Gość: . IP: *.crowley.pl 15.08.04, 15:59 wielu dziennikarzy zasługuje żeby skopać im tyłki ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amar Lać po mordach tą medialną hołotę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:03 A jak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Lać po mordach tą medialną hołotę! IP: *.client.comcast.net 15.08.04, 16:12 Bardzo ale to bardzo zacofani Polacy.Az wstyd,zeby na tony faktow nie zwracaja uwagi i bagatelizowac postepowanie pedpfili i pedalow.Pedofil Henryk Jankowski i kosciol ma tyle wspolnego z Bogiem co Polska z Chinami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol-wlasciwy Re: Lać po mordach tą medialną hołotę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:01 Czasem pisze na forum pod niskiem Pol... ale z neoplus a nie z camcast - ktos sie podszywa. Ja nie uzywam tak plugawego jezyka - Pol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jutra jedynie pocałunek w usta wiąże na trwałe dewiantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:40 Dewiantów. którzy chcą Polski ciemnej, drewnianej, pełnej czarnych korników, w de...serem z bryndzy byczka Henryczka. Pocałunek w usta facetów, zamiast parafiny - parafia, ropy - rozpusta, realizmu - wia(g)ra, oszczędności – zbiórka z rent i emerytur lub wynagrodzeń, banku – przekręt (w tym prawicowość, lewicowość), prawa - ukamienowanie pod nową plebanię. Taka Polska nie potrzebuje pomocy unijnej i jest niezależna od cen ropy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jutra To walka czyPolską będą rządzić sadyści w szafie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:46 To walka czy Polską będą rządzić sadyści co na szafie fundamentalisty Rydzola robią za mole tnące sztandar ojczysty na pasy watykańskie. O to czy Glemp będzie ponad Senatem i Parlamentem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myj zęby po Uległy kleryk to homo, a kościelny też? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 00:33 Jedno jest pewne lepsza kasa starej kobiety niż kobieta, to takie nieczyste jak z klerykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan. Re: Lać po mordach tą medialną hołotę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:15 Widzę że,razem chodzicie na podryw ,tylko że kolega wpadł skąd ta więc złośliwość?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nic_nie_znaczą ! "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:39 Te tzw 'tony faktów' to jakaś manna z nieba sypnięta na Żydów. Bo fakt jest tylko jeden, napiszę słowami GW: "Matka 16-letniego byłego ministranta PRZYPUSZCZA, że jej syn mógł być molestowany seksualnie przez prałata" Tyle i tylko tyle. A ja przypuszczam, ze matka uprawia szantaż w celu wyłudzenia pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:12 Nie o samą sprawę molestowania w tym wszystkich chodzi, ale o niechrześcijańskie życie Prałata, jego ordynarnych popleczników i bezmyślnych obrońców, a także jego zaściankowe i psychotyczne wypowiedzi publiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrętaczaJudeokomun Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:26 Powiedzmy otwarcie: ty nie znosisz ks.Jankowskiego, nie lubisz i nie akceptujesz. Wolno ci, twoja sprawa. Ale po co udawać troskę o niechrześcijańskie życie prałata. Pierwszy raz widzę Żyda, który troszczy się o kościół. Poza tym, masz czelność nazywać ludzi szanowanych przez ogół Polaków, ordynarnymi poplecznikami. Hamuj trochę, bo nie jesteś u siebie w Israelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:43 Nie akceptuje ludzi podłych, którzy szermują nienawiścią dla osiągnięcia różnych korzyści, w przypadku ostatnich wypowiedzi Prałata to dziwne manipulacje, aby zarzuty z siebie przenieść na cały Kościół i Polską. To niedopuszczalne. I niewiele jest zaprawdę Chrześcijaństwa w tym co wypowiedział Prałat w ostatnie dwie niedziele, a także w tym co zrobili ludzie przed kościołem. "Nieumiejętnych pouczać" - warto o tym pamiętać. A twoja wypowiedz jest żałosna, zakładasz, że jestem Żydem, co nie jest tu kompletnie istotne, a nie jest także prawdą. Snujesz insynuacje o Izraelu, jakby ktoś w Polsce nie mógł myśleć tak jak ja. Co więcej chyba uważasz, że Hojarska i inne osoby przemawiające w obronie Prałata są szanowane przez "ogół Polaków". Chyba na bakier u ciebie z racjonalnym oglądem rzeczy... Gość portalu: KrętaczaJudeokomun napisał(a): Powiedzmy otwarcie: ty nie znosisz ks.Jankowskiego, nie lubisz i nie akceptujesz.Wolno ci, twoja sprawa. Ale po co udawać troskę o niechrześcijańskie życie prałata. Pierwszy raz widzę Żyda, który troszczy się o kościół. Poza tym, masz czelność nazywać ludzi szanowanych przez ogół Polaków, ordynarnymi poplecznikami. Hamuj trochę, bo nie jesteś u siebie w Israelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyferos Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ IP: 213.25.22.* 15.08.04, 22:26 To żałosne,że banda zacietrzewionych prymitywów i garstka kryminalistów chroniona (wciąż) immunitetami broni znanego antysemitę i pedofila. Ale najgorsze jest to, że w tym kraju znajdują oni bardzo wielu zwolenników. Jak długo jeszcze? A co gorsza argumentami "obrońców" są Ojczyzna,Tradycje,Wartości,Kościół,Rodzina.. To jakaś zbiorowa schizofremia! Niestety,mamy "przyjemność" żyć w burdelskim cokolwiek kraju. Bo w polsce już(prawie) nic nie dziwi. Taki jak ja wróg kościoła katolickiego nigdy nie miał złudzeń co do kleru, ale wciąż robi na mnie wrażenie poziom fanatyzmu niektórych "owieczek". Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ 24.08.04, 22:08 Gość portalu: lucyferos napisał(a): > Taki jak ja wróg kościoła katolickiego nigdy nie miał złudzeń co do kleru, Wg. ciebie wrogosc pomaga w byciu obiektywnym? Bo wedlug mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ IP: *.bchsia.telus.net 16.08.04, 06:51 No i w tej wypowiedzi cala Polska ! Nic prawie dodac ,nic ujac. Jak cos logicznego ktos napisze to jest oczywiscie Zyd. Bedac poza granicami kraju ponad 24 lata nie mialem najmniejszego pojecia kto to jest ten wazny pan Jankowski .Po jego wypowiedziach ,faktach podanych przez GW,po paranoicznych oskarzeniach "judokomuny"/?/ ,zachowaniu rodakow - obroncow, musze stwierdzic ze wszyscy ci broniacy pana Jankowskiego sa po prostu nienormalni. Chca zatkac prasie usta, zwalic grzeszki pana Jankowskiego na Zydow, ograniczyc sledztwo i tym samym usankcjonowac panoszenie sie klechow.Kreca bicz na siebie samych .Warte sa owieczki tych co ich strzyga! Cat-NIE ZYD!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaK MALY Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ IP: *.dsl.support.nl 16.08.04, 11:45 I tak bezkonkurencyjny pozostaje Papa Tadzio Rajckier (czyli po polsku Rydz) gnojek bedacy agentem rosyjskich sluzb specjalnych i de facto przywodca sekty.Tadzio Rydzyk to dopiero sprzedawczyk. I nikt go nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do MALEGO - Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ IP: *.arcor-ip.net 16.08.04, 12:03 No zobacz co to sie porobilo rydzyki to nie wszystko . Ja sobie tlumacze ciezka sytuacja -to ze najrozniejsi pobeblancy awanturuja sie w Polsce . Spoleczenstwa bardziej stabilne potrafia sobie poradzic z ekscesami roznych "patriotow"- posiadaczy jedynej prawdy i wiedzy wtajemniczonych, znawcow spiskow miedzynarodowych - najczesciej zydowskich . To jakas zbiorowa paranoja to dopatrywanie sie spiskow - nie ma analizy przyczyn niepowodzen ale za to wszedzie czychaja Zydzi .Proste To zbiorowy obled- mania przesladowcza ? Tak jest czesto ze w trudnych sytuacjacj dochodza do glosu najrozniejszej masci psychopaci , maja recepty na wszystko, a raczej winnych . Stabilnych spoleczenstwa stosunkowo szybko sobie radza z psycholami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rza Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ IP: *.toya.net.pl 16.08.04, 13:32 puknij się w głowę prawicowy oszołomie z ciemnogrodu!! Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: "TONY FAKTÓW" ZGROMADZONE PRZEZ ŻYDOKOMUNĘ 24.08.04, 22:06 Gość portalu: KrętaczaJudeokomun napisał(a): > Ale po co udawać troskę o niechrześcijańskie życie prałata. Pierwszy raz > widzę Żyda, który troszczy się o kościół. A Matka Boska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius A CO GW I MICHNIK MAJA WSPOLNEGO Z PRAWDA? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.04, 03:29 Prosze przeczytac wspominki A.M. o Miloszu. Milosz Polske opuscil, gdy rzadzili w nie ludzie pokroju Ozjasza Szechtera (a. Michnika tudziez rodziciele wiekszosci rodzicieli "prawdomownych" redaktorow GW), Polske, w ktorej brat redaktora naczelnego skazywal na smierc zolnierzy AK, Polske, w ktorej H. Michnikowa - matka Adama - pisala obrzydliwo-stalonowskie podreczniki. Po rozum do glowy, biedny czlowieczku! a potem: na forum Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: A CO GW I MICHNIK MAJA WSPOLNEGO Z PRAWDA? 24.08.04, 22:10 Gość portalu: silesius napisał(a): Milosz Polske opuscil, gdy rzadzili A co napiszesz o Mickiewiczu albo o Slowackim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Masz na mysli Tadzia Rydzyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max tylko tak dalej,klechy !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 16:43 za 10 lat kościoły będą puste... Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: tylko tak dalej,klechy !!! 15.08.04, 20:11 Zostawcie ich. Po co to chastwo. Jest sąd, da orzeczenie a nasza rola cierpliwie czekać. Ważniejsze jest aby wszystko było zgodnie z prawem bez pomówień i obelg. Mam nadzieję, że ludzie sami zrozumieją, że postępowanie tych ludzi nie idzie w parze z tym co głoszą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ww Re: Masz na mysli Tadzia Rydzyka? IP: *.vf.shawcable.net 15.08.04, 20:19 Popieram, a bojowi swieci mezowie i corki powinni wlasnych synow wyslac na sluzbe do wielebnego Jankowskiego. Dobry bylby i jego kolega Paetz... I ten od dzieweczek z Tylawy... Po takim chcie bojowym zadnemu parafianinowi nic co ludzkie nie byloby obce:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yankes44 Re: Lać po mordach tą medialną hołotę! 15.08.04, 17:39 Taki (a?) odważny, a nie potrafi się podpisać... Stare nawyki SB ? Czy "życzliwego" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Naucz sie pisac holoto! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:55 Naucz sie pisac holoto! "ta" jest w zwiazku rzadu z "holota", a nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amen DOM BOŻY ? DOM ZGORSZENIA !!! IP: *.cvx.algx.net 16.08.04, 04:09 Oszustka Hojarska broniąca z ambony x.Jankowskiego w imieniu drugiego oszusta Leppera i Samoobrony, to dalszy ciąg budowania kultu Jankowskiego i zgorszenia. To dramat, na który przez lata pozwalał Arcybiskup Gocłowski. Ostatecznie przemieniono Dom Boży w Dom Zgorszenia, w którym najmniej mówi się o Bogu i Jego Miłości. Wszystko obraca się wokół złotego cielca, jego przepysznych strojów, złotych pierścieni i łańcuchów, samochodów, „artystycznych” dokonań: szopek, grobów i bursztynowego ołtarza, całowanych w usta chłopców oraz jego przemówień (trudno to nazwać kazaniami). Te przemówienia Jankowskiego, zamiast przynosić spokój, miłość i pojednanie - rozwścieczają. Bo w Domu Zgorszenia prawdę broni się wrzaskiem i oskarżeniami o spisek żydów, komuny, dziennikarzy wszystkich tych, którzy ten Dom omijają z daleka. Na to wszystko Arcybiskup jedynie mówi, że „nie odpowiada za głupotę innych księży”. Widać, że potrzebny jest tu już sam Jezus Chrystus, który rozwali to wszystko i Dom Zgorszenia zamieni w Dom Modlitwy, mimo blokady rozwydrzonego tłumu z Hojarską i Lepperem z Samoobrony na czele. Ile jeszcze zła zdoła uczynić dla Polskiego Kościoła ten złoto-bursztynowy cielec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larum To tylko krok do fundamentalizmu w stylu arabskim IP: *.cvx.algx.net 16.08.04, 04:38 Czy nie zwróciliście uwagi na paradoks: w okresie, gdy Kościołem kieruje Polak - Prawdziwy Autorytet Moralny Jan Paweł II, w polskim Kościele widać wyraźne pęknięcie za przyczyną biznesmenów-narodowców Rydzyka i Jankowskiego, którzy zbudowali swoją potęgę i są już praktycznie nietykalni? Stoi za nimi armia dewotek lub socjal-narodowych polityków, w tym z LPR i Samoobrony. Odejście Jana Pawła II spowoduje ewidentny rozłam w Polskim Kościele, gdyż po Wojtyle nie ma w nim żadnego, liczącego się Autorytetu, który miałby odwagę przerwać rozłam Kościoła. Komuna wprawdzie usiłowała nieudolnie stworzyć taki „narodowy” Kościół, lecz to się tylko uda Rydzykowi i Jankowskiemu. To już jest kościół fundamentalistyczny, szerzący nienawiść do innych pod pozorem Obrony Ojczyzny. Wkrótce ta nienawiść zostanie rozszerzona na tych katolików, którzy nie identyfikują się z RM oraz z x.Jankowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: To tylko krok do fundamentalizmu... Masz Racje IP: *.182.43.170.adsl.snet.net 16.08.04, 04:47 Masz racje... zgadzam sie z Twoimi Prognozami. Niestety - Polak (statystyczny) glupi jest i basta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: To tylko krok do fundamentalizmu... Masz Racj IP: *.iie.ae.wroc.pl 16.08.04, 13:07 Macie "świętą rację", trochę mi to trąci fundamentalizmem muzułmanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: DOM BOŻY ? DOM ZGORSZENIA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 07:41 Świetnie napisane ! Popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs LPR obroncy pedofili IP: 195.215.5.* 16.08.04, 14:10 dlaczego tak nie lubia gejow ? tylko tak krzycza, zeby zachowac image Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Lać po mordach tą medialną hołotę! IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.04, 18:57 Kompromitujesz Polske na arenie europejskiej.Sredniowiecze juz minelo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.Dercz KSIĄDZ JANKOWSKI TO DIABEŁ! IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 22.12.04, 10:55 tak szatan manifestuje sie na ziemii, otworzcie oczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mick Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:05 Wiele posłanek zasługuje na to żeby wsadzić je w końcu do więzenia za popełnione wykroczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serek Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.icpnet.pl 15.08.04, 16:12 Pieprzony "Klechistan", pieprzona katolicka policja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Społeczność_polska JESTEŚMY Z SAMOOBRONĄ, RAZEM MOŻEMY WIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:45 Poprzemy Samoobronę w najbliższych wyborach. Zobaczymy czy żydokomuna to wytrzyma. Michnik będzie musiał oddać zawłaszczoną gazetę Solidarności. Na razie, oddał tylko znaczek. To był (celowy?) błąd Wałęsy. Powinien zabrać redakcję, a znaczek mu zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
wasniewski Re Wałęsa chciał, a nie mógł. 15.08.04, 21:49 Gazeta nie należy do Solidarności. Wałęsa chciał zdymisjonować Michnika słynne "czuj się odwołany". Ta twoja "społeczność_polska" składa sie najwyraźniej jedynie z ciebie, bo wątpię czy znajdzie się dużo więcej takich prymitywów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDEK Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Św.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:10 I to mają być wierni ludzie.Dla mnie to jest ciemnota.Proszę redakcje wszystkich gazet, aby jak najmniej pisały na temat księcia Jankowskiego.On nie jest godnym człowiekiem do naśladowania.To jest człowiek karierowicz.Przez tą osobę cały kler traci swoją dobrą opinię.Dawno powinien pan Jankowski być przeniesiony do innej parafi w Bieszczady lub na Białoruś.Biskupi zastanówcie się nad tym panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:24 > pan Jankowski być przeniesiony do innej parafi w Bieszczady lub na > Białoruś.Biskupi zastanówcie się nad tym panem. na temat tego zboczeńca,obłudnika i megalomana już się wypowiadałem nieraz.Kto ma oczy i rozum ten widzi... Tutaj tylko jedna kwestia."EDEK"!!zlituj się dlaczego w Bieszczady???!!!My już tu mamy kolegę z Tylawy i jego poplecznika Michalika...Nie sądzisz że wystarczy?...Tego gnoja hodujcie sobie z dala od nas...:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.iie.ae.wroc.pl 16.08.04, 13:15 dlaczego "bursztynowy" ma być przeniesiony?, żeby mieszać w normalnych jeszcze Bieszczadach? Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś 16.08.04, 15:08 hehehe klócicie się i obrażacie a i tak dajecie na tace i żywicie ksieży i dogadzacie im nie wierze już w nic....nawet w to by prokuratura cos znalazla[boi sie ze nie dostanie rozgrzeszenia] i tak umorzy sprawe tak jak policja obronila dziennikarza a oni --ksieża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oOuU BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:10 Odpowiedz Link Zgłoś
wisia2 Re: BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI 15.08.04, 16:23 To również przede mną - od zawsze popieram Unię Wolności (wcześniej Unia Demokratyczna). Nie przeszkadza mi to być praktykującą katoliczką. Księdza Jankowskiego znam tylko z lat 80-tych, kiedy to bezinteresownie pomagał dzieciom z Domu Małego Dziecka w Gdańsku Oliwie, gdzie pracowałam kilka lat. Jakoś mi nie pasuje tamten obraz księdza do tego, co mu zarzucają. Nie zgadzam się z wieloma jego poglądami, ale z całą pewnością jest to człowiek z wielkim gestem dla potrzebujących. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI 15.08.04, 16:46 wisia2 napisała: > To również przede mną - od zawsze popieram Unię Wolności (wcześniej Unia > Demokratyczna). Nie przeszkadza mi to być praktykującą katoliczką. Księdza > Jankowskiego znam tylko z lat 80-tych, kiedy to bezinteresownie pomagał > dzieciom z Domu Małego Dziecka w Gdańsku Oliwie, gdzie pracowałam kilka lat. Czy bezinteresownie???? Pedofil zawsze bedzie lubial dzieci. Jesli ks. Jankowski pomagal finansowo, nie wykladal forsy osobiscie zarobionych, lecz z ofiar wiernych na takie cele i potrzeby Kosciola przeznaczone. > Jakoś mi nie pasuje tamten obraz księdza do tego, co mu zarzucają. Nie zgadzam > się z wieloma jego poglądami, ale z całą pewnością jest to człowiek z wielkim > gestem dla potrzebujących. Nawet jesli niema rzeczowych dowodow do udowodnienia aktow pedofilstwa, to demoralizacja nastolatkow, dawanie prezentow pienieznych synowi sprzataczki w wysokosci kilkakrotnie wiekszej, niz pensja miesieczna jaka placil jego matce za prace na plebanii, mowi samo za siebie. Doprowadzenie do nalogu narkomanii nieletniego, tez jest przestepstwem, jesli nie prawnym to moralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wisia2 Re: BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI 15.08.04, 17:42 > Doprowadzenie do nalogu narkomanii nieletniego, tez jest przestepstwem, jesli > nie prawnym to moralnym. Cłowiek ma wolną wolę. > Czy bezinteresownie???? > Pedofil zawsze bedzie lubial dzieci. Jesli ks. Jankowski pomagal finansowo, nie > > wykladal forsy osobiscie zarobionych, lecz z ofiar wiernych na takie cele i > potrzeby Kosciola przeznaczone. Tak samo jak pani Jolanta Kwaśniewska. Nie wiem czy ks.Jankowski jest pedofile, czy też nie. Ale to, że pomaga potrzebującym wiem. I na tej podstawie oceniam jego osobę. Nie na podstawie tego, co gdzieś zasłyszałam czy przeczytałam. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI IP: *.sympatico.ca 16.08.04, 08:13 Z chojnosci jaka obdarza potrzebujacych jasno wynika, ze najbardziej potrzebujacym jest sam Jankowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matys Re: BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.08.04, 20:36 Szczególnie wielki gest ma dla swoich ministrantów, a ci z wdzięczności dają mu buzi( w usta) co dla broniących go katolików jest rzeczą zupełnie normalną i wcale nie świadczy o pedofilii( co za ohydna, właściwa tylko katolikom obłuda). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 15.08.04, 16:24 Boże chroń głupców przed wypowiedziami na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oOuU Re: BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:57 ... bo przed islamistami i żydami obronię sie sam człowieku z niższego poziomu ewolucyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icchak Katolik Re: BOŻE CHROŃ ANTYKATOLIKÓW PRZED GŁUPOTĄ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:51 Ale jeśli taka Twoja wola Panie, aby pozostali głupcami, to niech dalej snują swoją głupotę po tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oOuU Re: BOŻE CHROŃ ANTYKATOLIKÓW PRZED GŁUPOTĄ.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:57 chroni chroni i to skutecznie, nic sie nie martw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton 3 RP: zlodzieje i kryminalisci w obronie pedofila IP: *.idea.pl 15.08.04, 19:29 Typowa Polska: zlodzieje i kryminalisci w obronie pedofila i narcyza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron [...] IP: *.ca.astound.net 16.08.04, 02:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: BOŻE CHROŃ MNIE PRZED KATOLIKAMI 16.08.04, 11:39 Zajmij się swoim życiem tam,gdzie jesteś. Twoja pełna ninawisci,fanatyzmu i agresji postawa ilustruje jakim jesteś człowiekiem. Podajesz półprawsy przedztawiane nieomal jak "objawione" Daj spokój Polsce i Polakom. Uważaj na Siebie tam gdzie mieszkasz,bo niebezpieczne strony. Tak piszą i mówią. -- " Talk is cheap" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministka i czemu się dziwicie, to masońska klika zboczeńców IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.08.04, 16:15 obidencji Ciemnogrodu.Oni nic o demokracji i prawie nie wiedzą a od baranów niczym prócz wyglądu nie odróżniają się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota Nie ma co się denerwować Panie i Panowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:19 Fakt, że Prałat, kilku dziwaków z Parlamentu, jakieś kółka Radia Maryja i zbliżone środowiska zachowują się niechrześcijańsko, bez śladowych oznak inteligencji i zrozumienia świata niech nas specjalnie nie denerwuje. Używanie wielkich słów "ojczyzna", "Kościół" jako odparcie zarzutów, która są, albo i nie są prawdziwe (sąd orzeknie), przez logicznie myślących ludzi i tak zostanie potraktowane adakwatnie - odrzucone jako błędy w rozumowaniu. Naprawdę całe to zamieszanie w związku z Ks. Jankowskim tylko dodaje mu poczucia bycia w centrum wydarzeń, i po co? Prałat i iego polityczne zaplecze pokrzyczą, pofantazjują o miedzynarodowej finansijerze, poplotkują, wytaplają się w sosie własnych nienawistek, śmiesznostek, straszków i zaścianeczków... Świat sobie pomyśli jaka to Polska zacofana, i będziemy wszyscy żyć nadal normalnie, Prałat zamieni Audi na jakiegoś porządnego Chevroleta, Sławka mama dostanie od kogoś trochę pieniędzy żeby już więcej nie wypowiadała się źle o pewnych ludziach dobrej woli, Sławek wystąpi w Rozmowach w Toku razem z Prałatem i sobie wybaczą... Posłanki z LPR i Samoobrony dostaną teki ministerialne. Nic nowego, nic nadzwyczajnego... Szkoda tylko, że to wszystko nie jest złym snem, z którego moglibyśmy się w końcu obudzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semita Kamerzysta przyszedł się pomodlić. IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 15.08.04, 16:26 Przypadkowo zabrał tylko ze sobą kamerę. Takie postępowanie w Izraelu na przyklad spotkałoby się z pełnym zrozumieniem wśród tolerancyjnych Żydow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRos Moj brat jest dziennikarzem - wstyd mi za niego. IP: 65.217.59.* 15.08.04, 16:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adalbert Wstyd? To niech odejdzie z RM i przestanie judzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:25 Ludzie, czytajcie uważnie! Ksiądz prałat powiedział: "czy oskarżą nas o różne 'molestowania', czy też nie", będzie "nadal bronił świętych wartości dla ojczyzny". "Oskarżą NAS"! a bronił świętych wartości będzie kto? ON. Moim zdaniem to czystej wody manipulacja uczuciami tłumu. Nie zaskakuje mnie wcale, że podjudzeni w ten sposób ludzie (to przecież ICH jacyś niesprecyzowani oni mogą oskarżyć o różne 'molestowania'...) wyszli po mszy na dwór i na widok jakiegoś "onego" z kamerą poczuli się zagrożeni. Wierzę, że ks. Jankowski jest niewinny molestowania, ale jest winny bezczelnego manipulowania uczuciami swoich parafian! chociaż... może oni to lubią? bo przecież z ostatnich doniesień wynika, że ksiądz Jankowski do biednych nie należy; ba, wręcz wspiera poszczególne egzemplarze młodzieży kwotami kilku tysięcy złotych miesięcznie... Skądś na to musi mieć pieniądze. Jeśli ktoś wie, skąd, bardzo chętnie się dowiem; może i ja mogłabym założyć podobny dobrze prosperujący interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.proxy.aol.com 15.08.04, 16:25 pare pytan do Prawdziwych Polakow: skad u was tyle starotestamentowych genow (oko za oko itp)? chyba nie od armii przlewajacych sie Polske przez wieki. dlaczego Michnik przebaczajac Jaruzelsiemu jest dla was komuchem, a JPII przebaczajac swemu mordercy,wciaz uczciwym czlowiekiem. czy docieraja do was slowa JPII,chocby wczorajsze,czy tez pasterzem waszej wiary jest ks Jankowski w czlej jego ziemskiej blazenadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 15.08.04, 16:30 A to wstrętne katolickie świnie! A to łobuzy! Poturbowali dziennikarza!!!! Skandal ! Skandal ! Skandal!!! Zamknąć Glempa. Zamknąć wszystkich klechów. Zamknąć kościoły! Zamknąć wszystkich którzy poturbowali dziennikarza. Na pewno to byli podli pedofile ,którzy bronią tego arcy łotra Jankowwskiego. Acha. Zamknąć tego drania Rydzyka i jego faszystowskie radio. Precz z czarnymi. Ave Lenin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyrus TO JEST STRASZNE,ZE MAMY TAKI KLER.WSTYD I HAŃBA IP: *.osd.vectranet.pl / *.osd.vectranet.pl 15.08.04, 16:26 TEN CZŁEK WINIEN SIĘ LECZYĆ U PSYCHIATRY. POSŁUGA BOGU I LUDZIOM WYRAŹNIE MU NIE PASUJE. OBWIESZANIE SIĘ ORDERAMI,PAJACOWANIE,PRZESADNY ZBYTEK CODZIENNEGO ŻYWOTA TEGO KLECHY OBRAŻA MNIE JAKO KATOLIKA. WSTYDZĘ SIĘ, ZE POLSKA JEST POSTRZEGANA PRZEZ TAKĄ "EITĘ" JAKO ZACOFANY,ZASCIANKOWY KRAJ.OSOBIŚCIE ZNAM PROBOSZCZA ŻYDOŻERCĘ Z INNEJ MIEJSCOWOŚCI, TEN TO DOPIERO RZNIE GŁUPA,JEGO KAZANIA TO OPERETKA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: TO JEST STRASZNE,ZE MAMY TAKI KLER.WSTYD I HA IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 15.08.04, 16:34 Tak masz racje !!! Bić ten podły kler!!!! Bić czarnych faszystów w sutannach. Bić tych pedofili. Zamknąć kościoły. Tak tak tak!!!!!!! Brawo ! Popieram popieram popieram. Jankowski do pieca. Rydzyk do gazu. Niech żyje PZPR SLD SDPL .Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żydokomuno_precz! JUDEOKOMUNA JEST PRAWDZIWĄ HAŃBĄ POLSKI....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:57 Jestem optymistą. Dni Żydokomuny w Polsce są już policzone. Salomona Morela wyciągniemy z Israela, wymienimy go za Aarona Michnika-Szechtera. A brata Michnika wyciągniemy ze Szwecji i osądzimy, sądowego mordercę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Jankowski Re: JUDEOKOMUNA JEST PRAWDZIWĄ HAŃBĄ POLSKI.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:09 Prawdziwą hańbą Polski są ludzie, którzy myślą i mówią jak osoba, która wypowiadała się powyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żydokomuno_precz! Re: JUDEOKOMUNA JEST PRAWDZIWĄ HAŃBĄ POLSKI.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:28 Ciebie dotyczy to jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron [...] IP: *.ca.astound.net 16.08.04, 02:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoya Twoje opinie kwalifikuja Cie do leczenia IP: 64.106.170.* 16.08.04, 04:56 Psychiatrycznego. Zastanawia mnie jeden fenomen polskiego antysemityzmu - skad w kraju skadinat Zydow pozbawionym ta chorobliwa do nich nienawisc. Gdyby nie to, ze mnie zwyczajnie brzydzisz, byc moze byloby mi Ciebie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quosoo JEZUS CHRYSTUS TO ŻYD... IP: *.acn.waw.pl 15.08.04, 21:11 ... zapomnieliście o tym? Radio Maryja uderzyło Wam do głów do tego stopnia, że zapomnieliście skąd się wywodzi nasza Wiara i jakie są jej korzenie. Czy wszyscy wy prawdziwi Polacy-Katolicy, którzy wylewacie tyle jadu na tym forum pamiętacie, że z tego trzeba się spowiadać??? Czy tak "miłujecie bliźnieego jak siebie samego"? Posłuchajcie chociaż raz, ale dokładnie co mówi Jan Paweł II, który jest w przeciwieństwie do prałata czy dyrektora osobą, która pamięta o co w tym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron [...] IP: *.ca.astound.net 16.08.04, 02:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quosoo Re: JEZUS CHRYSTUS TO ŻYD... IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 16.08.04, 11:14 > Mały żydo-oszuście. Kolejna dawka jadu. Jak sie nie ma argumentow to sie podnosi glos, znamy to. Ja nie twierdze, ze Jezus pysznil sie byciem Zydem. Poprostu nim byl, mial matke zydowke i siedem dni po narodzeniu zostal obrzezany. To sa fakty. A moze Jozef i Maria to byli Lechici, albo Wislanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cowboy Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.bas2.dbn.dublin.eircom.net 15.08.04, 16:26 latwo rzucic oskarzenie, najgorzej ze w Polsce wielu latwo rzucone oskarzenie uwaza za dowod winy, ciekawe z jakich pobudek? Ci co rzucaja oskarzenia miejcie tego swiadomosc! I badzcie uczciwi i skrupulatni lacznie z przyznaniem sie do ewentualnego bledu gdy taki poczynicie. Uwaga na slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paragraf_22 Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: 62.154.220.* 15.08.04, 16:27 To kto w końcu pobił bolszewików nad wisłą duchowni czy Wojsko Polskie bo sie pogubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk kto pobił bolszewików? NMP i ksiądz Skorupka !! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 16:57 no bo przecież nie ten socjalista,mason,kalwin i samozwańczy marszałek Józef P.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: kto pobił bolszewików? NMP i ksiądz Skorupka IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 18:22 Ksiądz Skorupka zginął 14 a "wielka bitwa" była 15 sierpnia więc...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk Nie widzę problemu... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 18:57 z góry sie nawet lepiej napierdala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cholerka Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.arcor-ip.net 15.08.04, 17:04 jak to kto ? pralat jankowski osobiscie- pobil bolszewikow No co ty do tej pory to juz powinno Ci sie utrwalic. Drodzy panstwo !! Pragne doniesc ze ulegacie iluzji i jestescie poddani manipulacjom zydokomuny reprezentowanej prze gw. To bylo wszystko inaczej . My odprawialismy msze w intencji ludzi mediow . W kosciele sw Brygidy my mamy nasz rytualy . Jednym z nich jest inscenizacja drogi krzyzowej . Zdajac sobie z ciezkiej i odpowiedzialnej pracy tych ktorzy sa odpowiedzialni za informacje - ich drogi krzyzowej ,to sierpniowa droga krzyzowa poswiecilismy w intencji mediow. Jeden z pracownikow tv zgodzil sie odegrac role Chrystusa. Droga krzyzowa jest inscenizacja symboliczna . My nikogo nie krzyzujemy. A zeby podkreslic symboliczna wymowe intencji zamiast krzyza postanowilismy uzyc kamery. Niektorzy wierni zbyt wczuli sie w role zydowskiego plebsu. Ale my i to przewidzielismy wyposazajac odtworce glownej roli w specjalna kamizelke . Podczas uroczystosci zostalismy podstepnie fotografowani przez zydokomune ktora utrzymuje ze kamerzysta zostal popychany przez wiernych . Ja nie musze udawac ze jestem wielbladem . W dalszym ciagu bede bronil Polski przed miedzynarodowym spiskiem . Dla was poswiecajacy sie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Czesc pamieci marszalka Pilsudskiego... IP: *.pool.mediaWays.net 15.08.04, 17:31 ... ktory zwyciesko walczyl z bolszewizmem, tworcy panstwa polskiego i madrego przywodcy. Szkoda, ze nie dozyl 1939 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysmiewaczek Re: Czesc pamieci marszalka Pilsudskiego... IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 15.08.04, 20:57 Widzisz Lopez wybaczam Ci kompletny brak wiedzy w zakresie historii, no bo skad Lopez, zapewne Kubanczyk, moze cokolwiek na ten temat wiedziec.Jesli zas jestes Polakiem, no to ucz sie, ucz sie zanim jakies glupoty ujawnisz na tej witrynie. Ale to nie nalezy do tematu...Mowimy o sprawie ks.Jankowskiego! Mam oczywiscie na ten temat swoje zdanie, ale moi Kochani Fanatycy z jednej i drugiej strony: troche dystansu przyda sie, poczekajmy na orzeczenie sadu i wtedy mozemy dopiero wyrazic swoja opinie, a nie JUZ potepiac, albo uniewinniac!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Czesc pamieci marszalka Pilsudskiego... IP: *.pool.mediaWays.net 15.08.04, 21:20 Alez, alez, to przeciez zupelnie niewinna dygresyjka historyczna, tylko tak by the way. Nagana wiec niesluszna, à mon avis. Skoro jednak niektorym parafianom "Cud nad Wisla" zaczyna sie kojarzyc z NMP, KK i samym ks. Jankowskim, postanowilem profilaktycznie zwrocic uwage na marszalka. Demokrata to on nie byl, this has to be conceded, lecz Polska zawdziecza mu wiele. Cuba? Eh bien, bon voyage wszystkim, ktorzy sie tam wybieraja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekA Naucz sie historii IP: *.vic.bigpond.net.au 16.08.04, 11:38 Piułsudski nie bral udzialu w bitwie warszawskiej w tym czasie wolal spedzac czas ze swoja drugą żoną (pochodzenia żydowskiego notabene - dla ktorej porzucil KK, bo w KK nie ma rozwodow). Nie dozyl '39 tez zaluje moglby na wlasne oczy ujrzec owoce swojej polityki zagranicznej (proniemieckiej) prowadzonej po zamachu majowym w ktorym przemoca odebral wladze legalnie wybranemu rzadowi Witosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwonnik Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.bchsia.telus.net 15.08.04, 16:33 Polska obledna ciemna maso zrozum ze Jankowski nie jest w tym wszystkim bez winy.On ma wypisany homoseksualizm na twarzy zreszta jak wiekszosc tych nierobow w sutannach.Od czasow kiedy zmarl ostatni z Apostolow jedynych prawdziwie oddanych Bogu nastal po nich rozpasany kler myslacy tylko o dobrach doczesnych.Ci ludzie nie maja nic wspolnego z Bogiem to szarancza homoseksualistow i dorobkiewiczow ktora bezczesci sw.Biblie i robi wode z mozgu tym ktorzy bezgranicznie ufaja tej czarnej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dave w imie obrony ojczystch wartosci nalezy wszelkich IP: 130.75.98.* 15.08.04, 16:40 niewiernych oponentow spalic na stosie a majatek przejac powinien Kosciol brawo Ciemnogrod Odpowiedz Link Zgłoś
bear_poilus Piekne! 15.08.04, 16:42 Najpierw do kosciolka a potem lac w morde. No tak, niech mi ktos przypomnie - dokladnie kiedy ten jak mu tam chrystus tego nauczal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniu Re: Piekne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:44 Ale jeśli bije się w obronie Polskości, żywotnych tkanek ojczyzny, prawdziwego Kościoła, czyli Prałata Jankowskiego, to i Chrystus przymnie oko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubus KIEDY Jankowski STANIE PRZED SADEM? IP: *.telia.com 15.08.04, 19:26 Ten kraj bedzie zaslugiwal na miano panstwa demokratycznego dopiero wowczas, gdy sprawa Jankowskiego znajdzie swoj epilog w sadzie. Nie mozna pozwolic na terroryzowanie polskiego wymiaru sprawiedliwosci przez postkomunistyczno- narodowokatolickie przymierze-Lepper, Hojarska, Strak i inni... Gra idzie o wielka stwke. O demokratyczna i praworzadna przyszlosc Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: raczej o despotyzm i bolszewicka bande z tym IP: 207.248.159.* 16.08.04, 02:29 zwiazana pamietamy.tripod.com rzeczenie krola angielskiego karola II: ujrzawszy pod pregierzem skazanca spytal co sie stalo odpowiedziano mu milosciwy panie pisal satyry na ministrow odrzekl krol co za glupiec czemuz nie pisal na mnie ? nic by mu sie nie stalo prawem ktore najlepiej odslania zamiar despotow , jest kara smierci ustanowiona przeciw autorom pamfletow i przeciw poetom to nie jest zgola z ducha republiki, w ktorej lud rad widzi upokorzenie moznych. ale ludzie pragnacy obalic wolnosc republiki lekali sie pism ktore mogly obudzic ducha wolnosci. sulla ktory polaczyl tyranie anarchie i wolnosc wydal prawa kornelianskie zda sie na to jedynie wydal ustawy , aby tworzyc zbrodnie tak obejmujac niezliczona liczbe uczynkow mianem morderstwa znajdowal wszedzie mordercow i za pomoca praktyk ktore az nadto znalazly nasladowcow zastawial pulapki, rozsypywal ciernie otwieral przepascie pod stopami wszystkich obywateli ubostwo i niepewnosc mienia rozwija w panstwach despotycznych lichwe gdyz kazdy drozy sie z pieniedzmi w proporcji do niebezpieczenstwa na jakie sie pozyczka naraza nedza sie wciska ze wszystkich stron w te nieszczesne kraje wszystko tam jest wzbronione nawet ratowanie sie pozyczka kupiec zyje z dnia na dzien totez prawo handlowe ogranicza sie do prostych policyjnych zarzadzen niesprawiedliwy rzad nie moze sie obejsc bez rak, ktore by spelnialy jego niesprawiedliwosc: otoz niepodobna aby te rece nie krzataly sie dla siebie samych kradziez gropsza publicznego jest tedy naturalna dla panstw despotycznych wobec powszechnosci tej zbrodni konfiskaty tam sa bardzo uzyteczne w ten sposob przynosza one ulge ludowi pieniadz uzyskany ta droga jest powazna danina, ktorej wladca by nie sciagnal ze zrujnowanych poddanych w kraju takim nie ma jednej rodziny ktora despotyzm pragnalby zachowac w despotyzmie wladza przechodzi calkowicie w rece tego komu sie ja powierza wezyr sam jest despota a kazdy poszczegolny urzednik wezyrem w republikach podarki sa sprawa ohydna cnota zas ich nie potrzebuje w panstwie despotycznym gdzie nie ma ani cnoty ani honoru jedyna rzecza ktora moze sklonic do czynu to nadzieja wygodniejszego zycia Platon zadal aby ci ktorzy przyjmuja podarki za spelnienie swej powinnosci byli karani smiercia zlym bylo tez prawo rzymskie ktore pozwalalo przyjmowac drobne podarki byle nie przekraczaly stu talarow na rok ale tym ktorym sie nic nie daje nie pragna niczego natomiast tym ktorym daje sie troche, pragna niebawem wiecej a pozniej duzo zreszta latwiej jest dowiesc temu ktory nie powinien nic brac , a mimo to bierze niz temu ktory bierze wiecej , gdy powinien brac mniej i ktory zawsze znajdzie po temu pozory , wymowki , przyczyny i racje powszechnym wiadomym jest ze wielkie nagrody w republice sa oznaka upadku gdyz gdy w republice wlada cnota polityczna pobudka ktora wystarcza sama sobie i wyklucza calkowicie inne to panstwo nagradzajace przez dawanie swiadectwa spelnienia obywatelskiej powinosci w sluzbie republiki O duchu praw Monteskiusz POLAKU ODPOWIEDZ SOBIE SAM W JAKIM KRAJU ZYJESZ W 21 wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semita A gdzie bylo ZOMO? Tow. Kalisz powinien beknąć! IP: *.czajen.pl / 195.205.230.* 15.08.04, 16:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .exe Re: dobrze mu tak ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:56 dziennikarze zachowują się jak szmaciarze albo wściekłe ujadąjace psy - uczestnicząc w wielu nagonkach na różnych ludzi. najbardziej podły zawód świata. najniższa kasta ludzi. dobrze mu tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch. ci do tego [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 17:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .exe Re: do .exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 18:11 nie, nie daję. ale wnosząc z języka jakim się posługujesz, ty pewnie jesteś dziennikarzem w jakimś szmatławcu albo już ci niewiele brakuje do osiągniecia poziomu szmatławców. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch. ci do tego Re: do .exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 18:51 Oh język jakim się posługuję? Widzisz, ten kto ubiera mowę w mądre słowa zazwyczaj wiele do powiedzenia nie ma. Jestes bardzo rozgoryczonym, sfrustrowanym małym człowieczkiem, podchodzisz do wszystkiego bardzo ewmocjonalnie. Nadajesz sie do tego tłumu który równie emocjonalny, może być bezbłędnie manipulowany. Nazywanie dziennikarzy najniższa kastą ludzi świadczy o tym że wyżej cenisz morderców, gwałcicieli i pedofilów - tych ostatnich skąd inąd zrozumiałe skoro dajesz na dworcu. I nie jestem dziennikarzem, nie jestem nawet humanistą błaźnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .exe Re: do .exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 19:02 no ładnie, ładnie. tylko się wytrzyj bo piana ścieka ci z pyska. i uważaj jak plujesz, bo zaplułeś sam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch. ci do tego .EXE sie spluł z braku słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 19:42 hehe ... czlowieczku mi piana? no gdybys moze był w miarę inteligentnie argumentującym forumowiczem to moze by mi powieka mrugnęła ... ale takie łąjno jak ty, heh. popatrz na swoj pierwzy post tam zobaczysz plucie ... 3m sie Pan Jezus Cie kocha, i ks. Jankowski również :D :D jak na owieczke boża przystało ... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .exe Re: .EXE sie spluł z braku słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:08 jesteś ogarnięty obsesją chłopie. co mam się rozpisywać, przecież nie będe dyskutował z kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch. ci do tego Re: .EXE sie spluł z braku słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:55 > jesteś ogarnięty obsesją chłopie. co mam się rozpisywać, przecież nie będe > dyskutował z kretynem. bla bla .. wysil pałe troche a nie takie puste frazesy hahah ;-) ja mam obsesje? może ty masz obsesje - antydziennikarską? może ty jesteś Edyta Górniak? nie odwale sie od ciebie bo mam obsesje zatem 8-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ......... Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.k83.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:59 śmieszne- Hojarska - obrońca ,a sama łamie prawo( niech poreguluje długi........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 17:00 No to Henryk J. ma znakomitą koleżankę!!! Gratulacje drogi wielebny!!! Hojarska obrończyni wartości! Hurraaa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyg Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 17:01 To jest fanatyzm religijny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP [...] IP: 82.160.16.* 15.08.04, 17:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 17:03 "Wezwana na miejsce policja nie podjęła interwencji." ZA CO JA PŁACĘ PODATKI? I to jest najsmutniejsze w tej całej sprawie. Głupotę i nieodpowiedzialność niektórych ludzi i posłów jestem w stanie zrozumieć. Od funkcjonariuszy państwowych będących na służbie wymgaham czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krok [...] IP: *.sympatico.ca 15.08.04, 17:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan [...] IP: *.sympatico.ca 15.08.04, 17:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yankes44 Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś 15.08.04, 17:35 Hojarska.... też mi obrończyni.... Wstyd Pani Poseł !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Święte przymierze kryminalistki i pedofila IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 17:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.pool.mediaWays.net 15.08.04, 17:36 Tlum ciemny niech sobie wojuje na plebanii, a my cierpliwie czekamy na wyniki dochodzenia policji i prokuratury. Rzecz jasna, policja winna byla interweniowac w obronie zaatakowanych dziennikarzy. To bylo powazne zaniedbanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaudenty Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.04, 18:29 Na zdjeciach widac doskonale mlodziezowke LPR z zaprzyjazniona,blogoslawiona (przez pralata) d.Hojarska na czele.Nie slychac naboznej piesni"mysmy przyszloscia narodu..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: *.pool.mediaWays.net 15.08.04, 18:34 Tant pis, ta sciezka dzwiekowa pasowalaby do zdjec jak ulal. To powazne zaniedbanie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: Tłum poturbował operatora Polsatu po mszy w Ś IP: 195.136.49.* 15.08.04, 18:52 To są owoce odrzucenia prawdziwego Boga i Jego zasad: Rzym. 1:21-29 21. Dlatego że poznawszy Boga, nie uwielbili go jako Boga i nie złożyli mu dziękczynienia, lecz znikczemnieli w myślach swoich, a ich nierozumne serce pogrążyło się w ciemności. 22. Mienili się mądrymi, a stali się głupi. 23. I zamienili chwałę nieśmiertelnego Boga na obrazy przedstawiające śmiertelnego człowieka, a nawet ptaki, czworonożne zwierzęta i płazy; 24. Dlatego też wydał ich Bóg na łup pożądliwości ich serc ku nieczystości, aby bezcześcili ciała swoje między sobą, 25. Ponieważ zamienili Boga prawdziwego na fałszywego i oddawali cześć, i służyli stworzeniu zamiast Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. 26. Dlatego wydał ich Bóg na łup sromotnych namiętności; kobiety ich bowiem zamieniły przyrodzone obcowanie na obcowanie przeciwne naturze, 27. Podobnie też mężczyźni zaniechali przyrodzonego obcowania z kobietą, zapałali jedni ku drugim żądzą, mężczyźni z mężczyznami popełniając sromotę i ponosząc na sobie samych należną za ich zboczenie karę. 28. A ponieważ nie uważali za wskazane uznać Boga, przeto wydał ich Bóg na pastwę niecnych zmysłów, aby czynili to, co nie przystoi; 29. Są oni pełni wszelkiej nieprawości, złości, chciwości, nikczemności, pełni są również zazdrości, morderstwa, zwady, podstępu, podłości; (BW) Odpowiedz Link Zgłoś