maverick9991 22.01.14, 20:43 Czy to jeszcze możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 20:45 oczywiście , tylko co znaczy normalnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka705 Re: A ta normalna, 22.01.14, 20:55 POPIS idzie na całość - to już narodziny dyktatury . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A ta normalna, 22.01.14, 21:04 No i masz - pierwszy znak normalnej to taki, że w niej takie i tacy, jak ty, nie wypisują bzdur!!! Czyli - jeszcze daleko nam do niej... :D *** uFielbiam tÓmaństFo!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 20:55 A wiesz ty dziurlasku, ile nowych "bździn" się przypałętało w ciągu tych 25 lat??? ... żeby daleko nie szukać: niejaki dziurlasek - musi z gÓFnianych narodowców - który ma w swoim słowniku (w zasadzie) tylko dwa słowa, parę przekleństw, kilka przydawek i to wszystko... *** uFielbiam tÓmaństFo!! Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 21:04 Normalna = zdelegalizowany PiS i wszelkie narodowe zbydlęcenia. KK wykopany do Watykanu - gdzie jego miejsce Pozostałe skrajności zarówno te z prawa jak i z lewa - w oddzielnych rezerwatach, żeby się wzajemnie nie pozabijali. Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 21:08 Prze "normalność" zapewne wyrażasz swoje pragnienie, żeby Polską rządzili nasi, a nie oni. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 21:10 Anie chciałeś powiedziec Wolski? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwnik_klamstwa Normalna Polska znaczy odkłamana 22.01.14, 22:43 Normalna Polska znaczy prawdziwa czytaj: - niezakłamana medialnie, - praworządna i bez afer typu PZU, ambergold, hazard, Chopin, MON, drogowa - (...) sporo tego, więc proszę o dopisywanie! ... 1. "Zaskakują dane o wykształceniu (podzieliło się nimi 70 proc. działaczy PO) - aż 14,1 tys. ukończyło tylko podstawówkę" 2.ryj:bo nigdy nie byłem ani milicjantem ani ormowcem i nawet nie dlatego ... posiadam kat D! symulowałem i mnie się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Normalna Polska znaczy odkłamana 22.01.14, 23:06 dlaczego zatem, propagujesz same kłamstwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 22:51 smoking pasuje idealnie dopiero w 7 pokoleniu mawiaja,a tu drugie dopiero przymierza smoking Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwnik_klamstwa Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 22:55 szwampuch, przestań zaśmiecać forum! ... zrozumiano?! ...do niego inaczej nie dociera... ... 1. "Zaskakują dane o wykształceniu (podzieliło się nimi 70 proc. działaczy PO) - aż 14,1 tys. ukończyło tylko podstawówkę" 2.ryj:bo nigdy nie byłem ani milicjantem ani ormowcem i nawet nie dlatego ... posiadam kat D! symulowałem i mnie się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 23:01 hehehe,czasy dobre minely bezpowrotnie aparatczyku pisowsko-peerlowski,wasze tupanie pletwa na nic...zrozumiano!...hehehehe...to ci glab kaczy Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwnik_klamstwa Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 23:03 maverick9991 napisał: > Czy to jeszcze możliwe? ... chciałbym rzeczowej dyskusji na forum, dotyczącej spraw ważnych a nie tych wiecznych durnoctw szwampucha, hrabiego, ryja i innych "rozmydlaczy" Dla przykładu sprawy ważne: Polskie Koleje w stanie agonalnym, energetyka, rolnictwo itd. ... 1. "Zaskakują dane o wykształceniu (podzieliło się nimi 70 proc. działaczy PO) - aż 14,1 tys. ukończyło tylko podstawówkę" 2.ryj:bo nigdy nie byłem ani milicjantem ani ormowcem i nawet nie dlatego ... posiadam kat D! symulowałem i mnie się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 23:59 przeciwnik_klamstwa Bredzisz że aż mdli. Polskie Koleje w stanie agonalnym Modernizacja linii, nowe składy, nowe inwestycje (choćby Pomorska Kolej Metropolitalna); a jak na skutek anomalii pogodowych jeden czy dwa pociągi się spóźnią to wrzask jest na całą Polskę. Za PRL-u zatłoczone do granic możłiwości pociągi spóźniały sie permanentnie i masowo, i to bez względu na pogodę i każdy uważał to za normę; ewenementem był przejazd w miarę konfortowo i punktualnie. Dziś zaś to co naówczas było codziennością stanowi pożywienie dla durnych Durczoków na dwa tygodnie i zajmuje 1/3 czasu we wszystkich magazynach informacyjnych. energetyka Pomimo pewnych braków w infrastrukturze (nadrabianych zreszta w miarę możliwości) jakoś nie zauważyłem "planowych wyłączeń" ani "20. stopnia zasilania", a kasandryczne wieszczenia różnych "specjalistów" jakoś się nie sprawdzają. rolnictwo Polska jest dziś jednym z największych producentów żywności w Europie, eksport jej stanowi ważną pozycję w dochodach państwa, a polska wieś przeżywa boom inwestycyjny jakiego nie miała od co najmniej stu lat. Maszyny, nowoczesne technologie, wielkoobszarowe gospodarstwa - wystarczy sie przejechać i zobaczyć. "itd." A konkretnie jakie "itd." ? Niespotykany przedtem wzrost długości życia przeciętnego Polaka (pomimo ponoć tak fatalnej służby zdrowia) ? A może te miliony głodujących którzy wyrzucają do śmieci setki tysięcy ton zywności ? Czy może problem zakorkowanych milionami samochodów miast ? Czy też owe puste półki w hipermarketach po których krążą tłumy próbując upolować coś "spod lady" (najchętniej "odrzut z eksportu") ? Tak że drogi "przeciwniku kłamstwa" - jeśli poważnie traktujesz swój nick to przy najbliższej okazji powinieneś obić sobie mordę, bo gorszego łgarza niż ty trudno znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Chcę normalnej Polski! 23.01.14, 10:41 Zakładaj merytoryczne wątki na te tematy, a będziesz miał dyskusję. Może nie będzie przesadnie intensywna, ale parę osób pewnie się wypowie. Póki co tego nie robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 23:12 Stwórz ją sobie, wokół siebie. Dobierz przyjaciół, znajomych, załóż sobie krany zakręcanie nie pokrętłem a lewarem aby nie kręcić lecz jednym ruchem dłoni, dom jednopoziomowy aby na starość nie po piętrach, na kilka miesięcy do ciepłych krajów gdzie życie tańsze, rower a samochód na dalsze wypady. Internet jako źródło komunikowania się i zarabiania na to spokojne życie. Czego byś jeszcze oczekiwał od tych co w nienormalnej żyją? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Chcę normalnej Polski! 22.01.14, 23:14 Jasne. Biorąc pod uwagę, że pojęcie normalności jest subiektywne i chwilowe... Najlepiej będzie jak kupisz se jakieś państwo i nazwiesz je Polską. Potem tylko musisz urządzić je wg własnego widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re:"Chcę normalnej Polski!Czy to jeszcze możliwe?" 23.01.14, 10:26 TAK! Jedź do JuEsEj - do hicago, na green point. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re:"Chcę normalnej Polski!Czy to jeszcze możliwe? 23.01.14, 10:30 a wiza? Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: "a wiza? ? 23.01.14, 10:37 Eksponaty do skansenów podhalańskich na całym świecie dostarcza się bez wiz - dlatego normalni potem nie mogą ich dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Chcę normalnej Polski! 23.01.14, 10:36 Podpisuję się pod tym postulatem. Też chcę normalnej tylko problmem jest zdefiniowanie pojęcia normalności. Odpowiedz Link Zgłoś