gat45 Alter ego 05.02.14, 13:26 Sprawdź, o Anwad, co właściwie oznacza ten zwrot. Następnie przeczytaj raz jeszcze pierwszy i drugi akapit cytowanego przez Ciebie autorytetu i zastanów się, czy dobrze lokujesz swoje uczucia (w tym przypadku chodzi o podziw dla argumentacji). Jest-li pan Macierewicz rzeczywistym człowiekem zaufania, istnym "drugim ja" premiera i/lub prezydenta ? I to nie byle jakim, ale "wzorcowym ? No, no, no.... Od kogoś Ci się dostanie za rozprzestrzenianie takich opinii. Nikogo się nie czepiam o nieznajomość łaciny. Natomiast nieodmiennie śmieszą mnie nieuki, które ozdabiają nią swoje teksty bez ładu, składu i sensu. I ci, którzy takie cytaty wstawiają, też są śmieszni. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Alter ego 05.02.14, 13:44 Alter ego - tu użyte w znaczeniu: ktoś, kto uosabia całkowite przeciwieństwo obecnego lokatora Belwederu, dobro skontrastowane ze złem, dzięki czemu zło będzie jeszcze bardziej widoczne, a przez to wybór będzie łatwy, w pełni oczywisty, samonarzucający się. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski tja zamiast patrioty ruski agent, zamiast zrownowa 05.02.14, 13:53 zrównoważonego ojca rodziny i meza stanu przygłup na wiecznym haju zamiast popieranego przez większość Polakow Komorowskiego pieniacz nie wychodzący z sadu zamiast prawdomównego i szlachetnego Prezydenta klamca i pajac gotowy oklamac własna matke zaiste alter ego - kon by się usmial !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 I po co tak kręcisz ? 05.02.14, 14:27 A można napisać : "idiotka" - tu użyte w znaczeniu osoby wyjątkowo błyskotliwej ? Bo tak się składa, że ten zwrot już ma znaczenie. Konkretne. I użycie go w innym świadczy o niedouczeniu. A także o stanie umysłu tych, którzy wszelką odmienność (alter) uznają za przeciwieństwo. Zastanów się nad tym ostatnim zdaniem, zapewniam Cię, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Alter ego 05.02.14, 17:33 > Alter ego - tu użyte w znaczeniu: ktoś, kto uosabia całkowite przeciwieństwo rotfl Bóg ci podpowiedział takie znaczenie? Brawo, Anwad, przebiłaś Kamilka :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Znasz? 05.02.14, 17:40 pluj świni w ryj a ona myśli, że deszcz... *** Tyle kompromitacji na koncie mieć i jeszcze ciągle się kompromitować... - trzeba być skończoną do samego końca, idiotką!! Jesteś!!! (wiem to od niepamiętnych czasów) *** uFielbiam tÓmaństFo!! Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Alter ego 05.02.14, 23:11 anwad "Alter ego (łac. drugi ja) – jest drugą tożsamością, drugą osobowością wewnątrz tej samej osoby." - za Wikipedią Jeśli miałaś na myśli (?)* tzw. "rozdwojenie jaźni" (inaczej schizofrenię) to muszę ci przyznać rację, tym bardziej że jedna z jej form jest paranoja (mania prześladowcza) której symptomy Antoni Macierewicz przejawia na każdym kroku. Ale mimo wszystko tego zwrotu w kontekście choroby psychicznej raczej się nie używa. * Znak zapytania uzasadniony jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Antoni Macierewicz na prezydenta! - popieram 05.02.14, 17:31 Anwad? Podaj mi proszę jeden powód,dla którego Bóg miałby ci sprawić radość i satysfakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Antoni Macierewicz na prezydenta! - popieram 05.02.14, 20:26 W PiS-ie nikt nie ma na to ochoty. Satisfaction-Rolling Stones Do kogo jeszcze wolno się Anwad zwrócić ? Tylko do Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Na twoim miejscu wolałbym Pana Ściosa :-) 05.02.14, 23:49 przystojniejszy jest, młodszy i w ogóle... anwad napisała: > Spraw mi tę radość i satysfakcję:) Odpowiedz Link Zgłoś
piq Antoni Macierewicz na prezydenta Kaczyńskiego! 05.02.14, 23:53 Można by ich wszystkich zwalić do tej skrzynki, tylko jakby ją usunąć z Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Antoni Macierewicz na prezydenta Kaczyńskiego 06.02.14, 09:39 Dobre :) Jak to jak, wziąć paru silnych chłopa i wynieść. Odpowiedz Link Zgłoś
karfioza Nie strasz motłoch bo lemingi już dzisiaj ze skał 06.02.14, 13:09 Nie strasz motłoch bo lemingi już dzisiaj ze skał się zwali. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Antoni na prezydenta Вольски! - popieram 18.04.17, 23:11 Już blisko, coraz bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Antoni Macierewicz na prezydenta! - popieram 19.04.17, 07:04 To już nie Kononowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Antoni Macierewicz na prezydenta! - popieram 19.04.17, 09:31 Kto ekshumował anwandzię? Niech się zaraz przyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Antoni Macierewicz na prezydenta! - popieram 19.04.17, 10:24 Dobro, piękno i prawda są nieśmiertelne i błyszczą na nocnym firmamencie IV Rzeczypospolitej. Камера в мавзолее. Ленин жив -- A poza tym sądzę, że Antoni powinien być skazany za zdradę stanu i spowodowanie katastrofy drogowej Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Antoni Macierewicz na prezydenta! - popieram 19.04.17, 10:28 Dobro, piękno i prawda są nieśmiertelne i błyszczą na nocnym firmamencie rewolucji moralnej Busia i Misiewicza. Камера в мавзолее. Ленин жив Cthulhu! Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn. -- A poza tym sądzę, że Antoni powinien być skazany za zdradę stanu i spowodowanie katastrofy drogowej Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Antoni Macierewicz na prezydenta! - popieram 19.04.17, 14:32 Tak - na prezydenta San Escobar! Popieram. I żeby mu nie dawać wizy wjazdowej do Polski.... Odpowiedz Link Zgłoś
znak-wodny Popierasz siedemdziesięcioletniego dziadygę? 19.04.17, 14:54 Niedługo nie będzie wiedzieł, gdzie się powinno mocz oddawać. Odpowiedz Link Zgłoś