instant.crush 27.12.13, 23:18 Krótkie filmiki, które zamieszcza na blogu, nie pozostawiają raczej wątpliwości co do stanu jego umysłu. jerzyurban.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remez2 Re: Ostatnie stadium Urbana 27.12.13, 23:21 instant.crush napisał: > Krótkie filmiki, które zamieszcza na blogu, nie pozostawiają raczej wątpliwości > co do stanu jego umysłu. Biologia jest nieubłagana. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely_hater Re: Sado-maso online nt 27.12.13, 23:38 Raczej emerycki hedonizm. Stary dziad siedzi sobie w pałacu puści filmik i ma odzew 97 komentarzy. W tym wieku odrobina uwagi jest dużą wartością. Ludzie idą po jedno jajko, żeby w kolejce pogadać chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Sado-maso online nt 27.12.13, 23:50 lonely_hater napisał: > Raczej emerycki hedonizm. Stary dziad siedzi sobie w pałacu puści filmik i ma o > dzew 97 komentarzy. W tym wieku odrobina uwagi jest dużą wartością. Szczególnie, jak się nic dobrego w życiu nie zrobiło. Teraz musi się na starość dowartościować. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely_hater Re: Sado-maso online nt 28.12.13, 00:01 Ale jakby milej dowartościowywać się w Konstancinie Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Sado-maso online nt 28.12.13, 00:04 lonely_hater napisał: > Ale jakby milej dowartościowywać się w Konstancinie Za karę na starość. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Sado-maso online nt 28.12.13, 06:58 douglasmclloyd napisał: > > Szczególnie, jak się nic dobrego w życiu nie zrobiło. Teraz musi się na starość > dowartościować. > Powiadasz "się nic dobrego w życiu nie zrobiło"...hmmm...pewnie nie wiesz kto to Jerzy Kibic na ten przykład. Powielasz Bendera. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Sado-maso online nt 28.12.13, 14:21 simera16 napisał: > Powiadasz "się nic dobrego w życiu nie zrobiło"...hmmm...pewnie nie wiesz kto t > o Jerzy Kibic na ten przykład. Ale wiem kto to urban. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Sado-maso online nt 28.12.13, 15:36 simera16 Wiem kto to był Kibic, wiem kto to był Magma a jego felietony w :Szpilkach" również były całkiem do czytania. Ale parę zgrabnie napisanych felietoników o których zapominało sie zaraz po przeczytaniu trudno nazwać "dorobkiem życiowym" czy zasługami które mogłyby zrekompensować podłości i bezczelne cyniczne kłamstwa Jerzego Urbana, który w latach '80. uosabiał całe draństwo stanu wojennego oraz jego bezczelność późniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Sado-maso online nt 29.12.13, 14:17 erte2 napisał: > simera16 > Wiem kto to był Kibic, wiem kto to był Magma a jego felietony w :Szpilkach" rów > nież były całkiem do czytania. Ale parę zgrabnie napisanych felietoników o któr > ych zapominało sie zaraz po przeczytaniu trudno nazwać "dorobkiem życiowym" czy > zasługami które mogłyby zrekompensować podłości i bezczelne cyniczne kłamstwa > Jerzego Urbana, który w latach '80. uosabiał całe draństwo stanu wojennego oraz > jego bezczelność późniejszą. > Dużo wiesz, ale nie wydaje mi się bys wiedziała kto zacz "rzecznik rządu" i jakie sa jego zadania. Urban był dobrym rzecznikiem, tylko czasy jakby do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Sado-maso online nt 29.12.13, 15:07 simera16 Dla porządku - płec mam raczej męską i nie mam zamiaru jej zmieniać. Równiez wiem kim jest rzecznik rządu a w przypadku Urbana jest to niewielki powód do chwały a zasługi raczej problematyczne. Dla równowagi - Goebbels był dobrym ministrem propagandy, tylko czasy jakby do dupy... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Sado-maso online nt 29.12.13, 15:16 erte2 napisał: > simera16 > Dla porządku - płec mam raczej męską i nie mam zamiaru jej zmieniać. > > Równiez wiem kim jest rzecznik rządu a w przypadku Urbana jest to niewielki pow > ód do chwały a zasługi raczej problematyczne. > Dla równowagi - Goebbels był dobrym ministrem propagandy, tylko czasy jakby do > dupy... > Relatywizujesz... Tak jak i stan wojenny, tak i "występy" Urbana w owym czasie różnym ocenom podlegają. Spójrz na całokształt działalności publicznej Jana Rema. Nic na świecie nie jest do końca białe, ani czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Sado-maso online nt 29.12.13, 23:44 simera16 Jan Rem pisał to o czym mówił Jerzy Urban jako rzecznik rządu czyli powtarzał kiszczakowe kłamstwa i fałsze wymyślane pezez SB; a czynił to w sposób cyniczny i wyjątkowo bezczelny. Powtarzam - Kibic, Magma i felietony w "Szpilkach" - owszem, zgrabne i pisane ze swadą i dowcipnie, ale trudno to zaliczyc do Twórczości przez duże "T". Jedyny jaśniejszy punkt w życiu tego gnoma to prawdopodobnie krótki epizod dziennikarski w "Po Prostu" - periodyku wydawanym przez krótki czas na fali odwilży popaździernikowej. Piszę "prawdopodobnie" bo takie są opinie i relacje, ale ja osobiście zdania na ten temat nie mam gdyż te czasy to moja wczesna podstawówka. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Ostatnie stadium Urbana 27.12.13, 23:49 instant.crush napisał: > Krótkie filmiki, które zamieszcza na blogu, nie pozostawiają raczej wątpliwości > co do stanu jego umysłu. Jego? A może do do stanu umysłu komentującego, inteligentnego inaczej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Ostatnie stadium Urbana 27.12.13, 23:53 taziuta napisał: > Jego? A może do do stanu umysłu komentującego, inteligentnego inaczej? ;) Przecież to jest pod każdym względem obrzydliwe. Ten zwiotczały starzec powinien się schować i nie straszyć ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 00:08 taziuta napisał: > Jego? A może do do stanu umysłu komentującego, inteligentnego inaczej? ;) A co, dostrzegłeś w tym na tyle wysublimowane poczucie humoru, że tylko Ty i Urban rozumiecie te "dziełka";)?? Odpowiedz Link Zgłoś
instant.crush Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 00:21 instant.crush napisał: > taziuta napisał: > > > > Jego? A może do do stanu umysłu komentującego, inteligentnego inaczej? ;) > > > A co, dostrzegłeś w tym na tyle wysublimowane poczucie humoru, że tylko Ty i Ur > ban rozumiecie te "dziełka";)?? Nie żartuj, Taziuta! Tutaj po prostu trzeba powiedzieć wprost - staremu kompletnie odjebało. I nie piszę tego złośliwie, tylko dlatego, że zawsze był dla mnie odrażającym łajdakiem, bo nie o ocenę jego przeszłości tu chodzi. To jest po prostu przykry obraz starego człowieka, który się skończył, a który nadal chciałby szokować i bulwersować, a, że umysł najwyraźniej ostał się już tylko w formie szczątkowej, to pozostaje wyłącznie epatowanie własną obrzydliwością. Idę o zakład, że nawet jego zwolennicy patrzą teraz na to z politowaniem. Dziad sam na koniec zadał sobie największą karę - szokujący, obrzydliwy Urban budzi już tylko politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely_hater Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 00:32 Powiem ci jako zwolennik jego sposobu pisania felietonów. Nie patrzę, bo mnie to w ogóle nie interesuje i nie wiąże żadnych stanów emocjonalnych z jego istnieniem. A co sprawia, że tam zaglądasz? Czekasz, aż będziesz mógł obwieścić Urban się skończył? Juz to zrobił dawno, jest emerytem po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 00:39 Wprost to nalezy zapytac co was ciagnie do Urbana? Czy to jakies zboczenie, moze nekrofilia". Ktos zapodal link,weszlem,popatrzylem niezbyt mi si podobalo wiec wicej nie wchodze i nie mysle co tez Urban wykombinowal. Wolnosc Tomku w swoim domku.Robi co chce i nie slaszalem aby kogos zmuszal do ogladania. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 07:02 x2468 napisał: > Wprost to nalezy zapytac co was ciagnie do Urbana? Czy to jakies zboczenie, moz > e nekrofilia". Ktos zapodal link,weszlem,popatrzylem niezbyt mi si podobalo wie > c wicej nie wchodze i nie mysle co tez Urban wykombinowal. Wolnosc Tomku w swoi > m domku.Robi co chce i nie slaszalem aby kogos zmuszal do ogladania. > I o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 08:30 > Nie żartuj, Taziuta! Tutaj po prostu trzeba powiedzieć wprost - staremu komplet > nie odjebało. Przesadzasz. Zawsze, jak znacznie młodszy również, był taki sam. Szydził ze wszystkiego i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 08:40 wiosnaludzikow napisał: > > Nie żartuj, Taziuta! Tutaj po prostu trzeba powiedzieć wprost - staremu k > omplet > > nie odjebało. > Przesadzasz. Zawsze, jak znacznie młodszy również, był taki sam. > Szydził ze wszystkiego i wszystkich. > Diogenes byłby z niego dumny...to nie żart. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 09:02 simera16 napisał: > Diogenes byłby z niego dumny...to nie żart. Nie sądzę bo Urban nie ma za grosz pogardy dla rozkoszy i dóbr materialnych jak Diogenes. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 09:10 wiosnaludzikow napisał: > simera16 napisał: > > Diogenes byłby z niego dumny...to nie żart. > Nie sądzę bo Urban nie ma za grosz pogardy dla rozkoszy i dóbr materialnych j > ak Diogenes. > Ale jest cynikiem... To, że Pies w beczce mieszkał czyniło go niezależnym, tak jak teraz Urbana niezależnym czyni jego majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 15:06 simera16 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > simera16 napisał: > > > Diogenes byłby z niego dumny...to nie żart. > > Nie sądzę bo Urban nie ma za grosz pogardy dla rozkoszy i dóbr material > nych j > > ak Diogenes. > > > Ale jest cynikiem... To, że Pies w beczce mieszkał czyniło go niezależnym, tak > jak teraz Urbana niezależnym czyni jego majątek. Owszem jest cynikiem ale niezależny był ZAWSZE jak mało kto. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 14:18 wiosnaludzikow napisał: > > Owszem jest cynikiem ale niezależny był ZAWSZE jak mało kto. > To dobrze o nim świadczy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 14:37 simera16 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > > > Owszem jest cynikiem ale niezależny był ZAWSZE jak mało kto. > > > To dobrze o nim świadczy... ;) Ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 14:45 wiosnaludzikow napisał: > simera16 napisał: > > > wiosnaludzikow napisał: > > > > > > > > Owszem jest cynikiem ale niezależny był ZAWSZE jak mało kto. > > > > > To dobrze o nim świadczy... ;) > Ciekawe dlaczego ? > Nie jest chyba przywarą bycie "niezależnym"...? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 14:49 Nie jest chyba przywarą bycie "niezależnym"...? A to zależy od czego? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 14:54 remez2 napisał: > Nie jest chyba przywarą bycie "niezależnym"...? > A to zależy od czego? > No tak, masz rację, ale w tym przypadku mówimy o nie byciu niewolnikiem koniunkturalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 15:05 simera16 napisał: > remez2 napisał: > > > Nie jest chyba przywarą bycie "niezależnym"...? > > A to zależy od czego? > > > No tak, masz rację, ale w tym przypadku mówimy o nie byciu niewolnikiem koniunkturalizmu. Tu jestem po stronie J.Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 15:16 remez2 napisał: > simera16 napisał: > > > remez2 napisał: > > > > > Nie jest chyba przywarą bycie "niezależnym"...? > > > A to zależy od czego? > > > > > No tak, masz rację, ale w tym przypadku mówimy o nie byciu niewolnikiem k > oniunkturalizmu. > Tu jestem po stronie J.Urbana. > To jest nas dwóch. :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 06:31 instant.crush napisał: > taziuta napisał: > > > > Jego? A może do do stanu umysłu komentującego, inteligentnego inaczej? ;) > A co, dostrzegłeś w tym na tyle wysublimowane poczucie humoru, że tylko Ty i Urban > rozumiecie te "dziełka";)?? Jest nas więcej. Dla dwóch osób Urban by się tak nie wysilał. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 14:23 taziuta napisał: > Jest nas więcej. Dla dwóch osób Urban by się tak nie wysilał. Taaak, ogromny wisiłek przystroić się w świecidełka. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 14:21 douglasmclloyd napisał: > taziuta napisał: > > > Jest nas więcej. Dla dwóch osób Urban by się tak nie wysilał. > > Taaak, ogromny wisiłek przystroić się w świecidełka. > Świecidełka powiadasz... W latach '50, '60, '70 Urban nie stroił się w nic.... Postrzegasz go przez pryzmat stanu wojennego, a jest to zbytnie uproszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 14:32 Przeczytałem ostatnio "Jerzy Urban o swoim życiu rozmawia z Martą Stremecką". Wiele się o nim dowiedziałem - pozytywy. PS - pomysł z filmikami (w wykonaniu) jest kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 14:47 remez2 napisał: > Przeczytałem ostatnio "Jerzy Urban o swoim życiu rozmawia z Martą Stremecką". W > iele się o nim dowiedziałem - pozytywy. > PS - pomysł z filmikami (w wykonaniu) jest kiepski. > Sporo ludzi ocenia innych nie do końca ich znając.W ocenie Urbana przeważa sztampa. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 15:08 simera16 napisał: > Sporo ludzi ocenia innych nie do końca ich znając.W ocenie Urbana przeważa sztampa. To prawda. Oprócz tego świetnie się mieści w programie zohydzania lat 1945 -1989. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 15:19 remez2 napisał: > simera16 napisał: > > Sporo ludzi ocenia innych nie do końca ich znając.W ocenie Urbana przeważ > a sztampa. > To prawda. Oprócz tego świetnie się mieści w programie zohydzania lat 1945 -198 > 9. > Ano właśnie.... Chociaż właśnie w tamtych latach Urban (Rem, Kibic) nie był członkiem partii, a wręcz flekowany był za swe odmienne spojrzenie na otaczająca go rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 15:29 simera16 napisał: > remez2 napisał: > > > simera16 napisał: > > > Sporo ludzi ocenia innych nie do końca ich znając.W ocenie Urbana p > rzeważ > > a sztampa. > > To prawda. Oprócz tego świetnie się mieści w programie zohydzania lat 194 > 5 -198 > > 9. > > > Ano właśnie.... Chociaż właśnie w tamtych latach Urban (Rem, Kibic) nie był czł > onkiem partii, a wręcz flekowany był za swe odmienne spojrzenie na otaczająca g > o rzeczywistość. A obecnie jako jeden z symboli stanu wojennego jest świetną tarczą strzelniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 15:33 remez2 napisał: > > > A obecnie jako jeden z symboli stanu wojennego jest świetną tarczą strzelniczą. > Z tym, że strzelają do niego albo z kapiszonów, albo czyni to "ślepy snajper"... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 15:41 simera16 napisał: > Z tym, że strzelają do niego albo z kapiszonów, albo czyni to "ślepy snajper"... Bo tak naprawdę jest poza zasięgiem strzału. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 29.12.13, 16:03 remez2 napisał: > simera16 napisał: > > Z tym, że strzelają do niego albo z kapiszonów, albo czyni to "ślepy snaj > per"... > Bo tak naprawdę jest poza zasięgiem strzału. > W rzeczy samej...pzdr! :) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 07:00 instant.crush napisał: > > A co, dostrzegłeś w tym na tyle wysublimowane poczucie humoru, że tylko Ty i Ur > ban rozumiecie te "dziełka";)?? > A skąd pewność, że to twoja ocena jest trafna? Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Nie łam sobie głowy 27.12.13, 23:51 instant.crush napisał: > Krótkie filmiki, które zamieszcza na blogu, nie pozostawiają raczej wątpliwości > co do stanu jego umysłu. > To jest dla Ciebie za trudne! > > Odpowiedz Link Zgłoś
dziurlas Re: Ostatnie stadium Urbana 28.12.13, 02:07 Dupa z uszami robi z siebie kretyna. No to co? Odpowiedz Link Zgłoś
pracaonline14 Re: Ostatnie stadium Urbana 30.12.13, 00:19 Praca w domu , tyle ile poświęcisz czasu tyle zarobisz ; ) skroc.pl/praca_online To łatwe ; ) Odpowiedz Link Zgłoś