Dodaj do ulubionych

Aleksander Kwaśniewski-Schroeder!

15.05.14, 09:35
Ileś pan capnął z tych ciężarówek, które wywiózł Janukowycz? To jest pytanie świadomie złośliwe. Czy zdaje pan sobie sprawę z tego, że wielu z tych, którzy kiedyś na pana głosowali raz albo nawet dwa teraz mają chęć wsadzić jedną albo i obie łapy w ogień ????????????????? Co nam pan powie? Bo to co pan powiedział; cytuję w zamiarze wiernie: skoro potrafię i mogę komuś pomóc a jeszcze przy tym zarobić to dlaczego mam tego nie zrobić? Tym mnie pan na stare lata przekonał, że nieprawdziwe jest powiedzenie: żeby drugiego człowieka poznać trzeba z nim zjeść beczkę soli. NIEPRAWDA PANIE BYŁY, NIEGDYŚ DOŚĆ SZANOWANY PREZYDENCIE. Nie wystarczy sól ze wszystkich mórz i oceanów i kopalni lądowych.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Lewica zawsze była rusofilska 15.05.14, 09:48
      To stara miłość.
      M.
      • wiosnaludzikow Re: Lewica zawsze była rusofilska 15.05.14, 14:22
        Odpowiadasz na:

mariner4 napisał:

> To stara miłość.
        > M.
        ..ale jego córka podpisuje się z imienia i nazwiska a nie jak Józef Bąk.
    • lionold Re: O co za miła odmiana! Dzięki! 15.05.14, 13:49
      Wątek wrócił z osła po małych peregrynacjach!
    • remez2 Re: Aleksander Kwaśniewski-Schroeder! 15.05.14, 13:58
      skoro potrafię i mogę komuś pomóc a jeszcze przy tym zarobić to dlaczego mam tego nie zrobić?
      Nie rozumiem Twojego oburzenia. Chyba, że zbulwersował Cię wstęp - potrafię i mogę komuś pomóc - bo końcówka zdania jest głównym dogmatem wyznawanej obecnie w Polsce "religii".
      • lionold Re: Chyba należysz do 15.05.14, 14:34
        szczególnej ale wcale nie wąskiej grupy ludzi, którym obojętne od kogo i za co biorą pieniądze. Czy np. od początku nazwijmy to tak "kryzysu ukraińskiego" odniosłeś wrażenie, że Kwaśniewski jest jakby to powiedzieć? Zwolennikiem Janukowycza bo ja nie. A teraz się dowiaduję, że sprzyja jednym a forsę bierze od drugich. Nie bulwersuje mnie samo branie forsy za pracę czy usługi - poraża mnie dwulicowość. Geld ueber alles!
        • remez2 Re: Chyba należysz do 15.05.14, 14:49
          Wiesz, zwolennik W.Janukowycza to jednak nie sam W.Janukowycz. A.Kwaśniewskiego ktoś na Ukrainę wysyłał - nie wziął się znikąd.
          Jeżeli ktoś chce płacić za jego wiedzę - jego biznes.
          > Geld ueber alles!
          Wcześniej pewien pan powiedział - pecunia non olet.
          PS - sprzedaż broni np. do Erytrei to dopiero klasyka powiedzenia które przywołałeś.
          • lionold Re: Każdemu - tobie też 15.05.14, 18:21
            można wykazać, że na padole wśród ludzi wszystko jest relatywne.
            • remez2 Jesteś genialny. ntx 15.05.14, 23:23
    • man_sapiens Re: Aleksander Kwaśniewski-Schroeder! 15.05.14, 21:46
      Kwaśniewskiego nie lubię, ale muszę stanąć w jego obronie. Otóż różnica jest gigantyczna.
      Schroeder będąc premierem (kanclerzem) załatwił Gazpromowi wszystko, co potrzebne do budowy North Stream: zezwolenie, gigantyczny kredyt, uzgodnienie z UE, kontrakt z niemieckim odbiorcą itd. Natychmiast po złożeniu urzędu podjął pracę - a raczej synekurkę w tymże Gazpromie. Najbardziej naiwna blondynka nie uwierzy, że miliony wypłacane zapewne dożywotnio Schroederowi przez Gazprom nie są wynagrodzeniem (czytaj - łapówką) za wcześniejsze usługi.
      Kwaśniewski kiedy był prezydentem nie miał żadnych kontaktów z obecnym zleceniodawcą. Od dawna przestał sprawować jakiekolwiek urzędy i nie ma żadnego wpływu ani na administrację ani gospodarkę w Polsce. Doradza nie Janukowyczowi ale komuś tam, kto Janukowycza popierał (zapewne na skorumpowanej Ukrainie Janukowycza inaczej nie dało się prowadzić biznesu). Nie wiem co w tym można widzieć złego. NA dodatek - emerytura prezydenta w Polsce jest śmiesznie mała - byle przedstawiciel handlowy czy co lepszy programista zarabia więcej. To zmusza polskich byłych polityków do dorabiania i Kwaśniewski robi tp - uczciwie.
      • thisisrussia2014 Re: Aleksander Kwaśniewski-Schroeder! 15.05.14, 21:49
        Kwaśniewski zarabia legalnie.
        Dlaczego ma się tłumaczyć z tego ,że coś umie więc go zatrudnili ?
        To chore.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka