volupte 08.07.14, 14:54 www.fakt.pl/polityka/luksusy-kelnera-od-podsluchow-bohaterowie-afery-tasmowej,artykuly,473127,1,1,1.html W tym Fakcie to całkiem zgłupieli. Czy sami w slaumsach mieszkaja ze takie bloki to dla nich luksus? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ayran Re: Luksusy? 08.07.14, 15:05 Dlaczego ten kabriolet BMW wygląda jak zwykły golf? Odpowiedz Link Zgłoś
polon2014 Re: Luksusy? 08.07.14, 15:27 nióz stulecia...... a ja już myślałem że ci kelnerzy są z marsa... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Luksusy? 09.07.14, 06:50 Luksusy nieprzeciętne :) ...a ile do spłacenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Luksusy? 09.07.14, 07:29 volupte napisał: . Czy sami w slaumsach mieszkaja ze takie bloki to dla nich luksus? Ile zarabia kelner w Polsce? Miesięczne wynagrodzenie (mediana) kelnera wynosi 1881 PLN. Zarobki 50% kelnerów wahają się od 1600 PLN do 2300 PLN. Premia stanowi średnio 5% pensji całkowitej kelnera, natomiast 95% to płaca podstawowa. Część kelnerów otrzymuje również benefity. wynagrodzenia.pl/moja_placa.php?s=286&Kelner Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Luksusy? 09.07.14, 07:42 pis_da_deby napisał: > volupte napisał: > > . Czy sami w slaumsach mieszkaja ze takie bloki to dla nich luksus? > > > Ile zarabia kelner w Polsce? > > > Miesięczne wynagrodzenie (mediana) kelnera > wynosi 1881 PLN. Zarobki 50% kelnerów wahają się od 1600 PLN do 2300 PLN. Prem > ia stanowi średnio 5% pensji całkowitej kelnera, natomiast 95% to płaca podstaw > owa. Część kelnerów otrzymuje również benefity. W topowej i odwiedzanej przez elity finansowe restauracji z napiwkami może mieć kilka tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Luksusy? 09.07.14, 12:49 Pensja jest czasem na waciki. Płace kelnerów sa oficjalnie małe , bo ich głównym źródłem dochodów maja byc napiwki. Dosć czesto w dobrych knajpach prcuja tylko na cześć etatu , chociaż godzinowo do ostatniego klienta. Ta część etatu potrzebna właścicielowi tylko po to aby nie mozna było zarzucic pracy na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś