Dodaj do ulubionych

Karnowskie to mendy.

06.12.13, 18:21
Nie wiem , i nie chcę wiedzieć skąd te dwie szmaty się wzięły, ale wydaje mi się że one są krewnymi, i to bliskimi Goebelsa.
Mam nadzieje że za to co te dwie "tufty" napisały, bekną finansowo, i to zdrowo.

Skomentowałem ten artykuł na Wyborczej, ale nie mogę się powstrzymać, poznajcie "katolików".

wyborcza.pl/1,75478,15090468,wPolityce__Turski_pijany_prowadzil__Panorame___Hanna.html
Obserwuj wątek
    • man_sapiens Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 18:29
      Przeczytałem właśnie notatkę w tokfm i pomyślałem sobie "co za mendy". Tak więc - dobrze napisałeś.
    • damakier1 Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 18:44
      Karnowskie to mendy. - to jest wiadome od dawna. Teraz to tylko kolejne potwierdzenie.
      • lumpior Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 18:51
        Prawdziwi Polacy Katolicy.Amen.
    • szwampuch58 Re: Prawdziwi Wolacy, Katole 06.12.13, 19:00
      to obrzydliwy odlam gatunku ludzkiego,skala upodlenia tego"Species" przekroczyla juz dawno wszelkie granice normalnosci
    • zimny-prysznic Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 19:17
      No i teraz wybulą. Mam nadzieje, że tvp nie pójdzie z nimi na ugode
      - Wydrukowali sprostowania z komentarzem brnącym jeszcze dalej w kłamstwo (a w wSumie.pl tylko strzępek sprostowania), co stanowi drastyczne naruszenie prawa. TVP podaje oba te portale do sądu za wyjątkowo ohydne zniesławienie. Nasi prawnicy już nad tym pracują - mówi Rakowiecki
      Niech bulą!!!
      • zimny-prysznic Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 19:29
        Sam Turski w najbliższą niedzielę miał po raz ostatni podziękować widzom Panoramy za obecność przed odbiornikami. To jednak najpewniej nie nastąpi - dziennikarz trafił do szpitala, gdzie był trzykrotnie reanimowany. Jest nieprzytomny i leży na OIOM-ie.
    • mariner4 Fakt! 06.12.13, 19:20
      M.
    • dystans4 Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 19:40
      Na miejscu są najbardziej wstrętne porównania. I tak nie oddadzą ohydy tych prostytutek politycznych.
    • damakier1 Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 20:13
      I bardzo dobrze!
      • iza.bella.iza Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 20:22
        Mam nadzieję, że TVP doprowadzi ich do bankructwa!
    • mietowe_loczki Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 20:41
      Zatkało mnie.
      • lumpior Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 21:15
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,15091726,Andrzej_Turski_w_szpitalu_po_zawale__Znany_dziennikarz.html#BoxSlotII3img
      • dystans4 Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 21:34
        Mnie to nie zaskoczyło. Spodziewałem się wszelkich ohydztw.
        Są odrażające. Obie.
    • sclavus Łatwiej napisać: 06.12.13, 21:34
      siostry Karnowskie...
      ... bo wtedy można kontynuować: sqrviałe qrevfskie hieny (z przeproszeniem hien, które - założę się - wybaczą tą figuratywność określenia)
    • purchawkapuknieta Skoro mowa o mendach 06.12.13, 21:48
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,8161062,Palikot__Nie_rozumiem_oburzenia__Zawartosc_alkoholu.html
      • cymber.gaj Re: Skoro mowa o mendach 06.12.13, 22:02
        Słusznie w tym kontekście przypominasz plugawe łgarstwa Brudzińskiego, Macierewicza i innych kaczystów.
    • m.c.hrabia Re: Karnowskie to mendy. 06.12.13, 22:07
      od urodzenia.
    • ave.duce Karnowskie Sqrwiele Roku nt. 06.12.13, 22:21
    • dr.krisk I to wzorcowe. 06.12.13, 22:28
      Obrzydliwe typy.
    • indeed4 Karnowskie tego tekstu 07.12.13, 00:34
      mogły w ogóle nie widzieć na oczy. Macie fijoła na punkcie Karnowskich, tak jak inni na punkcie Agory i Michnika ;-)

"TVP w związku z tym kieruje do sądu sprawę o zniesławienie dobrego imienia Andrzeja Turskiego przez redaktorów naczelnych tych portali: Marka Pyzę i Dorotę Łosiewicz"

wyborcza.pl/1,75478,15090468,wPolityce__Turski_pijany_prowadzil__Panorame___Hanna.html

natemat.pl/55593,jacek-karnowski-przestaje-byc-redaktorem-naczelnym-portalu-wpolityce-pl
      • cronny Patrz pan, nie dość, że hieny, to do tego leniwe 07.12.13, 01:55
        i jeszcze im akurat w tym momencie zawodowa podłość wzrok przyćmiła...

indeed4 napisał:

Karnowskie tego tekstu
        > mogły w ogóle nie widzieć na oczy.
        • indeed4 Powinni się uczyć od Rapaczyńskiej i Michnika 07.12.13, 02:17
          którzy od świtu do nocy adiustują teksty spłodzone przez dziennikarzy GW i wszystkich wydawnictw Agory ;-)))
          • katarynka705 Re: Powinni się uczyć od Rapaczyńskiej i Michnika 07.12.13, 07:36
            tabloidów PIS nikt nie przebije
            • lumpior Karnowscy jak Kaczyńscy,ten sam poziom. 07.12.13, 07:48
              Czyli kaczyzm,IVRP.
      • ave.duce Re: Karnowskie tego tekstu 07.12.13, 08:36
        indeed4 napisał:

> mogły w ogóle nie widzieć na oczy.

Czy to coś zmienia (vide: tytuł wątku)?
      • scoutek Re: Karnowskie tego tekstu 07.12.13, 10:02

indeed4 napisał:

> mogły w ogóle nie widzieć na oczy. Macie fijoła na punkcie Karnowskich

to jak już zobaczyły to winny wywalić tekst, sprostować i przeprosić
        natychmiast
        jeśli tego nie zrobiły to ponoszą odpowiedzialność jako właściciele
    • l_zaraza_l Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 08:56
      Nie tylko oni. To prawda, że w produkcji gówna są wysokiej klasy specjalistami ale przecież produkują na wyraźne zapotrzebowanie odbiorców, którzy łakną tego gówna wciąż więcej i więcej, by móc się w nim radośnie taplać, rozbryzgując dokoła, tak, że nikt nie ma szans na to, by nie zostać ugó...onym.
      • katarynka705 Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 09:01
        to jest tuba PIS
    • giulia123 Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 10:13
      Panu Turskiemu życzę zdrowia, ale chciałam zapytać kto tak ciężko schorowanego człowieka dopuszczał do pracy.

Jak poinformowała Hanna Lis:
      "Andrzej ma za sobą długą i wyniszczającą walkę z chorobą nowotworową, a od roku zmaga się z cukrzycą i to ona, a nie żaden alkohol, była powodem złego samopoczucia w ostatnią sobotę".

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,15090468,wPolityce__Turski_pijany_prowadzil__Panorame___Hanna.html#ixzz2mmKciKJP
      • l_zaraza_l Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 10:30
        giulia123 napisała:

> Panu Turskiemu życzę zdrowia, ale chciałam zapytać kto tak ciężko schorowanego
        > człowieka dopuszczał do pracy.
        >

Praca, to, ze człowiek jest potrzebny - leczy.
        • scoutek Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 10:35
          właśnie
          pamiętasz Marcina Pawłowskiego z Faktów tvn? jemu pomagało
          • giulia123 Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 10:49
            scoutek napisała:

> właśnie
            > pamiętasz Marcina Pawłowskiego z Faktów tvn? jemu pomagało
            >

Niewątpliwie praca może w pewnych sytuacjach być wybawieniem. Ale gdzieś jest granica. Weź pod uwagę także wiek Pana Turskiego.
            Człowiek wyniszczony chorobą nowotworową i na dodatek z nieuregulowaną cukrzycą narażony jest na poważne niebezpieczeństwo, gdy musi ciężko i intensywnie pracować. Praca pod presją czasu, w stresie, a stres na cukrzycę ma bardzo negatywny wpływ.
            Sam Pan Turski o tym mówił zapowiadając odejście z pracy (w sobotę miał się pożegnać z widzami). Także praca w Jego wypadku była zbyt dużym obciążeniem.
            I stąd moje pytanie odnośnie lekarza medycyny pracy, który wystawiając zaświadczenie o zdolności do pracy, narażał człowieka na niebezpieczeństwo.
            • scoutek Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 11:11
              czy red. Turskiemu zdarzyło się coś takiego wcześniej? mimo choroby, wieku itd.?
              gdyby się zdarzyło przyznałabym ci rację
              to był pierwszy raz, więc się odczep
              • giulia123 Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 11:24
                scoutek napisała:

> czy red. Turskiemu zdarzyło się coś takiego wcześniej? mimo choroby, wieku itd.
                > ?
                > gdyby się zdarzyło przyznałabym ci rację
                > to był pierwszy raz, więc się odczep
                >
                >

A skąd wiesz, że pierwszy raz przydarzyło mu się coś takiego?????

Człowiek był w wieku emerytalnym i do tego ciężko schorowany. I właśnie po to jest instytucja lekarza medycyny pracy, aby chronić człowieka w sytuacji gdy praca w stresie zagrażać może jego zdrowiu.
                I tak się niestety stało. Praca wyniszczała Turskiego do reszty, o czym sam przed kamerami powiedział.
                • scoutek Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 11:42

giulia123 napisała:
                  > A skąd wiesz, że pierwszy raz przydarzyło mu się coś takiego?????

wystarczyło oglądać panoramę by wiedzieć

a coś na temat masz do powiedzenia?
                  • giulia123 Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 19:46
                    scoutek napisała:

> wystarczyło oglądać panoramę by wiedzieć
                    >

Oglądasz wszystkie Panoramy??
            • mietowe_loczki a może dla odmiany coś na temat? [n/t] 07.12.13, 11:22
              • giulia123 Re: a może dla odmiany coś na temat? [n/t] 07.12.13, 11:25
                Już doniosłaś?
                To takie twoje przyzwyczajenia z lat esbeckich?

• mietowe_loczki a może dla odmiany coś na temat? [n/t] 07.12.13, 11:30
                  giulia123 napisała:

> Już doniosłaś?
                  > To takie twoje przyzwyczajenia z lat esbeckich?

Napisałaś już coś na temat w sprawie oczerniania Turskiego przez siostry Karnowskie?
                  • giulia123 Re: a może dla odmiany coś na temat? [n/t] 07.12.13, 19:48
                    mietowe_loczki napisała:

> Napisałaś już coś na temat w sprawie oczerniania Turskiego przez siostry Karnow
                    > skie?

Podaj mi linka do artykułu w którym niejakie siostry Karnowskie oczerniają Turskiego. Wtedy postaram się odnieść do sprawy. Ja takiego artykułu nie znalazłam.
                    • scoutek Re: a może dla odmiany coś na temat? [n/t] 07.12.13, 21:54
                      Nie znalazlas bo został usunięty
                      • giulia123 Re: a może dla odmiany coś na temat? [n/t] 07.12.13, 22:11
                        scoutek napisała:

> Nie znalazlas bo został usunięty
                        >

Nie kłam.
                        Nie znalazłam, bo prawdopodobnie taki tekst nie istnieje.

Za to znalazłam taką informację:
                        TVP w związku z tym kieruje do sądu sprawę o zniesławienie dobrego imienia Andrzeja Turskiego przez redaktorów naczelnych tych portali: Marka Pyzę i Dorotę Łosiewicz. Nasi prawnicy, na polecenie Prezesa TVP Juliusza Brauna, już zaczęli w tej sprawie energiczne przygotowania.

I nie ma tu mowy o żadnych siostrach Karnowskich.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,15090468,wPolityce__Turski_pijany_prowadzil__Panorame___Hanna.html#ixzz2mpFF7vf8

• scoutek Re: a może dla odmiany coś na temat? [n/t] 08.12.13, 09:03

giulia123 napisała:

> scoutek napisała:
                          >
                          > > Nie znalazlas bo został usunięty
                          > >
                          >
                          > Nie kłam.
                          > Nie znalazłam, bo prawdopodobnie taki tekst nie istnieje.

hahahahahaha
                          wnioski powalające
            • ave.duce Jaki związek ma to "wypracowanie" 07.12.13, 11:42
              z tematem wątku?

giulia123 napisała:

> Niewątpliwie praca może w pewnych sytuacjach być wybawieniem. Ale gdzieś jest g
              > ranica. Weź pod uwagę także wiek Pana Turskiego.
              > Człowiek wyniszczony chorobą nowotworową i na dodatek z nieuregulowaną cukrzycą
              > narażony jest na poważne niebezpieczeństwo, gdy musi ciężko i intensywnie prac
              > ować. Praca pod presją czasu, w stresie, a stres na cukrzycę ma bardzo negatywn
              > y wpływ.
              > Sam Pan Turski o tym mówił zapowiadając odejście z pracy (w sobotę miał się poż
              > egnać z widzami). Także praca w Jego wypadku była zbyt dużym obciążeniem.
              > I stąd moje pytanie odnośnie lekarza medycyny pracy, który wystawiając zaświadc
              > zenie o zdolności do pracy, narażał człowieka na niebezpieczeństwo.
          • l_zaraza_l Re: Karnowskie to mendy. 08.12.13, 10:42
            scoutek napisała:

> właśnie
            > pamiętasz Marcina Pawłowskiego z Faktów tvn? jemu pomagało
            >
            >
            >
            Mam swoje własne doświadczenia.
            • scoutek Re: Karnowskie to mendy. 08.12.13, 14:28

l_zaraza_l napisała:

> scoutek napisała:
              >
              > > właśnie
              > > pamiętasz Marcina Pawłowskiego z Faktów tvn? jemu pomagało

> Mam swoje własne doświadczenia.

tak przypuszczam, ale specjalnie przywołałam przypadek znany powszechnie
      • mietowe_loczki Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 10:40
        Próbuję zrozumieć, w jaki sposób to, co napisałaś, jest związane z tematem i jak na razie wychodzi mi to bez rezultatu. Pomożesz, czy zgłaszać do usunięcia jako post niezgodny z regulaminem Forum?
        • ave.duce Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 11:45
          Nie zgłaszaj, niech wisi ;)
          • giulia123 Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 19:49
            ave.duce napisała:

> Nie zgłaszaj, niech wisi ;)

Nie sprzeciwiaj się jej naturze. Skoro donoszenie ma we krwi, to niech sobie ulży :)
            • ave.duce Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 20:02
              Nie sądź innych wg siebie...
              • giulia123 Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 20:17
                ave.duce napisała:

> Nie sądź innych wg siebie...

Przecież nie ja wyrażałam gotowość donoszenia do usunięcia postu. Nie odwracaj kota ogonem
                • ave.duce Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 20:27
                  Naprawdę uważasz, że na podstawie postów możesz wysnuwać wnioski o czyjejś "naturze"?
                  Nie żartuj.
                  • giulia123 Re: Karnowskie to mendy. 07.12.13, 21:37
                    ave.duce napisała:

> Naprawdę uważasz, że na podstawie postów możesz wysnuwać wnioski o czyjejś "nat
                    > urze"?
                    > Nie żartuj.

A dlaczego mam nie uważać?
                    Mimo woli oceniam uczestnika tego forum tylko i wyłącznie po tym jakie ma poglądy, w jaki sposób się wyraża..
                    Jeśli ktoś stawia warunek i dodaje, że w przeciwnym wypadku zgłosi mój post do usunięcia, to co można o takiej osobie powiedzieć? Tylko tyle, że to KAPUŚ.
                    • dystans4 Re: Karnowskie to mendy. 08.12.13, 11:00
                      Giulia!

A co powiesz o charakterze słodkiego żygolaka?
                      Szczególnie kiedy jako członek i posłe PiS zaczął, teraz już oficjalnie, składać nieuzasadnione wnioski w prokuraturze?
                      W imieniu PiS, dodam.
                      • giulia123 Re: Karnowskie to mendy. 08.12.13, 11:08
                        dystans4 napisał:

> Giulia!
                        >
                        > A co powiesz o charakterze słodkiego żygolaka?
                        > Szczególnie kiedy jako członek i posłe PiS zaczął, teraz już oficjalnie, składa
                        > ć nieuzasadnione wnioski w prokuraturze?
                        > W imieniu PiS, dodam.

Zgodnie z treścią przepisu art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego, każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub policję. Użyte określenie oznacza, iż jest to moralny obowiązek każdego praworządnego człowieka.
                        A za takiego właśnie uważam agenta Tomka. Jako mężczyzna mógłbyś sobie chociaż wyobrazić ile kosztować musiało go zbliżenie się do tak niesympatycznego, ordynarnego babsztyla jakim jest Sawicka.

Czytaj więcej na Infor.pl: www.infor.pl/prawo/prawo-karne/sledztwo-i-dochodzenie/278670,Obowiazek-zawiadomienia-o-popelnieniu-przestepstwa.html#ixzz2msPJThLK
                        • dystans4 Re: Karnowskie to mendy. 08.12.13, 15:00
                          Giulia !!!

O moralnym obowiązku można myśleć, kiedy mówimy o faktach, nie o wymyślonych przez siebie samego mitach i hipostazach. Prokuratura stwierdziła, że taka jest sfera działalności żygolo (chyba żadne doniesienie nie zakończyło się sprawą w sądzie). I co innego złożyć doniesienie w celu likwidacji zła, a co innego spełniać skryte w głębi duszy pragnienia (taki charakter i gust).

Uwiedzenie Sawickiej. Już pomijam aspekt prawny (niedopuszczalne), tylko o estetyce procederu.
                          Ja to mogę sobie wyobrażać, ale przecież wszystko kwestia gustu. Tu żygolo się sprawdził, a z taką Marczuk - nie.
                          Wszystko gust. Żygolo też dobierali wg gustu.
                    • ave.duce Re: Karnowskie to mendy. 08.12.13, 12:07
                      Netykieta

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie a więc i na Forum Gazeta.pl.
                      Jak pisać:

Pisz zwięźle i na temat.

Czy zgłaszanie administracji postów niezgodnych z ... netykietą ... to "kapusiostwo"?
                      • mietowe_loczki Re: Karnowskie to mendy. 08.12.13, 14:38
                        ave:) marnujesz swój czas.
                        • ave.duce Re: Karnowskie to mendy. 08.12.13, 15:45
                          mietowe_loczki napisała:

> ave:) marnujesz swój czas.

Staram się czasami być pozytywną > zaczęłam na pracę u podstaw vel orkę na ugorze(?) ;)
                          • scoutek cynizm braci K. 09.12.13, 13:14

w komentarzu Pawła Wrońskiego
                            • ave.duce Re: cynizm braci K. 09.12.13, 14:26
                              forum.gazeta.pl/forum/w,28,148420142,148423944,Karnowskie_Sqrwiele_Roku_nt_.html
    • zbysio45 Karnowskie to mendy a moze etyczni dziennikarze 07.12.13, 11:56
      Nie wszyscy dziennikarze w maszym kraju są usłuzni i podlizujacy sie władzy.Dziennikarze katoliccy oraz mediow noiezaleznych od władzy i parti rzadzacej pisza i jnformuja społeczenstwo zgodnie z prawdą i etyka dziennikarską.Stale czytam tygodnik "W sieci " gdzie pracuja Karnowscy i bardzo cenie ich publicystykę.
      • ave.duce Sieć sióstr Karnowskich... 07.12.13, 11:59
        Strach otworzyć lodówkę ;)
        • katarynka705 Re: Sieć sióstr Karnowskich... 08.12.13, 07:36
          czy to prawda ,że ONI są razem ?
      • scoutek Re: Karnowskie to mendy a moze etyczni dziennika 07.12.13, 12:01
        taaaa, tylko ta ich etyka to ściema
        • man_sapiens Re: Karnowskie to mendy a moze etyczni dziennika 09.12.13, 14:07
          To taka etyka dziennikarska jak Skowroński opłacany przez PiS.
    • dystans4 Teraz i zawsze !!! 07.12.13, 20:37
    • remik.bz Kto jest autorem ? 08.12.13, 11:20
      Tekst rzeczywiście obrzydliwy, mam nadzieje , że dojdzie do publicznego przeproszenia (przynajmniej tyle) .

czan-dra napisał:

> Mam nadzieje że za to co te dwie "tufty" napisały, bekną finansowo, i to zdrowo

A kto konkretnie to napisał?

Skomentowałem ten artykuł na Wyborczej, ale nie mogę się powstrzymać, poznajcie
      > "katolików".
      >
      Co katolicyzm ma z tym wspólnego?
      • mietowe_loczki Re: Kto jest autorem ? 08.12.13, 14:39
        remik.bz napisał:

> Tekst rzeczywiście obrzydliwy, mam nadzieje , że dojdzie do publicznego przepro
        > szenia (przynajmniej tyle) .

Miejmy nadzieję, że skutecznie siostry Karnowskie zmusi do tego sąd.

> czan-dra napisał:
        >
        > > Mam nadzieje że za to co te dwie "tufty" napisały, bekną finansowo, i to
        > zdrowo
        >
        > A kto konkretnie to napisał?

A kto konkretnie to zatwierdził do publikacji? A kto odpowiednio nie zareagował po?

> Skomentowałem ten artykuł na Wyborczej, ale nie mogę się powstrzymać, poznajci
        > e
        > > "katolików".
        > >
        > Co katolicyzm ma z tym wspólnego?

Nic. W tym rzecz.
    • zimny-prysznic Karnowskie są gorzej niż szmaty do mycia pisuaru 09.12.13, 16:49
      nie ubliżaj mendom

Karnowski o pozwie TVP: Lewicowe media na łóżku Turskiego odprawiają seans nienawiści

Karnowski zapowiada: Nie zamierzamy dać się sprowokować
      "Wyrażamy głębokie zdziwienie i oburzenie, iż media lewicowe nie są w stanie uszanować tej zasady i na łóżku chorego człowieka uprawiają haniebny, makabryczny taniec oraz odprawiają seans nienawiści w stosunku do naszych redakcji, że korzystając z sytuacji, gdy nie możemy się bronić, przypisują nam stwierdzenia, które nigdy nie padły, i intencje, jakich nigdy nie mieli nasi dziennikarze, oraz świadomie podają nieprawdziwą sekwencję zdarzeń" - stwierdza w swoim oświadczeniu Michał Karnowski. "Mimo prób wciągnięcia nas w tę dyskusję przez cynicznych i złych ludzi, nie zamierzamy dać się sprowokować, choć wszystkie obelgi i nieprawdziwe zarzuty, jakie wobec nas padają, oczywiście dokumentujemy" - deklaruje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka