Dodaj do ulubionych

Jak się ma jedno do drugiego?

26.10.14, 15:32

To:
wyborcza.pl/1,75478,16864642,Zamach_w_Smolensku__Malo__Ewa_Stankiewicz_podejrzewa.html?piano_t=1
Do tego:
wyborcza.pl/magazyn/1,141465,16859801,To_nie_zimna_wojna__Jeszcze.html?piano_t=1
Czy Wyborcza chce uprawdopodobnić tezy Ewy Stankiewicz, czy wręcz odwrotnie? Pytam, bo czuję się zagubiony w tym gaju przerażających informacji.
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow rzecz może GW uprawdopodobnic w prosty sposób 26.10.14, 16:20
      Poprosić Politico.com o przeprowadzenie kolejnego wywiadu z byłym ministrem SZ z ręki PO niejakim Sikorskim.
      • sclavus Re: rzecz może GW uprawdopodobnic w prosty sposób 26.10.14, 16:25
        No, tak - od razu widać, że zabrakło ci Tuska... :D:D:D
        PeeS - czy naprawdę jesteś pewien, że Sikorski w Politico mówił dla polskiego społeczeństwa, Hofmana i ciebie???
        • wiosnaludzikow Re: rzecz może GW uprawdopodobnic w prosty sposób 26.10.14, 16:48
          sclavus napisał:

> No, tak - od razu widać, że zabrakło ci Tuska... :D:D:D
          > PeeS - czy naprawdę jesteś pewien, że Sikorski w Politico mówił dla polskiego s
          > połeczeństwa, Hofmana i ciebie???
          Obsesję masz chyba na punkcie Tuska, czy co ? Reagujesz jak Rydzyk jak komuś nie podoba się Matka Boska.
          Po prostu były minister rządu Tuska jest dobry w takich teoriach spiskowych . Stankiewicz to tylko dziennikarza ale może nadaje się więc , idąc w ślad za postawą Sikorskiego, na Ministra Spraw Zagranicznych lub na Marszałka sejmu:)
        • taniarada Re: rzecz może GW uprawdopodobnic w prosty sposób 27.10.14, 09:32
          Jesteś bardzo zaogniony slavus .Niesamowicie sprawiają ci kłopoty z ferajny Tuska.Ciągle jakieś afery .To wszystko zawsze można zwalić na Kaczora ,na sektę smoleńską i katoli.
          • sclavus Re: rzecz może GW uprawdopodobnic w prosty sposób 27.10.14, 10:04
            ... ty zaś nie umiesz czytać i nawet poprawnie mojego nicka nie potrafisz napisać...
            Idź się modlić o... łaskę spływającą bo widać cię odpłynęła!
            (to wynik "ćwierćinteligencji", czy "półgłupkowatości"??)
            PeeS - czy ty naprawdę musisz nigdy na temat i zawsze głupio??
    • anwad Re: Jak się ma jedno do drugiego? 27.10.14, 08:33
      Czy Kmiecik to ten, który prowadził dziennikarskie śledztwo w sprawie wybuchu w Mysłowicach i nieprawidłowości w kopalni? Któremu grożono śmiercią żony i dziecka?
      • indeed4 Daj spokój, z niej łacha drze cała prawica 27.10.14, 08:40
        www.wirtualnemedia.pl/artykul/szok-i-spor-dziennikarzy-po-agenturalnej-teorii-ewy-stankiewicz-o-smierci-brygidy-i-dariusza-kmiecikow
        • indeed4 Ale M. Magierowski ma rację 27.10.14, 08:50
          "problemem w tej sytuacji nie jest to, że dziennikarze prawicowi nie chcą skrytykować Stankiewicz, tylko że publicyści liberalni nigdy nie odcięli się np. od rozpowszechnianych wcześniej przez nich nieprawdziwych teorii w sprawie katastrofy smoleńskiej. - Proszę uprzejmie, piętnujcie „prawicowe teorie spiskowe”, byłoby jednak uczciwiej z Waszej strony, gdybyście najpierw przeprowadzili taki mały, świecki, rachuneczek sumienia - stwierdził"

też wielokrotnie zwracałem na to uwagę.
        • anwad Nie słyszałeś o mafii węglowej? 27.10.14, 08:58
          Pytań nie można zadawać?
          • indeed4 Myślę, że osoby o histerycznych rysach charakteru 27.10.14, 09:23
            a za taką uważam Stankiewicz - nie powinny się publicznie dzielić swoimi "intuicjami", to wszystko. Stankiewicz tego nie rozumie, bo prawica ją utwierdziła w przekonaniu, że jest gwiazdą - myśli, że wygadując te idiotyzmy nadal realizuje swoją "misję".
            • taniarada Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 09:29
              Przestań swoje fizjologiczne poglądy wciskać.Ile w Polsce było nie wyjaśnionych morderstw .Myślisz ,że mamy w tym kraju praworządność ?
              • indeed4 Jakie, pardon? 27.10.14, 09:50

PS. skargi i żale do dziennikarzy z prawicy

www.wirtualnemedia.pl/artykul/szok-i-spor-dziennikarzy-po-agenturalnej-teorii-ewy-stankiewicz-o-smierci-brygidy-i-dariusza-kmiecikow

"Dziennikarki broni tylko portal Wpolityce.pl"

m.tokfm.pl/Tokfm/1,109983,16867839,Stankiewicz_pisze__ze_za_wybuchem_w_Katowicach_stoi.html
                • indeed4 Jeśli chcesz polemizować 27.10.14, 10:05
                  to proszę:

"Od słów Stankiewicz zdystansowali się także konserwatywni publicyści. Piszący dla "W Sieci" Łukasz Warzecha stwierdził, że dziennikarka "ma słaby kontakt z rzeczywistością". Natomiast Marek Magierowski z "Do Rzeczy" ocenił, że Stankiewicz "głosi niestworzone brednie". Równocześnie jednak poradził mediom, by przed "przegryzieniem tętnicy" Stankiewicz, wykonały "rachunek sumienia" w sprawie tego, jak opisywały katastrofę smoleńską"

• taniarada Re: Jeśli chcesz polemizować 27.10.14, 10:17
                    indeed4 napisał:

> to proszę:
                    >
                    > "Od słów Stankiewicz zdystansowali się także konserwatywni publicyści. Piszący
                    > dla "W Sieci" Łukasz Warzecha stwierdził, że dziennikarka "ma słaby kontakt z r
                    > zeczywistością". Natomiast Marek Magierowski z "Do Rzeczy" ocenił, że Stankiewi
                    > cz "głosi niestworzone brednie". Równocześnie jednak poradził mediom, by przed
                    > "przegryzieniem tętnicy" Stankiewicz, wykonały "rachunek sumienia" w sprawie te
                    > go, jak opisywały katastrofę smoleńską"
                    >
                    Pod notką Trescharchi /TUTAJ/zleciały się wszystkie trolle i hejterzy, pragnacy rozszarpać p. Ewę Stankiewicz na kawałki lub co najmniej spalić na stosie. Również w portalu Wpolityce.pl hejtu nie brakuje.
                    • indeed4 Re: Jeśli chcesz polemizować 27.10.14, 10:27
                      A co w tym dziwnego. GW jest portalem lewicowym, większość piszących na jej forach to lewica (w lwiej części tzw. salonowa, chowu GW) która serdecznie nienawidzi nie tylko radykalnej prawicy, ale w ogóle prawicy - nie wiedziałeś o tym?
                • taniarada Re: Jakie, pardon? 27.10.14, 10:16
                  A niby dlaczego nie warto? Bo ktoś nas nazwie "oszołomem"? Jak mamy dojść do prawdy, jeśli będziemy się bać wygłaszać kontrowersyjne hipotezy?
                  • indeed4 Re: Jakie, pardon? 27.10.14, 10:29
                    forum.gazeta.pl/forum/w,1157,155196683,155196683,Piskorski_o_smolenskiej_strategii_PiS.html
                    • indeed4 Polacy w zdecydowanej większości są centrystami 27.10.14, 10:40
                      i nie lubią radykałów (nie lubi ich zresztą żadne społeczeństwo) - wolą linię umiarkowaną. Prawda jest taka, że radykalny radiomaryjny elektorat Macierewicza czy Stankiewicz z ich "kontrowersyjnymi" tezami zwyczajnie odpycha wyborców od PiS.
                      • indeed4 To również wyjaśnienie 27.10.14, 10:49
                        dlaczego nie powiódł się projekt pt. "Ruch Palikota"
                        • taniarada Re: To również wyjaśnienie 27.10.14, 11:01
                          Ciekawy wpis znalazłem w necie
                          Mogą sobie obszczekiwać Ewę Stankiewicz, ale w tym tragicznym zdarzeniu jest coś, co jest wspólne dla kilku innych tragicznych zdarzeń , które miały miejsce w Polsce w czasie ostatnich 7 lat. Jednym z nich jest śmierć Grzegorza Michniewicza -szefa kancelarii Tuska, który w niezwykłych okolicznościach popełnił samobójstwo 23 grudnia 2009 roku, a prokuratory i patomorfolodzy tak się uwijali w czasie świąt BN i Nowego Roku,że spopielono i pochowano go w pierwszych dniach stycznia. Przerwę świąteczną zrobili i bimbali sobie wtedy na swoją pracę tylko dziennikarze - kto o tym wiedział, kto o tym pisał? kto o tym czytał???? Tutaj, w Katowicach też niezwykłe tempo w porządkowaniu miejsca tragedii robi wrażenie.... Ciekawe,czy chociaż znależli tę rozszczelnioną rurę, która była podobno sprawcą zdarzenia..Może nie muszą szukać, bo lekarka lecząca oparzonego lokatora wydała opinię w pierwszej godzinie po wybuchu. Powiedziała,że to u niego się stało - taka to była ekspertka od wybuchów gazu ta doktorka od oparzeń....Nikt nie zebrał pozostałych przedmiotów, nikt nie mówi o materiałach, które ocalały...I wiele jeszcze innych, zastanawiających myśli i pytań można by zadać w tej sprawie. Ale kto je zada, kto je zadaje - te pytania. No właśnie - nieliczny głos to Ewa Stankiewicz. Wśród dziennikarzy zapewne małe rotacje na wakatach dały satysfakcję kilku tym, co niespodzianie się wywindowali. Inni - jak są myślący, to kombinują jak Stankiewicz, ale cicho siedzą i palą niebezpieczne materiały - i tyle... Młodzi Polacy mają swoje problemy - jak się uporać z kredytem we frankach, z kredytem w ogóle, z maluchem posłanym do bezwzględnej placówki zwanej szkołą, z walką o karierę, z walką o chleb powszedni, który musi koniecznie być z kawiorem, bo tak wypada, z wyścigiem o sprawność seksualną wszędzie i na życzenie - szefa, szefowej,kolegi, koleżanki, a potem wyfiokowanej żony i kochanki....Kogo z nich obchodzi,że ktoś nie żyje - dlaczego właśnie ten ktoś, dlaczego właśnie tak, dlaczego tak szybko się zamiata, dlaczego wszystkie ślady się zaciera - niby z konieczności- ale przecież to nie całkiem jest prawda.... Tak,że nie obszczekujcie Stankiewicz - na razie powoli potwierdza się teoria smoleńska, której jest ta osoba rzecznikiem. Komu za mało tego, co się okazuje w czasie tych lat, niech dalej wierzy Tuskowi (który wystarczająco już chyba dał i codziennie daje znać swoim wyborcom, gdzie mu oni zalegają), Kopaczowej i całej tej grupie która na oszustwie specjalistów od PR nabiła naród w butelkę( z piwem)....
                          • indeed4 Re: To również wyjaśnienie 27.10.14, 11:42
                            Kolejny specjalista, która wie więcej i zna się na tym lepiej, niż śledczy?
                            • indeed4 Re: To również wyjaśnienie 27.10.14, 11:51
                              *który
              • sclavus Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:05
                WOW!!
                ... co to są "fizjologiczne poglądy"???
                Będę musial to rozpowszechnić... :D:D:D
                • taniarada Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:09
                  W kopalni w wyniku mega winy kliki węglowej giną ludzie. Kmiecik prowadzi śledztwo. Znajduje tropy i dowody. I ginie Kmiecik i jego rodzina, i oczywiście materiały pracy Kmiecika. A wszystko dlatego, że nie odpuścił nawet wtedy, kiedy go straszyli, że zabiją mu dziecko i żonę. Ślązaki, jeśli dalej będziecie się dawali skubać tym blidom i aleksodobnym mafiom, to znaczy, że ten wybuch nie tylko zabił rodzinę Kmiecików ale i wam wszystkim urwał jaja. Śmierć Kmiecików to nie przypadek ale zemsta za tropienie przekrętów węglem. Nie fanzolcie o wypadku, kiedy akurat dziennikarza śledczego dotyka wypadek zaraz po wypadku, który starał się wyjaśnić. 24 paź 19:00 " /TUTAJ/
                • taniarada Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:14
                  sklavus nie podniecaj się bo ci to wyraźnie szkodzi.Wszystkie tematy sprowadzamy do poziomu uryny .O to mi chodziło.pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_moczowo-p%C5%82ciowy
                  • indeed4 Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:21
                    Odpisałeś w ten sposób na mój post:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,155264971,155272101,Mysle_ze_osoby_o_histerycznych_rysach_charakteru.html

Czy mam rozumieć, że jest "na poziomie uryny"? :->
                    • taniarada Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:28
                      Może się oczywiście okazać, że wątpliwości Ewy Stankiewicz nie były uzasadnione i prawdziwa okaże się wersja sugerowana przedwczoraj przez dziennik "Fakt" /TUTAJ/, że za katastrofę odpowiedzialny jest jeden z lokatorów, który nielegalnie podłączył się do sieci gazowej. Być może. Mieliśmy jednak w ostatnich latach tyle podejrzanych "wypadków" oraz "samobójstw", że nie należy wykluczać tego typu przypuszczeń z góry. A już urządzanie histerycznych nagonek w celu "zamknięcia gęby" ich autorom jest karygodne. Co więcej może ono tylko wzmóc podejrzenia /choćby były bezpodstawne/.Tak samo było z katastrofą smoleńska i dopóki się nie wykrył Putin.
                      • indeed4 Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:30
                        > Tak samo było z katastrofą smoleńska i dopóki się nie wykrył Putin.

...? Nic nie rozumiem, mógłbyś dojaśnić?
                        • taniarada Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:52
                          To Ona nagłośniła sprawę Janusza Świtaja, który uporczywie chciał poddać się eutanazji.TAK NAPRAWDĘ, TO PANI BRYGIDA URATOWAŁA PANU JANUSZOWI ŻYCIE.Bardzo możliwe, że miała w planie nakręcenie reportażu, a może nawet większego programu o tragedii górniczych rodzin po katastrofie w kopalni.Dziwne, że wszyscy lokatorzy zdążyli opuścić budynek, poza tą jedną rodziną.Mówimy o śp.Brygidzie Kmiecik.
                          • indeed4 Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:59
                            Serio uważasz, że masz większe kompetencje do wypowiadania się w tej sprawie niż prowadzący dochodzenie śledczy?
                  • sclavus Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:35
                    Dziękuję - teraz wiem na pewno! (wcześniej przypuszczałem tylko): myślisz układem moczo-płciowym!!!
                    Można się tylko zastanowić: żeńskim, czy męskim???
                    PeeS - ciągle nie nauczyłeś się pisowni mojego nicka... - ile ci trzeba czasu, na tak prostą rzecz??? :D:D:D
                    PeeS2 - spróbuj się dogadać z Ewą Stankiewicz i ustalcie wspólne stanowisko...
                    Ja mogę wam (tobie i Stankiewicz) zaproponować następujące: ruskie wysadzili kamienicę, żeby zabić Kmiecika bo przeszkadzał swoim śledztwem właściwym władcom holdingu - ruskim!!! - i wilk nie będzie głodny, i owca nie będzie beczała, ale... po tym, zgłoście się oboje - jak najszybciej - to najbliższego szpitala psychiatrycznego!!!
                    :D:D:D:D:D
                    • taniarada Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:49
                      sclavus saltans [sklawus saltans] (łc.) niewolnik tańczący; mnich niem., Ermenricus Augiensis Epistola (IX w.)
                      Trzeba uciszyć te Stankiewicz ! - myślą lemingi - bo jak nie, to znaczyłoby że żyjemy w putinlandzie gdzie wybuchają budynki zamieszkałe nie tylko przez "niewygodnych", lecz przede wszystkim przez szare lemingi.Nie dopuścimy do siebie myśli, że nie jest bezpiecznie. Prawda to czy fałsz?
                      • indeed4 Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 10:56
                        Tolerancyjny, światły elektorat PO z FK średnio raz na miesiąc zgłasza propozycje wpakowania za kratki Macierewicza, albo krytyków Tuska etc. - żadna nowość, tylko że nie w tym rzecz. Chodzi o to, żeby nie lansować publicznie jak to określiłeś "kontrwersyjnych teorii" w swoim własnym interesie, bo niepotrzebnie (i b. niemądrze) zrażacie do PiS ludzi.
                        • wiosnaludzikow Re: Myślę, że osoby o histerycznych rysach charak 27.10.14, 13:57
                          Dalej twierdzę, że Sikorski jest w stanie zamach wyjaśnić lepiej niż Macierewicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka