hummer 23.01.14, 13:49 www.tvn24.pl/turyste-z-niemiec-wyprosili-noca-na-mroz-przerwa-technologiczna,390497,s.html A, że się opierał (miał bilet na pociąg) to trafił na policję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zayka_nr11 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:07 jego problem by się pogłębił jakby go zaczęli leczyć w jakimś szpitalu Biedny Niemiec, nie wie że jak tu turysta przyjeżdża to powinien mieć pod językiem kapsułkę z cjankiem Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:21 Widać nie wiedział ze w Elblagu pis wygrał wybory i zajmują się umacnianiem waaaaaaaaaadzy, przekopem Mierzei Wiślanej a nie jakimiś przeszkadzającymi w Wielkim Dziele genseka turystami. Odpowiedz Link Zgłoś
zayka_nr11 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:27 bredzisz jak przebudzony z narkozy Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 17:42 To znaczy znowu przegrali? Czyżby tym razem Palikot nie pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:03 x2468 napisał: > To znaczy znowu przegrali? Czyżby tym razem Palikot nie pomógł? A co ma Palikot to firmy "zarządzanej" przez panią premierzycę? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 18:38 Do tego jeszcze policja z Elbląga zachowała się całkiem O.K., nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:48 A co ma ten dworzec PKP do władzy lokalnej ? Kompletny oszołom jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 17:45 Czyli wszystko jasne. Wina Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 20:18 x2468 napisał: > Czyli wszystko jasne. Wina Tuska. Spoko. Się sprywatyzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:54 Już dawno w 2000 roku zgodnie z ustawa z 1996 roku się sprywatyzowało. Może wiesz kto wtedy rządził? Teraz się nazywa PKP SA . pkpsa.pl/pkpsa/bip/prywatyzacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 23:11 x2468 napisał: > Już dawno w 2000 roku zgodnie z ustawa z 1996 roku się sprywatyzowało. Może wie > sz kto wtedy rządził? Teraz się nazywa PKP SA . > pkpsa.pl/pkpsa/bip/prywatyzacja.html :) LOT chyba też jest SA? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Fakturę do zwrotu dostanie Bieńskowska 23.01.14, 14:49 x2468 napisał: > Widać nie wiedział ze w Elblagu pis wygrał wybory i zajmują się umacnianiem waa > aaaaaaaadzy, przekopem Mierzei Wiślanej a nie jakimiś przeszkadzającymi w Wielk > im Dziele genseka turystami. Dworzec odremontowano z środków EU. Dura lex sed lex. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: ten miał mniej farta 23.01.14, 14:28 www.fakt.pl/polak-zabity-przez-komisarza-niemieckiej-policji,artykuly,431939,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: ten miał mniej farta 23.01.14, 14:55 Gdyby głodnych nakarmić bezrobotnymi, do zwolnionych mieszkań przeprowadzili by się bezdomni i trzy podstawowe problemy zniknęłyby. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: ten miał mniej farta 23.01.14, 17:29 m.c.hrabia napisał: > www.fakt.pl/polak-zabity-przez-komisarza-niemieckiej-policji,artykuly,431939,1.html Wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 14:55 Nie ma w tym nic śmiesznego. Opinia pójdzie w świat. Miał bilet, był mróz - miał prawo przeczekać w poczekalni. Już jest próba mataczenia. Firma ochroniarska pewnie nie poniesie konsekwnecji. Niech stara się o odszkodowanie ( skoro można za ostatnie namaszczenie ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 15:04 mila2712 napisała: > Nie ma w tym nic śmiesznego. Opinia pójdzie w świat. > > Miał bilet, był mróz - miał prawo przeczekać w poczekalni. > > Już jest próba mataczenia. Firma ochroniarska pewnie nie poniesie konsekwnecji. > > Niech stara się o odszkodowanie ( skoro można za ostatnie namaszczenie ? ) Ten dworzec wyremontowano z pieniędzy podatników UE. Także tego Niemca. Nie zdziwię się jak Bieńkowska dostanie wezwanie do zwrotu środków UE, które poszły na ten dworzec, by służył ludziom, a nie przerwie technologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 18:39 hummer napisał: > Ten dworzec wyremontowano z pieniędzy podatników UE. Także tego Niemca. Nie zdz > iwię się jak Bieńkowska dostanie wezwanie do zwrotu środków UE, które poszły na > ten dworzec, by służył ludziom, a nie przerwie technologicznej. Wątpię. Zwrot środków może byc wtedy gdy wykorzystano je niezgodnie z przeznaczeniem. A tu tego nie było. Przerwy są niezbędne. Zawinił czynnik ludzki ( nagdorliwość) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 19:30 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Ten dworzec wyremontowano z pieniędzy podatników UE. Także tego Niemca. N > ie zdz > > iwię się jak Bieńkowska dostanie wezwanie do zwrotu środków UE, które pos > zły na > > ten dworzec, by służył ludziom, a nie przerwie technologicznej. > Wątpię. Zwrot środków może byc wtedy gdy wykorzystano je niezgodnie z przeznacz > eniem. A tu tego nie było. Przerwy są niezbędne. Zawinił czynnik ludzki ( nagdo > rliwość) Polibuda wybudowała geocentrum za unijną kasę. Nawet terenu nie mogą ogrodzić przez 5 lat. Teren ogólnie dostępny i miejsce parkingowe dla pracowników wrocławskich wodociągów. A tu mamy przypadek wyrzucania ludzi z poczekalni, którzy oczekują na pociąg z zakupionym biletem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:19 hummer napisał: > Polibuda wybudowała geocentrum za unijną kasę. Nawet terenu nie mogą ogrodzić p > rzez 5 lat. A cóż to nie mogą zwrócić się z wnioskiem o unijne środki ? Serio pytam. Teren ogólnie dostępny i miejsce parkingowe dla pracowników wrocław > skich wodociągów. Wodociągów powiadasz ? Acha. Znaczy sąsiedztwo. > A tu mamy przypadek wyrzucania ludzi z poczekalni, którzy oczekują na pociąg z > zakupionym biletem. Szczyt chamstwa i głupoty ( innego wyjasnienia nie znajduję ) Powinien walczyć o odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:23 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Polibuda wybudowała geocentrum za unijną kasę. Nawet terenu nie mogą ogro > dzić p > > rzez 5 lat. > A cóż to nie mogą zwrócić się z wnioskiem o unijne środki ? Serio pytam. Środki unijnych podatników dostali. Teren ma być wykorzystywany zgodnie z przeznaczeniem i dostępny dla wszystkich. > Teren ogólnie dostępny i miejsce parkingowe dla pracowników wrocław > > skich wodociągów. > > Wodociągów powiadasz ? Acha. > Znaczy sąsiedztwo. > > A tu mamy przypadek wyrzucania ludzi z poczekalni, którzy oczekują na poc > iąg z > > zakupionym biletem. > Szczyt chamstwa i głupoty ( innego wyjasnienia nie znajduję ) > Powinien walczyć o odszkodowanie. Powinien walczyć o zwrot swoich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:31 hummer napisał: > Powinien walczyć o zwrot swoich podatków. Bo unijne środki ? Nie o odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:38 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > Powinien walczyć o zwrot swoich podatków. > Bo unijne środki ? > Nie o odszkodowanie. A co mu tam kilka euro? Zaliczył noclegownię. Zaliczył komisariat. Dobrze, że był trzeźwy a policjanci uczciwi to nie zaliczył żłobka. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:42 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > Powinien walczyć o zwrot swoich podatków. > > Bo unijne środki ? > > Nie o odszkodowanie. > > A co mu tam kilka euro? Zaliczył noclegownię. Zaliczył komisariat. Dobrze, że b > ył trzeźwy a policjanci uczciwi to nie zaliczył żłobka. Nie wiemy jakie byłoby odszkodowanie. Chodzi też o zasady - zdaniem PKP miało być otwarte. Owszem zaliczył....ale nie był winien. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:47 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > Powinien walczyć o zwrot swoich podatków. > > > Bo unijne środki ? > > > Nie o odszkodowanie. > > > > A co mu tam kilka euro? Zaliczył noclegownię. Zaliczył komisariat. Dobrze > , że b > > ył trzeźwy a policjanci uczciwi to nie zaliczył żłobka. > Nie wiemy jakie byłoby odszkodowanie. Chodzi też o zasady - zdaniem PKP miało b > yć otwarte. > Owszem zaliczył....ale nie był winien. Odszkodowanie PKP by mu zwróciło gdyby pociąg był opóźniony o ponad 2 h - dostałby połowę ceny biletu. :) Pociąg przyjechał o czasie, tylko delikwent przybył za wcześnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:50 Nie zawsze, nie zawsze. Wiem coś o tym.Herbatę mi podali przy czterech godzinach opóźnienia. hummer napisał: Odszkodowanie PKP by mu zwróciło gdyby pociąg był opóźniony o ponad 2 h - dosta > łby połowę ceny biletu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:58 hummer napisał: > Odszkodowanie PKP by mu zwróciło gdyby pociąg był opóźniony o ponad 2 h - dosta > łby połowę ceny biletu. :) W Poznaniu w kasach panie o zwrotach nic nie wiedziały (pytanie dziennikarza) > Pociąg przyjechał o czasie, tylko delikwent przybył za wcześnie :) Wprawdzie nie jestem prawnikiem...ale sądzę, że możnaby wyciągnąć co nieco z PKP. Może ogłoszenie z przeprosinami. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:04 mila2712 napisała: > Wprawdzie nie jestem prawnikiem...ale sądzę, że możnaby wyciągnąć co nieco z PK > P. Sądziłabyś się o 2 € czy kilka milionów €? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:11 Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:13 mila2712 napisała: > Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:14 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda > > Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy. A ja nie jestem Bieńkowską. Blondynką też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:15 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda > > > > Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy. > A ja nie jestem Bieńkowską. > Blondynką też nie. To jaki masz interes by dostać 2 zamiast milionów? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:21 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > mila2712 napisała: > > > > > > > Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda > > > > > > Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy. > > A ja nie jestem Bieńkowską. > > Blondynką też nie. > > To jaki masz interes by dostać 2 zamiast milionów? kto zaczął o pieniądzach ja czy ty? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:22 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > mila2712 napisała: > > > > > > > > > Zalatwiłabym sprawę polubownie - ugoda > > > > > > > > Bieńkowska też się tak stara. :) A jak wyjdzie zobaczymy. > > > A ja nie jestem Bieńkowską. > > > Blondynką też nie. > > > > To jaki masz interes by dostać 2 zamiast milionów? > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty? Ja. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:24 hummer napisał: > > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty? > > Ja. To nie wmawiaj mi interesu. Nie wszystko w życiu sprowadza się do pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:25 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > > > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty? > > > > Ja. > To nie wmawiaj mi interesu. > Nie wszystko w życiu sprowadza się do pieniędzy. Nie, ale jak się widzi, że są marnowane, to się scyzoryk otwiera :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:30 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > > > > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty? > > > > > > Ja. > > To nie wmawiaj mi interesu. > > Nie wszystko w życiu sprowadza się do pieniędzy. > > Nie, ale jak się widzi, że są marnowane, to się scyzoryk otwiera :) Nie są marnowane -przecież dworzec spełnia swoją rolę. To zła organizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:31 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > > > > > kto zaczął o pieniądzach ja czy ty? > > > > > > > > Ja. > > > To nie wmawiaj mi interesu. > > > Nie wszystko w życiu sprowadza się do pieniędzy. > > > > Nie, ale jak się widzi, że są marnowane, to się scyzoryk otwiera :) > Nie są marnowane -przecież dworzec spełnia swoją rolę. To zła organizacja... nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:37 hummer napisał: > nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy. Raczej zmiana zarządzajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:48 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy. > Raczej zmiana zarządzajacego. Wymuszona zwrotem kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 08:04 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy. > > Raczej zmiana zarządzajacego. > > Wymuszona zwrotem kasy. Lub interesem patyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 14:48 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > nic tak nie poprawia organizacji, jak zwrot kasy. > > > Raczej zmiana zarządzajacego. > > > > Wymuszona zwrotem kasy. > Lub interesem patyjnym. Interes partii interesem narodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 17:39 hummer napisał: > Interes partii interesem narodu :) Błędne założenie. Interes partii = interes członków. Naród jest nieważny. ( jak ulał pasuje do PO - KGHM ) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 17:47 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Interes partii interesem narodu :) > Błędne założenie. > Interes partii = interes członków. Naród jest nieważny. > ( jak ulał pasuje do PO - KGHM ) 1600 m pod ziemię ich zesłać :) Lepiej widać po Rafinerii w Płocku. Kolejny kwartał na minus. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 18:11 hummer napisał: > 1600 m pod ziemię ich zesłać :) Przecież toto mają dwie lewe do roboty > Lepiej widać po Rafinerii w Płocku. Kolejny kwartał na minus. Pewnie nagrody :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 21:23 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > 1600 m pod ziemię ich zesłać :) > > Przecież toto mają dwie lewe do roboty > > Lepiej widać po Rafinerii w Płocku. Kolejny kwartał na minus. > Pewnie nagrody :) Ponad 400 baniek w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 22:55 hummer napisał: > Ponad 400 baniek w plecy. Ooooo jakieś pomysły ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 00:02 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Ponad 400 baniek w plecy. > Ooooo jakieś pomysły ? Dobry prezes :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 10:27 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > Ponad 400 baniek w plecy. > > Ooooo jakieś pomysły ? > > Dobry prezes :) Chyba odwrotnie kiepski prezes :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 16:56 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > Ponad 400 baniek w plecy. > > > Ooooo jakieś pomysły ? > > > > Dobry prezes :) > Chyba odwrotnie kiepski prezes > :) W gospodarce tynkowej jeden traci drugi zyskuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 16:56 hummer napisał: > > > Dobry prezes :) > > Chyba odwrotnie kiepski prezes > > :) > > W gospodarce tynkowej jeden traci drugi zyskuje :) W gospodarce rynkowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 17:29 hummer napisał: > W gospodarce rynkowej :) Powiedż to tym co robią na prezesa łobuza Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 18:03 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > W gospodarce rynkowej :) > Powiedż to tym co robią na prezesa łobuza Wiesz o tym, że zamarzło już 35 osób. Prezes łobuz musi odejść, a nie ludzie z ochrony. To nie oni przecież wymyślili przerwę technologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 19:23 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > W gospodarce rynkowej :) > > Powiedż to tym co robią na prezesa łobuza > > Wiesz o tym, że zamarzło już 35 osób. Prezes łobuz musi odejść, a nie ludzie z > ochrony. To nie oni przecież wymyślili przerwę technologiczną. Tak czytałam o ofiarach mrozu. Prezes łobuz też powinie odejść (lub wyjechać na taczce) zanim firma ogłosi upadłość. Ochroniarze też.....trzeba bylo myśleć. A jeśli mieli polecenie na pismie niech idą do sądu pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 20:39 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > W gospodarce rynkowej :) > > > Powiedż to tym co robią na prezesa łobuza > > > > Wiesz o tym, że zamarzło już 35 osób. Prezes łobuz musi odejść, a nie lud > zie z > > ochrony. To nie oni przecież wymyślili przerwę technologiczną. > Tak czytałam o ofiarach mrozu. Prezes łobuz też powinie odejść (lub wyjechać na > taczce) zanim firma ogłosi upadłość. Ochroniarze też.....trzeba bylo myśleć. A > jeśli mieli polecenie na pismie niech idą do sądu pracy.... Sąd pracy dla umów śmieciowych? Śmieszna jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 22:01 hummer napisał: > Sąd pracy dla umów śmieciowych? Każdy ochroniarz pracuje na umowę zlecenia ? Jeżeli zwolnieni pracowali na zlecenie to nie Śmieszna jesteś :) Utrzymuj tą rozmowę na odpowiednim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 26.01.14, 00:03 Staram się. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 26.01.14, 11:21 hummer napisał: > Staram się. Jakoś kiepsko to wychodzi.......czasami Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 27.01.14, 00:35 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Staram się. > Jakoś kiepsko to wychodzi.......czasami Na szczęście idzie odwilż. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 27.01.14, 07:45 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > Staram się. > > Jakoś kiepsko to wychodzi.......czasami > > Na szczęście idzie odwilż. W pogodzie to na pwno nie To już nie twarda rzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 28.01.14, 01:09 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > Staram się. > > > Jakoś kiepsko to wychodzi.......czasami > > > > Na szczęście idzie odwilż. > W pogodzie to na pwno nie > To już nie twarda rzyć ? +1 Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 28.01.14, 08:05 hummer napisał: > +1 Niemozliwe za oknem -5 a w samochodzie -4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:24 Niezbędne bo? mila2712 napisała: Przerwy są niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:26 nickbezznaczenia napisał(a): > Niezbędne bo? > > mila2712 napisała: Przerwy są niezbędne. Mopownik ma tak dużego mopa, że mopuje na raz cały dworzec. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:28 Jeżeli tak, to nie mam więcej pytań. ;) hummer napisał: Mopownik ma tak dużego mopa, że mopuje na raz cały dworzec. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:35 nickbezznaczenia napisał(a): > Niezbędne bo? > > mila2712 napisała: Przerwy są niezbędne. Konieczność wykonania prac - a dla bezpieczeństwa należałoby usunąć podóżnych. W dzień za duży ruch więc praca w nocy. oczywiście mowa ogólnie o przerwach (konerwacyjno-naprawczych) bez odniesienia do tego konkretnego przypadku. W Hiszpanii na lotnisku (Girona) zamykano toalety na 1.5 godziny - przerwa na sprzatanie. Nikogo nie obchodziło czy musisz skorzystać czy nie. Dziwne panują zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:37 A co oni tak 'conocnie' naprawiają w poczekalni? I czym to ma niby grozić podróżnym? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:44 nickbezznaczenia napisał(a): > A co oni tak 'conocnie' naprawiają w poczekalni? I czym to ma niby grozić podró > żnym? Conocnie pewnie nic - miałam na mysli sporadyczne przypadki Tutaj staję w obronie podróżnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:47 Sporadyczne tak, ale to się dzieje co noc i to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Scczególnie w ziemie, kiedy sama premierzyca 23.01.14, 21:48 nickbezznaczenia napisał(a): > Sporadyczne tak, ale to się dzieje co noc i to jest problem. mówi - "taki mamy klimat". Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Scczególnie w ziemie, kiedy sama premierzyca 23.01.14, 21:50 No bo mamy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:13 nickbezznaczenia napisał(a): > Sporadyczne tak, ale to się dzieje co noc i to jest problem. PKP wyjasnia sprawę. Oby na korzyść podróżnych Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:14 mila2712 napisała: > nickbezznaczenia napisał(a): > > > Sporadyczne tak, ale to się dzieje co noc i to jest problem. > PKP wyjasnia sprawę. Oby na korzyść podróżnych W spółce dworce może coś drgnie. Ale biedni Ci co wyjada za dworzec. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:40 mila2712 napisała: > nickbezznaczenia napisał(a): > > > Niezbędne bo? > > > > mila2712 napisała: Przerwy są niezbędne. > Konieczność wykonania prac - a dla bezpieczeństwa należałoby usunąć podóżnych. > W dzień za duży ruch więc praca w nocy. Byłaś kiedyś w supermarkecie? Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:45 hummer napisał: > Byłaś kiedyś w supermarkecie? To ma być kiepski żart ? W dziczy nie mieszkam. > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klientów. Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:49 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Byłaś kiedyś w supermarkecie? > To ma być kiepski żart ? > W dziczy nie mieszkam. > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klientów. > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak. To już problem regionalnego wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:59 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > Byłaś kiedyś w supermarkecie? > > To ma być kiepski żart ? > > W dziczy nie mieszkam. > > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klientów. > > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak. > > To już problem regionalnego wychowania. Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:05 mila2712 napisała: > > > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszania klie > ntów. > > > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak. > > > > To już problem regionalnego wychowania. > Nie sądzę. We Wrocławiu nie zdarzyło mi się by mopownik coś na kimś wymusił. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:12 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypraszani > a klie > > ntów. > > > > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak. > > > > > > To już problem regionalnego wychowania. > > Nie sądzę. > > We Wrocławiu nie zdarzyło mi się by mopownik coś na kimś wymusił. To nie znaczy, że takiej sytuacji nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:13 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > > Mopownik za dnia jeździ traktorkiem i nie ma wypr > aszani > > a klie > > > ntów. > > > > > Nie ma ale bezczelne pchanie się na klientów tak. > > > > > > > > To już problem regionalnego wychowania. > > > Nie sądzę. > > > > We Wrocławiu nie zdarzyło mi się by mopownik coś na kimś wymusił. > > To nie znaczy, że takiej sytuacji nie było. Mi się nie zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:14 hummer napisał: > Mi się nie zdarzyło. Mi osobiście, też nie....byłam tylko świadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:16 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Mi się nie zdarzyło. > Mi osobiście, też nie....byłam tylko świadkiem Dlatego pisze o wychowaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:22 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > Mi się nie zdarzyło. > > Mi osobiście, też nie....byłam tylko świadkiem > > Dlatego pisze o wychowaniu :) Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:26 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > Mi się nie zdarzyło. > > > Mi osobiście, też nie....byłam tylko świadkiem > > > > Dlatego pisze o wychowaniu :) > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ? Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:34 hummer napisał: > > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ? > > Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :) Ja i lincz ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:35 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ? > > > > Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :) > Ja i lincz ? Aż tak Cię nie znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:37 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ? > > > > > > Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :) > > Ja i lincz ? > > > Aż tak Cię nie znam :) Ja mam dobre serce. Słowo lincz jest mi obce. :P Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:52 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > > Regionalnym wychowaniu - mała złosliowść ? > > > > > > > > Dlatego mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz :) > > > Ja i lincz ? > > > > > > Aż tak Cię nie znam :) > Ja mam dobre serce. Słowo lincz jest mi obce. > :P Lepiej mieć twardą rzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 08:05 hummer napisał: > Lepiej mieć twardą rzyć. No nie wiem nie wiem......to z doświadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 17:48 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > Lepiej mieć twardą rzyć. > No nie wiem nie wiem......to z doświadczenia ? Pamiętaj, że żyję na Dzikim Zachodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 22:56 hummer napisał: > Pamiętaj, że żyję na Dzikim Zachodzie :) Przecież ja też żyję na Zachodzie ....w czymże on jest dziki ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 23:02 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Pamiętaj, że żyję na Dzikim Zachodzie :) > Przecież ja też żyję na Zachodzie ....w czymże on jest dziki ? > :P Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 23:04 hummer napisał: > Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :) Serio ? Ejże.... Pionierzy z ZSRR ..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 23:16 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :) > Serio ? > Ejże.... > Pionierzy z ZSRR ..... :) Z Wielkopolski :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 24.01.14, 23:21 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :) > > Serio ? > > Ejże.... > > Pionierzy z ZSRR ..... :) > > Z Wielkopolski :) Tak ? Dowody macie użytkowniku ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 00:03 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > hummer napisał: > > > > > > > Tak pionierzy nazywali Dolny Śląsk :) > > > Serio ? > > > Ejże.... > > > Pionierzy z ZSRR ..... :) > > > > Z Wielkopolski :) > Tak ? Dowody macie użytkowniku ? Przecież zapisałaś się do PRW, wystarczy poszukać w archiwach. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 10:29 hummer napisał: > > Przecież zapisałaś się do PRW, wystarczy poszukać w archiwach. PRW co to jest ? O kolega siega do archiwów...no no to ja też :P Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 18:31 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > > > Przecież zapisałaś się do PRW, wystarczy poszukać w archiwach. > PRW co to jest ? > O kolega siega do archiwów...no no to ja też :P prw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 25.01.14, 19:24 Wiem....wpadłam na to po napisaniu postu. Mam tam ogromne zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 21:59 W Niemczech jest przy dworcu coś takiego jak bahnhofmission. Prowadzi to Caritas: www.bahnhofsmission.de/Zapraszamy.339.0.html "nasz" Caritas ma ważniejsze sprawy na głowie, może należy poprosić Owsiaka o pomoc pisieta?? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:07 x2468 napisał: > W Niemczech jest przy dworcu coś takiego jak bahnhofmission. Prowadzi to Carita > s: > www.bahnhofsmission.de/Zapraszamy.339.0.html > "nasz" Caritas ma ważniejsze sprawy na głowie, może należy poprosić Owsiaka o p > omoc pisieta?? To jest przytułek dla bezdomnych. nie porównuj tego z hotelem DB. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Biedak nie wiedział, że w Polsce taki klimat 23.01.14, 22:14 Przeczytaj co piszą na zalinkowanej stronie, strona jest w języku polskim: "Podczas podróży: Informacja i pomoc przy porozumiewaniu się. Przy wsiadaniu, wysiadaniu lub przesiadaniu się na dworcu PKP. Pomoc podczas pobytu na dworcu PKP, pomoc z noclegiem, z wózkiem inwalickim, z wózkiem bagażowym lub przy windach i wyciągach elektrycznych. Ponadto, opiekujemy się dziećmi w pociągach PKP, w trakcie podróżowania bez opieki rodzica, pomiędzy sześciu i piętnastu lat. (Kids on Tour)" Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Chyba, że szaleje mopownik :) 23.01.14, 22:17 x2468 napisał: > Przeczytaj co piszą na zalinkowanej stronie, strona jest w języku polskim: > "Podczas podróży: Informacja i pomoc przy porozumiewaniu się. Przy wsiadaniu, w > ysiadaniu lub przesiadaniu się na dworcu PKP. Pomoc podczas pobytu na dworcu PK > P, pomoc z noclegiem, z wózkiem inwalickim, z wózkiem bagażowym lub przy windac > h i wyciągach elektrycznych. > > Ponadto, opiekujemy się dziećmi w pociągach PKP, w trakcie podróżowania bez opi > eki rodzica, pomiędzy sześciu i piętnastu lat. (Kids on Tour)" wtedy nocleg dla rodziny w przytułku dla bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Chyba, że szaleje mopownik :) 24.01.14, 23:13 Nie wiem,nie korzystałem. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Ordnung muss sein !!! 23.01.14, 21:55 Takie było rozporządzenie.Dworzec zamknięty.Polacy byli na tym dworcu może?Powołujemy się w Polsce na niemiecki porządek to tak musiało się stać.Ciekawe czy w takim samym wypadku w Niemczech pozostawiono by Polaka w poczekalni. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Ordnung muss sein !!! 23.01.14, 22:09 alistair-p napisał: > Takie było rozporządzenie.Dworzec zamknięty.Polacy byli na tym dworcu może?Powo > łujemy się w Polsce na niemiecki porządek to tak musiało się stać.Ciekawe czy w > takim samym wypadku w Niemczech pozostawiono by Polaka w poczekalni. W poczekalni może nie. Ale odwiedziłby na 10 minut główna halę dworca, a nie przytułek dla bezdomnych lub komisariat w zamian za postawienie się by nie być wyrzuconym na mróz. taki mamy klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Taki Ordnung jest w Duesseldorfie: 23.01.14, 22:22 www.rp-online.de/nrw/staedte/duesseldorf/u-bahn-fuer-obdachlose-oeffnen-aid-1.1140022 Diakonia w Duesseldorfie oraz organizacje pomocowe apeluja do wladz, aby w czasie zimy stacje metra otwarte byly dla bezdomnych w nocy. Wl,adz emetra odpowiadaj, ze od tego sa odpowidnie organizacje. Reszte mozna sobie przetlumaczyc automatycznie dowolnym dostepnym narzedziem. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Choc to jest z 2010 rou, to sprawa jest nadal 23.01.14, 22:23 aktualna, bo to problem duzych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:24 nazimno napisał: > > www.rp-online.de/nrw/staedte/duesseldorf/u-bahn-fuer-obdachlose-oeffnen-aid-1.1140022 > Diakonia w Duesseldorfie oraz organizacje pomocowe apeluja do wladz, aby w czas > ie zimy > stacje metra otwarte byly dla bezdomnych w nocy. > Wl,adz emetra odpowiadaj, ze od tego sa odpowidnie organizacje. > > Reszte mozna sobie przetlumaczyc automatycznie dowolnym dostepnym narzedziem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:29 Ja wiem co to czeskie metro. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:30 mila2712 napisała: > Ja wiem co to czeskie metro. kursuje między miejscowościami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Ale.... ostatni akapit: 23.01.14, 22:33 Im Hauptbahnhof hat die Deutsche Bahn keine Probleme. Bahnhofsmanager Jörg Seelmeyer erklärte: "Wir lassen niemanden erfrieren, Wer sich an unsere Hausordnung hält, wird bei diesen Temperaturen im Bahnhof geduldet." Kolej (Deutsche Bahn) jest innego zdania i nie pozwoli nikomu zamarznac. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ale.... ostatni akapit: 24.01.14, 23:23 "Wer sich an unsere Hausordn > ung hält, wird bei diesen Temperaturen im Bahnhof geduldet.": Na którym dworcu? Nie sadze aby DB zatrudniła człowieka który będzie pilnował czy bezdomny przestrzega przepisów dworcowych. pewnie mowa o dużym dworcu kolejowym który pozostaje otwarty cala noc a w mroźne noce obsługa toleruje bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ale.... ostatni akapit: 24.01.14, 23:55 Tak wygląda obserwacja: berberinfo.blogsport.de/images/Cops.belaestigen.Obdachlose.klein.JPG A tak nocuje ten któremu zamknęli dworzec przed nosem: www.dorsten-transparent.de/wp-content/uploads/2013/01/obdachloser_winter.jpg W Dorsten niemal co roku zamarza parę bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:35 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > Ja wiem co to czeskie metro. > > kursuje między miejscowościami? :) Ja jechalam metrem w Pradze - po Pradze OMG Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:36 mila2712 napisała: > hummer napisał: > > > mila2712 napisała: > > > > > Ja wiem co to czeskie metro. > > > > kursuje między miejscowościami? :) > Ja jechalam metrem w Pradze - po Pradze > OMG Ostatnio czyli kiedy? 10 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Czy wiesz co to jest metro? 23.01.14, 22:40 hummer napisał: > mila2712 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > mila2712 napisała: > > > > > > > Ja wiem co to czeskie metro. > > > > > > kursuje między miejscowościami? :) > > Ja jechalam metrem w Pradze - po Pradze > > OMG > > Ostatnio czyli kiedy? 10 lat temu? W 2002. A co - to nie było metro ? Było Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno pod powierzchnia ziemi jest to metro 23.01.14, 22:43 Pod Praga Pani jechala. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: pod powierzchnia ziemi jest to metro 23.01.14, 22:46 nazimno napisał: > Pod Praga Pani jechala. Ach o to Panu chodzi...tak pod Pragą - chcąc być dokładnym. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Pod Baku też jest fajne metro 23.01.14, 22:52 Tylko,że tam nie ma mrozów.Jak raz spadło 3 cm śniegu,to nawet autobusy nie jeżdziły i dzieci nie poszły do szkoły.A bezdomnych tam nie ma :-) Odpowiedz Link Zgłoś