Dodaj do ulubionych

Hakerzy z Warez City za kratki

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.09.04, 20:22
Zastanowiło mnie ostatnio, dlaczego po podaniu moich danych w pewnym
popularnym serwisie internetowym, zacząłem dostawać mnóstwo spamu. Okazuje
się, że 'bezpieczeństwo danych' to w wielu przypadkach kompletna fikcja.
Obserwuj wątek
    • Gość: zagubiony Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:25
      I kto mi teraz napisze poradnik do gry?
    • Gość: karol Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 01.09.04, 20:34
      moim zdaniem policja jest glupia i chmska wobec takich fajnych Hackerow jak my
      wiec niech sie odjebie od nich i zajmnie sie cpunami'
      • Gość: Rozsad Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 212.182.14.* 01.09.04, 21:08
        Gość portalu: karol napisał(a):

> moim zdaniem policja jest glupia i chmska wobec takich fajnych Hackerow jak
        my
        > wiec niech sie odjebie od nich i zajmnie sie cpunami'

Cpun, frajerze, w odroznieniu od hackera, nie popelnia przestepstwa. I policji
        nic do cpuna. Nie ma paragrafu na bycie pod wplywem srodkow odurzajacych.
        • Gość: Lordz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 21:21
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Rozsad [...] IP: 212.182.14.* 01.09.04, 21:32
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ercfwef Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 01.09.04, 21:42
          po pierwsze to tylko kretyn i prawdziwy, klasyczny lamer nazywa sam siebie hakerem
          po drugie (do tego drugiego kretyna) a pomyślałeś ile przestępst popełniają
          ćpuni nagłodzie żeby zdobyć kasę?nie mówięo trawce bo to taki sam narkotyk jak
          papieros i alkohol...c
          • Gość: Rozsad Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 212.182.14.* 01.09.04, 22:08
            Gość portalu: ercfwef napisał(a):
            > po drugie (do tego drugiego kretyna) a pomyślałeś ile przestępst popełniają
            > ćpuni nagłodzie żeby zdobyć kasę?nie mówięo trawce bo to taki sam narkotyk jak
            > papieros i alkohol...c

Ech, szkoda z takim czyms jak ty gadac: A pomyslales, ile przestepstw
            popelniaja palacze papierosow na glodzie? ROTFL
            • Gość: xswes Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 01.09.04, 22:19
              ta wypowidź świadczy o samym autorze...
              co za debil...
              • Gość: Rozsad Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 212.182.14.* 01.09.04, 22:33
                Gość portalu: xswes napisał(a):

> ta wypowidź świadczy o samym autorze...
                > co za debil...

Ty mnie debilu obraziles pierwszy, ale co ty jestes temu winny? No wiesz :-)))
                EOT
      • Gość: AK Karol, twój język cię zdradza, to ty jesteś chamem IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.04, 08:47
    • wolfgang87 Jakie straty !!!!???? 01.09.04, 21:02
      Czy ci durni ludzie myślą że ktoś kupiłby te oprogramowanie ???
      Czy jakiś student który marzy o grafice komputerowej kupi sobie Corela wartego
      grube tysiące ?
      Albo jakiś młody muzyk zaopatrzy się w Nuendo, Cakewalka i inne takie warte
      jeszcze więcej ???
      Albo taki koleś ściągnie sobie złamaną wersję albo...w ogóle nie ściagnie i
      Polska będzie uboższa o jednego ciekawego człowieka mniej.

Tak więc niech nie piszą ci mądrzy ludzie że straty idą w setki milionów
      dolarów, bo nie idą. Dzięki takim lduziom jak ekipa z Warez City wielu ludzi nie
      kupiło windowsa i offica, prawda, ale też dzięki temu mamy w kraju wielu
      muzyków, graifkow, programistów, etc etc

pozdrawiam!
      • Gość: hjumy Re: Jakie straty !!!!???? IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 01.09.04, 22:13
        prawda, inaczej byśmy byli w erze atarii i commodore
      • Gość: Finwal Re: Jakie straty !!!!???? IP: *.net.autocom.pl 01.09.04, 23:40
        Rewelacja! a może by tak pójść krok dalej: dlaczego my Polacy mamy jeździć
        polonezami i innymi gruchotami, może lepiej zalegalizować kradzione samochody i
        ten sposób przyczynić się do wzrostu bezpieczeństwa na drogach! Nobel dla ciebie
        to za mało.
        • Gość: jimmi Re: Jakie straty !!!!???? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 08:58
          bez przesadyzmu prosze... BTW co innego jest jedno a drugie... ciekaw jestem
          czy nigdy nie miałes w kompie jakiegos programu nielegalnego albo moze
          przeterminowanege shareware wiesz to tez jest kradzież !!! :P
    • chilum Re: Hakerzy z Warez City za kratki 01.09.04, 21:06
      Internetowy wilczy bilet:-).

Co to jest??

Nie można się nigdzie zalogowac,czy np.monitor wybucha,albo co innego?
      Jak myślicie,co to jest ten "wilczy bilet"?
      • Gość: e2 Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 5.5R* / *.kodak.com 01.09.04, 21:09
        No prosze.Widze ze rusyfikacja sie jednak powiodla.
        "Mamy już całą wierchuszkę - chwalą się policjanci."
        Precz z ruskimi nalecialosciami
        • Gość: jimmi Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 09:00
          POPIERAM a swoja dorga co to jest ten "internetowy wilczy bilet" jak zwykle
          ktoś czegoś pewnie nie zrozumiał :(
    • Gość: nieistotne wyolbrzymianie IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 01.09.04, 21:20
      nie wiem czy to Wy czy ci przygłópawi policjanci macie wadę wyolbrzymiania
      sókcesów, znam osobiście tą waszą grubą rybę z połódnia Polski, mały bank,ale
      prawda że główny informatyk, bo k.. jedyny w całym banku. Czy policja zawsze
      musi wyolbrzymiać swoje sukcesy aby zatuszować niepowodzenia???? a wy
      dziennikarze sprawdzajcie informacje zamin zaczniecie pisać głupoty. Poza tym
      policja wyłapała same płotki, warez nadal będzie się rozwijał. Atak poza tym
      nigdy nasza policja nie wpadła na ich ślad gdyby chłopaki trzymali się naszych
      granic, to tylko dzięki fbi, nasi są po prostu strasznie do tyłu jeśli chodzi o
      wiedze informatyczną, wiem to bo sam byłem gliniarzem
      pozdrawiam
      • Gość: PurystaJęzykowy Re: wyolbrzymianie IP: *.net.autocom.pl 01.09.04, 23:45
        Ty przynajmniej nie musisz udowadniać niczego. O tym, że byłeś gliniarzem
        świadczy oryginalna pisownia takich słów jak: "sÓkcesów", "połÓdnia".
      • Gość: Ai Palancie 'nieistotne', sukces pisze się przez 'u'? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.04, 08:50
        Naucz się ortografii, a później ogłaszaj swoje debilne rewelajce.
      • Gość: dan WEŹ SŁOWNIK BO BŁĘDY ROBISZ NAGANNE! IP: *.ds1-bav.adsl.cybercity.dk 02.09.04, 23:40
    • Gość: fcvscsacfrc Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 01.09.04, 21:39
      bezpieczeństwo danych, drogi kolego, to w Polsce własnie fikcja, tylo niliczne
      instytucje korzystają z szyfrowanych połączeń.
      • Gość: gosciu555 Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.CYERT.andrew.cmu.edu 01.09.04, 21:47
        straty to nie tylko zchakowane wersje programow, ale tez straty spowodowane z
        kradziezy danych. nie chwal tych ludzi za to ze mozesz sobie zciagnac
        photoshopa za darmo. producentow i tak nie obchadzi to, czy jakis gosciu bedzie
        sie bawil ich proggiem, tylko tym zeby proga kupowali ci ktorzy maja na to
        kase.

po drugie, jezeli polska ma byc panstwem PRAWA, to karzde przekroczenie
        zmniejsza ta mozliwosc. jak prawo to prawo, jak nie to nie.
        • Gość: zizi Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 02.09.04, 14:09
          > producentow i tak nie obchadzi to, czy jakis gosciu bedzie sie bawil
          > ich proggiem, tylko tym zeby proga kupowali ci ktorzy maja na to kase

mylisz się

> po drugie, jezeli polska ma byc panstwem PRAWA, to karzde przekroczenie
          > zmniejsza ta mozliwosc. jak prawo to prawo, jak nie to nie.

i tu też się mylisz
          (ps. pisze się ka[ż]de)
      • Gość: kick me Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 165.127.23.* 01.09.04, 21:48
        moze zamiast ic za kratki ktos ich powinien zatrudnic, zeby sie dowiedziec jak
        zbudowac strone na ktora trudniej sie wlamac...
      • Gość: maruda Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.gdynia.mm.pl 01.09.04, 21:51
        Gość portalu: fcvscsacfrc napisał(a):

> bezpieczeństwo danych, drogi kolego, to w Polsce własnie fikcja, tylo niliczne
        > instytucje korzystają z szyfrowanych połączeń.

A co do tego mają szyfrowane połączenia?

Bezpieczeństwo danych zależy wyłącznie od solidności i doświadczenia
        administratora oraz jego gaży.

• Gość: dkmcwlk Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 01.09.04, 22:09
          drogi kolego , słyszałeś może kiedyś o sniffingu, poczytaj, bo jak by nie było
          szyfrowania danych to byś już dawno miał puste konto mimo niewiadomo jak
          wielkich zabezpieczeń na serwerach, poczytaj troszeczkę zanim coś napiszesz...
          • Gość: maruda Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.gdynia.mm.pl 02.09.04, 05:20
            Gość portalu: dkmcwlk napisał(a):

> drogi kolego , słyszałeś może kiedyś o sniffingu, poczytaj, bo jak by nie było
            > szyfrowania danych to byś już dawno miał puste konto mimo niewiadomo jak
            > wielkich zabezpieczeń na serwerach, poczytaj troszeczkę zanim coś napiszesz...

Nie tylko słyszałem. Sniffing jest podsłuchem sieci.
            Chcesz mi powiedziec, że po sieci publicznej chodzą hasła uprzywilejowanych
            użytkowników, całe bazy danych oraz filmy dystrybutorów? Zastanów się nad
            konstrukcją baz danych i mechanizmami dostępu do nich. Przechwycenie kodu
            jednorazowego z karty lub token nic nie daje, bo następnym razem jest już inne.

Korzystając ze sniffera niczego specjalnego nie osiągniesz poza podglądem sesji.
            Dobry hacking zdarza się bardzo rzadko i wcale nie wygląda tak, jak
            amerykańskich filmach.

Struktura zatrudnienia grupy wskazuje na możliwości dostępu poprzez serwis.

Doradzam solidną lekturę.

• Gość: Prezzz Fu fu fu fu fuuuu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.04, 21:57
      "- Mamy już całą wierchuszkę - chwalą się policjanci.
      To oni dowodzili gangiem, który włamywał się sieci komputerowych uczelni,
      banków i urzędów, by ukradzione dane sprzedać na czarnym rynku."

No proszę, jakich mamy policjantów. Dowodzą gangami, sprzedają dane. Wstyd,
      panowie policjanci!
      • Gość: zizi Re: Fu fu fu fu fuuuu! IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 02.09.04, 14:11
        Polska język trudna język :)
    • Gość: yellow pani Vooletta Anna IP: *.acn.waw.pl 01.09.04, 22:14
      >Jak w dowcipie o informatykach: zgięte plecy i grube okulary, są bardziej
      >szarzy niż najbardziej szary człowiek na ulicy - opowiada Violetta Anna
      >Rakowiecka z Komendy Wojewódzkiej w Gorzowie.

Pani Violetta Anna Rakowiecka jest za to pewnie zywcem wyjeta z dowcipow o
      policjantach. I mieni sie na kolorowo przechodzac przez miasto.

Pozdrawiam
      Marcin
      • Gość: wsx moze pozwiemy glupich policjantow za straty moraln IP: *.eranet.pl 02.09.04, 00:38
        Jest przeciez jakies polskie towarzystwo informatyczne (jesli sie nie myle).

Moze zaczniemy ,,odgrzewac'' kilka popularnych dowcipow:

Podchodzi chlopczyk do policjantow stojacych z psem na rogu i zaczyna ogladac
        psu podbrzusze.
        - co sie gapisz?
        - A bo kolega powiedzial, ze na rogu stoi pies z dwoma ch..mi i na jednym ma
        napisane Anna, a na drugim
    • Gość: master Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:15
      Jedzie babcia na rowerze a dziadek też ma papucie!!!
    • Gość: buehe-es.el.o.pe Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.internet.radom.pl 01.09.04, 22:21
      ILE ZAROBILI ?? lol !! nic nie zarobili !! ale ta policja i dziennikarze maja
      wyobraznie !! jak czytalem ten artykul to mi sie smiac chcialo... 5-letnie
      dziecko ma chyba mniejsza wyobraznie ;] nie no kabaret, naprawde co oni tu
      wtypisuja ;]
    • Gość: Ortografman Instytuje! IP: *.owensill.com 01.09.04, 22:26
      Wszystkie instytucje, ktorym te dane skradziono, powinny zaplacic kazdej osobie
      na nich widniejacej 1000000zl to moze dalo by im do myslenie i nie udestepniali
      by tego przez publiczna siec, po co to podlaczac do inernetu? Jak nie bedzi
      fizycznej mozliwosci dostania sie tam przez internet to nikt sie tam nie
      dostanie! Czy banki i instytucje nie moga zbudowac innej sieci niedostepnej ze
      swiatowego internetu?
      • Gość: dgjk Re: Instytuje! IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 01.09.04, 22:41
        tak się składa, że banki strategiczne kopmy nie mają w sieci internet
        • Gość: ercfwef Re: Instytuje! IP: 212.182.14.* 02.09.04, 00:11
          Gość portalu: dgjk napisał(a):

> tak się składa, że banki strategiczne kopmy nie mają w sieci internet

Tak sie sklada kolego, ze nie masz jak zwykle pojecia o ty, o czym piszesz.
          • Gość: Jester Re: Instytuje! IP: 193.201.167.* 02.09.04, 14:00
            A ty wiesz?
            • Gość: fghsdfhdf Re: Instytuje! IP: 212.182.14.* 02.09.04, 20:21
              wiem
    • Gość: janusz Jak ktos kto robi kariere w UE moze miec kompleksy IP: *.espol.com.pl 01.09.04, 22:38
      Bzdury, bzdury BZDURY!!jak w temacie
      policja ma sie czym chwalic! :P
    • Gość: Nonejm Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 62.148.85.* 01.09.04, 23:09
      JEDNA WIELKA BZDURA! Policja nie wiem o czym mówi, prasa nie wie o czym pisze.
      Złodzieje chodzą po ulicach, a oni złapali kilka osób wymieniających się softem
      za pośrednictwem cudzych serwerów (taka jest rzeczywistość), podczas gdy
      znalezienie dowolnej gry, programu, filmu bądź aplikacji nie zajmuje w
      internecie więcej niż 30 minut.
      • Gość: wsx prosba IP: *.eranet.pl 02.09.04, 04:57
        Znajdz mi noCD do Chessmastera 10 ;)
        • Gość: Nonejm Re: prosba IP: 62.148.85.* 02.09.04, 12:46
          Zajęło mi to dokładnie 1,5 minuty.

spacetarget.com/games/pc_chessmaster_10th_edition.shtml
    • Gość: mustafa '_hiphonso glupoty IP: 213.25.112.* 01.09.04, 23:45
      kto te artykuly pisze?? ten ktos sobie powinnien w googlach poczytac co to jest
      warez, co to jest hacking. Jak mozna takie glupoty wypisywac. Ludzie w to
      wierza potem wielcy hakerzy bogowie internetu. Wladze mieli nawet mogli sobie
      pieniadze drukowac. Zorganizowana grupa przestepcza handlowali narkotykami,
      napady z bronia w reku :)(takich lapac a nie kolesi co sie z domu nie
      ruszaja) .jezeli oni sprzedawali dane do ktorych mieli dostep to bardzo
      nieladnie sie zachowali, ale wydaje mi sie ze to sa bzdury miec dostep a
      sprzedac to sa 2 inne rzeczy. gazeta sie robi co raz glupsza chyba sie na fakt
      przezuce tam przynajmniej wiem jakiego sie poziomu moge spodziewac dziekuje
      • Gość: wsx to sie przerzuc IP: *.eranet.pl 02.09.04, 01:39
        Poziom bedzie ci pewnie bardziej pasowal, bo tam pewnie tez ,,przezucaja''.
        • Gość: Bartosan Re: to sie przerzuc IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 02.09.04, 18:14
          A oprocz tropienia bledow ortograficznych masz cos na temat do powiedzenia?
    • Gość: Paweł Jeżeli są tacy dobrzy to ich kont bankowych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 00:14
      Jeżeli są tacy dobrzy jak sami uważają to ich kont bankowych nikt nie namierzy.
      No chyba, że mamy w policji równie dobrych specjalistów, w co wątpię...
    • Gość: Marek.K. Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 217.17.37.* 02.09.04, 00:14
      Haker i Cracker to jakby cos calkiem innego. Autor (autorka) pisze bo pisze -
      placa im za to. Pzrydalo by sie tez troche wiedzy co to jest Grupa Warezowa,
      mniej egzaltacji i stylu w stylu "Faktu" czy "Super Expresu". Artykul do bani.
    • Gość: Fradi Zmien literke w imieniu albo nazwisku IP: *.nucleus.com 02.09.04, 04:18
      Zobaczysz jak te kurwy handluja
      • Gość: kamyk Sezon na ogóry IP: *.raciborsko.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 07:14
        Ludzie, co wy? Przecież sezon ogórkowy w pełni. Kaczki dziennikarskie fruwają
        całymi stadami. Złapali dzieciaka z windozą bez numeru i paroma starymi
        gierkami na dysku to piszą, że namierzyli wytwórnie nielegalnego oprogramowania.
        A nam sugerują że "jakaś grupa warezowa" (dla laika to może nawet i dość
        groźnie brzmi) to wyjątkowo niebezpieczna międzynarodowa organizacja (pewnie
        jacyś terroryści panie). No i ten wilczy bilet... rozbawił mnie do łez. Ale
        szeregowy Kowalski uwierzy, uwierzy bez zastrzezen bo jedyne co potrafi zrobić
        z komputerem to wklepac brzoskwinki.pl i ślinić się łypiąc drugim okiem
        na "bar" w Polsacie ui cycki dodi.
        • jacek.69 Re: Sezon na ogóry 02.09.04, 10:09
          Złapali dzieciaka z windozą bez numeru i paroma starymi gierkami na dysku to
          piszą, że namierzyli wytwórnie nielegalnego oprogramowania.
          Całkowicie się zgadzam. policja rozmuchuje najmniejszy sukces do niebywałych
          rozmiarów, są premie, odznaczenia, komendanci pokazują się medialnie. Natomiast
          wpadki są relacjonowane w trzech zdaniach na piątej stronie podrzędnej gazety.
    • Gość: Mariusz Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.pkobp.pl 02.09.04, 10:53
      informatyk robiacy kariere w miedzynarodowej firmie informatycznej jest "bardziej szary, niz najbardziej szary czlowiek na ulicy"
      i mowi, ze w "sieci jest kims"??
      w tym artykule bzdura goni bzdure, a te teksty to chyba z tanich filmow made in usa
      gratulacje dla pani naczelnik oraz redaktora gw
      • Gość: Ziut Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:09
        Właściwie to nic dodać nic ująć !
        Dodam tylko kilka faktów .
        1) siec "warezowa" istnieje chyba "od zawsze",początkiem były BBS.
        2) warezy tępią i tępić będą złodziei. Nie wiem czemu prasa i niedouczeni
        nzywają ich "hacker'ami"
        3) warezowy serwis "isonews" został wystawiony dla FBI przez społeczność
        warezową ,po tym jak się okazało, że koleś odpowiedzialny za serwis
        handlował softem.
        4) w każdym nfo każda grupa dodaje: if you like it, buy it!

A na koniec mam anegdotę,prawdziwą niestety.
        Otóż kilka lat temu ,kiedy w banku do którego dostarczaliśmy dane do przelewów
        pensji siadł modem, dostałem dyskietkę (takie to były czasy),aby zapisać na

niej plik z danymi o wypłatach. Z czystej ciekawości obejrzałem sobie
        zawartość "czystej dyskietki". Po godzinie miałem gotową bazę klientów wraz z
        kontami.Dane były w formacie DBF,wystarczyło dopisać nagłówek i można to było
        elegancko czytać pod nortonem.Ot i cały "hacking"!
        Najczęściej to poprostu niechlujstwo, bądź elementarna niewiedza tzw. adminów
        I to byłoby na tyle, z warezowym pozdrowieniem dla niedouczonych redaktorów!
    • logator zgięte plecy i grube okulary? To ja. 02.09.04, 15:41
      Strzeżcie się wspaniałej policji - garbaci okularnicy. ;-)

Kim byli szefowie internetowego gangu? - Jak w dowcipie o informatykach: zgięte plecy i grube okulary, są bardziej szarzy niż najbardziej szary człowiek na ulicy - opowiada Violetta Anna Rakowiecka z Komendy Wojewódzkiej w Gorzowie.
    • Gość: Cz0mO|_ |_| ngM@ Pozdrawiam Warez City IP: *.net.autocom.pl 02.09.04, 18:41
      Według mnie Ci ludzie zasługują na duży szacunek i powiem, że mi
      zaimponowali :D Szkoda, że ich złapali, bo pewnie ich osądzą i jedni z
      najlepszych informatyków w kraju będą siedzieć w kiciu, amerykanie pewnie
      daliby im pracę, ale to przecież jest Polska :] Wyrazy szacunq i podziwu dla
      całej ekipy WAREZ CITY!!!
    • Gość: Marek K Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 217.17.37.* 03.09.04, 18:55
      A mnie zastanowilo totalne pomylenie pojec w tym artykule.
      Pisac to pisac - najlepiej z sensem.
      Autorowi pomyli sie tramwaj z autobusem i wyszedl tekst
      w stylu humoru ze szkolnych zeszytow, lub FAKT'u
    • Gość: Marek K Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 217.17.37.* 03.09.04, 18:59
      Autorowi pomylil sie tramwaj z autobusem i wyszedl artykul
      jak humor ze szkolnych zeszytow. Cracker - Hacker styl jak z Faktu,
      wiedzy zero i jest wierszowka.
    • Gość: xs Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: 212.14.1.* 09.09.04, 11:10
      hehe straty milionów dolarów??? miliony dolarów to stracily te firmy wtedy
      kiedy zatrudniły jak sie okazalo kiepskich administratorow:) gratuluje
      struktury i organizacji, będą następni, będą lepsi... tego sie nie zatrzyma bo
      po co?:)a jak wiadomo potrzeba jest matka wynalazku:)
    • Gość: SnIe Re: Hakerzy z Warez City za kratki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 04:08
      O czym wy piszecie? znam te forum osobiście i wiem, że nikt tam nic nie kradł
      ani nigdzie sie nie włamywał, była to grupa chłopaków dobrze znających się na
      kompach, którzy szukali troche wolnego miejsca na serwerach na świecie ponieważ
      nawet nie mieli kasy aby sobie jakiś wykupić i wrzucali tam np. nowy filmik lub
      gierke jakich jest wiele na Kazie i E-mulu i ściąga je pół Polski, oni poprostu
      mieli je 2 tygodnie szybciej. Znam dwóch chłopaków których złapano i za pare
      ściągniętych filmów i gierek podostawali 3miesieczne areszty i grozi im po 5
      lat. Przecież każdy w domu ma pirackie płytki z muzyką, filmami i grami a
      chłopaki za to, że byli kumaci i mieli nowości troche wcześniej pójdą siedzieć.
      Złapali też gościa, który pracował w banku i od razu podejrzewają, że okradał
      wszystkie banki a facet chciał sobie ściągnąć filmik i oglądnąć po pracy. Ten
      kraj jest porąbany, szefowie mafi Pruszkowskiej za zabójstwa i itp. dostali po
      5 lat a chłopakom grozi za pare pirackich płytek po 5 latek z życia. Wkońcu za
      coś muszą robić sobie frekfencje i statystyki wykrywalności, złapali 100
      chłopaków (prawie wszyscy na lub po studiach z zaplanowaną przyszłością) więc
      100 morderców mogą puścić bo i tak będzie 50% wykrywalności. Zamknąć 10mln
      Polaków za piraty!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka