niegracz 23.01.14, 17:45 i to jaką choć wg Balcerowicza za wysoką a Rząd ? Rząd ma się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariner4 Wiem jak to jet u mnie. 23.01.14, 18:21 Mam zimą ok 1000 m2 do odśnieżenia. Płaciłem facetowi za robotę. Podnióśł stawkę. Kalkulator, parę naciśnięć klawiszy i kupiłem spalinową odśnieżarkę. Za sezon zimowy płaciłem ok 6-8 kPLN, w zależności od pogody. Teraz on chce negocjować w dół. Powiedziałem krótkie WON! M. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Wiem jak to jet u mnie. 23.01.14, 19:01 Chleb człowiekowi od ust zabrałeś , wredny imperialisto ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 No właśnie, ale tek rozumuje każdy 23.01.14, 19:09 przedsiębiorca. Są naiwniacy, którzy sądzą, że uda się przedsiębiorców wychować na filantropów. Zajęcie płonne, tak jak próby uczynienia wilki roślinożercami. Wbrew naturze. M. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: No właśnie, ale tek rozumuje każdy 23.01.14, 19:51 Maja sposoby na zmianę myslenia. Postawia na ulicy z tabliczka ,,kapitalistyczna hiena" i zaraz wychowaja jak trzeba:-) Odpowiedz Link Zgłoś
v.t.s Re: No właśnie, ale tek rozumuje każdy 23.01.14, 19:58 >kupiłem spalinową odśnieżarkę która obsługuje się sama Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: No właśnie, ale tek rozumuje każdy 23.01.14, 20:26 Pewnie nie , ale klkanaście minut mozna sobie samemu wygospodarować. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: co 8 pracownik dostaje płace minimalną 23.01.14, 19:03 Z tego przynajmniej co drugi , dostaje bokiem ,,pod stołem". Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: co 8 pracownik dostaje płace minimalną 23.01.14, 19:15 Ok tylko zapomniałeś podać źródło danych. Ilu z nich dostaje lewe wynagrodzenie w kopercie, ilu się na taką pensję godzi ( bo nie chcą płacić składek ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: co 8 pracownik dostaje płace minimalną 23.01.14, 19:45 > Ok tylko zapomniałeś podać źródło danych. GUS. > Ilu z nich dostaje lewe wynagrodzenie w kopercie, ilu się na taką pensję godzi > ( bo nie chcą płacić składek ) ? To jest sedno. Dzisiaj wiele osób przywołało dane, że zatrważająca liczba osób pracuje za minimum. Niewiele osób zwróciło uwagę, że nie bierze się pod uwagę wynagrodzeń wypłacanych na lewo. A takich jest naprawdę mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: co 8 pracownik dostaje płace minimalną 23.01.14, 21:16 sverir napisał: > > Ok tylko zapomniałeś podać źródło danych. > > GUS. Z podziękowaniem..... A źrodło danych to podstawa :) > > Ilu z nich dostaje lewe wynagrodzenie w kopercie, ilu się na taką pensję > godzi > > ( bo nie chcą płacić składek ) ? > > To jest sedno. Dzisiaj wiele osób przywołało dane, że zatrważająca liczba osób > pracuje za minimum. Niewiele osób zwróciło uwagę, że nie bierze się pod uwagę w > ynagrodzeń wypłacanych na lewo. A takich jest naprawdę mnóstwo. U prywatnej inicjatywy - podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: +15% bezrobotnych 23.01.14, 20:49 niegracz napisał: > to jest Polska > jestem w Polsce Co Polska? W takich Stanach jeden na siedmiu dostaje od państwa zapomogę żywnościową. Tam jest dopiero bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj To go zatrudnij i daj mu srednią 23.01.14, 20:51 niegracz napisał: > i to jaką > > choć wg Balcerowicza > za wysoką > > a Rząd ? > Rząd ma się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 - 15% pracujących na czarno 24.01.14, 02:00 niegracz napisał: > i to jaką > > choć wg Balcerowicza > za wysoką No jasne, że za wysoką. Płaca minimalna powinna wynosić okrągłe 0 PLN (słownie: zero złotych). S. Odpowiedz Link Zgłoś