Dodaj do ulubionych

Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS?

21.11.13, 09:01
To dopiero były jaja jak szefem NBP został specjalista od spawalnictwa nijaki skrzypek!
Pamietacie to żenujące przesłuchanie przed komisja, kiedy to kandydat mylił podstawowe pojęcia z bankowosci i finansów?
A teraz Błaszczak z Hofmanem się dziwią, ze bankowiec został ministrem finansów, co za hipokryzja:
www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=S%C5%82awomir_Skrzypek
Obserwuj wątek
    • adam111115 Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 09:08
      Plaszczak i zusmann to nadają się do tego aby co najwyżej porównać swoje ten teges w sejmowej toalecie
      • zapijaczony_ryj Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 09:22
        adam111115 napisał:

> Plaszczak i zusmann to nadają się do tego aby co najwyżej porównać swoje ten te
        > ges w sejmowej toalecie

mogą jeszcze z agentem biurwą się nachlać
    • aw2139 Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 09:17
      z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał:

> To dopiero były jaja jak szefem NBP został specjalista od spawalnictwa nijaki s
      > krzypek!

Chyba nie tak do końca wygląda to tak jak mówisz, bo co powiesz na to:
      Sławomir Skrzypek ukończył VIII Liceum Ogólnokształcące im. Wilhelma Piecka w Katowicach[3]. Był absolwentem studiów w zakresie inżynierii lądowej na Wydziale Budownictwa Politechniki Śląskiej w Gliwicach (obronił pracę magisterską zatytułowaną Budowa mostów kolejowych z betonu sprężonego).
      W 1997 uzyskał dyplom MBA na University of Wisconsin-La Crosse w La Crosse z rozszerzonym programem w zakresie finansów oraz dyplom Business Management na Uniwersytecie Georgetown. Do Stanów Zjednoczonych wysłał go w 1995 odchodzący z urzędu prezes NIK, Lech Kaczyński. Swój dyplom nostryfikował jako równoważny z magisterskim w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. W trakcie pobytu w USA odbył również praktyki w biurze kongresmena w Kongresie Stanów Zjednoczonych w Waszyngtonie (praca legislacyjna w zakresie bankowości i finansów) oraz w Misji Polskiej przy ONZ w Nowym Jorku.
      Ponadto ukończył studia podyplomowe na Akademii Ekonomicznej w Krakowie w zakresie zarządzania aktywami i pasywami w polskim systemie bankowym oraz na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach a także kurs doradców inwestycyjnych.

Znacznie gorzej ma się teraz analityk Szczurek, którego analizy totalnie nie były trafione.
      • zapijaczony_ryj To dlaczego przed komisja zrobił z siebie idiotę? 21.11.13, 09:23
        aw2139 napisał:
        > Ponadto ukończył studia podyplomowe na Akademii Ekonomicznej w Krakowie w zakre
        > sie zarządzania aktywami i pasywami w polskim systemie bankowym oraz na Wydzial
        > e Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach a także kurs doradc
        > ów inwestycyjnych.
        >
        > Znacznie gorzej ma się teraz analityk Szczurek, którego analizy totalnie nie by
        > ły trafione.
        • aw2139 Re: To dlaczego przed komisja zrobił 21.11.13, 09:28
          Może oglądałeś dzisiaj w "Jeden na jeden" nowego min. sportu? Też nie wypadł idealnie. A ludzie są ludźmi i nie powinno się ich oceniać tylko po pierwszej wpadce, ale za całokształt. A gdyby tamci ministrowie byli tak fatalni, co próbujesz nieudolnie wykazać, to PO nie sięgało by po niektórych z nich.
          • z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Istnieje pewna prawidłowość, ze PiS ministrowie 21.11.13, 09:50
            aw2139 napisał:

> Może oglądałeś dzisiaj w "Jeden na jeden" nowego min. sportu? Też nie wypadł id
            > ealnie. A ludzie są ludźmi i nie powinno się ich oceniać tylko po pierwszej wpa
            > dce, ale za całokształt. A gdyby tamci ministrowie byli tak fatalni, co próbuje
            > sz nieudolnie wykazać, to PO nie sięgało by po niektórych z nich.

którzy przeszli do PO i zostali ministrami obecnie to sa przez PiS uważani za miernoty-patrz Sikorski.
            • pis_da_deby Re: Istnieje pewna prawidłowość, ze PiS ministrow 21.11.13, 10:08

> którzy przeszli do PO i zostali ministrami obecnie to sa przez PiS uważani za m
              > iernoty-patrz Sikorski.

Podobnie jest z Kluzik-Rostkowska
            • aw2139 Re: Istnieje pewna prawidłowość, ze PiS ministrow 21.11.13, 12:12

> którzy przeszli do PO i zostali ministrami obecnie to sa przez PiS uważani za m
              > iernoty-patrz Sikorski.

A jak nazwiesz bezideowych polityków, którzy skaczą z "kwiatka na kwiatek" i zachowują się jak chorągiewki na wietrze, aby utrzymać się przy władzy bez względu na to kto ich przyjmie? Miernota, to moim zdaniem trafne określenie takiego polityka.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Istnieje pewna prawidłowość, ze PiS ministrow 21.11.13, 12:38
                Ja np. nazwę ich Richardem Charnecky'm albo Januszem Wojciechowski (prlowskim sędzią).
                • zapijaczony_ryj Re: Istnieje pewna prawidłowość, ze PiS ministrow 21.11.13, 13:01
                  obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Ja np. nazwę ich Richardem Charnecky'm albo Januszem Wojciechowski (prlowskim s
                  > ędzią).

Tu sytuacja jest odwrotna jak są w PiS to stali się lepsi
              • zapijaczony_ryj Ja o fachowosci, a ty o polityce 21.11.13, 12:52
                aw2139 napisał:

> z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał:
                >
                > > którzy przeszli do PO i zostali ministrami obecnie to sa przez PiS uważan
                > i za m
                > > iernoty-patrz Sikorski.
                >
                > A jak nazwiesz bezideowych polityków, którzy skaczą z "kwiatka na kwiatek" i za
                > chowują się jak chorągiewki na wietrze, aby utrzymać się przy władzy bez względ
                > u na to kto ich przyjmie? Miernota, to moim zdaniem trafne określenie takiego p
                > olityka.
        • giulia123 Zapity - NIE KŁAM 21.11.13, 14:32

> To dopiero były jaja jak szefem NBP został specjalista od spawalnictwa nijaki s
          > krzypek!

Co z ciebie za menda. Ze Skrzypka zrobił speca od spawalnictwa. A ty pewnie jesteś babcia klozetowa z niepełnym podstawowym wykształceniem (nie obrażając uczciwie pracujących babć klozetowych)
          • samantha.1 Re: Zapity - NIE KŁAM 21.11.13, 15:18
            SB-eckie agenty tak mają,te mendy każdego oplują!
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Zapity - NIE KŁAM 21.11.13, 15:41
              Stąd tyle plucia na Michnika.
      • sectral Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 09:54
        Takie wykształcenie daje kwalifikacje do podjęcia jakiegoś bardzo podrzędnego stanowiska w instytucji finansowej (powoływanie się na praktyki w biurze jakiegoś kongressmana i Misji Polskiej to już zupełnie desperacki chwyt) a nie do objęcia stanowiska prezesa NBP. Jest oczywistą oczywistością, że Skrzypek był politycznym nominatem bez odpowiedniej kwalifikacji i to na stanowisko wcale nie stricte polityczne jak gabinetowy minister . To że jakoś tam sobie radził - miał zastępców fachowców. Szczurek to fachowiec z zupełnie innej półki.
        • aw2139 Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 12:38
          Nie no, co ja się czepiam ministrów PO, jak ja mogłem? Przecież to fachowcy najwyższej klasy przygotowani do pełnienia przydzielonej funkcji, np. min. Joanna Mucha, która ukończyła studia na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego. W 2007 uzyskała stopień doktora nauk ekonomicznych. Od czasu ukończenia studiów pracowała jako nauczyciel akademicki na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 12:45
            Też mi ten KUL śmierdzi.
          • sectral Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 14:02
            Nie widzę problemu z jej wykształceniem. Magisterium i doktorat na najlepszej polskiej uczelni. Fachowiec od zarządzania, a więc , przynajmniej w teorii, dobry administrator i manager. Co lepiej przygotowuje do funkcji ministra sportu - AWF? Inna rzecz, czy miała jakieś doświadczenie managerskie.
      • wanda43 Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 13:57
        był już dawno wątek w temacie Wisconsin, warto poczytac
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,56790506,56790506,Wisconsin_kuznia_kadr_kaczorow.html
    • lucjans_76 Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 09:23
      wszyscy oni są tacy sami... :P
      • aw2139 Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 09:29
        Fakt, zawsze znajdą się lepsi i gorsi bez względu na koalicje rządzące.
    • sverir Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 09:38
      Ze Skrzypka się śmiano, owszem. I chociaż może nie był najlepszym na tym stanowisku, to nadzieje opozycji, na kompromitację, okazały się płonne.

A nawiasem mówiąc - przypominanie casusu Skrzypka potwierdza opinie opozycji, że nowe nominacje są do dupy.
    • pis_da_deby Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 09:44

Ja lubilem szczegolnie tego, ktorego fragment zyciorysu zamieszczam

Absolwent Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Darłowie[5]. W latach 1983–1989 studiował na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Gdańskiego. Tytuł magistra uzyskał w 1997.
      Był studentem m.in. Lecha Kaczyńskiego (prowadzącego na UG zajęcia z prawa pracy), zaś w 1989 rozpoczął współpracę z jego bratem Jarosławem.

Ciekawe, ze tytul magistra "uzyskal" osiem lat po ukonczeniu studiow.
      Czy dzisiaj jest rowniez mozliwe na prawie ?
      Pytam bo nie wiem.

• v.t.s młocisko Krzysztof Jurgiel 21.11.13, 09:48
      lubczasopismo.salon24.pl/pogarda.i.samogwalt/post/290779,jak-kaczory-odnosily-sukcesy-drogi-cukier
    • kolter-xl Jurgiel 21.11.13, 10:07
      Prywatny szofer Rydzyka :))
    • veglie Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 13:41
      Historia.Liczy się dzisiaj i jutro.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Pamiętacie fachowość ministrów za rządów PiS? 21.11.13, 13:45
        Dlatego lustracja jest bez sensu.
    • wiosnaludzikow kłamiesz aż wstyd 21.11.13, 14:00
      innym wyrzucasz jako kłamstwo nawet subtelności.
      Sam po prostu kłamiesz.
      Spawacz brzmi jakby miał zawodówkę.
      Manipulujesz jak każdy pisoid.
      Owszem ten inżynier budownictwa lądowego nie prezentował się najlepiej w mediach ale miał wykształcenie :
      dyplom MBA na University of Wisconsin-La Crosse w La Crosse z rozszerzonym programem w zakresie finansów
      dyplom Business Management na Uniwersytecie Georgetown. Swój dyplom nostryfikował jako równoważny z magisterskim w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. W trakcie pobytu w USA odbył również praktyki w biurze kongresmena w Kongresie Stanów Zjednoczonych w Waszyngtonie (praca legislacyjna w zakresie bankowości i finansów) Ponadto ukończył studia podyplomowe na Akademii Ekonomicznej w Krakowie w zakresie zarządzania aktywami i pasywami w polskim systemie bankowym oraz na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach a także kurs doradców inwestycyjnych
      Już nawet nieboszczyków oczerniasz ?
      Podlec !
      • obraza.uczuc.religijnych Re: kłamiesz aż wstyd 21.11.13, 14:14
        Fajnie że se tak nostryfikował, spryciula.
        No i w ogóle super są te życiorysy z wikipedii, dzięki temu wiemy że Binienda badał katastrofę Columbii.
        • giulia123 Re: kłamiesz aż wstyd 21.11.13, 14:37
          braza.uczuc.religijnych napisał:

> No i w ogóle super są te życiorysy z wikipedii, dzięki temu wiemy że Binienda b
          > adał katastrofę Columbii.

Wiemy na pewno, że kreatywny księgowy Vincent zatrudnił w swoim resorcie polonistkę. No ale, że to pararząd historyków i kulturoznawców, to wiceministrem finansów mogła być polonistka.
          Przecież nie o kompetencje tu chodzi. Ważne, że swoja.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: kłamiesz aż wstyd 21.11.13, 14:40
            To jest po prostu realizowanie spuścizny po L. Kaczyńskim. U L. Kaczyńskiego katowicki słoik Skrzypek mógł zostać wicepreziem Warszawy.
      • obraza.uczuc.religijnych Jak skończyła się sprawa amerykańskiego dyplomu 21.11.13, 14:39
        Skrzypka? Wytoczył przecież Skrzypek proces Winieckiemu twierdzącemu że ów Skrzypek nie ma żadnego dyplomu potwierdzającego wykształcenie ekonomiczne; w sieci w dalszym ciągu obecny jest link do certyfikatu (certyfikatu, nie dyplomu):
        www.jeziorek.com/mba_slawomir_skrzypek.pdf
        Jak skończyła się tamta sprawa? I jaką rolę w nostryfikowaniu na SGH tego certyfikatu odegrał kolega Skrzypka, Glapiński Adam, szef katedry na SGHu?
        • wiosnaludzikow Re: Jak skończyła się sprawa amerykańskiego dyplo 21.11.13, 15:02
          > I jaką rolę w nostryfikowaniu na SGH tego certy
          > fikatu odegrał kolega Skrzypka, Glapiński Adam, szef katedry na SGHu?
          Wszędzie te spiski :)
          Ma wykształcenie ekonomiczne i to niezłe. Przedstawianie go jako spawacza jest metodą pisoidów i w dodatku : "po trupach do celu".
          The end.
          • wiosnaludzikow Dla mnie najzabawniejszym ministrem rządu PiS .... 21.11.13, 15:09
            ....był niejaki Wiechecki. Wystawił go wtedy na Ministra Gospodarki Morskiej, wtedy jeszcze nieeuropejczyk, wtedy znienawidzony jeszcze przez TVN, niejaki Giertych
            pl.wikipedia.org/wiki/Rafa%C5%82_Wiechecki
            • obraza.uczuc.religijnych A dla mnie najzabawniejszymi ministrami rządu PiS 21.11.13, 15:18
              byli obaj prezesi rady ministrów.
              A kiedy Giertych przestał być nieeuropejczykiem i kto go tak określił?
              • wiosnaludzikow Re: A dla mnie najzabawniejszymi ministrami rządu 21.11.13, 15:29
                obraza.uczuc.religijnych napisał:

> A kiedy Giertych przestał być nieeuropejczykiem i kto go tak określił?
                Zapytaj w goglach.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: A dla mnie najzabawniejszymi ministrami rządu 21.11.13, 15:38
                  Piszesz i nie wiesz?
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak skończyła się sprawa amerykańskiego dyplo 21.11.13, 15:12
            Nie miał niezłego wykształcenia ekonomicznego. Był na rocznym czymś w USA (nie wiadomo do końca na czym, wg jednych wersji na kursie, wg innych na studiach podyplomowych), potem nie wiadomo na jakich zasad nostryfikowano mu "dyplom" na SGH. Resztę legend z wikipedii np. o stażu u jakiegoś kongresmena (jak brzmiało jego nazwisko?) lepiej sobie darować.
            • 1all.correct A ten minister od żeglugi z Hitler Jugend ... 21.11.13, 15:18
              ... czy jakoś tak. Taki pryszczaty na ryjku wypierdek.
              • volupte Re: A ten minister od żeglugi z Hitler Jugend ... 21.11.13, 15:21
                Ale do dziś mówią do niego - panie ministrze:-)
      • samantha.1 Re: kłamiesz aż wstyd,to podlec! 21.11.13, 15:20
        Ta pijaczyna i agent SB-ecki opluje każdego kto nie z PO-lszewi,
        to ich metody!!
        • wiosnaludzikow Re: kłamiesz aż wstyd,to podlec! 21.11.13, 15:28
          samantha.1 napisała:

> Ta pijaczyna i agent SB-ecki opluje każdego kto nie z PO-lszewi,
          > to ich metody!!
          Pisiory i inni po części też nie lepsi. Każda frakcja ma swoje gnojki.
          Zachował się tu jak kłamca i gnojek.
    • mariner4 Ekrany Szyszki! 21.11.13, 15:37
      Norma UE to 65 dB. Szyszko chciał być lepszy i zarządził od 60 dB. On jest za głupi na to, żeby zrozumieć że to jest skala logarytmiczna i te 5 dB to jest przepaść. W rezultacie mnóstwo pieniędzy wyrzuconych w błoto na te pomniki PiSowskiej głupoty.
      I ten bezczelny troglodyta w TV zarzucił rządowi Tuska te ekrany. Ja myślę, że PiS ma kasę na swoją działalność z łapówek producentów tych ekranów. Tak mi się dziwnie zdaje.
      Ale na szczęście Kaczor w oczach się starzeje. Braciszek czeka.
      M.
      • 1all.correct Re: Ekrany Szyszki! 21.11.13, 15:41
        mariner4 napisał:

> Norma UE to 65 dB. Szyszko chciał być lepszy i zarządził od 60 dB. On jest za g
        > łupi na to, żeby zrozumieć że to jest skala logarytmiczna i te 5 dB to jest prz
        > epaść. W rezultacie mnóstwo pieniędzy wyrzuconych w błoto na te pomniki PiSowsk
        > iej głupoty.
        > I ten bezczelny troglodyta w TV zarzucił rządowi Tuska te ekrany. Ja myślę, że
        > PiS ma kasę na swoją działalność z łapówek producentów tych ekranów. Tak mi się
        > dziwnie zdaje.
        > Ale na szczęście Kaczor w oczach się starzeje. Braciszek czeka.
        > M.
        Szyszko to orzeł. KS Orzeł Warszawa ... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka