Dodaj do ulubionych

Urban: dawać Korwina jak najczęściej na ekran!

18.05.14, 17:15
Obszerny, ciekawy tekst z Niezależnej.pl, przypominający mniej znaną przeszłość JKM'a, np. jego bliską znajomość z Urbanem, oraz terażniejszość, czyli rolę jaką obecnie odgrywa. Zarówno dla "partii rosyjskiej" w Polsce (Ambasada Rosyjska w W-wie), jak i dla miejscowego, nadwiślańskiego "Układu", vide ratowanie PO kosztem wyniku PiS. Polecam:
niezalezna.pl/55342-nadmuchiwanie-prorosyjskiego-korwina-mikke-urban-zalecal-dawac-go-na-ekran-ile-tylko-wlezie

PS. Palikot trafnie kilka dni temu rozszyfrował tę nadzwyczajną promocję Korwina w mediach Michnika, Waltera i Solorza:
forum.gazeta.pl/forum/w,28,150968162,150968162,Palikot_to_nagle_promowanie_JKM_a_i_jego_Kongresu.html
Obserwuj wątek
    • fiu-bzdziu2010 Re: Urban: dawać Korwina jak najczęściej na ekran 18.05.14, 17:22
      kurde, od kiedy Urban i Palikot to dla Ciebie autorytety, na które się powołujesz????

koniec świata........
      • sowietolog1 Re: Urban: dawać Korwina jak najczęściej na ekran 18.05.14, 17:30
        > kurde, od kiedy Urban i Palikot to dla Ciebie autorytety, na które się powołuje
        > sz????
        >
        > koniec świata........

Nie autorytety, lecz wrogowie; a "wroga trzeba znać"... ;-)
        • fiu-bzdziu2010 Re: Urban: dawać Korwina jak najczęściej na ekran 18.05.14, 18:14
          znać wroga, a wierzyć,w to co mówi to wielka różnica.
      • lionold Re: "Urban i Palikot to dla Ciebie autorytety" 19.05.14, 10:13
        Dla PiS_ologa każda persona - nawet non grata - jest dobrą okazja by wystawić łeb z kupra i zakwakać donośnie.
    • wiosnaludzikow wiedziałem 18.05.14, 17:47
      sowietolog1
      Jesteś niezawodny.
      Tak sądziłem, że odjęcie 1-2 procent PiSowi skończy się lustracją JKM i publikacjami w "niezależnej prasie".
      No nic tylko ten Korwin szpion :)
      • gtxl2 Re: wiedziałem 18.05.14, 19:13
        wiosnaludzikow napisał:

> sowietolog1
        > Jesteś niezawodny.
        > Tak sądziłem, że odjęcie 1-2 procent PiSowi skończy się lustracją JKM i publika
        > cjami w "niezależnej prasie".
        > No nic tylko ten Korwin szpion :)

Słyszałeś co mówił JKM na temat pracy w PE?
        To po co tam startuje?

• wiosnaludzikow Re: wiedziałem 18.05.14, 20:04
          gtxl2 napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > sowietolog1
          > > Jesteś niezawodny.
          > > Tak sądziłem, że odjęcie 1-2 procent PiSowi skończy się lustracją JKM i p
          > ublika
          > > cjami w "niezależnej prasie".
          > > No nic tylko ten Korwin szpion :)
          >
          >
          > Słyszałeś co mówił JKM na temat pracy w PE?
          > To po co tam startuje?
          Szpiegowač jak sugeruje niezależna i sowietolog :)

• sowietolog1 Re: wiedziałem 18.05.14, 20:32
            > Szpiegowač jak sugeruje niezależna i sowietolog :)
            >

To Niezależna.pl i sowietolog1 mówili o "Szpiegu z Krainy Deszczowców"...? ;-)
            • sclavus Re: wiedziałem 18.05.14, 21:47
              ... a wiesz ty, co to takiego, ta Kraina Deszczowców?
              Raczej nie - zaczytany w niezależnej, na nic innego nie zwracasz uwagi
              A propos niezależnej... - obśmiałem się, jak norka, czytając toto: "Sprzedaż elektroniczna pomaga ominąć cenzurę oraz jest tańszym sposobem nabywania naszych gazet." - to jest ekstra z ekstra!!!
              PeeS - Polacy, ci wierzący w zamach, powinni JKM po nogach całować, za jego przemyślenia o katastrofie i Macierewiczu...
              • sowietolog1 Re: wiedziałem 18.05.14, 22:37
                A wiesz, co to są żarty, metafory, skróty myślowe?
                Zażartowałem, jak i Tusk, i Wiosna wyżej.
                Bajkę o podróżach Smoka Wawelskiego i jego kucharza znam;-)

Ano jest sprzedaż cyfrowa pewnego rodzaju unikaniem cenzury. Prewencyjnej. Stosowanej pod pretekstem biznesowym, vide niedawne spory Niezależnej z Kolporterem czy Ruchem (już nie pamiętam, z którą z tych firm).

Rusofilstwo JKM'a jest znane od dawna. Większe to jest chyba tylko jego sinofilstwo. Przez prawie że XIX-wieczny kapitalizm w Chinach.
    • bnov ok Korwin Mikke jest prorosyjski, 18.05.14, 18:07
      ale nie tak jak Tusk
      • alistair-p Re: ok Korwin Mikke jest prorosyjski, 18.05.14, 19:12
        Przestrzegam przed piciem wody z rozlewisk i bagna.To skutkuje takimi postami jak ten twój.
      • sclavus Re: ok Korwin Mikke jest prorosyjski, 18.05.14, 21:50
        rozśmieszyłeś mnie do łez...
        Mam lepszy humor i pewien drobiazg zachowam dla siebie...
    • platfusy.ida.do.paki Prorosyjskie odchylenia Korwina 18.05.14, 23:09
      nie są niczym zaskakującym, po prostu zawsze je wykazywał. Po kwietniu 2010 to się bardzo nasiliło a JKM znalazł się w szerokim obozie razem z Bolkiem, Millerem czy Palikotem. Aczkolwiek co pewien czas robił odwrót o 180% i nagle zaczynał na spotkaniach twierdzić, że prezydent zginął przez aneks do raportu z likwidacji WSI. To samo mówił na spotkaniach Michalkiewicz, który teraz występuje w spotach KNP.

Obecnie, kiedy wybuchła sprawa Ukrainy, JKM zwariował już zupełnie. Mówi to co Putin, że majdanowcy byli szkoleni w Polsce, że Ukraina powinna być niezależnym państwem poza zewnętrznymi wpływami (fantasta!). A przecież Ukraina była więcej czasu pod panowaniem Polski niż Rosji, praktycznie nigdy nie była silnym, niezależnym bytem i Polska ma do zaproponowania inny model cywilizacyjny. Atrakcyjny model z punktu widzenia Ukrainy - i o to idzie gra. JKM zupełnie pomija ten wątek i robi co w sposób wyrachowany, bo dobrze wie, że niezależność Ukrainy to utopia.

Generalnie z punktu widzenia tzw. obozu niepodległościowego JKM i jego KNP to strata głosu. Niewielkie szanse, że wejdzie a nawet jak wejdzie, to pożytku z niego nie będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka