Dodaj do ulubionych

Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku,

13.05.14, 15:57
Orban w swoich wypowiedziach zbliżył się do Putina, bo chce zwiększenia autonomi dla Węgrów żyjących na Ukrainie, i wychodzi na to że nici z Budapesztu w Warszawie, a miało być tak pięknie, ale zapytany przez dziennikarzy bardzo przytomnie odpowiedział, że to pytanie raczej do PO i PSL, bo to one są we wspólnej frakcji europarlamentarnej z partią premiera Węgier. to samo pytanie zadano Tuskowi, a ten nie przepuścił okazji by dopiec prezespanowi,

- Komentarz pana Kaczyńskiego traktuje jako ilustracje jego kompletnej bezradności w tej sprawie. Jego miłość nieodwzajemniona, ale fanatyczna, stawia go dziś być może w krepującej sytuacji. Budapesztu w Warszawie nie będzie. Marzenie pana Kaczyńskiego się nie spełni także w tym wymiarze -

Czy ten nasz prezesunio nie ma pecha, czego się tknie, obraca się przeciw niemu?
Może powinien odpuścić zabawę w politykę, a zająć się wróżeniem z fusów, zajęcie jak każde inne.

wybory.gazeta.pl/ParlamentEuropejski2014/1,136695,15615984,Wybory_do_Parlamentu_Europejskiego__LIVEBLOG_.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 16:23
      czan-dra napisał:

> Orban w swoich wypowiedziach zbliżył się do Putina, bo chce zwiększenia autonom
      > i dla Węgrów żyjących na Ukrainie, i wychodzi na to że nici z Budapesztu w Wars
      > zawie, a miało być tak pięknie, ale zapytany przez dziennikarzy bardzo przytomn
      > ie odpowiedział,
      Mylisz się w tej analizie moim zdaniem.
      Kaczyński zażąda autonomii dla Polaków w Niemczech. Putin jest podobny do Kaczyńskiego, Kaczyński do Orbana, Orban do Putina. Wszyscy Oni są patryyoci :)
      • fiu-bzdziu2010 Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:00
        " Kaczyński zażąda autonomii dla Polaków w Niemczech."

a jak Angela zażąda od Jarosława autonomii dla Niemców opolskich i ślaskich????
        • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:05
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> a jak Angela zażąda od Jarosława autonomii dla Niemców opolskich i ślaskich????
          Tusk powoła się na pochodzenie i zostanie Namiestnikiem :)
          • czan-dra Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:18
            Ty naprawdę masz obsesję na tle Tuska, smutne to :(
            • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:22
              czan-dra napisał:

> Ty naprawdę masz obsesję na tle Tuska, smutne to :(
              Nie, nie mam tej obsesji.
              Jedynie chciałem Ci wykazać, w trochę nietypowy sposób, że masz obsesję na tle Kaczyńskiego. Ja nie zakładam wątków z tak wątpliwymi tekstami, które pasują do każdej osoby i sytuacji.
              Jak mogę mieć obsesję na tle Tuska skoro jest wiele wątków gdzie baaardzo chwalę Tuska.
              Pokaż mi wątek gdzie Ty chwalisz Kaczora....a więc to Ty masz obsesję drogi czandra, nie ja.
              Poza tym podtrzymuję jak na wstępie :)
              • czan-dra Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:27
                Wykazujesz, że mam obsesję, pisząc do kogoś innego o Tusku, ryzykowna teza.
                Ale jak zwykle, sensownej odpowiedzi nie uzyskam.
                Dobra, mam obsesje na tle Kaczyńskiego, lepiej Ci?
                • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:32
                  czan-dra napisał:

> Wykazujesz, że mam obsesję, pisząc do kogoś innego o Tusku, ryzykowna teza.
                  > Ale jak zwykle, sensownej odpowiedzi nie uzyskam.
                  > Dobra, mam obsesje na tle Kaczyńskiego, lepiej Ci?
                  Nie. Po prostu nie mam obsesji na tle Tuska. Tusk jest Premierem i krytykuję lub chwalę (rzadziej) decyzje premiera. Co mam krytykować opozycję jak Ty :)
            • aniechto.only Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:24
              czan-dra napisał:

> Ty naprawdę masz obsesję na tle Tuska, smutne to :(

Raczej śmieszne.
              • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:26
                aniechto.only napisała:

> czan-dra napisał:
                >
                > > Ty naprawdę masz obsesję na tle Tuska, smutne to :(
                >
                > Raczej śmieszne.
                Śmieszne to jest to, że cytat z Bartoszewskiego o bydlętach pasuje jak ulał do Tuska.
                • snajper55 Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:31
                  wiosnaludzikow napisał:

> Śmieszne to jest to, że cytat z Bartoszewskiego o bydlętach pasuje jak ulał do Tuska.

W imieniu bydła już przemawiała piękna Kryśka, więc już Tuska do stada im nie wciskaj.

S.
                  • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:33
                    Kiedy pasuje w definicji bydła podanej przez Bartoszewskiego.
                    • aniechto.only Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:38
                      Dawaj tę defiwnicję bydła podaną przez Bartoszewskiego.
                      • czan-dra Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:43
                        Pozwól, że ja to zrobię, i wytłumacz mi proszę o jakie bydło chodzi tym otępionym?

"Są jednak granice milczenia. Są sytuacje, w których milczeć po prostu nie wolno. W kraju za rządów braci Kaczyńskich działo się coraz gorzej. Koszmarna koalicja Prawa i Sprawiedliwości z Samoobroną i Ligą Polskich Rodzin przynosiła skandal za skandalem. Polityczne wiarołomstwo stało się normą. Kolejne obietnice wyborcze Jarosława Kaczyńskiego rozwiewały się w pył. Stało się dla mnie jasne, że jego wizja budowy lepszej Polski, której zaufały miliony Polaków, okazała się jednym wielkim oszustwem. Dlatego też postanowiłem nazwać rzeczy po imieniu i - jak ujął to jeden z przedwojennych satyryków - "przestać uważać bydło za niebydło"."
                        • aniechto.only Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:53
                          Batrtoszewski uderzył w stól a nozyce się rozbuczały :)
                          • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:55
                            aniechto.only napisała:

> Batrtoszewski uderzył w stól a nozyce się rozbuczały :)
                            No i ciągnąc tę zabawę dalej ...Pawłowicz tym razem uderzyła w stół i nożyce się odezwały.
                            Jedno i drugie było podłe.
                        • 141288bs Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 20:21
                          czan-dra napisał:

> Pozwól, że ja to zrobię, i wytłumacz mi proszę o jakie bydło chodzi tym otępion
                          > ym?
                          >
                          > "Są jednak granice milczenia. Są sytuacje, w których milczeć po prostu nie w
                          > olno. W kraju za rządów braci Kaczyńskich działo się coraz gorzej. Koszmarna ko
                          > alicja Prawa i Sprawiedliwości z Samoobroną i Ligą Polskich Rodzin przynosiła s
                          > kandal za skandalem. Polityczne wiarołomstwo stało się normą. Kolejne obietnice
                          > wyborcze Jarosława Kaczyńskiego rozwiewały się w pył. Stało się dla mnie jasne
                          > , że jego wizja budowy lepszej Polski, której zaufały miliony Polaków, okazała
                          > się jednym wielkim oszustwem. Dlatego też postanowiłem nazwać rzeczy po imieniu
                          > i - jak ujął to jeden z przedwojennych satyryków - "przestać uważać bydło za n
                          > iebydło"."

- no coz,sliniacy starusek juz nie wie kto jest kto...i mowi to co mu slina przyniesie
                      • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:51
                        aniechto.only napisała:

> Dawaj tę defiwnicję bydła podaną przez Bartoszewskiego.
                        Służę uprzejmie :
                        forum.gazeta.pl/forum/w,28,150933287,150933287,Kaczynski_i_Pawlowicz_albo_klamia_albo_maja.html
                        • aniechto.only Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 18:55
                          O ,nożyce się odezwały...
                          • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 19:00
                            aniechto.only napisała:

> O ,nożyce się odezwały...
                            No właśnie :)
                            • piotr7777 Tusk i osoba, która załozyła wątek się mylą 13.05.14, 19:22
                              ...bo przecież to, że Kaczyński chce wzorem Orbana po dwóch porażkach wyborczych zdobyć bezwzględną większość i gruntownie przebudować Polskę (tak jak Orban zreformował Węgry) ma się nijak do różnic w polityce zagranicznej obu państw. To takie myślenie na bardzo podstawowym poziomie.
                              • wiosnaludzikow Re: Tusk i osoba, która załozyła wątek się mylą 13.05.14, 19:32
                                piotr7777 napisał:

> ...bo przecież to, że Kaczyński chce wzorem Orbana po dwóch porażkach wyborczyc
                                > h zdobyć bezwzględną większość i gruntownie przebudować Polskę (tak jak Orban z
                                > reformował Węgry) ma się nijak do różnic w polityce zagranicznej obu państw. To
                                > takie myślenie na bardzo podstawowym poziomie.
                                Dla mnie to brzmi groźnie to co napisałeś. Jak chce przebudować kraj Kaczyński ? Podaj jakieś konkretu ze strony Kaczyńskiego odrzucając deklaratywne bajki jak u Tuska.
                                Kaczyński na bezwględną większość nie ma szans i równie dobrze Putin odzyska Alaskę.
                                • piotr7777 Re: Tusk i osoba, która załozyła wątek się mylą 14.05.14, 18:17
                                  > > takie myślenie na bardzo podstawowym poziomie.
                                  > Dla mnie to brzmi groźnie to co napisałeś. Jak chce przebudować kraj Kaczyński

Jak chce Kaczyński to dokładnie nie wiem, wiem mniej więcej jak to zrobił Orban i wiem, że sami Węgrzy ocenili to dobrze, Komisja Europejska i zachodnie autorytety pewnie gorzej, ale to nie oni na razie wybierają władze na Węgrzech.
                                  Mi akurat chodziło o coś innego - Polska i Węgry mają rózne geopolityczne położenie. Polska leży między dwoma potęgami na ogół mającymi się ku sobie, Węgry są otoczone państwami mniejszymi, acz raczej wrogimi a większość historycznego teryrorium straciły. Trudno powiedzieć, kto ma gorzej, Orban egzekwujący prawa Węgrów na Ukrainie w momencie rosyjskiej agresji postępuje mało etycznie z punktu widzenia zasad ogólnych, ale logicznie z węgierskiego punktu widzenia. Można by to porównać do zajęcia przez Polskę Zaolzia w 1938 r.
                                  Natomiast wypominanie postawy Orbana Kaczyńskiemu, który ogólnie funkcjonuje tochę na zasadzie :"jak by nie patrzeć d... zawsze z tyłu" jest w sumie dość żałosne.
                                  • wiosnaludzikow Re: Tusk i osoba, która załozyła wątek się mylą 14.05.14, 18:20
                                    piotr7777 napisał:

> > > takie myślenie na bardzo podstawowym poziomie.
                                    > > Dla mnie to brzmi groźnie to co napisałeś. Jak chce przebudować kraj Kacz
                                    > yński
                                    >
                                    > Jak chce Kaczyński to dokładnie nie wiem, wiem mniej więcej jak to zrobił Orban
                                    > i wiem, że sami Węgrzy ocenili to dobrze,
                                    My głosujemy w Polsce ! Stąd moja wątpliwość i pytanie.
                                    • piotr7777 Re: Tusk i osoba, która załozyła wątek się mylą 14.05.14, 18:44

> My głosujemy w Polsce ! Stąd moja wątpliwość i pytanie.

Pewne konkrety jak np. opodatkowanie zachodnich koncernów i banków czy zniesienie gimnazjów zgłoszone zostały. Nie twierdzę, że są one słuszne, bo wyższe podatki dla podmiotów zagranicznych uderzą w ich klientów (choć akurat Orban znalazł na to sposób) a gimnazjów, choć się nie sprawdziły, nie da się, ot tak, znieść, tak jak nie dałoby się przywrócić 49 województw jak chce SLD, ale mówienie, że to hitleryzm i stalinizm w jednym jest akurat przegięciem. Jakiś mądrala napisał na przykład, że podporzadkowanie prokuratury rządowi kojarzy mu sie ze stalinizmem a tymczasem właśnie w 1950 r. prokuraturę z rządu wyodrębniono a na powrót podporządkowano ministrowi sprawiedliwości na początku transformacji ustrojowej.
                              • czan-dra Re: Tusk i osoba, która załozyła wątek się mylą 13.05.14, 19:33
                                Kaczyński po dwóch porażkach?
                                A ja chcę wzorem Kennedy`ego wysłać siebie na księżyc, dowcip, pomijam że to życzeniowe Kaczyńskiego myślenie nie ma prawa się spełnić, bo też w jaki sposób Kaczyński przejmuje władzę i to bezwzględną większością? No, jest jeden sposób, przewrót, ale armia by musiała stanąć przeciw większości narodu, a takiej możliwości nie ma.
                                Faktycznie myślenie na poziomie podstawowym.
                                • wiosnaludzikow Re: Tusk i osoba, która załozyła wątek się mylą 13.05.14, 19:37
                                  czan-dra napisał:

> Kaczyński po dwóch porażkach?
                                  > A ja chcę wzorem Kennedy`ego wysłać siebie na księżyc, dowcip, pomijam że to ży
                                  > czeniowe Kaczyńskiego myślenie nie ma prawa się spełnić, bo też w jaki sposób K
                                  > aczyński przejmuje władzę i to bezwzględną większością? No, jest jeden sposób,
                                  > przewrót, ale armia by musiała stanąć przeciw większości narodu, a takiej możli
                                  > wości nie ma.
                                  > Faktycznie myślenie na poziomie podstawowym.
                                  Porażki każdy miał. Tusk w 2005 wziął ślub kościelny aby wygrać ...a przegrał.
                                  • calun_torunski w 2005 wziął ślub kościelny aby wygrać ...a przegr 14.05.14, 07:09
                                    > Tusk w 2005 wziął ślub kościelny aby wygrać ...a przegrał

jak popatrzysz z dzisiejszej perspektywy, to nadal tak uważas, że Tusk przegrał a LK wygrał ?
                                    ja mam zupełnie inne wrażenie
                                    • wiosnaludzikow Re: w 2005 wziął ślub kościelny aby wygrać ...a p 14.05.14, 07:20
                                      calun_torunski napisał:

> > Tusk w 2005 wziął ślub kościelny aby wygrać ...a przegrał
                                      >
                                      > jak popatrzysz z dzisiejszej perspektywy, to nadal tak uważas, że Tusk przegrał
                                      > a LK wygrał ?
                                      > ja mam zupełnie inne wrażenie
                                      Słusznie to określasz : wrażenie.
                                      Natomiast unikasz sedna tego wpisu czyli obłudy nie tylko religijnej ale i politycznej.
                                      • calun_torunski w 2005 wziął ślub kościelny aby wygrać, a przegrał 14.05.14, 07:39
                                        > Słusznie to określasz : wrażenie.

to się nazywa "understatement"

> Natomiast unikasz sedna tego wpisu czyli obłudy nie tylko religijnej ale i poli
                                        > tycznej.

w świetle książki żony Tuska to wygląda trochę inaczej, mieli kryzys, być może ślub kościelny był dla nich sposobem wyjścia z kryzysu. Ale oczywiście dla ciebie liczą się interpretacje niekorzystne dla Tusk, w końcu to twoja obsesja.

co ciekawe LK również ślub kościelny wziął z opóźnieniem. Ale córki jak wiadomo nie wychował najlepiej.
                                        • wiosnaludzikow Re: w 2005 wziął ślub kościelny aby wygrać, a prz 14.05.14, 07:47
                                          calun_torunski napisał:

> > Słusznie to określasz : wrażenie.
                                          >
                                          > to się nazywa "understatement"
                                          >
                                          > > Natomiast unikasz sedna tego wpisu czyli obłudy nie tylko religijnej ale
                                          > i poli
                                          > > tycznej.
                                          >
                                          > w świetle książki żony Tuska to wygląda trochę inaczej, mieli kryzys, być może
                                          > ślub kościelny był dla nich sposobem wyjścia z kryzysu. Ale oczywiście dla cieb
                                          > ie liczą się interpretacje niekorzystne dla Tusk, w końcu to twoja obsesja.
                                          To tę obsesję mają nieomal wszyscy komentatorzy nawet Ci bardzo życzliwi dla Tuska co najwyżej wstydliwie i delikatnie nie zaprzeczają. Ty idziesz w zaparte.
                                          Tusk nie jest moją obsesją ponieważ taką samą obłudę , moim zdaniem, wytykałem tu i wytykam Kaczyńskim, Millerowi narażając się raz po razie różnym fanatykom poszczególnych opcji a więc obsesja na temat Tuska to nie jest.
                                          Tu natomiast masz obsesję co widać po Twoim wpisie.
                                          Ty jak rzecznik prasowy Kim Ir Sena. Każde słowo Twojego wodza wytłumaczysz pozytywnie.
                                          Mógł ten sam ślub kościelny wykonać po wyborach.
                                          Przecież obłuda jest tu j.a.s.k.r.a.w.a.
    • 141288bs Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 20:10
      czan-dra,ty juz za kretyna robisz
      • volupte Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 20:12
        Co cie zabolało? Ze celna uwagę przytoczył?
      • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 20:13
        141288bs napisał:

> czan-dra,ty juz za kretyna robisz
        Nie sądzę. To takie szczytowanie wyborcze w przerwie między rozwieszaniem plakatów :)
        • czan-dra Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 20:28
          Ale dowcip, ale się ubawiłem, obśmiałem się jak norka, normalnie baki zrywać, coraz słabsze posty piszesz, niedługo bedziesz mógł dać buzi PiSowcom, ten sam poziom, i ten sam przaśno - buraczany dowcip.
          • wiosnaludzikow Re: Nawet Orban robi Kaczyńskiemu kuku, 13.05.14, 21:45
            czan-dra napisał:

> Ale dowcip, ale się ubawiłem, obśmiałem się jak norka, normalnie baki zrywać, c
            > oraz słabsze posty piszesz, niedługo bedziesz mógł dać buzi PiSowcom, ten sam p
            > oziom, i ten sam przaśno - buraczany dowcip.
            Jak komuś nie podoba się dowcip na jego właśnie temat to jego reakcja jak jest tak nerwowa jak Twoja wskazuje na to, że dowcip był trafny.
    • hummer Orban zrobił QQ Putinowi 13.05.14, 21:50
      czan-dra napisał:

> Orban w swoich wypowiedziach zbliżył się do Putina, bo chce zwiększenia autonom
      > i dla Węgrów żyjących na Ukrainie,

Największa diaspora Węgrów jest na Słowacji.
      • calun_torunski Re: Orban zrobił QQ Putinowi 14.05.14, 07:10
        a Rumunia ? cały Siedmiogród - będzie z million Węgrów
    • zapijaczony_ryj Kaczyński to IDIOTA 14.05.14, 18:23
      IN sam sobie robi kuku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka