jola.iza1 27.02.14, 19:15 Ich sage zu mir "Ich muss hier raus!" pl.bab.la/slownik/niemiecki-polski/raus Dalej będziecie POraki murem za Protasiewiczem? Tu idzie Młodość :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gtxl Re: Tak sobie myślę, i mówię 27.02.14, 19:48 czan-dra napisał: > Warum? > > Serdecznie witam. Darum....pl.bab.la/slownik/niemiecki-polski/heraus To słowo nie oznacza tylko to,co widział i słyszał Protasiewicz na filmach o Auschwitz. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Tak sobie myślę, i mówię 27.02.14, 19:55 Oraz dlatego..... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,15538995,Relacja_swiadka__Protasiewicz_byl_mocno_pijany_i_chamski.html#BoxSlotI3img Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Tak sobie myślę, i mówię 27.02.14, 20:01 A to menda zapijaczona, w deklu im się poprzewracało, jak nie Rokita to teraz ten kisiel, mam nadzieję że ten doopek będzie skoncvzony jako polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 14:18 Wygląda na to, że jest skończony. Sie należy. Jestem praktycznie abstynentem, ale zdarzyło mi się kilka sytuacji, w których wypiłem dużą ilość alkoholu (jeszcze zależy, co znaczy - "dużą". Chodzi o pół litra, czy ciut więcej - niektórych mogę rozśmieszyć - i dobrze! :D). Koleżanka na żaglach koniecznie chciała mnie upić. I tak upijała, upijała - w końcu powiedziała z żalem w głosie "Ty jesteś taki sam po alkoholu, jak na trzeźwo". Niestety, nie była w moim typie. Czy po alkoholu, czy na trzeźwo. Żabko, Skarbie - FOTY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-mr Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 20:48 gtxl napisał: > czan-dra napisał: > > > Warum? > > > > Serdecznie witam. > > Darum....pl.bab.la/slownik/niemiecki-polski/heraus > > To słowo nie oznacza tylko to,co widział i słyszał Protasiewicz na filmach o Auschwitz. > W takiej sytuacji w jakiej urzędnik tak mówi do pasażera to tak jak ci ruski powiedział ;paszoł na ch uj. Jak to zrozumiesz to zamkniesz w końcu ten rozradowany komuszy .......... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Tak sobie myślę, i mówię 01.03.14, 06:32 > To słowo nie oznacza tylko to,co widział i słyszał Protasiewicz na filmach o Auschwitz. Poza tym nawet jakby celnicy mówili heil hitler to i tak Protasiewicz powinien poprosić dowódcę, przełożonych i złożyć skargę. Po prostu. Odjechaaaał! Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Tak sobie myślę, i mówię 27.02.14, 20:07 Тaк щo мoлoді люди пoвинні бyти Єврoпa, czyż nie ? Serdecznie takoż :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Tak sobie myślę, i mówię 27.02.14, 21:18 nie znam hebrajskiego, chyba? Przykro mi. Jedno wiem, do tych co piszę, na bank znają :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Tak sobie myślę, i mówię 27.02.14, 21:19 Upss, na bank znają to w co, w jakim, hebrajskiego pewnie też nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Tak sobie myślę, i mówię 27.02.14, 21:29 jola.iza1 napisała: > Nie jestem rzecznikiem Putina Szacun, nie każdy na tym forum może (zgodnie z prawdą) to o sobie powiedzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Tak sobie myślę, i mówię 27.02.14, 21:31 cronny napisał: > jola.iza1 napisała: > > > Nie jestem rzecznikiem Putina > > Szacun, nie każdy na tym forum może (zgodnie z prawdą) to o sobie powiedzeć... Ty jednak nie wiesz dlaczego pani Jola ma taka sygnaturkę. Ja wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 21:30 gtxl napisał: > > Ty jednak nie wiesz dlaczego pani Jola ma taka sygnaturkę. > Ja wiem. Och, nad czym tu deliberować?... może - po prostu - tak sobie myśli, i mówi?... Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 11:39 xystos napisał: > אנשי עשיתי את > מעשה > > > שלום טוב :-)) > > ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 11:08 jola.iza1 napisała: > Dalej będziecie POraki murem za Protasiewiczem? Przykłady tego "murem za..." poproszę. > Tu idzie Młodość :) Która? Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 17:47 ave.duce napisała: > Przykłady tego "murem za..." poproszę. Żadnego muru nie ma, bo i trudno byłoby wybronić Protasiewicza z tej kompromitacji na lotnisku, pogłębionej dodatkowo tą idiotyczną konferencją i kuriozalnym tłumaczeniem się. Ale widać Jola uznała, że uderzenie samym Protasiewiczem to za mało, więc "Tak sobie myślała" i wymyśliła mur POrak(?). A z tą Młodością, to nie mam pojęcia, o co Joli chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 20:25 ave.duce napisała: > Przykłady tego "murem za..." poproszę. A co Ty, Pokrak, że mnie prosisz o przykłady? /Swoją drogą ," POkrak", jakże fajny rusycyzm:)/ > > Tu idzie Młodość :) > > Która? PSzecież, że nie czecia :) Moja Wnusia uczy się niemieckiego szósty rok, i raus jakoś nie kojarzy Jej się z "heil Hitler" , a tym bardziej z Auschwitz. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 20:34 > Moja Wnusia uczy się niemieckiego szósty rok, i raus jakoś nie kojarzy Jej się z "heil Hitler" To dobrze bo jak wykazało śledztwo prowadzone przez IPN, A.Hitler nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Protasiewicz,eine besofene Sau !! n/t 28.02.14, 11:43 besoffene Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Protasiewicz,eine besofene Sau !! n/t 28.02.14, 14:27 dlaczego maciora a nie knur? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Protasiewicz,eine besofene Sau !! n/t 28.02.14, 17:16 świnia-Sau, Schweinehund, Schwein To tak jak z Protasiewicza RAUS to znaczy tak samo dobrze wyjdż jak i wypieprzaj,zależy od kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Protasiewicz,eine besofene Sau !! n/t 28.02.14, 17:17 Oczywiście :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 11:49 jola.iza1 napisała: > Ich sage zu mir "Ich muss hier raus!" > Jak widac-warto sie uczyc jezykow. Szczegolnie jak reprezentuje sie Polske poza granicami kraju Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 12:05 pis_da_deby napisał: > Jak widac-warto sie uczyc jezykow. > Szczegolnie jak reprezentuje sie Polske poza granicami kraju 2-3 jezyki obce powinny byc warunkiem takiej pracy tyle, ze gdyby taki warunek wprowadzono nie mialby kto w PE pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 12:12 kruca fix..."warunki" pogielo cie? demotywatory.pl/4298366/Szukam-koryta-najlepiej-w-Brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 12:30 szwampuch58 napisał: > kruca fix..."warunki" pogielo cie? > demotywatory.pl/4298366/Szukam-koryta-najlepiej-w-Brukseli Tak jest ale ja pisze jak uwazam, ze byc powinno. Ot takie sobie marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 17:32 W Brukseli są tłumacze,można sobie poradzić,ja prosiłbym kandydatów i do naszego Sejmu i do PE o zaświadczenia od biegłego psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-mr Re: Tak sobie myślę, i mówię 28.02.14, 20:45 jola.iza1 napisała: > Ich sage zu mir "Ich muss hier raus!" > > pl.bab.la/slownik/niemiecki-polski/raus > Dalej będziecie POraki murem za Protasiewiczem? > Tu idzie Młodość :) Wiedz jedno raus ma wiele znaczeń ale w takiej sytuacji kiedy urzędnik mówi tak do pasażera to znaczy po prostu spie rdalaj !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Tak sobie myślę, i mówię 01.03.14, 08:26 > Wiedz jedno raus ma wiele znaczeń ale w takiej sytuacji kiedy urzędnik mówi tak > do pasażera to znaczy po prostu spie rdalaj !!!! No nie przesadzaj! On mu mówi "spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-mr Re: Tak sobie myślę, i mówię 01.03.14, 08:44 zgred-zisko napisał: > > Wiedz jedno raus ma wiele znaczeń ale w takiej sytuacji kiedy urzędnik mówi tak > > do pasażera to znaczy po prostu spie rdalaj !!!! > > No nie przesadzaj! On mu mówi "spieprzaj dziadu" Na jedno wychodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Tak sobie myślę, i mówię 01.03.14, 08:55 No tak. Ale "spieprzaj dziadu" to język dyplomatyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldmeryt Staruszko, nikt nie popiera kretynizmu, 28.02.14, 20:57 którym błysnął ten palant, podobnie jak prawie nikt, poza pisdactwem, nie popierał ekscesów nawalonego Hofmana. Odpowiedz Link Zgłoś