Dodaj do ulubionych

Rys błazeński u Hartmana i Palikota

07.04.14, 12:14
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15753855,_Robia_z_ateizmu_posmiewisko__a_z_nas__ateistow__pajacow_.html#BoxSlotII3img
M. Meller pisze:
"Bycie ateistą nie oznacza, że krytyka tegoż Kościoła i tychże księży musi być plugawa i prostacka. Bycie ateistą nie oznacza, że muszę być nieokrzesanym chamem celującym w słabe punkty ludzi, by ich jak najboleśniej obrazić. Bycie ateistą nie oznacza, że muszę paradować w biskupiej sutannie po ulicach z półgołymi zakonnicami i nazywać obraz Czarnej Madonny bohomazem".

Całkowicie się zgadzam z M. Mellerem z Newsweeka.
Obserwuj wątek
    • sverir Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 12:49
      Nasi topowi ateiści postanowili zastąpić katolików w oszołomstwie.
      • 141288bs Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:55
        Takich to mamy profesorow...i jak tu budowac autorytety.
    • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:02
      Panie M. Meller - chapeau bas!
    • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:14
      Zgadzam się z Mellerem.

I słowo na temat Hartmana - chce na siłę zostać politykiem.
      • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:28
        mila2712 napisała:

> Zgadzam się z Mellerem.
        >
        > I słowo na temat Hartmana - chce na siłę zostać politykiem.

Ten pan meller chyba nie pamięta jak nazwał ateistów główny w Polsce katolicki kapłan.Oraz dlaczego kundelkami !!!
        • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:34
          kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > Zgadzam się z Mellerem.
          > >
          > > I słowo na temat Hartmana - chce na siłę zostać politykiem.
          >
          > Ten pan meller chyba nie pamięta jak nazwał ateistów główny w Polsce katolicki
          > kapłan.Oraz dlaczego kundelkami !!!

I jaki poziom reprezentuje ów kapłan ?
          • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:36
            mila2712 napisała:
            > I jaki poziom reprezentuje ów kapłan ?
            Człowieka z Biłgoraja.
            • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:52
              remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
              > > I jaki poziom reprezentuje ów kapłan ?
              > Człowieka z Biłgoraja.
              Czasami przypomina to rynsztok ( niestety ).
              • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:54
                mila2712 napisała:

> remez2 napisał:
                >
                > > mila2712 napisała:
                > > > I jaki poziom reprezentuje ów kapłan ?
                > > Człowieka z Biłgoraja.
                > Czasami przypomina to rynsztok ( niestety ).

Konkrety a nie powielanie propagandy z gadzinówek SLDowskich.
                • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:56
                  kolter-mr napisał:

> Konkrety a nie powielanie propagandy z gadzinówek SLDowskich.
                  A widzisz Gadzinowskiego nie znoszę - za całokształt.
                  • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 14:01
                    mila2712 napisała:

> kolter-mr napisał:
                    >
                    > > Konkrety a nie powielanie propagandy z gadzinówek SLDowskich.
                    > A widzisz Gadzinowskiego nie znoszę - za całokształt.

Dyskryminujesz go bo się zacina w mowie ?? :))
                    • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 14:03
                      kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
                      >
                      > > kolter-mr napisał:
                      > >
                      > > > Konkrety a nie powielanie propagandy z gadzinówek SLDowskich.
                      > > A widzisz Gadzinowskiego nie znoszę - za całokształt.
                      >
                      > Dyskryminujesz go bo się zacina w mowie ?? :))

Nie dyskryminuję. U mężczyzn cenię kulturę i poczucie humoru. Tego mu brakuje.
                      • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 14:06
                        mila2712 napisała:

> > > > Konkrety a nie powielanie propagandy z gadzinówek SLDowskich
                        > .
                        > > > A widzisz Gadzinowskiego nie znoszę - za całokształt.
                        > >
                        > > Dyskryminujesz go bo się zacina w mowie ?? :))
                        >
                        > Nie dyskryminuję. U mężczyzn cenię kulturę i poczucie humoru. Tego mu brakuje.

Nie znam go na tyle ,ale pisał u Urbana bardzo celnie
                        • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 14:41
                          kolter-mr napisał:

> Nie znam go na tyle ,ale pisał u Urbana bardzo celnie

Nie trzeba kogoś znać. Można to łatwo wywnioskować na podstawie....... słowa pisanego :)
                          • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 14:45
                            mila2712 napisała:

> Nie trzeba kogoś znać. Można to łatwo wywnioskować na podstawie....... słowa pisanego :)

Nie przypominam sobie za bardzo zeby mnie akurat u Gadzinowskiego coś raziło
            • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:52
              remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
              > > I jaki poziom reprezentuje ów kapłan ?
              > Człowieka z Biłgoraja.

Pokaż no choć jedno chamskie wystąpienie Palikota??
              • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 14:17
                kolter-mr napisał:
                > Pokaż no choć jedno chamskie wystąpienie Palikota??
                Co Pan zrobił premierze z tymi 15 mln dolarów od CIA za torturowanie ludzi w Polsce? Gdzie one trafiły? Do kogo?
                Nie wstydzi się Pan tego, że sprowadził nasz kraj do poziomu republiki bananowej?
                Gdyby Amerykanie zaproponowali Panu 30 mln, to na co by się Pan zgodził? Na użycie Auschwitz?
                Czy dalej będzie Pan kłamał Polakom w żywe oczy, że nie było żadnych więzień CIA?
                Millerowi żadne pieniądze nie śmierdzą – raz z Moskwy, raz z Washingtonu. Wszystko łyknie.

• kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 14:39
                  remez2 napisał:

> kolter-mr napisał:
                  > > Pokaż no choć jedno chamskie wystąpienie Palikota??
                  > [i]Co Pan zrobił premierze z tymi 15 mln dolarów od CIA za torturowanie ludzi w
                  > Polsce? Gdzie one trafiły? Do kogo?

Proste pytanie do szefa rządu który wpuścił do kraju agentów CIA.
                  Nie żebym akurat za to Millera potępiał bo terroryzm należy zwalczać bezwzględnie.

> Nie wstydzi się Pan tego, że sprowadził nasz kraj do poziomu republiki bananowej?
                  > Gdyby Amerykanie zaproponowali Panu 30 mln, to na co by się Pan zgodził? Na uży
                  > cie Auschwitz?
                  > Czy dalej będzie Pan kłamał Polakom w żywe oczy, że nie było żadnych więzień CIA?
                  > Millerowi żadne pieniądze nie śmierdzą – raz z Moskwy, raz z Washingtonu.
                  > Wszystko łyknie.

No a gdzie Palikot był chamski lub kłamał ??
                  • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 14:57
                    kolter-mr napisał:
                    > No a gdzie Palikot był chamski lub kłamał ??
                    L.Miller wziął jakieś pieniądze z Moskwy? Znana jest wersja, że zwrócił, w odróżnieniu od panny "S", która ochoczo przyjmowała prezenty od m.in. CIA.
                    A czy był/jest chamski? Ja mu tego zarzutu nie postawiłem, uważam, że jest kulturalny i delikatny jak uderzenie cegłą. Ale de gustibus ...
                    • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 20:32
                      remez2 napisał:

> L.Miller wziął jakieś pieniądze z Moskwy? Znana jest wersja, że zwrócił,

No ale ponoć nie mógł ich brać i latami to ukrywali .

w odró
                      > żnieniu od panny "S", która ochoczo przyjmowała prezenty od m.in. CIA.

Nie tylko Bank Ambrosiano w zamian za możliwość prania narkotykowej kasy w banku watykańskim działkę musiał na ten cel odpalić .

> A czy był/jest chamski? Ja mu tego zarzutu nie postawiłem, uważam, że jest kulturalny i delikatny jak uderzenie cegłą. Ale de gustibus ...

Już się pogubiłem o kim mowa ?
                      • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 21:06
                        > Już się pogubiłem o kim mowa ?
                        No a gdzie Palikot był chamski lub kłamał ??
                        • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 21:23
                          remez2 napisał:

> > Już się pogubiłem o kim mowa ?
                          > No a gdzie Palikot był chamski lub kłamał ??

Od kilku lat nigdzie.
                          • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 21:27
                            kolter-mr napisał:

> remez2 napisał:
                            >
                            > > > Już się pogubiłem o kim mowa ?
                            > > No a gdzie Palikot był chamski lub kłamał ??
                            >
                            > Od kilku lat nigdzie.
                            Niemożliwe.
                            Znasz człowieka, który nie kłamie i to od kilku lat ?
                            No a chamski to był i to wiele razy.

• remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 21:32
                              Neofity nie przekonasz. :-)
                              • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 21:39
                                remez2 napisał:

> Neofity nie przekonasz. :-)

Warto próbować...abowiem jest w błędzie.

• kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 22:29
                                  mila2712 napisała:

> remez2 napisał:
                                  >
                                  > > Neofity nie przekonasz. :-)
                                  >
                                  > Warto próbować...abowiem jest w błędzie.
                                  >

Nie dasz rady mnie na komunizm nawrócić :))
                              • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 22:29
                                remez2 napisał:

> Neofity nie przekonasz. :-)

Nie ma takiej opcji żeby mnie ktoś do komucha ,grabarza lewicy przekonał .
                                Miller wrócił i jakoś nie przekłada to się an wzrost poparcia. Jakoś tak z 10 lat dzięki Millerowi poparcie dla SLD mało kiedy odbija od 10%. No a dodatkowo wiedz ze daleko mi do neofity z ponad 30 letnim stażem jako antyklerykał !!
                                • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 09:42
                                  kolter-mr napisał:
                                  > > Neofity nie przekonasz. :-)
                                  > Nie ma takiej opcji żeby mnie ktoś do komucha ,grabarza lewicy przekonał .
                                  Nie ma śladu takiego pomysłu ani potrzeby. SLD oczyszcza swoje szeregi - zauważyłeś?
                                  > No a dodatkowo wiedz ze daleko mi do neofity z ponad 30 letnim stażem jako antyklerykał !!
                                  Po prostu różnimy się w ocenie co to jest antyklerykalizm i jak powinien być (przez kulturalnych ludzi) wyrażany. O sposobie i formie prowadzenia rozmowy nie wspominając. miłego dnia
                                  • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 09:47
                                    remez2 napisał:

> Nie ma śladu takiego pomysłu ani potrzeby. SLD oczyszcza swoje szeregi - zauwaz yłeś?

Oleksego pognali ?

> Po prostu różnimy się w ocenie co to jest antyklerykalizm i jak powinien być (przez kulturalnych ludzi) wyrażany. O sposobie i formie prowadzenia rozmowy nie
                                    > wspominając. miłego dnia

Musimy jeszcze ustalić co to dla ciebie jest kultura , bo ktoś kto publicznie żałuje ze mnie mało ZOMO lało kulturalny raczej nie jest.
                                    • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 09:56
                                      kolter-mr napisał:
                                      > Oleksego pognali ?
                                      S.Kopycińskiego.
                                      > Musimy jeszcze ustalić co to dla ciebie jest kultura , bo ktoś kto publicznie ż
                                      > ałuje ze mnie mało ZOMO lało kulturalny raczej nie jest.
                                      ZOMO czy milicja - bo to chyba nie było to samo?
                                      btw - użycie takiego argumentu po 32 latach jest po prostu niepoważne. :- (
                                      • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 10:04
                                        remez2 napisał:

> S.Kopycińskiego.

Nie znam ?? No a szukać mi się w necie o nim nie chce .

> > Musimy jeszcze ustalić co to dla ciebie jest kultura , bo ktoś kto publi
                                        > cznie ż
                                        > > ałuje ze mnie mało ZOMO lało kulturalny raczej nie jest.

> ZOMO czy milicja - bo to chyba nie było to samo?

Zmotoryzowane Odwody Milicji Obywatelskiej (ZOMO)

> btw - użycie takiego argumentu po 32 latach jest po prostu niepoważne. :- (

Nie poważne jest to ze żałowałeś ze mnie lali za to tylko ze miałem dłuższe włosy i kurtkę skórzaną z plakietkami ulubionych kapeli ??
                                        • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 10:34
                                          > Nie poważne jest to ze żałowałeś ze mnie lali za to tylko ze miałem dłuższe włosy i kurtkę >skórzaną z plakietkami ulubionych kapeli ??
                                          Co Ty piszesz? Czy ja Cię kiedykolwiek na oczy widziałem? Wiem o Tobie tyle co sam napiszesz plus wnioski z tego co i jak piszesz.
                                          A niepoważne jest przywołanie takiego argumentu jako powodu usprawiedliwiającego teksty, które ... (cenzura własna).
                                          • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 10:38
                                            remez2 napisał:

> > Nie poważne jest to ze żałowałeś ze mnie lali za to tylko ze miałem dłużs
                                            > ze włosy i kurtkę >skórzaną z plakietkami ulubionych kapeli ??
                                            > Co Ty piszesz? Czy ja Cię kiedykolwiek na oczy widziałem? Wiem o Tobie tyle co
                                            > sam napiszesz plus wnioski z tego co i jak piszesz.
                                            > A niepoważne jest przywołanie takiego argumentu jako powodu usprawiedliwiająceg
                                            > o teksty, które ... (cenzura własna).

Nie opowiadaj mi bzdetów.
                                            • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 11:07
                                              kolter-mr napisał:

> remez2 napisał:
                                              >
                                              > > > Nie poważne jest to ze żałowałeś ze mnie lali za to tylko ze miałem
                                              > dłużs
                                              > > ze włosy i kurtkę >skórzaną z plakietkami ulubionych kapeli ??
                                              > > Co Ty piszesz? Czy ja Cię kiedykolwiek na oczy widziałem? Wiem o Tobie ty
                                              > le co
                                              > > sam napiszesz plus wnioski z tego co i jak piszesz.
                                              > > A niepoważne jest przywołanie takiego argumentu jako powodu usprawiedliwi
                                              > ająceg
                                              > > o teksty, które ... (cenzura własna).
                                              >
                                              > Nie opowiadaj mi bzdetów.
                                              I na tym zakończyliśmy tak pięknie zapowiadającą się znajomość.
                                              • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 12:18
                                                remez2 napisał:

> I na tym zakończyliśmy tak pięknie zapowiadającą się znajomość.

Miałeś nadzieje ze 2 hot dogi to wystarczy za romantyczną kolacje przed dymankiem :)) ??
                                                • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:01
                                                  kolter-mr napisał:

> remez2 napisał:
                                                  >
                                                  > > I na tym zakończyliśmy tak pięknie zapowiadającą się znajomość.
                                                  >
                                                  > Miałeś nadzieje ze 2 hot dogi to wystarczy za romantyczną kolacje przed dymankiem :)) ??
                                                  Coming out? Nie jestem zainteresowany.

• kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:10
                                                    remez2 napisał:

> kolter-mr napisał:
                                                    >
                                                    > > remez2 napisał:
                                                    > >
                                                    > > > I na tym zakończyliśmy tak pięknie zapowiadającą się znajomość.
                                                    > >
                                                    > > Miałeś nadzieje ze 2 hot dogi to wystarczy za romantyczną kolacje przed
                                                    > dymankiem :)) ??
                                                    > Coming out? Nie jestem zainteresowany.

Cieszy mnie to .
                            • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 22:24
                              mila2712 napisała:

> Niemożliwe.
                              > Znasz człowieka, który nie kłamie i to od kilku lat ?

Znam.

> No a chamski to był i to wiele razy.

Nie zauważyłem
                              • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 07:32
                                kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
                                >
                                >
                                > > Niemożliwe.
                                > > Znasz człowieka, który nie kłamie i to od kilku lat ?
                                >
                                > Znam.

Ciekawe....osoba publiczna czy prywatna ?

> > No a chamski to był i to wiele razy.
                                >
                                > Nie zauważyłem

No popatrz...wszystko zależy od tego co uznamy za chamstwo. Sprawa indywidualna.
                                • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 07:59
                                  mila2712 napisała:

> Ciekawe....osoba publiczna czy prywatna ?

Oceń sama za kogo mnie masz .

> No popatrz...wszystko zależy od tego co uznamy za chamstwo. Sprawa indywidualna

Ano.
                                  • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 08:26
                                    kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
                                    >
                                    >
                                    > > Ciekawe....osoba publiczna czy prywatna ?

Nie mam powodów by określać Cię mianem kłamcy.

>
                                    > Oceń sama za kogo mnie masz .
                                    >
                                    > > No popatrz...wszystko zależy od tego co uznamy za chamstwo. Sprawa indywi
                                    > dualna
                                    >
                                    > Ano.
                                    Tak więc zawsze będzie konflikt.
                                    • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 08:28
                                      mila2712 napisała:

> kolter-mr napisał:
                                      >
                                      > > mila2712 napisała:
                                      > >
                                      > >
                                      > > > Ciekawe....osoba publiczna czy prywatna ?
                                      >
                                      > Nie mam powodów by określać Cię mianem kłamcy.

Powiem tak nie kłamie ale nie z jakiejś tam czystości pobudek,czyste wyrafinowanie sklerotyka :))

> Tak więc zawsze będzie konflikt.

Sie lubisz kłócić , Kluseczko :))
                                      • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 09:42
                                        kolter-mr napisał:

> Powiem tak nie kłamie ale nie z jakiejś tam czystości pobudek,czyste wyrafinowa
                                        > nie sklerotyka :))

Dla jasności ja też nie :)
                                        >
                                        > > Tak więc zawsze będzie konflikt.
                                        >
                                        > Sie lubisz kłócić , Kluseczko :))
                                        Dyskutować.....
                                        ( i powiedz tu człowiekowi, że masz słabość do klusek śląskich :P )
                                        • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 09:46
                                          mila2712 napisała:

> Dla jasności ja też nie :)

Aha.

> > Sie lubisz kłócić , Kluseczko :))
                                          > Dyskutować.....
                                          > ( i powiedz tu człowiekowi, że masz słabość do klusek śląskich :P )

Nie jadam .
                          • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 21:30
                            kolter-mr napisał:
                            > Od kilku lat nigdzie.
                            Czyli czuwa nad nim święty Maksymilian Kolbe.
                            • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 22:25
                              remez2 napisał:

> kolter-mr napisał:
                              > > Od kilku lat nigdzie.
                              > Czyli czuwa nad nim święty Maksymilian Kolbe.

Tak jak nad Millerem duch Henia Jankowskiego
          • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:51
            mila2712 napisała:

> kolter-mr napisał:
            >
            > > mila2712 napisała:
            > >
            > > > Zgadzam się z Mellerem.
            > > >
            > > > I słowo na temat Hartmana - chce na siłę zostać politykiem.
            > >
            > > Ten pan meller chyba nie pamięta jak nazwał ateistów główny w Polsce kat
            > olicki
            > > kapłan.Oraz dlaczego kundelkami !!!
            >
            > I jaki poziom reprezentuje ów kapłan ?

Aroganckiego chama typowego w wielu wypadkach kapłana sekty dominującej.
            Ps.
            Zresztą juz nie żyje.
            • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:55
              kolter-mr napisał:
              > Aroganckiego chama typowego w wielu wypadkach kapłana sekty dominującej.
              > Ps.
              > Zresztą juz nie żyje.
              Kolterze...wierzę, że możesz inaczej :)
              Jak wszędzie - są wyjątki.
              • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 13:59
                mila2712 napisała:

> kolter-mr napisał:
                > > Aroganckiego chama typowego w wielu wypadkach kapłana sekty dominującej.
                > > Ps.
                > > Zresztą juz nie żyje.
                > Kolterze...wierzę, że możesz inaczej :)
                > Jak wszędzie - są wyjątki.

Dlatego użyłem tej formy " w wielu wypadkach" Czyli nie wszyscy księża to szuje i tyle.
                • mila2712 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 14:02
                  kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:

> Dlatego użyłem tej formy " w wielu wypadkach" Czyli nie wszyscy księża t
                  > o szuje i tyle.

No :)
    • kolter-mr Komentarz z GW 07.04.14, 14:11
      pfolejniczak 5 godzin temu

"Wolno oczywiście panu Mellerowi "uprawiać" swój ateizm w zaciszu domowego ogródka, by nie drażnić zaprzyjaźnionych biskupów. Ale czemu mnie odbiera prawo do ekspresji w wyrażaniu własnych poglądów, nijak nie rozumiem. Sam jestem ateistą od zawsze i obserwuję poczynania Kościoła w stosunku do państwa , dłużej niż pan Marcin żyje na świecie i wiem, że nigdy Kościół nie był tak pazerny, arogancki i zaborczy w relacjach z Państwem. Zawłaszczanie przestrzeni życia publicznego przez obyczaj i dogmaty katolickie, wpływa bezpośrednio na moje życie i życie moich najbliższych, godząc w moje prawa i wolności. Dlatego mam prawo do otwartej krytyki religii, która moim zdaniem szkodzi Państwu. A wydarzenia takie jak Dni Ateizmu mają nie ośmieszać ateistów panie Marcinie, ale otworzyć oczy współobywatelom na fakt, że można żyć bez księżego bata nad karkiem. Swoją drogą, nie słyszałem by bulwersowało Pana organizowanie przez Kościół procesji upamiętniających ukrzyżowanie Jezusa?! Więcej tolerancji Panie Marcinie, jak na Ateistę przystało."
      • wlodzimierz.iljicz Pan Olejniczak nie odróżnia krytyki od 07.04.14, 14:22
        chamstwa.
        Np. od posądzania księży o masową pedofilę lub homoseksualizm.
        • jaroslaw2104 Re:Błazenada..... 07.04.14, 14:34
          ....rychtuje sie 27 kwietnia w Watykanie.
          I to wszystko dla patrona kajakarzy i smakoszy kremówek.
          Opiekuna PEDOFILÓW w czerni
        • kolter-mr Re: Pan Olejniczak nie odróżnia krytyki od 07.04.14, 14:41
          wlodzimierz.iljicz napisał:

> chamstwa.
          > Np. od posądzania księży o masową pedofilę lub homoseksualizm.

30% księży homoseksualistów wśród kleru to przy średniej 5 % w tzw świeckiej populacji , to juz masowy objaw !!!
          • wlodzimierz.iljicz Ty lepiej się martw jaki procent 07.04.14, 15:50
            homoseksualistów jest w palikociarni.
            • kolter-mr Re: Ty lepiej się martw jaki procent 07.04.14, 20:33

> homoseksualistów jest w palikociarni.

Przynajmniej dupy swojej nie ukrywają po plebaniach
          • sowietolog1 Kolteriku, skąd to info o 30 proc.? To ok. 1/3... 08.04.14, 03:00
            > 30% księży homoseksualistów wśród kleru to przy średniej 5 % w tzw świeckiej po
            > pulacji , to juz masowy objaw !!!

Skąd te rzekome "dane"?

PS. W Indochinach regularnie wyłapuje się i osądza buddyjskich mnichów, którzy ulegają ludzkim słabościom (hazard, prostytucja, itp., itd.). W USA, w NYC rozbito gang składający się z miejscowych, amer. oraz przyjezdnych, rosyjskich i ukraińskich Żydów, w tym głównie rabinów, handlujący żywym towarem, głównie dziećmi (na przeszczepy i dla pedofilów). Natomiast w Izraelu regularnie zatrzymuje się rabinów-pedofilów. Wszyscy mają rodziny, żony i zazwyczaj dzieci, zatem niby uregulowane życie (hetero-)seksualne. I co?
            • sowietolog1 Re: Kolteriku, skąd to info o 30 proc.? To ok. 1/ 08.04.14, 03:09
              Poza tym, dlaczego wojujący antyklerykałowie, zazwyczaj deklarowani libertyni, głośno mówiący (piszący) o rzekomej nadreprezentacji homoseksualizmu i pedofilii u kleru (oczywiście, tylko i wyłącznie katolickie; a jakże by inaczej, hehe), jednocześnie przemilczają fakt o rzeczywistej nadreprezentacji (homo)-pedofilii wśród homoseksualistów?

Nie wspominając o tematyce tabu w postaci wieloletniego, usilnego lobbowania na zachodzie przez środowiska LGBT i wszelakich genderowców oraz eko-oszołomów (Zielonych) na rzecz depenalizacji pedofilii czy kazirodztwa, vide pojęcie tzw. lekkiej/miękkiej pedofilii...
              • kolter-mr Re: Kolteriku, skąd to info o 30 proc.? To ok. 1/ 08.04.14, 07:54
                sowietolog1 napisał(a):

> Poza tym, dlaczego wojujący antyklerykałowie, zazwyczaj deklarowani libertyni,
                > głośno mówiący (piszący) o rzekomej nadreprezentacji homoseksualizmu i pedofili
                > i u kleru (oczywiście, tylko i wyłącznie katolickie; a jakże by inaczej, hehe),
                > jednocześnie przemilczają fakt o rzeczywistej nadreprezentacji (homo)-pedofili
                > i wśród homoseksualistów?

Oczywiście umiesz udowodnić ze np ja nie potępiam wszelkiej maści sku...eli którzy krzywdzą dzieci ???

> Nie wspominając o tematyce tabu w postaci wieloletniego, usilnego lobbowania na
                > zachodzie przez środowiska LGBT i wszelakich genderowców oraz eko-oszołomów (Z
                > ielonych) na rzecz depenalizacji pedofilii czy kazirodztwa, vide pojęcie tzw. l
                > ekkiej/miękkiej pedofilii...

Aha :))

" - Homoseksualizm jest w Kościele tematem tabu. To rezultat sytuacji w jakiej znalazło się środowisko księży rzymskokatolickich. Kościół powinien otworzyć się na święcenie "viri probati", czyli sprawdzonych żonatych mężczyzn, jak to miało miejsce w pierwszych wiekach. Celibat sprawia, że homoseksualiści mają większe wpływy wśród duchowny rzymskokatolickich. W Kościele jest lobby homoseksualne, które czasami decyduje o nominacjach. To lobby wpływa na decyzje kto zostanie ważnym urzędnikiem w Kościele i kto awansuje. Bez wsparcia lobby homoseksualnego awanse w niektórych strukturach kościelnych są bardzo trudne. Kościół potrzebuje debaty i reform - powiedział w pierwszej części wywiadu dla Onetu ksiądz Tadeusz Isakowicz-Zaleski."

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ks-isakowicz-zaleski-w-kosciele-jest-lobby-homoseksualne-to-jest-temat-tabu/wllqc
            • kolter-mr Re: Kolteriku, skąd to info o 30 proc.? To ok. 1/ 08.04.14, 07:50
              sowietolog1 napisał(a):

> Skąd te rzekome "dane"?

Dlaczego rzekome , masz dowód na to ze rzekome ??

Akurat ta informacja jest z najpewniejszego źródła czyli z Rydzyjka :)

www.wgrane.pl/89c6cf1ffdd551e1e511aca02b43a006
              > PS. W Indochinach regularnie wyłapuje się i osądza buddyjskich mnichów, którzy
              > ulegają ludzkim słabościom (hazard, prostytucja, itp., itd.). W USA, w NYC rozb
              > ito gang składający się z miejscowych, amer. oraz przyjezdnych, rosyjskich i uk
              > raińskich Żydów, w tym głównie rabinów, handlujący żywym towarem, głównie dzieć
              > mi (na przeszczepy i dla pedofilów). Natomiast w Izraelu regularnie zatrzymuje
              > się rabinów-pedofilów. Wszyscy mają rodziny, żony i zazwyczaj dzieci, zatem nib
              > y uregulowane życie (hetero-)seksualne. I co?
        • religijnych.uczuc.obraza Wołodia jak zwykle w obronie swoich kumpli 08.04.14, 08:16
          po fachu, czyli pedofili.
          • wlodzimierz.iljicz Czy nie po.ebało ci się coś pod deklem? 08.04.14, 11:21
            Widzisz wszędzie Leninów razem z księżmi uganiających się za małymi dziećmi?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy nie po.ebało ci się coś pod deklem? 08.04.14, 12:03
              Nie, tylko u ciebie. Nie bez przyczyny nie podoba ci się edukacja seksualna która ma uświadamiać i chronić dzieci przed nagabywaniem ich przez pedofili.
    • tornson Meller?? Fajnych masz idoli, niema co... 07.04.14, 14:34
    • kotek.filemon Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 16:06
      Ateista delikatny jak płyn do płukania, Made in Poland.
      • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 18:30
        kotek.filemon napisał:

> Ateista delikatny jak płyn do płukania, Made in Poland.
        W odróżnieniu od trzy w jednym - prawdziwy Polak, katolik, patriota.
    • haen2010 Meller pisze 07.04.14, 17:29
      Na zamówienie Lisa. Ten raz, że nienawidzi Palikota (chyba z powodu sukcesu finansowego) to jeszcze musi się wypłacać za forsę swoją i żony w rządowych mediach.
      • m.c.hrabia Re: Meller pisze 07.04.14, 20:40
        m.natemat.pl/c88db4271206d3b6ed3b8a20bc46ea4a,641,0,0,0.jpg
        :)))))
    • porannakawa01 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 20:44
      > M. Meller pisze:
      > "Bycie ateistą nie oznacza, że krytyka tegoż Kościoła i tychże księży musi być
      > plugawa i prostacka. Bycie ateistą nie oznacza, że muszę być nieokrzesanym cham
      > em celującym w słabe punkty ludzi, by ich jak najboleśniej obrazić. Bycie ateis
      > tą nie oznacza, że muszę paradować w biskupiej sutannie po ulicach z półgołymi
      > zakonnicami i nazywać obraz Czarnej Madonny bohomazem".
      >
      > Całkowicie się zgadzam z M. Mellerem z Newsweeka.

Obnoszenie krzyża z wizerunkiem Żyda, jego zwłokami podczas różnych procesji w miejscach publicznych to co to jest?
      Obraza religii - Ani wizwerunków, ani rzeźb?
      A oni mimo przykazań z Testamentu coooooo?
      Czysta obraza wiary.
      I jeszcze jakie straszności.

Więc co się dziwisz innym?
      • remez2 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 20:46
        > Więc co się dziwisz innym?
        My chuliganów przemożem
        w mordę ich, i nożem.
        • porannakawa01 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 07.04.14, 21:06
          remez2 napisał:

> > Więc co się dziwisz innym?
          > My chuliganów przemożem
          > w mordę ich, i nożem.
          Adamek?
      • sowietolog1 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 03:12
        > Obnoszenie krzyża z wizerunkiem Żyda, jego zwłokami podczas różnych procesji w
        > miejscach publicznych to co to jest?
        > Obraza religii - Ani wizwerunków, ani rzeźb?
        > A oni mimo przykazań z Testamentu coooooo?
        > Czysta obraza wiary.
        > I jeszcze jakie straszności.
        >
        > Więc co się dziwisz innym?

Te, mała czarna, Tyś antysemitka i islamofobka, iż się czepiasz starotestamentowego i koranicznego Boga?
        • porannakawa01 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 04:14
          sowietolog1 napisał(a):

> Te, mała czarna, Tyś antysemitka i islamofobka, iż się czepiasz starotestamento
          > wego i koranicznego Boga?

A mądrym jest obnoszenie w pochodach zwłok Żyda powieszonych na krzyżu ?
          Dzieci na to patrzą i potem moczenie nocne.
          Problem.
          • sowietolog1 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 05:02
            > Dzieci na to patrzą i potem moczenie nocne.
            > Problem.

"Opowiedz mi swoją historię..." czy "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?"...? ;-)

A na poważnie; wyobrażasz sobie europejską kulturę (sztukę, literaturę, muzykę), zarówno średniowieczną, jak i nowożytną, bez rozpamiętywania w nich tzw. Mękki Pańskiej/Pasji Chrystusa? Nie powstałaby np. Pieta (a fe! Maryja podtrzymująca zakrwawione, opuchnięte zwłoki ludzie, wręcz "trupa"...)...
            • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 07:58
              sowietolog1 napisał(a):

> > Dzieci na to patrzą i potem moczenie nocne.
              > > Problem.
              >
              > "Opowiedz mi swoją historię..." czy "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?"...? ;
              > -)
              >
              > A na poważnie; wyobrażasz sobie europejską kulturę (sztukę, literaturę, muzykę)
              > , zarówno średniowieczną, jak i nowożytną, bez rozpamiętywania w nich tzw. Mękk
              > i Pańskiej/Pasji Chrystusa? Nie powstałaby np. Pieta (a fe! Maryja podtrzymując
              > a zakrwawione, opuchnięte zwłoki ludzie, wręcz "trupa"...)...

Ja mam sporą wyobraźnie i potrafię to sobie wyobrazić, ze Europa jest wolna od dogmatyzmu i wizerunków zabitych Żydowskich rewolucjonistów !!
        • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 07:56
          sowietolog1 napisał(a):

> Te, mała czarna, Tyś antysemitka i islamofobka, iż się czepiasz starotestamentowego i koranicznego Boga?

Ten Bóg akurat nie lubi jak mu sie wizerunki tworzy.
    • religijnych.uczuc.obraza Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:15
      pzrynosi ateistom bardzo dużo wstydu. Zdecydowanie więcej niż Hartman.
      • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:26
        religijnych.uczuc.obraza napisał(a):

> pzrynosi ateistom bardzo dużo wstydu. Zdecydowanie więcej niż Hartman.
        Dlaczego tak uważasz ?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:30
          Taka miękka rąsia, sądzi że najlepiej się ukrywać ze swoimi poglądami byle by komuś przypadkiem przykrości nie zrobić bo koledzy celebryci się na niego obrażą. Jakiś Hołdys albo inny Kukiz mu rączki nie podadzą i się Meller zasmuci.
          • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:39

> Taka miękka rąsia, sądzi że najlepiej się ukrywać ze swoimi poglądami byle by k
            > omuś przypadkiem przykrości nie zrobić bo koledzy celebryci się na niego obrażą
            > . Jakiś Hołdys albo inny Kukiz mu rączki nie podadzą i się Meller zasmuci.

Genau
          • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:45

> Taka miękka rąsia, sądzi że najlepiej się ukrywać ze swoimi poglądami byle by k
            > omuś przypadkiem przykrości nie zrobić bo koledzy celebryci się na niego obrażą
            > . Jakiś Hołdys albo inny Kukiz mu rączki nie podadzą i się Meller zasmuci.

Serio ?
            Bo napisał wprost, że pewne zachowania są dla niego ośmieszające ?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:46
              Tak, serio.
            • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:54
              mila2712 napisała:

> Serio ?
              > Bo napisał wprost, że pewne zachowania są dla niego ośmieszające ?

Chyba nie pamiętasz ze Meller czasami jada chleb z TV a tam nie lubią kontrowersji . Po co PO wskiemu TVN wojujący antyklerykał ??
              • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 09:44
                kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
                >
                > > Serio ?
                > > Bo napisał wprost, że pewne zachowania są dla niego ośmieszające ?
                >
                > Chyba nie pamiętasz ze Meller czasami jada chleb z TV a tam nie lubią kontrowe
                > rsji . Po co PO wskiemu TVN wojujący antyklerykał ??
                TVN nie jest peowskie.
                • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 09:49
                  mila2712 napisała:

> TVN nie jest peowskie.

Od kiedy ??
                  • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 09:52
                    kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
                    >
                    > > TVN nie jest peowskie.
                    >
                    > Od kiedy ??
                    Ohohohoho i jeszcze dłużej.
                    Wiesz to, że premier i politycy grali w piłkę na rzecz fundacji jeszcze o tym nie świadczy.
                    • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:01
                      mila2712 napisała:

> > Od kiedy ??
                      > Ohohohoho i jeszcze dłużej.
                      > Wiesz to, że premier i politycy grali w piłkę na rzecz fundacji jeszcze o tym nie świadczy.

Mamy chyba inne u siebie programy .
                      • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:03
                        kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
                        >
                        >
                        > > > Od kiedy ??
                        > > Ohohohoho i jeszcze dłużej.
                        > > Wiesz to, że premier i politycy grali w piłkę na rzecz fundacji jeszcze o
                        > tym nie świadczy.
                        >
                        > Mamy chyba inne u siebie programy .
                        Na jakiej podstawie twierdzisz, że TVN jest peowskie ?
                        • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:11
                          mila2712 napisała:

> Na jakiej podstawie twierdzisz, że TVN jest peowskie ?

Długoletnich obserwacji
                          • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:14
                            kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
                            >
                            > > Na jakiej podstawie twierdzisz, że TVN jest peowskie ?
                            >
                            > Długoletnich obserwacji
                            Sorry.....ale to nie jest.....konkretna odpowiedź.
                            Ja stwierdziłam, że nie. Podałam argument, że udział w akcjach charytatywnych nie powinien uchodzić za poparcie dla danej partii ( ktoś mógłby tak pomyśleć )
                            A Ty co ?
                            • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:18
                              mila2712 napisała:

> kolter-mr napisał:
                              >
                              > > mila2712 napisała:
                              > >
                              > > > Na jakiej podstawie twierdzisz, że TVN jest peowskie ?
                              > >
                              > > Długoletnich obserwacji
                              > Sorry.....ale to nie jest.....konkretna odpowiedź.
                              > Ja stwierdziłam, że nie. Podałam argument, że udział w akcjach charytatywnych n
                              > ie powinien uchodzić za poparcie dla danej partii ( ktoś mógłby tak pomyśleć )
                              > A Ty co ?

No a ja ci podałem najbardziej z prawdziwych , obserwacja !!
                              • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:28
                                kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
                                >
                                > > kolter-mr napisał:
                                > >
                                > > > mila2712 napisała:
                                > > >
                                > > > > Na jakiej podstawie twierdzisz, że TVN jest peowskie ?
                                > > >
                                > > > Długoletnich obserwacji
                                > > Sorry.....ale to nie jest.....konkretna odpowiedź.
                                > > Ja stwierdziłam, że nie. Podałam argument, że udział w akcjach charytatyw
                                > nych n
                                > > ie powinien uchodzić za poparcie dla danej partii ( ktoś mógłby tak pomyś
                                > leć )
                                > > A Ty co ?
                                >
                                > No a ja ci podałem najbardziej z prawdziwych , obserwacja !!
                                Przeczytałam.... ale szczegóły.....
                                • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:34
                                  mila2712 napisała:

> > No a ja ci podałem najbardziej z prawdziwych , obserwacja !!
                                  > Przeczytałam.... ale szczegóły.....

Przestań oglądać na wspólnej , zrozumiesz
                                  • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:38
                                    kolter-mr napisał:

> mila2712 napisała:
                                    >
                                    > > > No a ja ci podałem najbardziej z prawdziwych , obserwacja !!
                                    > > Przeczytałam.... ale szczegóły.....
                                    > Przestań oglądać na wspólnej , zrozumiesz
                                    Off-topic
                                    Na jakiej podstawie twierdzisz, że coś takiego oglądam ?
                                    Jeśli już to Gra o tron, Walking death

• kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:43
                                      mila2712 napisała:

> >
                                      > > > > No a ja ci podałem najbardziej z prawdziwych , obserwacja !!
                                      > > > Przeczytałam.... ale szczegóły.....
                                      > > Przestań oglądać na wspólnej , zrozumiesz
                                      > Off-topic
                                      > Na jakiej podstawie twierdzisz, że coś takiego oglądam ?
                                      > Jeśli już to Gra o tron, Walking death

aha
                                      • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:48
                                        kolter-mr napisał:

> aha

Co aha ? Atakujesz mnie, wiesz lepiej co oglądam a czego nie, to napisałam, bo nie ma nic gorszego niż odpowiadanie a kogoś co lubi a czego nie.

Odpowiesz na pytanie ?
                                        Peowski TVN ......jakbyś zapomniał.
                                        • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 12:16
                                          mila2712 napisała:

> kolter-mr napisał:
                                          >
                                          > > aha
                                          >
                                          > Co aha ? Atakujesz mnie, wiesz lepiej co oglądam a czego nie, to napisałam, bo
                                          > nie ma nic gorszego niż odpowiadanie a kogoś co lubi a czego nie.
                                          >
                                          > Odpowiesz na pytanie ?
                                          > Peowski TVN ......jakbyś zapomniał.

Po prostu tak jest a skoro nie widzisz jak w TVN przedstawiają PO to znaczy ze nie pora jeszcze na politykę w twoim życiu
                                          • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 12:39
                                            kolter-mr napisał:
                                            > Po prostu tak jest a skoro nie widzisz jak w TVN przedstawiają PO to znaczy ze
                                            > nie pora jeszcze na politykę w twoim życiu

Liczyłam na to, że jednak odpowiesz, cóż przeliczyłam się. Zamiast tego docinki. Przeżyję.
                                            Czy za wcześnie za politykę ? W sieci mam ostatnio liczne dowody na to, że jednak to co mówię znajduje poparcie ( co mnie zresztą ogromnie cieszy ).
                                            • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 12:55
                                              mila2712 napisała:

> kolter-mr napisał:
                                              > > Po prostu tak jest a skoro nie widzisz jak w TVN przedstawiają PO to znac
                                              > zy ze
                                              > > nie pora jeszcze na politykę w twoim życiu
                                              >
                                              > Liczyłam na to, że jednak odpowiesz, cóż przeliczyłam się. Zamiast tego docinki
                                              > . Przeżyję.

No zadajesz dziwne pytanie i żądasz odpowiedzi , po prostu zacznij pod takim katem oglądać TVN z a zobaczysz czemu z PIS drwią a nie z PO.

> Czy za wcześnie za politykę ? W sieci mam ostatnio liczne dowody na to, że jednak to co mówię znajduje poparcie ( co mnie zresztą ogromnie cieszy ).

Miller abdykował ??
                                              • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 13:05
                                                kolter-mr napisał:

> No zadajesz dziwne pytanie i żądasz odpowiedzi , po prostu zacznij pod takim ka
                                                > tem oglądać TVN z a zobaczysz czemu z PIS drwią a nie z PO.

Dziwne ? Skąd poprosiłam o konkretne przykłady.

> > Czy za wcześnie za politykę ? W sieci mam ostatnio liczne dowody na to, ż
                                                > e jednak to co mówię znajduje poparcie ( co mnie zresztą ogromnie cieszy ).
                                                >
                                                > Miller abdykował ??

Bez komentarza.
                                                • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 13:28
                                                  mila2712 napisała:

>
                                                  > Dziwne ? Skąd poprosiłam o konkretne przykłady.

Jest ich co dzień naście

> > Miller abdykował ??
                                                  >
                                                  > Bez komentarza.

Szkoda :((
        • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:33
          mila2712 napisała:

> religijnych.uczuc.obraza napisał(a):
          >
          > > pzrynosi ateistom bardzo dużo wstydu. Zdecydowanie więcej niż Hartman.

> Dlaczego tak uważasz ?

Bo z tekstu Mellera az cieknie wazeliną którą on smaruje zadki kleru ,zanim się do nich wślizgnie .
          To typ podobny do działaczy SLD przez których skutecznie odechciało mi sie głosować na tzw lewicę. SLDowcy przez ostanie 25 lat sikają ze strachu byle nie złapać od kleru etykiety walczących z kościołem(czytaj złodziejstwem) .
          • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:44
            kolter-mr napisał:

> Bo z tekstu Mellera az cieknie wazeliną którą on smaruje zadki kleru ,zanim się
            > do nich wślizgnie .

Znowu....... :/

> To typ podobny do działaczy SLD przez których skutecznie odechciało mi sie głos
            > ować na tzw lewicę. SLDowcy przez ostanie 25 lat sikają ze strachu byle nie zła
            > pać od kleru etykiety walczących z kościołem(czytaj złodziejstwem) .

Czy naprawdę uważasz, że gdyby Palikot stał na czele rządu ( jakiś cudem) to zrobiłby porządek z KK ?

Wypowiedzi Palikota, Ryfińskiego mają negatywny wpływ na wizerunek ateistów. Taka prawda.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:45
              Wypowiedź Mellera przynosi ateistom jeszcze więcej szkody niż to co robią Palikot i Ryfiński.
              • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 09:43
                Zapomniałeś dodać "moim zdaniem ".
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 09:47
                  Niesamowite.
                  • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 09:50

> Niesamowite.
                    Nie ma w tym nic niesamowitego.
                    No ale nie będę się spierać.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 09:52
                      A mnie się zdawało że dokonałaś epokowego odkrycia.
                      • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 09:56
                        Nie dam się sprowokować.....
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 09:59
                          To raczej ja nie dam się uwikłać w kolejną jałową "dyskusję".
                          • mila2712 Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 10:02

> To raczej ja nie dam się uwikłać w kolejną jałową "dyskusję".

LOL
            • kolter-mr Re: Koncesjonowany ateista Meller 08.04.14, 08:52
              mila2712 napisała:

> Znowu....... :/

> > pać od kleru etykiety walczących z kościołem(czytaj złodziejstwem) .
              >
              > Czy naprawdę uważasz, że gdyby Palikot stał na czele rządu ( jakiś cudem) to zrobiłby porządek z KK ?

Jedno jest pewne SLD 8 lat rządziło nie likwidując złodziejskiej komisji majątkowej.
              Jestem przekonany ze TR nie lizałby dup episkopatu w czasie wzajemnych kontaktów.

> Wypowiedzi Palikota, Ryfińskiego mają negatywny wpływ na wizerunek ateistów. Taka prawda.

Wis mi mi to koło pióra jaki wizerunek mam u religiantów !!

Prawda jest taka ze gdyby Miller , nie lizałby zadka kleru Palikot nie uzyskałby od niego lepszego wyniku wyborczego.
    • man_sapiens Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 08:38
      Jasełka, procesje, kadzidło itd. - to dopiero kabaret.
    • homosovieticus Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oznacza 08.04.14, 08:39
      bycie ateistą, czy to, co o ateiźmie pisał zdecydowany wróg katolicyzmu Bacon? :)
      • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 08:42
        homosovieticus napisał:

> bycie ateistą, czy to, co o ateiźmie pisał zdecydowany wróg katolicyzmu Bacon?
        > :)

Ja znam z 50 wrogów katolicyzmu , którzy mocno wierzą w boga
        • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 08:55
          Może Ty podejmiesz się wytłumaczenia mi co oznacza w Polsce, obecnie, bycie ateistą. Czy Meller jest tylko ignorantem religijnym czy tez ma racjonalny pogląd na byt nazywany Bogiem np.przez Żydów lub Chrześcijan?
          • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:00
            homosovieticus napisał:

> Może Ty podejmiesz się wytłumaczenia mi co oznacza w Polsce, obecnie, bycie ateistą

To znaczy nie być obojętnym na to co wyprawia od 1989 roku kler watykański , de facto działania kleru doprowadzają do sytuacji w której ktoś obojętny na bogów z racji ich nie istnienia staje się jakby ich osobistym wrogiem.
            • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:05
              Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem ale odnoszę wrażenie, że bycie ateistą w Polsce to bycie przeciwnikiem "watykańskiego kleru"? Czy Ty sam rozumiesz co napisałeś? Bycie ateistą tp postawa wobec działań innych ludzi, wobec ich postaw?
              • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:15
                homosovieticus napisał:

> Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem ale odnoszę wrażenie, że bycie ateistą
                > w Polsce to bycie przeciwnikiem "watykańskiego kleru"?

Nie , to zasadniczo bycie antyklerykalnym , co nie zawsze musi się łączyć tylko z jedną sektą

Czy Ty sam rozumiesz co
                > napisałeś? Bycie ateistą tp postawa wobec działań innych ludzi, wobec ich postaw?

Wiem o czym pisze nie jestem z PIS ,po prostu chamstwo kleru wszelakiego z obojętnego ateisty zrobi wojującego dodatkowo antyklerykała.
                • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:28
                  Spokojnie. Dopytuje bo chciałbym zrozumieć miłośnika racjonalizmu, nawiasem mówiąc, ateizm to pogląd uznawany na wiodących /uniwersytetach za rezygnujący lub pozbawiony racjonalizmu:
                  plato.stanford.edu/entries/atheism-agnosticism/.
                  Nawet stronnicza wikipedia pl o ateiźmie informuje bez tego, palikotowego politycznego fundamentu, który wykorzystuje naiwność intelektualną i ignorancję religijną młodych ludzi a którego ofiara zdajesz się być.
                  • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:39
                    homosovieticus napisał:

> Spokojnie. Dopytuje bo chciałbym zrozumieć miłośnika racjonalizmu, nawiasem mów
                    > iąc, ateizm to pogląd uznawany na wiodących /uniwersytetach za rezygnujący lub
                    > pozbawiony racjonalizmu:
                    > rel="nofollow">plato.stanford.edu/entries/atheism-agnosticism/.

Bzdura

> Nawet stronnicza wikipedia pl o ateiźmie informuje bez tego, palikotowego polit
                    > ycznego fundamentu, który wykorzystuje naiwność intelektualną i ignorancję reli
                    > gijną młodych ludzi a którego ofiara zdajesz się być.

Nie zrozumiesz tego o ile jesteś wiercą.
                    Ja ofiarą ? a czego to znowu ??
                    Wikipedia nie ma nic wspólnego często z prawda to teksty redagowane przez amatorów
                    • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:47
                      Mogę zrozumieć, że wszystko czego nie znasz lub nie akceptujesz uważasz za bzdurę czyli kłamstwo. Powiedz mi więc skąd Tys am czerpiesz wiedzę o ateiźmie i o prawdzie, którą wyznajesz i którą propagujesz tu na FK. Czy owa prawda może być JAKOŚ udowodniona?
                      • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:48
                        homosovieticus napisał:

> Mogę zrozumieć, że wszystko czego nie znasz lub nie akceptujesz uważasz za bzdu
                        > rę czyli kłamstwo. Powiedz mi więc skąd Tys am czerpiesz wiedzę o ateiźmie i o
                        > prawdzie, którą wyznajesz i którą propagujesz tu na FK. Czy owa prawda może być
                        > JAKOŚ udowodniona?

Powiedz no mi czy katolicki filozof jest wiarygodnym w tym co pisze o ateizmie ??
                        • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:58
                          Nie widzę argumentów poważnych, żeby go za takiego nie uważać. Religijność poważna musi się wspierać na ludzkim rozumie ponieważ nie powinno być sprzeczności i nie ma pomiedzy np. rozumiemieniem realu przez hindusa Tagorego i Żyda Einstaina
                          • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:00
                            homosovieticus napisał:

> Nie widzę argumentów poważnych, żeby go za takiego nie uważać. Religijność powa
                            > żna musi się wspierać na ludzkim rozumie ponieważ nie powinno być sprzeczności
                            > i nie ma pomiedzy np. rozumiemieniem realu przez hindusa Tagorego i Żyda Einstaina

Jak rozumiem stronniczość jest obca badaczom ??
                            • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:10
                              Stronniczość nie jest obca żadnym badaczom bo, w pewnym sensie jest niezależna od ich woli.
                              • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:16
                                homosovieticus napisał:

> Stronniczość nie jest obca żadnym badaczom bo, w pewnym sensie jest niezależna
                                > od ich woli.

Opiłeś się z rana już ?? Wszystko idzie wykazać pod pewna tezę .
                                • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:29
                                  Idzie tylko to co ma nogi. Nie wszystko można wykazać. Spróbuj wykazać, że determinizm mikroświata jest określony lub , że sam jesteś jednokomórkowcem np. butem lub pantofelkiem.
                                  • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:37
                                    homosovieticus napisał:

> Idzie tylko to co ma nogi. Nie wszystko można wykazać. Spróbuj wykazać, że dete
                                    > rminizm mikroświata jest określony lub , że sam jesteś jednokomórkowcem np. butem lub pantofelkiem.

Powiem tak , mi nie są potrzebne definicje naukowe żeby wiedzieć ze coś jest lub tego nie ma , nie mam tez wewnętrznej potrzeby na anonimowym forum komuś czegoś udowadniać.
                                    Żałosny to wierca który potrzebuje nauki żeby sam sobie istnienie bóstwa udowodnić
                                    • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 11:33
                                      Zapytam jeszcze czy elektron wg. Ciebie istnieje czy nie istnieje?
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:53
                    Dlaczego homoś jesteś ignorantem religijnym muzułmańskim? Dlaczego przyjmujesz postawę ateistyczną względem Allacha?
                    • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 09:59
                      Nie przyjmuje takiej postawy. To zarzut gołosłowny.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:01
                        Jesteś teistą allachowym? W ile bóstw wierzysz? I dlaczego w pozostałe nie wierzysz i jesteś ateistą? Uważasz że jest to racjonalne podejście?
                        • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 11:59
                          Racjonalnym podejściem starannie wykształconego człowieka w XXi wieku jest wiara w Absotut. Najbardziej intelektualnie przetworzoną religią ze wszystkich religii monoteistycznych jest Chrześcijaństwo a ściślej mówiąc katolicyzm. Złożyła się na to strategiczna myśl K
                          • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 12:24
                            homosovieticus napisał:

> Racjonalnym podejściem starannie wykształconego człowieka w XXi wieku jest wiara w Absotut.

Ta przypadłość to z kazania jest ci poznana ?

>Najbardziej intelektualnie przetworzoną religią ze wszystkich religii monoteistycznych jest Chrześcijaństwo a ściślej mówiąc katolicyzm. Złożyła
                            > się na to strategiczna myśl K

Masz na myśli to ze konkurencję, intelektualistów z lat poprzednich skutecznie wymordowali, ich pisma zniszczona i na wieki umieszczano na katolickich indeksach ksiąg zakazanych ??
                            Przecież nikt tak nie tępił swobodnej wymiany myśli jak sekta mordercółwz watykanu
                      • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:05
                        homosovieticus napisał:

> Nie przyjmuje takiej postawy. To zarzut gołosłowny.

?????????
                        • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:12
                          To prawda. Taki mam stosunek do wyznawców Koranu.
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:14
                            Nie wkurza cię że są ateistami względem chrześcijańskiego boga?
                            • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:25
                              Dla mnie nie są oni ateistami. Są ludźmi Wiary. A ateiści to ludzie nie-wiary. Dawniej nazywano ich bezbożnikami. Nie wierząc w istnienie metafizycznego realu zubożają swoją własną potencje wyobraźni i zdolność poznawczą własnego rozumu.
                              Świetną charakterystykę ateizmu dał przed wiekami Bacon, bedący jednocześnie zdecydowanym wrogiem katolicyzmu.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:27
                                To są ateiści ponieważ są ludźmi nie-wiary w np. Jehowę. Ty też jesteś takim ateistą.
                                • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 11:35
                                  Czy ateiści to ludzie nie-wiary tylko w byty metafizyczne?
                                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 11:42
                                    Ty jako ateista nie wierzysz w byt metafizyczny Allacha.
                                    • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 11:46
                                      To twierdzenie gołosłowne. Wierzę.
                                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 12:05
                                        Jesteś wyznawcą Allacha?
                                        • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 12:18
                                          Nie, nie jestem.
                                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 12:21
                                            To jesteś ateistą.
                                  • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 12:19
                                    homosovieticus napisał:

> Czy ateiści to ludzie nie-wiary tylko w byty metafizyczne?

Masz przecież swojego kumpla definicje , poczytaj
                          • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:17
                            homosovieticus napisał:

> To prawda. Taki mam stosunek do wyznawców Koranu.

Przecież Allah to sam Jahwe /Jehowa tato Jezusa :))
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:20
                              Jeśli homoś w to nie wierzy to jest ateistą i na Stanfordzie napiszą że jest nieracjonalny.
                              • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:32

> Jeśli homoś w to nie wierzy to jest ateistą i na Stanfordzie napiszą że jest nieracjonalny.

No tak a czy moze być obiektywny facet którego on tekst tu wkleił skoro jest on człzonkiem takich to klubów :))

In 1991 he was elected to become an honorary Fellow of Corpus Christi College, Oxford University

en.wikipedia.org/wiki/Corpus_Christi_College,_Oxford
                            • homosovieticus Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:26
                              Masz rację. Tak twierdzi Koran.
                    • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:01

> Dlaczego homoś jesteś ignorantem religijnym muzułmańskim? Dlaczego przyjmujesz
                      > postawę ateistyczną względem Allacha?

Mitem też nazywa panteon bogów greckich ??
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:07
                        Czyżby był ateistą względem bóstw rzymskich? Na Stanfordzie piszą że to nieracjonalna postawa.
                        • kolter-mr Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:15

> Czyżby był ateistą względem bóstw rzymskich? Na Stanfordzie piszą że to nieracjonalna postawa.

Biblia też o wielu boga mówi :))

(11) Któż jest pośród bogów równy Tobie, Panie, w blasku świętości, któż Ci jest podobny, straszliwy w czynach, cuda działający!

(3) Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie!
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Chciałbym dowiedzieć się tutaj, na FK, co oz 08.04.14, 10:19
                            Ale o których mówi?
    • haen2010 Byli kiedys księża - patrioci. 08.04.14, 08:46
      Koncesjonowani. Dzisiaj mamy takiego księdza Mellera.
    • homosovieticus Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 09:33
      Atheism

‘Atheism’ means the negation of theism, the denial of the existence of God. I shall here assume that the God in question is that of a sophisticated monotheism. The tribal gods of the early inhabitants of Palestine are of little or no philosophical interest. They were essentially finite beings, and the god of one tribe or collection of tribes was regarded as good in that it enabled victory in war against tribes with less powerful gods. Similarly the Greek and Roman gods were more like mythical heroes and heroines than like the omnipotent, omniscient and good God postulated in mediaeval and modern philosophy. As the Romans used the word, ‘atheist’ could be used to refer to theists of another religion, notably the Christians, and so merely to signify disbelief in their own mythical heroes.

The word ‘theism’ exhibits family resemblance in another direction. For example should a pantheist call herself an atheist? Or again should belief in Plato's Form of the Good or in John Leslie's idea of God as an abstract principle that brings value into existence count as theism (Leslie 1979)? Let us consider pantheism.

At its simplest, pantheism can be ontologically indistinguishable from atheism. Such a pantheism would be belief in nothing beyond the physical universe, but associated with emotions of wonder and awe similar to those that we find in religious belief. I shall not consider this as theism. Probably the theologian Paul Tillich was a pantheist in little more than this minimal sense and his characterising God as the ground of being has no clear meaning. The unanswerable question ‘Why is there anything at all?’ may give us mystical or at any rate dizzy feelings but such feelings do not differentiate the pantheist from the atheist. However there are stronger forms of pantheism which do differentiate the pantheist from the atheist (Levine, 1994). For example the pantheist may think that the universe as a whole has strongly emergent and also mind-like qualities. Not emergent merely in the weak sense that a radio receiver's ability to receive signals from distant stations might be said to be emergent because it is not a mere jumble of components (Smart 1981). The components have to be wired together in a certain way, and indeed the workings of the individual components can be explained by the laws of physics. Contrast this with a concept of emergence that I shall call ‘strong emergence’. C. D. Broad in his Scientific Thought (Broad 1923) held that the chemical properties of common salt could not even in principle be deduced from those of sodium and chlorine separately, at the very time at which the quantum theory of the chemical bond was beginning to be developed. Though the mind has seemed to some to be strongly emergent from its physical basis, it can be argued that developments in the philosophy of mind, cognitive science and neuroscience favour weak emergence only.

One strong form of pantheism ascribes mental properties to the cosmos. If the weak sense of emergence was adopted we would be faced with the question of whether the universe looks like a giant brain. Patently it does not. Samuel Alexander asserted, rather than argued, that mentality strongly emerged from space-time, and then that at some future time there will emerge a new and at present hardly imaginable level which he called ‘deity’ (Alexander 1927). It is hard to tell whether such an implausible metaphysics should be classified as as pantheism or as theism. Certainly such a deity would not be the infinite creator God of orthodox theism. A. N. Whitehead, too, had a theory of an emergent deity, though with affinities to Platonism, which he saw as the realm of potentiality and therefore he connected the atemporal with the contingent temporal deity (Whitehead 1929). Such views will not deliver, however implausibly, more than a finite deity, not the God of core theism. God would be just one more thing in the universe, however awesome and admirable.

The weak form of pantheism accepts that the physical universe is all and eschews strong emergence. Sometimes the weak form of pantheism is rhetorically disguised as theism, with God characterised as ‘absolute depth’ or some equally baffling expression, as by Paul Tillich. At any rate, whether or not we accept pantheism as a sort of theism, what we mean by ‘atheism’ will vary according to what in the dialectical situation we count as theism.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 09:39
        A ty homoś jesteś ateistą względem np. Allacha czy też jesteś allachowym teistą?
        • homosovieticus Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 09:54
          STARAM SIĘ ROZUMIEĆ OTACZAJĄCĄ MNIE RZECZYWISTOŚĆ. Do tego potrzebna jest wiedza o narzędziu rozumienia czyli mózgu, wiedza o tym czy rzeczywistość MUSI i ma jedynie wymiar materialny, wiedza o kryzysie determinizmu, pozytywizmu, pragmatyzmu itp. a przede wszystkim pokora i mozolne gromadzenie naukowego dorobku innych ludzi nie tylko żyjących w naszej judeo-chrzescijańskiej cywilizacji, która śmiertelnie choruje a nawet wg. niektórych myślicieli jest w stanie agonii.
          • kolter-mr Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 09:59
            homosovieticus napisał:

> STARAM SIĘ ROZUMIEĆ OTACZAJĄCĄ MNIE RZECZYWISTOŚĆ.

Zacznij od tego zęby nie wrzeszczeć.

>Do tego potrzebna jest wiedza o narzędziu rozumienia czyli mózgu, wiedza o tym czy rzeczywistość MUSI i ma jedynie wymiar materialny,

No a widujesz w swoim ogródku krasnale lub ducha na strychu ?

>wiedza o kryzysie determinizmu, pozytywizmu, pragma yzmu itp. a przede wszystkim pokora i mozolne gromadzenie naukowego dorobku inn ych ludzi nie tylko

No wiec dokształcaj się.

żyjących w naszej judeo-chrzescijańskiej cywilizacji, która
            > śmiertelnie choruje a nawet wg. niektórych myślicieli jest w stanie agonii.

Przykład idzie z góry ,coraz lepsze auta przy 500 metrowych plebaniach skłania wiernych do brania przykładu z duchowych przywódców,czyli olewania mitów :))
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 10:00
            Blablabla, homoś błysnął niczym kamilek paroma mądrymi słowami i to wszystko. Na proste pytanie nie potrafi odpowiedzieć. Ale spoko hjomoś, nadal możesz uważać się za inteligenta. Niektórzy myśleli nawet że są Napoleonami.
      • kolter-mr Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 09:41
        No a o co ci zasadniczo idzie bo juz nie bardzo wiem z czym walczysz ??
        • homosovieticus Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 10:02
          Nie walczę z nikim ani z niczym.Chciałem się tylko dowiedzieć co oznacza bycie ateistą na FK. Chciałem również poznać źródło ateistycznych przekonań tak często tutaj prezentowanych.
          • kolter-mr Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 10:08
            homosovieticus napisał:

> Nie walczę z nikim ani z niczym.Chciałem się tylko dowiedzieć co oznacza bycie
            > ateistą na FK. Chciałem również poznać źródło ateistycznych przekonań tak często tutaj prezentowanych.

Generalnie powiem tak , znam tzw pismo święte tzw chrześcijan jak mało na forach GW ,nie jestem samochwała zawsze staje w szranki z kimś kto ma odwagę o tym pisać. No a lektura owych pism uwiadomiła mi jasno i dobitnie z to co tam zapisano to bajki pisane pod określonego odbiorcę.
            • homosovieticus Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 10:20
              Jak myślisz, czy czytanie np. ST nie wymagało zadeklarowania się po stronie wyznawców Mojżesza?
              Jeśli wymagało, to musiało również wymagać jakiegoś przewodnika religijnego. Czy czytanie np. "Negatywnej dialektyki" nie wymaga jakieś wiedzy początkowej o poglądach i życiu autorów?

Stary Testament i wszystkie tzw. Księgi Święte są przeznaczone dla ludzi wierzących. Nie czyta się je tak jak eseje polityczne Hartmana lub dyrdymały o religii Michnika..
              • kolter-mr Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 10:27
                homosovieticus napisał:

> Jak myślisz, czy czytanie np. ST nie wymagało zadeklarowania się po stronie wy
                > znawców Mojżesza?
                > Jeśli wymagało, to musiało również wymagać jakiegoś przewodnika religijnego. Cz
                > y czytanie np. "Negatywnej dialektyki" nie wymaga jakieś wiedzy początkowej o p
                > oglądach i życiu autorów?
                >
                > Stary Testament i wszystkie tzw. Księgi Święte są przeznaczone dla ludzi wierzą
                > cych. Nie czyta się je tak jak eseje polityczne Hartmana lub dyrdymały o religi
                > i Michnika..

Tak pieprzy kler watykański który sobie tylko nadał prawo interpretacji słów zawartych w ST czy NT . Używa do tego diabli wiedzą czemu tego argumentu ;
                "(20) To przede wszystkim miejcie na uwadze, że żadne proroctwo Pisma nie jest dla prywatnego wyjaśnienia."
                • homosovieticus Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 11:36
                  Bez Nauczyciela nie ma Wiedzy racjonalnej i nie ma NAUKI!
                  • kolter-mr Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 12:20
                    homosovieticus napisał:

> Bez Nauczyciela nie ma Wiedzy racjonalnej i nie ma NAUKI!

Która nauka zajmuje się tym czego nie widzi i nie czuje, która zbudowana jest na fantazjach pasterzy kóz z starożytnej ziemi Kanaan ?
                    • homosovieticus Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 12:26
                      Fizyka cząstek elementarnych jest doskonałym przykładem nauki zajmująacej się tym co niewidzialne.
                      • kolter-mr Re: Oto czym jest ateizm w Stanfordzie 08.04.14, 12:50
                        homosovieticus napisał:

> Fizyka cząstek elementarnych jest doskonałym przykładem nauki zajmująacej się tym co niewidzialne.

Opowiedz jak to niewidzialny duch zapłodnij Marie i zrób na tym doktorat na normalnym uniwersytecie
    • homosovieticus Próba podsumowania forumowej wiedzy o ateiźmie 08.04.14, 11:40
      Ateizm to nie-wiara w istnienie bytów niematerialnych ?

Czy dobrze Was zrozumiałem?
      • kolter-mr Re: Próba podsumowania forumowej wiedzy o ateiźmi 08.04.14, 12:21
        homosovieticus napisał:

> Ateizm to nie-wiara w istnienie bytów niematerialnych ?
        >
        > Czy dobrze Was zrozumiałem?

No a cokolwiek rozumiesz ?
        • homosovieticus Re: Próba podsumowania forumowej wiedzy o ateiźmi 08.04.14, 12:30
          Na Twoim miejscu więcej czasu spędzałbym w bibliotekach niż na forach. Z pożytkiem dla siebie i adwersarzy.i
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Próba podsumowania forumowej wiedzy o ateiźmi 08.04.14, 12:37
            Opinia tak nieracjonalnego ateisty jak ty chyba niewiele osób interesuje.
            • homosovieticus Re: Próba podsumowania forumowej wiedzy o ateiźmi 08.04.14, 14:32
              Nie pytałem o nic innego jak tylko o to, czy dobrze zrozumiałem ISTOTĘ forumowego ateizmu?
              • kolter-mr Re: Próba podsumowania forumowej wiedzy o ateiźmi 08.04.14, 14:35
                homosovieticus napisał:

> Nie pytałem o nic innego jak tylko o to, czy dobrze zrozumiałem ISTOTĘ forumowego ateizmu?

Facio , ateizm czy tu na forum czy poza nim jest ateizmem ,czyli czymś bez idei ot po prostu ja wiem ze nie ma bozi ,a ty przed jej obrazkiem padasz na kolana :))
          • kolter-mr Re: Próba podsumowania forumowej wiedzy o ateiźmi 08.04.14, 12:51
            homosovieticus napisał:

> Na Twoim miejscu więcej czasu spędzałbym w bibliotekach niż na forach. Z pożytkiem dla siebie i adwersarzy.i

No a ty za często tam nie bywasz , jak widać
        • homosovieticus Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 12:33
          Bo wstyd przynosicie środowisku.
          • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 12:53
            homosovieticus napisał:

> Bo wstyd przynosicie środowisku.

Opowiedz co sądzisz o tym zjawisku zoologicznym :))

" (21) Wstał więc Balaam rano, osiodłał swoją oślicę i pojechał z książętami Moabu. (22) Jego wyjazd rozpalił gniew Pana i anioł Pana stanął na drodze przeciw niemu, by go zatrzymać. On zaś w towarzystwie dwóch sług jechał na swojej oślicy. (23) Gdy oślica zobaczyła anioła Pana stojącego z wyciągniętym mieczem na drodze, zboczyła z drogi i poszła w pole. Balaam uderzył ją, chcąc zawrócić na właściwą drogę. (24) Wtedy stanął anioł Pana na ciasnej drodze między winnicami, a mur był z jednej i z drugiej strony. (25) Gdy oślica zobaczyła anioła Pana, przyparła do muru i przytarła nogę Balaama do tego muru, a on ponownie zaczął bić oślicę. (26) Anioł posunął się dalej i stanął w miejscu tak ciasnym, że nie było można go wyminąć ani z prawej, ani też z lewej strony. (27) Gdy oślica ujrzała znowu anioła Pana, położyła się pod Balaamem. Rozgniewał się więc Balaam bardzo i zaczął okładać oślicę kijem. (28) Wówczas otworzył Pan usta oślicy, i rzekła do Balaama: Cóż ci uczyniłam, żeś mnie zbił już trzy razy? (29) Balaam odpowiedział oślicy: Dlatego, żeś sobie drwiła ze mnie. Gdybym tak miał miecz w ręku, już bym cię zabił! (30) Oślica jednak rzekła do Balaama: Czyż nie jestem twoją oślicą, na której jeździsz, odkąd jesteś, aż po dzień dzisiejszy? Czyż miałam zwyczaj czynić ci coś podobnego? Odpowiedział: Nie!"

Ty do stajenki z 24 na 25 grudnia nocować jeszcze chodzisz ?
            • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:03
              kolter-mr napisał:

> homosovieticus napisał:
              >
              > > Bo wstyd przynosicie środowisku.
              >
              > Opowiedz co sądzisz o tym zjawisku zoologicznym :))
              >
              Zajmij ty sie lepiej tymi

forum.gazeta.pl/forum/w,13,25868,,DO_MIRIAM_Cytaty_z_Talmudu_ponizajace_Gojow_w_j.html?v=2
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:04
                Jesteś ateistą? Nie wierzysz w to co zapisano w Talmudzie?
                • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:13

> Jesteś ateistą? Nie wierzysz w to co zapisano w Talmudzie?

Ten nieuk nie ma pojęcia ze cała nienawiść żydów do gojów to nic innego ale lata starań o to katolików , mordujących , okradających oraz dopuszczających się każdej podłości przeciwko żydom ,ale łach tego nie wie
                • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:17

> Jesteś ateistą? Nie wierzysz w to co zapisano w Talmudzie?

Chyba nie do konca rozumiesz co oznacza pojecie-ateista.
                  • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:19
                    kosel_maruwi napisał:

>
                    > > Jesteś ateistą? Nie wierzysz w to co zapisano w Talmudzie?
                    >
                    > Chyba nie do konca rozumiesz co oznacza pojecie-ateista.

No pewno ty to wiesz stąd twoja niechęć do Żydów ??
                    • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:29
                      kolter-mr napisał:

> > Chyba nie do konca rozumiesz co oznacza pojecie-ateista.
                      >
                      > No pewno ty to wiesz stąd twoja niechęć do Żydów ??
                      >
                      Niechec do zydow ? Skad ci to przyszlo do glowy ?
                      Niechec zywie do durniow i chamow niezaleznie od ich wyznania.
                      Wiem. Jak duren jest zydem to staje sie w ten sposob antysemita.
                      Musze z tym jakos zyc.
                      • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:36
                        kosel_maruwi napisał:

> kolter-mr napisał:
                        >
                        > > > Chyba nie do konca rozumiesz co oznacza pojecie-ateista.
                        > >
                        > > No pewno ty to wiesz stąd twoja niechęć do Żydów ??
                        > >
                        > Niechec do zydow ? Skad ci to przyszlo do glowy ?

Nie graj tu cwaniaka , bo nie bardzo ci to wychodzi .
                        Po co ta wklejka z Talmudem , po co pytam niemoto ??
                        Kogo to obchodzi i co to ma do tematu ??

> Niechec zywie do durniow i chamow niezaleznie od ich wyznania.

To sam siebie najbardziej musisz nie lubić .

> Wiem. Jak duren jest zydem to staje sie w ten sposob antysemita.
                        > Musze z tym jakos zyc.

Niestety twój pan nad głupim i mądrym niebo rozciąga :))
                        • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:49
                          kolter-mr napisał:

> kosel_maruwi napisał:
                          >
                          > > kolter-mr napisał:
                          > >
                          > > > > Chyba nie do konca rozumiesz co oznacza pojecie-ateista.
                          > > >
                          > > > No pewno ty to wiesz stąd twoja niechęć do Żydów ??
                          > > >
                          > > Niechec do zydow ? Skad ci to przyszlo do glowy ?
                          >
                          > Nie graj tu cwaniaka , bo nie bardzo ci to wychodzi .
                          > Po co ta wklejka z Talmudem ,

Bo lubisz pajacu powolywac sie na religijne ksiegi a ta ci jest z pewnoscia blizsza wiec zajmuj sie nia. Ponial ?

>
                          > > Wiem. Jak duren jest zydem to staje sie w ten sposob antysemita.
                          > > Musze z tym jakos zyc.
                          >
                          > Niestety twój pan nad głupim i mądrym niebo rozciąga :))
                          >
                          To sie ciesz, ze masz niebo nad glowa glupkowaty niemiaszku
                          • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:58
                            kosel_maruwi napisał:

> kolter-mr napisał:
                            >

> > > > No pewno ty to wiesz stąd twoja niechęć do Żydów ??
                            > > > >
                            > > > Niechec do zydow ? Skad ci to przyszlo do glowy ?
                            > >
                            > > Nie graj tu cwaniaka , bo nie bardzo ci to wychodzi .
                            > > Po co ta wklejka z Talmudem ,
                            >
                            > Bo lubisz pajacu powolywac sie na religijne ksiegi a ta ci jest z pewnoscia bli
                            > zsza wiec zajmuj sie nia. Ponial ?

Koniowi bucu parafialny ,chciałeś mi dokopać chory antysemicki gamoniu :)) Nie jesteśmy żydem a skoro nie wierzysz to ci pokaże wacusia chcesz ??

> > Niestety twój pan nad głupim i mądrym niebo rozciąga :))
                            > >
                            > To sie ciesz, ze masz niebo nad glowa glupkowaty niemiaszku

Nie tylko idiota a zazdrośnik :))
                            • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:39
                              kolter-mr napisał:

> to ci pokaże wacusia chcesz ??
                              >
                              Pokaz Hofmanowi. On ci tez pokaze
                              >
                              > Nie tylko idiota a zazdrośnik :))

Jest ci czego zazdroscic ?
                              Nie zartuj.
                              >
                              • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 16:42
                                kosel_maruwi napisał:

> kolter-mr napisał:
                                >
                                > > to ci pokaże wacusia chcesz ??
                                > >
                                > Pokaz Hofmanowi. On ci tez pokaze
                                > >
                                > > Nie tylko idiota a zazdrośnik :))
                                >
                                > Jest ci czego zazdroscic ?
                                > Nie zartuj.

No to po co taki głupawy tekst na poziomie 12 latka walisz ??
                                >
                                >
                            • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:48
                              kolter-mr napisał:

> Nie jesteśmy żydem..

To ilu was jest ?
                              A moze nie wyzbyles sie jeszcze przyzwyczajenia, ze mowiono do ciebie "wy"
                              • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 16:44
                                kosel_maruwi napisał:

> kolter-mr napisał:
                                >
                                > > Nie jesteśmy żydem..
                                >
                                > To ilu was jest ?
                                > A moze nie wyzbyles sie jeszcze przyzwyczajenia, ze mowiono do ciebie "wy"

Panienka wybaczy,to lapsus
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:27
                    To raczej ty nie do końca rozumiesz.
                    • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:29

> To raczej ty nie do końca rozumiesz.

Ten zjadacz watykańskich wafelków w w ogóle tego nie rozumie
                    • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:33

> To raczej ty nie do końca rozumiesz.

Skoro uwazasz, ze musze byc ateista nie uznajac Talmudu to znaczy, ze nie wiesz kto to Taki ateista.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:37
                        Nie podoba ci się Talmud dyktowany przez boga? Jesteś ateistą.
                        • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:51

> Nie podoba ci się Talmud dyktowany przez boga? Jesteś ateistą.

Czy tobie sie Talmud nie pomylil z Tora ?
                          • pis_da_deby Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:55
                            kosel_maruwi napisał:

>
                            > > Nie podoba ci się Talmud dyktowany przez boga? Jesteś ateistą.
                            >
                            > Czy tobie sie Talmud nie pomylil z Tora ?
                            >
                            Jestesmy coraz dalej od tematu watku i do niczego to nie prowadzi
                            Jak czesto
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:04
                              Po to przychodzi na forum homoś by rozwalać rozmowy swym pseudointelektualnym bełkotem.
                              • pis_da_deby Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:21

> Po to przychodzi na forum homoś by rozwalać rozmowy swym pseudointelektualnym b
                                > ełkotem.

Kto niby jest tym "homosiem"?
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:24
                                  homosovieticus
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:03
                            Skoro wrzuciłeś tu talmud jako kontrapunkt względem biblii to chyba się nie pomyliłem.
                            • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:19

> chyba się nie pomyliłem.

Napisales, ze Talmud zostal podyktowoany przez Boga.
                              Chyba sie jednak pomyliles ale to juz bez znaczenia.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:24
                                chyba tak
                              • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:24
                                kosel_maruwi napisał:

>
                                > > chyba się nie pomyliłem.
                                >
                                > Napisales, ze Talmud zostal podyktowoany przez Boga.
                                > Chyba sie jednak pomyliles ale to juz bez znaczenia.

Aha czyli NT jest natchniony a Talmud już nie ??
                                • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:34
                                  kolter-mr napisał:

> Aha czyli NT jest natchniony a Talmud już nie ??
                                  >
                                  Talmud (z hebrajskiego talmud - "nauka", "studium", od lamad - "uczyć"), najważniejsze obok Miszny dzieło literatury rabinicznej. Spisany w językach aramejskim i hebrajskim, z fragmentami greckimi i łacińskimi, stanowi jej dopełnienie i rozwinięcie, a zarazem komentarz do niej.

Talmud powstał w wyniku pracy amoraitów - uczonych-rabinów zgłębiających Torę w obu jej postaciach i kontynuujących dokonania tanaitów. Ich następcami byli z kolei saworaici, których zasługą była ostateczna redakcja tekstu, oraz gaonowie, kierujący od VI w. żydowskimi uczelniami babilońskimi, gdzie studiowano Talmud
                                  .
                                  • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:36
                                    kosel_maruwi napisał:

> kolter-mr napisał:
                                    >
                                    > > Aha czyli NT jest natchniony a Talmud już nie ??
                                    > >
                                    > Talmud (z hebrajskiego talmud - "nauka", "studium", od lamad - "uczyć"), naj
                                    > ważniejsze obok Miszny dzieło literatury rabinicznej. Spisany w językach
                                    > aramejskim i hebrajskim, z fragmentami greckimi i łacińskimi, stanowi jej dope
                                    > łnienie i rozwinięcie, a zarazem komentarz do niej.
                                    >
                                    > Talmud powstał w wyniku pracy amoraitów - uczonych-rabinów zgłębiających Torę
                                    > w obu jej postaciach i kontynuujących dokonania tanaitów. Ich następcami byli z
                                    > kolei saworaici, których zasługą była ostateczna redakcja tekstu, oraz gaonowi
                                    > e, kierujący od VI w. żydowskimi uczelniami babilońskimi, gdzie studiowano Talm
                                    > ud
                                    .

Bystry nie jesteś to widać , ja pytam o natchnienie tego tekstu ??
                                    • kosel_maruwi Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 14:43
                                      kolter-mr napisał:

> ja pytam o natchnienie tego tekstu ??
                                      >
                                      A ja wskazuje, ze nie zostal "podyktowany przez Boga"
                                      • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 16:43
                                        kosel_maruwi napisał:

> kolter-mr napisał:
                                        >
                                        > > ja pytam o natchnienie tego tekstu ??
                                        > >
                                        > A ja wskazuje, ze nie zostal "podyktowany przez Boga"

No a kogo to obchodzi ze nieistniejący bóg kogoś tam nie posunął czy cos tam ??
              • kolter-mr Re: Sie ma, robta co chceta ale uczta sie:) 08.04.14, 13:11
                kosel_maruwi napisał:

> kolter-mr napisał:
                >
                > > homosovieticus napisał:
                > >
                > > > Bo wstyd przynosicie środowisku.
                > >
                > > Opowiedz co sądzisz o tym zjawisku zoologicznym :))
                > >
                > Zajmij ty sie lepiej tymi
                >
                > forum.gazeta.pl/forum/w,13,25868,,DO_MIRIAM_Cytaty_z_Talmudu_ponizajace_Gojow_w_j.html?v=2

No a kogo to oprócz idiotów tobie podobnych interesuje ??
    • pis_da_deby Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 12:39

> M. Meller pisze:
      > "Bycie ateistą nie oznacza, że krytyka tegoż Kościoła i tychże księży musi być
      > plugawa i prostacka. Bycie ateistą nie oznacza, że muszę być nieokrzesanym cham
      > em celującym w słabe punkty ludzi, by ich jak najboleśniej obrazić. Bycie ateis
      > tą nie oznacza, że muszę paradować w biskupiej sutannie po ulicach z półgołymi
      > zakonnicami i nazywać obraz Czarnej Madonny bohomazem".
      >
      > Całkowicie się zgadzam z M. Mellerem z Newsweeka.

Nie mozna sie z tym nie zgodzic.
      Problem tylko w tym ze jeden i drugi pajac to nie ateista lecz katolikozerca.

Niczym innym nie potrafia sie wyroznic wiec zwracaja na siebie uwage chamstwem i robia to skutecznie.
      • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 12:56
        pis_da_deby napisał:

> Nie mozna sie z tym nie zgodzic.
        > Problem tylko w tym ze jeden i drugi pajac to nie ateista lecz katolikozerca.

Pajaca to ty sobie w lustrze poszukaj bucu

> Niczym innym nie potrafia sie wyroznic wiec zwracaja na siebie uwage chamstwem
        > i robia to skutecznie.

Opowiedz o tym co prezes i Rydzo robi
        • pis_da_deby Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:05
          kolter-mr napisał:

> Pajaca to ty sobie w lustrze poszukaj bucu
          >

Bez urazy ale nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji
          • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:09
            pis_da_deby napisał:

> kolter-mr napisał:
            >
            > > Pajaca to ty sobie w lustrze poszukaj bucu
            > >
            >
            > Bez urazy ale nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji

Pełna zgoda ,w durniu partnera nie widzę
            >
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:05
        Ależ można się z tym nie zgodzić a nawet trzeba.
        • pis_da_deby Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:08

> Ależ można się z tym nie zgodzić a nawet trzeba.

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
          Uwazasz, ze trzeba to sie nie zgadzaj. Ja uwazam inaczej.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:12
            No pewnie że z punktu widzenia wiercy będziesz się z tym koncesjonowanym ateistą zgadzał. Przecież w obronie przywilejów korporacji religijnej musisz się z nim zgodzić.
            • pis_da_deby Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:24

> No pewnie że z punktu widzenia wiercy będziesz się z tym koncesjonowanym ateist
              > ą zgadzał. Przecież w obronie przywilejów korporacji religijnej musisz się z ni
              > m zgodzić.

Forma nie jest bez znaczenia
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:28
                Oczywiście, Meller nie proponuje żadnej formy, to takie ciepłe kluchy. Wszystko w imię politpoprawności.
                • pis_da_deby Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:36

> Oczywiście, Meller nie proponuje żadnej formy, to takie ciepłe kluchy. Wszystko
                  > w imię politpoprawności.

Nawet tresci z ktorymi sie mozna zgodzic podane w chamskiej formie stanowia o ich autorze.
                  W tym wypadku jeden i drugi to chamy. Przynajmniej dla mnie.
                  Jak sie to tobie podoba to swiadczy to rowniez nie najlepiej o tobie.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:38
                    Tylko co jest chamską formą? Ubranie paru osób w sutanny i habity? Bo o to pluje się Meller. Nazwanie obrazu bohomazem? Dlaczego nie wolno mieć zdania o walorach artystycznych obrazu?
                    • pis_da_deby Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:08

> Tylko co jest chamską formą? Ubranie paru osób w sutanny i habity? Bo o to pluj
                      > e się Meller. Nazwanie obrazu bohomazem? Dlaczego nie wolno mieć zdania o walor
                      > ach artystycznych obrazu?

Jak tego nie rozumiesz to nie ma sensu dalej rozmawiac.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:12
                        Skoro ty to rozumiesz to nie będziesz miał problemu z opowiedzeniem o ty,m.
                  • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:45
                    pis_da_deby napisał:

>
                    > Nawet tresci z ktorymi sie mozna zgodzic podane w chamskiej formie stanowia o i
                    > ch autorze.
                    > W tym wypadku jeden i drugi to chamy. Przynajmniej dla mnie.
                    > Jak sie to tobie podoba to swiadczy to rowniez nie najlepiej o tobie.

Nauczony jesteś z klerem na kolanach to nie wymagaj tego od kogoś kto nakolanki wywalił mentalne !!!
                    >
                    >
    • aw2139 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:09
      I pomimo tego czują się szkalowani i wytykani palcami, że są ateistami! A może właśnie dlatego są wytykani palcami, ponieważ w taki obsceniczny sposób się zachowują!
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:11
        To nie ma w Polsce tolerancji? Czymś powszednim jest wytykanie palcami?
      • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:15
        aw2139 napisał:

> I pomimo tego czują się szkalowani i wytykani palcami, że są ateistami! A może
        > właśnie dlatego są wytykani palcami, ponieważ w taki obsceniczny sposób się zachowują!

Aha czyli mieli żyć zakłamaniu pod butem plebana ?? nie doczekanie wersal juz nie funkcjonuje , pora oszołomstwu uświadomić ze czasy prosperity się dla religianctwa kończą
        • aw2139 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:34
          kolter-mr napisał:

> Aha czyli mieli żyć zakłamaniu pod butem plebana ?? nie doczekanie wersal juz n
          > ie funkcjonuje , pora oszołomstwu uświadomić ze czasy prosperity się dla religi
          > anctwa kończą

A kto im każe żyć pod butem plebana!? Żyjemy w XXI w. i nikt od nikogo nie oczekuje, żeby chodził codziennie do kościoła - wiara jest rzeczą indywidualną, w szkole podstawowej jest wybór pomiędzy lekcjami religii, a etyką i nikt (przynajmniej moje dzieci i moich znajomych) nie widzą nic niestosownego w tym, że nie chodzi ktoś na lekcje religii, a na pewno nie są w jakiś sposób wytykane palcami.
          Więc nie mów za Hartmanem, że ktokolwiek jest szkalowany bo jest ateistą! No chyba, że w sposób obsceniczny, przekraczający normy współżycia społecznego atakuje wierzących i ich zachowanie - ale to inna kwestia i taki człowiek musi się liczyć z tym, że nie jego ateizm spycha go na margines życia społecznego, ale jego absurdalne zachowanie i wykrzykiwane bzdurne teorie!
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:41
            Bzdurne teorie? Dlaczego chamsko obrażasz ateistów? To przecież szkalowanie. Potem się takie Mellery dziwią że ktoś odpowiada tym samym.
          • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 13:43
            aw2139 napisał:

> A kto im każe żyć pod butem plebana!?

PIS,PO ,PSL ,SLD czyli co którzy biskupom w pas się kłaniają.

>Żyjemy w XXI w. i nikt od nikogo nie ocze kuje, żeby chodził codziennie do kościoła - wiara jest rzeczą indywidualną,

Tak ? indywidualna to czemu wszyscy do tej prywatnej sfery muszą dopłacać ??

>w szkole podstawowej jest wybór pomiędzy lekcjami religii, a etyką

Opowiedz to mojej dziś 33 letniej Córce czy miała taki wybór , w nos ci się wyśmieje opowiadając jak to po korytarzach krążyła w czasie kiedy jej klasa miała katechezę .

i nikt (przynajmniej moje dzieci i moich znajomych) nie widzą nic niestosownego w tym, że nie
            > chodzi ktoś na lekcje religii, a na pewno nie są w jakiś sposób wytykane palcami.

Ciekawe gdzie ten raj bo ja nie raz o tym słyszałem !!

> Więc nie mów za Hartmanem, że ktokolwiek jest szkalowany bo jest ateistą!

Cały czas trwa wojna kleru z ateizmem . masz przykład tego debila Adamka , na niczym sie przygłup nie zna ale wiarę w UE chce szerzyć.
            To jest to szkalowanie choćby z kpiny z Anny Grodzkiej !! Lub homoseksualistów.

No chyba, że w sposób obsceniczny, przekraczający normy współżycia społecznego ataku
            > je wierzących i ich zachowanie -

Co to znaczy w sposób obsceniczny ??

>ale to inna kwestia i taki człowiek musi się liczyć z tym, że nie jego ateizm spycha go na margines życia społecznego, ale jego absurdalne zachowanie i wykrzykiwane bzdurne teorie!

Co to za durny tekst ??
            • aw2139 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:06
              A kto dopłaca do tej, jak to określiłeś prywatnej sfery? I do kogo masz pretensje, że szkoła nie zapewniła zajęć z etyki do czego była zobligowana? I jeżeli chcesz odciąć się od religii - wolna droga, każdy decyduje o swoim życiu!
              Ateiści niech robią co chcą, ale niech z tym się nie obnoszą i niech nie zrzędzą jak jest im źle - bo komu jest teraz dobrze!?
              • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:12
                aw2139 napisał:

> A kto dopłaca do tej, jak to określiłeś prywatnej sfery?

Ty , ja każdy kto w tym kraju jakikolwiek podatek płaci !!

>I do kogo masz pretensje, że szkoła nie zapewniła zajęć z etyki do czego była zobligowana?

Do ustawodawcy który przed plebanem kolanami trzęsie , poza tym ta etyka niczym się od tej całej religii nie rozni wiec i dobrze ze nikt bzdur dziecku nie kładł do głowy.

> I jeżeli c hcesz odciąć się od religii - wolna droga, każdy decyduje o swoim życiu!

Czyli jak rozumiem państwo już jest całkowicie wolne od wpływu episkopatu ?

> Ateiści niech robią co chcą, ale niech z tym się nie obnoszą i niech nie zrzędz
                > ą jak jest im źle - bo komu jest teraz dobrze!?

Mrzesz to swojemu plebanowi mówić , mi nie mowa co ja mam w swoim kraju robić !!
                Oszołomstwo nie będzie mi mówiło co a czego nie mogę manifestować.
                To jest wasz religiancka obłuda , róbta co chce ta ino nas nie drażnijcie ukrywajcie to w alkowie !!
                • aw2139 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:22
                  kolter-mr napisał:

> Ty , ja każdy kto w tym kraju jakikolwiek podatek płaci !!

Z tego co się orientuję, to można, lub będzie można oddać 0,5% podatku na kościół, ale nie wiem czy już to weszło, a w swoim PIT nie wpisałem czegoś takiego, natomiast 1% na hospicjum dla dzieci chorych a i owszem!

> Do ustawodawcy który przed plebanem kolanami trzęsie , poza tym ta etyka niczym
                  > się od tej całej religii nie rozni wiec i dobrze ze nikt bzdur dziecku nie kła
                  > dł do głowy.

Ale w takim razie do kogo masz pretensje? Idź do urny wyborczej Ty i Tobie podobni, którzy nie zgadzają się z istniejącym ładem społecznym i oddaj głos na tego, kto ten porządek przemebluje!

> Czyli jak rozumiem państwo już jest całkowicie wolne od wpływu episkopatu ?

A co mnie interesują polityczne rozgrywki. Sam decydujesz o sobie!

> Mrzesz to swojemu plebanowi mówić , mi nie mowa co ja mam w swoim kraju robić !
                  > !

A rób co chcesz, jak chcesz i gdzie chcesz, oby zgodnie z obowiązującym prawem!!!!!! Tylko nie zrzędź, że jest Tobie źle skoro decydujesz o swoim życiu!

> Oszołomstwo nie będzie mi mówiło co a czego nie mogę manifestować.

Oszołomem jesteś w tym momencie Ty, bo próbujesz narzucić innym swoje postrzeganie świata jako jedynie prawdziwe.

> To jest wasz religiancka obłuda , róbta co chce ta ino nas nie drażnijcie ukry
                  > wajcie to w alkowie !!

Policz do dziesięciu i jeszcze raz napisz to co chciałeś?
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:25
                    Palikot chce to przemeblować ale jest za to atakowany.
                  • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:30
                    aw2139 napisał:

> Z tego co się orientuję, to można, lub będzie można oddać 0,5% podatku na kościół, ale nie wiem czy już to weszło, a w swoim PIT nie wpisałem czegoś takiego,
                    > natomiast 1% na hospicjum dla dzieci chorych a i owszem!

To kto płaci za np kapelanów w wojsku czy katechetów w szkołach ?

> Ale w takim razie do kogo masz pretensje?

Do szkoły która nie umiała sobie z tym poradzić.Nikt nawet nie interesował sie co ona w tym czasie robi .

Idź do urny wyborczej Ty i Tobie podo
                    > bni, którzy nie zgadzają się z istniejącym ładem społecznym i oddaj głos na tego, kto ten porządek przemebluje!

Oddam 25 maja na Twój Ruch .

> A co mnie interesują polityczne rozgrywki. Sam decydujesz o sobie!

Pijesz o tej godzinie ?? Przecież rząd na kolanach przed biskupami klęczy , każdy nie tylko ten. Miller np lizał im dupy obiecując ze sprawy aborcji nie ruszy bo nie chciał żeby mu namieszali w referendum w sprawie przyłączenia do UNII

> A rób co chcesz, jak chcesz i gdzie chcesz, oby zgodnie z obowiązującym prawem!
                    > !!!!! Tylko nie zrzędź, że jest Tobie źle skoro decydujesz o swoim życiu!

No nareszcie rozumiesz o czym mowa , a co do narzekania nie narzekam.

> Oszołomem jesteś w tym momencie Ty, bo próbujesz narzucić innym swoje postrzega
                    > nie świata jako jedynie prawdziwe.

Jaja robisz ? przecież to ty piszesz ze mam siedzieć cicho !!!

> Policz do dziesięciu i jeszcze raz napisz to co chciałeś?

To jest wasza religiancka obłuda , Pani Dulska za wzór
                    • aw2139 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:48
                      kolter-mr napisał:

> To kto płaci za np kapelanów w wojsku czy katechetów w szkołach ?

Kapelan w wojsku ma stopień i etat i traktowany jest jak żołnierz i tak samo jest ze służbą medyczną, weterynaryjną, itp.

> Do szkoły która nie umiała sobie z tym poradzić.Nikt nawet nie interesował sie
                      > co ona w tym czasie robi .

Są instytucje, które nadzorują takie placówki, mam nadzieję, że zgłosiłeś takie naganne działanie szkoły?

> Oddam 25 maja na Twój Ruch .

I chwała Tobie za to. Jednocześnie proszę, abyś namówił swoich znajomych, aby też poszli do urn.

> Pijesz o tej godzinie ?? Przecież rząd na kolanach przed biskupami klęczy , każ
                      > dy nie tylko ten. Miller np lizał im dupy obiecując ze sprawy aborcji nie ruszy
                      > bo nie chciał żeby mu namieszali w referendum w sprawie przyłączenia do UNII

Rząd robi co chce i jak chce i powszechnie wiadomo, że w d..ie ma swoich wyborców, wszystkich Polaków, więc po co bić pianę!

> Jaja robisz ? przecież to ty piszesz ze mam siedzieć cicho !!!

Napisałem, że rób co chcesz, jak chcesz i gdzie chcesz, aby tylko zgodnie z prawem, a jeżeli chcesz cokolwiek manifestować, rób to byle z sensem. I nie próbuj narzucać swojego postrzegania świata, sposobu życia innym.

> To jest wasza religiancka obłuda , Pani Dulska za wzór

Obłudni są ci, którzy pod sztandarami równości próbują narzucić nowy ład społeczny (patrz zalegalizowanie małżeństw homoseksualnych), albo wprowadzanie eksperymentalnych programów do przedszkoli dotyczących "płci społecznej", co jest wypaczonym i nie mającym nic wspólnego z gender działaniem, nie wspominając miny zbitego jak psa Hartmana, który w telewizji wygaduje jak to ateiści są dyskryminowani w Polsce, albo że ostatnie namaszczenie nieprzytomnego człowieka przez księdza jest naruszeniem praw obywatela i dobrze robi jeden z drugim, że podaje do sądu o odszkodowanie za takie bezprawne działanie, albo słowa Palikota, żeby zmniejszyć wiek od którego uprawianie seksu nie będzie to traktowane jako pedofilia.

• religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 15:00
                        To rzeczywiście skandal że można uważać ostatnie namaszczenie wbrew woli za bezprawny akt. Znów Hartman nie ma racji że coś tu jest nie halo.
                        • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 17:02

> To rzeczywiście skandal że można uważać ostatnie namaszczenie wbrew woli za bez
                          > prawny akt. Znów Hartman nie ma racji że coś tu jest nie halo.

Kan. 868 -

§ 2. Dziecko rodziców katolickich, a nawet i niekatolickich, znajdujące się w niebezpieczeństwie śmierci, jest godziwie chrzczone, nawet wbrew woli rodziców.

archidiecezja.lodz.pl/czytelni/prawo/k4t1r3.html
                      • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 16:58
                        aw2139 napisał:

> kolter-mr napisał:
                        >
                        > > To kto płaci za np kapelanów w wojsku czy katechetów w szkołach ?
                        >
                        > Kapelan w wojsku ma stopień i etat i traktowany jest jak żołnierz i tak samo jest ze służbą medyczną, weterynaryjną, itp.

Bajki to ty z ambony opowiadaj . Lekarz czy weterynarz robi konkretna pracę.Ok jestem w stanie zrozumieć ze kapelan jedzie na misję tam gdzie stres ogromny .ale po jaki ch... te darmozjady siedzą w jednostkach wojskowych w których nikt już nie mieszka jak za komuny .

> Są instytucje, które nadzorują takie placówki, mam nadzieję, że zgłosiłeś takie
                        > naganne działanie szkoły?

Tak i oni na to też ze strachu przed kurią olali .

> I chwała Tobie za to. Jednocześnie proszę, abyś namówił swoich znajomych, aby też poszli do urn.

Nikt mi za agitację nie płaci .

>
                        > Rząd robi co chce i jak chce i powszechnie wiadomo, że w d..ie ma swoich wyborców, wszystkich Polaków, więc po co bić pianę!

Bo takie jest prawo każdego obywatela , bić pianę

> Napisałem, że rób co chcesz, jak chcesz i gdzie chcesz, aby tylko zgodnie z pra
                        > wem, a jeżeli chcesz cokolwiek manifestować, rób to byle z sensem. I nie próbuj
                        > narzucać swojego postrzegania świata, sposobu życia innym.

Przedtem napisałeś to w innej formie ;

: Ateiści niech robią co chcą, ale niech z tym się nie obnoszą i niech nie zrzędzą jak jest im źle - bo komu jest teraz dobrze!?

> Obłudni są ci, którzy pod sztandarami równości próbują narzucić nowy ład społeczny (patrz zalegalizowanie małżeństw homoseksualnych), albo wprowadzanie eksper
                        > ymentalnych programów do przedszkoli dotyczących "płci społecznej",

No a gdzie ten gender wprowadzili i czemu odbierasz prawo do szczęścia sporej grupie homoseksualistów ??

>co jest wypaczonym i nie mającym nic wspólnego z gender działaniem, nie wspominając miny z bitego jak psa Hartmana, który w telewizji wygaduje jak to ateiści są dyskryminowani w Polsce, albo że ostatnie namaszczenie nieprzytomnego człowieka przez k iędza jest naruszeniem praw obywatela

Powiem ci więcej rzecznik praw obywatelskich czy fundacja helsińska tym sku...syństwem powinna się zainteresować, to jest dopiero arcykurestwo

" Kan. 868 -
                        § 2. Dziecko rodziców katolickich, a nawet i niekatolickich, znajdujące się w niebezpieczeństwie śmierci, jest godziwie chrzczone, nawet wbrew woli rodziców.

>i dobrze robi jeden z drugim, że podaje do sądu o odszkodowanie za takie bezprawne działanie,

Szpital z torbami za to puścić.

albo słowa Palikota, żeby
                        > zmniejszyć wiek od którego uprawianie seksu nie będzie to traktowane jako pedof ilia.

Udowodnij , bo znowu czegoś pewno nie rozumiesz
                        • aw2139 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 09.04.14, 16:51
                          kolter-mr napisał:

> albo słowa Palikota, żeby
                          > > zmniejszyć wiek od którego uprawianie seksu nie będzie to traktowane jako
                          > pedof ilia.
                          >
                          > Udowodnij , bo znowu czegoś pewno nie rozumiesz

wyborcza.pl/1,76842,13620920,Klotnia_i_pozwy__Co_Palikot_powiedzial__a_czego_nie.html
                          Nic dodać i nic ująć!
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:13
                No właśnie, niech się nie obnoszą. Przecież w tym żądaniu wszystko jest ok a Hartman głupoty gada że ktoś tu jest sekowany albo szkalowany.
                • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:16

> No właśnie, niech się nie obnoszą. Przecież w tym żądaniu wszystko jest ok a Hartman głupoty gada że ktoś tu jest sekowany albo szkalowany.

No tak niech powie milczeć bo nas bozia stworzyła w tym katolandzie więcej :))
                  • aw2139 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:27
                    Nie znam nikogo, kto by w coś nie wierzył i nie ma znaczenia, czy wyznaje wiarę prawosławną, katolicką, jest islamistą, czy najistotniejszym elementem w jego życiu są pieniądze, więc nie wypisuj, że czujesz się wyalienowany, bo masz inne poglądy niż inni, bo gdyby tak było nikt by z Tobą nie rozmawiał, a zakładam, że tak nie jest. A jeżeli jesteś nachalny w przekonywaniu do swoich racji - przyjaciół takie zachowanie nie przysparza!!!!!
                    • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:33
                      aw2139 napisał:

> Nie znam nikogo, kto by w coś nie wierzył

Nie moja wina ze masz znajomych tylko z kruchty.

. A jeżeli jesteś nachalny w przekonywaniu do swoich racji - przyjaciół takie zachowanie nie przysparza!!!!!

Zapewne przyjaciół tych najszczerszych znajdujesz liżąc im zadki ??
                      • aw2139 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 14:53
                        kolter-mr napisał:

> aw2139 napisał:
                        >
                        > > Nie znam nikogo, kto by w coś nie wierzył
                        >
                        > Nie moja wina ze masz znajomych tylko z kruchty.
                        >
                        > . A jeżeli jesteś nachalny w przekonywaniu do swoich racji - przyjaciół takie z
                        > achowanie nie przysparza!!!!!
                        >
                        > Zapewne przyjaciół tych najszczerszych znajdujesz liżąc im zadki ??

Właśnie o czymś takim piszę! Nie znasz mnie, ja nie znam Ciebie i niech tak zostanie i rób co chcesz i jak chcesz, nawet d..py możesz lizać, ale mnie nie mieszaj do swoich fetyszy i innych praktyk!
                        • kolter-mr Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 08.04.14, 16:59
                          aw2139 napisał:

> > Zapewne przyjaciół tych najszczerszych znajdujesz liżąc im zadki ??
                          >
                          > Właśnie o czymś takim piszę! Nie znasz mnie, ja nie znam Ciebie i niech tak zos
                          > tanie i rób co chcesz i jak chcesz, nawet d..py możesz lizać, ale mnie nie mies
                          > zaj do swoich fetyszy i innych praktyk!

Nie mieszać ciebie bo i tak ci jęzor od lizania dup pleban kołkiem stoi ??
                          • aw2139 Re: Rys błazeński u Hartmana i Palikota 09.04.14, 16:53
                            kolter-mr napisał:

> aw2139 napisał:
                            >
                            > > > Zapewne przyjaciół tych najszczerszych znajdujesz liżąc im zadki ??
                            > >
                            > > Właśnie o czymś takim piszę! Nie znasz mnie, ja nie znam Ciebie i niech t
                            > ak zos
                            > > tanie i rób co chcesz i jak chcesz, nawet d..py możesz lizać, ale mnie ni
                            > e mies
                            > > zaj do swoich fetyszy i innych praktyk!
                            >
                            > Nie mieszać ciebie bo i tak ci jęzor od lizania dup pleban kołkiem stoi ??

Liż komu chcesz jak chcesz i gdzie chcesz - twój ruch!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka