Dodaj do ulubionych

"Prawdziwego...."

19.09.14, 18:42
Dzisiejsza prezentacja nowego rządu pani premier Kopacz wypadła dość blado. I to zarówno od strony merytorycznej (skład nowej RM), jaki i pijarowskiej. Bo pozbycie się Sikorskiego, bo katechetka na szefową MSW, bo Schetyna do MSZ (chyba lepsze dla niego byłoby MSW właśnie).
A i pijarowo wypadło to nieciekawie. Rozumiem że cała ta prezentacja była próbą takiego "ciepłego" przedstawienia ministrów, ale niestety przypominało to bardziej prezentację big-bandu przez stremowanego dyrygenta. I jeszcze te wstawki o przyjaciółkach i przyjaciołach.
Ale - parafrazując klasyka - "prawdziwego premiera poznaje się nie po tym jak zaczyna, a po tym jak kończy".
Poczekam zatem do przyszłego roku.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: "Prawdziwego...." 19.09.14, 18:49
      Poczekam zatem do przyszłego roku.

poczekasz ?
      ale nie czekając ,silisz na ocenę
      Bo pozbycie się Sikorskiego, bo katechetka na szefową MSW, bo Schetyna do MSZ (chyba
      > lepsze dla niego byłoby MSW właśnie).

ciekawe na jakiej podstawie tak twierdzisz.
      • erte2 Re: "Prawdziwego...." 19.09.14, 18:56
        m.c.hrabia
        Kochaniutki, oceniłem jedynie skład tego rządu (w dwóch przypadkach) i - głównie - dość nieudolną prezentację. A jako dość uważny (od lat) obserwator polskiej polityki mam prawo do oceny; tym bardziej że chodząc na wybory chcę wybierać świadomie. I Tobie też to polecam.
        • m.c.hrabia Re: "Prawdziwego...." 19.09.14, 19:02
          mam prawo do oceny;

ależ nikt ci tego prawa nie odbiera , ja tylko zwróciłem uwagę na niekonsekwencję twą ,
          najpierw oceniasz ( w trzech przypadkach) a na zakończenie piszesz ,że z oceną poczekasz rok.

ot i tylko tyle .

staram się wybierać świadomie , choć nie zaprzeczę ,że emocje czasami przykryć świadomość :))

raz mi się zdarzyło :))
          • erte2 Re: "Prawdziwego...." 19.09.14, 23:53
            m.c.hrabia
            Jeszcze raz: Oceniłem (krytycznie) prezentację; wyraziłem również zastrzeżenia co do personaliów (dotyczących trzech osób, ale dwóch resortów). A z oceną działań rzeczywiście poczekam rok bo dzisiaj nie mam czego oceniać.
            Mam nadzieję że będzie pozytywna.
        • lionold Re:"Kochaniutki,oceniłem jedynie skład tego rządu" 19.09.14, 20:09
          No właśnie. Trzeba być rzadkim PiS_urmańskim sukinsynem, żeby oceniać przed wykonaniem pracy a nie po jej wykonaniu. Ja jednak mimo wszystko ciebie oceniłem po otwarciu przez ciebie gęby a nie przed - ale różnica żadna - jeden syf.
          • sverir Re:"Kochaniutki,oceniłem jedynie skład tego rządu 19.09.14, 20:32
            > No właśnie. Trzeba być rzadkim PiS_urmańskim sukinsynem, żeby oceniać przed wykonaniem
            > pracy a nie po jej wykonaniu

Daj PiSowi szansę na zdobycie władzy. Nie oceniaj go przed wykonaniem pracy, poczekaj na jej efekty.
          • erte2 Re:"Kochaniutki,oceniłem jedynie skład tego rządu 19.09.14, 23:45
            lionold
            Wyluzuj przyjacielu, nie wyzywaj od sukinsynów (szczególnie pisowskich); przeczytaj co napisałem, skup się i spróbuj zrozumieć. Żeby Ci było łatwiej to tłumaczę:
            1. Nie oceniłem ani dokonań tego rządu, ani szans na jego ew. sukcesy czy porażki; ograniczyłem się jedynie do oceny prezentacji i zmian personalnych. Być może co do tego drugiego się mylę (oby), ale tak to widzę.
            2. Nie jestem ślepym wyznawcą ani Tuska, ani PO; staram się dokonywać świadomych wyborów. W 2005. głosowałem na nich z pewnym kredytem zaufania, w 2007. doszło do tego doświadczenie po 2. latach rządów braci, w 2011. już z przekonaniem. Co jednak nie znaczy że będę podchodził do nich zawsze bezkrytycznie - bo nie jestem wyznawcą tylko wyborcą.

Staram się odpowiedzieć Ci spokojnie i merytorycznie, bez używania gąb, syfów czy innych uprzejmości. Mam nadzieję że to docenisz.
            • gtxl3 Re:"Kochaniutki,oceniłem jedynie skład tego rządu 20.09.14, 07:55
              Staram się odpowiedzieć Ci spokojnie i merytorycznie, bez używania gąb, syfów czy innych uprzejmości. Mam nadzieję że to docenisz.

No, ba.....do jednych zwracasz się per stary przyjacielu, bo podzielają Twoje polityczne sympatie.
              Do innych zwracasz per "żabuchno" czy dobry człowieku, co jest oczywiście |szczytem elegancji" z Twojej strony.
              Ja zaś uważam, że jest to ton wyniosły, lekceważący, akcentujący swoją wyższość.
              • erte2 Re:"Kochaniutki,oceniłem jedynie skład tego rządu 20.09.14, 13:34
                gtxl3
                Żabuchna, żabcia...Co widzisz w tym obraźliwego albo niestosownego ? Takie pieszczotliwe zdrobnienie po prostu. A "dobry człowiek" ? Toć to komplement, wyraz sympatii i pozytywna ocena tegoż osobnika.
                Przecież antonimem "dobrego" jest "zły". Wolałbyś abym zwracał się do np. ciebie per "zły człowieku" ?
                Ale jeśli ci na tym zależy....
                • gtxl3 Re:"Kochaniutki,oceniłem jedynie skład tego rządu 20.09.14, 14:45
                  Żabuchna, żabcia...Co widzisz w tym obraźliwego albo niestosownego ?

Protekcjonalne traktowanie swojego rozmówcy, Ja, i Ty o tym wiemy....
    • gtxl3 Re: "Prawdziwego...." 19.09.14, 18:51
      Ale - parafrazując klasyka - "prawdziwego premiera poznaje się nie po tym jak zaczyna, a po tym jak kończy".

Kobieta nigdy nie kończy,
      • zapijaczony_ryj Łżesz 20.09.14, 13:36
        gtxl3 napisał:

> Ale - parafrazując klasyka - "prawdziwego premiera poznaje się nie po tym jak z
        > aczyna, a po tym jak kończy".
        >
        >
        > Kobieta nigdy nie kończy,

Jarosława skończyła po kilku miesiącach
        • gtxl3 Re: Łżesz 20.09.14, 14:40
          gtxl3 napisał:

> Ale - parafrazując klasyka - "prawdziwego premiera poznaje się nie po tym jak z
          > aczyna, a po tym jak kończy".
          >
          >
          > Kobieta nigdy nie kończy,

Jarosława skończyła po kilku miesiącach

Właśnie dałeś dowód, że jesteś nie tylko rzekomym peowcem, ale jesteś homofobem...czyli PiS- lamistą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka