wygladu podobaja
        • x2468 Re: katolickie?! :)) na zarty sie zebralo? 02.11.13, 00:39
          Nie dali mu talerzy do wylizania paskudni.
    • dzapallo Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 00:01
      to jest mowa nienawiści buraku

pretensje kieruj do POwskiego urzednika
      • x2468 Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 00:41
        Urzędnik z pokolenia JPII. Najważniejsze ze zna katechizm i proboszcz go chwali.
    • iza.bella.iza Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 01:45
      man_sapiens napisał:

> zy?

Nie wiem ską, ale w imieniu tej pani sama złoże i zapalę co się należy.

• magdolot Re: Polsko - katolickie buractwo 02.11.13, 02:08
        iza.bella.iza napisała:

> Nie wiem ską, ale w imieniu tej pani sama złoże i zapalę co się należy.

Dziękuję.
        Ta pani wejściówkę dostała. I straszna szkoda, że po tak kretyńskich przejściach.
        A gdybym mogła sama złożyć kwiaty na grobie pana Mazowieckiego, to zrobiłabym to także za Srebrenicę.
    • remik.bz ze złosliwą przyjemnoscia podniose wątek 02.11.13, 07:16
      man_sapiens napisał:

> Jednym z największych dokonań Mazowieckiego jest rozgłośnienie zbrodni w Bośni
      > i co najmniej przyśpieszenie końca tej wojny, za co Bośniacy są mu wyjątkowo w
      > dzięczni.
      > Przedstawicielka Matek Srebrenicy chciała złożyć wieniec od nich w czasie pogrz
      > ebu.
      > Polski urzędnik odpowiedział: Szanowna Pani, Uprzejmie i
      > nformuję, że niestety nie możemy zarejestrować Pani na liście Gości, bowiem nie
      > dysponujemy identyfikatorami, które moglibyśmy udostępnić. Może Pani wziąć udz
      > iał we Mszy Św., która będzie otwarta dla ludzi
      .
      > zy?

Wątek jest tak "inteligentny", że miałem go olac. Ale po zastanowieniu postanowiłem go "podnieść". Pokazuje pewien rodzaj modnej obsesji panującej w niektórych środowiskach. No chyba , że to prowokacja - wyjatkowo głupowata
      • ave.duce Re: ze złosliwą przyjemnoscia podniose wątek 02.11.13, 07:34
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,147820021,147824262,Nie_zrozumiales_tego_co_on_napisal_.html
        • 99venus Re: ze złosliwą przyjemnoscia podniose wątek 02.11.13, 09:14
          katolicy mają wierzyć a nie rozumiec.skutki widoczne.
          • jureek Re: ze złosliwą przyjemnoscia podniose wątek 02.11.13, 09:24
            99venus napisał:

> katolicy mają wierzyć a nie rozumiec.skutki widoczne.

Ach, jakaż tolerancja bije z tego zdania!
            Jura
            • 99venus Re: ze złosliwą przyjemnoscia podniose wątek 02.11.13, 09:27
              jest to stwierdzenie faktu.
              moja tolerancja dla kk jest proporcjonalna do tolerancji kk.nie jestem zwolennikiem nadstawiania drugiego policzka.
              • jureek Re: ze złosliwą przyjemnoscia podniose wątek 02.11.13, 10:12
                99venus napisał:

> jest to stwierdzenie faktu.

Nie, nie to nie jest stwierdzenie faktu. To jest próba obrażenia katolików, jako ludzi nieracjonalnych. Prawda jest taka, że moje wiara nie zabrania mi używać rozumu.
                Jura
    • 99venus Re: Burakiem jestes ty, Lewandowski na pewno nie! 02.11.13, 09:13
      Jezusa nie a co z biskupami,proboszczami?
    • jureek Re: Burakiem jestes ty, Lewandowski na pewno nie! 02.11.13, 09:22
      silesius.monachijski64 napisał(a):

> niezalezna.pl/40718-robert-lewandowski-mowi-glosno-jestem-katolikiem-nie-wstydze-sie-jezusa

Czyny się liczą a nie słowa. Czy nie żył wcześniej z przyjaciółką bez ślubu.
      No i dobrze byłoby, gdyby bardziej wziął sobie do serca słowa Ewangelii z poprzedniej niedzieli. Jeśli chodzisz do kościoła, to wiesz, o co mi chodzi.
      Jura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka