Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz to gamoń

29.01.14, 01:19
Cimoszewiczu. Zarówno prezydenta jak i premiera oceniam pozytywnie w tej sprawie
www.tvn24.pl/tusk-popelnil-grzech-zaniechania-cimoszewicz-o-pomocy-ukrainie,392227,s.html
Jak będzie z Ukrainą tego nikt nie wie. Wychylanie się przed szereg, to pewna kula w łeb.
Premier i prezydent odpowiadają za RP, nie za Ukrainę. Przykro mi, ale tak jest prawda.

Jak Pan Cimoszewicz chciał mieszać na Ukrainie, to trzeba było się tam przeprowadzić. Coś, jak ubezpieczyć w wydaniu Cimoszewicza.
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 04:22
      hummer napisał:

> Cimoszewiczu. Zarówno prezydenta jak i premiera oceniam pozytywnie w tej sprawi
      > e
      > www.tvn24.pl/tusk-popelnil-grzech-zaniechania-cimoszewicz-o-pomocy-ukrainie,392227,s.html
      > Jak będzie z Ukrainą tego nikt nie wie. Wychylanie się przed szereg, to pewna KE
      > ula w łeb.
      > Premier i prezydent odpowiadają za RP, nie za Ukrainę. Przykro mi, ale tak jest
      > prawda.
      >
      > Jak Pan Cimoszewicz chciał mieszać na Ukrainie, to trzeba było się tam przeprow
      > adzić. Coś, jak ubezpieczyć w wydaniu Cimoszewicza.
      A co konkretnie nie akceptujesz w poglądach Cimoszewicza.
      PS To każdy kto ma inny pogląd niż Ty jest ....gamoniem ?
      • taziuta Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 06:36
        wiosnaludzikow napisał:

/.../
        > PS To każdy kto ma inny pogląd niż Ty jest ....gamoniem ?

Nie bądź taka 'piła', Wiosna. Czy Ty się czasem uśmiechasz? ;)
        • wiosnaludzikow Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 06:37
          taziuta napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > /.../
          > > PS To każdy kto ma inny pogląd niż Ty jest ....gamoniem ?
          >
          > Nie bądź taka 'piła', Wiosna. Czy Ty się czasem uśmiechasz? ;)
          Cimoszewicz ma zbyt wiele w głowie aby określać go "gamoniem".
          Uśmiecham się bardzo często ale rzadko jak czytam hejterów :)
          • taziuta Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 07:13
            wiosnaludzikow napisał:

> Cimoszewicz ma zbyt wiele w głowie aby określać go "gamoniem".
            > Uśmiecham się bardzo często ale rzadko jak czytam hejterów :)

Hummer nie jest hejterem. A co do Cimoszki, to określenie go gamoniem przez Hummera odebrałem jako dobroduszną kpinę, lewaka z lewaka.
            • wiosnaludzikow Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 07:43
              taziuta napisał:

> Hummer nie jest hejterem. A co do Cimoszki, to określenie go gamoniem przez Hum
              > mera odebrałem jako dobroduszną kpinę, lewaka z lewaka.
              Masz rację. Hummer nie jest hejterem . Przepraszam Hummer.
              • jan.urbaniak1 Re: Cimoszewicz to gamoń 30.01.14, 09:08
                wiosnaludzikow napisał:

> taziuta napisał:
                >
                > > Hummer nie jest hejterem. A co do Cimoszki, to określenie go gamoniem pr
                > zez Hum
                > > mera odebrałem jako dobroduszną kpinę, lewaka z lewaka.
                > Masz rację. Hummer nie jest hejterem . Przepraszam Hummer.
                I żeby mi się to więcej nie powtórzyło !
          • 1all.correct Re: Cimoszewicz to gamoń 31.01.14, 18:15
            wiosnaludzikow napisał:

> taziuta napisał:
            >
            > > wiosnaludzikow napisał:
            > >
            > > /.../
            > > > PS To każdy kto ma inny pogląd niż Ty jest ....gamoniem ?
            > >
            > > Nie bądź taka 'piła', Wiosna. Czy Ty się czasem uśmiechasz? ;)
            > Cimoszewicz ma zbyt wiele w głowie aby określać go "gamoniem".
            > Uśmiecham się bardzo często ale rzadko jak czytam hejterów :)
            ?!!!
    • adam111115 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 06:55
       Coś, jak ubezpieczyć w wydaniu Cimoszewicza.

Prawda boli, nie?
    • humbak Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 07:31
      No nie wiem. PAtrząc na negocjacje przed Wilnem, można odnieść wrażenie że UE nie wiedziała co się na Ukrainie dzieje do końca. Jako że jesteśmy lepiej rozeznani w tamtejszej sytuacji i niby staramy się proeuropejskiej frakcji ich sceny politycznej sprzyjać, powinniśmy byli coś z tym zrobić.
    • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 07:39
      Nie zgadzam się z panem Cimoszewiczem.
      Premier i prezdent zrobili wszystko to, co mogli zrobić. Teraz kolej na Ukraińców - to ich wewnętrzna sprawa.
      • wiosnaludzikow Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 07:45
        Mało zrobili a twitterowa polityka zagraniczna Radka nie przyniosła żadnego rezultatu.
        Piszą, że "mało zrobili" mam na myśli ich nieskuteczność jeżeli chodzi o wpływ na UE.
        • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 07:49
          wiosnaludzikow napisał:

> Mało zrobili a twitterowa polityka zagraniczna Radka nie przyniosła żadnego rez
          > ultatu.
          Cóż to... Sikorski miał pojechać na Majdan ?
          Bigos już rozdano...i jakież to amamy efekty ?

> Piszą, że "mało zrobili" mam na myśli ich nieskuteczność jeżeli chodzi o wpływ
          > na UE.
          Oni mają wpływać na UE ? Dlaczego ?
          • taziuta Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 07:56
            mila2712 napisała:

> Oni mają wpływać na UE ? Dlaczego ?

A kto, jeśli nie oni? A po co? Ano po to aby UE poważniej potraktowała problem Ukrainy.
            • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 08:02
              taziuta napisał:

> mila2712 napisała:
              >
              > > Oni mają wpływać na UE ? Dlaczego ?
              >
              > A kto, jeśli nie oni? A po co? Ano po to aby UE poważniej potraktowała problem
              > Ukrainy.
              I cóż UE może zrobić ? Upominać, nawoływać, włączyć się w negocjacje - to wszystko.... Reszta w rękach Ukraińców. Jak widać potrafią rozwiązywać swoje problemy - o czym świadczą wczorajsze głosowania. Trzeba czasu....
              • wiosnaludzikow Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 08:11
                mila2712 napisała:

> I cóż UE może zrobić ? Upominać, nawoływać, włączyć się w negocjacje - to wszys
                > tko.... Reszta w rękach Ukraińców. Jak widać potrafią rozwiązywać swoje problem
                > y - o czym świadczą wczorajsze głosowania. Trzeba czasu....
                Przecież wydarzeniem istotnym w tym ryzykownym buncie społecznym były negocjacje w sprawie przyjęcia w perspektywie lat do UE. Miała być podpisywana umowa a warunki jakie UE dawała były niewystarczające.
                • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 08:31
                  Miałam na mysli negocjacje pomiedzy prezydentem a opozycją.

Powiadasz, że warunki dotyczace umowy z UE były niewystarczające ? Dla kogo to widać.
                  Ludzie protestują.....czyli ?
          • wiosnaludzikow Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 08:08
            mila2712 napisała:

Aby realizować politykę zagraniczną Polski przez dużego i ważnego partnera politycznego, przez naszą organizację.
            • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 08:32
              wiosnaludzikow napisał:

> mila2712 napisała:
              >
              > Aby realizować politykę zagraniczną Polski przez dużego i ważnego partnera poli
              > tycznego, przez naszą organizację.
              Uważasz, że polityka zagraniczna jest realizowania nieprawidłowo ?.
              Ja mam odmienne zdanie.
          • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 11:54

W sprawie Maghrebu UE realizuje politykę pod dyktando Francji i Hiszpanii. W sprawie Rosji pod dyktando Niemiec. Przeszkodą w udziale Turcji w UE jest jej stosunek do Grecji i do Cypru. Hmm... Generalnie państwa członkowskie UE nie wahają się użyć wspólnoty, gdy chodzi o ich interesy zagraniczne.

To oczywiście nie jest argument za negatywną oceną polityki premiera i prezydenta, tylko odpowiedź na pytanie, dlaczego mieliby (mogliby) wpływać na UE.
            • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 12:07
              sverir napisał:

>
              > W sprawie Maghrebu UE realizuje politykę pod dyktando Francji i Hiszpanii. W sp
              > rawie Rosji pod dyktando Niemiec. Przeszkodą w udziale Turcji w UE jest jej sto
              > sunek do Grecji i do Cypru. Hmm... Generalnie państwa członkowskie UE nie wahaj
              > ą się użyć wspólnoty, gdy chodzi o ich interesy zagraniczne.
              Dziękuję za satysfakcjonującą odpowiedź :)
              Dlaczego więc Polska nie czyni nic więcej.....
              >
              > To oczywiście nie jest argument za negatywną oceną polityki premiera i prezyden
              > ta, tylko odpowiedź na pytanie, dlaczego mieliby (mogliby) wpływać na UE.
              Oczywiście. Jednak zapytam jak ich oceniasz ?
              • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 12:58
                > Oczywiście. Jednak zapytam jak ich oceniasz ?

Emocjonalnie, to kierowałbym się budową muru i zerwaniem z Ukrainą wszelkich stosunków, dopóki jeszcze mamy na to czas. Jak zacznie się wojna, to pojawi się mnóstwo uchodźców, a wśród nich wielbiciele Bandery, którzy w Polsce nie powinni znaleźć nawet penisa w majtkach, nie mówiąc o schronieniu.

Bez emocji powiem, że Polska powinna się raz na zawsze zdecydować, czy chce być graczem w regionie, czy woli angażować się w odległe Afganistany i Iraki. Dodam tylko, że Ukraina jest naszym sąsiadem i to, co tam się dzieje, ma na nas bezpośredni wpływ. To, co się dzieje w Afganistanach i Irakach, to sprawy wewnętrzne tamtych państw i męczą głównie Amerykanów.
                • remez2 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 13:04
                  > Bez emocji powiem, że Polska powinna się raz na zawsze zdecydować, czy chce być
                  > graczem w regionie, czy woli angażować się w odległe Afganistany i Iraki.
                  Uważam, że ani jedno, ani drugie. Po prostu być dobrym sąsiadem. Bo jak do tej pory jesteśmy (piszę to z przykrością) osłem trojańskim.
                  • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 15:57
                    > Uważam, że ani jedno, ani drugie. Po prostu być dobrym sąsiadem.

Aha. Dobrym sąsiadem. Czyli kim? Bo nie wiem, czy to rzeczywiście tak się wyklucza ze wszystkim, co napisałem.
                    • hummer Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 16:34
                      sverir napisał:

> > Uważam, że ani jedno, ani drugie. Po prostu być dobrym sąsiadem.
                      >
                      > Aha. Dobrym sąsiadem. Czyli kim? Bo nie wiem, czy to rzeczywiście tak się wyklu
                      > cza ze wszystkim, co napisałem.

Takimi Czechami. Polska im zwisa i powiewa, a Skoda jest najlepiej sprzedawaną marką w Polsce.
                      • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 17:52
                        > Takimi Czechami

Czyli nawiązać bliskie stosunki. No to właśnie pisałem o tym, jako o jednym z wyborów.
                        • hummer Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 18:10
                          sverir napisał:

> > Takimi Czechami
                          >
                          > Czyli nawiązać bliskie stosunki. No to właśnie pisałem o tym, jako o jednym z w
                          > yborów.

Stosunki nawiązują ludzie. Co np. premiera czy prezydenta Czech obchodzi wiszący w polskim parlamencie krzyż, niewiele podobnie jak i większość Czechów. Oni robią interesy.
                          • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 21:17
                            > Stosunki nawiązują ludzie. Co np. premiera czy prezydenta Czech obchodzi wisząc
                            > y w polskim parlamencie krzyż, niewiele podobnie jak i większość Czechów.

Ale tarcza rakietowa w Polsce już tak.
                            • hummer Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 21:31
                              sverir napisał:

> > Stosunki nawiązują ludzie. Co np. premiera czy prezydenta Czech obchodzi
                              > wisząc
                              > > y w polskim parlamencie krzyż, niewiele podobnie jak i większość Czechów.
                              >
                              > Ale tarcza rakietowa w Polsce już tak.

My wysyłamy komandosów, Czesi lekarzy :)
                            • remez2 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 21:36
                              sverir napisał:

> > Stosunki nawiązują ludzie. Co np. premiera czy prezydenta Czech obchodzi
                              > wisząc
                              > > y w polskim parlamencie krzyż, niewiele podobnie jak i większość Czechów.
                              >
                              > Ale tarcza rakietowa w Polsce już tak.
                              Jednocześnie strzelnicza.
                              • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 30.01.14, 08:50
                                > Jednocześnie strzelnicza.

Nie dla Czechów, skoro mieli brać udział w tej tarczy.
                                • hummer Re: Cimoszewicz to gamoń 30.01.14, 09:23
                                  sverir napisał:

> > Jednocześnie strzelnicza.
                                  >
                                  > Nie dla Czechów, skoro mieli brać udział w tej tarczy.

Czesi w swej historii przeżyli 5 krucjat. Stworzyli religię "narodową", nauczyli Słowian pisać alfabetem łacińskim, pomimo przegranej bitwy pod Białą Górą byli w stanie przetrwać jako społeczeństwo. Ewentualnie przeżyją i tarczę. To małe, dzielne państwo. Czasami okrutne. Wypędzenie 3 mln rodaków narodowości niemieckiej, przy czym 150 tyś. wymordowali w 3 miesiące w 1945.
                                  • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 30.01.14, 09:31
                                    Hola hola, zły człowieku! Skąd pogarda dla Czechów? Mali to oni są po 1918, a kiedyś wymiatali w regionie. A tarcza - co mieli nie przeżyć tarczy, skoro to u nich miały być jej elementy?
                        • jan.urbaniak1 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 20:23
                          sverir napisał:

> > Takimi Czechami
                          >
                          > Czyli nawiązać bliskie stosunki. No to właśnie pisałem o tym, jako o jednym z w
                          > yborów.
                          I co ?
                        • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 21:34
                          sverir napisał:

> > Takimi Czechami
                          >
                          > yborów.
                          Nie nawiązywać przecież Czechom ponoć powiewa.
                          Znawca tematu tak stwierdził.....prawda ostateczna.
                          • hummer Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 21:47
                            mila2712 napisała:

> sverir napisał:
                            >
                            > > > Takimi Czechami
                            > >
                            > > Czyli nawiązać bliskie stosunki. No to właśnie pisałem o tym, jako o jedn
                            > ym z w
                            > > yborów.
                            > Nie nawiązywać przecież Czechom ponoć powiewa.
                            > Znawca tematu tak stwierdził.....prawda ostateczna.

Polskie browary też ich mało obchodzą. To oni eksportują piwo, a nie importują. I żaden polityk tego nie zmieni.
                            • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 21:57
                              hummer napisał:
                              > Polskie browary też ich mało obchodzą.
                              Polaków czeskie także...poza wyjątkami
                              Przedstawiasz ich bardzo negatywnie. Zaskakujące.
                              >To oni eksportują piwo, a nie importują. I żaden polityk tego nie zmieni.
                              Słaby eksport, przynajmniej tu na północy.
                              Ktoś chce to zmieniać ?
                              • hummer Czy przedsiębiorczość to zła cecha? 29.01.14, 23:47
                                mila2712 napisała:
                                > Przedstawiasz ich bardzo negatywnie. Zaskakujące.

Ogólnie to dziwny naród. Nie muszą być najwięksi, więc nie są ani Polakami, ani Słowakami. Robią dobre rzeczy, a po pracy spotykają się na

> >To oni eksportują piwo, a nie importują. I żaden polityk tego nie zmieni.
                                > Słaby eksport, przynajmniej tu na północy.
                                > Ktoś chce to zmieniać ?

piwie, z gęstą pianą. W Polsce daliśmy sobie wmówić, że dobre piwo, to takie, gdzie piana znika po kilku sekundach. No i takie się sprzedają na północy.
                                • chateau Re: Czy przedsiębiorczość to zła cecha? 30.01.14, 00:00
                                  Na północy mają pianę morską, niektórym wystarcza ;-)

Nie generalizuj. Era monopolu podłych piw minęła. Tzn. jeśli ktoś chce pić koncerniaka to nie ma problemu, ale jak ktoś chce wypić piwo to kupi bez większej fatygi. Nawet na północy.
                                • mila2712 Oczywiście, że nie .....ale..... 30.01.14, 07:40
                                  hummer napisał:
                                  > Ogólnie to dziwny naród. Nie muszą być najwięksi, więc nie są ani Polakami, ani
                                  > Słowakami. Robią dobre rzeczy, a po pracy spotykają się na

To nie jest dziwny naród. Normalni ludzie, żczliwi innym, otwarci to ich przede wszstkim odróżnia od Polaków.
                                  Twierdzisz, że Polacy chcą być najwięksi ( w domyśle najlepsi ? ).....nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzisz. Polacy do dumny naród, naznaczon piętnem historii....kraj zdolnch ludzi a tym warto się chwalić. Zresztą któż jest bez wad.... Dobre rzeczy też robią i po pracy też umieją spędzać czas w dobrym towarzystwie przy dobrym piwie.
                                  >
                                  > piwie, z gęstą pianą. W Polsce daliśmy sobie wmówić, że dobre piwo, to takie, g
                                  > dzie piana znika po kilku sekundach.

Daliśmy sobie wmówić ? To chyba żart.
                                  Wprawdzie aż takim ekspertem nie jestem ale w piwie z wielkopolskich browarów ( i nie tylko) nalanych do kufla piana utrzymuje się bardzo długo. Dobra kondycja finansowa browarów ( i długie kolejki pod sklepami firmowymi ) o czmś świadczą prawda ?

>No i takie się sprzedają na północy.

Jestem odmiennego zdania. Może trafiłeś na przeterminowane ?

PS ....ale nieuzasadniona złośliwość to już coś "złego ".
                                  • hummer Re: Oczywiście, że nie .....ale..... 30.01.14, 15:06
                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                    > > Ogólnie to dziwny naród. Nie muszą być najwięksi, więc nie są ani Polakam
                                    > i, ani
                                    > > Słowakami. Robią dobre rzeczy, a po pracy spotykają się na
                                    >
                                    > To nie jest dziwny naród. Normalni ludzie, żczliwi innym, otwarci to ich przede
                                    > wszstkim odróżnia od Polaków.
                                    > Twierdzisz, że Polacy chcą być najwięksi ( w domyśle najlepsi ? ).....nie wiem
                                    > na jakiej podstawie tak twierdzisz.

Weźmy takiego Davida Černego. W Czechach ma się dobrze. Ale podobny artysta w Polsce miałby przerąbane.

www.youtube.com/watch?v=pE5TtnBB4Vw
                                    > Polacy do dumny naród, naznaczon piętnem historii.

Każdy kraj jest naznaczony pięknem historii, a naród dumą.
                                    • mila2712 Re: Oczywiście, że nie .....ale..... 30.01.14, 17:03
                                      hummer napisał:

> Weźmy takiego Davida Černego. W Czechach ma się dobrze. Ale podobny artysta w P
                                      > olsce miałby przerąbane.
                                      >
                                      Sztuka ma zmuszać do refleksji, dyskusji.....a nawet szokować.
                                      A może miałby zwolenników ?
                                      • hummer Re: Oczywiście, że nie .....ale..... 30.01.14, 19:09
                                        mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                        >
                                        > > Weźmy takiego Davida Černego. W Czechach ma się dobrze. Ale podobny artys
                                        > ta w P
                                        > > olsce miałby przerąbane.
                                        > >
                                        > Sztuka ma zmuszać do refleksji, dyskusji.....a nawet szokować.
                                        > A może miałby zwolenników ?

Tak, z ZCHN :)
                                        • mila2712 Re: Oczywiście, że nie .....ale..... 30.01.14, 21:30
                                          hummer napisał:

> Tak, z ZCHN :)
                                          Chyba spadkobierców ZCHN i jeszcze Pawłowicz. Wyobraź sobie te interpretacje....
                                          • hummer Re: Oczywiście, że nie .....ale..... 30.01.14, 23:02
                                            mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                            >
                                            > > Tak, z ZCHN :)
                                            > Chyba spadkobierców ZCHN i jeszcze Pawłowicz. Wyobraź sobie te interpretacje...
                                            > .

A Niesioł to pies?
                                            • mila2712 Re: Oczywiście, że nie .....ale..... 31.01.14, 08:39
                                              hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                              >
                                              > > hummer napisał:
                                              > >
                                              > > > Tak, z ZCHN :)
                                              > > Chyba spadkobierców ZCHN i jeszcze Pawłowicz. Wyobraź sobie te interpreta
                                              > cje...
                                              > > .
                                              >
                                              > A Niesioł to pies?
                                              Nic mi o tym nie wiadomo :)
                                              Chcąc być poważnym zaliczam go do grona oburzonych oszołomów.
                                      • hummer David Černy 30.01.14, 19:17
                                        mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                        >
                                        > > Weźmy takiego Davida Černego. W Czechach ma się dobrze. Ale podobny artys
                                        > ta w P
                                        > > olsce miałby przerąbane.
                                        > >
                                        > Sztuka ma zmuszać do refleksji, dyskusji.....a nawet szokować.
                                        > A może miałby zwolenników ?

Naprawdę łebski gość

Tacy ludzie mają gdzieś prezydentów czy premierów i to co oni robią. Świat tworzymy my, a nie prezydenci i premierzy, panie Cimoszewicz.
                                        • mila2712 Re: David Černy 30.01.14, 21:31
                                          Fajnie byłoby zobaczyć na żywo.

Racja wszystko zależy od ludzi....
                                          • hummer Re: David Černy 30.01.14, 23:04
                                            mila2712 napisała:

> Fajnie byłoby zobaczyć na żywo.

Praha czeka :)

> Racja wszystko zależy od ludzi....

Ano :) Czesi nie maja kompleksów z tym, że są Czechami.
                                            • mila2712 Re: David Černy 31.01.14, 08:41
                                              hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                              >
                                              > > Fajnie byłoby zobaczyć na żywo.
                                              >
                                              > Praha czeka :)
                                              Oj chciałabym ponownie pojechać. Może kiedyś....
                                              Miłe wspomnienia, piękne klimatyczne miasto.
                                              >
                                              > > Racja wszystko zależy od ludzi....
                                              >
                                              > Ano :) Czesi nie maja kompleksów z tym, że są Czechami.
                                              Polacy też nie mają....przynajmniej niektórzy :)
                                              • hummer Re: David Černy 31.01.14, 11:06
                                                mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                >
                                                > > mila2712 napisała:
                                                > >
                                                > > > Fajnie byłoby zobaczyć na żywo.
                                                > >
                                                > > Praha czeka :)
                                                > Oj chciałabym ponownie pojechać. Może kiedyś....
                                                > Miłe wspomnienia, piękne klimatyczne miasto.
                                                > >
                                                > > > Racja wszystko zależy od ludzi....
                                                > >
                                                > > Ano :) Czesi nie maja kompleksów z tym, że są Czechami.
                                                > Polacy też nie mają....przynajmniej niektórzy :)

Są tacy co walczą z tęczami w Warszawie :)
                                                Pomyśl teraz co by zrobili ze sztuką Černego.
                                                • mila2712 Re: David Černy 31.01.14, 11:12
                                                  hummer napisał:

> Są tacy co walczą z tęczami w Warszawie :)

A to nie wynika z kompleksów....bydło musi odreagować
                                                  ( tak właśnie bydło....)
                                                  > Pomyśl teraz co by zrobili ze sztuką Černego.
                                                  Być może nic by nie zrobili. Komu przekadza wielka głowa ?

Zresztą bydło sztuki nie rozumie....
                                                  • hummer Re: David Černy 31.01.14, 11:58
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > Są tacy co walczą z tęczami w Warszawie :)
                                                    >
                                                    > A to nie wynika z kompleksów....bydło musi odreagować
                                                    > ( tak właśnie bydło....)
                                                    > > Pomyśl teraz co by zrobili ze sztuką Černego.
                                                    > Być może nic by nie zrobili. Komu przekadza wielka głowa ?
                                                    >
                                                    > Zresztą bydło sztuki nie rozumie....

Z ludzikami sikającymi na Czechy było poruszenie w Czechach. Zebrało się aż 200 skinów z całych Czech. 100% mobilizacja. Przeciwnicy stanęli przy fontannie, zwolenników było kilka tysięcy, więc się spokojnie przeciwnicy rozeszli do domów. :)
                                                  • mila2712 Re: David Černy 31.01.14, 12:03
                                                    hummer napisał:

ktoś tu zmienił zdanie na temat braci Czechów :)
                                                    ( czyli jak dawniej )

• mila2712 Re: David Černy 31.01.14, 12:04
                                                    O błąd nie Hummer napisał a ja.

O artyście jeszcze poguglam. Zaciekawiło mnie....
                                                  • hummer Re: David Černy 31.01.14, 16:47
                                                    mila2712 napisała:

> O błąd nie Hummer napisał a ja.
                                                    >
                                                    > O artyście jeszcze poguglam. Zaciekawiło mnie....

Poszukaj. Warto.
                                                  • hummer Re: David Černy 31.01.14, 16:47
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > ktoś tu zmienił zdanie na temat braci Czechów :)
                                                    > ( czyli jak dawniej )

Nie rozumiem?
                                                  • mila2712 Re: David Černy 31.01.14, 17:11
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > hummer napisał:
                                                    > >
                                                    > > ktoś tu zmienił zdanie na temat braci Czechów :)
                                                    > > ( czyli jak dawniej )
                                                    >
                                                    > Nie rozumiem?
                                                    Nie marudzisz...to dobrze
                                                    Ojtam ojtam
                                                  • hummer Re: David Černy 31.01.14, 17:44
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > hummer napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > ktoś tu zmienił zdanie na temat braci Czechów :)
                                                    > > > ( czyli jak dawniej )
                                                    > >
                                                    > > Nie rozumiem?
                                                    > Nie marudzisz...to dobrze
                                                    > Ojtam ojtam

Ale wyjaśniłaś :)
                                                  • mila2712 Re: David Černy 31.01.14, 17:48
                                                    Przecież wyjasniłam.
                                                    Nie marudzisz :)

Nie krytykujesz Czechów, nie twierdzisz, że to dziwny naród....itd :)
                                                  • hummer Re: David Černy 31.01.14, 17:54
                                                    mila2712 napisała:

> Przecież wyjasniłam.
                                                    > Nie marudzisz :)
                                                    >
                                                    > Nie krytykujesz Czechów, nie twierdzisz, że to dziwny naród....itd :)

Dziwni to oni są ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Jaki inny naród ostro pracuje od poniedziałku do piątku, by potem ruszyć stadnie na łono natury :) Gdzie nie odróżnisz szeregowego pracownika, od dyrektora, bo wszyscy tak samo umorusani :)
                                                  • mila2712 Re: David Černy 31.01.14, 18:03
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > Przecież wyjasniłam.
                                                    > > Nie marudzisz :)
                                                    > >
                                                    > > Nie krytykujesz Czechów, nie twierdzisz, że to dziwny naród....itd :)
                                                    >
                                                    > Dziwni to oni są ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Jaki inny naród ostro p
                                                    > racuje od poniedziałku do piątku, by potem ruszyć stadnie na łono natury :) Gdz
                                                    > ie nie odróżnisz szeregowego pracownika, od dyrektora, bo wszyscy tak samo umor
                                                    > usani :)
                                                    :)
                                                    No nareszcie wszystko jasne

Może Polacy zarażą się od Czechów optymizmem....
                                                  • hummer Re: David Černy 31.01.14, 22:07
                                                    mila2712 napisała:

> Może Polacy zarażą się od Czechów optymizmem....

Oby. I za razem skutecznością.
                                                  • mila2712 Re: David Černy 31.01.14, 22:22
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > Może Polacy zarażą się od Czechów optymizmem....
                                                    >
                                                    > Oby. I za razem skutecznością.
                                                    Uważasz, że Polacy nie są skuteczni ?
                                                    ( w czym ?)
                                                  • hummer Re: David Černy 31.01.14, 22:58
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > Może Polacy zarażą się od Czechów optymizmem....
                                                    > >
                                                    > > Oby. I za razem skutecznością.
                                                    > Uważasz, że Polacy nie są skuteczni ?
                                                    > ( w czym ?)

Ależ sa skuteczni w destrukcji. Stary przemysł zaorali, nie stworzywszy nowego. Np. maszyna do robienia diód to 3 mln zł. By wejść z czymś nowym musisz mieć kilka mln $ a i tak nie wiadomo czy się uda.
                                                    Czesi nie zniszczyli swoich PGRów, nie zniszczyli swojego przemysłu szklarskiego.
                                                    Bohemian Crystal marka sama w sobie.
                                                  • mila2712 Re: David Černy 31.01.14, 23:06
                                                    hummer napisał:

> Ależ sa skuteczni w destrukcji. Stary przemysł zaorali, nie stworzywszy nowego.
                                                    > Np. maszyna do robienia diód to 3 mln zł. By wejść z czymś nowym musisz mieć k
                                                    > ilka mln $ a i tak nie wiadomo czy się uda.
                                                    > Czesi nie zniszczyli swoich PGRów, nie zniszczyli swojego przemysłu szklarskieg
                                                    > o.
                                                    > Bohemian Crystal marka sama w sobie.

PGRy nie miały szansy przetrwania.
                                                    Co jeszcze zniszczono .......... przemysł stoczniowy.
                                                    Sprawdza się po części powiedzenie Polak potrafi.

>
                                                  • hummer Re: David Černy 31.01.14, 23:12
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > Ależ sa skuteczni w destrukcji. Stary przemysł zaorali, nie stworzywszy n
                                                    > owego.
                                                    > > Np. maszyna do robienia diód to 3 mln zł. By wejść z czymś nowym musisz
                                                    > mieć k
                                                    > > ilka mln $ a i tak nie wiadomo czy się uda.
                                                    > > Czesi nie zniszczyli swoich PGRów, nie zniszczyli swojego przemysłu szkla
                                                    > rskieg
                                                    > > o.
                                                    > > Bohemian Crystal marka sama w sobie.
                                                    >
                                                    > PGRy nie miały szansy przetrwania.

Pojedź do Czech :) Tam PGRy nie zostały zlikwidowane, ale sprywatyzowane powoli.

> Co jeszcze zniszczono .......... przemysł stoczniowy.
                                                    > Sprawdza się po części powiedzenie Polak potrafi.

A szklarski?
                                                    en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_glass
                                                    Po polsku nie ma nawet odpowiednika.
                                                    "Bohemian glass, or Bohemia crystal, is a decorative glass produced in regions of Bohemia and Silesia, now in the current state of the Czech Republic, since the 13th century."

Dorobek polskiej części Śląska został roztrwoniony.
                                                  • hummer Bohemian glass :) 31.01.14, 23:34
                                                    tiny.pl/q1ltc
                                                    A to tylko jeden artysta :)
                                                  • mila2712 Re: Bohemian glass :) 01.02.14, 18:43
                                                    hummer napisał:

> tiny.pl/q1ltc
                                                    > A to tylko jeden artysta :)
                                                    >
                                                    Fajne....kilmatyczne...
                                                    Sztuka.

Ciekawe czy odejdzie w zapomnienie.
                                                  • mila2712 Re: David Černy 01.02.14, 18:45
                                                    W Polsce jedynym celem było wzbogacenie się.
                                                    Nie ważne jak i kosztem kogo ważne by najwięcej.
                                                    Smutne.
                                                  • hummer Re: David Černy 02.02.14, 10:56
                                                    mila2712 napisała:

> W Polsce jedynym celem było wzbogacenie się.
                                                    > Nie ważne jak i kosztem kogo ważne by najwięcej.

W Czechach nie zaginęła tradycja biesiad w knajpie. Po pracy Czesi spotykają się z "obcymi' sąsiadami. Jak się ludzie znają to ciężko żerować jeden na drugim.
                                                  • mila2712 Re: David Černy 02.02.14, 12:20
                                                    hummer napisał:

> W Czechach nie zaginęła tradycja biesiad w knajpie.

A Polsce zaginęła ? Moim zdaniem nie. W pewnym wieku i z pewnym "zapleczem" jest na to mniej czasu.
                                                    Poza tym trudno znaleźć dobrą knajpę...taką z klimatem.
                                                    Czesi są bardziej rozrywkowi, mają dystans.

> Po pracy Czesi spotykają się z "obcymi' sąsiadami.

A Polacy gnają po dzieciaki i do domu obiad gotować :)
                                                    ( żartobliwie oczywiście ). Imprezki to weekendowo...

>Jak się ludzie znają to ciężko żerować jeden na drugim.
                                                    ????
                                                    ( bezradnie rozkładam ręce :) )
                                                  • hummer Re: David Černy 02.02.14, 12:46
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > W Czechach nie zaginęła tradycja biesiad w knajpie.
                                                    >
                                                    > A Polsce zaginęła ? Moim zdaniem nie. W pewnym wieku i z pewnym "zapleczem" jes
                                                    > t na to mniej czasu.
                                                    > Poza tym trudno znaleźć dobrą knajpę...taką z klimatem.
                                                    > Czesi są bardziej rozrywkowi, mają dystans.

Praktycznie w każdej wsi masz czeską knajpę, gdzie możesz zjeść pogadać ze znajomymi. Czeskie knajpy pełnią role polskich kościołów. Życie społeczności wokół nich się toczy.

Polacy, którzy osiedlili się w Czechach szybko zauważyli, że centrum życia jest karczma.
                                                    Słyszałem o przypadku, że Polak remontował dom. Powiedział przy piwku, że się remontuje, ale mu to powoli idzie. Zdziwił się, jak na weekend wszystkie chłopy ze stały pod jego domem by mu pomóc, w ramach pomocy sasiedzkiej. Czesi, ze wszystkimi swoimi zakrętami, tworzą wspólnotę.
                                                  • mila2712 Re: David Černy 02.02.14, 12:56
                                                    hummer napisał:

>
                                                    > Praktycznie w każdej wsi masz czeską knajpę, gdzie możesz zjeść pogadać ze znaj
                                                    > omymi. Czeskie knajpy pełnią role polskich kościołów. Życie społeczności wokół
                                                    > nich się toczy.
                                                    Przecież Czesi to w większości niewierzący :)
                                                    No kolego we Wrocławiu nie masz czeskiej knajpy ? Lub tez innejj klimatycznej....
                                                    Ja to mogę narzekać ale Ty ?

> Polacy, którzy osiedlili się w Czechach szybko zauważyli, że centrum życia jest
                                                    > karczma.
                                                    > Słyszałem o przypadku, że Polak remontował dom. Powiedział przy piwku, że się r
                                                    > emontuje, ale mu to powoli idzie. Zdziwił się, jak na weekend wszystkie chłopy
                                                    > ze stały pod jego domem by mu pomóc, w ramach pomocy sasiedzkiej. Czesi, ze wsz
                                                    > ystkimi swoimi zakrętami, tworzą wspólnotę.
                                                    Ja mogę z własnego doświadczenia powiedzieć, że Wielkopolanie tez potrafią pomagać :)
                                                    Na moim wiejskim wybudowaniu (kolonii ) też zawiązano wspólnotę.
                                                  • hummer Re: David Černy 02.02.14, 13:13
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > Praktycznie w każdej wsi masz czeską knajpę, gdzie możesz zjeść pogadać z
                                                    > e znaj
                                                    > > omymi. Czeskie knajpy pełnią role polskich kościołów. Życie społeczności
                                                    > wokół
                                                    > > nich się toczy.
                                                    > Przecież Czesi to w większości niewierzący :)
                                                    > No kolego we Wrocławiu nie masz czeskiej knajpy ? Lub tez innejj klimatycznej..
                                                    > ..
                                                    > Ja to mogę narzekać ale Ty ?

Nie o to chodzi by była czeska knajpa, ale by życie społeczności wokół niej się toczyło. Wrocław, choć to czeskie miasto, jest w Polsce. Mamy doskonałą rozgłośnię radiową, nagradzaną wielokrotnie za profesjonalizm. Jednak do Czechów nam brakuje.

> > Polacy, którzy osiedlili się w Czechach szybko zauważyli, że centrum życi
                                                    > a jest
                                                    > > karczma.
                                                    > > Słyszałem o przypadku, że Polak remontował dom. Powiedział przy piwku, że
                                                    > się r
                                                    > > emontuje, ale mu to powoli idzie. Zdziwił się, jak na weekend wszystkie c
                                                    > hłopy
                                                    > > ze stały pod jego domem by mu pomóc, w ramach pomocy sasiedzkiej. Czesi,
                                                    > ze wsz
                                                    > > ystkimi swoimi zakrętami, tworzą wspólnotę.
                                                    > Ja mogę z własnego doświadczenia powiedzieć, że Wielkopolanie tez potrafią poma
                                                    > gać :)
                                                    > Na moim wiejskim wybudowaniu (kolonii ) też zawiązano wspólnotę.

I tak być powinno. Powiem Ci historię z życia. W ostatnie mrozy padły mi i żonie akumulatory. Mieliśmy z rana zawieść dzieciaka na zawody sportowe. Nie zawieźliśmy. Wymieniem akumulatory koło południa idzie sąsiad, zobaczył i mówi, trzeba było przyjść do mnie to bym pomógł. Mówię mu, że będę pamiętał na przyszłość, ale z z samego rana jeszcze po zmroku nie che przeszkadzać. On mi na to, że ostatnio pomagał innemu sąsiadowi przed piątą rano.

Takiej wspólnoty nie ruszy nawet wojna. :) Ale knajp "czeskich" brakuje.
                                                  • mila2712 Re: David Černy 02.02.14, 13:38
                                                    Dobre sąsiedztwo to podstawa.
                                                    Bezinteresowność....zanika.
                                                    (pytanie w jakim wieku był sąsiad :) )
                                                  • hummer Re: David Černy 02.02.14, 13:39
                                                    mila2712 napisała:

> Dobre sąsiedztwo to podstawa.
                                                    > Bezinteresowność....zanika.
                                                    > (pytanie w jakim wieku był sąsiad :) )

35 lat. Zagorzały kibic WKS Śląsk.
                                                  • mila2712 Re: David Černy 02.02.14, 13:56
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > Dobre sąsiedztwo to podstawa.
                                                    > > Bezinteresowność....zanika.
                                                    > > (pytanie w jakim wieku był sąsiad :) )
                                                    >
                                                    > 35 lat. Zagorzały kibic WKS Śląsk.
                                                    Hmmmm ludzie po trzydziestce to dobrzy ludzie :)
                                                    hahaha
                                                    Kibic też człowiek ( wszak nie napisałeś kibol :) )
                                                  • hummer Re: David Černy 02.02.14, 18:11
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > Dobre sąsiedztwo to podstawa.
                                                    > > > Bezinteresowność....zanika.
                                                    > > > (pytanie w jakim wieku był sąsiad :) )
                                                    > >
                                                    > > 35 lat. Zagorzały kibic WKS Śląsk.
                                                    > Hmmmm ludzie po trzydziestce to dobrzy ludzie :)
                                                    > hahaha
                                                    > Kibic też człowiek ( wszak nie napisałeś kibol :) )

Bo nie jestem Poznaniakiem :)
                                                    Kiedyś stałem z szafką nad głową taką 1.5 metrową, a żonę wysłałem by ściągnęła sąsiada co by mi pomógł ją nakierować na kołki :) Pech chciał, że była transmisja z meczu Śląska. Nie mógł się oderwać od TV na 3 minuty :) Śląsk przegrał wtedy 2 do 0, a szafkę zawiesiłem dopiero następnego dnia :)
                                                  • mila2712 Re: David Černy 02.02.14, 21:48
                                                    Mój ty boże wyjątków nie brakuje....
                                                  • hummer Re: David Černy 20.02.14, 14:55
                                                    mila2712 napisała:

> Mój ty boże wyjątków nie brakuje....

Dlatego świat jest piękny.
                                                  • mila2712 Powiadasz ? 20.02.14, 21:12
                                                    > Dlatego świat jest piękny.
                                                    Tu dla niektórych pewnie tak..........
                                                    Ale spójrz na Ukrainę.
                                                    Zapalasz jutro o 20 świeczkę ?
                                                  • hummer Re: Powiadasz ? 20.02.14, 21:34
                                                    mila2712 napisała:

> > Dlatego świat jest piękny.
                                                    > Tu dla niektórych pewnie tak..........
                                                    > Ale spójrz na Ukrainę.
                                                    > Zapalasz jutro o 20 świeczkę ?

Ja z Ukraińcami palę cały czas.
                                                    Świeczka świeczką, ale czy Europa cofnie wizy dla brzuszków co zwiali, przecież konflikt jest na linii krezusi i społeczeństwo i wyśle ich z powrotem na łono ojczyzny, gdzie czekają wierni poddani.
                                                    Wczoraj tylko zwiało ponoć 26 deputowanych. Tych co ślubowali.
                                                  • mila2712 Ni więc nie jest 20.02.14, 21:46
                                                    hummer napisał:

> Ja z Ukraińcami palę cały czas.
                                                    > Świeczka świeczką, ale czy Europa cofnie wizy dla brzuszków co zwiali, przecież
                                                    > konflikt jest na linii krezusi i społeczeństwo i wyśle ich z powrotem na łono
                                                    > ojczyzny, gdzie czekają wierni poddani.
                                                    > Wczoraj tylko zwiało ponoć 26 deputowanych. Tych co ślubowali.

Ja popieram ich od początku protestów. Szacunek.
                                                    Zapalę.

Lotnisko zablokowane. Tchórzy ocenią współcześni i historia.
                                                    Widać przysiega nie ma zanczenia.
                                                    Europa walczy o Ukrainę.
                                                  • hummer Re: Ni więc nie jest 20.02.14, 21:54
                                                    mila2712 napisała:
                                                    > Lotnisko zablokowane. Tchórzy ocenią współcześni i historia.
                                                    > Widać przysiega nie ma zanczenia.
                                                    > Europa walczy o Ukrainę.

Dając schronienie zdrajcom?
                                                  • mila2712 Re: Ni więc nie jest 20.02.14, 22:32
                                                    hummer napisał:

> Dając schronienie zdrajcom?

Nie uczestnicząc w rozmowach z prezydentem.

A co mają zrobić - zawrócić samolot ?
                                                  • hummer Re: Ni więc nie jest 20.02.14, 22:33
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > Dając schronienie zdrajcom?
                                                    >
                                                    > Nie uczestnicząc w rozmowach z prezydentem.
                                                    >
                                                    > A co mają zrobić - zawrócić samolot ?

Unieważnić wizę i deportować.
                                                  • mila2712 Re: Ni więc nie jest 20.02.14, 22:44
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > hummer napisał:
                                                    > >
                                                    > > > Dając schronienie zdrajcom?
                                                    > >
                                                    > > Nie uczestnicząc w rozmowach z prezydentem.
                                                    > >
                                                    > > A co mają zrobić - zawrócić samolot ?
                                                    >
                                                    > Unieważnić wizę i deportować.
                                                    Pożyjemy zobaczymy.
                                                    Teraz prowadzą rozmowy. Nie wszystko na raz.
                                                  • hummer Wielka Brytania w czasach Holodomoru 20.02.14, 23:00
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > hummer napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > > Dając schronienie zdrajcom?
                                                    > > >
                                                    > > > Nie uczestnicząc w rozmowach z prezydentem.
                                                    > > >
                                                    > > > A co mają zrobić - zawrócić samolot ?
                                                    > >
                                                    > > Unieważnić wizę i deportować.
                                                    > Pożyjemy zobaczymy.
                                                    > Teraz prowadzą rozmowy. Nie wszystko na raz.

Skupowała zboże z Ukrainy.
                                                    Zginęło wtedy 12 mln ludzi w rok. Z głodu.
                                                  • mila2712 Gorzkie słowa 21.02.14, 08:34
                                                    W związku z tym o czym piszesz.....

Już pojawiają się głosy "Zdrado imię twoje Europa".
                                                    Ale przecież politycy europejscy są zaangażowani, negocjują.....
                                                  • hummer Re: Gorzkie słowa 21.02.14, 08:56
                                                    mila2712 napisała:

> W związku z tym o czym piszesz.....
                                                    >
                                                    > Już pojawiają się głosy "Zdrado imię twoje Europa".
                                                    > Ale przecież politycy europejscy są zaangażowani, negocjują.....

Populistów nie sieją, sami się rodzą. UE może się przyglądać i deportować zbrodniarzy na Ukrainę. W konflikt się nie może mieszać, bo jest to sprawa Ukrainy. Jak sobie Ukraińcy pościelą, tak się wyśpią.
                                                  • mila2712 Re: Gorzkie słowa 21.02.14, 09:02
                                                    hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                                    >
                                                    > > W związku z tym o czym piszesz.....
                                                    > >
                                                    > > Już pojawiają się głosy "Zdrado imię twoje Europa".
                                                    > > Ale przecież politycy europejscy są zaangażowani, negocjują.....
                                                    >
                                                    > Populistów nie sieją, sami się rodzą. UE może się przyglądać i deportować zbrod
                                                    > niarzy na Ukrainę.
                                                    W konflikt się nie może mieszać, bo jest to sprawa Ukrainy.
                                                    > Jak sobie Ukraińcy pościelą, tak się wyśpią.

Dzisiaj w rmf Siwiec stwierdził, że wojna domowa na Ukrainie to koniec bezpieczeństwa na naszej wschodniej granicy.
                                                    Nie można pozostać bezczynnym. Tam giną ludzie. Niewinni.

• hummer Re: Gorzkie słowa 21.02.14, 09:10
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    >
                                                    > > mila2712 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > W związku z tym o czym piszesz.....
                                                    > > >
                                                    > > > Już pojawiają się głosy "Zdrado imię twoje Europa".
                                                    > > > Ale przecież politycy europejscy są zaangażowani, negocjują.....
                                                    > >
                                                    > > Populistów nie sieją, sami się rodzą. UE może się przyglądać i deportować
                                                    > zbrod
                                                    > > niarzy na Ukrainę.
                                                    > W konflikt się nie może mieszać, bo jest to sprawa Ukrainy.
                                                    > > Jak sobie Ukraińcy pościelą, tak się wyśpią.
                                                    >
                                                    > Dzisiaj w rmf Siwiec stwierdził, że wojna domowa na Ukrainie to koniec bezpiecz
                                                    > eństwa na naszej wschodniej granicy.
                                                    > Nie można pozostać bezczynnym. Tam giną ludzie. Niewinni.

W Powstaniu Wielkopolskim zginęło 2000 cywili. Jakie państwa interweniowały?
                                                    Na razie Putin ma krew na rękach. Interwencja mu tą krew zmyje. Będzie jak woda na młyn.

Zadaniem świata jest stworzenie pewnika, że zbrodniarze obojętnie gdzie się znajdą, zostaną odesłani na Ukrainę i tam osądzeni. Nieważne ile milionów funtów przywiozą w walizach do Wielkiej Brytanii czy Szwajcarii.
                                                  • mila2712 Re: Gorzkie słowa 21.02.14, 09:29
                                                    hummer napisał:

> W Powstaniu Wielkopolskim zginęło 2000 cywili. Jakie państwa interweniowały?
                                                    Czas się zmieniły, porzadek tego swiata także.
                                                    Wyciągnięto wnioski chociażby z tego co stało się z Jugosławią....
                                                    > Na razie Putin ma krew na rękach. Interwencja mu tą krew zmyje. Będzie jak woda
                                                    > na młyn.
                                                    Nie, Janukowycz ....
                                                    Interwnecja Rosji to wielki znak "?"
                                                    >
                                                    > Zadaniem świata jest stworzenie pewnika, że zbrodniarze obojętnie gdzie się zna
                                                    > jdą, zostaną odesłani na Ukrainę i tam osądzeni. Nieważne ile milionów funtów p
                                                    > rzywiozą w walizach do Wielkiej Brytanii czy Szwajcarii.

Oskarżasz.
                                                    Przecież już pojawiają się głosy, że prezydent skończy jak Ceaușescu.
                                                    Nie ma honoru...powinien oddać władzę.

Oby zmienili konstytucję.
                                        • jan.urbaniak1 Re: David Černy 02.02.14, 12:26
                                          hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                                          >
                                          >
                                          >
                                          >
                                          > Tacy ludzie mają gdzieś prezydentów czy premierów i to co oni robią. Świat twor
                                          > zymy my, a nie prezydenci i premierzy, panie Cimoszewicz.
                                          >
                                          On tego nie skuma.
                                          • mila2712 Re: David Černy 02.02.14, 12:29
                                            jan.urbaniak1 napisał:

> On tego nie skuma.
                                            Uzasadnij ....
                                • sverir Re: Czy przedsiębiorczość to zła cecha? 30.01.14, 09:10
                                  > W Polsce daliśmy sobie wmówić, że dobre piwo, to takie, gdzie piana znika po kilku
                                  > sekundach. No i takie się sprzedają na północy.

Dobre piwo to takie, które smakuje pijącemu.
                                  • mila2712 Re: Czy przedsiębiorczość to zła cecha? 30.01.14, 09:34
                                    sverir napisał:

> > W Polsce daliśmy sobie wmówić, że dobre piwo, to takie, gdzie piana znika
                                    > po kilku
                                    > > sekundach. No i takie się sprzedają na północy.
                                    >
                                    > Dobre piwo to takie, które smakuje pijącemu.
                                    :)
                                    I takie, na które jest popyt.
                                    Te z północy nie zalegają na półkach.....
                            • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 30.01.14, 09:13
                              > Polskie browary też ich mało obchodzą.

Ale reszta żywności już nie. I żaden polityk tego nie zmieni.
                    • remez2 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 17:59
                      sverir napisał:

> > Uważam, że ani jedno, ani drugie. Po prostu być dobrym sąsiadem.
                      >
                      > Aha. Dobrym sąsiadem. Czyli kim? Bo nie wiem, czy to rzeczywiście tak się wyklu
                      > cza ze wszystkim, co napisałem.
                      To znaczy sąsiadem, który nie demonstruje poczucia wyższości, z którymi współpraca kulturalna, naukowa, gospodarcza odbywa się na zasadach kompromisu nie hegemonii, który nie próbuje ingerować w sprawy wewnętrzne. Na początek wystarczy.
                      • zoil44elwer Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 23:43
                        Obraz biednego jak mysz kościelna Polaka-katolika z jego pawim mniemaniem że jest przeznaczony do roli ChrystUSA narodów to,......pOPiS polskiego kołtuna.
                  • all.correct2 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 17:31
                    remez2 napisał:

> > Bez emocji powiem, że Polska powinna się raz na zawsze zdecydować, czy ch
                    > ce być
                    > > graczem w regionie, czy woli angażować się w odległe Afganistany i Iraki.
                    >
                    > Uważam, że ani jedno, ani drugie. Po prostu być dobrym sąsiadem. Bo jak do tej
                    > pory jesteśmy (piszę to z przykrością) osłem trojańskim.
                    Popieram.
                    • remez2 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 17:47
                      all.correct2 napisał(a):

> > Uważam, że ani jedno, ani drugie. Po prostu być dobrym sąsiadem. Bo jak d
                      > o tej
                      > > pory jesteśmy (piszę to z przykrością) osłem trojańskim.
                      > Popieram.
                      Dzięki. :-)
                • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 13:16
                  Ja myślę, że powinniśmy nie mieszać się więcej w sprawy Ukrainy.
                  Polska nigdy nie będzie liczącym się graczem w regionie.
                  O masz przykład...Matka Rosja znowu ma zastrzeżenia po kontrolach weterynaryjnych. Sprawa czysto polityczna. Będzie blokada dla naszych zakładów.
                  Afganistan, Irak niech to pozostanie zmartwieniem Amerykanów. Dosyć służalczej roli.
                  • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 15:59
                    Wspomniałem o Iraku i Afganistanie, bo polski rząd wykazuje zaskakujący dysonans. Dla rządu polskiego (nie podaję nazwisk, bo to najwyraźniej sprawa doktryny, nie gabinetu) sprawą rangi państwowej jest współpraca wojskowa ze Stanami Zjednoczonymi, natomiast sytuacja za wschodnią granicą bywa sprawą drugorzędną, może nawet zupełnie nieistotną. Oczywiście wewnętrzne sprawy danego kraju to rzecz istotna, ale Polska już przecież pokazała, że gdy chodzi o sprawy wrogów USA, to nie ma to żadnego znaczenia.
                    • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 30.01.14, 08:58
                      sverir napisał:

> Wspomniałem o Iraku i Afganistanie, bo polski rząd wykazuje zaskakujący dysonan
                      > s. Dla rządu polskiego (nie podaję nazwisk, bo to najwyraźniej sprawa doktryny,
                      > nie gabinetu) sprawą rangi państwowej jest współpraca wojskowa ze Stanami Zjed
                      > noczonymi, natomiast sytuacja za wschodnią granicą bywa sprawą drugorzędną, moż
                      > e nawet zupełnie nieistotną.

Może to dlatego, że na pomoc USA mozemy liczyć a co nam może zaoferować ściana wschodnia ?
                      • sverir Re: Cimoszewicz to gamoń 30.01.14, 09:12
                        > Może to dlatego, że na pomoc USA mozemy liczyć a co nam może zaoferować ściana
                        > wschodnia ?

Paradoks polega na tym,że my głównie liczymy na ochronę przed ścianą wschodnią. I przed wrogami Stanów Zjednoczonych, którzy do Polski nic nie mieli, dopóki ta nie weszła Amerykanom w dupę (i to z butami).
                        • mila2712 Re: Cimoszewicz to gamoń 30.01.14, 09:32
                          sverir napisał:
                          > Paradoks polega na tym,że my głównie liczymy na ochronę przed ścianą wschodnią.
                          > I przed wrogami Stanów Zjednoczonych, którzy do Polski nic nie mieli, dopóki t
                          > a nie weszła Amerykanom w dupę (i to z butami).
                          Jak pokazuje historia możemy się rozczarować.
                          Jesteśmy sojusznikami ( o marginalnym znaczeniu ) dopóki możemy się przydać.
        • taziuta Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 07:54
          wiosnaludzikow napisał:

> Mało zrobili a twitterowa polityka zagraniczna Radka nie przyniosła żadnego rezultatu.
          /.../

Radka mocną stroną jest nazwisko. No i współpraca z talibami, onegdaj, gdy byli jeszcze naszymi wspólnikami w zbożnym dziele plucia Rosjanom do kaszy. A poza tym to kierujący się emocjami przeciętniak, wg mnie. Trudno aby taki człowiek miał być skuteczny w czymkolwiek. No, może poza struganiem palików do płotu w swej 'zdekomunizowanej' posiadłości. Tam jest skazany na sukces! ;)
          • gtxl Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 08:16
            taziuta napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
            >
            > > Mało zrobili a twitterowa polityka zagraniczna Radka nie przyniosła żadne
            > go rezultatu.
            > /.../
            >
            > Radka mocną stroną jest nazwisko. No i współpraca z talibami, onegdaj, gdy byli
            > jeszcze naszymi wspólnikami w zbożnym dziele plucia Rosjanom do kaszy. A poza
            > tym to kierujący się emocjami przeciętniak, wg mnie. Trudno aby taki człowiek m
            > iał być skuteczny w czymkolwiek. No, może poza struganiem palików do płotu w sw
            > ej 'zdekomunizowanej' posiadłości. Tam jest skazany na sukces! ;)

Podpisuję się "obiema rencami" odnośnie oceny Zdradosława.
            Jeżeli chodzi o autora wątku,to mam do końca dnia zagwozdkę,dlaczego nazwał Cimoszewicza gamoniem.
            Nie zawsze zgadzam się z tym co mówi Cimoszewicz,podobnie nie zawsze zgadzam się z Millerem ale nazwanie Cimoszewicza gamoniem,to przesada.
    • haen2010 Jasne, ze gamoń. 29.01.14, 09:00
      Miał pewny mandat na Podlasiu z ramienia E+TR.

To norwidowski Święty z fortepianem Chopina na plecach. Maruda i wieczny malkontent.
      • gtxl Re: Jasne, ze gamoń. 29.01.14, 09:04
        haen2010 napisał:

> Miał pewny mandat na Podlasiu z ramienia E+TR.
        >
        > To norwidowski Święty z fortepianem Chopina na plecach. Maruda i wieczny malkon
        > tent.

Miał mandat i wypiął się na Palikota i Olka?
        Brawo Cimoszewicz.
        • adherent1 Re: Jasne, ze gamoń. 29.01.14, 11:26
          gtxl napisał:
          > Miał mandat i wypiął się na Palikota i Olka?
          > Brawo Cimoszewicz.

To jedno z niewielu racjonalnych zachowań Cimoszewicza.
          Tylko zdesperowani sądzą że mają szansę wybory do europarlamentu z list RP/TR +
          Z innych jego celebryckich popisów widać że to narcyz. Dla lewicy jest tym samym
          co Borowski ot taki Borowski +. Dopiero historycy osądzą "zasługi" Cimoszewicza
          dla lewicy.
          • jan.urbaniak1 Re: Jasne, ze gamoń. 29.01.14, 19:28
            adherent1 napisał:

> gtxl napisał:
            > > Miał mandat i wypiął się na Palikota i Olka?
            > > Brawo Cimoszewicz.

> To jedno z niewielu racjonalnych zachowań Cimoszewicza.
            > Tylko zdesperowani sądzą że mają szansę wybory do europarlamentu z list RP/TR +
            > Z innych jego celebryckich popisów widać że to narcyz. Dla lewicy jest tym samy
            > m
            > co Borowski ot taki Borowski +. Dopiero historycy osądzą "zasługi" Cimoszewicza
            >
            > dla lewicy.
            To prawda.
        • jan.urbaniak1 Re: Jasne, ze gamoń. 30.01.14, 08:18
          gtxl napisał:

> haen2010 napisał:
          >
          > > Miał pewny mandat na Podlasiu z ramienia E+TR.
          > >
          > > To norwidowski Święty z fortepianem Chopina na plecach. Maruda i wieczny
          > malkon
          > > tent.
          >
          >
          > Miał mandat i wypiął się na Palikota i Olka?
          > Brawo Cimoszewicz.
          >
          >
          >
          >
          >
          Są siebie warci.
      • jan.urbaniak1 Re: Jasne, ze gamoń. 01.02.14, 08:47
        haen2010 napisał:

> Miał pewny mandat na Podlasiu z ramienia E+TR.
        >
        > To norwidowski Święty z fortepianem Chopina na plecach. Maruda i wieczny malkon
        > tent.
        Taki sam syfilityk jak ten tas Palikot.
    • netowski W wyborach prezydenckich oddał pole przeciwnikom 29.01.14, 11:31
      praktycznie bez walki.
      Filozofować każdy potrafi, Kononowicz też.
      • jan.urbaniak1 Re: W wyborach prezydenckich oddał pole przeciwni 29.01.14, 11:41
        netowski napisał:

> praktycznie bez walki.
        > Filozofować każdy potrafi, Kononowicz też.
        Wtedy dał doopy w tak żenujący sposób, że do dziś nie powinien się odzywać. Nawet na imieninach Donalda. To zwykłe zero wyniesione przez Millera. Gdy nie udało mu się załatwić dobroczyńcy i wskoczyć na jego miejsce to to obraził się na SLD.
        • asteroidalny Cimoszewicz jest politykiem nieprzewidywalnym. 30.01.14, 11:17
          To co zrobił podczas wyborów prezydenckich parę lat temu jest niewybaczalne.
          • jan.urbaniak1 Re: Cimoszewicz jest politykiem nieprzewidywalnym 30.01.14, 16:37
            asteroidalny napisał:

> To co zrobił podczas wyborów prezydenckich parę lat temu jest niewybaczalne.
            Bo to qtas jest.
    • remez2 Raczej kunktator. 29.01.14, 11:47
      Zapytany, czy opowiedziałby się za sejmową komisją śledczą badającą działalność Antoniego Macierewicza, odpowiedział: - Gdyby nie wszystkie fatalne doświadczenia z komisjami śledczymi do tej pory, to powiedziałbym, że to jest klasyczna sytuacja, w której komisja parlamentarna ma pole do działania, bo inne służby państwa zawodzą.
      Tzn. byłby za ale nie jest. Samolot leciał tyłem do przodu czyli bokiem, czy jakoś tak.
      • haen2010 Re: Raczej kunktator. 29.01.14, 11:56
        Nie całkiem. O SLD Millera prawdę zafundował:

wyborcza.pl/politykaekstra/1,133047,15351905,Cimoszewicz__Zostal_malenki_SLD__ide_na_emeryture.html#TRNajCzytSST
        • jan.urbaniak1 Re: Totalne zero. Nawet Donald go olał. 29.01.14, 12:00
          Nic mu nie dało podlizywanie się PO.
        • remez2 Re: Raczej kunktator. 29.01.14, 12:04
          Przeczytałem bardzo uważnie i dałbym (wywiadowi) tytuł - "Moje, jedynie słuszne poglądy na wszystko". Smutne. :- (
          PS - Twoja obsesja na temat l.Millera jest po prostu nudna.
          • jan.urbaniak1 Re: Raczej kunktator. 29.01.14, 12:06
            remez2 napisał:

> Przeczytałem bardzo uważnie i dałbym (wywiadowi) tytuł - "Moje, jedynie słuszne
            > poglądy na wszystko". Smutne. :- (
            > PS - Twoja obsesja na temat l.Millera jest po prostu nudna.
            A ja na tę gnidę głosowałem w 1991 (w wyborach prezydenckich) !
          • gtxl Re: Raczej kunktator. 29.01.14, 13:03
            PS - Twoja obsesja na temat l.Millera jest po prostu nudna.

Sorry, ale obsesja jest obsesją, znaczy się rodzajem zaburzeń lękowych.
            Pacjent może stosować mechanizm wypierania ze świadomości.....
            • remez2 Re: Raczej kunktator. 29.01.14, 13:05
              gtxl napisał:

> PS - Twoja obsesja na temat l.Millera jest po prostu nudna.
              >
              > Sorry, ale obsesja jest obsesją, znaczy się rodzajem zaburzeń lękowych.
              > Pacjent może stosować mechanizm wypierania ze świadomości.....
              Co nie zmienia faktu, że dla otoczenia jest to nudne.
    • wiosnaludzikow Za co SLD nie lubi Cimoszki 29.01.14, 13:07
      Cimoszewicz jest sekowany za swoją akcję " czyste ręce" , którą zainicjował jako Monister Sprawiedliwości.
      W wyniku kontroli ujawnił w 1994 nazwiska osób, które pełniły funkcje rządowe i jednocześnie zasiadały w radach nadzorczych spółek prawa gospodarczego, w tym aktywistów i kolegów z SLD.
      • jan.urbaniak1 Za co Cimoszkanie lubi SLD. 29.01.14, 13:15
        Za to, że nie udało mu się wykończyć Millera w 1994 i zająć jego miejsca w SLD. I za parę jeszcze rzeczy. Za to Cimoszka bardzo lubi Donalda i podlizuje się Komorowskiemu. Ale ci go olewają.
        • wiosnaludzikow Re: Za co Cimoszkanie lubi SLD. 29.01.14, 13:34
          jan.urbaniak1 napisał:

> Za to, że nie udało mu się wykończyć Millera w 1994 i zająć jego miejsca w SLD.
          > I za parę jeszcze rzeczy. Za to Cimoszka bardzo lubi Donalda i podlizuje się K
          > omorowskiemu. Ale ci go olewają.
          ....i byłem pewny, że Ty się odezwiesz :)
          Cimoszewicz nie chciał wykończyć Millera ale wykończyć patologie typu Pęczak od Millera:)
          • gtxl Re: Za co Cimoszkanie lubi SLD. 29.01.14, 13:43
            Cimoszewicz nie chciał wykończyć Millera ale wykończyć patologie typu Pęczak od Millera:)

Sam dał się wykończyć "głupiej babi Jaruckiej. Wiesz o co chodziło w tej sprawie?

Wiosnaludzików, ty mi strasznie przypominasz Robespierre.
            Jedyny sprawiedliwy.......który skończył na szafocie.
        • zoil44elwer Re: Za co Cimoszkanie lubi SLD. 29.01.14, 23:19
          jan.urbaniak1 napisał:

> Za to, że nie udało mu się wykończyć Millera w 1994 i zająć jego miejsca w SLD.
          > I za parę jeszcze rzeczy. Za to Cimoszka bardzo lubi Donalda i podlizuje się K
          > omorowskiemu. Ale ci go olewają.

WC-Resortowe dziecię.Ojciec pałkownik Informacji Wojskowej,to jest UB w LWP.
      • gtxl Re: Za co SLD nie lubi Cimoszki 29.01.14, 13:37
        wiosnaludzikow napisał:

> Cimoszewicz jest sekowany za swoją akcję " czyste ręce" , którą zainicjował jak
        > o Monister Sprawiedliwości.
        > W wyniku kontroli ujawnił w 1994 nazwiska osób, które pełniły funkcje rządowe i
        > jednocześnie zasiadały w radach nadzorczych spółek prawa gospodarczego, w tym
        > aktywistów i kolegów z SLD.

Kto jeszcze był na tej liście?
        Możesz ujawnić?
        Kto sekuje Cimoszewicza?- SLD? czy robili to prawoskrętni reprezentowani m.innymi przez K.Miodowicza związanego z PO.
        Czy aferę Jaruckiej rozpętał SLD?
        Oj wiosnaludzików...strasznie jesteś obiektywny....
        Tobie wystarcza tylko impuls by komukolwiek przywalić.....
        • wiosnaludzikow Re: Za co SLD nie lubi Cimoszki 29.01.14, 13:44
          gtxl napisał:

> Kto jeszcze był na tej liście?
          > Możesz ujawnić?
          > Kto sekuje Cimoszewicza?- SLD? czy robili to prawoskrętni reprezentowani m.inny
          > mi przez K.Miodowicza związanego z PO.
          Prawoskrętni sekowałby jednorazowo aby upupić go jako konkurenta Tuska na stolec.
          > Czy aferę Jaruckiej rozpętał SLD?
          Nie, nie rozpętał SLD ale służby i pewien ważny leming ze służb.
          > Oj wiosnaludzików...strasznie jesteś obiektywny....
          > Tobie wystarcza tylko impuls by komukolwiek przywalić.....
          Upupienie akcji " czyste ręce" i Cimoszki wtedy przez PSL i SLD wywołuje u mnie żle wspomnienia bo okradanie podatnika i majątki baronów mogły rosnąć dalej.
          • gtxl Re: Za co SLD nie lubi Cimoszki 29.01.14, 13:52
            poczytaj coś na temat akcji "Czyste ręce".....
            www.wprost.pl/ar/79496/Wlodzimierz-Nieswiadomy/
            • wiosnaludzikow Re: Za co SLD nie lubi Cimoszki 29.01.14, 13:55
              gtxl napisał:

> poczytaj coś na temat akcji "Czyste ręce".....
              > www.wprost.pl/ar/79496/Wlodzimierz-Nieswiadomy/
              Czytałem i to nie tylko to ale widzę, że trafnie napisałem....boli akcja czyste ręce.
              • gtxl Re: Za co SLD nie lubi Cimoszki 29.01.14, 13:58
                wiosnaludzikow napisał:

> gtxl napisał:
                >
                > > poczytaj coś na temat akcji "Czyste ręce".....
                > > www.wprost.pl/ar/79496/Wlodzimierz-Nieswiadomy/
                > Czytałem i to nie tylko to ale widzę, że trafnie napisałem....boli akcja czyste
                > ręce.

Dlaczego mnie ma boleć? skoro dużo w tym artykule o Cimoszewiczu,który miał również nieczyste ręce.....
                Dlaczego się nie wytłumaczył tylko zrejterował przed wyborami jak tchórz?
                • jan.urbaniak1 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 14:27
                  Cimoszka to koleś który zawsze (już od czasów studenckich) lubił wyręczać się innymi. Poza tym przeliczył się w 1994 bo myślał, że pry pomocy donosu do GW wykończy Millera i zajmie jego miejsce w SLD. Ale wtedy załatwił Kalisz jak dzieciaka.
                • wiosnaludzikow Re: Za co SLD nie lubi Cimoszki 29.01.14, 15:17
                  To był znany paszkwil WPROST.
                  Ponieważ wiedział , że wyjaśnienie i przeprosiny będą już po wyborach . Tak jak to było z prawoslrętną brudną prowokacją np Jarucka.
                • chateau Re: Za co SLD nie lubi Cimoszki 29.01.14, 16:26
                  W - wyborca na wiecu
                  K - kandydat
                  G - gawiedź na wiecu

W: Córka kandydata się puszcza!
                  K: Ale... ja nie mam córki
                  G: (chórem) A jakie to ma znaczenie!

Kurtyna.
                  • wiosnaludzikow Re: Za co SLD nie lubi Cimoszki 29.01.14, 17:35
                    chateau napisał:

> W - wyborca na wiecu
                    > K - kandydat
                    > G - gawiedź na wiecu
                    >
                    > W: Córka kandydata się puszcza!
                    > K: Ale... ja nie mam córki
                    > G: (chórem) A jakie to ma znaczenie!
                    >
                    > Kurtyna.
                    Otóż to !
            • jan.urbaniak1 Re: Za co SLD nie lubi Cimoszki 31.01.14, 00:46
              gtxl napisał:

> poczytaj coś na temat akcji "Czyste ręce".....
              > www.wprost.pl/ar/79496/Wlodzimierz-Nieswiadomy/
              Niezły Katonik z niego ... .
    • av35b Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 15:07
      Jeżeli cokolwiek jest nie po myśli matuszki Rasiji, to dla komuchów jest to temat do oplucia.
      • gtxl Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 16:05
        av35b napisał:

> Jeżeli cokolwiek jest nie po myśli matuszki Rasiji, to dla komuchów jest to tem
        > at do oplucia.

Twój poziom intelektualny jest poniżej poziomu mojego lewego buta.
      • all.correct2 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 17:16
        av35b napisał:

> Jeżeli cokolwiek jest nie po myśli matuszki Rasiji, to dla komuchów jest to tem
        > at do oplucia.
        Nie wiem czy wiesz i nie wiem, czy to co chcę ci zaraz przekazań nie zaskoczy cię do tego stopnia, że się zwalisz w kalesony. Ale trudno, bądź dzielny: W Rosji komuchy są w opozycji ! I to od wielu lat ! Teraz przyłóż sobie lód to ciemiączka i łkaj w rozpaczy. Uprzedzałem przecież !
        • av35b Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 17:18
          W opozycji są komuniści, a rządzą komuchy z dawnego KGB.
          • all.correct2 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 17:37
            av35b napisał:

> W opozycji są komuniści, a rządzą komuchy z dawnego KGB.
            Faktycznie, ty musisz jak najszybciej zacząć leczyć się na nogi !
            • av35b Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 17:41
              Putinizcja regionu postępuje.
              • all.correct2 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 18:06
                av35b napisał:

> Putinizcja regionu postępuje.
                A nie mówiłem, żebyś natychmiast zaczął leczyć się na nogi. Póki nie jest za późno !!!
    • zoil44elwer Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 23:10
      Cimoszka-resortowe dziecię-ojciec oficer osławionej Informacji Wojskowej(UB w LWP) dobrze się ubezpieczył,dzieci wykształcone na Zachodzie osiadły w USA.On sam po zakończeniu kariery(premier,marszałek,ministerSZ i SprawiedliwoŚci,też wyemigruje do USa.
      Cimoszewicz(PZPR>SdRP>SLD):Po 89 nie należałem formalnie do żadnej partii,tj nie miałem legitymacji członkowskich,nie płaciłem składek...,ale brałem stanowiska z rekomendacji lewicy i krytykowałem,ganiłem lewicę,szczególnie SLD i Millera.
      • adherent1 Re: Cimoszewicz to gamoń 29.01.14, 23:32
        zoil44elwer napisał:
        > Cimoszewicz(PZPR>SdRP>SLD):Po 89 nie należałem formalnie do żadnej part
        > ii,tj nie miałem legitymacji członkowskich,nie płaciłem składek...,ale brałem
        > stanowiska z rekomendacji lewicy i krytykowałem,ganiłem lewicę,

Cimoszewicz poparciem dla podwyższenia wieku emerytalnego do 67 lat
        zdyskwalifikował się, stąd nie miał i nie ma żadnych szans na wystawienie
        przez lewicę w jakichkolwiek wyborach. Gra teraz kapryśną, starą pannę,
        lewica go po prostu nie chce.
        • zoil44elwer Re: Cimoszewicz to gamoń 30.01.14, 00:21
          WC(?)-Propagandzista tzw centrolewicy a la LiD(Lewica i Demokraci) Czyli sojusz lewicy kawiorowej (,Kwach,Kalisz,Cimosz,Siwiec,Borowski,Rosati...z demokratami tj UWolskimi,sKORodowanymi niedobitkami S oraz zwolennikami liberalnej,ekonomicznej wolnoamerykanki(piskorski,celiński,palikot......)
          • jan.urbaniak1 Re: Cimoszewicz to gamoń 31.01.14, 09:24
            I żałosny qtas.
            • 1all.correct Cimoszewicz to gamoń i palant jak Palikot. 31.01.14, 17:33
              jan.urbaniak1 napisał:

> I żałosny qtas.
              Ch... z nimi.
    • 1all.correct Re: Cimoszewicz to gamoń 31.01.14, 18:27
      hummer napisał:

> Cimoszewiczu. Zarówno prezydenta jak i premiera oceniam pozytywnie w tej sprawi
      > e
      > www.tvn24.pl/tusk-popelnil-grzech-zaniechania-cimoszewicz-o-pomocy-ukrainie,392227,s.html
      > Jak będzie z Ukrainą tego nikt nie wie. Wychylanie się przed szereg, to pewna k
      > ula w łeb.
      > Premier i prezydent odpowiadają za RP, nie za Ukrainę. Przykro mi, ale tak jest
      > prawda.
      >
      > Jak Pan Cimoszewicz chciał mieszać na Ukrainie, to trzeba było się tam przeprow
      > adzić. Coś, jak ubezpieczyć w wydaniu Cimoszewicza.
      >
      To miękki Boluś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka