Dodaj do ulubionych

Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat :)

23.01.14, 13:49
www.tvn24.pl/turyste-z-niemiec-wyprosili-noca-na-mroz-przerwa-technologiczna,390497,s.html
A, że się opierał (miał bilet na pociąg) to trafił na policję.
Obserwuj wątek
    • zayka_nr11 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:07
      jego problem by się pogłębił jakby go zaczęli leczyć w jakimś szpitalu

Biedny Niemiec, nie wie że jak tu turysta przyjeżdża to powinien mieć pod językiem kapsułkę z cjankiem
      • x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:21
        Widać nie wiedział ze w Elblagu pis wygrał wybory i zajmują się umacnianiem waaaaaaaaaadzy, przekopem Mierzei Wiślanej a nie jakimiś przeszkadzającymi w Wielkim Dziele genseka turystami.
        • zayka_nr11 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:27
          bredzisz jak przebudzony z narkozy
          • x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 17:42
            To znaczy znowu przegrali? Czyżby tym razem Palikot nie pomógł?
            • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:03
              x2468 napisał:

> To znaczy znowu przegrali? Czyżby tym razem Palikot nie pomógł?

A co ma Palikot to firmy "zarządzanej" przez panią premierzycę?
              • tomjani Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 18:38
                Do tego jeszcze policja z Elbląga zachowała się całkiem O.K., nieprawdaż?
        • wiosnaludzikow Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:48
          A co ma ten dworzec PKP do władzy lokalnej ?
          Kompletny oszołom jesteś.
          • x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 17:45
            Czyli wszystko jasne. Wina Tuska.
            • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 20:18
              x2468 napisał:

> Czyli wszystko jasne. Wina Tuska.

Spoko. Się sprywatyzuje.
              • x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:54
                Już dawno w 2000 roku zgodnie z ustawa z 1996 roku się sprywatyzowało. Może wiesz kto wtedy rządził? Teraz się nazywa PKP SA .
                pkpsa.pl/pkpsa/bip/prywatyzacja.html
                • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 23:11
                  x2468 napisał:

> Już dawno w 2000 roku zgodnie z ustawa z 1996 roku się sprywatyzowało. Może wie
                  > sz kto wtedy rządził? Teraz się nazywa PKP SA .
                  > pkpsa.pl/pkpsa/bip/prywatyzacja.html

:) LOT chyba też jest SA?
        • hummer Fakturę do zwrotu dostanie Bieńskowska 23.01.14, 14:49
          x2468 napisał:

> Widać nie wiedział ze w Elblagu pis wygrał wybory i zajmują się umacnianiem waa
          > aaaaaaaadzy, przekopem Mierzei Wiślanej a nie jakimiś przeszkadzającymi w Wielk
          > im Dziele genseka turystami.

Dworzec odremontowano z środków EU. Dura lex sed lex.
    • m.c.hrabia Re: ten miał mniej farta 23.01.14, 14:28
      www.fakt.pl/polak-zabity-przez-komisarza-niemieckiej-policji,artykuly,431939,1.html
      • volupte Re: ten miał mniej farta 23.01.14, 14:50
        Ale na własne życzenie.
      • remez2 Re: ten miał mniej farta 23.01.14, 14:55
        Gdyby głodnych nakarmić bezrobotnymi, do zwolnionych mieszkań przeprowadzili by się bezdomni i trzy podstawowe problemy zniknęłyby.
      • hummer Re: ten miał mniej farta 23.01.14, 17:29
        m.c.hrabia napisał:

> www.fakt.pl/polak-zabity-przez-komisarza-niemieckiej-policji,artykuly,431939,1.html

Wszyscy zdrowi?
    • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:55
      Nie ma w tym nic śmiesznego. Opinia pójdzie w świat.

Miał bilet, był mróz - miał prawo przeczekać w poczekalni.

Już jest próba mataczenia. Firma ochroniarska pewnie nie poniesie konsekwnecji.

Niech stara się o odszkodowanie ( skoro można za ostatnie namaszczenie ? )
      • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 15:04
        mila2712 napisała:

> Nie ma w tym nic śmiesznego. Opinia pójdzie w świat.
        >
        > Miał bilet, był mróz - miał prawo przeczekać w poczekalni.
        >
        > Już jest próba mataczenia. Firma ochroniarska pewnie nie poniesie konsekwnecji.
        >
        > Niech stara się o odszkodowanie ( skoro można za ostatnie namaszczenie ? )

Ten dworzec wyremontowano z pieniędzy podatników UE. Także tego Niemca. Nie zdziwię się jak Bieńkowska dostanie wezwanie do zwrotu środków UE, które poszły na ten dworzec, by służył ludziom, a nie przerwie technologicznej.
        • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 18:39
          hummer napisał:

> Ten dworzec wyremontowano z pieniędzy podatników UE. Także tego Niemca. Nie zdz
          > iwię się jak Bieńkowska dostanie wezwanie do zwrotu środków UE, które poszły na
          > ten dworzec, by służył ludziom, a nie przerwie technologicznej.
          Wątpię. Zwrot środków może byc wtedy gdy wykorzystano je niezgodnie z przeznaczeniem. A tu tego nie było. Przerwy są niezbędne. Zawinił czynnik ludzki ( nagdorliwość)
          • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 19:30
            mila2712 napisała:

> hummer napisał:
            >
            > > Ten dworzec wyremontowano z pieniędzy podatników UE. Także tego Niemca. N
            > ie zdz
            > > iwię się jak Bieńkowska dostanie wezwanie do zwrotu środków UE, które pos
            > zły na
            > > ten dworzec, by służył ludziom, a nie przerwie technologicznej.
            > Wątpię. Zwrot środków może byc wtedy gdy wykorzystano je niezgodnie z przeznacz
            > eniem. A tu tego nie było. Przerwy są niezbędne. Zawinił czynnik ludzki ( nagdo
            > rliwość)

Polibuda wybudowała geocentrum za unijną kasę. Nawet terenu nie mogą ogrodzić przez 5 lat. Teren ogólnie dostępny i miejsce parkingowe dla pracowników wrocławskich wodociągów.
            A tu mamy przypadek wyrzucania ludzi z poczekalni, którzy oczekują na pociąg z zakupionym biletem.
            • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:19
              hummer napisał:

> Polibuda wybudowała geocentrum za unijną kasę. Nawet terenu nie mogą ogrodzić p
              > rzez 5 lat.
              A cóż to nie mogą zwrócić się z wnioskiem o unijne środki ? Serio pytam.

Teren ogólnie dostępny i miejsce parkingowe dla pracowników wrocław
              > skich wodociągów.

Wodociągów powiadasz ? Acha.
              Znaczy sąsiedztwo.
              > A tu mamy przypadek wyrzucania ludzi z poczekalni, którzy oczekują na pociąg z
              > zakupionym biletem.
              Szczyt chamstwa i głupoty ( innego wyjasnienia nie znajduję )
              Powinien walczyć o odszkodowanie.
              • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:23
                mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                >
                > > Polibuda wybudowała geocentrum za unijną kasę. Nawet terenu nie mogą ogro
                > dzić p
                > > rzez 5 lat.
                > A cóż to nie mogą zwrócić się z wnioskiem o unijne środki ? Serio pytam.

Środki unijnych podatników dostali. Teren ma być wykorzystywany zgodnie z przeznaczeniem i dostępny dla wszystkich.

> Teren ogólnie dostępny i miejsce parkingowe dla pracowników wrocław
                > > skich wodociągów.
                >
                > Wodociągów powiadasz ? Acha.
                > Znaczy sąsiedztwo.
                > > A tu mamy przypadek wyrzucania ludzi z poczekalni, którzy oczekują na poc
                > iąg z
                > > zakupionym biletem.
                > Szczyt chamstwa i głupoty ( innego wyjasnienia nie znajduję )
                > Powinien walczyć o odszkodowanie.

Powinien walczyć o zwrot swoich podatków.
                • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:31
                  hummer napisał:
                  > Powinien walczyć o zwrot swoich podatków.
                  Bo unijne środki ?
                  Nie o odszkodowanie.
                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:38
                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                    > > Powinien walczyć o zwrot swoich podatków.
                    > Bo unijne środki ?
                    > Nie o odszkodowanie.

A co mu tam kilka euro? Zaliczył noclegownię. Zaliczył komisariat. Dobrze, że był trzeźwy a policjanci uczciwi to nie zaliczył żłobka.
                    • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:42
                      hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                      >
                      > > hummer napisał:
                      > > > Powinien walczyć o zwrot swoich podatków.
                      > > Bo unijne środki ?
                      > > Nie o odszkodowanie.
                      >
                      > A co mu tam kilka euro? Zaliczył noclegownię. Zaliczył komisariat. Dobrze, że b
                      > ył trzeźwy a policjanci uczciwi to nie zaliczył żłobka.
                      Nie wiemy jakie byłoby odszkodowanie. Chodzi też o zasady - zdaniem PKP miało być otwarte.
                      Owszem zaliczył....ale nie był winien.
                      • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:47
                        mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                        >
                        > > mila2712 napisała:
                        > >
                        > > > hummer napisał:
                        > > > > Powinien walczyć o zwrot swoich podatków.
                        > > > Bo unijne środki ?
                        > > > Nie o odszkodowanie.
                        > >
                        > > A co mu tam kilka euro? Zaliczył noclegownię. Zaliczył komisariat. Dobrze
                        > , że b
                        > > ył trzeźwy a policjanci uczciwi to nie zaliczył żłobka.
                        > Nie wiemy jakie byłoby odszkodowanie. Chodzi też o zasady - zdaniem PKP miało b
                        > yć otwarte.
                        > Owszem zaliczył....ale nie był winien.

Odszkodowanie PKP by mu zwróciło gdyby pociąg był opóźniony o ponad 2 h - dostałby połowę ceny biletu. :)

Pociąg przyjechał o czasie, tylko delikwent przybył za wcześnie :)
                        • nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:50
                          Nie zawsze, nie zawsze.

Wiem coś o tym.Herbatę mi podali przy czterech godzinach opóźnienia.

hummer napisał: Odszkodowanie PKP by mu zwróciło gdyby pociąg był opóźniony o ponad 2 h - dosta
                          > łby połowę ceny biletu. :)
                        • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:58
                          hummer napisał:

> Odszkodowanie PKP by mu zwróciło gdyby pociąg był opóźniony o ponad 2 h - dosta
                          > łby połowę ceny biletu. :)
                          W Poznaniu w kasach panie o zwrotach nic nie wiedziały (pytanie dziennikarza)
                          > Pociąg przyjechał o czasie, tylko delikwent przybył za wcześnie :)
                          Wprawdzie nie jestem prawnikiem...ale sądzę, że możnaby wyciągnąć co nieco z PKP.
                          Może ogłoszenie z przeprosinami.

• hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:04
                            mila2712 napisała:
                            > Wprawdzie nie jestem prawnikiem...ale sądzę, że możnaby wyciągnąć co nieco z PK
                            > P.

Sądziłabyś się o 2 € czy kilka milionów €?
                            • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:11
                              Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda
                              • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:13
                                mila2712 napisała:

> Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda

Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy.
                                • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:14
                                  hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                  >
                                  > > Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda
                                  >
                                  > Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy.
                                  A ja nie jestem Bieńkowską.
                                  Blondynką też nie.
                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:15
                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                    >
                                    > > mila2712 napisała:
                                    > >
                                    > > > Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda
                                    > >
                                    > > Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy.
                                    > A ja nie jestem Bieńkowską.
                                    > Blondynką też nie.

To jaki masz interes by dostać 2 zamiast milionów?
                                    • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:21
                                      hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                      >
                                      > > hummer napisał:
                                      > >
                                      > > > mila2712 napisała:
                                      > > >
                                      > > > > Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda
                                      > > >
                                      > > > Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy.
                                      > > A ja nie jestem Bieńkowską.
                                      > > Blondynką też nie.
                                      >
                                      > To jaki masz interes by dostać 2 zamiast milionów?
                                      kto zaczął o pieniądzach ja czy ty?
                                      • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:22
                                        mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                        >
                                        > > mila2712 napisała:
                                        > >
                                        > > > hummer napisał:
                                        > > >
                                        > > > > mila2712 napisała:
                                        > > > >
                                        > > > > > Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda
                                        > > > >
                                        > > > > Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy.
                                        > > > A ja nie jestem Bieńkowską.
                                        > > > Blondynką też nie.
                                        > >
                                        > > To jaki masz interes by dostać 2 zamiast milionów?
                                        > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty?

Ja.
                                        • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:24
                                          hummer napisał:

> > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty?
                                          >
                                          > Ja.
                                          To nie wmawiaj mi interesu.
                                          Nie wszystko w życiu sprowadza się do pieniędzy.
                                          • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:25
                                            mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                            >
                                            >
                                            > > > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty?
                                            > >
                                            > > Ja.
                                            > To nie wmawiaj mi interesu.
                                            > Nie wszystko w życiu sprowadza się do pieniędzy.

Nie, ale jak się widzi, że są marnowane, to się scyzoryk otwiera :)
                                            • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:30
                                              hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                              >
                                              > > hummer napisał:
                                              > >
                                              > >
                                              > > > > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty?
                                              > > >
                                              > > > Ja.
                                              > > To nie wmawiaj mi interesu.
                                              > > Nie wszystko w życiu sprowadza się do pieniędzy.
                                              >
                                              > Nie, ale jak się widzi, że są marnowane, to się scyzoryk otwiera :)
                                              Nie są marnowane -przecież dworzec spełnia swoją rolę. To zła organizacja...
                                              • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:31
                                                mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                >
                                                > > mila2712 napisała:
                                                > >
                                                > > > hummer napisał:
                                                > > >
                                                > > >
                                                > > > > > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty?
                                                > > > >
                                                > > > > Ja.
                                                > > > To nie wmawiaj mi interesu.
                                                > > > Nie wszystko w życiu sprowadza się do pieniędzy.
                                                > >
                                                > > Nie, ale jak się widzi, że są marnowane, to się scyzoryk otwiera :)
                                                > Nie są marnowane -przecież dworzec spełnia swoją rolę. To zła organizacja...

nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy.
                                                • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:37
                                                  hummer napisał:
                                                  > nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy.
                                                  Raczej zmiana zarządzajacego.
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:48
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    > > nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy.
                                                    > Raczej zmiana zarządzajacego.

Wymuszona zwrotem kasy.
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 08:04
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > hummer napisał:
                                                    > > > nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy.
                                                    > > Raczej zmiana zarządzajacego.
                                                    >
                                                    > Wymuszona zwrotem kasy.
                                                    Lub interesem patyjnym.
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 14:48
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > hummer napisał:
                                                    > > > > nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy.
                                                    > > > Raczej zmiana zarządzajacego.
                                                    > >
                                                    > > Wymuszona zwrotem kasy.
                                                    > Lub interesem patyjnym.

Interes partii interesem narodu :)
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 17:39
                                                    hummer napisał:

> Interes partii interesem narodu :)
                                                    Błędne założenie.
                                                    Interes partii = interes członków. Naród jest nieważny.
                                                    ( jak ulał pasuje do PO - KGHM )
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 17:47
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > Interes partii interesem narodu :)
                                                    > Błędne założenie.
                                                    > Interes partii = interes członków. Naród jest nieważny.
                                                    > ( jak ulał pasuje do PO - KGHM )

1600 m pod ziemię ich zesłać :)
                                                    Lepiej widać po Rafinerii w Płocku. Kolejny kwartał na minus.
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 18:11
                                                    hummer napisał:

> 1600 m pod ziemię ich zesłać :)

Przecież toto mają dwie lewe do roboty
                                                    > Lepiej widać po Rafinerii w Płocku. Kolejny kwartał na minus.
                                                    Pewnie nagrody :)
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 21:23
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > 1600 m pod ziemię ich zesłać :)
                                                    >
                                                    > Przecież toto mają dwie lewe do roboty
                                                    > > Lepiej widać po Rafinerii w Płocku. Kolejny kwartał na minus.
                                                    > Pewnie nagrody :)

Ponad 400 baniek w plecy.
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 22:55
                                                    hummer napisał:

> Ponad 400 baniek w plecy.
                                                    Ooooo jakieś pomysły ?
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 00:02
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > Ponad 400 baniek w plecy.
                                                    > Ooooo jakieś pomysły ?

Dobry prezes :)
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 10:27
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > hummer napisał:
                                                    > >
                                                    > > > Ponad 400 baniek w plecy.
                                                    > > Ooooo jakieś pomysły ?
                                                    >
                                                    > Dobry prezes :)
                                                    Chyba odwrotnie kiepski prezes
                                                    :)
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 16:56
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > hummer napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > > Ponad 400 baniek w plecy.
                                                    > > > Ooooo jakieś pomysły ?
                                                    > >
                                                    > > Dobry prezes :)
                                                    > Chyba odwrotnie kiepski prezes
                                                    > :)

W gospodarce tynkowej jeden traci drugi zyskuje :)
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 16:56
                                                    hummer napisał:

> > > Dobry prezes :)
                                                    > > Chyba odwrotnie kiepski prezes
                                                    > > :)
                                                    >
                                                    > W gospodarce tynkowej jeden traci drugi zyskuje :)

W gospodarce rynkowej :)
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 17:29
                                                    hummer napisał:

> W gospodarce rynkowej :)
                                                    Powiedż to tym co robią na prezesa łobuza
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 18:03
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > W gospodarce rynkowej :)
                                                    > Powiedż to tym co robią na prezesa łobuza

Wiesz o tym, że zamarzło już 35 osób. Prezes łobuz musi odejść, a nie ludzie z ochrony. To nie oni przecież wymyślili przerwę technologiczną.
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 19:23
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > hummer napisał:
                                                    > >
                                                    > > > W gospodarce rynkowej :)
                                                    > > Powiedż to tym co robią na prezesa łobuza
                                                    >
                                                    > Wiesz o tym, że zamarzło już 35 osób. Prezes łobuz musi odejść, a nie ludzie z
                                                    > ochrony. To nie oni przecież wymyślili przerwę technologiczną.
                                                    Tak czytałam o ofiarach mrozu. Prezes łobuz też powinie odejść (lub wyjechać na taczce) zanim firma ogłosi upadłość. Ochroniarze też.....trzeba bylo myśleć. A jeśli mieli polecenie na pismie niech idą do sądu pracy....
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 20:39
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > hummer napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > > W gospodarce rynkowej :)
                                                    > > > Powiedż to tym co robią na prezesa łobuza
                                                    > >
                                                    > > Wiesz o tym, że zamarzło już 35 osób. Prezes łobuz musi odejść, a nie lud
                                                    > zie z
                                                    > > ochrony. To nie oni przecież wymyślili przerwę technologiczną.
                                                    > Tak czytałam o ofiarach mrozu. Prezes łobuz też powinie odejść (lub wyjechać na
                                                    > taczce) zanim firma ogłosi upadłość. Ochroniarze też.....trzeba bylo myśleć. A
                                                    > jeśli mieli polecenie na pismie niech idą do sądu pracy....

Sąd pracy dla umów śmieciowych? Śmieszna jesteś :)
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 22:01
                                                    hummer napisał:

> Sąd pracy dla umów śmieciowych?
                                                    Każdy ochroniarz pracuje na umowę zlecenia ?
                                                    Jeżeli zwolnieni pracowali na zlecenie to nie
                                                    Śmieszna jesteś :)
                                                    Utrzymuj tą rozmowę na odpowiednim poziomie
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 26.01.14, 00:03
                                                    Staram się.
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 26.01.14, 11:21
                                                    hummer napisał:

> Staram się.
                                                    Jakoś kiepsko to wychodzi.......czasami
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 27.01.14, 00:35
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > Staram się.
                                                    > Jakoś kiepsko to wychodzi.......czasami

Na szczęście idzie odwilż.
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 27.01.14, 07:45
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > hummer napisał:
                                                    > >
                                                    > > > Staram się.
                                                    > > Jakoś kiepsko to wychodzi.......czasami
                                                    >
                                                    > Na szczęście idzie odwilż.
                                                    W pogodzie to na pwno nie
                                                    To już nie twarda rzyć ?
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 28.01.14, 01:09
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > hummer napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > > Staram się.
                                                    > > > Jakoś kiepsko to wychodzi.......czasami
                                                    > >
                                                    > > Na szczęście idzie odwilż.
                                                    > W pogodzie to na pwno nie
                                                    > To już nie twarda rzyć ?

+1
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 28.01.14, 08:05
                                                    hummer napisał:
                                                    > +1
                                                    Niemozliwe za oknem -5 a w samochodzie -4
                                                    :)
          • nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:24
            Niezbędne bo?

mila2712 napisała: Przerwy są niezbędne.
            • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:26
              nickbezznaczenia napisał(a):

> Niezbędne bo?
              >
              > mila2712 napisała: Przerwy są niezbędne.

Mopownik ma tak dużego mopa, że mopuje na raz cały dworzec. :)
              • nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:28
                Jeżeli tak, to nie mam więcej pytań. ;)

hummer napisał: Mopownik ma tak dużego mopa, że mopuje na raz cały dworzec. :)
            • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:35

> Niezbędne bo?
              >
              > mila2712 napisała: Przerwy są niezbędne.
              Konieczność wykonania prac - a dla bezpieczeństwa należałoby usunąć podóżnych. W dzień za duży ruch więc praca w nocy.
              oczywiście mowa ogólnie o przerwach (konerwacyjno-naprawczych) bez odniesienia do tego konkretnego przypadku.

W Hiszpanii na lotnisku (Girona) zamykano toalety na 1.5 godziny - przerwa na sprzatanie. Nikogo nie obchodziło czy musisz skorzystać czy nie. Dziwne panują zwyczaje.
              • nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:37
                A co oni tak 'conocnie' naprawiają w poczekalni? I czym to ma niby grozić podróżnym?
                • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:44

> A co oni tak 'conocnie' naprawiają w poczekalni? I czym to ma niby grozić podró
                  > żnym?
                  Conocnie pewnie nic - miałam na mysli sporadyczne przypadki
                  Tutaj staję w obronie podróżnego.
                  • nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:47
                    Sporadyczne tak, ale to się dzieje co noc i to jest problem.
                    • hummer Scczególnie w ziemie, kiedy sama premierzyca 23.01.14, 21:48

> Sporadyczne tak, ale to się dzieje co noc i to jest problem.

mówi - "taki mamy klimat".
                      • nickbezznaczenia Re: Scczególnie w ziemie, kiedy sama premierzyca 23.01.14, 21:50
                        No bo mamy. ;)
                    • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:13

> Sporadyczne tak, ale to się dzieje co noc i to jest problem.
                      PKP wyjasnia sprawę. Oby na korzyść podróżnych
                      • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:14
                        mila2712 napisała:

> nickbezznaczenia napisał(a):
                        >
                        > > Sporadyczne tak, ale to się dzieje co noc i to jest problem.
                        > PKP wyjasnia sprawę. Oby na korzyść podróżnych

W spółce dworce może coś drgnie. Ale biedni Ci co wyjada za dworzec.
              • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:40
                mila2712 napisała:

> nickbezznaczenia napisał(a):
                >
                > > Niezbędne bo?
                > >
                > > mila2712 napisała: Przerwy są niezbędne.
                > Konieczność wykonania prac - a dla bezpieczeństwa należałoby usunąć podóżnych.
                > W dzień za duży ruch więc praca w nocy.

Byłaś kiedyś w supermarkecie?

Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klientów.
                • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:45
                  hummer napisał:

> Byłaś kiedyś w supermarkecie?
                  To ma być kiepski żart ?
                  W dziczy nie mieszkam.
                  > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klientów.
                  Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak.
                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:49
                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                    >
                    > > Byłaś kiedyś w supermarkecie?
                    > To ma być kiepski żart ?
                    > W dziczy nie mieszkam.
                    > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klientów.
                    > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak.

To już problem regionalnego wychowania.
                    • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:59
                      hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                      >
                      > > hummer napisał:
                      > >
                      > > > Byłaś kiedyś w supermarkecie?
                      > > To ma być kiepski żart ?
                      > > W dziczy nie mieszkam.
                      > > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klientów.
                      > > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak.
                      >
                      > To już problem regionalnego wychowania.
                      Nie sądzę.
                      • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:05
                        mila2712 napisała:
                        > > > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klie
                        > ntów.
                        > > > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak.
                        > >
                        > > To już problem regionalnego wychowania.
                        > Nie sądzę.

We Wrocławiu nie zdarzyło mi się by mopownik coś na kimś wymusił.
                        • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:12
                          hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                          > > > > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszani
                          > a klie
                          > > ntów.
                          > > > > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak.
                          > > >
                          > > > To już problem regionalnego wychowania.
                          > > Nie sądzę.
                          >
                          > We Wrocławiu nie zdarzyło mi się by mopownik coś na kimś wymusił.

To nie znaczy, że takiej sytuacji nie było.
                          • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:13
                            mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                            >
                            > > mila2712 napisała:
                            > > > > > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypr
                            > aszani
                            > > a klie
                            > > > ntów.
                            > > > > > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak.
                            > > > >
                            > > > > To już problem regionalnego wychowania.
                            > > > Nie sądzę.
                            > >
                            > > We Wrocławiu nie zdarzyło mi się by mopownik coś na kimś wymusił.
                            >
                            > To nie znaczy, że takiej sytuacji nie było.

Mi się nie zdarzyło.
                            • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:14
                              hummer napisał:

> Mi się nie zdarzyło.
                              Mi osobiście, też nie....byłam tylko świadkiem
                              • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:16
                                mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                >
                                > > Mi się nie zdarzyło.
                                > Mi osobiście, też nie....byłam tylko świadkiem

Dlatego pisze o wychowaniu :)
                                • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:22
                                  hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                  >
                                  > > hummer napisał:
                                  > >
                                  > > > Mi się nie zdarzyło.
                                  > > Mi osobiście, też nie....byłam tylko świadkiem
                                  >
                                  > Dlatego pisze o wychowaniu :)
                                  Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ?
                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:26
                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                    >
                                    > > mila2712 napisała:
                                    > >
                                    > > > hummer napisał:
                                    > > >
                                    > > > > Mi się nie zdarzyło.
                                    > > > Mi osobiście, też nie....byłam tylko świadkiem
                                    > >
                                    > > Dlatego pisze o wychowaniu :)
                                    > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ?

Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :)
                                    • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:34
                                      hummer napisał:

> > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ?
                                      >
                                      > Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :)
                                      Ja i lincz ?
                                      • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:35
                                        mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                        >
                                        > > > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ?
                                        > >
                                        > > Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :)
                                        > Ja i lincz ?

Aż tak Cię nie znam :)
                                        • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:37
                                          hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                          >
                                          > > hummer napisał:
                                          > >
                                          > > > > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ?
                                          > > >
                                          > > > Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :)
                                          > > Ja i lincz ?
                                          >
                                          >
                                          > Aż tak Cię nie znam :)
                                          Ja mam dobre serce. Słowo lincz jest mi obce.
                                          :P
                                          • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:52
                                            mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                            >
                                            > > mila2712 napisała:
                                            > >
                                            > > > hummer napisał:
                                            > > >
                                            > > > > > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ?
                                            > > > >
                                            > > > > Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :)
                                            > > > Ja i lincz ?
                                            > >
                                            > >
                                            > > Aż tak Cię nie znam :)
                                            > Ja mam dobre serce. Słowo lincz jest mi obce.
                                            > :P

Lepiej mieć twardą rzyć.
                                            • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 08:05
                                              hummer napisał:
                                              > Lepiej mieć twardą rzyć.
                                              No nie wiem nie wiem......to z doświadczenia ?
                                              • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 17:48
                                                mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                > > Lepiej mieć twardą rzyć.
                                                > No nie wiem nie wiem......to z doświadczenia ?

Pamiętaj, że żyję na Dzikim Zachodzie :)
                                                • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 22:56
                                                  hummer napisał:

> Pamiętaj, że żyję na Dzikim Zachodzie :)
                                                  Przecież ja też żyję na Zachodzie ....w czymże on jest dziki ?
                                                  :P
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 23:02
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > Pamiętaj, że żyję na Dzikim Zachodzie :)
                                                    > Przecież ja też żyję na Zachodzie ....w czymże on jest dziki ?
                                                    > :P

Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :)
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 23:04
                                                    hummer napisał:

> Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :)
                                                    Serio ?
                                                    Ejże....
                                                    Pionierzy z ZSRR ..... :)
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 23:16
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :)
                                                    > Serio ?
                                                    > Ejże....
                                                    > Pionierzy z ZSRR ..... :)

Z Wielkopolski :)
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 23:21
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > hummer napisał:
                                                    > >
                                                    > > > Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :)
                                                    > > Serio ?
                                                    > > Ejże....
                                                    > > Pionierzy z ZSRR ..... :)
                                                    >
                                                    > Z Wielkopolski :)
                                                    Tak ? Dowody macie użytkowniku ?
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 00:03
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > hummer napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > > Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :)
                                                    > > > Serio ?
                                                    > > > Ejże....
                                                    > > > Pionierzy z ZSRR ..... :)
                                                    > >
                                                    > > Z Wielkopolski :)
                                                    > Tak ? Dowody macie użytkowniku ?

Przecież zapisałaś się do PRW, wystarczy poszukać w archiwach.
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 10:29
                                                    hummer napisał:

>
                                                    > Przecież zapisałaś się do PRW, wystarczy poszukać w archiwach.
                                                    PRW co to jest ?
                                                    O kolega siega do archiwów...no no to ja też :P
                                                  • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 18:31
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > Przecież zapisałaś się do PRW, wystarczy poszukać w archiwach.
                                                    > PRW co to jest ?
                                                    > O kolega siega do archiwów...no no to ja też :P

prw.pl
                                                  • mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 19:24
                                                    Wiem....wpadłam na to po napisaniu postu.
                                                    Mam tam ogromne zaległości.
      • x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:59
        W Niemczech jest przy dworcu coś takiego jak bahnhofmission. Prowadzi to Caritas:
        www.bahnhofsmission.de/Zapraszamy.339.0.html
        "nasz" Caritas ma ważniejsze sprawy na głowie, może należy poprosić Owsiaka o pomoc pisieta??
        • hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:07
          x2468 napisał:

> W Niemczech jest przy dworcu coś takiego jak bahnhofmission. Prowadzi to Carita
          > s:
          > www.bahnhofsmission.de/Zapraszamy.339.0.html
          > "nasz" Caritas ma ważniejsze sprawy na głowie, może należy poprosić Owsiaka o p
          > omoc pisieta??

To jest przytułek dla bezdomnych.
          nie porównuj tego z hotelem DB.
          • x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:14
            Przeczytaj co piszą na zalinkowanej stronie, strona jest w języku polskim:
            "Podczas podróży: Informacja i pomoc przy porozumiewaniu się. Przy wsiadaniu, wysiadaniu lub przesiadaniu się na dworcu PKP. Pomoc podczas pobytu na dworcu PKP, pomoc z noclegiem, z wózkiem inwalickim, z wózkiem bagażowym lub przy windach i wyciągach elektrycznych.

Ponadto, opiekujemy się dziećmi w pociągach PKP, w trakcie podróżowania bez opieki rodzica, pomiędzy sześciu i piętnastu lat. (Kids on Tour)"
            • hummer Chyba, że szaleje mopownik :) 23.01.14, 22:17
              x2468 napisał:

> Przeczytaj co piszą na zalinkowanej stronie, strona jest w języku polskim:
              > "Podczas podróży: Informacja i pomoc przy porozumiewaniu się. Przy wsiadaniu, w
              > ysiadaniu lub przesiadaniu się na dworcu PKP. Pomoc podczas pobytu na dworcu PK
              > P, pomoc z noclegiem, z wózkiem inwalickim, z wózkiem bagażowym lub przy windac
              > h i wyciągach elektrycznych.
              >
              > Ponadto, opiekujemy się dziećmi w pociągach PKP, w trakcie podróżowania bez opi
              > eki rodzica, pomiędzy sześciu i piętnastu lat. (Kids on Tour)"

wtedy nocleg dla rodziny w przytułku dla bezdomnych.
              • x2468 Re: Chyba, że szaleje mopownik :) 24.01.14, 23:13
                Nie wiem,nie korzystałem.
    • qqazz Aj tam, pewnie rewizjonista i prowokator 23.01.14, 21:36

pozdrawiam
    • alistair-p Ordnung muss sein !!! 23.01.14, 21:55
      Takie było rozporządzenie.Dworzec zamknięty.Polacy byli na tym dworcu może?Powołujemy się w Polsce na niemiecki porządek to tak musiało się stać.Ciekawe czy w takim samym wypadku w Niemczech pozostawiono by Polaka w poczekalni.
      • hummer Re: Ordnung muss sein !!! 23.01.14, 22:09
        alistair-p napisał:

> Takie było rozporządzenie.Dworzec zamknięty.Polacy byli na tym dworcu może?Powo
        > łujemy się w Polsce na niemiecki porządek to tak musiało się stać.Ciekawe czy w
        > takim samym wypadku w Niemczech pozostawiono by Polaka w poczekalni.

W poczekalni może nie. Ale odwiedziłby na 10 minut główna halę dworca, a nie przytułek dla bezdomnych lub komisariat w zamian za postawienie się by nie być wyrzuconym na mróz. taki mamy klimat.
        • nazimno Taki Ordnung jest w Duesseldorfie: 23.01.14, 22:22

www.rp-online.de/nrw/staedte/duesseldorf/u-bahn-fuer-obdachlose-oeffnen-aid-1.1140022
          Diakonia w Duesseldorfie oraz organizacje pomocowe apeluja do wladz, aby w czasie zimy
          stacje metra otwarte byly dla bezdomnych w nocy.
          Wl,adz emetra odpowiadaj, ze od tego sa odpowidnie organizacje.

Reszte mozna sobie przetlumaczyc automatycznie dowolnym dostepnym narzedziem.
          • nazimno Choc to jest z 2010 rou, to sprawa jest nadal 23.01.14, 22:23
            aktualna, bo to problem duzych miast.
          • hummer Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:24
            nazimno napisał:

>
            > www.rp-online.de/nrw/staedte/duesseldorf/u-bahn-fuer-obdachlose-oeffnen-aid-1.1140022
            > Diakonia w Duesseldorfie oraz organizacje pomocowe apeluja do wladz, aby w czas
            > ie zimy
            > stacje metra otwarte byly dla bezdomnych w nocy.
            > Wl,adz emetra odpowiadaj, ze od tego sa odpowidnie organizacje.
            >
            > Reszte mozna sobie przetlumaczyc automatycznie dowolnym dostepnym narzedziem.
            • mila2712 Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:29
              Ja wiem co to czeskie metro.
              • hummer Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:30
                mila2712 napisała:

> Ja wiem co to czeskie metro.

kursuje między miejscowościami? :)
                • nazimno Ale.... ostatni akapit: 23.01.14, 22:33
                  Im Hauptbahnhof hat die Deutsche Bahn keine Probleme. Bahnhofsmanager Jörg Seelmeyer erklärte: "Wir lassen niemanden erfrieren, Wer sich an unsere Hausordnung hält, wird bei diesen Temperaturen im Bahnhof geduldet."

Kolej (Deutsche Bahn) jest innego zdania i nie pozwoli nikomu zamarznac.
                  • x2468 Re: Ale.... ostatni akapit: 24.01.14, 23:23
                    "Wer sich an unsere Hausordn
                    > ung hält, wird bei diesen Temperaturen im Bahnhof geduldet.":
                    Na którym dworcu? Nie sadze aby DB zatrudniła człowieka który będzie pilnował czy bezdomny przestrzega przepisów dworcowych. pewnie mowa o dużym dworcu kolejowym który pozostaje otwarty cala noc a w mroźne noce obsługa toleruje bezdomnych.
                    • x2468 Re: Ale.... ostatni akapit: 24.01.14, 23:55
                      Tak wygląda obserwacja:
                      berberinfo.blogsport.de/images/Cops.belaestigen.Obdachlose.klein.JPG
                      A tak nocuje ten któremu zamknęli dworzec przed nosem:
                      www.dorsten-transparent.de/wp-content/uploads/2013/01/obdachloser_winter.jpg
                      W Dorsten niemal co roku zamarza parę bezdomnych.
                • mila2712 Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:35
                  hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                  >
                  > > Ja wiem co to czeskie metro.
                  >
                  > kursuje między miejscowościami? :)
                  Ja jechalam metrem w Pradze - po Pradze
                  OMG
                  • hummer Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:36
                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                    >
                    > > mila2712 napisała:
                    > >
                    > > > Ja wiem co to czeskie metro.
                    > >
                    > > kursuje między miejscowościami? :)
                    > Ja jechalam metrem w Pradze - po Pradze
                    > OMG

Ostatnio czyli kiedy? 10 lat temu?
                    • mila2712 Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:40
                      hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                      >
                      > > hummer napisał:
                      > >
                      > > > mila2712 napisała:
                      > > >
                      > > > > Ja wiem co to czeskie metro.
                      > > >
                      > > > kursuje między miejscowościami? :)
                      > > Ja jechalam metrem w Pradze - po Pradze
                      > > OMG
                      >
                      > Ostatnio czyli kiedy? 10 lat temu?
                      W 2002.
                      A co - to nie było metro ? Było
                  • nazimno Pod Praga. 23.01.14, 22:36
                    amen
                    • mila2712 Re: Pod Praga. 23.01.14, 22:41
                      nazimno napisał:

> amen
                      Nie rozumiem ?
                      • nazimno pod powierzchnia ziemi jest to metro 23.01.14, 22:43
                        Pod Praga Pani jechala.

• mila2712 Re: pod powierzchnia ziemi jest to metro 23.01.14, 22:46
                          nazimno napisał:

> Pod Praga Pani jechala.
                          Ach o to Panu chodzi...tak pod Pragą - chcąc być dokładnym.
                          • alistair-p Pod Baku też jest fajne metro 23.01.14, 22:52
                            Tylko,że tam nie ma mrozów.Jak raz spadło 3 cm śniegu,to nawet autobusy nie jeżdziły i dzieci nie poszły do szkoły.A bezdomnych tam nie ma :-)
            • nazimno Wyjasnij. 23.01.14, 22:29
              • hummer Re: Wyjasnij. 23.01.14, 22:31
                Lokalna komunikacja.
                • nazimno Jestem niezwykle zobowiazany. 23.01.14, 22:33
                  amen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka