Dodaj do ulubionych

Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskiego

05.02.14, 20:05
pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Szaniawski_(1944-2012)
Już w 2012 roku wiedząc o tym, że film o płk.Kuklińskim wejdzie na ekrany zlikwidowano osobę, która znała pułkownika najbardziej. Zfingowano śmierć w górach, pozbyto się niewygobnej osoby. Teraz panowie z WSI na czele z Dukaczewskim moga pleść androny na temat płk.Kuklińskiego. Chory Dukaczewski, Makowski i inni oficerowie z czasów PRL szkoleni przez GRU mogą bezkarnie opluwać polskiego bohatera. Twierdzą (hahaha), że Kukliński pracował dla Związku Radzieckiego, a jego synowie nadal żyją w Stanach. Kto to kupi?
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:08
      Szaniawski??to ten co pisał wiernopoddańcze listy do Kiszczaka proponując współpracę?
      • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:10
        Tak ostatni więzień PRL. Dukaczewski pisał listy do Moskwy jeszcze w 2006 roku.
        • 99venus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:14
          też proponował współpracę?
          • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:15
            99venus napisał:
            też proponował współpracę?

Nie musiał proponować przeciez był sługusem Moskwy do 2006 roku, aż rozwiązano tego WSI-owego kundla czerwono-różowego.
            • 99venus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:40
              to po co pisał.wrzuć skan tego listu.poczytamy razem.
              list Szaniawskiego był publikowany.
              • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 21:22
                Dziękuję, już czytałem. Kiedy pisał list to znał płk.Kuklińskiego ? Nie, a właśnie o tę więdzę chodzi.
                • 99venus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 21:24
                  nie,chodzi o ocenę Szaniawskiego.
                  • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 21:28
                    Nie jest priorytetem ocenianie jego osoby, w pierwszej kolejności czerwono-różowe świnie i styropianowi złodzieje.
    • rzewuski1 Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:09
      Ale dlaczego Szaniawski ułatwiał im zadanie i pchał się w odludne miejsce w górach gdzie łatwo o wypadek?
      • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:12
        Kto pyta nie błądzi. Mogę się tylko domyślać, że nie podejrzewał jakie plany wobec niego mają WSI-oki.
        • 99venus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:14
          czyli mało lotny.taka wybitna postać,lider walki z komunizmem powinien to przewidziec.
          • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:16
            Niestety potwierdza się teza, że wszy komunistyczne trzeba było wypalić goracym żelazem.
            • 99venus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:19
              to prawda.niestety tego nie zrobiono i takie głupki jak ty zatruwają atmosferę i piszą głupoty.
              • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:32
                Dziękuję za tego "głupka", ale może siebie określisz według tego kryterium. Podpowiedzi; inteligent pracujący, normalny człowiek, mędrzec z FK, wyborca Unii Demokratycznej itp.
                • 99venus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 20:41
                  możesz do mnie pisać per-Panie Boże.
                  • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 21:23
                    99venus napisał:
                    możesz do mnie pisać per-Panie Boże.

Wystawiasz sobie świadectwo. Niesmaczne.
                    • sclavus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 21:40
                      O!! - Zaczynasz rżnąć pierwszego "moralizatora" Rzeczypospolitej!
                      ... to skąd tyle oszołomii w tobie! :D
                      • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 21:43
                        Matko Bosko! On umi pisać po polskiemu!
                        • sclavus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 21:56
                          Założysz się, że lepiej od ciebie??
                          • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 22:00
                            To go używaj na zdrowie, a nie rób z siebie tego kim nie jesteś. Propozycja zakładu jest żenująca, wygrałeś, jesteś lepszy tylko korzystaj ze swoich umiejętności, a nie zniżaj się do ryjopodobnych emerytów żyjących tylko dzięki możliwościom wypisywania debilizmów na FK.
                            • sclavus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 22:06
                              Po to się używa możliwości transformacyjnych języka i neologizmów, żeby o czymś dać znać - proste, n'est-ce pas??
                              • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 22:11
                                "używanie możliwości transformacyjnych języka i neologizmów" to nie tu na FK, tutaj to obciach, dla kogo, szkoda "rozumu". Bycie podobnym do ryja to żenada. Wyciągam pomocną dłoń, chcę uratować intelektualistę, ratujmy możliwości transformacyjne języka i neologizmy.
                                • sclavus Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 22:20
                                  Myślisz, że lepiej być platfusami do paki, czy przeciwnikami kłamstwa i podobnymi??
                                  Sobie bądź!!
    • sclavus Ja penderolę... 05.02.14, 21:00
      ... taki sPiSsssek?!?!?!?
      Kto to kupi, pytasz?
      OczywistOM oczywistościOM jest, że "ciemny lud", ten sam, który kupił od Kurskiego...
      • ajr-on Re: Ja penderolę... 05.02.14, 21:25
        Krótko, jestem nietolerancyjny i jedną z rzeczy, których nie toleruję jest debilne używanie języka polskiego. Z kim mamy tu do czynienia ?
        • sclavus Re: Ja penderolę... 05.02.14, 21:36
          A ja - może nie zauważyłeś jeszcze - ... uFielbiam tÓmaństFo!!!
          PeeS - ten "język", to język twoich mistrzów (najgorsze wyrazy współczucia)
          • ajr-on Re: Ja penderolę... 05.02.14, 21:39
            Rozumiem, że w pracy też "uFielbias tÓmaństFo" czyli takiego piśmiennictwa przestrzegasz konsekwentnie. No chyba, że robocie używasz tylko nóg.
            • sclavus Re: Ja penderolę... 05.02.14, 21:58
              W przeciwieństwie do ciebie - rozumu!
              Rozumu- rozumiesz? Czy rozumowanie jest ci całkowicie obce?
              • sclavus PeeS 05.02.14, 22:02
                Zauważyłem, że pojawił się ktoś bardzo godny ciebie - to zbysiu45... muszę jednakowoż przyznać, że jest to przygłup najczystszej wody... a ty (jeszcze?) nie...
              • ajr-on Re: Ja penderolę... 05.02.14, 22:03
                W pracy używasz rozumu, brzmi fantastycznie. Myślę, że oprócz rozumu potrzebne jest także używanie języka polskiego . I tylko o to chodzi, rozum potrzebny jest w każdej pracy, pisanie niekoniecznie.
                • sclavus Re: Ja penderolę... 05.02.14, 22:10
                  ... żeby całkowicie zaspokoić cię dodam, że piszę (dużo!) i wręcz "przymuszony" jestem do używania wyobraźni... i to by było na tyle...
                  Co ty robisz - mało mnie interesuje choć po wpisie założycielskim, dużej szansy na coś poważnego, raczej nie masz...
                  • ajr-on Re: Ja penderolę... 05.02.14, 22:15
                    Jestem bezrobotnym z wykształceniem podstawowym mieszkańcem prowincji, nie radzącym sobie w czasach kiedy w Polsce sa tak ogromne możliwości . Oczywiście moherowym katolikiem zapatrzonym w miasto Toruń.
                    Nie mam żadnej szansy, ale kogo to interesuje.
                    • sclavus Re: Ja penderolę... 05.02.14, 22:17
                      Brawo!!!
                      ... sobie bądź!
                      • ajr-on Re: Ja penderolę... 05.02.14, 22:19
                        Przepraszam musze kończyć bo drugi set Przysiężnego w necie i Barcelona w TVP1.
              • sclavus PeeS 05.02.14, 22:13
                O!!
                Widzę, że następca/czyni Eli, bawi się wysyłaniem wpisów w kosmos... w czarne dziury kosmosu... :D
                Brzydki to zapach "wyraża" :D:D:D
                • ajr-on Re: PeeS 05.02.14, 22:18
                  Tak w gombrowiczowski Kosmos.
    • zbysio45 Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 21:38
      Bardzo słuszny wątek bo agenci Moskwy nigdy nie zgodza sie aby płk.kuklinski był bohaterem Polski i wolnego świata bo on obnazył imperializm rosyjski .
      • ajr-on Re: Wydało się dlaczego zabito Józefa Szaniawskie 05.02.14, 21:41
        Nareszcie. Jaki ten Dukaczewski, a wcześniej Makowski, Czempiński i Severski żałośni, stroja się w piórka polskich patriotów, a byli na garnuszku Sowietów.
    • przeciwnik_klamstwa Trudno jednoznacznie powiedzieć, że sowjeci go "za 05.02.14, 21:53
      Trudno jednoznacznie powiedzieć, czy sowjeci go "załatwili"?
      Pewne jest tylko to, że cała masa esbeków z radością przyjęła wiadomość o śmierci Szaniawskiego. Dają temu wyraz przy każdej okazji, oskarżając często bez pardonu i w sposób dosyć prymitywny dokonania Kuklińskiego.
      ...
      1. "Zaskakują dane o wykształceniu (podzieliło się nimi 70 proc. działaczy PO) - aż 14,1 tys. ukończyło tylko podstawówkę"
      2.ryj:bo nigdy nie byłem ani milicjantem ani ormowcem i nawet nie dlatego ... posiadam kat D! symulowałem i mnie się udało.
      • ajr-on Re: Trudno jednoznacznie powiedzieć, że sowjeci g 05.02.14, 21:55
        Dzisiaj Szaniawski byłby w każdej telewizji i przekazywałby informacje barzdo korzystne dla płk.Kuklińskiego, jednocześnie sowieccy wychowankowie w polskich mundurach byliby karłami.
        • erte2 Re: Trudno jednoznacznie powiedzieć, że sowjeci g 05.02.14, 22:53
          ajr-on
          Jak byłem młody to wypływałem w Bałtyk tak że nie widać było brzegu, a im wyższe były fale tym większa frajda. Dziś takich idiotyzmów już bym nie wyczyniał, bo i możliwości nie te a i rozumu jakby więcej.
          Szaniawski jaki był taki był, ale jeśli facet w wieku już zaawansowanym samotnie wybiera się w góry to sam sobie jest winien. Ale zginął tragicznie, nie żyje i niech spoczywa w spokoju. I dajcież mu już spokój wy wszyskie hieny, sępy i białe robaki żywiące się każdym trupem i każdymi zwłokami - od nieszczęsnych ofiar katastrofy smoleńskiej, poprzez Bogu ducha winnego Rosiaka aż po własnoręcznie przez was zaszczutego Leppera. To jest podłe, nikczemne i obrzydliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka